istanbul dere köyü / İstanbul Dere Alabalık Evi – İstanbul Dere Alabalık Evi

Istanbul Dere Köyü

istanbul dere köyü

İstanbuldere

İstanbuldere, Samanlı Dağları'ndan doğan, Sapanca Gölü'ne güney kıyılarından dökülen akarsu. Sakarya ili, Sapanca ilçesi, İstanbuldere mahallesinin içinden geçer ve köye adını verir. İstanbuldere Samanlı Dağları'na yağan yağmur ve kar suları ile beslenir.

Sapanca Gölü'nü besleyen önemli kaynaklardan biridir. Taşıdıkları alüvyonlar Sapanca ilçe merkezinin üzerinde bulunduğu düzlüğü oluşturmuştur[1].

Akarsuyun ortalama debisi 0, m³/sn'dir[2].

Akarsuyun oluşturduğu ormanların içindeki vadide yoğun alabalık tesisleri, piknik alanları, kahvaltı mekanları kurulmuştur. Sakarya ilinin önemli rekreasyon alanlarından biridir.

  • İstanbuldere
  • İstanbuldere'nin bir kolu üzerinde şelale

    İstanbuldere'nin bir kolu üzerinde şelale

Kaynakça[değiştir

İstanbuldere Köyü

Sapanca’da bulunan İstanbuldere Köyü, Marmara Bölgesinin en güzel yerlerinden bir tanesi olma özelliğini taşıyor. Şehirden uzaklaşıp kendisini doğanın kollarına atmak isteyenler için burası son derece güzel yerlerden bir tanesi.

istanbuldere
Buraya gelenler için yapılması gereken ilk şey yemyeşil ormanın içinde temiz hava eşliğinde bir yürüyüş. Bu yürüyüş sırasında sizi şelaleler, yaylalar yalnız bırakmıyor. Kısa bir yürüyüşten sonra ciğerlerinizin temiz havadan dolayı yanmaya başladığını hissediyorsunuz. İstanbuldere Köyü, İstanbul'a sadece 2 saatlik bir mesafede. Bu yüzden günübirlik olarak da tercih edilebilecek yerlerden bir tanesi.


Buraya geldiğinizde, hafta sonu için buraya gelmeyi tercih etmiş pek çok aile ile karşılaşıyorsunuz. Şehrin içinde bunalan ve tüm haftanın yorgunluğunu atmak için düşünen insanlarla burada tanışıp aslında aynı amaç için orada olduğunuzu anlıyorsunuz. Burada bulunan yemyeşil orman ve temiz hava insanın dertlerini kısa süreliğine de olsa unutup deşarj olmasını sağlıyor. İstanbuldere, aktivite anlamında da bol seçenek sunan bir yer. En güzel aktivitelerden bir tanesi de buraya gelen pek çok kişinin yaptığı gibi şelaleye yakın bir yerde oturarak suyun sesini dinlemek.

Temiz Havayı Solumak İçin Yürüyüş

istanbuldere gezilecek yerler

Fotoğraf: Foursquare


İstanbuldereKöyü’ne ulaşmak için kesinlikle yürüyüş seçeneği tercih edilmeli. Çünkü kıvrılarak giden yolların iki tarafında bulunan yemyeşil orman ve temiz havanın tadını çıkarmak gerekiyor. Burada insan kendisini Amazon ormanlarında gibi hissedebilir. Bazı yerlerde ağaçlar güneş ışığını kapatacak kadar sıklaşıyor. Yürüyüş yaparken belirli aralıklarla yol boyunca çeşitli restoranlar mevcut. Ancak en önemli tesis yolun sonunda sizi bekliyor. Buraya gelenler son derece güzel bir şelale ile karşılaşıyorlar. Bu şelale ve hemen yanında akan derenin birleştiği noktada ise insanlar oturarak bu güzelliğin tadını çıkartıyorlar.


Şelalenin olduğu kısımda aynı zamanda bir de tesis bulunuyor. Tesise ait masalarda oturarak buraya özgü köy kahvaltısını da tatmak mümkün. Sadece yazın değil, buraya kış aylarında gelenlerde tesiste bulunan şömine ateşinin tadını çıkartabilirler. Bununla birlikte kiremitte pişirilmiş tereyağınıda buraya gelmişken kesinlikle tatmanız gerekiyor. Ayrıca doğada piknik yapmak ya da çadır kurmak isteyenler de kendi malzemelerini yanlarında getirerek bunu yapabilirler.

İstanbuldere Köyü Nerede, Nasıl Gidilir?

Sakarya'nın Sapancaİlçesine bağlı bir köy olan istanbuldere'ye gelmek için E80 karayolu kullanılarak Sapanca'ya gelinmeli ve Muradiye köy yolu ayrımından tabelalar takip edilecek İstanbuldere'ye ulaşabilirsiniz. İstanbul, istanbulköy arası km'dir.

 

Sapanca, İstanbul’un arka bahçesi sayılır. Birbirinden güzel doğa köşeleriyle adeta Marmara’nın yıldızı Özellikle İstanbuldere Köyü büyük şehirlerin karmaşasından uzaklaşmak isteyenler için tam bir cennet. Göl kenarında huzurlu bir yürüyüş, büyüleyici tepeler, yaylalar ve şelaleleriyle burası çok özel bir yer. İşte size detaylar…

1

Hafta sonu yaklaşırken birçoğumuz yoğun haftanın yorgunluğunu unutacağımız duraklar aramaya başlıyoruz.

2

Kısa bir yolculuğun ardından ulaşacağınız köyde geçireceğiniz bir gün kendinizi çok uzaklara gitmişsiniz gibi hissettirecek. Yeşilin bolluğuna ve gürül gürül akan derenin güzelliğine hayran kalacaksınız.

3

İstanbuldere’de yapılacak birçok etkinlik bulunabilir ama şüphesiz ki, en güzel olanı sakin bir köşede doğanın sesini dinlemek olacaktır. Kıvrıla kıvrıla ilerleyen yol sizi giderek daha da yeşilin kalbine götürücek.

4

Yol boyunca dere kenarına kurulmuş, yemek yiyip dinlenebileceğiniz birçok tesis de bulunuyor. Yolu sonuna kadar takip ederseniz bir de şelale ile karşılaşırsınız. Şelalenin dere ile birleştiği yer adeta bir görsel şölen oluşturuyor.

5

Suyun gürül gürül sesi tüm yorgunluğunuzu size unutturacaktır. Şelalenin hemen dibinde bir masada kahvaltınızı edebileceğiniz gibi geniş alana yayılmış tesislerde daha ıssız köşelerde kendinize bir yer de bulabilirsiniz.

6

Şehrin koşturmasına ara vermenin en güzel yolu şüphesiz yeşil molalar oluyor. Bu hafta sonunu bir soluk ötenizde olan İstanbuldere’de geçirmeye ne dersiniz?

7

Güzel havalarda dışarıda uzun uzun oturup açık havanın tadını çıkarabileceğiniz gibi kışın karlı günlerde şömine ateşinin keyfini de sürebilirsiniz. Tesislerde taze köy ürünleri ile kahvaltı yapabileceğiniz gibi kiremitte pişmiş tereyağlı alabalıklardan da tadabilirsiniz.

8

Oradaki tesislere oturabileceğiniz gibi kendiniz de piknik malzemelerinizi götürüp doğanın tadını çıkarabilirsiniz. Geniş yeşil alanlar hem çocuklu aileler hem de huzurlu bir yer arayanlar için oldukça keyifli bir ortam sağlıyor.

9

Çevrede farklı zorluklarda trekking yapabileceğiniz patikalar da bulunuyor. Yürüyüş yapmayı planlayanların su geçirmez rahat bir ayakkabı giymeleri iyi olacaktır. Bu engin doğanın içinde kendinizi Karadeniz ormanlarında dolaşıyormuş gibi hissedeceksiniz.

10İstanbuldere’de konaklama

İstanbuldere’de konaklama

İstanbuldere’ye günübirlik bir tur düzenleyebileceğiniz gibi bu huzurlu zamanı uzatmak için konaklamalı bir planda yapabilirsiniz. Kendinizi yoğun hayatınızdan uzaklaşmış hissedeceğiniz bu kısa tatilde bungalov dağ evlerinde konaklayabilir hatta izin alarak çadır da kurabilirsiniz.

11İstanbuldere’den ne alınır

İstanbuldere’den ne alınır?

Tavukların her yerde dolaştığı köyden, özlediğiniz lezzette yumurta alabileceğiniz gibi köyde yaşayanların yol kenarlarında sattığı diğer taze ürünlerden de tadabilirsiniz.

12

Benim favorim yol kenarına kurulmuş tandırdan çıkan sıcacık köy ekmeği oldu. Alırken üstüne köy tereyağı sürdürmeyi ve teyze ile muhabbet etmeyi de sakın unutmayın.

13

Uzun ve yorucu haftanın yorgunluğunu atmak, kendinizi dinleyip arkadaşlarınızla muhabbet etmek, çocuklarınızın doğaya dokunmasını sağlamak için rotayı sonbaharın tüm güzelliklerini yaşayabileceğiniz İstanbuldere’ye çevirin. Doğa sizi tüm güzel büyüsü ile bekliyor hem de sadece km ötede Ertelemeden düşün yollara

14İstanbuldere’ye nasıl gidilir

İstanbuldere’ye nasıl gidilir?

İstanbul’a km ötede bulunan İstanbuldere Köyü, Sakarya şehrinin Sapanca ilçesine bağlı. İstanbul’dan özel aracınızla 1 saat 40 dakikada ulaşılabilen İstanbuldere’ye Sapanca’nın merkezinden kalkan otobüslerle gitmeniz de mümkün.

15Alternatif yerler

Alternatif yerler

Poyrazlar Gölü / Sakarya
Sakarya'ya 10 kilometre mesafedeki, çam ve meşe ağaçlarıyla çevrili, 1. derece doğal sit alanı olan, çok sayıda kuş türü ve gezi alanlarıyla ziyaretçilerini hayran bırakan Poyrazlar Gölü, hafta sonu ilgi gören bir diğer yer. Kent merkezine 10 kilometre mesafede olan ve merkeze yakınlığı nedeniyle de tercih edilen göl, ziyaretçilerine çok sayıda kuş türünü görme imkanı sağlıyor.

16

Çam ve meşe ormanlarıyla seyre doyumsuz manzara sunan Poyrazlar Gölü'ne gelenler, ata binip ATV ile safari yapabiliyor, paintball oynayarak vakit geçirebiliyor. Kamp yapanların uğrak mekanları arasında bulunan mesire alanında aileler, gönüllerince eğleniyor.

17

Fotoğraf tutkunlarının da ilgi gösterdiği gölü ziyaret eden tatilciler, aileleriyle mangal yaparak, fotoğraf çektirerek ve yürüyüşe çıkarak keyifli vakit geçiriyor. Evliliğe ilk adımı atan bazı çiftler de buradaki mekânlarda fotoğraf çektirerek özel günlerini ölümsüzleştiriyor.

18

Uçmakdere Köyü / Tekirdağ
Tekirdağ’ın Şarköy ilçesine bağlı Uçmakdere köyü kendinizi gerçekten çok uzaklara gitmiş gibi hissettirecek adreslerden. Sabahın ilk ışıkları ile çıkıp dolu dolu bir gün geçirerek dönmek için çok iyi bir rota. Tekirdağ’dan Kumbağ yönüne devam ettikten sonra Ganos Dağları eteklerinde 20 kilometrelik muhteşem manzaralı bir yolculuk sizi köye ulaştıracak.

19

Bu öyle bir manzara ki ünü ülke sınırlarını aşmış Ölüdeniz’i anımsatan, bir tarafta mavinin tonlarının dalga dalga yayıldığı, bir tarafta yeşilin tonlarının üst üste yığılıp bir tablo güzelliğine büründüğü bir görüntüye sahip. Bu manzaraya bir de gökyüzünde rengârenk salınan yamaç paraşütleri eşlik eder ki bu manzarayı iyiden iyiye masallaştırır. Uçmakdere yamaç paraşütü tutkunları için Marmara’da çok tercih edilen duraklardan. Bu deneyimi yaşamanız için bir de yamaç paraşütü kulübü bulunuyor. Köye gitmeden internet üzerinden ayarlamanızı yaptığınızda hem yeni başlayacaklar hem de tecrübe sahibi olanlar mavi ve yeşilin harmanlandığı manzara üzerinde salınacakları yamaç paraşütü deneyimini yaşayabiliyorlar.

20

Paraşütün iniş alanında ise güzel bir sahil şeridi sizleri bekliyor. Burası gece konaklaması için sessiz sakin… Marmara Adası manzaralı bir de kamp alanı bulunuyor. Sahil şeridinin en sevdiğim köşesi ise suyun üzerinde bir leylek narinliğinde salınan balık avlama köşeleri dalyanlar oldu. Hem tepeden manzaraya hem de sahil şeridinin güzelliğine doyduktan sonra yola kaldığı yerden devam ederek köyün içine ulaşıyorsunuz. Köy yeşil bir vadinin içerisinde, ağaçlar arasında gizlenmiş şekilde sizi bekliyor. Girişinde dev bir ağaç gelenleri adeta kucaklıyor. Ağacın yaşlı dalları altından köye girdiğinizde evlerin tertemiz ve bakımlı görüntüsü içinizi ısıtıyor. Sokaklar, evlerin bahçeleri, camların önleri çiçeklerle bezeli. Hele bir de kiraz mevsiminde gittiyseniz dallardan sarkan kıpkırmızı kirazlar hem gözünüzü hem karnınızı doyurur.

21

Çadır kurmak isteyenler için sahildeki kamp alanına ek olarak bir de köyün çıkışında da uygun alanlar bulmak mümkün. Doğanın kucağında kamp kurup horoz sesleriyle güne başlamak da yine kamp severler için çok iyi bir fikir.

22

Kıyıköy / Kırklareli
Kıyıköy, Kırklareli’nin Vize ilçesine bağlı şirin mi şirin bir balıkçı kasabası. Karadeniz’e kıyısı olan cennet kasaba İstanbul’a sadece 2,5 saat uzaklıkta. Kasabaya yaklaştıkça zümrüt yeşili orman etrafınızı sarar ve ufukta beliren turkuaz deniz tüm cazibesiyle sizi adeta kendine çağırır. Kıyıköy, Kazandere ve Pabuçdere’nin denize döküldüğü yerde, kayalıkların üzerine kurulu bir kasaba. Derelerle denizin birleştiği yerde oluşan kumsalı tatilcilerin gözdesi… Dalgakıran içindeki küçük balıkçı barınakları ve tekneleriyle yukarıdan bakıldığında Şile’yi anımsatıyor. Yeşillikler içinden süzülerek, denizle birleşen derelerin manzarası görenleri kendine hayran bırakıyor.

23

Kıyıköy turizmde henüz gelişmeye başladığı için konaklama için lüks oteller bulmanız zor ama birçok pansiyon olanağı mevcut. Yoğun dönemlerde pansiyonlarda yer kalmadığında yerli halk da evlerini kiraya veriyor. Size tercihimiz çadır konaklaması. Kıyıköy çevresinde kamp yapabileceğiniz çok sayıda seçenek var, bunlardan biri de sahilin yanı başında çadırlar için ayrılmış kısım.

24

Ballıkayalar / Kocaeli
Kocaeli’nin Gebze ilçesine bağlı Tavşanlı köyünde bulunan Ballıkayalar, Gebze’ye 10, İstanbul’a ise 50 kilometre mesafede bulunuyor. Bir saatlik bir yolculuğun ardından rahatlıkla ulaşabileceğiniz Ballıkayalar, barındırdığı farklı hayvan ve bitki çeşitliliğinin korunması amacıyla ’de tabiat parkı olmuş… Bölgenin adının nereden geldiği konusu da bir hayli ilginç…

25

Uzun zaman evvel çok sayıda arı kanyon içerisinde bulunan mağaraları kovan olarak kullanırmış. Bu nedenle Bal Mağaraları, Ballı Mağaralar, Bal Kayalıkları derken yıllar içinde Ballıkayalar olarak anılmaya başlanmış. Kanyon içerisinde ve etrafında kamp yapmak için oldukça uygun alanlar var. Ancak çevrede herhangi bir tesis olmadığı için tüm malzemelerinizi yanınızda bulundurmayı unutmayın.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası