derin faça izleri nasıl geçer / Faça-jilet izleri nasıl geçer? - Erzurum Haberleri

Derin Faça Izleri Nasıl Geçer

derin faça izleri nasıl geçer

Jilet İzi Tedavisi

Bazen hastalar psikolojik dönemlerinin bozulduğu zamanlarda kendilerine zarar vererek jilet, cam ya da benzer kesici araçlarla özellikle kol, omuz, bilek bölgesinde ve daha az oranda da vücutlarında iz oluşturmaktadırlar. Oluşan bu jilet izleri birbirlerine paralel şekilde belirgin, bazen deriden kabarık şekilde sıralanmaktadır.

Jilet İzi Tedavisi İstanbul

Hastalar bu izlerden pişmanlık duyduklarında bu izleri tedavi ettirmek istemektedir. Kıyafet giymede zorluk çekerler, kısa kollu giyinemezler, iş ortamında oldukça rahatsızlık duyarlar. Jilet izinden ve onun yarattığı psikolojik baskıdan kurtulmak isterler ancak unutulmaması gereken durum jilet izleri de herhangi bir iz gibi ömür boyu kalıcı olmaktadır.

Tamamen yok olmasa da bu izleri daha iyi hale getirmek mümkün olmaktadır.

Jilet İzlerinin Tedavisi Nasıl Yapılır?

İki türlü jilet, faça izi tedavisi bulunmaktadır. Bunlardan biri ameliyatla diğeri de lazerle jilet izi tedavisidir.

Ameliyatla jilet izi nasıl geçer?

Eğer faça izleri ameliyat etmeye uygunsa bu durumda ameliyat önerilmektedir. Ameliyatla, birbirine paralel olan jilet izleri çıkartılacak bunun sonucunda uzunlamasına bir tane iz meydana gelecektir. Bu iz sanki kolunuz kırılmış, ameliyat olmuşsunuz gibi ince uzun bir iz olacaktır. Sizi görenler kolunuza zarar verdiğinizi anlamayacak, daha çok bir ameliyat geçirdiğinizi düşünecektir.

Oluşacak iz bir ay sonra solmaya başlayacak sene gibi uzun bir dönem sonra deriniz ile aynı renge gelip, en iyi halini alacaktır. Bazen faça izleri o kadar geniş ve yaygın olur ki bu durumda birden fazla, seanslı olacak şekilde ameliyata ihtiyaç duyulur.

Ameliyatta belli bir alan çıkartılır, kalan izler ise 6 ay sonra yapılacak başka bir ameliyatla düzeltilir.

Ameliyat sonrası kalan iz nasıl olur?

Kolunuzda ince, uzunlamasına bir iz şeklinde olacaktır. Erken dönemde iz çok ince gözükür, ama kol hareketli bir bölge olduğu için izlerde zamanla bir miktar esneme olacaktır. Yinede izler eski görünümüne göre çok daha az belli olacaktır.

Jilet izi ameliyatından sonra kolum incelir mi, hareketim kısıtlanır mı?

Jilet izi ameliyatından sonrası dikişler iyileşene kadar, kolunuzu çok fazla kullanmamanız önerilir. Dikişler kaynayınca istediğiniz gibi hareket ettirebilirsiniz. Kolunuzda bir kasılma ve incelme olmayacaktır. Vücudunuz yeni durumuna adapte olunca kolunuz eskisi gibi olacaktır. Bu süre ortalama 1 ay kadardır.

Lazerle jilet izi tedavisi nasıl olur?

Bazı hastalardaki izler ameliyata uygun değildir, ya da ameliyat fayda sağlamayacaktır. Genelde bu tarz hastalar jilet izlerinin çok hafif olduğu ya da ön kolun iç yüzünde, derinin esnemediği alanlarda izi olan hastalardır. Bu durumda ise Fraksiyonel karbondioksit lazerle tedavi yapılır. Fraksiyonel lazerle yapılan tedavide, izler yok olmayacak, ancak izin kalitesi artacak, daha çok deriye benzeyecek ve daha az belli olacak hale gelecektir.

Lazerle faça izi tedavisi kaç seans yapılır?

Bu tedavi 1 ay aralıklarla seans yapılmaktadır. Daha fazla yapılması sonucun daha da iyi olabileceği anlamına gelir. Her uygulamada 2 hafta kadar bir kabuklanma oluşur, 1 ay sonra izlerin daha iyi hale geldiğini görebilirsiniz.

Lazerle jilet izi tedavisi fiyatları nelerdir?

Fraksiyonel lazerle yapılacak olan jilet izi tedavi ücreti, lazer seans fiyatı tamamen uygulama yapılacak alana bağlıdır. fiyatları için doktorunuza muayene olmanız gerekmektedir.

YARA İZİ DÜZELTİLMESİ (SKAR REVİZYONU), ESTETİK DİKİŞ TEKNİKLERİ, YANIK – YARA - JİLET İZİ TEDAVİSİ, DERMABRAZYON, DOKU NAKLİ, W-PLASTİ, Z-PLASTİ, LAZER, EKSPANDER (BALON) TEDAVİSİ, FLEP, HİPERTROFİK VE KELOİD SKAR (KABARMIŞ YARA İZİ) TEDAVİSİ

Estetik cerrahide hastalarımız bize başvurduğunda “dikiş izinin kalmayacağı” düşünülür ve her ameliyatımız “izsiz” iyileştiği kanısı yerleşmiştir. Oysa bu YANLIŞ’ tır. Estetik cerrahın da yaptığı ameliyatın (eğer bir kesi yapıldıysa) izi kalır. Ancak bu “İZ” in şekli değişiktir. Ne demek istiyorum? Biz plastik cerrahide bazı temel kurallara uyarız. Bunlar şu şekilde sıralanabilir:

1- Mümkünse “KESİ YAPMADAN” müdahale etmek, ameliyatsız estetik uygulamalar: iğne ile yapılanlar (dolgu, askı dikiş teknikleri, yağ enjeksiyonları, hatta liposakşın “yağ alma”). Bu müdahalelerde hiçbir iz kalmaz. Ancak her hastaya uygun değildir.
2- Eğer kesi yapılacaksa mümkün olan “EN KISA KESİ” yapılmaya çalışılır. ( Meme silikon ameliyatında meme başından yapılan kısa kesiden silikon yerleştirilir)
3- Yine kesi yapılacaksa eğer mümkünse “VÜCUDUN GÖZLE GÖRÜNMEYEN” bölgesinden kesi yapılması (Estetik burun ameliyatında “rinoplasti” burun deliklerinin iç kısmından kesi yapılması, silikon ameliyatında koltuk altı veya göbek deliğinden silikonun takılması gibi)
4- Eğer bu da mümkün değilse en azından “DOĞAL VÜCUT ÇİZGİLERİNİN ARASINDAN” kesi yapılması (Silikon ameliyatında meme altı katlantıdan kesi yapmak, karın germe “abdominoplasti” ameliyatında sezeryen yapılan bölgedeki katlantıdan kesmek, yüz bölgesinde ve alındaki kırışıklıkların üzerinden, aynı yönde kesmek sayılabilir)
5- Bunların hiçbirisine uymayan bir bölgede ameliyat yapılacaksa estetik cerrahın dikkat ettiği diğer noktalar şunlardır:
a. Kol, bacak gibi hareketli ve gergin bölgelerde ekstremitenin boyuna kesi yapılması (enine kesmek gerginliği artırır ve iz fazla kalır)
b. Yine mümkünse tek düz kesi yapılmadan zig-zag küçük kesilerle (W-plasty) yara gerilimini en aza indirmek (özellikle kol ve bacak dikişlerinde)
c. Eğer saçlı deride bir ameliyat yapılacaksa diğer saç köklerini zedelememek için saç yönünde kesi yapmak
d. Çok iyi ciltaltı dikişler kullanarak (gizli dikişler, derinin içinde kalan eriyen dikişler) cilde düşen yara gerilimini azaltmak, bu sayede eğer cilt dikişi atılacaksa bu dikişi erken sürede almak


Kabul edilebilir bir skar (yara izi)

• Deri kırışıklıklarının içinde veya parelel olmalı
• Kontur irregülaritesi olmamalı (düzgün olmalı)
• Aşırı pigmentasyon göstermemeli (koyu veya açık renkli olmamalı)
• Komşu yapılarda distorsiyon veya kontraktür olmamalı (etrafında çekinti, büzülme yaratmamalı)

Skar revizyonunda (yara izi düzeltilmesi) amaç

• Skar tansiyon çizgilerine parelel değilse parelel hale getirmek
• Skarın genişliğini azaltmak
• Komşu anatomik yapılarda distorsiyon varsa düzeltmek
• Yüzey düzensizliğini gidermek
• Pigmentasyonu düzeltmek

Skar revizyonunda dikkat edilmesi gerekenler

• Yaralanmadan sonra geçen süre (Revizyondan önce ay geçmesi lazım. Çünkü yara iyileşmesi 1 yıla kadar devam eder ve yaranın son hali 1 yılda belli olur)
• Lokalizasyon (Doğal bir kırışıklığa saklanabilecek yerde mi? )
• Hastanın yaşı
• Irksal özellikler önemli
• Daha önce var olan skarları (Estetik bir girişim yapmadan önce kişiye ne ölçüde faydamızın dokunacağını, o kişinin muhtelif yerlerindeki daha önceki yara izlerine bakarak yorum yapabiliriz, bu sayede hastanın karar vermesi kolaylaşır)
• Skarın natürü (Mevcut olan iz ne kadar kötü, kısa-uzun olması, geniş alanı işgal etmesi (yanık gibi) estetik cerrahı zorlayan faktörlerdir.

Skar revizyonu teknikleri

• Eliptik eksizyon ( İzin etrafından kesilerek estetik dikişlerle tekrar dikilmesi)

• Z-plasti (Bu iz gerginlik yaratan bölgede ise (yanığa bağlı kolun tam açılmaması, derinin germesi gibi) Z şeklinde bir kesi yaparak bu gerginlikten hastayı kurtarırız.

• W-plasti (Özellikle el, kol, bacak gibi gergin bmlgelerde olmakla birlikte bazen yüz bölgesinde de kullandığımız bir teknik olup düz bir izi W şeklinde küçük küçük V’ler şeklinde keserek izi zig-zag halinde dikeriz. Bu bize ne sağlar? Düz bir keside yara kenarlarına düşen gerilme kuvveti çoktur. Ama küçük küçük farklı yönlerdeki kesilere düşen gerilme kuvveti düşük olur. Şunu unutmamak gereki ki “BİR YARADA GERİLME KUVVETİ NE KADAR AZ İSE YARA İZİ O KADAR AZ KALIR” . Bu nedenle estetik dikişlerdeki “TEMEL KURAL; GERİLİMİ EN AZA İNDİRMEKTİR” . Vücudumuzda gerginliğin en az olduğu bölgeler ( göz kapakları, ağız içi mukoza, nispeten yüz derisi) en az yara izi ile iyileşir.

• Greft-flep: Bazen çok geniş alanlarda ciltten kabarık veya çukur kötü izler vardır (trafik kazası sonucu doku kayıpları, yanıklar). Bu durumda “DOKU NAKLİ” yaparız. Kötü olan dokular kesilerek çıkarılır ve vücudun yakın bölgesinden bir doku o bölgeye kaydırılırsa (FLEP) denir. Bazen yakın bölgedeki dokular yetersiz olur ve uzak bölgeden doku nakli yapılır. (SERBEST FLEP veya GREFT olarak adlandırılan ameliyatlar)

• Dermabrazyon: Skarlı bölgenin özel bir “ZIMPARA BENZERİ ALET” ile kat kat soyulması, alttaki yeni derinin ortaya çıkarılması işlemidir. Uygun hastalarda sonuçları oldukça yüz güldürücüdür. Güneşten korunmak son derece önemlidir, genelde yaz dönemi uygulanmaz.

• Expansiyon: Skarlı bölge yanlarındaki deri altına, sağlam alanların altına özel “BALONLAR” (ekspander) yerleştirerek o bölge yakınındaki derinin genişletilip kötü olan deri çıkarıldıktan sonra bu genişlemiş deriler ile örtülmesi işlemidir. Özellikle saçlı deri kayıplarındaki kel olan alanların kapatılmasında oldukça başarılı bir yöntem olup vucudun diğer alanlarında da kullanılmaktadır.

• Lazer: Farklı lazer tipleri farklı teknikler ile skarları daha az görünür hale getirebilir. Burada lazerin tipi, skarın tip , cildin rengi gibi farklı bileşenler vardır. Her yara izi “LAZER İLE TEDAVİ” edilemez. Lazerler bazen skarın rengini koyulaştırarak cilde yakın bir renk kazanmasını sağlar, bazen olan skarı küçültür, bazen “dermabrazyon” dediğimiz cildi “soyarak” fayda sağlar. Bu nedenle hastaya göre karar vermek gerekir.


Skar rezizyonunu kötü yönde etkileyen faktörler

• Hematom (Kan birikmesi)
• Enfeksiyon
• Hiperpigmentasyon (koyu renkli olması)
• Yaranın açılması (dehiscence) efeksiyona bağlı olabilir, kötü dikiş tekniğine bağlı olabilir

Hipertrofik skar ve keloid
Bu durum genellikle ameliyattan sonra belirli bir süreden sonra önce kaşıntı ve ameliyat yerinde kızarıklıkla başlayan , zamanla ameliyat izinde kabarma ile sonuçlanan bir durumdur. Vücudun yara iyileşmesine verdiği “ABARTILI YARA İYİLEŞMESİ” halidir. Atılan dikiş tekniği veya cerrah ile yakından uzaktan ilgisi olmayan , tamamen “KİŞİSEL” faktörlere bağlı bir durumdur. İkisi birbirinden yapı olarak farklı ama benzer tablolardır. Farklılıklar şu şekildedir:

• Hipertrofik skar orijinal skar sınırları içinde kalır ve yaralanmadan sonra haftalar içinde gelişir.
• Keloid orijinal skar sınırlarını aşar ve yaralanmadan 1 yıl sonra ortaya çıkar
• Kollajen sentezi keloidde normalden 20 kat, hipertofik skarda normalden 3 kat fazladır
• Kollajenaz aktivitesi keloidde normalden 14 kat, hipertrofik skarda 4 kat fazladır

Peki kabarmış bir yara izi ile hasta geldiğinde ne yapacağız?

1- Öncelikle bu durumun doğal seyrini hastaya anlatmak gerekir
2- Detaylı bir fizik muayene ve öykü alınmalıdır (Temelde bu durumun tedavisi cerrahi değildir. Hatta cerrahi olarak çıkarılıp estetik dikilirse eskisinden daha kötü hal alabilir. Ancak bazı özel durumlarda tedavide cerrahinin yeri vardır. Bunlar ; geç iyileşmiş, kendi halinde çok uzun sürede iyileşmiş yanık ve yaralardır. Bunlarda bu kısım çıkarılıp greft (deri nakli) yapılırsa sonuçlar iyi olabilir). Bu kısıtlı durum dışında tedavi şu şekilde planlanır:

• Fiziksel (Basınç: Sürekli olarak skar üzerine uygulanan baskı bu durumu gerilettiği gösterilmiştir. Bu tedavide silikon tabakalar “deri üzerine yapıştırılan özel silikon tabakalar” ile uygulanabildiği gibi sürekli uygulanan masaj ile de fayda sağlanmaktadır. Ayrıca “baskılı elbiseler” de bu basıncı sağlamada kullanılır. Tarihte radyoterapi (ışın tedavisi) de kullanılmıştır, ancak sonraki yıllarda deri kanseri geliştirme riski olduğu için artık kullanmıyoruz.
• Ayrıca bir takım ilaçlar da halen uygulanmaktadır. Bunlar ( kortikosteroid (kortizonlu iğneler) , penicilamin, retinoik asit (A-vitamini), silikon jel, antineoplastik ilaçlar, interferon) olarak sayılabilir.
Bazen yukarıdaki tedavi protokolleri bir arada da uygulanabilir. Bu tedavi seçiminde hastaya göre seçim yapılır

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası