yunanistan vize sorgulama / Yunanistan Vizesi İçin Gerekli Evraklar

Yunanistan Vize Sorgulama

yunanistan vize sorgulama

NOT: Covid pandemisi nedeniyle uçuşlarda uygulanan kısıtlamalar ve uçuş tarihleri ile ilgili bilgi almak için lütfen sayfamızı ziyaret ediniz.

Bu Yazılar da İlgilinizi Çekebilir:

Yunanistan Gezi Rehberi

Atina Gezi Rehberi

Yunanistan Vize Türleri

Yunanistan ziyaretinizin amacına ve seyahat süresine bağlı olarak farklı vize türleri için başvuru yapmanız gerekir.

C Tipi (Kısa Süreli) Vize

Diğer adı Schengen vizesi olan C Tipi vize ile günlük zaman dilimi içinde farklı amaçlarla 90 güne kadar kısa süreli seyahatler yapabilirsiniz. C Tipi vize aldıysanız en geç 90 günün sonunda bulunduğunuz Schengen bölgesinden çıkış yapmanız gerekir.

Umuma mahsus (bordo) pasaport sahip Türk vatandaşlarının günlük zaman dilimi içinde 90 günü aşmayacak şekilde yapacakları Yunanistan ziyaretleri için seyahat öncesinde Schengen vizesi almaları zorunludur. Hususi (yeşil), diplomatik (siyah) ve hizmet (gri) pasaport sahipleri ise yine günlük zaman dilimi içinde 90 günü aşmayacak şekilde yapacakları Yunanistan ziyaretleri için vizeden muaf tutulmaktadırlar.

Yunanistan Turistik Vizesi

Schengen Bölgesi içinde yer alan Yunanistan'a turistik faaliyetler amacıyla ve en çok 90 güne kadar yapılmak istenen seyahatler için turistik vize başvurusunda bulunmak gerekir. Yunanistan turistik vizesine sahip olanlar Yunanistan ile başladıkları seyahatlerine farklı Schengen ülkeleriyle devam edebilirler.

Yunanistan Ticari Vizeler ile İş ve Fuar Ziyareti Vizeleri

Sınır komşumuz olan ve yoğun sayılabilecek ticari faaliyetler içinde bulunduğumuz Yunanstan'ı ticari bir amaçla ve/veya iş ya da fuar ziyareti yapmak üzere ve yine 90 günü aşmamak kaydıyla ziyaret etmek isteyen kişilerin ticari vize başvurusu yapmaları beklenir. Söz konusu vize için başvuru yapılırken hazırlanması gereken belgeler arasında mutlaka iki ülkenin resmi mercilerince tanınan bir ticari faaliyet belgesi bulunmalıdır.

Yunanistan Aile, Akraba, Arkadaş Ziyareti Vizesi

Tarihi ve kültürel ortaklığı sebebiyle Yunanistan ve Türkiye halkı arasında derin sosyal ve insani ilişkiler bulunmaktadır. Dolayısıyla Yunanistan'a sıklıkla yapılan ziyaret türlerinden biri de aile, akraba ya da arkadaş ziyareti olmaktadır. Yunanistan seyahatiniz söz konusu amaçları taşıyorsa başvurmanız gereken vize türü Yunansitan aile, akraba, arkadaş ziyaret vizesidir. Bu vize türüne özel olarak ziyaret edilecek kişiler, içinde iş ve kimlik bilgilerinin de yer aldığı yazılı bir davetiye de gerekli belgeler arasında yer alır.

Yunanistan Kültürel, Sportif Faaliyet ve Konferansa Katılım Vizesi

Seyahatinizin amacı Yunanistan'da gerçekleşecek olan herhangi bir kültürel ya da sportif etkinliğe veya konferansa katılmak olduğunda başvurmanız gereken vize türüdür. Söz konusu ziyaretiniz tek seferde en çok 90 güne kadar olmalıdır. Yunanisttan kültürel, sportif faaliyet ve konferansa katılım vizesi alabilmek için adınıza gönderilen bir etkinlik katılım belgesi ya da davetiyeye ihtiyacınız vardır.

Yunanistan Kısa Süreli Öğrenim ve Staj Vizesi

Yunanistan'a 90 güne kadar olan kısa süreli öğrenim ve staj ziyaretleriniz için almanız gereken vize türüdür.

D Tipi (Uzun Süreli) Vize

90 günü aşan oturum vizesi olarak da bilinen D Tipi (uzun süreli) yani ulusal vize ile eğitim, iş ya da yaşama amaçlı olarak Yunanistan'a seyahat etmeniz mümkündür. Ülkede 90 günden fazla kalma hakkı tanıyan D Tipi vizenin farklı kategorilerde değişik türleri bulunmaktadır.

Yunanistan Transit Vizesi

Türkiye'den farklı ülkelere yapılacak olan seyahatler için eğer Yunanistan havalimanında uçak aktarması söz konusu ise ya da söz konusu seyahat esnasında Yunanistan transit geçilecekse o zaman Yunanistan transit vizesine ihtiyaç duyulur. Bu vize türünde herhangi bir gün sınırından söz edilemez, zira transit vizesi kişilere konaklama hakkı değil, yalnızca geçiş hakkı tanır.

Yunanistan Vize Başvuru Şartları Nelerdir?

  • Yunanistan ziyareti için gerekli olan vizeyi almak için elçilikten ya da konsolosluktan randevu almak gerekmektedir. Randevular, planlanan seyahat tarihinden minimum 2 hafta önce alınmalıdır.
  • Başvurulmak istenen vize türüne göre talep edilen belgeler, istenilen tarihte, eksiksiz ve usulüne uygun biçimde hazırlanmış olarak elden teslim edilmelidir.
  • Vize başvurusunda bulunan kişinin pasaportunun, planlanmış seyahatin dönüş tarihinden itibaren minimum 3 ay daha geçerlilik süresinin bulunması, ayrıca pasaportta vize basımı için minimum 2 boş sayfa bulunması gerekmektedir.
  • Pasaportun son 10 yıl içinde alınmış olması gerekmektedir.
  • Konsolosluğa sunulan belgeler 3 aydan eski olmamalıdır.
  • Vize başvuruları esnasında parmak izi verilmesi gerekmektedir. Verilen parmak izlerinin geçerlilik süresi 5 yıldır. Ancak vize başvurusunun reddedilmesi halinde başvuru esnasında ibraz edilen parmak izi geçerliliğini yitirir. Yeni bir vize başvurusu yapılmak istendiğinde yeniden parmak izi verilmesi gerekir.
  • Vize başvurusu esnasında doldurulması gereken Yunanistan vize başvuru formu resmi bir evrak olduğundan istenen bilgiler eksiksiz ve doğru olarak yanıtlanmalıdır. Hatalı, eksik ya da tutarsız bilgilerle doldurulan formlar kabul görmeyeceğinden yapılan vize başvurusu da reddedilecektir.

Yunanistan Vize Başvurusu İçin Gerekli Belgeler

Yunanistan'a seyahat etmek üzere vize başvurusunda bulunacak işsizler, sigortalı çalışanlar, esnaf-sanatkarlar ve serbest meslek mensupları, doktorlar, avukatlar, eczacılar, mühendisler, diş hekimleri, öğrenciler, emekliler ve şirket sahiplerinin belirlenen belgeleri başvuru yapacakları kuruma teslim etmeleri gerekmektedir.

  • Vize başvurusunda bulunan kişi tarafından eksiksiz olarak doldurulup imzalanmış Yunanistan vize başvuru formu
  • 10 yıldan eski olmayan, planlanmış seyahatin dönüş tarihinden sonra en az 3 ay daha geçerli ve en az 2 boş sayfası bulunan pasaport
  • Varsa eski pasaport
  • Son 3 ay içerisinde çekilmiş 2 adet biyometrik fotoğraf. Fotoğraflar 3,5x4,5 cm. Ölçülerinde ve beyaz fon üzerinde çekilmiş olmalı.
  • Ek gelir belgeleri
  • Tam vukuatlı nüfus kayıt örneği
  • Kimlik kartının ön ve arka yüzünün fotokopisi
  • Seyahat sağlık sigorası
  • Konaklama bilgileri. Konaklama bilgileri uçak bileti ile otel ön rezervasyon bilgilerini kapsamaktadır.
  • Güncel banka hesap dökümü. İlgili hesap son 3 aya ait minimum TL bakiyeli olmalı. Hesap bilgilerinin ıslak imza ve banka imza sirküleri ile birlikte sunulması gerekmektedir.
  • Noter onaylı iş sözleşmesi (Kişi serbest meslek sahibi ise)
  • Orijinal faaliyet belgesi, ticaret sicil gazetesi, vergi levhası ve imza sirküleri fotokopilerinden oluşan güncel tarihli şirket evrakları (Şirket sahibi, şirket çalışanı için)
  • SGK/BAĞ-KUR 4B detaylı hizmet dökümü (Şirket sahipleri için)
  • SGK işe giriş bildirgesi ve SGK 4A detaylı hizme dökümü (Şirket çalışanı için)
  • Son 3 aya ait, ıslak imzalı ve kaşeli maaş bordroları (Şirket çalışanı, devlet memuru için)
  • Şirket yetkilisi tarafından konsolosluğa hitaben, vize başvuru sahibinin ilgili işyerinde çalıştığını ve izinli olduğu tarihleri belirleyen şirket yazısı (Şirket çalışanı için)
  • Bağlı bulunduğu kurumdan alınmış çalışma belgesi (Devlet memuru için)
  • Görev kimlik kartı fotokopisi
  • Bağlı olduğu kurumdan alınan resmi izin yazısı (Devlet memuru için)
  • Ziraat Odası'ndan çiftçilik belgesi (Çiftçiler için)
  • Öğrenci belgesi (Öğrenciler için)
  • Diploma fotokopisi (Mezun durumdaki başvuru sahipleri için)
  • Orijinal muvafakatname belgesi (18 yaşından küçük başvuru sahipleri için)
  • Emekli maaşını gösteren belge (Emekliler için)
  • Sponsor dilekçesi (İşsizler ve öğrenciler için)
  • Varsa davet mektubu

Vize Sponsor Dilekçesi Hangi Durumlarda Geçerlidir?

İşsizler, öğrenciler ya da yeterli geliri bulunmayan çalışanlar sponsor desteği ile Yunanistan vizesi için başvuruda bulunabilirler.

Banka hesaplarında yeterli bakiye bulunması durumunda işsizler ve öğrenciler herhangi bir sponsor desteğine ihtiyaç duymadan da vize başvurusunda bulunabilirler.

Yunanistan Vize Ücreti Ne Kadar?

Vize harç bedeli, vize merkezine ödenen hizmet ücreti ile ek hizmet ücretleri Yunanistan vize ücretine dahildir. Başvuru formu ücreti, fotoğraf ücreti, fotokopi ve çıktı ücretleri ek ücretler kapsamında alınmaktadır.

3 Şubat tarihi itibariyle geçerli güncel ücretler şu şekildedir:

  • Vize harç ücreti: Euro
  • 12 yaş altı çocuklardan vize harcı talep edilmemektedir.

 Başvuru Merkezleri

Adres: Kazım Özalp Mh. Ziaur Rahman Cd. No: 9 Pk: Çankaya/Ankara

Telefon:

Ankara Büyükelçiliği Yetki Alanı: Adana, Adıyaman, Ağrı, Aksaray, Amasya, Ankara, Ardahan, Batman, Bilecik, Bingöl, Bitlis, Çankırı, Çorum, Diyarbakır, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Hakkari, Hatay, Iğdır, Karaman, Kahramanmaraş, Kars, Kayseri, Kilis, Kırıkkale, Kırşehir, Konya, Malatya, Mardin, Mersin, Muş, Nevşehir, Niğde, Osmaniye, Siirt, Sivas, Şırnak, Tokat, Tunceli, Şanlıurfa, Van, Yozgat.

  • İstanbul Yunanistan Başkonsolosluğu

Adres: Turnacıbaşı Sok. 22, , Beyoğlu, İstanbul

Telefon: () 82 91 İstanbul Başkonsolosluğu Yetki Alanı: Artvin, Bartın, Bayburt, Bolu, Bursa, Çanakkale, Düzce, Giresun, Gümüşhane, İstanbul, Karabük, Kastamonu, Kocaeli, Ordu, Rize, Sakarya, Samsun, Sinop, Trabzon, Yalova ve Zonguldak.

  • İzmir Yunanistan Başkonsolosluğu

Adres: Atatürk Caddesi No/1A Alsancak, , İzmir, Türkiye

Telefon:

İzmir Başkonsolosluğu Yetki Alanı: Afyon, Antalya, Aydın, Burdur, Denizli, Isparta, İzmir, Kütahya, Manisa, Muğla, Uşak, Balıkesir.

  • Edirne Yunanistan Konsolosluğu

Adres: Şükrüpaşa Mah. Sok. , No:2 Edirne, Türkiye

Telefon: 0

Edirne Konsolosluğu Yetki Alanı: Edirne, Kırklareli, Tekirdağ.

Randevu Nasıl Alınır?

Yunanistan için kısa süreli vize başvuruları için vize danışma merkezlerinden ya da turizm acentelerinden destek alınabilir. Başvuru süreçleri söz konusu kurumların yönlendirmesiyle yürütülür. İlk kez Schengen vizesi alacak olan kişilerin randevu alarak bizzat gidip parmak izi vermeleri gerekmektedir. Uzun süreli vize başvuruları ise şahsen yapılmaktadır. Randevu almadan vize başvurusu yapmak mümkün değildir.

Randevuların planlanan seyahat tarihinden 1 ay önce alınması doğru olacaktır. Radevu talebinde bulunurken resmi tatil dönemleri de dikkate alınmalıdır. Randevuların seyahat tarihinden minimum 2 hafta önce alınmış olması gerekmektedir.

Başvuru sahipleri, ikamet ettikleri şehre göre Yunanistan Büyükelçiliği, İstanbul Yunanistan Başkonsolosluğu, İzmir Yunanistan Başkonsolosluğu ya da Edirne Yunanistan Konsolosluğu'na yönlendirilmektedir.

Vize İşlemleri ve Takibi

Yunanistan seyahatleri için vize başvurusunda bulunacak kişilerin her şeyden önce seyahat planlamasını net bir biçimde yaparak seyahat süresini belirlemesi gerekir. Belirlenen seyahat süresine göre kısa süreli seyahatlerde C tipi Schengen vizesi, uzun süreli seyahatlerde ise D tipi ulusal vize için başvuruda bulunulmalıdır.

Belirlenen seyahat süresine ve başvuruda bulunan kişinin çalışma durumuna göre gerekli olan belgeler eksiksiz ve hatasız bir biçimde temin edilip düzenlenerek ilgili kuruma teslim edilmelidir.

Belgelerin incelenme ve kontrol aşamaları tamamlandıktan sonra uygun bir tarih belirlenerek randevu alınmalıdır. Randevular kısa süreli seyahatler için vize danışmanlık merkezleri tarafından uzun srüeli seyahatler için ise şahsen alınmalıdır.

Gerçekleştirilen başvurular İDATA sitesi aracılığıyla takip edilebilmektedir.

  • Vize başvurusu ilgili konsolosluğa şahsen yapılmaktadır.
  • Vize işlemleri, konsoloslukların yoğunluğuna bağlı olarak, resmî tatiller hariç 15 iş günü içinde sonuçlanmaktadır.

Yunanistan Vizesi Kaç Günde Çıkar?

Yunanistan vize başvurularının konsolosluk tarafından en geç 21 iş günü içerisinde sonuçlandırılacağı vadedilir. Ancak başvurular genellikle 7 ila 15 gün içerisinde sonuçlandırılmaktadır. Yabancı uyruklu vatandaşlar için bu süre ortalama 15 gündür.

Uzun süreli vize başvuruları için ise sonuçlandırma süresi 2 aya kadar uzayabilmektedir.

***

NOT: Bu yazı Mart tarihinde hazırlanmıştır. Lütfen bilgilerin güncelliğini resmi kaynaklardan kontrol etmeyi unutmayınız.

Resmî adıyla Helen Cumhuriyeti, Güneydoğu Avrupa ülkesi olan Yunanistan vize başvurusu için gerekli evraklar çalışan, şirket sahipleri, emekli ve öğrenci  için gerekli belgeler. Uzman ekibimiz destek için bir telefon kadar yakın. Diğer ülkeler ve Yunan vize evrakları hakkında en güncel bilgilere sitemizden ulaşabilirsiniz.

Yunanistan Vizesine Başvuracak Olan Vatandaşlarımız İçin Önemli Uyarılar: Tüm Schengen Ülkeleri İçin Geçerli Olmak Üzere Veriliş Tarihi 10 Yıldan Eski Olan Pasaportlara Vize Verilmemektedir. Schengen Ülkelerine Seyahat Edecek Olan Vatandaşlarımız Pasaportlarını Yenilemek Zorundadırlar.  Bu Uygulama Sadece Yeni Başvurularda Geçerli Olup, Eski Pasaportunda Schengen Vizesi Olan Vatandaşlarımız Vizesinin Geçerlilik Süresi Bitene Kadar Seyahatlerinde Eski Pasaportunu Kullanabilirler.

Yunanistan Başkonsolosluğu Pasaportunda “KKTC Giriş-Çıkış Damgası” Olan Yolcuların Vize Başvurusunu Kesinlikle Kabul Etmemektedir.

YUNANİSTAN VİZESİ İÇİN GEREKLİ EVRAKLAR

  • En az 6 ay geçerli pasaport, varsa eski pasaportlar, Pasaport Fotokopileri
  • Kimlik fotokopisi
  • Vukuatlı Nüfus kayıt örneği ( E-Devletten alınacaktır.)
  • İkametgah ( E-Devletten alınacaktır.)
  • 2 adet (Biometrik) fotoğraf
  • Otel, uçak rezervasyonları
  • Seyahat sağlık sigortası (Bizim tarafımızdan yaptırılacaktır)
  • Banka Hesap Cüzdanı, Tapu, Araç Ruhsatı gibi maddi gelir durumunu özetleyen evraklar
  • Banka Hesap cüzdanlarının orijinal olması gerekmektedir veya Bankadan imza kaşeli ekstre alınabilir.
  • Ticari Ziyaretler için Polisten Onaylı Davetiye
  • Konsolosluk ödemeleri peşin yapıldığından, Vize Ücretleri evraklar ile birlikte gönderilmelidir.
     

Ayrıca;

İŞVERENLER için;

  • Antetli Kâğıda Dilekçe
  • İmza Sirküleri
  • Vergi levhasının fotokopisi (vergi levhası zarar veya yeni tescil ise; şirketin banka hesap cüzdan fotokopileri ve bilânçosu)
  • Faaliyet Belgesi (Max. 3 aylık) ( Orijinal)
  • Ticaret Sicil Gazetesi Fotokopisi

ÇALIŞANLAR için;

  • Antetli Kâğıda Dilekçe
  • İmza Sirküleri
  • Vergi levhasının fotokopisi (vergi levhası zarar veya yeni tescil ise; şirketin banka hesap cüzdan fotokopileri ve bilânçosu)
  • Faaliyet Belgesi (Max. 3 aylık) ( Orijinal)
  • Ticaret Sicil Gazetesi Fotokopisi
  • Sigortalı işe giriş bildirgesi (E devletten barkodlu şekilde alınmalıdır)
  • Maaş Bordrosu 3 aylık (Şirketten imza ve kaşeli)
  • Barkodlu Sgk  hizmet dökümü e devletten alınabilir.

EMEKLİLER için;

  • Dilekçe
  • Emeklilik gösteren e-devletten alınmış belge
  • Emekli maaşını gösteren banka dökümü

ÖĞRENCİLER için;

  • Öğrenci Belgesi
  • Ebeveynlerin durumuna göre gerekli evraklar
  • 18 yaş Doldurulmamış ise anne ve babadan muvafakatname
     

NOT :Ortalama işlem süresi Randevu sonrası 4 - 7 gün olup ilk başvurularda ve özel durumlarda süreç uzayabilir, Bizimle irtibat kurarak teyit alabilirsiniz.

  • Vize Başvurusunda Bulunacakların Sayfamızda bulunan Vize Rejim Tablosuna dikkat etmeleri önemle rica olunur.
  • Pasaport Geçerlilik Sürelerinin Seyahat Bitiminden Sonra 6 ay olmalıdır. E - Pasaport sitesinden bilgi alabilirsiniz

VİZE DİLEKÇE ve BAŞVURU FORMLARI ; 
Vize Dilekçe Örneklerini ve gerekli olan vize başvuru formları için WhatspApp Destek Hattı  76 09 iletişime geçiniz.

Başarılı! Mesajınız bize gönderildi.

Hata! Mesajınız gönderirken bir hata oluştu.

Online Form

Print Friendly, PDF & Email

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası