balancer coin / BAL Coin Nedir? Balancer Projesi ve Avantajları Nelerdir? - LorentLabs

Balancer Coin

balancer coin

Bal coin nedir? Hangi borsalardan alınır? Balancer ne zaman &#;ıktı? Ne iş yapar?

Haberin Devamı

Son zamanlarda kripto paralarda çeşitlilik daha çok arttı. Bunlardan birisi de Balancer’dır. Balancer coin ise, yılının Mart ayında ve Ethereum blok zincirinde geliştirilerek piyasaya sürülen otomatik bir piyasa yapıcıdır. ALICE ise anlık olarak yükselip düşüyor.

BAL Coin Nedir?

Bal coin, Ethereum blok zinciri üzerinde çalışan bir yazılım olarak da bilinen Balancer, Mike McDonald ve Fernando Martinelli tarafından yaratıldı. Bu sayede de yılında geliştirildi. Balancer, otomatik bir portföy yöneticisi, fiyat sensörü olan bir likidite sağlayıcısı olan Vitalik Buterin tarafından tanımlanır. Popüler Uniswap dapp tarafından uygunluğu kanıtlanan sabit ürün formülünün de bir genellemesi olarak bilinen değişmez bir yüzeye be N-boyutlu dayanır. yılında Bronz sürümü piyasaya sürüldükten hemen sonra işlem hacmi bakımından Ethereum’da bulunan en iyi 15 DEX platformundan birisi haline de gelmiştir.

Haberin Devamı

BAL Coin Hangi Borsalardan Alınır?

Kripto para yatırımı yapmak isteyen kişiler Balancer (BAL) nasıl alınır merak ediyor. Baş Coin yemin edebilmek için ya madencilik yapılır ya da bu işlemler için özel olarak oluşturulmuş bir kripto para borsası kullanmak gerekir.

Ülkemizde Türk Lirası ile Balancer (BAL) satın almak oldukça kolay ve pratiktir. Herhangi bir teknik bilgiye ve resmi evrağa gerek duymadan kolaylıkla Balancer (BAL) da satın alabilirsiniz.

Balancer Ne Zaman Çıktı?

Balencer (BAL) coin, Ethereum blok zinciri için geliştirilen ve yılının Mart ayında piyasaya sürülen otomatik bir piyasa yapıcıdır. yılında Bronz sürümü piyasaya sürüldükten sonra işlem hacmi bakımından Ethereum’da yer alan en iyi 15 DEX platformundan birisi haline geldi.

DEX’in açılımı olan “Decentralized Exchange” ve merkezi olmayan borsaları gösterir. Kripto para işlemlerinin güvenli bir şekilde taraflar arasında gerçekleşmesini sağlar. Tüm merkeziyetsiz borsalarda devlet, banka ya da finans kurumu gibi para transferinin güvenliğini denetleyen ve sağlayan üçüncü bir taraf yoktur. Aynı zamanda bunun yerine dağıtık defter teknolojisi (DLT) ya da blockchain ya da kullanılır.

Haberin Devamı

Balencer Ne İş Yapar?

(DeFi) Merkezi olmayan finans protokolü olarak da bilinen Balancer, hizmet sağlamak için kripto varlıklarının kombinasyonunu kullanır. Bir borsa gibi bir finansal aracı bulunmadan alım satımı mümkün hale gelir. Tokeni “BAL” olarak bilinen Balancer aynı zamanda da bir likidite havuzu protokolü olarak bilinir. Balancer, kullanıcıların portföylerinde bulunan Kripto para birimlerine göre bir çeşit fon yarattıkları bir tür endeks fonu olarak da düşünülebilir. Bu fonlar ise, Balancer havuzları olarak da bilinir. Aynı zamanda bir havuza likidite sağlamak isteyen herhangi bir kullanıcı ise, bunu sadece bir varlık yatırarak da yapabilir. Bir Balancer havuzuna likidite sağlayan kullanıcılar daha sonra fonlarının kullanımı için ağa ödenen bir çeşit alım satım ücretinin bir kısmını kazanırlar. Bu sayede BAL ile ödüllendirilirler.

Haberin Devamı

Balancer ise, ERC varlıklarının ve Ethereum alım satım işlemleri için işlem yapılan merkezi borsalara erişilebilir, açık bir alternatif sağlamak için tasarlanan bir DeFi protokolü olarak bilinir. Balancer, kullanıcılarının Ethereum tabanlı boşta kalan varlıklarından da bir çeşit gelir elde etmelerine yardımcı olur. Kullanıcılar, portföylerinin hepsini Balancer’ın kendini yeniden dengeleyen LP'lerine yatırabilir ve diğer kullanıcılar ise, portföylerine karşı işlem gerçekleştirdikçe de gelir elde edebilirler.

Balancer Değeri (BAL)

Balancer (BAL) Nedir?

Mart 'de kullanıma açılan Balancer, Ethereum blockchain üzerinde geliştirilen bir otomatik piyasa yapıcıdır (AMM). Düzenlediği tohum yatırım turunda, Placeholder ve Accomplice tarafından 3 milyon dolar fon elde etti. Balancer protokolü, kendi kendine dengelenen ağırlıklı portföy, fiyat algılayıcı ve likidite sağlayıcı olarak çalışıyor. Kullanıcıların özelleştirilebilir likidite havuzlarına katkıda bulunmaları karşılığında, yakın zaman önce tanıtılarak kullanıma açılan BAL token aracılığıyla gelir elde etmeleri sağlanıyor.

Protokol birkaç çeşit havuz barındırıyor:

Balancer Kurucusu Kim?

yılında, yazılım firması "BlockScience" bünyesinde araştırma programı olarak başlatılan Balancer Lab; Fernando Martinelli ve Mike McDonald tarafından kuruldu. Balancer projesinde, DeFi alanına hakim, benzer fikirlere sahip takım arkadaşları yer alıyordu.

Balancer dışında uzun yıllara dayanan iş deneyimine sahip olan Fernando Martnelli, seri bir girişimci ve Maker topluluğunun da bir üyesi. Ortağı Mike McDonald'la Balancer'ı hayata geçirmeden önce birçok şirketin kurucu ortağıydı.

Mike McDonald, Balancer protokolünün kurucu ortağı ve CTO'su konumunda. Güvenlik mühendisi olan McDonald, funduszeue.info sistemini hayata geçirdi. Daha sonra Balancer platformunu inşa etmek üzere Fernando Martnelli'ye katıldı.

Balancer COO'su olan Kristen Stone, beş yılı aşkın süredir kripto para sektöründe çalışıyor. Coinbase ürün müdürlüğü yaptı, ürün ve mühendislik alanında çalışacak ekipler kurdu.

Ön uç yazılım geliştiricisi olan Timur Badretdinov, Balancer öncesinde çeşitli projeler üzerinde çalıştı. Kripto para incelemeleri ve blockchain eğitim içerikleri sağlamaya odaklanmış bir platform olan "Longcaller" isimli bir şirketi kurdu.

Balancer Neden Farklı?

Balancer, her kullanıcının token havuzu oluşturmasına imkan vermesinden dolayı Uniswap ve Curve protokollerine benziyor. Havuz, fiyatlar değişikliklerden bağımsız olarak token'ların ağırlıklarını dengelemek için otomatik ayarlama yapıyor. Balancer protokolünü benzersiz kılan bir başka özellik de birden fazla token eklenebilmesi ve bunun için ETH gerekmemesi.

Balancer, AMM sistemini kullanan ilk DeFi protokolü değil belki ama ekosisteme yeni bir soluk ve likidite yaklaşımı getirdi. Protokolü benzersiz kılansa, likidite sağlayıcılarının, yüzdelik dilimlerinin belirlenebildiği ve otomatik olarak aralarındaki dengelerin ayarlanabildiği sekiz adet sanal varlığa kadar destek vermesi.

Balancer ile kullanıcılar, varlıklarını havuza yüzde 50 oranında yatırmak zorunda kalmaz. Desteklenen varlığın ne kadarını yatırmak istediklerine kendileri karar verir. Balancer Lab'ın bir diğer benzersiz özelliği, kullanıcıların arbitraj fırsatlarından yararlanmalarına ve fiyat kaymalarına karşı önlem almalarına zemin hazırlayarak yüksek getiri elde etmelerini sağlaması. Balancer protokolünün nasıl çalıştığına dair detaylı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.

Dolaşımda Kaç Balancer Token (BAL) Var?

Balancer protokolü herhangi bir yerel token ile başlatılmadı. Ancak Haziran 'de, Compound protokolünün yerel token'ı COMP başarı yakalayınca $BAL isimli token'ı hayata geçirdi. Token'ın amacı likidite sağlayıcılarına teşvik sunarak merkeziyetsizliği daha ileriye taşımak.

Projede oluşturulan toplam milyon token'ın 25 milyonu ekip, çekirdek geliştiriciler, yatırımcılar ve danışmanlar için ayrıldı. Stratejik ortaklara teşvik amacıyla kullanılacak Balancer Ecosystem Fund için 5 milyon token tahsis edildi. Bağış toplama süreci için oluşturulan fona 5 milyon ayrıldı. Bu fon, Balancer tarafından gelecekte düzenlenecek bağış toplama çalışmalarını ve ağın büyümesini desteklemek için kullanılacak.

Kalan token'lar, platformdaki likidite sağlayıcıları tarafından çıkarılacak ve haftada token dolaşıma girecek. Dağıtım oranları sabit tutulursa, tüm token'ların dağıtımının tamamlanması yaklaşık olarak 8,6 yıl sürecek.

Balancer Ağı Güvenli mi?

Balancer için güvenlik en önemli öncelik. Zira protokol; Trail of Bits, ConsenSys ve OpenZeppelin tarafından toplamda üç kez tam olarak denetlendi. Yönetici anahtarları veya arka kapısı bulunmayan projede güvene de ihtiyaç duyulmuyor. Ayrıca Balancer havuzları da yükseltilemiyor. Balancer, bazı havuzlarda kullanımda olsalar bile, ERC standardına uymayan token'lara destek sunmuyor.

Balancer havuzlarındaki token'lar Balancer tarafından değil, sadece akıllı sözleşmeler tarafından kontrol ediliyor. Bununla birlikte, akıllı sözleşmelerde standart olarak bulunan riskler ortadan kalkmış değil. Yapılandırılabilir hak havuzları (CRP) ise, sorunları olduğu bilinen token'ların havuzlarda kullanılmasını engelliyor. Ayrıca, diğer tüm token'ların protokolle güvenli bir şekilde etkileşime girmesini sağlıyor.

Balancer Token (BAL) Nereden Alınır?

Balancer, kullanıcıların likidite havuzlarına varlıklarını kilitlemelerine ve otomatik olarak her hafta dağıtılan BAL token'larını kazanmalarına olanak tanıyor. BAL token destekleyen en büyük borsalar arasında Binance, ZenGo, Global, HBTC, Kraken, OKEx, Huobi gibi isimler var. İtibari (fiat) para birimlerinizi BAL token'a nasıl dönüştüreceğinizi öğrenmek için, hazırlandığımızı ayrıntılı rehbere göz atın.

Balancer Fiyatı(BAL)

Kripto para fiyatları, yüksek piyasa riskleri içerdiği gibi yüksek oynaklık da gösterebilir. Yalnızca bildiğiniz ve içerdiği riskleri anladığınız ürünlere yatırım yapmalısınız.

Anlık BAL Fiyat Verileri

Güncel Balancer fiyatı (BAL/USD): $  , güncel piyasa değeri: $ M USD. 24 saatlik işlem hacmi: $ M USD. BAL/USD fiyatı gerçek zamanlı olarak güncellenmektedir. Balancer için son 24 saatteki değişim oranı: +%. Dolaşımdaki arz: M.

BAL/USD Fiyat Geçmişi

DeğişimTutar%
Bugün$ +%
30 Gün$ %
60 Gün$ %
90 Gün$ %

BAL Fiyat Bilgileri

24 sa En Düşük ve En Yüksek

24 saat içinde bu varlık için ödenen en yüksek ve en düşük fiyat.

En Düşük: $

En Yüksek: $

24 saat içinde bu varlık için ödenen en yüksek ve en düşük fiyat.

Tüm Zamanlar En Yüksek

Piyasaya çıkmasından veya listelenmesinden bu yana bu varlık için ödenen en yüksek fiyat.

Piyasaya çıkmasından veya listelenmesinden bu yana bu varlık için ödenen en yüksek fiyat.

Fiyat Değişimi (1 sa)

1 saat öncesine kıyasla bu varlığın alım satım hacmindeki yüzdesel değişim.

1 saat öncesine kıyasla bu varlığın alım satım hacmindeki yüzdesel değişim.

Fiyat Değişimi (24 sa)

24 saat öncesine kıyasla bu varlığın alım satım hacmindeki yüzdesel değişim.

24 saat öncesine kıyasla bu varlığın alım satım hacmindeki yüzdesel değişim.

Fiyat Değişimi (7 gün)

7 gün öncesine kıyasla bu varlığın alım satım hacmindeki yüzdesel değişim.

7 gün öncesine kıyasla bu varlığın alım satım hacmindeki yüzdesel değişim.

Fiyat Değişimi (7 gün)

7 gün öncesine kıyasla bu varlığın alım satım hacmindeki yüzdesel değişim.

7 gün öncesine kıyasla bu varlığın alım satım hacmindeki yüzdesel değişim.

BAL Piyasa Bilgileri

Son 24 saat içinde alım satım yaparak BTC cinsinden net pozisyonlarını artıran veya azaltan Binance müşterilerinin yüzdesi.

Popülerlik

Popülerlik, varlıkların göreceli piyasa değerine bağlıdır.

Popülerlik, varlıkların göreceli piyasa değerine bağlıdır.

Piyasa Değeri

Piyasa değeri, varlığın dolaşımdaki arzı ile güncel fiyatının çarpılmasıyla hesaplanır.

Piyasa değeri, varlığın dolaşımdaki arzı ile güncel fiyatının çarpılmasıyla hesaplanır.

Hacim (24 saat)

Son 24 saat içinde bu varlıkta yapılan tüm işlemlerin dolar cinsinden toplam değeri.

Son 24 saat içinde bu varlıkta yapılan tüm işlemlerin dolar cinsinden toplam değeri.

Dolaşımdaki Arz

Dolaşımdaki arz, şu ana kadar çıkarılan coinlerin veya tokenlerin sayısını gösterir.

Dolaşımdaki arz, şu ana kadar çıkarılan coinlerin veya tokenlerin sayısını gösterir.

Dolaşımdaki Arz

Dolaşımdaki arz, şu ana kadar çıkarılan coinlerin veya tokenlerin sayısını gösterir.

Dolaşımdaki arz, şu ana kadar çıkarılan coinlerin veya tokenlerin sayısını gösterir.

Balancer (BAL) Hakkında

Balancer, Ethereum blockchain'i üzerine kurulmuş, emanete dayalı olmayan bir otomatik piyasa yapıcı (AMM) protokolüdür ve aynı zamanda bir merkeziyetsiz borsa (DEX) olarak da hizmet görmeyi amaçlar. Kullanıcıların, istedikleri oranda, sekiz adede kadar farklı token içeren likidite havuzları oluşturmalarına olanak tanır.

Balancer Havuzları, endeks fonları gibi hizmet görür ve kullanıcıların birçok farklı tokende pozisyon alabilmesine olanak tanır. Bununla birlikte, geleneksel endeks fonlarından farklı olarak işlem ücretleri toplarlar ve bu sayede havuzdaki likiditeyi sürekli olarak yeniden dengelerler.

Bu havuzlar, alım satım stratejileriyle uyumludur. Örneğin, ağırlıklı havuzlar kullanıcıların standart 50/50 oranından farklı ağırlıklara sahip havuzlar oluşturmasına olanak tanıyarak token çok yönlülüğü sağlar. Bu sayede kullanıcılar, likidite sağlamaya devam ederken hangi varlıklarda pozisyon almak istediklerini seçebilir ve Balancer'ın bildirdiğine göre, bu şekilde geçici kayıplar üzerinde daha fazla kontrol sağlarlar.

Balancer kasası, token hesaplaması ve yönetimini havuzlardan ayırır. Böylece, havuz sözleşmelerini basitleştirir ve süreçteki yeni havuz tasarımlarına uyum sağlar. Bu sayede, Balancer ile doğrudan bağlantı da kolaylaşır ve yenilikçi bir alım satım sistemine sahip bir protokolün kendi DEX'ini oluşturma ihtiyacı ortadan kalkar.

'de kurulan Balancer Labs, kendisini "emanet gerektirmeyen portföy yöneticisi, likidite sağlayıcı ve fiyat sensörü" olarak tanımlamaktadır. Balancer, 'nin başlarında Ethereum ana ağında ve artan gas fiyatlarıyla mücadele etmek ve kitlelerin merkeziyetsiz finansa (DeFi) erişimini ölçeklendirebilmek için de Temmuz 'de Polygon (MATIC) ağında kullanıma açılmıştır. Bu sayede o dönemlerde, Balancer'ın yerel kripto parası BAL'nin fiyatı 70 $ seviyelerine çıkmıştır.

Kullanıcının elinde ne kadar BAL token varsa, oyları da ağın gelişimi üzerinde o kadar etkili olacaktır. Yeni özelliklerin uygulamaya koyulması, protokol ücretleri ve beyaz listeler de buna dahildir. Yönetişim tokeni sahipleri, Katman 2 ölçeklendirmeye yatırım yapmak ya da yapmamak gibi önemli kararlarda bile söz sahibidir. Balancer'ın takas ücretleri, likidite sağlayıcılar arasında dağıtılır ve böylece bu kullanıcılar ağ üzerinde daha fazla yönetişim hakkına sahip olur.

Ocak 'te Balancer, platformun başarısız işlemler ve kaybolan fonlara ilişkin sorunlar yaşaması nedeniyle, likidite sağlayıcılarına (LP'ler) sağladıkları likiditeyi çekmelerini tavsiye etmiştir. Bununla birlikte, Balancer'ın yerel tokeni BAL, acil bir güvenlik sorunuyla karşı karşıya olmasına rağmen piyasada direnç göstererek projenin devam eden sorunları çözme ve büyüme hedefi yolunda ilerlemeye devam etme becerisine yatırımcıların duyduğu güveni yansıtmıştır. Gerçek zamanlı olarak güncellenen, anlık BAL fiyatını Binance'te bulabilirsiniz.

İnsanlar Bunları da Soruyor: Balancer Hakkındaki Diğer Sorular

  1. BAL Ne için Kullanılır?

    BAL, Balancer protokolünün yönetişim tokenidir. BAL sahipleri, protokolün gelişiminde söz sahibidir ve bu nedenle de protokolün geleceğiyle ilgili pek çok konuda oy kullanabilir. BAL'ye sahip olan kullanıcılar, protokoldeki farklı endeksleri satın alabilir.

  2. Balancer'ın kurucusu kimdir?

    Balancer Labs ve Balancer protokolü, Balancer Labs'i bugün bilinen adıyla yeniden markalaştırıp konumlandırmadan önce yılında BlockScience adlı bir yazılım danışmanlık firması olarak oluşturan CEO Fernando Martinelli tarafından kurulmuştur.

  3. BAL'nin Maksimum Token Arzı Nedir?

    BAL'nin maksimum arzı 96,15 milyon olarak açıklanmıştır ve an itibarıyla bu arzın 46,9 milyonu dolaşımdadır.

  4. Balancer'ı Diğerlerinden Farklı Kılan Nedir?

    Balancer, herhangi bir oranla sekiz adede kadar farklı tokenden oluşan havuzlar oluşturmaya olanak tanıması nedeniyle diğer likidite havuzu platformlarından farklıdır. Diğer platformlar genellikle iki varlıklı bir sistemle sınırlıdır. Balancer'ın benzersiz kasa ve havuz mantığı yapısı ve çok tokenli havuzları, yatırımcıların farklı alım satım stratejilerini denemelerine olanak veren endeksleri oluşturur.

  5. BAL Nasıl Alınır?

    BAL, kredi veya banka kartı ile doğrudan Binance üzerinde satın alınabilir. BAL, Binance'te listeli diğer kripto paralar karşılığında da alınıp satılabilir. Anlık BAL fiyatı Binance'te gerçek zamanlı olarak güncellenir. BAL fiyatı ve nasıl satın alınabileceğiyle ilgili bilgilere ulaşmak isteyen kullanıcılarımız Balancer (BAL) Satın Alma Rehberimize bakabilirler.

  6. BAL'nin Gelecekte Fiyatı Ne Kadar Olacak?

    Kendi fiyat hedeflerinize karar verirken BAL Fiyat Tahmini sayfamıza göz atın. Gösterilen veriler Binance'in görüşüne değil, kullanıcı girdilerine dayalıdır.

BAL/Yerel Para Birimi

Son güncelleme: /06/25 (UTC)

Kripto para fiyatları, yüksek piyasa riskleri içerdiği gibi yüksek oynaklık da gösterebilir. Yalnızca bildiğiniz ve içerdiği riskleri anladığınız ürünlere yatırım yapmalısınız. Bu sayfada ifade edilen içerik, söz konusu içeriğin güvenilirliği veya doğruluğu konusunda Binance tarafından bir onay verme amacı taşımaz ve bu şekilde yorumlanmamalıdır. Herhangi bir yatırım yapmadan önce yatırım deneyiminizi, finansal durumunuzu, yatırım amaçlarınızı ve risk toleransınızı dikkatle değerlendirmeli ve bağımsız bir finansal danışmandan tavsiye almalısınız. Bu materyal herhangi bir yatırım tavsiyesi olarak yorumlanmamalıdır. Geçmiş performanslar, gelecekteki performansın güvenilir bir göstergesi değildir. Yatırımlarınızın değeri artabilir veya azalabilir ve yatırım yaptığınız tutarı geri alamayabilirsiniz. Yatırım kararlarınızdan yalnızca siz sorumlusunuz. Binance, karşı karşıya kalabileceğiniz hiçbir kayıptan sorumlu değildir. Daha fazla bilgi için lütfen Kullanım Koşulları ve Risk Uyarısı sayfalarımıza bakın.

Burada sunulan ve yukarıda belirtilen kripto paralarla ilgili verilerin (güncel fiyatı gibi) üçüncü taraf kaynaklara dayandığını da lütfen aklınızda bulundurun. Bu veriler size herhangi bir taahhüt veya garanti olmaksızın “olduğu gibi”, bilgilendirme amaçlı olarak gösterilir. Üçüncü taraf web sitelerine verilen bağlantılar üzerinde Binance'in bir kontrolü yoktur. Binance, söz konusu üçüncü taraflara ait web sitelerinin ve bu sitelerin içeriklerinin doğruluğudan ve güvenilirliğinden sorumlu değildir.

Balancer coin son birkaç yılda ortaya çıkan hesaplardan ve sipariş defterlerinden tamamen vazgeçen yeni bir tür kripto para birimi değişim platformlarından biridir. Otomatik piyasa yapıcılar veya AMM&#;ler olarak bilinir. Balancer böyle bir platform ve son aylarda fırtınalar estiriyor. Bu yazıda, tüm söylentilerin ne hakkında olduğuna bir göz atıyoruz. 

Balancer nedir?

Balancer coin

Balancer, Ethereum blok zinciri üzerine kurulmuş önde gelen bir merkeziyetsiz değişim platformudur. Herkesin Ethereum ve ERC varlıklarını güvenilmez, izinsiz bir ortamda takas etmesine izin vererek, merkezi borsalara açık, erişilebilir bir alternatif sağlamak üzere tasarlanmıştır. 

Balancer, kullanıcıların desteklenen token’ları birbirine karşı takas etmesine, dengeleyici protokolüne likidite eklemek için likidite havuzları oluşturmasına veya alım satımlardan getiri elde etmek için önceden var olan havuzlara yatırım yapmasına olanak tanır. &#;den beri geliştirilmekte ve Balancer&#;ın bronz sürümü &#;de piyasaya sürülmüştür. O zamandan beri, işlem hacmine göre Ethereum&#;daki en iyi 15 DEX platformundan biri ve kilitli değere göre en büyük on Ethereum DeFi DApp&#;inden biri haline geldi. 

Dengeleyici Protokolü, yeni blockchain tabanlı ürünler geliştiren bir teknoloji şirketi olan Balancer Labs tarafından geliştirilmektedir. İki kurucu, Fernando Martinelli ve Mike McDonald, başarılı şirketler kurma ve geliştirme konusunda uzun bir geçmişe sahipler ve blok zinciri alanında geniş deneyime sahip başarılı bir ekiple birlikte çalışıyorlar. 

Birçok modern DeFi uygulaması gibi Balancer, Balancer token (BAL) olarak bilinen kendi yerel yardımcı program token&#;ına sahiptir. Bu, Balancer Protokolü&#;nün yönetimine katılmak için kullanılır ve likidite sağlayarak veya platformda alım satım yaparak kazanılabilir. 

BAL coin kimin?

Balancer (BAL) kripto para projesi Balancer Lab’a aittir. Balancer Lab şirketi ise Fernando Martinelli ve Mike McDonald tarafından yılında başlatılmıştır. Proje öncelikle &#;BlockScience&#; yazılım firmasında bir araştırma programı olarak çıkarılmıştır. Fernando Martinelli, seri girişimci ve Maker topluluk üyesidir. Mike McDonald ise Fernando ile Balancer projesini kurmadan önce birçok projede kurucu ortak olarak yer almıştır. 

Balancer coin projesi nedir?

Balancer coin

Balancer, otomatikleştirilmiş bir piyasa yapıcı olarak bilinen modern bir merkeziyetsiz değişim biçimidir. Bu, her bir varlığın değerini belirlemek için bir likidite havuzunda paylaşılan varlıklar arasındaki oranı kullandığı anlamına gelir. Kullanıcılar işlem yaparak havuzun bir tarafına likidite ekledikçe veya çıkardıkça, bu havuz oranını ve dolayısıyla her bir varlığın fiyatını değiştirir. 

Diğer birçok AMM platformu gibi, Balancer da kullanıcı için en iyi oranı sağlamak için gerekli olan likidite havuzları üzerinden alım satımları yönlendirecektir. Bu nedenle takaslar doğrudan (örn. ETH > BAL) veya dolaylı (örn. ETH > USDT > BAL) olabilir. 

Balancer şu anda kullanıcıların üç tür havuz oluşturmasına veya bunlara yatırım yapmasına olanak tanır: Paylaşılan, Akıllı veya Özel. Özel bir havuzda, yalnızca havuz sahibi havuz parametrelerini kontrol edebilir ve likidite ekleyebilir. Havuzlar herkesin likiditeye katkıda bulunmasını sağlar. Ve sabit parametreler ile oluşturulmuştur. Akıllı havuzlar akıllı sözleşmelerle kontrol edilir. 

Platforma MetaMask, WalletConnect veya diğer birkaç cüzdan çözümü ve Balancer akıllı sözleşmeleriyle etkileşim için kullanılan DApp tarayıcıları aracılığıyla erişilebilir. 

Genel olarak, platformun üç ana kullanıcı demografisi vardır: 

  1. Kendi havuzlarını oluşturan veya mevcut havuzlara katkıda bulunan likidite sağlayıcıları
  2. Token’ları için likidite kaynağı arayan tüccarlar ve akıllı sözleşmeler
  3. Değişim platformları arasındaki fiyat farkından yararlanan kullanıcılar

Balancer projesini diğer benzer projelerden ayıran nedir?

Merkeziyetsiz bir değişim platformu olarak Balancer, varlıklarını takas etmek veya likidite sağlamak isteyen yatırımcılara ve trader&#;lara merkezi aracılara güvenmeden hizmet vermeyi amaçlar. 

Uniswap ve Sushi gibi platformlara benzer işlevsellik sunar. Ancak onu rakiplerinden ayıran bir dizi benzersiz özellik içerir. Ana farklılaştırıcılardan biri, havuz sahiplerine sağladığı esneklik ve kontrol miktarıdır.

Çoğu AMM gibi, Balancer likidite sağlayıcıları (LP&#;ler), likidite sağladıkları havuzlar aracılığıyla takas yapıldığında ücret alırlar. Bu ücret, havuzdaki LP&#;lerin hissesiyle orantılı olarak dağıtılır. Ancak, havuz yöneticilerinin kendi ücretlerini belirleyebilmeleri nedeniyle Balancer nadirdir. Bunlar %0, ila %10 arasında değişebilir.

Aynı zamanda çoklu varlık havuzları için destek sunar ve havuz sahiplerinin havuzlarına sekiz adede kadar farklı varlığı dahil etmelerine olanak tanır. Bu çoklu varlık havuzları, havuz yöneticilerine trader’lar tarafından otomatik olarak yeniden dengelenen eksiksiz portföyler oluşturma esnekliği verir. Diğer bazı platformlardan farklı olarak, alım satımların Etherum (ETH) üzerinden yönlendirilmesine gerek yoktur, bu da yatırımcılar için kaymayı azaltmaya yardımcı olur. 

Balancer, platformunda işlem yapmak için teşvik sağlayan bir otomatik piyasa yapıcıdır. Uygun takaslar için kullanıcılar, işlem anındaki ortalama gaz fiyatı ve ETH/BAL döviz kuru ile orantılı olarak BAL token&#;ları kazanırlar. Bu özellik, Balancer topluluğunun yüksek Ethereum gaz ücretlerini dengelemeye yardımcı olmak için sözde &#;Gaz için BAL&#; kampanyasında oy kullanmasının ardından Mart &#;de eklendi. Toplamda, Balancer&#;ın ekosistem fonundan , girişime tahsis edildi.

Platform, Balancer oylama platformunda Balancer iyileştirme tekliflerine oy vermek için kullanılabilen BAL token’ı aracılığıyla topluluk tarafından yönetilir. Balancer, oyları toplamak için basit bir mesaj imzalama özelliğinden yararlanarak, kullanıcıların yönetime katılmak için işlem ücreti ödemelerine gerek kalmamasını sağlar. 

Balancer coin geleceği

Balancer coin

Balancer ilk çıktığında V1 sürümü denilen bir sürüm ile çıkarılmıştı. Mayıs tarihinde ekip V2 sürümünü piyasaya sürdü. V2 ile birlikte Balancer&#;de yenilenen özellikler; 

Balancer projesine V2 ile birlikte gelen sürüm sayesinde Balancer rakip DEX projelerinden bu özellikleri ile ayrışmıştır. Balancer, Uniswap ve Curve&#;e benzer. Çünkü herkesin token havuzları oluşturmasını sağlar. Havuz, fiyatlarındaki değişikliklerden bağımsız olarak token’ları eşit ağırlıkta tutmak için kendini ayarlar. Balancer’ın diğer projelerden ayrışmasını sağlayan özelliği; birden fazla token eklenebilmesi ve Ethereum (ETH) gerekli olmamasıdır. 

Diğer rakip platformlarının aksine Balancer bu özelliği ile daha fazla dahili kullanıcıyı platformuna çekecektir. Ayrıca projenin BUILD amacı kapsamında ekosistem için fon ayırması da bir adım öne çıkarıyor. 

Balancer coin ilk ne zaman çıktı?

Balancer coin

Balancer (BAL), Mart ’de piyasaya sürülmüştür. 

Bu içerik sadece bilgilendirme amaçlı yazılmıştır. İçerikte yer alan yorum ve ifadeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmetinin kişiye özel olduğu unutulmamalıdır. İçerikteki bilgiler, sizin mali durumunuz ile uygun olmayabilir. Bu nedenle içerikte yer alan bilgilerin yatırım kararınızı destekleyecek yeterli bilgileri kapsamayacağı dikkate alınmalıdır. İleriye dönük yatırım ya da işlemlerinizin sonucunda ortaya çıkabilecek zarardan ListeList ve yazarları sorumlu tutulamaz.

Kaynak: 0 1 2 3

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası