lise devamsızlık hakkı kaç gün / Lise devamsızlık kaç gün ? lisede devamsızlık kaç gün olunca sınıfta kalınır?

Lise Devamsızlık Hakkı Kaç Gün

lise devamsızlık hakkı kaç gün

İlkokul, ortaokul, lise devamsızlık hakkı kaç gün? devamsızlık sildirme dilekçesi nasıl yazılır? Devamsızlık kaç gün olursa takdir/teşekkür belgesi alınmaz?

23 Ocak Pazartesi günü Türkiye’nin dört bir yanından milyonlarca ilkokul, ortaokul, lise öğrencisi karne alacak. Yarıyıl tatiline (15 tatil) girecek öğrencilere, karne not ortalamaları ve özürlü/özürsüz devamsızlık günlerine bakılarak takdir veya teşekkür belgesi veriliyor. Peki, ilkokul, ortaokul, lise devamsızlık hakkı kaç gün?  Öte yandan fazla devamsızlığı olan öğrenciler, velisinin resmi kanıtlı yazdığı bir belge ile devamsızlıklarını sildirebiliyor. Burada da “ devamsızlık sildirme dilekçesi nasıl yazılır?” sorusu ortaya çıkıyor. Not ortalaması olanlar teşekkür belgesi, 85 ve üstü ise takdir belgesi alabiliyor. Öyleyse devamsızlık kaç gün olursa takdir/teşekkür belgesi alınmaz? Gelin birlikte öğrenelim…

 

İlkokul, ortaokul, lise devamsızlık hakkı kaç gün? devamsızlık sildirme dilekçesi nasıl yazılır? Devamsızlık kaç gün olursa takdir/teşekkür belgesi alınmaz?

 

İLKOKUL, ORTAOKUL, LİSE DEVAMSIZLIK HAKKI KAÇ GÜN?

Ortaokul; ve 8. sınıfı kapsıyor. Ortaokulda öğrencilerin, 10 gün özürsüz (raporsuz), 20 gün ise özürlü (raporlu) olmak üzere 30 gün devamsızlık hakkı vardır. Ortaokul öğrencileri için direkt sınıfta kalma gibi bir durum yoktur. 20 günden fazla devamsızlık yapılması halinde öğrencilerin sınıf atlayabilmesi için Şube Öğretmenler Kurulu’ndan geçer onay alması gerekiyor. Kuruldaki karar göre öğrenci okulu geçebiliyor ya da sınıf tekrarı yapabiliyor.

Lise; ve sınıfları kapsıyor. Lisede özürsüz yani raporsuz olarak izin süresi 10 günken, özürlü yani raporlu izin süresi 20 gündür. Yani lisede bir öğrencinin bu şekilde toplam 30 gün devamsızlık hakkı vardır. Fakat lisede 30 gün devamsızlığı olan bir öğrenci sınıf tekrarı yapabilir.

DEVAMSIZLIK SİLDİRME DİLEKÇESİ NASIL YAZILIR?

İlkokul, ortaokul ve lise eğitimine devam eden öğrenci yada veliler; hastalık, ölüm veya öğrencinin eğitimini etkileyen herhangi bir nedenle devamsızlık yapan öğrencinin, devamsızlığının düzeltilmesi için okul yönetimine devamsızlık sildirme dilekçesi yazabilir. Okul idaresi bu dilekçeyi kabul ederse, mazeretsiz devamsızlık geçersiz sayılır.

Devamsızlık dilekçesi yazmadan önce; devamsızlığın asıl nedenleri belirlenmelidir. Devamsızlık hastalık ya da tıbbi nedenlerden kaynaklanıyorsa bunu belgelemek ve yönetime bildirmek gereklidir. Okula hastalık durumunda bir sağlık raporu verilebilir.

Ani ölümlerden kaynaklı bir devamsızlık durumu söz konusuysa da bu konu da idareye bildirilmelidir. Devamsızlık sildirme dilekçesi Word üzerinden yazılır. Yazılan dilekçe veli tarafından imzalanır.

Aşağıda devamsızlık sildirme dilekçesi örneği görmektesiniz:

 

………………………………… Lisesi Müdürlüğü’ne

Velisi bulunduğum… numaralı… isimli… sınıfında öğrenim gören öğrencinin… tarihinde yaptığı devamsızlık bilgim dahilindedir. … sebepten dolayı belirtilen tarihte okula gelememiştir.

İzinli sayılması ve gereğinin yapılmasını arz ederim.

Adres:….                                                                                                                                                                      Veli Adı- Soyadı:

                                                                                                                                                                                              İmza

 

İlkokul, ortaokul, lise devamsızlık hakkı kaç gün? devamsızlık sildirme dilekçesi nasıl yazılır? Devamsızlık kaç gün olursa takdir/teşekkür belgesi alınmaz?

 

DEVAMSIZLIK KAÇ GÜN OLURSA TAKDİR/TEŞEKKÜR BELGESİ ALINMAZ?

MEB’in yayınladığı yönetmeliğe göre, başarı puanı her ne olursa olsun bir öğrencinin 5 gün devamsızlığı varsa takdir ya da teşekkür belgesi alamamaktadır.

Milli Eğitim Bakanlığı'nın Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği'ne göre;

Okul öğrenci ödül ve disiplin kurulu, derslerdeki gayret ve başarılarıyla üstünlük gösteren, özürsüz devamsızlık süresi 5 günü geçmeyen, tüm derslerden başarılı olan, dönem puanlarının ağırlıklı ortalaması 70,00 ten aşağı olmayan ve davranış puanı olan öğrencilerden;

  1. a) 70,,99 arasındakileri teşekkür belgesi
  2. b) 85,00 ve daha yukarı olanları takdir belgesi,
  3. c) Ortaöğrenim süresince en az üç öğretim yılının bütün döneminde takdir belgesi alanları üstün başarı belgesi ile ödüllendirir.

MEB ÖĞRETİM TAKVİMİ GÖRMEK İÇİN TIKLAYIN                                                                            

Eğitim ve Öğretim Dönemi başlaması ile birlikte özellikle de lise öğrencileri en çok Lise Sınıf Özürlü Özürsüz Devamsızlık Hakkı Kaç Gün? araması yapmaya başladı. Son sınıflar üniversite sınavına hazırlanırken Okulda Kalma Var mı? 30 Gün Devamsızlık la Kalınır mı? Kaç Gün Devamsızlık Silinir? gibi Sınıf Devamsızlık Affı gelir mi? sorularını merak etmekte. Her ne sebeple olursa olsun devamsızlık yapmadan önce  faydalanabileceğiniz bilgilerle sizlerle paylaştık&#;

Lise Sınıf  Özürlü Özürsüz Devamsızlık Hakkı Kaç Gün?

 lise sinif ozurlu ozursuz devamsizllik hakki kac gun

 Okullar açılmasıyla birlikle en çok da lise öğrencilerinin daha fazla merak ettiği Sınıf devamsızlık konusu. Yeni sisteme göre lisede devamsızlık hakkının kaç gün olduğu merak eden lise öğrencileri devamsızlıklarını MEB sisteminden takip edebilirler. Lise eğitim ve öğretim alan öğrenciler için MEB’in Orta Öğretim Kurumları Yönetmeliğini değiştirmesi ile devam sistem de değişikliğe gidilmiştir. Yönetmeliğin son haline baktığımızda öğrenciler için daha aktif olduğunu görmemiz mümkündür.

Eski yönetmelikte 20 gün özürlü, 20 gün özürsüz ve 5 gün idari izinli olmak üzere lise öğrenciler 45 gün devamsızlık hakkı vardı. Yeni yönetmelikte devamsızlık hakkı kısaltıldı. İncelediğimizde 10 gün özürsüz, 20 gün özürlü toplamda 30 gün devamsızlık hakkı verilmiştir.  Özürsüz olarak öğrenciler 10 günden fazla devamsızlık yapmaları durumunda sınıf tekrarı yaparlar.


30 Gün Devamsızlık la Kalınır mı?

Öğrencilerin okula devam etme hakkını kaybedeceğinden dolayı yıl dönü tekrarı istenir. Bir sene sonra aynı sınıftan devam etmek zorunda kalır. Ancak bazı durumlar istisna sağlanabilir. Üniversite hastaneleri, eğitim ve araştırma hastaneleri veya tam teşekküllü hastanelerde kontrol altında olan ve eğitim alamayan öğrencilerin özürsüz devamsızlıkları 10 günden 60 güne kadar uygulanabilir.

Öğrenciler telafi programlarına dahil edilerek eğitimlerini tamamlamaları gerekmektedir. Öğrenciler devam etmek zorunda oldukları programları tamamlamaları gerekir. Toplam ders saatinin en az altıda biri kadar devamsızlık durumları varsa puanları ne olursa olsun sınıf tekrarı yaparlar.

Not: Bazı okullarda başarılı öğrenciler devamsızlık yaşasa dahi öğretmenler ve müdürler tarafından düzenlemeler yapılmaktadır. Öğrenciler 1 2 gün fazladan devamsızlık yapmaları durumunda inisiyatif okul yönetimine kalmıştır. Yapacağınız görüşmeler ile bazı imkanlar tanınabilmektedir.

E okul sistemi kapandığında devamsızlıklar deftere kayıt alınır fakat sisteme işlenemez.


Lise ve dengi Okullar İçin Devamsızlık Şartları Nelerdir?

 lise sinif devamsizliktan kalir mi

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hazırlanan yönetmeliğin 3. Kısım 2. Bölümü geç gelme, devamsızlık ve ilişik kesme ile ilgilidir.

Madde 35’e göre öğrenci, ilk derse belirlenen süreden daha fazla geç kaldığı her 5 seferde yarım gün devamsızlık yapmış sayılır. Bu tür durumlarda öğrenci idareye giderek geç kaldı fişi almalı ve öğretmenine teslim ederek derse girmelidir. Madde 36’nın (b) bendine göre günlük toplam ders saatinin 2/3 kadarına ya da fazlasına girmeyen öğrenci tam gün devamsızlık yapmış sayılır.

Yönetmeliğin maddesinin 5. fıkrasına göre ortaöğretim kurumlarında:

Devamsızlık süresi özürsüz (raporsuz) olarak 10 gün, özürlü (raporlu) olarak 20 gün olmak üzere toplamda 30 gündür.

Ancak aşağıda sayacağımız bazı özel durumlarda bu süre 60 güne kadar uzayabilir. Bu süreyi aşan öğrenciler, başarı durumları ne kadar iyi olursa olsun derslere devam edemez ve bir sonraki öğretim yılında aynı sınıfı tekrar ederler.

Özür durumlarına dair mevzuattaki açıklama ise şu şekildedir:

  • a ) Üniversite, eğitim ve araştırma ya da tam teşekküllü devlet hastanelerinde sürekli tedavi görmek durumunda olan öğrenciler ya da organ nakli gerektiren bir hastalığı olan öğrenciler,
  • b) Tam zamanlı kaynaştırma yoluyla eğitim gören öğrenciler,
  • c) Özel eğitim meslek liselerine kayıt yaptıranlar,
  • d) EGM’ nin yayınladığı resmi raporlara göre korunan ya da bakım altına alınan öğrenciler
  • e) Tutuklu öğrenciler

Bu koşulları taşıyan kişiler, özürsüz devamsızlık süresi olan 10 günü geçmemek şartıyla toplamda 60 gün devamsızlık yapma hakkına sahiptirler.

Öğrenciler yaptıkları devamsızlıklar nedeniyle bir sonraki yıl aynı sınıfa tekrar giderler. Öğrenim görme hakkı olmayan öğrenciler ise Açık Öğretim Lisesi, Açık Öğretim Meslek Lisesi, Açık Öğretim İmam Hatip Lisesi ya da mesleki eğitim lisesi gibi eğitim merkezlerine yollanırlar.

Mesleki eğitim merkezi gibi kurumlara gönderilen öğrenciler için özürlü ya da özürsüz devamsızlık şartı; alınması gereken teorik ders süresinin 6’da 1’ini geçmemelidir. Yukarıda saydığımız istisnai durumlarda kalan ve devamsızlık süresi 60 güne çıkabilen öğrencilerde teorik derslere devam etme süresi toplam teorik ders saatinin 3’te 1’ini geçmemelidir.

  • Madde 36’nın 8. fıkrasına göre öğrenciler, katıldıkları tamamlayıcı eğitim programlarına ve telafi programlarına devam etmek zorundadır. Eğer bu derslerin toplam saatinin 6’da 1’inden fazla olacak şekilde özürlü ya da özürsüz devamsızlık yaparlarsa “başarısız” kabul edilirler.
  • Madde 36’nın 9. fıkrasına göre yarıyıl tatillerinde ya da yaz tatillerinde mesleki eğitim alan öğrenciler ücretli ya da ücretsiz izin yaptıklarında devamsızlık yapmış sayılmazlar. Özürsüz devamsızlık süreleri ise yaptıkları ücretsiz izin sürelerinden düşülür.

Devamsızlık Sildirme ve Affı

 lise sinif devamsizlik affi gelir mi

  • Sağlık sorunları nedeniyle gidemeyen öğrencilerin maddenin 5. bendinde sayılan sağlık kurumlarından alacağı sağlık raporunu okula ibraz edebilirsiniz.
  • Öğrencinin özür durumu yada veli izni ile gitmeme durumunda 5 iş günü içinde veli dilekçe ile bizzat kendisi okula başvurabilir.
  • Af konusuna gelecek olursak eğer: bu husus tamamen eğitim ve öğretim yılında Milli Eğitim Bakanlığının alacağı karara bağlıdır. Şuan için böyle bir uygulama söz konusu değil. Olması halinde gerekli bilgilendirme bu sayfamızdan yapılacaktır.

Devamsızlık Hakkı Olmayanlar Takdir ve Teşekkür Belgesi Alabilir mi?

Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği’nin Kısmı öğrenci davranışları ile ödül ve disipline ilişkin hükümleri içerir. 2. Bölüm öğrencilere verilen ödüllerle ilgilidir.

  • Madde ’a göre öğrenciler başarı durumlarına ve davranışlarına göre Teşekkür, Takdir, Onur Belgesi ve Üstün Başarı Belgesi alabilirler.
  • Madde ’a göre dönem ortalaması 70’in üstünde ve davranış puanı olan öğrenciler içinden;
    • a) 70,00 – 84,99 puanı olan öğrencilere Teşekkür Belgesi
    • b) Puanı 85,00 ve üstü olan öğrencilere Takdir Belgesi
    • c) Ortaöğretimde en az 3 öğretim yılının tüm dönemlerinde takdir belgesi alan öğrencilere Üstün Başarı Belgesi verilir.

Üstün Başarı Belgesi alan öğrenciler okulun iftihar listesine eklenirler.

  • Madde ’nin 1. bendine göre öğrencilere belge verilirken; öğrencinin hem okuldaki hem de okul dışındaki genel haline, derslerdeki ve ders dışı etkinliklerdeki başarı durumuna ve davranışlarının niteliğine, arkadaşlarına örnek olup olmadığına bakılır.

2. d&#;nem devamsızlıklar sıfırlanıyor mu ? İkinci d&#;nemde devamsızlık hakkı ka&#;?

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Ocak 18,

LinkedinFlipboardE-postaLinki KopyalaYazı Tipi

2.dönem devamsızlıklar sıfırlanıyor mu sorusu pek çok vatandaşın araştırdığı konu olmaya devam ediyor. Devamsızlık sınırını ilk dönem zorlayan öğrenciler, ikinci dönemde devamsızlıklar sıfırlanıyor mu sorusuna cevap arıyor. Peki, 2. dönem devamsızlık hakkı kaç? İşte, o konu hakkında bazı bilgiler

Haberin Devamı

Milli Eğitim Bakanlığı yönetmeliğine göre birinci dönemde yapılan devamsızlık süresi, ikinci dönemde sıfırlanmaz tüm sene boyunca devam eder. Devamsızlık süresi tüm bir seneyi kapsamaktadır. 

5 GÜN DEVAMSIZLIK YAPAN TAKDİR TEŞEKKÜR BELGESİ VERİLMEYECEK

Yapılan düzenlemeye göre, başarı puanları kaç olursa olsun, 5 gün devamsızlık yapan öğrenciye takdir ya da teşekkür belgesi verilmeyecek. İşte, Milli Eğitim Bakanlığı'nın Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği'nde yer alan o bilgiler;

Okul öğrenci ödül ve disiplin kurulu, derslerdeki gayret ve başarılarıyla üstünlük gösteren, özürsüz devamsızlık süresi 5 günü geçmeyen, tüm derslerden başarılı olan, dönem puanlarının ağırlıklı ortalaması 70,00 ten aşağı olmayan ve davranış puanı olan öğrencilerden;

Haberin Devamı

a) 70,,99 arasındakileri teşekkür belgesi

,b) 85,00 ve daha yukarı olanları takdir belgesi,

c) Ortaöğrenim süresince en az üç öğretim yılının bütün döneminde takdir belgesi alanları üstün başarı belgesi ile ödüllendirir.

Ayrıca, devamsızlık süresi 10 günü ve toplamda 30 günü aşan öğrenciler ise ders puanları ne olursa olsun başarısız sayılacak. İşte, yayımlanan o değişiklik;

Devamsızlık süresi özürsüz 10 günü, toplamda 30 günü aşan öğrenciler, ders puanları ne olursa olsun başarısız sayılır ve durumları yazılı olarak velilerine bildirilir.

Ancak üniversite hastaneleri, eğitim ve araştırma hastaneleri veya tam teşekküllü hastanelerde kontrol kayıtlı sürekli tedaviyi ya da organ naklini gerektiren hastalığı bulunanlar, tam zamanlı kaynaştırma yoluyla eğitimlerine devam eden özel eğitim ihtiyacı olan öğrenciler ve özel eğitim meslek liselerine kayıtlı olan öğrenciler, sosyal hizmet, emniyet ve asayiş birimlerinin resmî raporları doğrultusunda koruma ve bakım altına alınanlar ile tutuklu öğrencilerin özürsüz devamsızlık süresi 10 günü geçmemek kaydıyla toplam devamsızlık süresi 60, tam zamanlı kaynaştırma/bütünleştirme yoluyla eğitimlerine devam eden özel eğitim ihtiyacı olan öğrenciler ve özel eğitim meslek liselerine kayıtlı olan öğrencilerin özürsüz devamsızlık süresi 20 günü geçmemek kaydıyla toplam devamsızlık süresi 70 gün olarak uygulanır.

Haberin Devamı

Tam zamanlı kaynaştırma/bütünleştirme yoluyla eğitimlerine devam eden özel eğitim ihtiyacı olan öğrenciler ve özel eğitim meslek liselerine kayıtlı olan öğrenciler hariç olmak üzere devamsızlık nedeniyle başarısız sayılan ve öğrenim hakkı bulunan öğrenciler derslere devam edemez ve bir sonraki eğitim ve öğretim yılında okula devam ettirilir. Öğrenim hakkı bulunmayanlar ise Açık Öğretim Lisesi, Mesleki Açık Öğretim Lisesi, Açık Öğretim İmam Hatip Lisesi veya mesleki eğitim merkezine yönlendirilerek kayıtları yapılır. Mesleki eğitim merkezi öğrencilerinin teorik derslere özürlü ve özürsüz devamsızlık süresi ders yılı içinde devam etmesi gereken sürenin altıda birinden, işletmede mesleki eğitimde ise sayılı Kanun hükümlerine göre kullanabileceği ücretli ve ücretsiz izin toplamından fazla olamaz. Bu fıkra kapsamında toplam devamsızlık süresinin 60 güne çıkabildiği durumlarda teorik derslere devamsızlık süresi teorik ders süresinin üçte birini geçemez. Devamsızlık süresini aşan öğrencilerin sözleşmeleri fesih edilerek sigorta çıkışları yapılır ve durumları yazılı olarak yasal temsilcisine ve işletmeye, 18 yaşından büyükler için kendisine de bildirilir. Devamsızlık nedeniyle başarısız sayılan ve öğrenim hakkı bulunan öğrenciler derslere devam edemez ve bir sonraki eğitim ve öğretim yılının başından itibaren bir işletme ile sözleşme imzalamak şartıyla okula devam ettirilir. Mesleki eğitim merkezinde öğrenim hakkı bulunmayanlardan zorunlu eğitime tabi olanlar ise Açık Öğretim Lisesi, Mesleki Açık Öğretim Lisesi veya Açık Öğretim İmam Hatip Lisesine yönlendirilerek kayıtları yapılır.

nest...

oksabron ne için kullanılır patates yardımı başvurusu adana yüzme ihtisas spor kulübü izmit doğantepe satılık arsa bir örümceğin kaç bacağı vardır