regli denize girmek / Regl iken denize nasıl girilir? Adet döneminde denize girilir mi? - Sağlık Haberleri

Regli Denize Girmek

regli denize girmek

Regl dönemi, kadınların en sık duygu değişimi yaşadığı dönemlerden biridir. Bu dönemde kadınlar kendilerini bazen sinirli, bazen yorgun hissedebilir ve ne istediğini tam olarak bilmiyor olabilirler. Peki, kadınlar regl dönemi içinde ne ister? Regl dönemi ile doğru bilinen yanlışlar nelerdir? Kadınlarda regl öncesi ve sırasında meydana gelen bazı değişimler vardır. İşte bu dönemle ilgili doğru bilinen 10 yanlış&#;

REGL DÖNEMİ İLE DOĞRU BİLİNEN 10 YANLIŞ

TATLI YEME, KİLO ALDIRIR

Bu dönemde özellikle magnezyum eksikliğinden kaynaklı ufak çapta tatlı krizleri yaşayabilirsin. Tabii ki meyve yemek her zaman sağlıklı bir tercih ama canın istiyorsa bazı hafif tatlılardan da birkaç kaşık ve ısırık alabilirsin. Mesela bir porsiyon sütlü tatlı ya da 4 parça acılığı azaltılmış bitter çikolata gibi.

DUŞ ALMAK SAKINCALIDIR

Duş almak sana her zaman kendini iyi hissettirir. Hem regl esnasında oluşabilecek birikintileri dolayısıyla bakterileri de temizlemiş olursun. Ferahlar ve canlanırsın. Burada dikkat etmen gereken konular vajinanın içini yıkamamak ve küvet yerine duşu tercih etmek. Çünkü vajina kendi kendini temizler ve küvette zararlı bakterilerle temas halinde olabilirsin.

BEYAZ GİYME, LEKE OLUR

Gerekli tedbirleri aldıktan sonra, beyaz renk içinde kendini iyi hissediyorsan pekala giyebilirsin. Hem belki bu durum moralini de yükseltir. Önemli olan rahatlığın, akıntının miktarına göre pedini veya tamponunu düzenli değiştirebilecek pozisyonda olman. Yani önemli olan senin kendini güvende hissetmen.

SPOR YAPARSAN HALİN KALMAZ

Regl döneminde hafif egzersizler yapmak, kramplarının hafiflemesini sağlar. Halsiz moddan çıkıp, enerjik hissedersin. Şişkinliklerin indiği gibi, kilo almadığın için de moralin bozulmaz. Çok yorucu olmayan, hafif ve etkili egzersizleri tercih etmelisin. Kısa yürüyüşler, düşük ağırlıkta fitness, regl yogası, pilates gibi.

DENİZE GİRMEYİ UNUT!

Regl olan biri de denizin tadını çıkarabilir, kulaçlarca yüzebilir. Tampon bu konuda sana fazlasıyla yardımcı olur. Eğer görüntü açısından senin için bir sorun yoksa pedle de denize girebilirsin. Islak mayoyla oturmadıkça ve denizden sonra kuruluğuna ve hijyenine (Denizden çıktıktan sonra tamponunu ve pedini mutlaka değiştirmelisin) dikkat etmen şartıyla tabii.

regl dönemi

TAMPONU TERCİH ETME

Tampon da en az ped kadar hijyenik ve kullanışlı bir tercihtir. Sünger gibi sıvıyı emer; doğru yerleştirildiği müddetçe sızıntının, kokunun, kötü görünümün önüne geçer. Duşta, denizde, sporda kullanabilirsin. saatte bir değiştirmeye, alerjik olmayan bir tampon çeşidi seçmeye özen göstermelisin. Tampon kullanmak, onu ne kadar rahat kullanabildiğin ile alakalı.

BİTKİ ÇAYLARI VE SICAK SU TORBASI İŞE YARAMAZ

Hem bazı bitki çayları hem de sıcak su torbaları regl döneminde oldukça etkilidir. Mesela papatya çayı kasları gevşetir ve rahatlatır. Melisa çayı uykusuzluk ve gerginliğe iyi gelir. Sıcak su torbası ise kan dolaşımını bölgesel olarak arttırdığı için rahatlama sağlar. Yani her iki uygulama da işe yarar.

UZAN ŞÖYLE, FAZLA HAREKET ETME!

Kendini fazla yormadığın, ağır sporlar yapmadığın müddetçe hareket etmemen için bir sebep yok. Hatta hareket etmek bedenine ve psikolojine iyi gelebilir de. Eğer kendinde o enerjiyi hissediyorsan. Mesela açık havada kısa yürüyüşler yapabilir, hafif tempoda dans edebilirsin. Ama demir ve C vitamini takviyesini aksatmamalısın.

AĞRI KESİCİ KULLANMA!

Ağrıların çok şiddetliyse regl döneminde ağrı kesici kullanmanın zararı yok. Neticede senin kendini huzurlu hissetmen daha önemli. Özellikle regl başlamadan önce ya da reglin ilk günü ağrı kesici almak oldukça etkili olabilir. Kanamayı azaltsa da bunun vücuda olumsuz etkisi olmaz. Öylesine bir ağrı kesici değil ama, doktorunun önerdiği ağrı kesici!

SUS, SUS KİMSELER REGL OLDUĞUNU DUYMASIN!

Regl olmaktan utanmak, regl olduğunu saklamak, regl demek yerine manasız şeyler söylemek artık tamamen geride bırakılması gereken şeyler olmalı. Bu dönem sağlıklı olduğunun, metabolizmanın doğru çalıştığının bir göstergesi. Hem bu dönemde yenilenirsin, sezgilerin kuvvetlenir, algıların açılır, daha üretken olursun, parıl parıl parlarsın. O zaman bunu neden gizleyesin?

İLGİLİ İÇERİKLER

Formsanté

Regl Dönemi̇nde Deni̇ze Gi̇rebi̇li̇r Mi̇yi̇m ?

Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Elif Nur BİÇER sizler için Regl Dönemindeyken Denize Girmenin Zararlı Mıdır?

Regl Dönemindeyken Denize Girebilir Miyim?

Regl Dönemindeyken Denize Girdiğimde Mikrop Kapar Mıyım? Regl Dönemindeyken Havuza Girdiğimde Mikrop Kapar Mıyım?

sorularını sizler için cevapladı.Toplumda regl döneminde denize girilmemesi gerektiği ile ilgili bilimsel hiçbir dayanağı olmayan pek çok inanç ne yazık ki var.

Regl dönemindeyken denize girdiğinizde karnınız ağrımaz ya da “regliniz kesilmez”.

Vajenin negatif basıncı nedeniyle zaten deniz suyu içeri giremez. Hele ki temiz bir denizde hiçbir problem yaşamazsınız. Bir de Regl dönemindeyken yüzmek isteniyorsa deniz tercih edilmeli. Havuzlar sadece regl dönemindeyken değil diğer zamanlarda da hijyenik olarak % güvenilir olmadığından regl dönemi de bunu göz önünde bulundurmak gerekir. Buradaki tek problem hangi hijyen ürününü kullanacağınıza karar vermekte.

Peddon regl mayosu gibi su geçirmez, sızdırmaz bir ürün kullanmak enfeksiyon riskini azaltır.. Bu yüzden Türkiye’nin regl külodu markası Peddon, regl dönemindeyken de denize güvenle girmek isteyen kadınlar için Pedkini regl mayosunu tasarladı.

Pedkini regl mayosu yapısı gereği kanı sızdırmadan ve bulaştırmadan içine hapsettiği için regl döneminde denize girmek isteyen kadınlarda güvenle kullanılabilir.

Son olarak, denizden çıktığınızda mayonuzu değiştirmeniz, ıslak kalmamanız ve hızlıca kurulanmanız gerekir. Bu öneri yalnızca regliyken değil, her zaman geçerlidir.




Adetliyken denize girilir mi?

Üreme çağındaki kadınlar, her ay yumurtlama dönemini takiben adet kanaması yaşıyor. Sağlıklı olmanın ve üreyebilirliğin göstergesi olan adet kanaması, kimi zaman hayatı kısıtlayabiliyor. Adet döneminde her kıyafeti giyemiyor, çoğu zaman tedirgin oluyoruz. Bir de mevsim yazsa ve denize girmek istiyorsak, tam da tatil döneminde adet olmuşsak durum biraz daha sinir bozucu olabiliyor. Adetliyken denize girilir mi, nasıl girmek lazım, her hangi bir rahatsızlığa yol açar mı gibi soruların yanıtlarını merak ediyoruz. Hatta kimi zaman adet kanamasını geciktirmek için adet geciktirici ilaçlara başvuruyoruz. Zira şu an tam da tatil sezonundayız ve yılda bir kez de olsa her şey yolunda gitsin istiyoruz.

Adet döneminde denize girmek

Adet kanaması olduğu dönemde eğer ped kullanıyorsanız, pedle denize girmeniz çok da doğru olmayacaktır. Zira ped pamuklu bir yapıya sahip olduğundan deniz ya da havuza girdiğinizde şişecek ve çok çirkin, sağlıksız bir durum ortaya çıkacaktır. Ayrıca denize girerken giydiğimiz mayoların, bikinilerin altındaki pedler çok çirkin bir görüntü oluşturur, yüzerken sağa sola kayacağı için de hiç rahat olmaz. Bununla birlikte bir de pedin içine biriken kanın, deniz suyu ile birleşmesi hem görüntü olarak hem de üreme yollarının sağlığı açısından yanlış olur. Bu bakımdan adetliyken ped kullanmayı tercih ediyorsanız kesinlikle denize girmeniz doğru olmayacaktır.

Fakat eğer tampon kullanıyorsanız sizin için her şey çok daha kolay ve sağlıklı olacaktır. Öncelikle tampon dışarıdan belli olmadığı ve dışa sızıntı yapmadığı için görüntü açısından sorun yaşanmaz. Tampon içeride şiştiği için de deniz suyunun adet kanı ile birleşip üreme yolarına ulaşması riski de düşüktür. Tamponu sık sık değiştirdiğinizde gayet hijyenik ve sağlıklı bir korunma imkanı sunar. Bu bakımdan adetliyken denize girebilmenin en doğru yolu tampon kullanmak olacaktır.

Ancak tamponun farklı boyutları olsa da, bakire olanların tampon kullanması çok fazla önerilmiyor. Aslında tampon kullanımının kızlık zarına zarar vermeyeceğine dair bazı bilgiler bulunsa da bunun riske atmamakta fayda var. Küçük boyutlu olanlardan kullanılsa bile tampon, bakireler için yeterince güvenli olmayabilir. Bu kişiler için adet kanmasının geçmesini beklemek ya da adet geciktirici hap kullanmak daha doğru olabilir. Ancak bir cinsel deneyim yaşamış olan kadınlar için adet döneminde denize ya da havuza girmelerinin en güvenli yolu kesinlikle tampon kullanmaktır.

Adet döneminde denize girmek sağlıklı mıdır?

  • Adet dönemi içinde vajina, rahim, yumurtalıklar gibi üreme organları ve bunların birleşim yolları daha açık ve aslında viral, mikrobik, bakteriyel risklere karşı korumasızdır. Bu bakımdan adet dönemi içindeyken kişisel bakım ve temizliğe daha çok dikkat edilmesi önerilir.
  • Adet döneminde denize girmenin kesinlikle zararlı olacağına dair de çok ciddi veriler bulunmamaktadır. Aslında sık sık değiştirilen tamponla denize girildiğinde bir sağlık sorunu yaşanması riski çok düşüktür.
  • Adet kanaması devam ediyorken denize kesinlikle pedle girmemek gerekiyor. Kan ve deniz suyunun birleşip saatlerce kalması sağlıksız durumlara yol açabilir.
  • Temiz bir denizde adetliyken bir mikrop kapma riski çok düşüktür.
  • Hem adet döneminde hem de adet dönemi dışında yüzmek için havuzlardan ziyade denizi tercih etmek gerekiyor. Zira hangi havuz olursa olsun bir miktar risk barındırıyor.
  • Normal dönemde de, adet döneminde de denizden çıktıktan hemen sonrasında kurulanmak gerekiyor. Özellikle de adet kanaması devam ederken ıslak mayo ile ya da bikini altı ile durmak sağlıksızdır.

 

Prof. Dr. Bülent Tıraş

Regl döneminde denize girilir mi?

Kadınların adet dönemlerinde denize girmesinin sakıncalı olduğuna dair yaygın bir inancın olduğunu belirten Kadın Hastalıkları Uzmanı Dr. İbrahim Sözen, adetliyken denize girip girmeme konusunda kararsız kalan kadınları aydınlattı.

Tamponla denize girmek mümkün


Kadınların adet dönemlerinde denize girmesinin sakıncalı olduğuna yönelik inancın tıbbi bir temeli bulunmadığını söyleyen Dr. İbrahim Sözen “Adetliyken denize girmek mümkündür. Bunun istisnası adetin en yoğun geldiği 1. veya 2. gün olabilir. Bu günlerde denize girmek sakıncalı olabilir. Adetin diğer günlerinde ise, cinsel olarak aktif olmuş kadınlar vajen içine tampon yerleştirmek suretiyle denize girebilirler” dedi.

Normal adet kanamalarında ped kullanımının tampon kullanımına göre daha sağlıklı olduğunu belirten Dr. Sözen “Tamponun uzun süre vajen içinde kalması vajenin mikrobiyolojik ortamını değiştirmekte ve bazı bakterilerin normalin üstü bir hızla üremelerine neden olabilmektedir. Bu nedenle tampon kullanan kadınların tamponlarını sık sık, örneğin saatlik aralarla değiştirmelerini önermekteyiz” diye konuştu.


Tamponu sık aralıklarla değiştirmek önemli


Dr. Sözen sözlerini şöyle sürdürdü: “Denize girme olanağının arttığı yaz günlerinde ped yerine tampon kullanılabilir. Çünkü tampon vajen içindeki kanamayı emerek, kanamanın mayo dışına geçmesini önler. Sık aralarla değiştirme kuralına özen gösterilirse vajende enfeksiyon riski de ortadan kalkar.”

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası