pasaport belge no / Pasaport Numarası Nedir ve Nerede Yazar - Tercihini Yap

Pasaport Belge No

pasaport belge no

Pasaport Başvurusu

Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü funduszeue.info internet adresi üzerinden ya da Çağrı Merkezinden (Alo ) randevu alınarak yurt içinde, hususi ve hizmet damgalı pasaportlar için İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüklerine, umuma mahsus pasaportlar için ise İl ve İlçe Nüfus Müdürlüklerine, yurt dışında ise dış temsilciliklere yapılır.

Vize Süresi Devam Eden Pasaportlar

Vize süresi devam eden pasaportların değişim işlemlerinde; başvuru sırasında eski pasaport sayfaları iptal kaşesi ve delme suretiyle geçersiz hale getirilmektedir. Vize süresi, ikamet izni, çalışma izni gibi geçerlilik süresi devam eden durumu gösterir pasaport sayfalarına iptal işlemi uygulanmaz. İlgili, seyahat sırasında eski pasaportu ile birlikte yeni pasaportunu taşımak zorundadır.

Pasaport Çeşitleri

6 tip pasaport bulunmaktadır. Bunlar :

• Umuma Mahsus Pasaport ( bordo renkte)

• Hususi Damgalı Pasaport (yeşil renkte) • Hizmet Damgalı Pasaport (gri renkte)

• Diplomatik Pasaport ( siyah renkte) (Dışişleri Bakanlığınca verilmektedir.)

• Geçici Pasaport (Pembe renkte) (Dış Temsilciliklerce verilmektedir.)

• Yabancılara Mahsus Pasaport (Göç İdaresi Genel Müdürlüğünce verilmektedir.)

Umuma Mahsus Pasaport Başvurusu İçin İstenilen Belgeler

• T.C. kimlik kartı, nüfus cüzdanı veya geçici kimlik belgesi,

• Son altı ayda çekilmiş bir adet biyometrik fotoğraf,

• Yasal temsilcilerin başvuru merkezinde hazır bulunmamaları halinde; kısıtlı veya ergin olmayan kişiler için muvafakatname,

• Öğrencilerin harçsız pasaport başvurularında; "Öğrenci Belgesi" (Başvuru esnasında sistemde öğrencilik durumunun doğrulanması halinde belge talep edilmeyecektir.)

• Başvuru öncesinde pasaport defter ve harç bedelinin ödenmesi (Ödeme bilgileri sistem üzerinden görüntülendiğinden başvuru esnasında ayrıca makbuz/dekont talep edilmemektedir.)

• Eski pasaport (Daha önceden alınmış ve iptali yapılmamış pasaportların başvuruda getirilmesi gerekmektedir.)

Hususi Damgalı Pasaport Başvurusu İçin İstenilen Belgeler

• T.C. kimlik kartı, nüfus cüzdanı veya geçici kimlik belgesi,

• Son altı ayda çekilmiş bir adet biyometrik fotoğraf,

• Çalışan kamu görevlileri, ihracatçılar ve avukatlar için hususi damgalı pasaport talep formu,

• “Emeklilik veya çekilme nedenleri ile görevinden ayrılanlar için bir defaya mahsus kadro durumunu gösterir elektronik veya ıslak imzalı resmi yazı (Bu belgeyi kişiler son görev yaptıkları kurumlarından almaları gerekmektedir.)”

• Birinci derece kadro ile emekliliğe hak kazanmış olan belediye başkanları için; Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı Emeklilik Hizmetleri Genel Müdürlüğü Kamu Görevlileri Emeklilik Daire Başkanlığından alınan durumlarını gösterir resmi yazı,

• Yasal temsilcilerin başvuru merkezinde hazır bulunmamaları halinde; kısıtlı veya ergin olmayan kişiler için muvafakatname,

• Ebeveynlerinin hakkından dolayı hususi damgalı pasaport alacak çocuklar için; "Öğrenci Belgesi" (Sistemde öğrencilik durumunun doğrulanması halinde belge talep edilmeyecektir. Ayrıca ergin olmayan çocukların öğrenci olmamaları halinde 18 yaşına kadar hususi damgalı pasaport verilir.)

• Ebeveynlerinin hakkından dolayı hususi damgalı pasaport alacak engelli ergin çocuklar için "Sağlık Kurulu Raporu"

• Eski pasaport (Daha önceden alınmış ve iptali yapılmamış pasaportların başvuruda getirilmesi gerekmektedir.)

• Başvuru öncesinde pasaport defter bedelinin ödenmesi (Ödeme bilgileri sistem üzerinden görüntülendiğinden başvuru esnasında ayrıca makbuz/dekont talep edilmemektedir. Hususi damgalı pasaportlar harçtan muaftır.)

Hizmet Damgalı Pasaport Başvurusu İçin İstenilen Belgeler

• T.C. kimlik kartı, nüfus cüzdanı veya geçici kimlik belgesi,

• Son altı ayda çekilmiş bir adet biyometrik fotoğraf,

• Hizmet damgalı pasaport talep formu,

• Kamu görevlisi olmayanlar için talep formu ile birlikte görev onayı,

• Ebeveynlerinin hakkından dolayı hizmet damgalı pasaport alacak çocuklar için; "Öğrenci Belgesi" (Sistemde öğrencilik durumunun doğrulanması halinde belge talep edilmeyecektir. Ayrıca ergin olmayan çocukların öğrenci olmamaları halinde 18 yaşına kadar hak sahibinin pasaport süresi dikkate alınarak hizmet damgalı pasaport verilir.)

• Ebeveynlerinin hakkından dolayı hizmet damgalı pasaport alacak engelli ergin çocuklar için "Sağlık Kurulu Raporu"

• Yasal temsilcilerin başvuru merkezinde hazır bulunmamaları halinde; kısıtlı veya ergin olmayan kişiler için muvafakatname,

• Eski pasaport (Daha önceden alınmış ve iptali yapılmamış pasaportların başvuruda getirilmesi gerekmektedir.)

• Başvuru öncesinde pasaport defter bedelinin ödenmesi (Ödeme bilgileri sistem üzerinden görüntülendiğinden başvuru esnasında ayrıca makbuz/dekont talep edilmemektedir. Hizmet damgalı pasaportlar harçtan muaftır.)

Harçsız Umuma Mahsus Pasaport Alabilecek Kişiler

• Tahsilde olup 25 yaşını doldurmamış öğrencilere,

• Yabancı memleketlere öğrenim için gideceklere,

• Uçuş Ekibi Personeline,

• Kültürel, ticari veya sosyal bir fayda için veya yüksek lisans ve doktora öğrenimi görmek isteyen ve Milli Eğitim Bakanlığının izni ile yurtdışına gidenlere,

• Spor, gezi, kültürel, ticari ve sosyal bir menfaat için Rektörlük, Dekanlık, Meslek Yüksek Okulu Müdürlüğü izni ile yurtdışına gidenlere verilir.

Pasaport Defter ve Harç Bedeli

Pasaport defter ve harç bedeli; vergi dairesi müdürlüklerine, PTT Şubelerine, anlaşmalı bankalara veya Gelir İdaresi Başkanlığına ait funduszeue.info internet adresi üzerinden ödenebilmektedir. (Ödeme bilgileri sistem üzerinden görüntülendiğinden başvurularda ayrıca makbuz/dekont talep edilmemektedir.)

Pasaport Defter ve Harç Bedeli Ücretleri

 

* Belirtilen miktarlar  yılı için geçerli olup, her yıl Hazine ve Maliye Bakanlığınca güncellenmektedir.

Süre            Harç **          Defter             Toplam        

6 Ay           ,70 TL       ,00 TL       ,70 TL

1 Yıl         ,30 TL       ,00 TL       ,30 TL

2 Yıl         ,10 TL       ,00 TL       ,10 TL

3 Yıl         ,50 TL       ,00 TL       ,50 TL

Yıl    ,50 TL      ,00 TL       ,50 TL

**Hususi ve Hizmet Damgalı Pasaportlar harç bedelinden muaftır.

Pasaportun Kaybedilmesi Halinde Yapılması Gereken İşlemler

Yurtiçinde İl veya İlçe Nüfus Müdürlüklerine, yurtdışında ise dış temsilciliklere bildirimde bulunulması gerekmektedir.

Pasaportlarda Süre Uzatımı

Pasaportlarda süre uzatımı yapılmamakta olup, her başvuruda yeni pasaport düzenlenmektedir.

E-Pasaport

E-Pasaport

E-pasaport Nedir? Çipli Pasaport Nedir?

Elektronik pasaport, e-Pasaport ya da çipli pasaport; içinde parmak izi, fotoğraf ve imza gibi verilerin bulunduğu bir çipin yanı sıra üzerinde pasaport numarası, ad, soyad, uyruk ve doğum tarihi gibi kimlik bilgilerinin de yer aldığı uluslararası seyahat belgelerine deniyor.

Çipli pasaportlar, özel cihazlar kullanılarak okutuluyor. Geliştirilen kodlarla beraber pasaportta sahteciliğe karşı eski tip pasaportlara göre çok daha etkili. 

E-Pasaport ile Havalimanlarında Hızlı ve Rahat Geçiş Mümkün

Eski pasaportlarda var olan tüm bilgileri içeren yeni bir biyometrik pasaport türü olan e-Pasaportlar, pasaport kontrol noktalarında iş yükünü hafifletme amacı ile tasarlanıyor. e-Pasaportlarla birlikte insan gücü ile çalışan kontrol sisteminin gelecekte bir otonom sisteme dönüşmesi hedefleniyor.

Siz de çipli e-pasaportlar sayesinde pasaport kontrol noktalarında sıra beklemek yerine e-pasaport bankolarını tercih ederek uçuşa daha hızlı ve kolay bir şekilde geçiş yapabilirsiniz.

Yeni Yerli e-Pasaport Nedir?

Avrupa Birliği Uyum Yasaları çerçevesinde yılı itibarıyla çipli pasaportlar kullanılıyor. Ağustos tarihinden itibaren Türkiye'nin kendi üreteceği yeni nesil çipli pasaportlara yani e-Pasaportlara ise yeni yerli e-Pasaport deniyor.

Yeni yerli e-Pasaportlarda, TÜBİTAK AKİS İşletim Sistemli temassız çip ve birçok yeni güvenlik ögesi bulunuyor. Ayrıca ilk defa yeni çipli pasaportta 'Turkey' yerine 'Türkiye' ifadesi kullanılıyor.

Yeni Yerli e-Pasaportumuzun Özellikleri

Yeni yerli e-Pasaportların seri üretimi ile birlikte çip tedarik krizinin çözülmesi planlanıyor. İşte, yerli pasaportumuzun detaylı özellikleri:

  • “Turkey” yerine ilk kez “Türkiye” ifadesinin kullanılması
  • Pasaportun Türkiye tarafından özel olarak üretilmesi
  • Pasaportun her sayfasında ülkemizin bir şehrine ait tarihi, kültürel ve manevi değerlere ait görseller, şehre özel bitki görselleri gibi tasarım özelliklerinin yer alması (Efes Antik Kenti, Sümela Manastırı, Göbeklitepe, Çorum - Hattuşaş, Mevlana Türbesi, Çamlıca Camisi, Çifte Minareli Medrese - Erzurum, İshak Paşa Sarayı - Ağrı, Amasya evleri, Diyarbakır Surları ve Hevsel Bahçeleri, Çanakkale Köprüsü, orta sayfasında Ayasofya ve sonunda da TBMM görseli)
  • Birçok yeni güvenlik unsurunun eklenmiş olması

Yeni Yerli e-Pasaport Geçerlilik Süresi Nedir?

Yeni yerli e-Pasaportla birlikte daha önce 5 yıl olan yeşil pasaport geçerlilik süresi 10 yıla çıkarılıyor. Diğer pasaport türlerinin geçerlilik süresi için ise henüz bir açıklama yapılmadı. 

e-Pasaport Başvurusu Nasıl Yapılır?

İçişleri Bakanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğünce koordine edilen bir sistem üzerinden başvurunuzu yapabilirsiniz. e-Pasaport randevu sayfasında uygun günü belirledikten sonra ilçe emniyet müdürlüğüne giderek yeni pasaport başvuru sürecinizi devam ettirebilirsiniz.Tüm pasaport çeşitleri (hususi, umuma mahsus, hizmet ve diplomatik pasaportlar) için kullanılabilen elektronik pasaportlar, kimlik bilgilerinin yanı sıra sadece emniyet görevlileri tarafından okutulabilen bir yonga sistemi ile üst düzey güvenlik ve pratiklik sağlıyor.

Elektronik Pasaport Ücretleri

Elektronik pasaport ücretleri için ilgili sayfayı ziyaret edebilirsiniz.

Elektronik Pasaport Başvurusu İçin Gerekli Belgeler

e-Pasaport başvurunuzu no’lu telefondan, internette funduszeue.info adresinden veya "NVI Mobil" uygulaması üzerinden yaptıktan sonra sahip olduğunuz pasaport türüne bağlı olarak bazı belgeler paylaşmanız gerekiyor.

Umuma Mahsus (Bordo Pasaport) Pasaport İçin

  • Üzerinde T.C. kimlik numarasının bulunduğu kimlik belgesi
  • 2 adet biyometrik fotoğraf (son 6 aya ait)
  • Varsa eski pasaport (İade için getirilmeli.)
  • Pasaport defter bedelinin yatırıldığına dair dekont
  • Pasaport harç bedelinin yatırıldığına dair dekont

Hususi Pasaport (Yeşil Pasaport) İçin

  • Üzerinde T.C. kimlik numarasının bulunduğu kimlik belgesi
  • Memurun çalıştığı kurumca imza sirküleri gönderilmiş, yetkili kişi tarafından onaylanmış pasaport talep formu
  • Parmak izi
  • Pasaport cüzdan bedelinin ödendiğine dair dekont
  • 2 adet biyometrik fotoğraf (son 6 aya ait) 

Hizmet Pasaportu (Gri Pasaport) İçin

  • Üzerinde T.C. kimlik numarasının bulunduğu kimlik belgesi
  • Kişinin çalıştığı kurum tarafından onaylanmış pasaport talep formu
  • 2 adet biyometrik fotoğraf (son 6 aya ait)
  • Pasaport cüzdan bedelinin yatırıldığına dair dekont
  • Varsa eski pasaport (İade için getirilmeli.)

Diplomatik Pasaport (Siyah Pasaport) İçin

  • Üzerinde T.C. kimlik numarasının bulunduğu kimlik belgesi
  • Diplomatik e-pasaport cüzdan bedelinin yatırıldığına dair dekont
  • 2 adet biyometrik fotoğraf (son 6 aya ait)

Yeni yerli e-Pasaportlar, özellikle sık sık yurt dışına çıkanların ve kontrol görevlilerinin hayatını kolaylaştıracak.

e-Pasaport Nereden Alınır?

Umuma mahsus e-Pasaport başvuruları İl ya da İlçe Emniyet Müdürlüklerine, hususi ve hizmet e-Pasaport başvuruları ise yalnızca İl Emniyet Müdürlüklerine yapılır. 

Diplomatik e-Pasaport için gerekli belgeleri tamamlayıp Dışişleri Bakanlığı C blok zemin kat 15 no’lu odaya teslim etmek gerekir. Detaylı bilgi için T.C Dışişleri Bakanlığı web sayfasını ziyaret edebilirsiniz. 

e-Pasaport Kaç Günde Çıkar?

e-Pasaport müracaatları elektronik ortamda Ankara’da bulunan Pasaport Basım Merkezi’ne gönderilir. Basım işlemi tamamlanan pasaportlar 56 il merkezinde 1 gün, diğer il merkezlerinde 2 gün, ilçe merkezlerinde ise 4 iş günü içinde başvuru sahibine teslim edilir.  

e-Pasaport Sorgulama

e-Pasaport sorgulama için e-Devlet pasaport başvuru durumu sorgulama web sayfasını ziyaret edebilirsiniz. 

Yeni yerli e-Pasaportlar, özellikle sık sık yurt dışına çıkanların ve kontrol görevlilerinin hayatını kolaylaştıracak.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası