kalanşo çiçeği / Kalanşo Çiçeği Bakımı Nasıl Yapılır?

Kalanşo Çiçeği

kalanşo çiçeği

Kalanşo çiçeği, ev bitkileri arasında son dönemlerin en ilgi çeken türü haline geldi. Farklı renk seçenekleri sayesinde çok fazla tercih edilen bu çiçekler, aynı zamanda iç mekân güzelleştirmesinde yoğun olarak kullanılıyor. İş yerlerine ve ev ortamına bambaşka bir hava katan bu bitkinin en belirgin özelliği, uzayan dallarının olmamasıdır. Çiçekleri, oldukça minimal boyutlara sahiptir. 

Kalanşo Çiçeği Bakımı, Yetiştirilmesi ve Çoğaltılması

Kalanşo kelime anlamı, yeşeren ve düşen demektir. Ayrıca çok fazla bakım istemeyen kalanşo bitkisi, aynı zamanda güzelliğiyle dikkat çekiyor. Bu bitkiyi daha yakından tanımakta fayda vardır.

Kalanşo çiçeği, Afrika ve Asya kökenli olmakla beraber sukulent ailesine aittir. Dolayısıyla bir sukulent kadar kolay büyütülebilir. Ayrıca tam tane farklı çeşidi vardır. Turuncu, beyaz, sarı, pembe gibi renklerle iç mekânlara son derece güzel yakışır. Bazı püf noktalara dikkat edildiği takdirde, bakımı zahmetsizdir. Bakımı doğru şartlarda yapıldığında, kalanşo çiçeği uzun yıllar boyunca sizinle kalabilir.

Kalanşo Çiçeği Bakımı Nasıldır?

Kalanşo çiçeği gün ışığı alan, aydınlık yerleri çok sever. Bu sebeple, iç mekânlarda bu bitkiyi büyütmek istiyorsanız, düzenli şekilde havalandırılan ve güneş alan bir yerde muhafaza etmelisiniz. Havasız yerlerde kalanşo bitkileri kısa zaman içinde solar. Ayrıca kış aylarında kalorifer, petek gibi yüksek ısıalan yerlerden bu bitkiyi uzak tutmalısınız. Doğru konumlandırıldıktan sonra, kolay bakımıyla iç mekânlara beklediğiniz görsel güzelliği kazandıracaktır.

Gün ışığı alan cam önleri, doğrudan güneş ışınlarına maruz kalmadığı takdirde kalanşo çiçekleri için son derece uygun bölgelerdir. Kalanşo çiçeğinin kumla birlikte karıştırılan bahçe ve funda toprağı ile karıştırıldığında ideal verim elde edilir. Bu bitkiler ilkbahardan kışa geçiş sürecinde doğrudan güneş ışığı almayan, kışın ise daha aydınlık olan bölgelere yerleştirmesi gerekir.

Kalanşo bitkisi, soğuk ortamları hiç sevmez. Bu sebeple soğuk kış günlerinde 5 derecenin altında sağlıklı ve verimli büyüme gösteremez. Ayrıca kalanşo çiçeği çok fazla sudan hoşlanmaz. Bu yüzden kış aylarında çok fazla suya maruz bırakılmamalıdır. Ancak çok fazla kurumasına müsaade etmeden, toprağı nemli kalacak şekilde tutulmalıdır.

Kalanşo Bitkisi Bakımında Püf Noktalar

Kalanşo çiçeğinin kuruyan dallarının budanması, düzenli şekilde sulanması bu çiçeğin sağlıklı büyüme göstermesi açısından oldukça önemlidir. Dış etkenlerden çok kolay etkilenen kalanşo çiçeği, hassas bir yapıya sahiptir. Bu durum kısa zamanda unlu bit gibi hastalıklara yakalanmasına neden olabilir. Böyle bir durumda yapılması gereken, çiçeğin saksıdan çıkarılıp, köklerinde mevcut bulunan eski topraktan tamamen arındırmaktır.

Hastalık durumunda kalanşo çiçeğinin gözle görülen yerleri pamukla iyice temizlenmelidir. Ayrıca Arap sabunuyla özel bir su hazırlayıp, püskürterek temizlik sağlanabilir. Ardından bitki yeni saksısına yeni toprakla yerleştirilmeli, en son üzerine toz tarçın serpilerek koruma sağlanmalıdır.

Kalanşo çiçekleri, ev ortamına çok yakışan ve pozitif enerji yayan bitkilerdir. Sonbahardan ilkbahara kadar aktif şekilde açar. Yaz ayları geldiğinde, çiçek açmaya bir süreliğine ara verir. Buradan da anlaşıldığı üzere kalanşo çiçeği sıcak sevmeyen bir bitkidir.

Kalanşo Çiçeği Nasıl Çoğaltılır?

Kalanşo çiçeği, birden fazla olduğundan görsel anlamda son derece şıktır. Bu çiçekleri çoğaltmak da son derece basittir. Çiçekten herhangi bir dal aldıktan sonra, tekrar toprağa dikmek çoğaltma işlemi için yeterli olacaktır.

Her yıl çiçek açan kalanşoların, yaz aylarında durduğunu belirtmiştik. Yaz ayları geldiğinde, saksı değişimi ve gerekli bakımı yapabilirsiniz. Bu dönemlerde kalanşo çiçeklerinin çoğalması da uygundur. Çelik sayesinde kolay bir şekilde çoğaltma işlemi gerçekleştirilir. Çoğaltmak için kesilen dallar, bir gün suda bekletilmelidir. Ayrıca dallar toprağa dikilmeden evvel, toprağı biraz sulamak gerekir.

Sularken saksının her bölümü eşit miktarda sulanmalıdır. Ayrıca su oda sıcaklığında bekletilmiş olmalıdır. Kalanşo bitkisine bu bakım süreci geldiğinde, yılda bir kez vitamin verilmesi önemlidir. Ayrıca bulunduğu saksı içerisinde herhangi başka bir cisimle temas etmemesi önemlidir.

Kalanşo çiçeğinin çoğaltma işlemi, çiçeksiz dallarından 5 cm kadar sağlıklı bir parça koparmak ile başlar. Alt yaprakları temiz olacak şekilde, temiz bir bıçak ya da makas yardımıyla temizlenmelidir. Ardından koparılan parçayı iki, üç gün kadar temiz bir kâğıt havlu üzerinde bekletmek gerekir.

Kalanşo bitkisini ekmek istediğiniz toprağa elinizle yer açacak şekilde bastırılmalıdır. Saksı değişiminden sonra tercih ettiğiniz saksı, drenaj delikleri bulunan bir model tercih edilmelidir. Çünkü kalanşo çiçekleri fazla sudan hoşlanmayan bitkilerdir. Delikli bir saksı, fazla suyun dışarı akmasını sağlamak açısından önemlidir.

Ardından toprağı ıslatmak gerekir. Şeffaf bir plastik torba yardımıyla saksının yüzeyi kaplanmalıdır. Son olarak güneş alan bir yerde, çoğaltma işlemi yapılan bitki bekletilmelidir. 3 hafta sonrasında şeffaf naylon çıkarılabilir. Kalanşo çiçeği çoğaltma işlemi, bu kadar basittir. Bu şekilde verimli çiçekler elde edebileceğiniz kalanşo bitkisini ister evinizde veya ofisinizde, ister sevdiklerinize şık bir hediye olması amacıyla kullanabilirsiniz.

Kalanşo Bitki Çeşitleri Wish Flowers Design’de

Bitkiler ve çiçekler, ofis ortamlarına ve evlerin en güzel köşelerine son derece yakışır. Ancak bu noktada bitkinin doğru bakımı ve sağlıklı koşulların sağlanması çok önemlidir. Saksı çiçekleri, bakımı konusunda yeterli bilgi sahibi olmayı gerektirir.

Wish Flowers Design, çiçeklerin evin enerjisini nasıl yükselttiğini ve hediye olarak gittiği yerde insanları nasıl mutlu ettiğinin farkında olan profesyonel bir firmadır. Saksı çiçekleri ya da kendi zevkinize göre oluşturacağınız çiçek aranjmanlarının anlamı ve gerekli bakımı hakkında yeterli bilgiye sahip değilseniz, alanında uzman ekibiyle gerekli desteği sizlere sunmaktadır.

Geniş ürün yelpazesinin yer aldığı Wish Flowers Design web sitesinde yer alan, birbirinden canlı ve mis kokulu çiçeklerle sevdiklerinize beklemedikleri anlarda hoş sürprizler yapabilirsiniz. Çiçekler, narindir ve sadece ince ruha sahip kimseler sevdiklerinin en özel anlarında çiçeklerle varlığını hissettirmenin öneminin farkındadır.

Wish Flowers Design’de dilediğiniz saksı çiçekleri, çelenk ya da rengârenk çiçek buketlerini tek tıkla satın alabilirsiniz. Sevdiklerinize göndermek istediğiniz çiçek buketlerinin üzerine romantik ve komik notlar ekleyebilir, siparişinizi kişiselleştirebilirsiniz. Dünyanın neresinde olursanız olun, Türkiye’nin her yerine sevdiklerinizin yüzünde gülümseme oluşturmak için online çiçek gönderimi yapabilirsiniz

Bu anlamda Wish Flowers Design üst düzey kalite standartlarında, büyük bir özenle hazırladığı çiçek siparişlerinizi belirttiğiniz adrese kısa süre zarfında adrese teslimat gerçekleştirir.

Wish Flowers Design’le, çiçeklerin eşsiz güzelliğini değer verdiğiniz insanlara gönül rahatlığıyla gönderebilirsiniz. Çünkü çiçekler Wish Flowers Design kalitesinde sizi gittiği yerde teslim eder.

Kalanşo (Kalanchoe) &#;i&#;eği nedir, nasıl bakılır? Kalanşo &#;i&#;eği bakımının p&#;f noktaları

Kumla birebir karıştırılmış funda ve bahçe toprağı kalanşo çiçeği için en idealidir.

Kalanşo çiçeğinin, ilkbahardan kışa kadar doğrudan güneş ışığı almayan, kışın ise aydınlık bir yere yerleştirilmesi gerekir.

Bu hassas bitki türü soğuğu sevmez. Bu nedenle kış aylarında 5 derecenin altında sağlıklı gelişim gösteremez.

Kalanşo çiçeği çok fazla suyu da sevmez. Dolayısıyla kışın çok fazla sulanmamalı, ancak kurumasına da izin verilmemeli, toprağı nemli tutulmalıdır.

Kalanşo çiçeği bakımının püf noktaları

Düzenli sulanması ve kuruyan çiçeklerin budanması kalanşo çiçeğinin sağlıklı büyümesi açısından çok önemlidir.

Kalanşo çiçeği dış etkenlerden çok kolay etkilenebilir. Bu hassas yapısı kalanşo çiçeğinin kısa sürede unlu bit gibi hastalıklara yakalanmasına sebep olabilir. Böyle bir durumla karşılaşırsanız, çiçeği mutlaka saksıdan çıkartılmalı ve köklerinde var olan eski toprağı temizlemeniz gerekir.

Gözle görülen yerler pamuk yardımıyla temizlenmeli ve bitkiye arap sabunlu su hazırlanıp bir püskürtücü yardımıyla sıkılmalıdır.

Yeni saksıda yeni toprakla dikimi gerçekleştirilmeli ve toprağın en üstüne toz tarçın serpilmelidir.

Kalanşo çiçeği ne zaman açar?

Kalanşo çiçeği sonbahardan ilkbahara kadar açar. Fakat yazın çiçek açmaya bir süre ara verir. Anlaşılacağı gibi sıcaklardan hoşlanmayan bir bitkidir.

kalanşo çiçeği nasıl çoğaltılır?

kalanşo çiçeğini çoğaltmak aslında çok basit. Çiçeğin herhangi bir dalını koparıp tekrar toprağa dikmeniz yeterli olacaktır.

False
Bitki Bakımı" width="" height="" src="about:blank" data-lazy-src="funduszeue.info?feature=oembed" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture; web-share" allowfullscreen data-rocket-lazyload="fitvidscompatible" data-lazy-src>