pekinez cinsi köpek bakımı / Pekingese Cinsi Köpek Özellikleri ve Bakımı | Petlebi Sosyal

Pekinez Cinsi Köpek Bakımı

pekinez cinsi köpek bakımı

En Popüler Süs Köpeği; Pekinez Eğitimi ve Özellikleri

Petzzshop En Uygun Ve Kaliteli Kedi ve Köpek Ürünleri

Pekinez ırkı köpekler, süs köpeği olarak sınıflandırılmaktadır. Görüşünüşleri çok asil ve sevimlidir bundan dolayı da kadınlar tarafından çok fazla tercih edilirler. Eğer Pekinez köpek ırkından bir köpeği sahiplenmek istiyorsanız mutlaka safkan olduğuna dikkat etmelisiniz ayrıca köpek sahiplenirken mutlaka sağlıklı bir köpek bulabilmek için veterinerlerden yardım almalısınız.

Popüler olan ırklar çok fazla kontrolsüz üretildiği için sağlıksız köpekler ortaya çıkmakta ve bu köpekler hem kendileri için acılı bir şekilde yaşarken hemde sahiplerini oldukça üzmektedirler.

Eğer iyi bir köpek eğitimi süreci geçirirse diğer köpekler, diğer hayvanlar ve yabancı insanlarla iyi anlaşırlar ancak her zaman şüpheci köpeklerdir. Çok fazla bunaltılmak istemezler bundan dolayı bebekli ve çocuklu aileler için çok fazla önerilmezler. En fazla görülen renkleri ise; kırmızı, altın, samurdur.

pekinez

Pekingese Köpek Eğitimi

Köpek eğitimi konusunda profesyonel insanlardan eğitim alması en doğru olanıdır. Köpek eğitimi ile daha uyumlu daha iyi bir aile köpeği olacaktır. Bu ırk köpekler eğitilirken öncelik sabır ve sevgidir. Tüm köpeklerde olduğu gibi pozitif köpek eğitimi tercih edilmelidir. Çünkü diğer köpek eğitimi türleri köpeklerin psikolojik sağlığını olumsuz yönde etkiler. Pekinez,rahatına düşkün bir köpek ırkı olduğu için köpek eğitimi sırasında bunaltılmamalıdır.


  • Yaşam Süresi: 13/15 yıl
  • Köken: Çin
  • Ağırlık:  kg
  • Boy:  cm
  • Kullanım: Süs Köpeği

Pekingese Karakter Yapısı

Pekingese Karakter Yapısı

Yabancılarla pek arası yoktur, her zaman havalı tavırlar sergiler ancak sahibi ile ayrıca bir dostluk kurar. Sahibi ile özel bir iletişim şekli vardır ama diğer insanlarla iletişim kurmak istemeyebilir. Pek çok küçük ırk köpekte gözlemlenen tek bir kişiye bağlanma eğilimi vardır. Çin İmparatoriçesi Dowager Cixi&#;nin dediği gibi &#;içinden geldiği gibi oynamasına; kendini tehlikeye atmamasına, diğer hayvanlarla iyi geçinmesine, şeytanları ısırmasına izin verin  &#; Ayrıca bilmelisiniz ki bu ırk köpekler horlamaktadır.

Pekingese Nerede Yaşayabilir?

Pekingese Nerede Yaşayabilir?

Pekinez (Pekingese) ırkı köpeklerin çok fazla egzersiz ihtiyacı duymaz bundan dolayı apartman yaşamı onlar için çok uygundur. Bahçeli bir eviniz var ise onu bahçede serbest bırakmanız halinde çok mutlu olacaktır ama güvenliğinden emin olmalısınız. Sıcak havalara direk olarak maruz kalmaması gerekir. Sıcak mevsimlerde sık sık su içmesi gerektiğini unutmayın.

pekinez özellikleri

Pekingese Bakımı

Gerçekten aşırı derecede bakım gerektiren bir ırktır. Küçük olduğu için zahmetsizdir yanılgısına asla düşmeyin çünkü tüy bakımı, diş ve tırnak bakımı ve pek çok konu da bakıma ihtiyaç duyar. Karın, bacak arasında yer alan tüyleri fırçalanmalıdır. Patilerinde ki fazla tüyler sık sık temizlenmelidir. Kürkü ve tüylerinin sağlığı için gerekli ve yeterli şekilde beslenmelidir. Küçük bir ırk olduğu için ömrü pek çok ırka göre daha uzundur ortalama olarak 15 sene yaşamaktadırlar. Ayrıca solunum problemleri ve diğer kalıtsal hastalıklara karşı kontrol için veterinere götürülmelidir.

Pekingese Egzersiz İhtiyacı

Pekinez (Pekingese) ırkı köpekler az egzersiz ihtiyacı ile bilinirler. Evet, az olan egzersiz ihtiyaçlarını ev içerisinde kendi kendine ya da sahibi ile oynayarak geçirebilir.

Pekingese Terrier Karakter Özellikleri

Enerji DüzeyiDüşük
Egzersiz ihtiyacıDüşük
OyunculukOrta
Başka köpeklerle geçinmeİyi
Başka petlerle geçinmeİyi
Çocuklarla anlaşmaOrta
Yabancılara davranışOrta
EğitebilirlikDüşük
Koruma özelliğiDüşük

Pekinez Tuvalet Eğitimi (Çiş Eğitimi)

Pekinez tuvalet eğitimi, tamamlanması birkaç hafta sürebilen bir süreçtir. İlk adım, Pekinezinizi dışarı çıkarmak ve onlara nereye gitmeleri gerektiğini öğretmenin doğal bir yolu olarak otu/çakılları kullanmaktır.

Köpeğinizin işini kolaylaştırmak için dışarıda işlerini yaparken onu ikramlarla ödüllendirmelisiniz. İkinci adım, köpeğiniz için doğru türde çöp kutusuna sahip olduğunuzdan emin olmak ve her zaman temiz olduğundan emin olmaktır. Son olarak, onlardan ne istediğinizi anlamaları için Pekinez cinsine karşı sabırlı ve tutarlı olmanız gerekir. Profesyonel hizmet için Pet Okulu tercih edebilirsiniz.

Pekinez Köpeği Besleyenler Bilmesi Gerekenler!

Pekingese Eğitiminin Temelleri &#; Her Pekingese Sahibinin Bilmesi Gereken Temel Komutlar Bu yazıda, her Pekingese sahibinin bilmesi gereken bazı temel komutların üzerinden geçeceğiz. Bu komutlar önemlidir çünkü siz ve köpeğiniz arasındaki sağlıklı ilişkinin temelidir.

İlk komut &#;otur&#; dur. Bu komut önemlidir çünkü köpeğinize ihtiyacınız olduğunda tek bir yerde kalmasını öğretir. İkinci komut &#;aşağı&#; dır. Bu komut aynı zamanda köpeğinize ihtiyaç duyduğunuzda yerde yatmayı öğrettiği için çok önemlidir. Üçüncü komut &#;kal&#; dır. Bu komut, köpeğinize ihtiyaç duyduğunuzda mevcut noktasından hareket etmemesini söyler. Bu yazıda ele alacağımız dördüncü ve son komut &#;gel&#; dir.

Neden Bir Pekingese(Pekinez) Eğitmelisiniz ve Onları Benzersiz Yapan Nedir?

Pekingese köpekleri küçük, kabarık ve sevimlidir. Aynı zamanda dünyanın en eski köpek ırklarından biridir. Bu köpekler Çin&#;de kraliyet ailesi için yetiştirildi, bu yüzden onlara böylesine muhteşem bir görünümleri var.

Pekinezköpekleri insanların etrafında olmayı sever ve sahiplerini her yerde takip eder. Bu onları çocuklu aileler veya biraz şirkete ihtiyaç duyan yaşlı insanlar için harika kılar. Ayrıca sahiplerine çok sadıktırlar ve onları memnun etmek için her şeyi yaparlar, bu nedenle yalnız yaşayanlar için de mükemmel evcil hayvanlardır. Ayrıca, bu köpeklerin çok fazla enerjisi vardır, bu nedenle her gün bol bol egzersize ihtiyaçları vardır!

Pekinez Irkı Köpeği İçin Doğru Tasma Seçimi

Tasmalar, köpek yetiştirmenin önemli bir parçasıdır. Evcil hayvanınızı güvende tutmak için kullanılırlar. Tasmalar ayrıca köpeğinizin kaybolması durumunda kimliğini belirlemenize yardımcı olur.

Peke&#;niz için doğru yakayı seçmek zor bir iş olabilir. Piyasada çok sayıda tasma vardır ve bunlar farklı şekil, boyut, renk, malzeme ve fiyatlara funduszeue.infoı tasmalar belirli köpekler için uygun olmayabilirken, diğerleri belirli ortamlarda veya yaşam tarzlarında iyi çalışmayabilir. Tasma eğitimi köpeğiniz için önemlidir.

Aşağıda Peke&#;niz için doğru tasmayı seçmenize yardımcı olacak bir kılavuz bulunmaktadır:

&#; Tokalı mı yoksa çıt çıt mı kullanmak istiyorsunuz? Tokaları takmak daha kolay olabilir, ancak çıtçıtlar daha dayanıklıdır, bu nedenle daha uzun süre dayanır.
&#; Sen istiyor musun

Pekinez eğitimi konusunda destek almak için bizlerle iletişime geçebilirsiniz.

[Toplam: 9 Ortalama: ]

Pekingese (Pekinez) Cinsi Köpek Bakımı ve Özellikleri

Pekingese Köpek Cinsi Hakkında Bilgiler

Pekingese Köpek Cinsi Hakkında

Pekingese, inanışa göre kötü ruhları kovduğu iddia edilerek her daim en sevilen ırklar arasında gösterilmiştir. Tür Çin’liler tarafından da kutsal olarak kabul edilmiş, saygıyla karşılanmıştır. Hatta eski Çin’de Pekingese köpeğine halkın selam vermesi ve saygı duruşunda bulunması zorunlu kılındığı söylenmiştir. Ayrıca bir kişinin Pekingese köpeğini çalmasının cezası da ölüm olarak nitelendirilmiştir. Dönemin imparotorları hayatını kaybettiğinde değerli eşyalarının yanında bu değerli Pekingese köpeği de birlikte gömüldüğü rivayet edilmektedir.
Günümüzde halen en popüler köpek ırkları arasında yer almakta olan Pekingese köpeği son derece başarılı ve iyi huylu aile hayvanı olarak anılmaktadır. Eski zamanlarda soylu aileler tercihi olan tür günümüzde halen pahalı bir ırk olarak anılmaktadır.

PetzzShop

Pekingese Köpek Kişiliği

Pekingese Köpek Cinsi Hakkında

Pekingese kendini tehlikeye atacak kadar cesur ve gözüpek bir köpektir. Duyarlı, bağımsız ve sahibine karşı aşırı sevgi doludur; ancak yabancılara karşı mesafelidir. İnatçı ve kararlıdır ve sahibine dediğini yaptırma isteğinin yanı sıra iştahsızlık nedeniyle de yemek yedirmek bazen güç olabilir. Fazla beslendiğinde Pekingese kolaylıkla şişmanlayabilir. Kıskançlık düzeyinde sevgi dolu olabilirler. Fazla havlamaya eğilimleri olduğundan iyi birer bekçi köpeğidirler. Sert oynanmaya gelmeyeceğinden çocuklu ailelere tavsiye edilmez. Tuvalet eğitimi alması zaman alabilir. Pekingese, apartman hayatı için uygundur. Ev içinde çok hareket etmezler ve bahçesiz bir evde de yapabilirler.


Pekingese Köpeği Sağlık Durumu

Pekingese Köpek Cinsi Hakkında

Pekingese köpeği küçük bedeni ve fit duruşu ile bir hayli sağlıklı bir görünüme sahiptir. Köpeğinizin her daim uzun ömürlü olması için kişisel bakım ihtiyaçlarını düzenli olarak gerçekleştirmeniz önerilmektedir. Öte yandan Pekingese köpeğinin yaşamsal faaliyetlerini en üst düzeyde tutabilmek için her daim kaliteli köpek maması ve yaşına uygun mama tüketimi gerçekleştirilmektedir. Ayrıca vücut-kilo endeksine göre diyet maması da kullanılması gerekebilir. Yapılan araştırmalar neticesinde Pekingese köpeğinin ortalama yaşam beklentisi 12 ile 15 yıl arasında değişiklik göstermektedir. Her daim sağlıklı olduğundan emin olmak için düzenli veteriner hekim kontrolü önemlidir. Ayrıca Pekingese köpeğinin doğuştan gelen bazı kalıtsal hastalıklara sahip olma riskine karşı kontrollü olmanızda fayda var.


Pekingese Köpek Görünümü

Pekingese Köpek Cinsi Hakkında

Pekingese her renk olabilen uzun, düz ve gösterişli tüylere sahiptir. Büyük, koyu renkli, canlı ve hafif dışarı çıkık birbirinden uzak gözleri iri kafatasını tamamlar. Koyu renkli kırışık burun kısmı ve sarkık uzun tüylü kulakları ile düz bir yüzü vardır. Boyun kısa ve kalındır. Ağzı kapandığında ne dişleri ne de dili görünmemelidir. Bu küçük ancak oldukça kemikli olan köpeklerin kendilerine has yuvarlanmaya benzeyen bir yürüyüş şekli vardır. Pekingese köpeği erkeklerde 6 kg iken dişilerde 5 kg ağılığına kadar ulaşabilmektedir. Boyutları genellikle 30 cm uzunluğunda olup sevimli bir kucak köpeğidir.


Pekingese Köpek Bakımı

Pekingese Köpek Cinsi Hakkında

Diğer köpek cinslerinde olduğu gibi Pekingese köpeğinin de sağlıklı ve uzun ömürlü bir yaşam için bakım oldukça önemlidir. Köpeğinizin bakım uygulamalarını yaparken düzenli tarama ölü tüylerden kolayca arınmasına yardımcı olmaktadır. Tüy uzunluğu ve yapısına göre Pekingese köpeğini günlük yada haftalık olarak tarayabilirsiniz. Öte yandan köpeğinizin patilerinin sağlıklı kalması için düzenli tırnak kesimi yapmalısınız. Bu uygulamaları köpek kuaförü merkezinde gerçekleştirebilirsiniz.
Pekingese köpeği bakım uygulamalarında ağız içerisinde oluşabilecek enfeksiyon riskine karşı diş fırçalama önerilmektedir. Ayrıca açık alanda zehirli otlara karşı her daim dikkatli olmanız gerekmektedir. Köpeğinizin mikrop ve parazitlere karşı korunması için düzenli aşı uygulamaları yaptırınız. Aşı uygulaması bağışıklık sistemini kuvvetlendireceği gibi vücut direncini de arttırmaktadır. Son olarak Pekingese köpeğinizin her daim fit kalması için düzenli egzersiz ihtiyacını gidermeyi ihmal etmeyiniz.


Pekingese Köpeği Çocuklar ve Diğer Evcil Hayvanlar İle İletişimi

Pekingese Köpek Cinsi Hakkında

Pekingese köpeği çocuklara karşı inanılmaz anlayışlı ve sevecen kişiliğe sahiptir. Hal böyle olunca Pekingese çocuklar ile iyi geçinebilmektedir. Hemen her yaştan çocuk ile iyi anlaşabilen sevimli dostumuz küçüklerle dahi geçinebilmektedir.

Diğer evcil hayvanlar ile özellikle yeterince sosyalleşmesi durumunda problemsiz bir arada durabilmektedir. Hatta aynı evde büyüdüğü köpek yada kedilerle iyi bir dostluk kurduğu da söylenmektedir. Ancak ufak olmasından dolayı daha büyük köpeklere karşı havlama eğilimi gösterebilmektedir.


Pekingese Köpeği Kalıtsal Hastalıklar

Pekingese Köpek Cinsi Hakkında

PetzzShop

Pekingese her ne kadar sağlıklı bir ırk olarak bilinse de bazı kalıtsal hastalıklara sahip olabilmektedir. Eğer ki kendinize bir Pekingese sahiplenmeyi düşünüyorsanız köpeklerde yaygın görülen hastalıklar konusunda bilgi sahibi olmanızda fayda var. Özellikle Pekingese köpeğinde rastlanmakta olan kalıtsal hastalıklar;

Kalça Displazisi ( Bu hastalık uyluk kemiğinin kalça eklemine sıkıca oturmaması durumunda ortaya çıkmaktadır. Bazı köpek cinslerinde arka bacaklarından birinde veya her ikisinde de ağrı ve topallama gösterirken, bazı köpek cinslerinde hiçbir ön belirtiye rastlanmamaktadır. Genellikle bu hastalık köpeğin yaşlanması ile şiddetlenecektir. Hastalığın tanısının konması için kalça röntgeni gerekmektedir. Bu hastalık kalıtsal olmasına rağmen, yüksek kalorili besin tüketimine bağlı hızlı büyüme, şiddetli ters hareket yada düşerek yaralanma sonucunda kötüleşmektedir.)

Katarakt ( Genellikle genç katarakt olarak bilinen bu hastalık köpeklerde 1 ile 2 yaş aralığında görülmektedir. Nadiren de olsa ileri aşamada körlüğe sebebiyet vermektedir. Bu kalıtsal sorunu taşıyan köpekler çiftleştirilmemelidir.

Hipotiroidizm ( Bu hastalık genellikle zor tespit edilmektedir. Tiroid hormonlarının anormal derecede düşük üretilmesi sonucunda ortaya çıkmaktadır. Genellikle bu hastalığa sahip köpeklerde göz akıntısı, soluk almada sıkıntı ve halsizlik görülmektedir. Teşhisin konulması durumunda günlük tiroid hapı tüketilmesi gerekmektedir. Ayrıca bu tedavi köpeğin yaşamı boyunca devam ettirilmelidir.)

Hemeralopia ( Gündüz körlüğü olarak bilinen bu hastalık genellikle yavru köpeğin sekiz haftalık olduğu dönemde sahibi tarafından kolayca fark edilebilmektedir. Hastalığın en belirgin yan etkisi yavrunun hareket halinde sürekli bir şeylere çarparak tökezlemesi olarak tanımlanır. Güneşe çıktığında oldukça sersem hareketler sergileten bu hastalık gece olduğunda ortadan kaybolmaktadır. Erken teşhis oldukça önemlidir.

Kalıtsal Polinöropati ( Bu hastalık genellikle yürüme bozukluğuna yol açması ile bilinmektedir. Köpekte koordinasyon ve dengesizlik durumuna yol açmaktadır. Genellikle oldukça hafif yada çok şiddetli görülmektedir. Genellikle bir yaşının altında ki köpeklerde görülse de oldukça ani bir şekilde çıkabilmektedir. Bu hastalığa sahip köpek yürüme zorluğu çekebilir hatta düşebilir.

Yukarıda belirtmekte olduğumuz hastalıklar yalnızca bu cinse özgü değildir. Pekingese köpeğinde bu kalıtsal hastalıklar görülebileceği gibi hiç biri ile karşılaşmaması da oldukça olasıdır. Ancak köpek cinslerinde genellikle rastlanan bu kalıtsal sorunlara karşı köpeğinizi yavruluktan yetişkinliğe kadar düzenli veteriner hekim kontrolüne götürmeniz de fayda var.

Önerilen İçerik: Köpek Cinsleri, Türleri ve Irk Özellikleri

Pekinez Cinsi Köpeklerin Özellikleri ve Bakımı

Pekinez ırkı köpekler, küçük ırk köpekler kategorisine girer. Genelde bu tür köpeklere süs köpeği de denir. Pekinez cinsinin kökeni Çin’dir bu sebeple bazı çevrelerde Çin Pekinezi olarak anılmaktadır. Çin halkı bu köpekleri çok sevmekte ve hatta saygı duymaktadır. Foo köpeğinin devamı olduğu düşünülür. Çin bu köpekleri o kadar çok sevmektedir ki eski Çin İmparatorluğunda bu köpekleri çalan kişiler idam edilmekteydi. Eski inanışa göre imparator köpekleridir, hayattayken bu köpeklerin imparatorun çevresindeki kötü ruhları kovduğu düşünülüyordu. İmparator öldüğünde de ise Pekinez’i de kendi ile gömülüyor ve böylelikle bu köpeklerin diğer dünyada da imparatoru korudukları düşünülüyordu.

yüzyılda Avrupa’ya gelen bu köpekler ’lü yılların ortasında da Amerika’da yaygınlaşmaya başladılar. Şimdi her yerde bu güzel küçük ırk köpekleri görüyoruz.

Pekinezlerin Fiziki Özellikleri

Pekinez köpeklerin ağırlıkları dişisi erkeği fark etmeksizin 6 -7 kilo arasındadır. Boyları ise en fazla 15 cm uzar. İdeal Pekinez köpeklerinin boyu 13 – 15 cm arasındadır. Bekçi ya da av köpeği değillerdir. Bu bakımdan çene yapıları ya da tırnak yapılarında belirli bir özellik yoktur. Ev köpekleridir.

Tüyleri uzundur, dişlerinde çene üstüne çıkma görülür. Kahverengi ya da beyaz olurlar. Gözleri koyu renklidir ve sanki sürme varmış gibi göz çevresi koyudur. Düşük kulaklı olan Pekinezlerin gerçekten de sempatik bir yüzü vardır. Yüzünün önüne düşen tüyleri bulunmakla birlikte, genel olarak çift katmanlı kürk yapısında oldukları için tüylü sayılırlar.

Pekinez Cinsinin Karakteristik Özellikleri Nelerdir?

Pekinezler, hassas karakterlerdir. İradeleri çok güçlüdür. İradeleri dışında gelişen her şeye karşı tepki koyarlar. Özgürlüklerine düşkün köpeklerdir. Sadece sahiplerine karşı aşırı bir bağlılık söz konusudur. Yabancıları sevmezler ama alışmaları da çok uzun sürmez.

Pekinezlerin aile hayatına çok uyumlu olduklarını düşünmek hata olur. Çocuklarla araları pek iyi sayılmaz. Bunun nedeni çok narin yapılarının olması sebebiyle sert sevilmeye karşı tepki vermeleridir. Çocukların onları nasıl seveceğini öğrenmelerine izin vermeden onları korkutabilir. Bunu herhangi bir yetişkine de yapabilir.

Pekinezlere istemedikleri bir şeyi yaptırmak çok zordur. Kendilerine özgü iradeleri gerçekten de muhteşemdir. İstedikleri olmayan Pekinezlerin yemek yemeyi bırakıp açlık grevi yaptıkları dahi görülmüştür. Bu bakımdan da eğitim konusunda sıkıntılı bir köpektir.

Pekinez cinsinin eğitim, bekçi ya da koruma köpeklerinin eğitimlerinden daha zordur. Ancak onlar kesinlikle şiddet ve cezadan akıllanmazlar. Ödül odaklı bir eğitim onların daha iyi eğitilmesinin tek yoludur. Aksi taktirde eğitim almış gibi görünür ama ilk filede kendi bildiğini okur.

Pekinezler ufak tefek ve de narin olsa da kendi hayatını tehlikeye atacak kadar cesur ve hatta gözü kara köpeklerdir. Ölüm pahasına kendisinden daha güçlü köpeklere sataşır. Maalesef bazı sataşmaların sonucu ağır yaralanmalarla hatta ölümle dahi sonuçlanabilir.

Pek çok köpek eğitmeni Pekinezlerin bekçilik özelliğinin olduğunu düşünür. Bunun iki nedeni bulunur: Yabancıları sevmemeleri ve havlama huylarının fazla olması. Pekinezler oldukça gürültücü bir köpek cinsidir. Hele ki tehlike sezdiklerinde çok fazla ve yüksek sesle havlamaları sıkça görülür. Bu bakımdan da bekçi özelliği vardır denir ama bunu şöyle açıklayalım: Bekçi köpekleri gibi yabancıyı savmaz, tehlikeyi savuşturmaz ama tehlike anında size haber verir. Eğer Pekineziniz ile apartmanda yaşayacaksanız bekçilik vasfını yükleyebiliriz.

Pekinezler kesinlikle tembel sayılabilecek köpeklerdir. Hareketi sevmezler, onunla bir – iki saat vakit geçirmeniz ona yetecektir. Sık havlaması onu ne kadar apartman hayatına sokmasa da hareketsizlik huyu onun tam bir ev köpeği olduğunun kanıtıdır.

Pekinezler, evde tek pet olmak isterler. Bu bakımdan diğer evcil hayvanlarınız ile anlaşamayabilirler. Elbette bu imkânsız demek değildir, sabır ve inat ile onları eğitebilir, alıştırabilirsiniz ama tercihen tek pet olmaları önemlidir. Özellikle kediler ile arasının pek iyi olduğu söylenemez. Gezdirirken de yolda gördüğü kediyi rahatsız etmeden ya da kovalamadan kolay kolay geçmez.

Pekinez Cinsi Köpeklerin Bakımı Nasıl Yapılmalıdır?

Pekinez cinsinin en önemli sorunu tüyleri gibi durur ama tüylerinin bakımı oldukça kolaydır. Çok tüylü olsalar da tüy dökmeleri orta düzeydir. Özellikle gözlerinin önündeki tüylerin sık sık kesilmesi gerekir aksi durumda görüş mesafesini kısaltır. Bunun dışında da ya düzenli tıraş ya da tüylerinin düzenli biçimde kısaltılması gerekir. Zaten evde bu işlemi yapamayacağınız için en az ayda bir veteriner ya da köpek kuaförü ziyaretleri yapmalısınız.

Pekinez cinsinin tırnakları mutlaka kesilmelidir. Aksi taktirde tırnak uzadıkça içine doğru geçer ve köpeğinize çok acı verir. Bu durumda genelde köpeğiniz tırnağını kısaltmak ya da ağrıyı azaltmak için evdeki yatakları, koltukları, parkeleri ya da bahçeli bir evdeyseniz ağaçları tırmalar. Böyle bir durumda tırnaklarını kontrol etmelisiniz demektir. Zaten tembel bir hayvan olduğu için tırnak ve tüy bakımı yapıldıktan sonra evinizi dağıtmaya, koltuklarınızı tırmalamaya ihtiyaç duymaz.

Pekinez nasıl beslenir?

Pekinezlerin kilo almaması da çok önemlidir. Obur köpek cinslerindedir. Siz onun önüne neyi ne kadar koyarsanız o kadar yer. Bu bakımdan yaşına ve cinsiyetine, kısır olup olmama durumuna göre veteriner hekiminizin önerdiği ölçülere riayet etmeli ve bunu aşmamalısınız. Siz sofradayken sizden bir şeyler istiyorsa bilin ki oburluğundandır. Vermemeniz köpeğinizin sağlığı için çok önemlidir.

Pekiniz Cinsi Köpeklerde Görünen Irsi Hastalıklar Nelerdir?

Pekinezler, resmen doğuştan hastalıklı köpeklerdir. Yaşlı olan hiçbir Pekinez sorunsuz değildir. Bu türün en yaygın sorunu patella çıkığıdır. Eğer erken tedavi edilmezse köpeğiniz yürüme zorluğu çekebilir. Ayrıca katarakt ileri yaşlarda geçirebileceği en önemli rahatsızlıktır. Gözlerinde katarakt dışında göz kuruluğu, kirpik dönmesi, göz kapağı düşüklüğü, retina hastalıkları da görünür.  Testis sorunları, idrar yollarının tıkanması ve akabinde gelen böbrek sorunları da bu cinste sık görülen rahatsızlıklardır. Bu bakımdan Pekinez sahibi olacaksanız önce iyi ve sürekli irtibatta kalabileceğiniz bir veteriner hekim de bulmalısınız. Hekim kontrolü, aşı zamanları aksadığında ortaya çıkacak sorunlarla baş etmek gerçekten güç olacaktır.

Son Güncelleme Tarihi: 23 Nisan

Etiketler: çin pekinezi • pekinez • pekinez bakımı • pekinez cinsi • pekinez ırkı • pekinez köpek

Pekinez

Pekinez, yüzyıllar boyunca Çin hanedanlıklarının sevilen dostu olmuştur. Günümüzde zarafeti ve asaletiyle en popüler süs köpekleri arasında yer almaktadır. İyi bir aile köpeğidir. Gösteri köpeği olarak itibarlı bir konuma sahiptir.

Vaktiyle Çin İmparatorluğu&#;nun favori köpeği olan pekinezin kendisini beğenen bir yapısı vardır. Sanki Çin sarayında çok büyük saygıyla karşılandığının bilincinde ve tarihten gelen itibarının farkındadır.  Bir pekinezle karşılaştığınızda, sizi saygı ve gururla karşılayacak; sizden de aynı saygıyı isteyecektir. Kahverengi yuvarlak gözleri, uzun  düz yelesi ve kıvrık kuyruğuyla bütün güzelliğinin farkındadır. Etrafındaki insanların onun güzelliğine saygı duymasını ve önem vermesini ister.

Pekinez çok zekidir; fakat inatçı yapısı ve bağımsız tavrı eğitimini zorlaştırır.  Başına buyruktur ve her durumda sahibin kendisi olduğunu düşünür. Onu sahibin siz olduğuna ve bu durumun onun yararına olduğuna ikna etmelisiniz. Sert eğitim ve disiplinden hoşlanmaz. Aşırı zorlandığında ısırmaya varan savunmacı davranışlar sergiler.

Sahibine ve ailesine aşırı sevgi dolu ve bağlıdır. Yabancılara karşı soğuk ve dikkatli bir tavır sergiler.  Yabancılar yaklaştığında havlamayı sever. Bu özelliği onu harika bir gözcü köpeği yapar. Bazı pekinezler çok fazla havladığından yavruluk döneminde havlama eğitimi verilmelidir. Çok cesur ve gözü pek yapıya sahiptir. Bazı durumlarda, ölümü pahasına da olsa sahibini korur.

Çocuklu ailelere tavsiye edilmez pekinez. Çocukların sert hareketlerini tolere etmez. İtme gibi kaba davranışlarda kendini savunmaktan çekinmez. Çocuklarla bir arada olduğunda sürekli takip edilmelidir.

Diğer köpeklerle iyi geçinmez. Başka pekinezlerle arkadaşlık etmeyi tercih eder. Aynı evde başka köpeklerle yaşamaya alışması uzun zaman alır. Uygun sosyalleşme eğitimi ile – yavruyken bir çok farklı insana, başka hayvanlara, seslere alışması – diğer köpek ve kedilerle çok iyi arkadaş olabilir. Alıştığı çevresinde dahi oyun oynarken gözetlenmelidir. Yuvarlak ve pörtlek gözleri, tırnak ve pençelerle çok kolay zarar görebilir.

Çok tüylü olan pekinezin günlük bakıma ihtiyacı vardır. Gösteri köpeği olarak yetiştirilen pekinezlerin dalgalı ve uzun tüyleri günlük bakıma ihtiyaç duyar. Fakat evcil hayvan olarak besleyenler,  köpeklerinin tüylerini kısa tutarak bu süreyi uzatabilir.

Sahibine karşı aşırı düşkün ve sevgi doludur pekinez. Her zaman saygı ile yaklaşır, aynı saygının kendisine verilmesini ister. Eğer bu özellikleri hoşunuza gidiyorsa, pekinez sahibi olmayı düşünebilirsiniz. Karakteristik özeliklerini iyi bilen ve onunla hayatını birleştirmek isteyen bir sahiple yaşamayı tercih eder. Bu sevgi dolu köpek, onunla ilgileneceğiz her dakikanın karşılığını sevgi ve bağlılığıyla fazlasıyla verecektir.

Pekinez Özellikleri

  • Pekinez pug, shih tzu, pomeranian, yorkshire terrier, papillon, maltese terrier ve şivava ile birlikte en sevilen süs köpekleri arasında yer almaktadır.
  • Basık burnu sebebiyle hırıltılı sesler çıkarır.
  • Nadir olsa da yuvarlak pörtlek gözleri oyun oynarken yaralanabilir.
  • Yüzünde çok fazla kırışıklık bulunur. Deri kıvrımlarında iltihap, deri rahatsızlığı ve enfeksiyon oluşabilir. Deri kıvrımları temiz ve kuru tutulmalıdır.
  • Aşırı beslenmede kilo almaya müsaittir.
  • Sahibinden üstün olduğunu kanıtlamak maksadıyla açlık grevine gidebilir.
  • Havlamaya meyillidir.
  • Yavru pekinez eve alışma sürecinde zorluk çıkabilir.
  • Sadece tek kişiye (sahibine) yakınlık göstermeye eğilimlidir.
  • Çok tüylü ve kısa burunlu olması sebebiyle, sıcağa karşı dirençli değildir.
  • Kalın ve kaslı vücuduyla pekinez cüssesine göre ağırdır. Omuz yüksekliği 15 ile 22 cm arasında değişmektedir. Ağırlığı 3 ile 6 kg arasındadır.
  • Çin İmparatorluğu&#;nda 2,5 kilogramdan hafif olan pekinezler, kaftan giyen hanedanların, kaftan kollarında seyahat ederlerdi.

Sağlıklı bir köpek sahibi olmak istiyorsanız, sorumsuz bir üreticiden, yavru köpek çiftliğinden ya da pet shoptan asla almayın. Bunun yerine,  genetik bozukluğu olmadığı bilinen sağlıklı ırk yetiştiricilerini tercih edin. Genetik bozukluğu olan köpeklerin yavruları,  aynı genetik bozuklukları göstermektedir.

Pekinez Karakteri

Narin ve tatlı görünmesine rağmen baskın ve cesur bir karaktere sahiptir pekinez. Krala yaraşır onuru, kendine güveni ve inatçı yapısıyla sevimli ve enerji dolu bir köpektir. Saygı gösterdiğinizde, o da size saygı gösterecektir. Sevdiği insanlara karşı aşırı korumacıdır ve yabancı gördüğünde havlayarak tepki verir. Ödül ve övgü destekli nazik bir eğitimden geçirilmelidir. Eğer yaptığınız her eylemi sizin değil de pekinezin kendi iradesiymiş gibi ikna edebilirseniz, başarılı olmuşsunuzdur.

Köpeğin mizacını kalıtım, eğitim ve sosyalleşmenin de bulunduğu birçok faktör belirler. İyi mizaçlı yavrular meraklı ve eğlencelidir. İnsanlar tarafından tutulmaktan ve sevilmekten hoşlanırlar. Diğer yavrulara üstünlük kurmaya çalışan ya da bir köşede saklananların yerine, orta yollu bir yavru seçin. Her zaman alacağınız yavrunun annesini veya babasını &#; genellikle anne uygun olur &#; görün. Böylece anne-babanın iyi mizaçlı olduğuna emin olabilirsiniz. Yavrunun kardeşleri ya da anne babanın akrabalarını görmek, yavrunun büyüdüğünde nasıl bir mizaca sahip olacağını değerlendirmeye yardımcı olur.

Her köpek ırkı gibi, pekinez de yavruyken sosyalleşmeye ihtiyaç duyar. Köpeğinizi pek çok farklı insana, ortama ve sese alıştırın. Sosyalleşme, yavru köpeğin çok yönlü gelişmesini sağlar. Köpek eğitim okuluna katılmak iyi bir başlangıç olacaktır. Eve misafir davet etmek, kalabalık parklara gitmek ve yürüyüş yapmak da evcil hayvanınızın sosyal becerilerinin gelişmesine katkı sağlayacaktır.

Pekinez Bakımı

Pekinez apartmanda bakılmaya uygun bir köpek ırkıdır. Koşmayı ve oyun oynamayı sever. Fakat oyun zamanı kapalı bir alanda olmalıdır. Merakı yüzünden açık alanda kaybolabilir. Yürüyüş yapmayı ve yakın çevresini keşfetmeyi sever. Başka bir pekinezle veya köpekle karşılaştığında birlikte oyun oynamaktan zevk alır. Kalın kürküne rağmen ev dışında beslemeye müsait bir ırk değildir. Kısa burnu onu sıcak havaya karşı duyarlı yapar. Bu yüzden sıcak yaz aylarında klimalı ortamda beslenmelidir.

Pekinezin inatçı yapısı ve bağımsız tavrı eğitimini zorlaştırır.  Başına buyruktur ve her durumda sahibin kendisi olduğunu düşünür. Sahibin siz olduğuna ve bu durumun onun yararına olduğuna ikna etmelisiniz. Sert eğitim ve disiplinden hoşlanmaz. Aşırı zorlandığında ısırmaya varan savunmacı davranışlar sergiler.

Pekinez Beslenmesi

Tavsiye edilen günlük miktar, yarım ya da tam ölçek kaliteli kuru mamadır. 2 öğüne bölünerek verilir. Her köpeğin yemesi gereken mama miktarı yaşına, cüssesine, günlük aktivitesine, metabolizmasına ve kullanılan mamanın kalitesine göre değişiklik gösterir. Örneğin kaliteli mamadan, sıradan mamaya göre daha az miktarda verilmesi yeterli olur. Köpekler de insanlar gibi birer bireydir ve her biri farklı miktarda mamaya ihtiyaç duyar. Enerjik bir köpeğin, bütün gün koltukta yatmayı seven bir köpekten daha fazla mamaya ihtiyaç duyacağı bilinmelidir.

Pekinez kısa ve kaslı bir cüsseye sahiptir. Aşırı yağlanmamasına dikkat edilmelidir. Bütün gün mamayı önünde tutmak yerine günde iki defa mama vermek faydalı olacaktır. Köpeğinizin durumunu öğrenmek istiyorsanız, ellerinizle kilosunu kontrol edin. Başparmaklar omurgayı, diğer parmaklar köpeğin yan kısmını kavrayacak şekilde köpeği tutun. Kaburgalarını hissediyorsanız, köpeğiniz iyi durumdadır. Eğer kaburgaların üstünde yağ tabakası hissediyorsanız, diyete ve hafif egzersize başlaması gerekir.

Pekinez Tüyü ve Bakımı

Pekinez uzun, düz, kalın dış kürk katmanına sahiptir. Bu katmanın altında kalın ve yumuşak ikinci bir katman bulunur. Boğaz çevresinde bulunan yelesiyle aslana benzetilir. Vücudunun geri kalan bölgesinde bulunan tüyleri nispeten daha kısadır. Uzun yelesi ve kürkü, köpeğin yürüyüşünü ve şeklini etkilemeyecek uzunlukta olmalıdır.

Pekinezin kürkü herhangi renkte (siyah, bronz, çizgili kırmızı, beyaz ile başka bir renk karışımı) ve desende olabilir. Siyah maskesi olabilir. Tamamen beyaz olan pekinez Çin’de çok değerlidir ve günümüzde hala çok popülerdir. Kürk rengi ne olursa olsun ağzı, burnu, dudağı ve göz çevresi siyahtır.

Gösteri müsabakalarına katılmayacak bir pekinezin haftada bir kez küçük sert bir fırça veya tarakla fırçalanması yeterlidir. Tüylerin yıpranmasını ve kırılmasını önlemek amacıyla fırçalamadan önce nemlendiriciyle kürkü yumuşatın. Dış yüzeyden deriye doğru tüm kürkü fırçalayın. Sadece kürkün yüzeyini fırçalarsanız altta biriken kopmuş kılları temizleyemezsiniz ve tüylerde keçeleşme meydana gelir. Fırçalamadan önce bölgeyi nemlendiriciyle yumuşatmaya devam edin. Bacak, kuyruk ve kulaktaki tüyler için metal tarak kullanın. Bu bölgeler kolayca keçeleşebilir. Önlem amacıyla bu bölge her gün taranmalıdır.

Pekinezin yüzünü ve göz çevresini nemli pamukla her gün temizleyin. Deri kıvrımları olan bölgelerin kuru kalmasına özellikle dikkat edin. Köpeğiniz ne zaman ıslanırsa nemli bölgelerin enfeksiyon kapmasını önlemek için köpeğinizi tamamen kurutun. Pekinezi ayda bir ya da iki kere yıkamak yeterlidir. Köpekler için üretilen şampuanları kullanın. Kuru köpek şampuanı da kullanabilirsiniz.

Ayak ve patideki tüylü bölgelerin keçeleşmesi kolaydır. Keçeleştiğinde bu bölgelere yabancı cisimler takılabilir. Bu bölgedeki tüyleri düzenli olarak kesin ve fırçalayın. 2 ya da 3 haftada bir kez tırnak kesimi yapın. Eğer yürürken tıkırdama sesi duyuyorsanız tırnakların kesilme vakti gelmiştir. Günlük mümkün değilse bile haftalık diş fırçalama, köpeğin ağzında oluşabilecek hastalıkların önüne geçmede önemli rol oynayacaktır. Bunları nasıl yapacağınızı bilmiyorsanız, köpek bakımı hakkındaki yazılarımıza göz atabilirsiniz.

Pekinez ve Çocuklar

Pekinez cinsi köpekler çocuklu ailelere tavsiye edilmez. Çünkü çocukların sert hareketlerini tolere etmez. İtme ve dürtme gibi kaba davranışlarda kendini savunmaktan çekinmez. Çocuklarla bir arada olduğunda sürekli takip edilmelidir.

Çocuklara köpeklere nasıl yaklaşacakları ve sevecekleri hakkında bilgi verin ve her temasında mutlaka gözlemleyin. Uyuyan ya da mama yiyen köpeğe asla yaklaşmaması gerektiğini öğretin. Hiçbir köpek çocuklarla yalnız başına bırakılmamalıdır.

Pekinez başka bir pekinezle iyi geçinir. Yavruyken diğer köpek ve kedilerle aynı ortamı paylaşırsa, onlarla uyumlu tavır sergiler. Otoriter karakteri sayesinde, cüssesinden 20 kat büyük köpeklere baskınlık kurabilir.

Pekinez Sağlığı

Pekinez ırkı genellikle sağlıklıdır. Fakat tüm köpek ırklarında olduğu gibi, belirli sağlık sorunları yaşayabilir. Sağlık problemleri her pekinez yavrusunda görülmez. Ancak pekinez ırkı tercih edildiğinde, karşılaşılacak sağlık problemlerinin bilincinde olmak önem taşır. Yavru sahiplenecekseniz, anne ve babasının sağlık sertifikasını gösterecek bir üretici bulun. Sağlık sertifikası, köpeğin sağlık kontrolünden geçtiğini ve sağlık sorunu olmadığını gösterir.

Patellar luksasyonu (diz kapağı çıkığı): Patella diz kapağına verilen addır. Luksasyon, anatomik parçanın (eklemdeki kemik gibi) çıkması anlamına gelir. Diz kapağı çıkığı, diz ekleminin (genellikle arka bacak) içe ve dışa kaymasıyla oluşur ve acı vericidir. Bu rahatsızlık sakatlığa yol açsa da, çoğu köpek normal yaşamına devam eder. Diz kapağı çıkığının 1 ile 4 arasında seviyeleri vardır. Seviye yükseldikçe cerrahi müdahale gerekebilir.

Brachycephalic Syndrome (Kısa Kafa Hastalığı): Genellikle basık yüzlü ırklarda ortaya çıkar. Bu köpekler doğumdan itibaren nefes alma problemi yaşar. Uzun üst  damak yapısı, dar burun delikleri, dar nefes borusu, küçük gırtlak yapısı bu probleme sebep olur. Problemler hastalığın derecesine göre artış gösterir. Bu hastalığa sahip köpekler hırıltı ve horultu sesi çıkarır. Bazı köpeklerin sesten başka problemi olmazken, diğerlerinde nefes alıp vermede hırıltı, öksürme, tıkanma,  bayılma, nöbet geçirme, egzersizde zorlanma görülür. Aşırı sıcaklarda solunum hızı artması ve nefes yolu daralmasıyla köpeğin stresi artar. Bu durum köpeğin sağlığı açısından tehlike arz eder. Diyet, nefes yolunda iltihap takortikosteroit kullanma ve uzun üst damağın cerrahi müdahale ile kısaltılması tedaviler arasındadır.

Katarakt: Göz lensinde oluşan bulanıklık sebebiyle köpeğin görmesini zorlaştırır. Kataraktı olan bir köpeğin gözlerine baktığınızda, normal köpeğe göre daha donuk görünür. Genellikle yaş ilerlediğinde ortaya çıkar ve köpeğin görüşünü artırmak maksadı ile cerrahi müdahale gerekebilir.

Damak Yarığı: Damak ağzın üst bölgesidir ve ağız ile burun boşluklarını ayırır. Sert ve yumuşak olmak üzere iki parçadan oluşmuştur. Damak yarığı tek ya da çift taraflı oluşabilir. Küçük ve büyük boyutta meydana gelebilir. Damak yarığı yumuşak ve sert damakta meydana gelebilir. Bu yarıklar öne doğru ilerlemişse dudak yarığı (halk arasında tavşan dudak olarak bilinir) meydana gelir. Yavrular doğuştan ya da bir rahatsızlık sonucunda bu hastalığa sahip olabilir. Damak yarığı köpekler arasında çok yaygındır. Bu hastalıkla doğan çoğu yavru hayatta kalamaz. Ya da köpek yetiştiricisi tarafından ötenazi yöntemiyle uyutulur. Her köpekte cerrahi müdahale gerektirecek kadar ilerlemese de, önemli vakalarda gerektirir. Bu hastalık teşhis edildiğinde veterinerle görüşmek önem arz eder.

Kriptoşizm: Köpeğin bir ya da iki testisinin doğuştan olması gereken yere (skrotum) inmemesine verilen hastalıktır. Yavru 2 aya geldiğinde, iki testis de alt bölgeye inmelidir. Eğer testis yukarıda sıkışmışsa, genelde fonksiyonunu kaybetmiştir ve alınmazsa kanser riski taşır. Tedavi olarak köpeğin kısırlaştırılması önerilir. Kısırlaştırılma işlemi esnasında küçük bir operasyonla sıkışan testis alınır.

Distichiasis: Göz kapağının iç kısmında ikinci bir kirpik sırası oluşmasıyla meydana gelir. Bu durum köpeği rahatsız eder ve sürekli gözlerini kaşıdığı fark edilir. İkinci kirpik sırası, sıvı nitrojenle müdahale sonrasında alınarak problem çözülebilir. Bu tip cerrahi müdahale anestezi ile gerçekleşir.

Ectopic Cilia: Kirpiklerin anormal büyümesi ve göze doğru batmasıyla ortaya çıkar. Köpek kaşınarak rahatsızlığını belli eder. İlerlediğinde korneada yaraya sebep olabilir Korneada oluşan enfeksiyon ve yaralar antibiyotikle tedavi edilir. Anormal büyüme gösteren kirpiklerin alınmasıyla sorun giderilir.

Entropion(Göz kapaklarının içe kıvrılması): Göz kapağının içe doğru kıvrılmasıyla ortaya çıkar. Cerrahi müdahale gerekir.

Fold Dermatitis (Deri Katlanmasına Bağlı Enfeksiyon): Yavru pekinezlerde sık karşılaşılır. Katlanan derinin kaşınması ve nemin içeride birikmesiyle enfeksiyon meydana gelir. Kızarıklık, ağrı ve koku en büyük belirtileridir. Kuyrukta, yüzde ve kasıkta oluşabilir. Enfeksiyonun oluştuğu bölgeye göre tedavi şekli değişiklik gösterir. Kuyruk enfekte olduğunda ampute operasyonu gerekebilir. Vücutta oluştuğunda ise cerrahi müdahaleye ihtiyaç vardır. Erken teşhiste bölgesel antibiyotik kremleri kullanılır.

Keratoconjunctivitis Sicca: Gözde kuruluk oluşmasıdır. Veteriner göz kuruluk testi yaparak hastalığı teşhis edebilir. Bu hastalık durumunda ömür boyu özel bakıma ihtiyaç vardır.

Mitral Valve Disease (Kalp Kapağı Hastalığı): Kalbin kan pompalama gücünü düşüren bir rahatsızlıktır. 10 yaşından büyük köpeklerin 3’te 1’inde görülür. Pekinez, bu hastalığa genetik olarak daha erken yaşta yakalanmaya müsaittir. Veterineriniz kalpte sorun olduğunu hissederse, kardiyolog tarafından köpeğiniz muayene edilmelidir.

Retinada Körelme: Yavaş yavaş ilerleyen ve körlüğe neden olan bir rahatsızlıktır. Tedavisi yoktur, ancak güvenilir yetiştiricilerin yavrularını almak görülme ihtimalini azaltır.

Intervertebral Disk Bozukluğu (Intervertebral Disk Disease): Omurga vertebral kolonla kaplıdır. Kemikler ve vertebral kolon arasında intervertebral bulunur. Bu iki doku arasında şok emici görevi görür. Bu dokuda bozulma olduğunda genellikle cerrahi müdahale gerekir. Ameliyat her zaman başarılı olmayabilir.

Pekinez Geçmişi

Çin efsanesine göre  bir aslan, ipek maymununa aşık oldu. Sevgilisiyle evlenebilmek için Buda’dan boyutlarını küçültmesini; fakat cesaretinin ve karakterinin içinde kalmasını istedi. Pekinezin nasıl ortaya çıktığı ile ilgili olan bu hikaye gerçekçi bir hikaye olmasa da ilgi çekicidir. DNA kanıtları, köpeğin gerçekten de dünyanın en eski köpek ırklarından biri olduğunu gösterir. yıl öncesine kadar Çin’de yaşadığına inanılır. Çin’in başkentine dahi ismi verilen Pekinez, zamanında soyluların, prenseslerin ve hanedanlığın en iyi dostuydu. Halk onun önünde saygı ile eğiliyordu.

Pekinez çok sıkı güvenlik önlemleri ile korunuyordu. Saray dışına ve sokağa çıkmasına izin verilmiyordu. Yine de ’da gerçekleşen Afyon Savaşı neticesinde Batı dünyasının dikkatini çekti. Britanya birlikleri Pekin’de bulunan imparatorluk sarayına girdi. Düşmana teslim olmak yerine intihar etmeyi seçen prensesin 5 koruma köpeği dikkatlerini çekti. Köpekler savaş ganimeti olarak İngiltere’ye götürüldü. Köpeklerin ikisi Wellington düşesine, ikisi Richmond ve Gordon düşes ve düküne, ‘Looty’  adı verileni de Kraliçe Viktorya’ya hediye edildi.

Daha çok pekinezin Çin’den kaçırılmasına rağmen, ’lara kadar nadir ırk olarak kalmaya devam etti. Gösteri köpeği macerası ilk olarak yılında Pekin Peter isimli pekinezin İngiliz köpek gösterisine katılmasıyla başladı. Köpeğin ismi o zamanlar Çin Pugu ve Pekinez Spanyel olarak biliniyordu. İlk pekinez köpek kulubü ’de kuruldu.

Pekinezin ünü Atlantik’den Amerika’ya doğru yayıldı. American Kennel Club’a kaydedilen ilk pekinez Rascal isimli köpektir yılında Pekinez Köpek Kulubü kuruldu. Günümüzde AKC’ye kayıtlı ırk arasında sırada yer alır.

Etiketler:küçük köpeklersüs köpeğisüs köpekleri

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası