ayna silikonu ne zaman kurur / Ayna Silikonu - CKS Sızdırmazlık ve Endüstriyel

Ayna Silikonu Ne Zaman Kurur

ayna silikonu ne zaman kurur

TANIMI
- Oxim silikon (nötr sistem)

UYGULAMA ALANLARI
- Ayna yapıştırmada, PVC doğrama montajında, yüksek yapılardaki esneyebilir dolgu aralarında, plastik, metal, ahşap doğramalara cam yerleştirilmesinde, kapı ve pencerelerin bağlantı dolgularında, metal profil ve elemanlarının kenar sızdırmazlığında, sıhhi kullanım alanlarındaki bağlantı dolgularında, silikon - fugabant yapıştırılmasında kullanılır.

ÜRÜN AVANTAJLARI
- Tek komponentlidir
- Alkali zeminlerde ve metallerde kullanılır. Metallerde korozyona neden olmaz 
- Solventsizdir, nemle sertleşir 
- Yaşlanmadan veya hava şartlarından etkilenmez
- Kokusuzdur
- Ayna yüzeylerinde kararma yapmaz
- Primere gerek kalmadan pek çok yüzeye yapışır
- Elastiktir
- UV ışınlarına dayanıklıdır

TEKNİK ÖZELLİKLER
Yoğunluk : 1,03 gr/ml
Çalışma sıcaklığı : 5°C ile 40°C
Kabuk bağlama süresi :  dakika
Ara sertleşme süresi : 1 gün içinde mm
Shore A sertliği : 20
E Modül : 0,35 N/mm2
Isı dayanımı : °C ile °C
Alev alma sıcaklığı : °C
Hacim kaybı : %5,5
Devamlı sağlanabilir esneklik : %25
Max. Dolgu aralığı : 30 mm

UYGULAMA
- Dolgu aralıkları temiz, kuru, yağ ve tozdan arındırılmış olmalıdır. Varsa derzde daha önce kullanılmış dolgu malzemesi artıkları iyice temizlenmelidir.
- Dolgunun düzgün olması için, her iki tarafa da bant çekiniz. Kartuşun ağız kısmını kesiniz, plastik kanülü takınız ve ucunu derze göre yatay olarak kesiniz. Silikon sıkıldıktan sonra, yüzey deterjanlı suya batırılmış spatula veya benzeri bir aparat ile bastırılarak düzeltilebilir.
- Aletler alkol ile temizlenebilir.

Silikon alırken nelere dikkat etmelisiniz? Silikon nasıl çekilir?

Yapı kimyasallarında lokomotif madde görevini üstlenen silikonlar profesyonellerin olduğu kadar, evlerde de yardımımıza yetişen olmazsa olmaz çözüm ortaklarımızdandır. Lavaboda, banyoda, camlarda, duvarlarda, iki madde arasında, hareketli aksamlar arasında, ev eşyalarını süslemede, evde yapabileceğimiz yaratıcı uygulamalarda, hobi amaçlı olarak, akvaryumlarda, tamirat ve tadilat işlerinde, ahşaplar arasında, cam ve vitrifiye yüzeylerde, kısaca hemen her türlü alanda kullanabileceğimiz silikonları uygularken birtakım püf noktalarına dikkat etmeliyiz.

Öncelikle silikonları kullanacağımız alanı iyi tanımalı ve kullanacağımız silikon türünü ona göre seçmeliyiz. Silikonların akvaryum silikonu, ayna silikonu, genel amaçlı silikon, cam sızdırmazlık silikonu, yapı inşaat ve dış cephe silikonu ile mum silikon gibi daha birçok türü vardır. Silikon çeşitlerini seçmeden önce uygulama alanımızı iyi tanımak doğru silikonu seçmek bu işin püf noktasıdır.

Örneğin evde yapabileceğimiz süsleme işlerinde, 'kendin yap' çözümlerinde ve hobi amaçlı olarak mum silikon kullanmanızı öneririz. Silikon tabancası ile kullandığınız mum silikonla günümüzde birçok süs eşyası ve 'kendin yap' fikirleri geliştirilmiştir.

Eğer dayanıklı ve büyük bir akvaryum yapma fikriniz varsa bunun için de akvaryum silikonu kullanmanızı öneririz. Çok ağır cam parçaları yapıştırmak ve sonrasında bu cam parçalarından su sızdırmamak üzerine tasarlanmış olan akvaryum silikonları ayrıca akvaryum içindeki canlılara da zarar vermeyecek şekilde üretilmiştir. Akvaryum silikonuyla ayrıca teraryum da yapmanız mümkün.

Eğer şömine, fırın gibi yüksek sıcaklığa maruz kalan yerlerde silikon kullanmamız gerekiyorsa bunun için ise RTV silikon ürünü sizin için ideal bir çözüm olacaktır. dereceye kadar yüksek sıcaklıklarda izolasyon malzemesi olarak kullanılabilen RTV silikon ayrıca 'a kadar düşük sıcaklıklarda ve dereceye kadar yüksek sıcaklıklarda esnekliğini korur.

Silikonlara en çok ihtiyaç duyduğumuz alanlardan biri de şüphesiz ki banyolar ve duşakabinlerdir. Duşakabinlere özel olarak üretilen duşakabin silikonunu tabancayla kolayca uygulamak mümkündür. Cam ve duvar arasındaki bağlantıyı sağlayan duşakabin silikonu ayrıca su sızdırmazlık ürünü olarak da kullanılıyor.

Silikonu ayrıca mutfak veya banyo aksesuarlarınızın duvara yapıştırılması için de kullanabilirsiniz. Örneğin havlu veya peçetelerinizi asacağınız metal araçların duvara yapıştırılması için silikon kullanmak ideal bir fikir olabilir. Aynalarınızı duvara nasıl yapıştıracağınızı düşünüyorsanız aynalar için özel olarak üretilen ayna silikonu sizin için kurtarıcı bir ürün olacaktır. Ayna silikonunu uygularken dikkat etmeniz gereken püf noktası ise silikonu X şeklinde uygulamak yerine 5’er santim aralıklarla şeritler halinde ayna boyunca sıkmanız gerektiğidir. Ayna silikonunu çektikten sonra duvara yapıştırıp, aynayı bantlar yardımıyla 24 saat sabitlemeniz gerekir. 24 saatin ardından ve silikon kuruduktan sonra bantları çıkarabilirsiniz. Ayna silikonları da diğer silikonlar gibi oldukça güçlü yapıştırıcılardır.

Silikon nasıl çekilir? Silikon çekerken nelere dikkat etmek gerekir?

Kullanacağınız alan için ideal silikon çeşidini seçtikten sonra bu mucizevi maddeyi kullanırken de birtakım kurallara dikkat etmeniz gerekir. Öncelikle silikonu çekeceğiniz alan kuru, nemsiz ve temiz olmalıdır. Kullanacağınız alanda daha önceki uygulamalardan kalan silikon kalıntılarını temizlemeniz gerekir. Daha sonra uygulama yapacağınız alanların her iki tarafına maskeleme bantları çekmeniz gerekir. Silikon tabancasına yerleştirdiğiniz silikonunuzu uyguladıktan sonra silikonun düzgünce ve dengeli dağılmasına dikkat etmeniz gerekir. Gerekirse düzenli ve dengeli dağılması için elinizle de müdahalede bulunabilirsiniz. Silikonu uyguladıktan sonra kurumaya bırakmalı ve kuruduktan sonra maskeleme bantlarını çıkarmalısınız. Eğer hobi amaçlı olarak mum silikon kullanıyorsanız silikonun elinizle temas etmemesine özen göstermelisiniz. Silikon tabancasıyla sıcak olarak kullanılan mum silikonu uygulama esnasında elinizi yakabilir.

Silikon inşaat malzemeleri içerisinde yer alan ve pek çok alanda yapıştırıcı özelliğinden dolayı tercih edilen bir üründür. Genellikle pencere iskeletlerinin monte edilmesinde, tezgahın profil üzerine tutturulmasında kullanılan silikon, evde kendin yap etkinlikleri için de tercih edilmektedir. Şeffaf, beyaz ve siyah gibi farklı formları bulunan silikon kaç saatte kurur ve kuruma süresi sağlamlığı etkiler mi gibi sorular da sıkça sorulmaktadır.

Silikonun Kuruma Süresi Nasıl Belirlenir?

Silikonlar kullanıldığı ortamın şartlarına ve kullanım miktarına göre farklı zaman aralıklarında kurumaktadır. Ayrıca silikon markalarının kullandıkları özel maddelere bağlı olarak kuruma süresinde değişim olabilmektedir.

  • Silikon ince bir tabaka halinde sürülmüşse kuruma süresi saattir.
  • İnce tabakalı ve açıkta kalacak şekilde sürülen silikonlarda kuruma süresi 3 saat olmaktadır.
  • Silikon kalın bir tabaka halinde uygulanacak olursa kuruma süresi saati bulmaktadır.
  • Silikon uygulaması eğer iki parça arasına kalın bir şekilde yapıştırılmışsa hava almamasından dolayı kuruma süresi daha da uzayacaktır.

Silikonda Tam Kuruma Süresi Nedir?

silikon ne zaman kurur

Silikon uygulamalarında ister kalın ister ince tabaka halinde uygulama yapılsın tam kuruma için en az 24 saat beklenmesi gerekir. Kalın bir tabaka halinde uygulanan silikonlarda iç kısmın ıslak kalma durumu söz konusudur. Dışarıdan kurumuş gibi görünen silikonun iç kısmının kuruyabilmesi için 24 saatten daha fazla beklenmesi gerekir.

Silikon kuruma süresine etki eden durumlar:

  • Silikon uygulamalarında tam bir kuruma elde edebilmek için silikon kullanılacak kısmın temiz ve pürüzsüz bir yüzey olması gerekir. Silikon sürülecek yüzeyde kir ve pürüz varsa kuruma süresi uzayacağı gibi istenilen sağlamlık elde edilemeyecektir.
  • Tarihi geçmiş ve markası belli olmayan silikonlarda kuruma süresi uzayacağı gibi tam bir kuruma elde edilmez. Ayrıca tarihi geçen silikonlar istenen mukavemeti sağlayamaz.
  • Silikon uygulaması yapılan noktalara en az 5 gün süre ile su dokundurulmaması gerekir. Su ile temas eden silikon yüzey kısa sürede deforme olacağı gibi tam bir kuruma oluşmayacaktır.
  • Silikonun kuruma süresi kullanılacak olan alana ve bu ala ile uyumlu bir şekilde seçilmiş olan silikon çeşidine göre değişecektir.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası