asist nebül / ASETİLSİSTEİN: ÇOCUK, YETİŞKİN YENİDOĞAN DOZU

Asist Nebül

asist nebül

Asist

Ampul

Asetilsistein

Ambalaj:

 mg/3 mLx10 ampul.

Endikasyon: 

Yoğun kıvamlı balgamın atılması, azaltılması,ekspektorasyonun kolaylaştırılması gereken durumlarda, bronkopulmoner hastalıklarda, bronşik sekresyon bozukluklarının tedavisinde funduszeue.info sistein asetaminofen (parasetamol) zehirlenmelerinde karaciğer harabiyetini azaltıcı etkisi de vardır.

Kontrendikasyon:

 Asetil sistemine aşırı duyarlı olduğu bilinen kişilerde kontrendikedir.

Uyarılar: 

Gastroduodenal ülser durumlarında,ayrıca asetil sisteinin verilmesinden sonra bronşiyal sekresyonda belirgin bir artış olabilir. Asetil sisteinin anne sütüne ve fetüse geçmesi ile ilgili yeterli veri olmadığından, gebelerde ve emzirenlerde zorunlu nedenler olmadıkça kullanılmamalıdır.

Yan Etkileri:

 Kusma ve bulantı tipinde gastrointestinal bozukluklar,stomatit ve rinore (burun akıntısı), ürtiker, baş ağrısı, kulak çınlaması,nadiren alerjik deri reaksiyonları oluşturabilir. Özellikle astmatik hastalarda bronkospazm yapabilir.

İlaç Etkileşimleri:

 Mukomodifikatör bronşik ler,atropinik sekresyon kurutucu maddeler ve antitüssiflerle birlikte alınmamalıdır. Tetrasiklinler (doksisiklin hariç), ayrı ayrı periyotlarda ve asetilsistein den en az 2 saatlik aralıkla uygulanmalıdır.

Doz Önerisi: 

Asist Ampul: Parenteral Uygulama: Erişkinlerde derin IM veya IV yolla günde kez 1 ampul olarak uygulanıfunduszeue.info süresi klinik gelişime göre ayarlanmalıdır.Çocuklarda derin IM enjeksiyon ile mg/kg/-gün dozda 2'ye bölünerek uygulanır. Herhangi bir anafilaktik reaksiyonu önlemek için enfüzyon çok yavaş uygulanmalıdır. Bu amaçla başlangıçta %5 glukoz veya % NaCl ile funduszeue.infosyonYoluyla Uygulama: Asist Ampulnebulize olarak basınçlı hava veya oksijen, ultrasonic nebulizer ve intermitan pozitif basınçlı solunum cihazıyla uygulanabilir Erişkinlerde Günde kez 1 ampul gün süre ile nebulize edilir. Çocuklarda önerilen endikasyonlarda günde 2 kez mg dozunda kullanılmalıdır. Kistik fibrozis günlük doz birkaç grama denk çıkarıfunduszeue.inforakeal Uygulama: Trakeostomili hastaların rutin bakımında her saatte bir mL trakeostomi içine uygulanabilir. Göğüstravması veya cerrahi sonrası durumlarda perkutan intratrakeal kateter ile her saatte bir mL funduszeue.infotamolZehirlenmesi: Antidot tedavisine, mümkün olan en kısa sürede mg/kg yükleme dozu ile başlanmalıdır. Ardından parasetamol zehirlenmelerinde en az 72 saat süreyle, 50 mg/kg sürek dozu ile devam edilmelidir. Hesaplanan doz erişkinlerde en az mL, çocuklarda ise 50 mL, %5 glukoz veya % NaCl çözeltisi ile seyreltilerek 60 dakika içinde uygulanır. Parasetamol İntoksikasyonu sürek tedavisi 50 mg/kg dozda (70 kg'lık bir kişi için yaklaşık 11 ampul) 4 saat ara ile 72 saat süresince yapılıfunduszeue.info Saşe: Bir saşe içeriği çay bardağı içerisine boşaltılarak üzerine yarısına kadar içme suyu funduszeue.infoıştırılarak çözünmesi sağlanır. Opelasan görünümdeki çözelti oral yoldan uygulanıfunduszeue.infom yollarını ilgilendiren hastalıklarda artmış sekresyonu azaltmak veatılımı kolaylaştırmak amacıyla, erişkinlerde günde 3 kez 1’er saşe veya gece yatarken 3 saşe bir arada uygulanır. Çocuklarda yaş arasında, sabah akşam günde 2 kez 1’er saşe uygulanır ( mg/gün). 7 yaş üzeri çocuklara erişkin dozu uygulanıfunduszeue.info Kapsül: 7 yaşından büyüklere ve erişkinler günde 3 kez birer Kapsül veya akşam yatarken tek doz mg funduszeue.info Şurup: Mukolitik Olarak: 2 yaşın altındaki çocuklarda mg/gün (5 mL/gün) iki eşit dozda, 7 yaşına kadar olan çocuklarda mg/gün (10 mL/gün) iki eşit dozda, 7 yaşından büyüklerde; mg/gün (15mL/gün), üç eşit doza bölünerek. Semptomlarda iyileşme sağlanıncaya dek( gün) kullanılması öfunduszeue.infotamol zehirlenmesinde: Yükleme dozu mg/kg. Sürek dozu 4 saatte bir 70 mg/kg olmak üzere toplam 17 doz kullanılması önerilir.

 

Tanım

Asetilsistein doğal bir aminoasit olan L-sistein’in N-asetillenmiş türevine verilen isimdir. Asetilsistein mukolitik bir ajandır. Asetilsistein sahip olduğu sülfidril grubu ile mukus glikoproteini içindeki disülfit bağlarını kopararak mukoid ve mukopürülan sekresyonlar üzerine mukolitik etki gösterir. Bu etki en iyi pH arasında görülmektedir. Dokularda özellikle akciğer dokusunda yüksek konsantrasyonda bulunur. Solunum yollarında toplanan balgamın yoğunluğunu ve yapışkanlığını azaltır, su gibi akıcı hale getirir. Bronşiyal sekresyonların atılımını ve solunumu kolaylaştırarak akciğer fonksiyonlarının düzenlenmesine yardımcı olur. Asetilsistein proteinleri depolimerize etmez, fibrin ve diğer canlı dokular üzerine etkisi yoktur. DNA üzerine etkisizdir.

Asetilsistein antioksidan bir maddedir. Asetilsistein akciğer ve karaciğerde glutatyon sentezine sistein vericisi olarak katılır ve glutatyon sentezini arttırır. Asetilsistein ve glutatyon özellikle akciğerde enfeksiyonlar esnasında nötrofillerin oluşturduğu, sigara dumanı ve diğer zararlı maddelerin solunmasıyla ortaya çıkan serbest oksijen radikallerini bağlar ve muhtemel hücre hasarını önleyerek koruyucu bir etki gösterir.

Etki Başlangıcı: dk

Etki süresi: 2 saat ( saat arası)

Yarılanma Ömrü (t½): yetişkinlerde 5,6 saat ve yenidoğanda 11 saat

Metabolizma: Karaciğerde.

Atılım: İdrar

Ticari İsim:

ACETYLCYSTEIN TROM

ACT mg tek dozluk funduszeue.infoül

ACT mg/3ml (%10) solüsyon içeren 5 ampül

ALLES mg 10 efervesan tablet   

ASEDIN mg toz içeren saşe

ASIST % 4 ml granül       

ASIST %10 3 ml mg 10 ampül

ASIST mg toz içeren 20 saşe    

ASIST mg 20 kapsül                    

ASIST C mg/ mg toz içeren 20 saşe

ASIST C mg/ mg toz içeren 30 saşe 

ASIST COLD C mg/ mg/ mg toz içeren saşe     

ASIST PLUS mg toz içeren 10 saşe         

ASIST-C / mg toz içeren saşe

ASTEIN mg 20 efervesan tablet 

BRONPAX mg 20 efervesan tablet

CINETIX mg 30 efervesan tablet            

CISTEIL mg 30 efervesan granül içeren saşe

DAYMOL / mg 30 efervesan tablet  

EDASIST mg 20 efervesan tablet

EXPECDIN mg toz içeren saşe (20 saşe)

EXSISTIN mg/5 ml pediatrik kullanım için ml

EXTAL mg 20 efervesan tablet

EXTAL FORT mg efervesan tablet (20 tablet)  

FARMASIST mg/3ml çözelti içeren 10 ampül

MENTONEX mg 30 efervesan granül içeren saşe         

MENTONEX-C mg 20 efervesan tablet

MENTOPIN mg 20 efervesan tablet      

MIRATTA mg granül içeren 30 saşe      

MUCINAC mg/3 ml çözelti içeren ampül

MUCOCURE % 4 şurup hazırlamak için ml granül

MUCOFIX / mg 20 efervesan tablet

MUCOLATOR mg toz içeren 10 saşe   

MUCOLATOR ml şurup hazırlamak için toz       

MUCOLATOR PLUS mg toz içeren 30 saşe

MUCOMAX mg 20 efervesan tablet

MUCONEX mg 10 efervesan tablet       

MUCONEX- C mg/ mg 30 efervesan tablet           

MUCONEX FORT mg 20 efervesan tablet       

MUCONEX granül ml

MUCOPLUS mg 20 efervesan tablet

ENDİKASYON – KONTRAENDİKASYON

Mukolitik: Anormal, viskoz veya inspekte mukoza salgıları olan hastalarda yardımcı tedavi: kronik bronkopulmoner hastalık (kronik amfizem, bronşitli amfizem, kronik astmatik bronşit, tüberküloz, bronşektazi, akciğerin primer amiloidozu); akut bronkopulmoner hastalık (pnömoni, bronşit, trakeobronşit); kistik fibrozun pulmoner komplikasyonları; trakeostomi bakımı; cerrahi ile ilişkili pulmoner komplikasyonlar; anestezi sırasında kullanım; travma sonrası göğüs hastalıkları; mukoza tıkanıklığına bağlı atelektazi; tanısal bronşiyal çalışmalar (bronkogramlar, bronkospirometri, bronşiyal kama kateterizasyonu).

Reklam

Asetaminofen aşırı doz: Potansiyel olarak hepatotoksik miktarda asetaminofen yutulduktan sonra karaciğer hasarını önlemek veya azaltmak için.

Kontraendikasyonlar:  Asetilsistein veya formülasyonun herhangi bir bileşenine karşı aşırı duyarlılık.

Uygulama

Akciğer hastalığı

Mukoliz yoluyla balgam çıkarma işleminin kolaylaştırılması

Çözelti (nin yüzde 10 le yüzde 20 arası) sulandırılmamış kullanılabilir. ml çözeltinin yüzde 20 si veya ml çözeltinin yüzde 10’u; her saatte 1 kere 10ml çözeltinin yüzde 20 sini veya her saatte 2 kere 20ml çözeltinin yüzde 10 unu verin.

Reklam

Tanısal Bronkografi

İşlemden önce nebulize veya intratrakeal damlatma yoluyla kez uygulanan mL% 20 çözelti veya mL % 10 çözelti

Asetaminofen Doz aşımı

Asetaminofen alımından sonraki 12 saat içinde baş-vuran hastalarda 20 saatlik iv tedavi verilebilir.

Bu protokole göre:

mg/kg NAC cc %5 dekstroz içinde 15 dakikada

mg/kg NAC cc %5dekstroz içinde 4 saatte

mg/kg NAC  cc %5dekstroz içinde 16 saatte olacak şekilde

-Toplam mg/kg NAC 20 saat içinde verilir.

Asetaminofen alımından sonra 18 saatten fazla süre geçmişse 72 saatlik oral tedavi uygundur.

Bu protokol ise şöyledir:

mg/kg NAC peroral veya nazogastrikten yükleme dozu sonrası

mg/kg NAC peroral veya nazogastrikten 4  saatte bir 17 kez toplam mg/kg  NAC 72 saat içinde verilir.

Kontrast Maddesiyle İlişkili Nefrotoksisite (endikasyon dışı) önleme

Kontrast maddesi uygulanacağı ve önceki gün, günde 2 kere mg PO

Trakeostomili hastaların rutin hemşirelik bakımı: mL %10 veya %20 çözelti q saat, trakeostomiye doğrudan damlatılmak suretiyle.

GEBELİK – LAKTASYON

Gebelik Kategorisi: B

Hayvanlar üzerinde yapılan çalışmalar, gebelik/embriyonal/fetal gelişim/doğum ya da doğum sonrası gelişim ile ilgili doğrudan ya da dolaylı olarak zararlı etkiler olduğunu göstermemektedir

Emzirme:

Asetilsisteinin süte geçip geçmediği bilinmemektedir.

YAN ETKİ – TOKSİSİTE

  • Bronkokonstriksiyon
  • bronkospazm
  • Göğüste sıkışma
  • Hoş olmayan koku
  • Uyuşukluk
  • Ateş
  • Hemoptizi
  • Artmış bronşiyal sekresyon hacmi
  • Trakeal veya bronşiyal kanalda tahriş
  • Mide bulantısı
  • Rinore
  • Stomatit
  • Kusma

Dikkat

Uygulamadan sonra bronşiyal sekresyonların hacmi artabilir; öksürük yanıtı yetersizse, hava yolu açıklığını koruma için gerekirse mekanik yollardan sağlamayı düşünün; hava yolu bloğu yabancı cisim veya lokal birikim nedeniyle ortaya çıkarsa, endotrakeal aspirasyon ile temizlenir, bronkoskopili veya bronkoskopisiz

Enjeksiyon için değil

Astımlı veya bronkospazm öyküsü olan hastalarda dikkatle kullanın; bu hastalar aşırı duyarlılık reaksiyonları riski altındadır

Çoğu durumda, bronkospazm, nebulizasyon yoluyla bronkodilatörün hızlı uygulanmasıyla tedavi edilebilir; bronkospazm kötüleşirse, tedaviyi derhal bırakın

Uygulamadan sonra hafif hoş koku (geçici) olabilir.

Nebulizasyondan sonra maske tarafında yüzünde yapışkan film oluşturabilir; suyla çıkar

Belirli koşullar altında, açılan şişe kimyasal reaksiyonun bir sonucu olarak hafif mor renk değişikliğine neden olabilir; bunun ilaç güvenliği veya etkinliği üzerinde bir etkisi yoktur

Keratokonjonktivit: Kontakt lensleri çıkarın; topikal antibiyotiklerle birlikte kullanmayın

İnhalasyondan sonra artmış bronşiyal sekresyonlar meydana gelebileceğinden, postüral drenaj, inhalasyon perküsyonu ve emme takip edilmelidir; bronkospazm meydana gelirse, bir bronkodilatör uygulayın; bronkospazm ilerlerse tedaviyi kes

1. funduszeue.info

2. funduszeue.info

3. funduszeue.info

4. funduszeue.info

5. funduszeue.info

Not: Bu yazı sağlık profesyonellerine yöneliktir. Buradaki bilgilerden sağlık profesyoneli olmayanların faydalanması önerilmez, aksi durumda sonuçlarından sitemiz sorumlu değildir.

Kronik ve tekrarlayan öksürük

~~Anne ve babalar; uzamış ve düzelmeyen öksürüğe dikkat!
Çocuğum astım mı?

Kış geldi, enfeksiyonlar arttı, bir de pek çok çocuk kreşe başladı ve düzelmeyen, anne ve babaların kabusu olan sık tekrarlayan ve düzelmeyen öksürükler tekrar başladı. En sık karşılaşılan senaryolardan birisi şöyle; ‟ yaş arası sağlıklı, daha önce ailesi tarafında özenle bakılan ve enfeksiyonlardan sakınılan bir çocuk kreşe veya anaokuluna başlar. Doğal olarak bir üst solunum yolu enfeksiyonu olur, fakat öksürük düzelmez ve uzar. Bir şekilde biraz düzeldikten sonra aile, tamam her şey rayına giriyor diye düşünürken tekrar ateşi yükselir veya tekrar burnu akmaya başlar ve öksürük tekrar artar. Aile tekrar doktora götürür ilaçlar antibiyotikler derken öksürük yine biraz azalır veya düzelir. Aile yine bir ohh çeker, ama kısa süre sonra olay tekrarlar. Bu durum kış boyu devam eder. Bazı çocukların ise nefes yolu ile astım ilaçları (ventolin) kullanması bile gerekebilir. Çocukların bir kısmında ise antibiyotik kullanımı ile burun akıntısı düzelir ama ilaçlar kesilince tekrarlar ve çocuk çok sık antibiyotik kullanmak zorunda kalır”.
Yukarıda anlatılan hastalık veya durum nedir?
Bu çocuk astım olabilir mi?
Bu geçici bir durum mudur?

Yoksa çocuk bazı internet sitelerinde yazdığı gibi İstanbul bronşiti midir? Bu da neyse,
Bu sıkıntıyı çeken ve farklı doktorlar tarafından farklı tanılar konulan, farklı tedaviler verilen ve çoğunlukla da tam olarak düzelmeyen bu durum, aile ve çocuk için kış mevsimini bazen kabusa çevirmeye yetmektedir. Bu nedenle bu konu hakkında doğruların ve önemli noktaların aileler tarafından iyi bilinmesi, çocuklarını doğru yere yönlendirmeleri açısından oldukça önemlidir.
Okul öncesi yaş grubundaki çocuklar daha büyüklere göre daha sık hasta olmaktadırlar. Çünkü immün sistemleri henüz gelişme aşamasındadır ve bazı mikroplarla henüz ilk defa karşılaşmaktadır. Aileler şunu çok iyi anlamalıdır ki 2 yaşına kadar olan çocuklar yılda arasında basit üst solunum yolu enfeksiyonu geçirebilmektedirler ve bu enfeksiyonların %80 den fazlası virüsler aracılığı ile olmakta ve antibiyotik tedavisi gerekmemektedir. Yaş arttıkça enfeksiyon sıklığı biraz daha azalmaktadır. Bu geçirilen üst solunum yolu enfeksiyonları immün sistemin sağlıklı gelişmesi için gereklidir. Fakat ilk 3 yılda virüslerle olan solunum yolu enfeksiyonlarının tekrarlaması astım gelişimi için de en önemli risk faktörlerinden birisidir. Özellikle kreşe veya anaokuluna yeni başlamış çocuklarda enfeksiyon sıklığında artış olduğu çok iyi bilinmektedir. Bu çocuklarda tekrarlayan viral üst solunum yolu enfeksiyonları solunum yolu aşırı duyarlılığını ortaya çıkarmakta olup, bu durum öksürüklerin sık tekrarlamasına, gece öksürüklerine ve bazen de göğüste hırıltıya neden olabilmektedir. Hatta bu çocukların bir kısmında tekrarlayan bronşitler görülmekte olup, bu durum astıma kadar da ilerleyebilmektedir. Yine bu çocuklarda viral üst solunum yolu enfeksiyonlarının komplikasyonları (sinüzit, orta kulak iltihabı, bronşit veya zatürre gibi) gelişebilmektedir.
Okul öncesi çocuklarda diğer çocuklardan farklı olarak 6 adet astım çeşidi vardır. Bunların bir kısmı zaman içinde düzelirken, bir kısmı ise gerçek astım olup bulgular ileriki yaşlarda da devam etmektedir. Bu çocukların bir kısmı allerjik olup, bir kısmı ise allerjik değildir. Bu hastaların hepsinde tekrarlayan bronşitler, sık tekrarlayan enfeksiyonlar, sık tekrarlayan veya düzelmeyen öksürük ve hışıltı gibi benzer şikayetler görülmekte olup, bu durumların birbirinden ayrılabilmesi sadece çocuk allerji uzmanları tarafından yapılabilmektedir. Ayrıca astımın bazı tipleri sadece tekrarlayan öksürük atakları ile gidebilmekte, bronşlarda daralma yapmamakta ve bu durum tanının geç konmasına ve yanlış ve gereksiz ilaçların kullanımına neden olabilmektedir.
Unutmayınız! Tüm dünyada tanı konmuş, tedavisi başlanarak izlem altına alınmış astımlı çocuk sayısından çok daha fazla çocuk tanı konamadan yıllarca gereksiz ve bazen yanlış ilaçlar kullanmak zorunda kalmaktadır. Doğru ayırıcı tanı yapılamaz ve doğru tanı konamazsa, aşırı ve gereksiz antibiyotik kullanımı, hastalığın kronikleşmesi ve komplikasyonların oluşması gibi istenmeyen durumlar gelişebilir.
Çocuklarda kronik öksürüğün veya sık tekrarlayan öksürüklerin çok sayıda nedeni bulunmaktadır. Pratik hayatta çok sık olarak karşılaşılan ve ne yazık ki tanı ve ayırıcı tanıları tam olarak yapılamayan ve birbirleri ile çok sık karışan bunlar arasında;
1. Allerjik hastalıklar
2. Kalıcı veya geçici astım varyantları (çeşitleri)
3. Öksürükle giden astım
4. Kreşe veya yuvaya bağlı reaktif hava yolu hastalığı
5. Evde okula giden bir kardeşinin olması (eve sık enfeksiyon taşınmasına neden olarak)
6. İyi tedavi edilmemiş sinüzitler, kronik sinüzit, akut tekrarlayan sinüzit
7. Gastroözefageal reflü hastalığı
8. Geçici veya hafif immün sistem bozuklukları, sayılabilir.
  Daha nadir olarak, üst ve alt hava yolunun konjenital anormallikleri, bazı genetik akciğer hastalıkları, konjenital kalp hastalıkları ve konjenital immün yetmezlikler neden olabilir.
Anne ve babalar tarafında çocuklarında aşağıdaki durumların olup olmadığının mutlaka dikkatli bir şekilde gözlemlenmesi gerekmektedir;
1. Enfeksiyonlar ve öksürük sık tekrarlıyorsa
2. Öksürük bir türlü tam olarak düzelmiyorsa
3. Çocuğunuz sık antibiyotik kullanmak zorunda kalıyorsa
4. Burun akıntısı bir türlü tam olarak düzelmiyorsa
5. Öksürükler 10 günden uzun sürüyorsa
6. Hastalık sırasında çocuğunuz gece uykuda öksürüyor veya öksürerek uykudan uyanıyorsa
7. Hasta olduğunda göğsünde hırıltı veya hışıltı duyuluyorsa
8. Hareketle veya eforla öksürük artıyorsa
9. Tozlu ortamlarda nöbet şeklinde öksürükler oluyorsa
 Doktor tarafından bronşit veya bronşiyolit tanısı konmuşsa
 Annede, babada ve kardeşinde allerji veya astım varsa
 Çocuğunuza daha önce kortizonlu ilaç veya nefes yolu ile kullanılan ilaçlar (ventolin) verilmişse
 Tekrarlayan öksürükler köpek havlaması şeklindeyse veya çocuğunuz sık larenjit oluyorsa.
 Çocuğunuzda ağız kokusu, karın ağrısı, şişkinlik veya geğirme sık oluyorsa
 Çocuğunuzun beraberinde atopik (allerjik) egzeması varsa
 Çocuğunuz diğer çocuklarda daha fazla terliyorsa
Çocuğunuzun mutlaka bu konu ile ilgilenen bir çocuk allerji uzmanı tarafından ayrıntılı bir şekilde değerlendirilmeli ve gerekirse allerji testleri ve bağışıklık testleri yapılarak doğru tanının konması, uygun ilaçların verilerek ileride gelişebilecek istenmeyen durumların önlenmesi, gereksiz antibiyotik tedavisinin önlenmesi ve böylece hem çocuk, hem de ailenin hayat kalitesinin artırılması sağlanmalıdır.
Yine bu çocuklarda doğru tanı konduktan sonra koruyucu bazı ilaçlar verilerek;
1. Bağışıklık sistemi güçlendirilebilir
2. Enfeksiyonların sık tekrarlaması engellenebilir
3. Hava yollarındaki aşırı duyarlılık düzeltilebilir
4. Enfeksiyonlar sırasında bulguların göğüse inmesi ve böylece bronşit atakları önlenebilir
5. Tabi ki istenmeyen durumların ve belki de astımın gelişimi önlenebilir.
Sonuç olarak; uzamış ve sık tekrarlayan öksürükleri olan çocuklarda bu durumun önemsenmesi,  çocukların bazılarında bu durum olabilir diyerek geçiştirilmemeli, ve bir çocuk allerji uzmanından yardım alarak çocuğun ve ailenin normal hayat kalitesinin tekrar düzene sokulması sağlanmalıdır.

 


nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası