pınar türenç kimdir / Pınar Türenç Kimdir? Nereli? Kaç yaşında? Biyografi ve Hayatı

Pınar Türenç Kimdir

pınar türenç kimdir

kaynağı değiştir]

Pınar Türenç, Avrupa Hareketi Girişim Grubu, Rize Vakfı Yönetim Kurulu, Kadın Adayları Destekleme Derneği ve Kızılay'ın Şişli şubesinde Yönetim kurulu üyesi olmakla beraber, Türkiye Gazeteciler Sendikası'nın iş yeri baş temsilciliğini yapmıştır. Afete Hazırlık ve Deprem Eğitimi Derneği kurucu üyesidir.[3]

Kişisel hayatı[değiştir

Pınar Türenç kimdir, Haziran yılında Basın Konseyi&#;nin başkanı oldu.

Pınar Türenç, yılında Rize, Fındıklı&#;da (Viçe) doğmuştur. Ege Üniversitesi İletişim Fakültesinden mezun olduır.

Gazetecilik mesleğine Abdi İpekçi&#;nin yönettiği Milliyet gazetesinde başladı. yılında Rus &#; Afgan savaşını Afganistan ve Pakistan cephesinde Türk asıllı mücahitlerin yanında izledi, Milliyet&#;e aktardı. 15 yıl Milliyet ve Güneş gazetelerinde röportaj yazarlığı yaptı. Milliyet&#;de iken ‘&#;Röportaj ve haber&#; dallarında 2 kez&#; yılın ga yıllarında Güneş gazetesinde çalıştı. Burada da&#; yılın röportaj&#; ödülünü aldı.

Pınar Türenç, Avrupa Hareketi Girişim Grubu Üyesi, Rize Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi, KADER, Kadın Adayları Eğitme ve Destekleme Derneği Yönetim Kurulu Üyesidir. Türkiye Gazeteciler Sendikası&#;nın iş yeri baş temsilciliği görevlerini üstlendi. Deprem ve afete hazırlık derneği kurucu üyeliği, Kızılay Şişli şube yönetim kurulu üyeliği görevlerinde de bulundu.

Pınar Türenç, çok sayıda yılın haber ve röportaj ödüllerini kazandı.

yılında Türkiye&#;nin ilk özel televizyonu Star 1 kanalına transfer oldu. STAR TV&#;de “Haftanın Portresi” programını hazırladı. yılında SHOW TV Haber Merkezi&#;ne transfer oldu. Burada da çok sayıda haber ve röportaja imza attı.

yılında, Kosova ve Kuzey Irak Savaşı&#;ını izledi. Saddam Hüseyin&#;in yazlık sarayına kadar giderek savaş haberlerini ekranlara taşıyan gazeteci oldu.

STAR TV&#;de “Pınar Türenç&#;le 8. Gece” adlı kendi adını taşıyan siyasi haber programını hazırlayıp sundu. yılında Hürriyet Gazetesi&#;ne serbest yazar olarak geçti. Birçok önemli, olay ve habere imzasını attı.

yılından itibaren TV 8&#;deki Türkiye Aynası adlı haber programı hazırlayıp sundu.

İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Görevlisi olarak görev yaptı.

ANAP&#;ın teklifi üzerine siyasete girdi ve ANAP MKYK üyeliğine seçildi. 3 Kasım seçimlerinde 3. Bölge 5. Sıra milletvekili adayı oldu. yerel seçimlerinde İstanbul Büyükşehir belediye başkan adaylığında bulundu.

Pınar Türenç, yılında gazeteci Tufan Türenç ile evlendi. Çocukları yoktur.

Haziran yılında Basın Konseyi&#;nin başkanı oldu. Tutuklu gazetecilere özgürlük için de çalışan Türenç, Silivri cezaevindeki tutsak gazetecilerin yaşamını ve dayanılmaz koşulları içeren ”Gazeteci gözüyle Silivri gerçeği” kitabını yazdı. Kitabın ingilizce özetini de hazırlayıp, yurtdışındaki basın kuruluşlarına, Avrupa Parlamentosu milletvekillerine, AB&#;deki ilgili bölümlere gönderdi.

Pınar Türenç, Marmara Üniversitesinde öğretim görevlisidir.

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nde bianet Medya Gözlem Raporu Aralık sonu verilerine göre gazeteci hapiste ve çalışamıyorlar. OHAL KHK'ları ile kapatılan medya organlarında çalışanlarının da katılımıyla işsiz bırakılan gazeteci sayısı Türkiye Gazeteciler Cemiyeti açıklamasına göre 10 bine yaklaştı.

Basın Konseyi Başkanı Pınar Türenç, tutuklu gazetecilerden ikisiyle; eski Zaman gazetesi yazarları Şahin Alpay ve Ali Bulaç’ı Silivri Cezaevi’nde ziyaret ederek izlenimlerini Hürriyet için yazdı.

Yazıyı 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla yayınlıyoruz

* * *

Açık görüş salonuna ‘mevcutlu’ getirilen Şahin Alpay’ı 18 ay sonra ilk kez görüyordum. Yorgundu

Omuzları çökmüştü. Merhaba dediğimde, sesimi iyi duyamadığını fark edince, masanın karşı tarafından daha yüksek sesle yineledim: “Nasılsınız?”

Ne iyi oldu geldiniz

Ben devamını getiremeden anlatmaya başladı köşe yazarı Şahin Alpay: “Ah Pınar Hanım, ne iyi oldu geldiniz. Bizler buralarda kaldık işte. 18 ay oldu, tutukluyum. Zaman gazetesinde değil de başka gazetede yazsaydım başıma bu işler gelmeyecekti.”

Karşılıklı konuşurken, kulağının da artık iyi duymadığını söyledi ve eliyle kulağını tutarak yanıt verdi:

“Darbe diyorlar. Benim darbeyle ne işim olabilirdi ki? Sadece muhalif bir duruşum var. Daha önce Milliyet’te yazıyordum. Oradan çıkınca Zaman’dan teklif geldi, yazdım. Ben yazmak istiyordum, orada imkân buldum. Yazılarım yıllarca ortada. arasındaki yazılarımdan 7 tanesinin başlığı delil gösterildi. Böyle bir şey olabilir mi? Terör ve darbeye böyle mi karışır insan?”

Hastalıklarla uğraşıyor

75 yaşındaydı. Yüksek tansiyon, şeker, bel fıtığı, uyku apnesi, kulak, tiroid hastalıkları ile yıldır beton duvarlar arkasında boğuştuğunu anlatıyordu.

Saçları beyazlaşmıştı. Çökmüş ruhunu her haliyle yansıtıyordu: “Ben kaç yıl daha yaşayacağımı bilmiyorum. Hayatımın son demlerini benden çalıyorlar. 3 kez ağırlaştırılmış müebbet istiyorlar. Neyim kalmış ki müebbetlik oluyorum. Yazık. Eşim de benim gibi. Artık el ele vereceğimiz yıllarımı, beton duvarlar arasında gökyüzüne hasret geçiriyorum.”

Zaman ve Rota Haber’den 2 tutukluyla günlerini geçiriyordu koğuşunda:

“Ben dindar değilim. Onlarsa oruç ve namazlarındalar. Onların dualarının arasında küçük koğuşumuzda yaşıyoruz.”

İyi niyetimin sonucu

“Ya FETÖ olayı? Onu ne zaman fark ettiniz?”

“FETÖ cemaatini ben şahsen göremedim. Yoksa darbe yanlısı örgüt içinde niye durayım ki? Şuna inanın, iyi niyetimin ve demokrasi aşkımın sonucu buralardayım. Yıllar önce İsveç’te katıldığım sol anlayış çizgisinde yıllarca sosyal demokrasi için yazdım. Doktoram var bu konuda. Bahçeşehir Üniversitesi’nde hocalık yaptım. Zaman’da yazdım. Tüm bu yaptıklarım çerçevesinde, en son darbeye destek verecek kişi ben olurum herhalde. Vicdansızlık bu. AB merkezini savundum. Kürt meselesine bakışım ortada. TV programındaki sözlerimle suçlanamam. Türkiye’deki en özgürlükçü programdı.”

Görüş günü anjiyo

Tutukluluğunun 9’uncu ayında ancak iddianamesi hazırlanıp mahkemeye çıkarıldığını da söyleyen Şahin Alpay, “Artık tutuksuz yargılanmak istiyorum. Açık görüş günüme anjiyo koydular, tabii eşimle görüşmeyi tercih ettim, şimdi hâlâ anjiyo günü bekliyorum. İnanabiliyor musunuz Hapisten çok ama çok yoruldum.”

Tüm umudum AYM-AİHM

Koğuştaki sıkıntılarını da anlatırken zorlandı:“Tuvaletler alaturkaydı. Bel fıtığım var, eğilemiyordum. Neyse yeni yapıldı. Prostat kanseri şüphesi de var. 80 yaşına giderken bunları nasıl çekeyim?”

Umudunu yitirmek de istemiyordu Şahin Alpay: “Tüm umudum Anayasa Mahkemesi (AYM) ile Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nde (AİHM). AİHM bizi ilk görüşülecek sıraya koydu. AİHM’ye kaldı umutlar.”

AİHM kararını bekliyoruz

gündür parmaklıklar arkasında tutuklu olan gazeteci Ali Bulaç “Delil yok, yazı var. AİHM’ye gittik. Bekliyoruz” diye söze girdi. Şahin Alpay’ın çaresiz ruh halinden henüz kurtulmamıştım ki karşıma şık yün kazağıyla gülümseyerek oturan Ali Bulaç, daha umutlu konuşuyordu:

“Aylar sonra mahkemeye çıkarılıyorsunuz. Darbe ve terörle ilgili kanıt istiyorsunuz, yok. AİHM Türkiye’den yanıt istiyor, cevap verilemiyor. AİHM, Türkiye’ye yazı gönderdi, maddi ve manevi hasarın belirlenmesi istendi. Cevap veremediler. Kitaplarımız satılmıyor. Hesap yapılmış. Ayda 20 bin Euro kaybımız var. AİHM 10 tutuklunun başvurusunu öncelikli ele aldı. Her güne Euro kaybı yapıldı. Altanlar, Nazlı Ilıcak, Şahin Alpay, Atilla Taş, Deniz Yücel, Murat Aksoy, ben, hepimiz AİHM kararını bekliyoruz. 18 ay, çarpı 20 bin Euro.”

“Zengin oldunuz” diye gülüştük.

“Maddi kaybımız çok tabii. Ama ülkenin itibarı daha önemliydi. Şimdi emsalin sirayeti de olacak ve diğer gazetecilere yansıyacak bu karar.”

“Ya FETÖ?” der demez, Bulaç şöyle konuştu: “Lanet olsun FETÖ’ye. Algı oluşturmaya çalışıyorlar.” (PT/HK)

Şahin Alpay kimdir?

Yazar, siyaset bilimci ve gazeteci.

Ayvalık doğumlu. İlkokulu Nişantaşı Nilüfer Hatun İlkokulu'nda okuduk. Robert Kolej'den mezun oldu. öğretim yılında AFS bursu ile bir sene ABD'de okudu. Lisans öğrenimini Ankara Üniversitesi Siyabal Bilimler Fakültesi'nde gördü. Gençlik yıllarında Doğu Perinçek liderliğindeki, Türkiye İhtilalci İşçi Köylü Partisi'nde yer aldı.

İsveç'te Stockholm Üniversitesi'nde doktora yaptı. - arasında Cumhuriyet Gazetesinde, - 94 arasında Sabah gazetesinde, - arasında Milliyet gazetesinde editörlük ve yazarlık yaptı. - arasında bir süre Türkiye Sosyal Ekonomik Siyasal Araştırmalar Vakfı (TÜSES) genel sekreterliği, 'te bir süre CHP grup danışmanlığı yaptı.

- arasında CNN Türk'te "Entellektüel Bakış" adlı haftalık programı yönetti.

yılında Bahçeşehir Üniversitesi'nde Türk Siyasi Hayatı ve Mukayeseli Politika dersleri vermeye başladı. Zaman gazetesinde yazmaya 'de başladı. Mehtap TV'de yılında Akıl Defteri adlı programın sunucuları arasında yer almaya başladı. Zaman Gazetesi ve Mehtap TV Temmuz 'da KHK ile kapatıldı.

İngilizce ve İsveçce bilmektedir. Evli ve iki çocuk babasıdır.

Kitapları

" Yılında Türkiye" (Afa Yay. ), "Türkiye'nin Tanıkları: Dışarıdan Bakanlar" (Timaş Yay. ), "Türkiye'nin Tanıkları: İçeriden Bakanlar" (Timaş Yay. ),

Ali Bulaç kimdir?

Sosyolog, ilahiyatçı, gazeteci, yazar.

Mardin doğumlu.

İlk ve orta öğrenimini Mardin'de, yüksek öğrenimini İstanbul Yüksek İslâm Enstitüsü () ve İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümü'nde tamamladı ().

Hareket dergisinde bir süre çalışmasının ardından 'da Düşünce dergisi ve Düşünce Yayınları'nı, 'te de İnsan Yayınları'nı kurdu.

Kitap Dergisi'ni çıkardığı yılları süresince üç aylık Bilgi ve Hikmet dergisini de çıkardı ve yönetti. Zaman Gazetesi'nin kurulma aşamasında İstanbul bürosunu kurdu; İstanbul büro şefliğini bir yıl kadar yürüttü.

'nin sonlarına doğru gazete el değiştirince bu gazeteden ayrıldı. döneminde tekrar Zaman'a dönmesine karşın kısa bir süre sonra yeniden ayrıldı. yılında ise bir kez daha Zaman Gazetesi'nde yazmaya başladı. Zaman Gazetesinin yanısıra Millî Gazete, Yeni Şafak'ta da yazdı.

Zaman Gazetesi yargılanmaları

Yargılananlar

* Ahmet Metin Sekizkardeş, Ahmet Turan Alkan, Alaattin Güner, Ali Bulaç, Cuma Kaya, Faruk Akkan, Hakan Taşdelen, İbrahim Karayeğen, Hüseyin Turan, Mehmet Özdemir, Murat Avcıoğlu, Mustafa Ünal, Mümtazer Türköne, Şahin Alpay, Şeref Yılmaz, Yüksel Durgut, Zafer Özsoy, Adil Gülçek ve Sedat Yetişkin tutuklu olarak,

* Ahmet İrem, Ali Hüseyinçelebi, Süleyman Sargın, Osman Nuri Arslan, Osman Nuri Öztürk, Lale Kemal (Lalezar Sarıibrahimoğlu), Nuriye Ural, Orhan Kemal Cengiz, İhsan Duran Dağı, Hüseyin Belli, İsmail Küçük, Onur Kutlu tutuksuz olarak yargılanıyor.

Suçlamalar

30 sanık, Anayasal Düzeni Ortadan Kaldırmaya Teşebbüs Etme (TCK /1), Türkiye Büyük Millet Meclisini Ortadan Kaldırmaya veya Görevini Yapmasını Engellemeye Teşebbüs Etme (TCK /1), Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini Ortadan Kaldırmaya veya Görevini Yapmasını Engellemeye Teşebbüs Etme (TCK /1), Silahlı Terör Örgütüne Üye Olma (TCK /2) ile suçlanıyor ve bu maddelere ek olarak haklarında Terörle Mücadele Kanunu'nun 5, Türk Ceza Kanunu'nun 53,54,58 ve maddelerince işlem yapılması isteniyor.

Bu her bir sanık için üçer kez ağırlaştırılmış müebbet ile 15 yıl hapis istemi anlamına geliyor.

Ne olmuştu?

15 Temmuz darbe girişiminin hemen ardından Fethullah Gülen cemaatine yakınlığı ile bilinen medya kuruluşlarına yönelik operasyonlar başlamış, onlarca gazeteci ve medya çalışanı gözaltına alınmıştı.

Sanıklardan Osman Nuri Öztürk, Süleyman Sargın, Şeref Yılmaz, Ahmet Metin Sekizkardeş, Alaattin Güner, Faruk Akkan, Mümtazer Türköne, Şahin Alpay, Ahmet Turan Alkan, Lale Kemal, Ali Bulaç, Sedat Yetişkin, Murat Avcıoğlu, Yüksel Durgut, Zafer Özsoy, Cuma Kaya, Hakan Taşdelen, Osman Nuri Arslan ve Nuriye Ural 27 Temmuz 'daki ilk gözaltı dalgasında gözaltına alınmıştı.

Sanıklar 4 Ağustos'tan itibaren çeşitli tarihlerde tutuklandılar.

Zaman davasının ikinci duruşmasında kapatılan Zaman gazetesinin reklam servisi çalışanları Hüseyin Belli, Onur Kutlu ve İsmail Küçük tahliye edildi.

Davanın üçüncü duruşması 5 Nisan 'de.

Pınar Türenç, önemli olaylara tanıklık etmiş başarılı bir gazetecidir. . Hakkında ise genellikle aslen nereli? boyu, medeni hali, kilosu kaç? kaç yaşında? eğitimi gibi bir çok soru merak konusudur. Kısaca hayatı ile ilgili bilgiler.

yılında Rize’de dünyaya gelen Pınar Türenç, Lisans öğrenimini Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde tamamlamıştır. Babası hakim&#;dir. yılında yine kendisi gibi gazeteci olan Tufan Türenç ile evlenmiştir. Çiftin çocukları bulunmamaktadır.

Pınar Türenç gazetecilik kariyeri;

Gazeteci olarak ilk, Abdi İpekçi’nin yönetmiş olduğu Milliyet Gazetesi’nde görevine başlamıştır. Rus-Afgan Savaşı’nı Türk asıllı mücahitlerin arasında takip etmiştir. Milliyet ve Güneş gazzetelerinde 15 yıl boyunca röportaj yazarı olarak görev yapmıştır. Haber ve röportaj dallarında 2 defa yılın gazetecisi seçilmiştir.

yılları arasında çalıştığı Güneş Gaztesi&#;nde &#;Yılın Röpotajı&#; haberini almıştır. Kendisi Rize Vakfı yönetim kurulu üyesi olmasının yanı sıra, Kadın Adayları Eğitime ve destekleme derneği yönetim kurulu ve Avrupa Hareketi girişim grubu üyesidir.

Türkiye Gazeteciler Sendikası’nın baş temsilciliği görevlerinde bulunmuş olan Türenç, aynı zamanda Deprem ve Afete Hazırlık Derneği kurucu üyesidir.

yılında çalıştığı Türkiye&#;nin ilk özel TV kanalı olan Star 1&#;de &#;Haftanın Portresi&#; isimli programı hazırlamıştır. senesinde Kuzey Irak ve Kosova savaşlarını takip etmiştir. Savaşı ekranlara taşırken, Saddam Hüseyin&#;in sarayına kadar girmiştir.

Star TV kanalında &#;Pınar Türenç&#;le 8. Gece&#; adlı programı hazırlamış ve sunmuştur. yılında Hürriyet Gazetesi&#;nde yazar olaraak meslek hayatına devam etmiştir. yılı ve sonrasında TV8&#;de &#;Türkiye Aynası&#; adlı programı hazırlamış ve sunmuştur.

İstanbul Üniversitesi&#;nde öğretim görevlisi olarak da görev yapan başarılı gazeteci, Anap&#;ın teklifi ile siyaset dünyasına girmiştir. 3 Kasım seçimlerinde 5. sıradan milletvekili ve yılındaki yerel seçimlerde İBB başkan adayı olmuştur.

yılında Basın Konseyi başkanı olduktan sonraki dönemde Silivri&#;de tutuklu bulunan gazetecilerle ilgili “Gazeteci gözüyle Silivri gerçeği” isimli kitabı yazmıştır. Kitabın İngilizce bir özetini yurtdışına ve Avrupa Parlamentosu milletvekillerine ayrıca ulaştırmıştır.

Pınar Türenç, Marmara Üniversitesi’nde de öğretim görevlisidir.

Sosyal medya Twitter hesap ismi: @pturenc
Takipçi sayısı: 14B

KimNereli

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası