kırklareli doğa otelleri / Kırklareli'nde Nerede Kalınır? Her Bütçeye ve Her Zevke Uygun Konaklama Seçenekleri

Kırklareli Doğa Otelleri

kırklareli doğa otelleri

Kırklareli Otelleri

Kırklareli Tatili

Kırklareli'nin Öne Çıkan İlçeleri

Kırklareli OtelleriKırklareli Otelleri

İğneada: Longoz ormanlarının yer aldığı İğneada; 3 adet gölü ve akarsuyu ile tam bir doğa harikasıdır. Uzun bir deniz kıyısı olan İğneada'da konaklamak için İğneada otelleri sayfasını inceleyebilirsiniz.

Kıyıköy: Kampçıların gözdesi olan Kıyıköy; akarsuları ve deniz kıyısı ile öne çıkmaktadır. Aktif bir limanı olan Kıyıköy'de bir otel arıyorsanız; Kıyıköy otelleri sayfasından bir otel bulabilirsiniz. 

Lüleburgaz: Büyük bir ilçe olan Lüleburgaz, Tekirdağ ile komşudur. Gelişmiş bir ilçe olan Lüleburgaz'da konaklamak isteyen turistler; Lüleburgaz otelleri listesini inceleyebilir ve kendilerine göre bir yer bulabilir.

Kırklareli’nde Gezilecek ve Görülecek Yerler

Plajları ve Koyları: Kırklareli, 50 km uzunluğunda sahil şeridine sahiptir. Kırklareli plajları, Kıyıköy, İğneada ve Kastro mevkilerinde yer almaktadır. Kırklareli plajları, Kıyıköy Halk Plajı, İğneada Longoz Kumsalı – İğneada Belediye Plajı, İl Özel İdare Plajı – Öğretmenler Kampı, İğneada Limanardı Plajı, Beğendik Köyü Plajı ve Kastro Plajı’dır. Şehrin koyları ise, Selvez Koyu, Panayır İskelesi Koyu ve Poliçe Koyu’dur. 

Mağaralar: Kırklareli’nde iki adet mağara bulunmaktadır. Bunlardan ilki tarihi geçmişi 180 milyon yıl öncesine dayanan Dupnisa Mağarası, ikincisi ise Kıyıköy kasabasına 2 km mesafede bulunan Kıyıköy Mağarası’dır. 

Tarihi Yapıları: İlk yerleşimin Traklarla başladığı ve tarih boyunca birçok medeniyetin yaşadığı şehirlerden bir diğeri olan Kırklareli, tarihi yapılarında bu çeşitliliği ziyaretçilerine sunar. Şehrin başlıca tarihi yapıları, Lüleburgaz Çarşı Çeşmesi, Kıyıköy Aya Nikola Manastırı, Zindan Baba Türbesi, Vize Küçük Ayasofya, Babaeski Köprüsü, Koyunbaba Köyü Kilisesi, Babaeski Cedid Ali Paşa Camii, Hızırbey Hamamı, Tümülüsler, Lüleburgaz Sokullu Mehmet Paşa Kervansarayı, Tarihi Fatih Demir Dökümhanesi, Vize Mağara Manastırı ve Vize Sadri Bey Camii’dir. 

Çevredeki Doğal Güzellikler: Kırklareli’nin yamaçları boyunca uzanan ormanları, 50 km’ye ulaşan doğal plajları, denize karışan akarsuları ve gölleri, tarihi milyonlarca yıl öncesine dayanan mağaraları yerli ve yabancı turistlerin tercih ettiği gezi noktaları arasında yer alır. Kırklareli'nin doğal varlıkları arasında, Kıyıköy Kastro Sahili, İğneada Longozu, Pabuçdere, Longoz Ormanları Milli Parkı ve Cehennem Şelaleleri yer almaktadır.

Kırklareli’nde Yapılacak Aktiviteler

  • Kırklareli içerisinde turistik amaçlı kurulmuş olan bir kamping alanı bulunmamaktadır. Fakat Kırklareli'nin gezilecek yerlerinden olan İğneada, Kıyıköy, Panayır İskelesi ve Tekkaya'da sevdikleriniz ile birlikte bütün ihtiyaçlarınızı yanınıza alarak iyi bir kamp yapabilirsiniz.
  • Kırklareli’nin doğal güzelliklerini ziyaret edip kartpostallık manzaraları fotoğraflayarak anı ölümsüzleştirebilirsiniz. Şehrin bütün doğal güzellikleri fotoğrafçılık için elverişlidir.
  • Kırklareli’nin doğal güzellikleri doğa yürüyüşü açısından oldukça uygun bölgelerdir. Şehrin birbirinden farklı 6 yürüyüş rotasında yer alan parkurlarda hem gruplar halinde keşfe çıkabilir hem de bireysel gezintiye çıkabilirsiniz. 
  • Şehrin birçok noktasında avcılık için belirli sahalar ayrılmıştır. Kurallar çevresinde düzenlenen avcılık etkinliklerini Kırklareli'nde yapılacak şeyler listesine ekleyebilirsiniz.
  • Türkiye’de yer alan 454 kuş türünün 194’ü İğneada sınırlarında yaşar. İğneada haricinde Vize İlçesi Çavuşköy Göleti Mevkii, Kasatura Körfezi Tabiatı Koruma Alanı, Dupnisa Mağarası Sulak Alanı kuş gözlemciliği için uygun bölgelerdir. 
  • Kırklareli’nin yemyeşil ormanları arasında kuş sesleri eşliğinde bisiklet turlarına katılabilirsiniz. Bazı parkurlar yalnızca profesyonel sürücülere yönelikken, diğer parkurlar herkes için uygundur. 
  • Kırklareli, flora zenginliği sayesinde bitki inceleme turizmi amacıyla da çok sık bir şekilde ziyaret edilir. Ülkemizde yer yalan ortalama 10000 civarındaki bitki türünün 670’i Kırklareli ormanlarındadır. 
  • Kırklareli, olta balıkçılığı için oldukça uygun bir bölgedir. Şehrin birçok noktasında olta balıkçılığı yaparak en taze balıkları akşam menünüzde pişirip yiyebilirsiniz. 

Kırklareli’nde Ne Yenir?

Kırklareli tarihi boyunca farklı kültürlere ev sahipliği yapmış bir bölge olmasından dolayı yemek çeşitleri her kültürden izler taşır. Bunun yanı sıra şehir mutfağında Bulgaristan yemekleri de yer alır. Kırklareli’ye özgü lezzetler arasında keşkek, köfte, tuzlu bir kek çeşidi olan plaska, zerde, sütlü bir tatlı olan kaymaçina ve sini mantısı bulunmaktadır. Hardaliye ise şehrin meşhur içeceğidir. 

Kırklareli’nde Yapılan Festivaller

Şehirde düzenlenen festivaller, Çilek Festivali, Kaynarca Kültür ve Su Festivali, Büyük Yağlı Pehlivan Güreşleri, Kırklareli Karagöz Kültür Sanat ve Kakava Festivali, Karahıdır Kiraz Festivali, Geleneksel Alpullu İlk Şeker ve Müzik Festivali ve Sinanlı Beldesi Geleneksel Vasfi Şen Yağlı Pehlivan Güreşleri, Sakızköy Hasat Şenliği’dir. 

Kırklareli’nden Ne Alınır?

Tahin helvası, beyaz peynir, kaşar peyniri, nuga helva çeşitleri, hardaliye, kavala kurabiyesi, badem ezmesi ve Poyralı Köyü’nün meşhur pekmezi, farklı paket seçenekleri ile satın alınabilmektedir. Bu lezzetlerin yanı sıra şehirde üretilen el işi ürünler de dikkat çekmektedir. Bu ürünlerin başında Mis Sabunu gelirken, aynalı süpürgeler de şehre özel hediyelik ürünlerden biridir. Bu seçeneklerin tamamı Hızırbey Bedesteni’nde satılmaktadır. 

Kırklareli’nde Eğlence Yerleri

Son yıllarda yeni açılan işletmelerle birlikte, Kırklareli’nin gece hayatı hareketli hale gelmiştir. Şehrin hem merkezinde hem de tatil beldelerinde, farklı kesimlere hitap edecek işletme alternatifleri hizmet vermektedir. Kırklareli'nin eğlence mekanları arasında The Peak Club, Köşem Pub, Papazın Evi Cafe & Restaurant ve Flight Bar yer almaktadır.

Kırklareli’ne Nasıl Gidilir?

Kırklareli’ne karayolu, havayolu ve demiryolu ile ulaşım sağlanabilmektedir. Kara yolu ile ulaşım özel araç ve şehirlerarası otobüsler ile gerçekleştirilmektedir. İstanbul - Kırklareli arası mesafe 213 kilometre, Ankara – Kırklareli şehir merkezi arası mesafe ise 661 kilometredir. Karayolu haricinde, TCDD’nin düzenlediği Halkalı – Kapıkule demir yolu hattı ile ve şehir merkezine yakın mesafede bulunan Çorlu Havalimanı’ndan Kırklareli'ne ulaşım sağlanmaktadır. Çorlu Havalimanı ile Kırklareli arası mesafe 110 km’dir. 

Kırklareli Otel Seçenekleri

Marmara Bölgesi sınırları içerisinde, Kırklareli'nin tarihi eserleri ve yapılarına yakınlığıyla öne çıkan Kırklareli otelleri, konaklama tesisleriyle beraber ziyaretçilerine güzel bir tatil deneyimi sunmaktadır. Bölgede tarihi ve kültürel geziler yapabileceğiniz süreçte tercih edebileceğiniz otelleri, Kırklareli şehir merkezi bölgesinden seçmeniz, aynı zamanda gezilecek yerlere de yakın olmanızı sağlayacaktır.

Kırklareli tatilinizde keyifli bir şekilde yapabileceğiniz konaklamalarda tercih edebileceğiniz oteller arasında; butik otel, apart otel, pansiyon otel, yarım pansiyon otel, tam pansiyon otel ve lüks oteller bulunmaktadır. Popüler Kırklareli otelleri, ücretsiz iptal seçeneği, ücretsiz yüksek hızda internet, ücretsiz otopark, ücretsiz kat hizmetleri, 24 saat açık resepsiyon, ücretsiz çocuk oyun alanı, kapalı havuz, ücretsiz oda servisi ve klima gibi opsiyonlarla hizmet vermektedir.

Kırklareli Konaklama Önerileri

Kırklareli'nin tatil bölgeleri içerisinde hizmet veren Kırklareli şehir otelleri, ücretsiz iptal ve erken rezervasyon seçenekleriyle konuklarına iyi fırsatlar sunmaktadır. Kırklareli merkez konumundaki oteller, bölgenin ünlü destinasyonlarını keşfedebilmeniz açısından daha avantajlı sayılabilmektedir. Uygun otel fiyatları ve ücretsiz iptal seçenekleri ile birlikte hizmet veren tesisler, güler yüzlü personelleri, kaliteli oda tasarımları ile birlikte ziyaretçilerine huzurlu ve iyi bir konaklama deneyimi sunmaktadır.

Köklü tarihi ve zengin doğa güzellikleri ile ön plana çıkan Kırklareli, Marmara Bölgesi’nde hem batı hem de doğu kültürü ile beslenmiş bir şehirdir.

Gezginlerin uğrak noktası olan Kırklareli’de tatil yapmak veya güzel bir haftasonu gezisine çıkmak istiyorsanız en güzel Kırklareli otelleri ve en uygun Kırklareli otel fiyatları için, Türkiye’nin rezervasyon sitesi Otelz.com’u ziyaret edebilirsiniz.

Otelz.com'da Kırklareli ve diğer tüm illerde otel, daire & villa, pansiyon, motel, bungalov ve daha birçok tesis tipinde en uygun fiyatlarda konaklayabilir, erken rezervasyon veya son dakika fırsatlarını bulabilir, dilerseniz ön ödemesiz otel rezervasyonu yapıp, ödemenizi otelde yapma imkânına kavuşabilirsiniz ayrıca Saatlik Oda ve OtelOfis gibi konaklama fırsatları sizleri bekliyor.

Kırklareli’ne Nasıl Gidilir?

Marmara Bölgesinde yer alan Kırklareli kuzeyinde Bulgaristan, batısında Edirne ile komşu olan bir şehirdir.

Hava Yoluyla Kırklareli’ne Ulaşım

Kırklareli’nde havalimanı bulunmasa da çok uzak noktalardan gelmek isteyen ziyaretçiler için Çorlu Havalimanı uygun bir adrestir. 

Şehre 110 km uzaklıktaki Çorlu Havalimanı’na yapılan uçuşun ardından ücretsiz seferler ile Kırklareli’ne ulaşmak mümkündür.

Kara Yoluyla Kırklareli’ne Ulaşım

Türkiye’nin pek çok ilinden Kırklareli’ne ulaşım mevcuttur. Özellikle Antalya, Ankara ve İzmir gibi büyük şehirlerden her gün sefer bulunur. Şehrin otogarı şehir merkezindedir ve buradan şehrin her ilçesine minibüs seferleri düzenlenmektedir. 

Şehir merkezindeki otogar haricinde Babaeski, Demirköy, Lüleburgaz ilçelerinde de otobüs terminalleri bulunur.

Özel araçla seyahat edecekseniz; İstanbul-Kırklareli arası 197 km, İzmir-Kırklareli arası 471 km, Ankara-Kırklareli arası 645 km’dir.  

Demir Yoluyla Kırklareli’ne Ulaşım

Kırklareli’ne demir yolu ile ulaşım İstanbul-Edirne hattı ile yapılır. 

Kırklareli’nin Popüler İlçeleri

Lüleburgaz

İl merkezine 45 dakikalık mesafede yer alan ilçe köprüsü ve kültürel eserleri ile ünlüdür.

Lüleburgaz'da bulunan tesisler için Lüleburdaz Otelleri sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.

Vize

Merkeze 30 km’ uzaklıkta yer alan ilçede çok sayıda tümülüs, anfi tiyatro ve iki adet höyük bulunur.

Vize'de konaklamayı düşüyorsanız Vize Otelleri sayfamızı ziyaret ederek rezervasyon yapabilirsiniz.

Kırklareli’nde Gezilecek Yerler

İğneada Longoz Orman Milli Parkı

Türkiye’de saklı cennet olarak anılan İğneada’da bulunan Longoz Orman Milli Parkı güzelliği ile görenleri kendine hayran bırakır. Deniz, göl, kum ve ormanın birleşimi olarak harika bir seyir zevki sunar.

Yılın her dönemi apayrı bir güzelliğe bürünmesi ile adından sıkça söz ettirmekte olan orman içerisinde 5 adet göl bulunur. 

Kano ile kürek çekerek veya yürüyüş yaparak longozun derinliklerine ulaşmak mümkün.

Dupnisa Mağarası

Yeşilin her tonunu görebileceğiniz bir yer olan Dupnisa Mağarası üç kattan oluşur. Karadeniz’in serin ikliminin etkisinin görüldüğü mağara, 2720 metre uzunluğundadır.

Yaklaşık 4 milyon yıldan beri oluşumunu sürdüren Dupnisa Mağarası içerisinde sürekli akan bir yeraltı nehri barındırır. Kırklareli merkezine 60 km uzaklıkta bulunur.

Sokullu Mehmet Paşa Külliyesi

Lüleburgaz ilçe girişinde bulunan bu külliye kompleks bir özellik gösterir. İçerisinde camii, medrese, han, hamam gibi tesisler bulunur. Ancak günümüzde uğradığı tahribatlar sonucu bu tesisler birbirinden bağımsız olarak gözükmektedir.

Sokullu Mehmet Paşa tarafından yaptırılmış çok işlevli bir külliyedir. 

Mert Gölü

Mert Gölü, İğneada Longoz Ormanları’nda oluşan bir su oluşumu. Kanolarla Mert Gölü derinliklerine gitmek mümkün.

Son zamanlarda çok sık tercih edilen bu aktivitenin sevenleri epey fazla. Kanoları ikindi vaktinde kiralamanızı ve epey dikkatli olmanızı öneririz. Müthiş eğlenceli kano gezileri kanonun devrilmesi ile sonuçlanabilir.

Tüm parkuru bitirmenin çok yorucu ama bir o kadar da keyifli olacağının garantisi verilebilir. 

Sislioba Kalesi

Sislioba’ya yolunuz düşerse mutlaka uğramanız gereken bir yer. Ormanla bütünleşmiş kale ve köy ziyaretçiler tarafından çok sevilir. 

Aşıklar Tepesi

Her şehirde olduğu gibi Kırklareli’nde de bir Aşıklar Tepesi mevcut.

Manzarası ile herkesi büyüleyen ve Karadeniz’in sert ikliminin etkisini göreceğiniz Aşıklar Tepesine rüzgârın etkisinin daha az olduğu günlerde gitmenizi tavsiye ederiz.

Kırklareli’nde Ne Yenir?

Hayvancılığın çok fazla olması ve denize yakınlığının etkisiyle balık tüketiminin fazla olduğu bir bölge olan Kırklareli geniş bir mutfağa sahiptir.

Düğün ve davetlerin kuşkusuz yemeği olan Kırklareli Köftesi haricinde yöresel yemekler şu şekilde sıralanabilir:

  • Keşkek
  • Zerde
  • Plaska (Tuzlu bir kek çeşidi)
  • Kaymaçina (Sütlü bir tatlı çeşidi)
  • Umaç Çorbası

Kırklareli Otelleri Ara

En uygun Kırklareli otel fiyatları arasında karşılaştırma yap, en ucuz Kırklareli otellerini listele.

  • Otel Bul
  • Rezervasyon Sorgula

Şehir, ilçe, tema, otel adı ara

Giriş ve Çıkış Tarihi

Giriş ve çıkış tarihini seçin

Kırklareli Otelleri Hakkında İpuçları

Sakin SezonYoğun Sezon
Ocak Temmuz
Diğer dönemlere kıyasla bu ayda bölgedeki otellerin gecelik konaklama fiyatlarında düşüş görülüyor. Bölgedeki otellerin en çok tercih edildiği dönem olduğu için gecelik konaklama fiyatları artıyor.

Kırklareli Seyahat Yazıları

Kırklareli Sıkça Sorulan Sorular

Kırklareli’ndeki popüler oteller içerisinde İğneada Resort Hotel & Spa, Longosphere Glamping ve Butterfly Butik Hotel bulunuyor.

Kırklareli’ndeki popüler ucuz oteller içerisinde Kıyıkoy Zirve Pansiyon, İğneada Parlak Resort Hotel ve Meltem Hotel bulunuyor.

Kırklareli Otelleri

Bir sınır şehrimiz olan Kırklareli ülkemizin kuzey basısında bulunmaktadır. Trakya topraklarında çok eski bir geçmişe sahip olan kentte tarih, kültür-medeniyet ve doğa açısından aradığınız birçok şey bulunmaktadır. Tarih boyunca birçok medeniyete ev sahipliği yapan Kırklareli dönem dönem huzuru da bulmuş işgal de görmüştür. Anadolu'dan önce Balkanlar'a ve sonra da Avrupa'ya geçiş güzergâhında olan Kırklareli bu büyük kültür coğrafyalarının adeta bir özetidir.
Daha önceleri ilk adı Kırk Kilise anlamında kullanılıyormuş. Yıllar boyu Balkan ve Türk kültürü ile yoğrulmuş olan Kırklareli'nde az da olsa kozmopolit bir yapı bulunmakta. Nüfus mübadelesi(değişimi) ile günümüze yakın bir demografik ortaya çıksa da Kırklareli'nde bugün halâ Balkan kökenli vatandaşlar ve göçmenler bulunmakta. Ama tüm bunlarla birlikte Kırklareli'ne geldiğinizde insanların ne kadar uyum içerisinde, birlikte ve kardeşçe yaşadıklarını göreceksiniz.

Trakya bölgesi genel olarak düzlüklerden oluşmaktadır ama bölgenin tek dağlık bölümü Kırklareli'nde bulunmaktadır. Yıldız Dağları Bulgaristan'dan başlayarak yaklaşık 300 km'lik bir uzantıyla Karadeniz'e paralel olarak Kırklareli'nden geçer. Dolayısı ile bir şehri en çok güzelleştiren tabii güzelliklerin başında olan dağ, deniz ve orman tüm güzellikleriyle Kırklareli'nde bulunmaktadır. Bu durum siz değerli misafirler için, yapacağınız gezilerde daha rahat planlama yapmasını sağlamaktadır. Deyim yerindeyse Kırklareli'nde tarih, kültür ve doğa hepsi bir arada bulunmakta. İsterseniz longoz ormanlarında doğanın tadını çıkarın ya da yazın Karadeniz'in serin sularına kendinizi bırakın. Dilerseniz de onlarca kale, antik tiyatro, meydan, köprü ve ibadethaneleri gezerek tarihe şahitlik edin. Tarihi köklü olan kozmopolit bir yerin mutfağı da köklü olur. Kırklareli'nde tadına doyamayacağınız yöresel ve ulusal lezzetleri de tadabilirsiniz. Marmara ve Trakya bölümünde olması ulaşımı da çok kolaylaştırmaktadır.

Kırklareli Gezi Notları
Kırklareli Nasıl Gidilir
Kırklareli'de Yeme İçme Mekanları
Kırklareli Rehberi
Kırklareli Gezilecek ve Görülecek Yerler
Kırklareli Ne Yapılır, Yapılacaklar Önerisi
Kırklareli Ne Alınır

Etiketler

Daha fazla

nest...

oksabron ne için kullanılır patates yardımı başvurusu adana yüzme ihtisas spor kulübü izmit doğantepe satılık arsa bir örümceğin kaç bacağı vardır