cruze rolanti dalgalanma / Hararet Göstergesi Neden Düşer?

Cruze Rolanti Dalgalanma

cruze rolanti dalgalanma

Sıralı Sistem LPG'li Araçlarda Rolanti Sorunu ve Sebepleri


Sıralı Sistem LPG'li Araçlarda Rolanti Sorunu ve Sebepleri


Bu sayfada paylaşılan tüm bilgiler sıralı sistem aracında rolanti sorunu yaşayıp sorunun çözümü için gitmediği servis etmediği masraf kalmayan çaresiz araç sahipleri için hazırlanmıştır. Konuya başlamadan önce rolanti sorunu yaşayan araç sahiplerinin gereksiz masraf etmemeleri için gazda yaşanan rolanti probleminin benzinde yaşanıp yaşanmadığını tespit etmeleri gerekir.

 

Sıralı Sistem LPG'li Araçlarda Rolanti Sorunu

Sıralı sistem araçta rolanti şikayeti LPG ve motor sistemi olamak üzere iki ana sebepten ortaya çıkar. Öncelikle LPG sistemi kaynaklı sıralı sistem rolanti sorunu ve sebeplerini ele alalım.

LPG SİSTEMİ KAYNAKLI ROLANTİ SORUNU VE SEBEPLERİ 

LPG Enjektör Kaynaklı Gazda Rolanti Düşmesi
Atiker Akl Aldesa Brc Landirenzo Lovato Mimgas Zavoli kısacası saymadığımız tüm markaların LPG enjektörleri içerisinde bulunan piston yay ve contalarda zaman içinde kullanmaya bağlı aşınma yaşanır. Belirtilen parçaların aşınması sonucu LPG enjektör arızası ve debi ayarlarının sapması yaşanıp araçta LPG'de rolanti düşüklüğü ve motorda tekleme ortaya çıkar. LPG enjektörlerinden her hangi birinin bozuk olması rolantinin düşmesine ve tekleyerek çalışmasına yol açar. LPG enjektör arızası tespitinin nasıl yapıldığını anlatan videoyu izlemek için burayı tıklayınız.

LPG Enjektör Kaynaklı Rolanti Sorunu           Sıralı Sistem Araçlarda Rolanti Sorunu

LPG Enjektör Değişim Sonrası Yaşanan Rolanti Sorunu
Arıza sonrası LPG enjektör değişimlerinde nadirende olsa rolanti düşüklüğü hatta benzinden gaza geçişlerde stop etme sorunları yaşanmaktadır. Yeni enjektör takıldıktan sonra yaşanan rolanti ve benzeri sorunların bir kaç sebebi vardır. Bir kaç örnekle aracın LPG ayarının eski enjektörlere göre ayarlı olması beraberinde enjektör nozullarının küçük olmasından kaynaklanır. Enjektör değişim sonrası araçta rolanti düşüklüğü var ise eski enjektör nozullarını yeni enjektöre takıp LPG ayarı yapılınca sorun düzelecektir. Bir diğer sebep ise araç sahibi veya bilinçsiz usta tarafınca yapılan enjektör değişim esnasında LPG enjektör kablo sıralamasının yanlış dizilmesi sonucu sürekli rolanti sorunu yaşanır. Kablo sıralaması bazı sistemlerde diye sıralanırken bazılarında A B C D diye sıralanır.

Sıralı Sistem LPG Rolanti Düzensizliği

Gaza Geçiş Isı Ayarının Düşük Ayarlanması Sonucu Motor Isınana Kadar Rolantinin Düşük Olaması
Kış aylarında motorun geç ısınmasından dolayı LPG ayarında sorun olduğunu düşünüp gaza geçiş ısısını programdan düşürttürmek notor tam ısınana kadar gazda rolantinin düşük olmasına sebep olur. Sıvı LPG sistemleri hariç hangi marka olursa olsun gaza geçiş ısısı kış mevsiminde minumun 35 derece olmalıdır. 

Sıralı Sistem Araçta Rolanti Düzensizliği


Sıralı Sistem Araçlarda LPG Regülatör Kaynaklı Rolanti Düşüklüğü 
LPG regülatörleri motor sıcakken + soğukkende dereceye mağruz kalırlar. Ani ısı değişikliğine uğrayan regülatör diyafram ve contaları zamanla serleşip motor ısınana kadar LPG enjektörlerine düzensiz miktarda yakıt göndererek gazda rolanti düşmesine hatta ilk gaza geçişlerde motorun stop etmesine yol açarlar. Beş yılını dolduran regülatörlerde diyafram değişimi rolanti sorunlarına engel olacağı gibi yakıt sarfiyatınada katkı sağlar.

 

Sıralı Sistem Rolanti Sorunu

 

LPG Ayarının Düzensiz Olması Rolantiyi Etkiler

Araçlarda LPG'de yapılan km bağlı LPG regülatör basıncı ve enjektör ms sürelerinde değişim yaşanır. Bu değişimlerin oranına göre araçta LPG'derolanti düzensizliği performans kaybı gibi belirtiler ortaya çıkar. Rolanti problemi ve benzer sorunların yaşanmaması için yılda birkez LPG ayarı bakım yapılması araç ve LPG sistemi için fayda sağlar.

sıralı sistem araçta rolanti düşmesi

 

LPG Ecu Arızasının Rolantiye Etkisi

Bilindiği üzere sıralı sistemlerde ecu yani elektronik beyin bulunur. Ecu içerisine su kaçması veya nem alması sonucu arıza yaparak LPG enjektör sürelerinde sapma görünür. Bunun sonucunda araç gazda iken sıralı sistem araçta rolanti düzensizliği görünür.

 

Sıralı Sistem LPG'de Rolantinin Düşmesi
 

MOTOR SİSTEMİ KAYNAKLI LPG'de ÇALIŞIRKEN ROLANTİYİ ETKİLEYEN SEBEPLER

Termostat Kaynaklı Sabahları Veya Motor Soğukken LPG'de Rolanti Düşmesinin Sebepleri
Bir çok konuda belirtiğimiz üzere aracın gazda sağlıklı çalışması için motor termostadının sağlam olması gerekir. Yaz aylarında hararet yükseliyor diye sökülen veya arızalı termostat takılı araçlarda motor normalden geç sürede ısınacağı gibi araç ne kadar çalışsada motor normal sıcaklığa ulaşamaz. Termostat bulunmayan veya arızalı araçlarda özellikle kış aylarında regülatör depeodan gelen sıvı gazı buhar haline tam olarak dönüştüremez ve sıvı gazı LPG enjektörlerine gönderir. Bereberinde motor iyice ısınana kadar LPG'de rolanti düşmesi ve yakıt sarfiyatının aşırı derecede artmasına yol açar. 

Sıralı Sistem Araçta Rolantide Dalgalanma

Boğaz Kelebeğinin Kirlenmesi ve LPG'de Rolantiye Etkisi
Enjeksiyonlu sistem araçlarda benzinde boğaz kelebeği kurum yağ bağladığı zaman nasıl rolanti düşüyor ise gazdada aynı sorun yaşanır. Fakat benzinde rolantinin düşmesi için boğaz kelebeğinin aşırı kirlenmesi gerekirken gazda kullanırken az bişey kirlenmesi aracın LPG'de kullanırken rolantide sarsıntılı çalışmasına yol açar. Bu yüzden her iki üç yılda bir boğaz kelebeğini temizletip adaptasyon yaptırmak gerekir.

Gazda Rolantide Sarsıntılı Çalışma

Ateşleme Sisteminin Gazda Rolantiye Etkisi

Sıralı sistem LPG'li araçlarda her 30 bin km bir buji ve kablolarını değişmek gereklidir. buji veya kablolardan biri görevini tam yapamaz ise araçta rolantide sarsıntılı çalışma meydana gelir. Örneğin buji veya kanlonun birinin arızalı olması bunu motorcu buji ve kabloları değişmeden ne bilgisayarda nede bakarak anlayamaz. Bunun sonucunda araç sahibini LPG sisteminden kaynaklandığını söyleyerek gazcıya gönderir gazcıda buji ve kablo arızasını bilemiyeceği için ateşlemenin zayıf olduğu enjektörün arızalı olduğunu düşünerek LPG enjektörlerini değişir. Ama sorun gazda rolanti sorunu doğal olarak devam eder. Boşuna enjektör değişimi yaşamak istemiyorsak her km bir buji buji kabloları ve her km birde ateşleme bobini değişfunduszeue.infoçta motorcu Aracın şarz dinamosu görevini tam yapamıyorsa yani düşük şarzdan dolayı rolantiyi etkiler.

 

Ateşleme Sistemi LPG'de Rolantiyi Etkiler

 

Enjeksiyonlu yeni nesil araçlarda rolanti motoru bulunur ve çeşitli nedenlerden dolayı Rolanti motoruna pislik kaçarak yada arıza yaparak duruma göre araç gazda çalışırken rolantide düşüklük yaşanır. Son olarak kırsal tozlu bölgelerede bulunan araçların hava filtresi aşırı kirlenirse LPG'de rolanti düşüklüğü yaşatır. Bu sorun benzinde görünmez.  

 

Araç Gazda Çalışırken Rolantide Düşüklük

 

EGR Valfi Nedir? Ne İşe Yarar Arıza Belirtileri Nelerdir? 

Motordan çıkan eksoz gazının %10 luk kısmının motorda göndererek  yakıt sarfiyatına katkı sağladığı gibi zararlı emisyon değerlerini düşüren parçadır. Egr valfinde iki tür arıza yaşanır. Bunlardan ilki egr valfinde bulunan egsoz gazının geçtiği deliklerde yağ ve kurumdan dolayı zamana bağlı olarak daralma tıkanma yaşanmasıdır. İkinci arıza türü ise egr valf pistonunun açık konumda takılı kalmasıdır. Bu iki arızadan her hangi biri yaşandığında aşağıdaki belirtiler ortaya çıkar.  Egr valfi temizliği her km bir yaptırmak motorun gazda ve benzinde sağlıklı çalışması için çok faydalıdır. 

 

Sıralı Sİstem Araçta Rolanti Düşüklüğü

EGR Valfi Arıza Belirtileri

* Tıkanıklık ve arıza oranına göre motor arıza ışığını yakabilir.

* Eksoz emisyon değerlerinde artış ve eksozdan çiğ yakıt attırıp koku yayar

* Arıza durumuna göre Motorun hararetinde yükseltme yaşatır 

* Aracın LPG yakıt sarfiyatında artışa yol ve performansını düşürür 

* Motor rolantide düzensiz çalışır ve tekler

 

Debimetre ve Map Sensörü Arızası Rolanti ve Benzer Sorunlara Yol Açar
Debimetre map sensörü aynı görevi gören araç çalıştığında manifolddaki hava akış miktarını ecu'ye ileten parçalardır. Kimi araçlarda map sensörü kullanılırken kimi araçlarda map sensörü kullanılır. Ecu yanma odasına giren hava miktarını debimetre ve map sensöründen gelen sinyaller doğrultusunda hesaplayıp enjektörlerinin silindirlere ihtiyacını karşılayacak yakıt püskürtmesini sağlar. 

 

Gazda Rolanti Düşüyor Stop Ediyor

Debimetre Arızası Belirtileri ve LPG'de Rolantiye Etkisi
Debimetredeki hava akışını ölçen sensörü zamanla yağ ve toz kaplayıp sensörü saran pisliğin miktarına göre rolanti düşüklüğü performans kaybı yüksek devirde gaz yememe gibi belirtiler ortaya çıkar. Fazla detaya girmeden debimetrenin LPG' de rolantiye etkisini açıklayalım. Benzine göre LPG'nin yanma oranı daha düşük olduğu için debimetrede oluşan pislik arıza lambasını yakmadan araç benzinde veya gazdayken rolantisinin düşmesine hatta vitesi boşa atınca aracın stop etmesine yol açar. Şayet sizinde aracınızda giderelemeyen gazda rolanti sorunu varsa debimetre ve map sensörünü temizlettiriniz. Büyük ihtimalle LPG'de stop etme ve rolanti sorunu düzelecektir.

  Sıralı Sistem Rolantide Stop Ediyor  LPG'de Rolanti Düşüyor

 

Emme ve Egsoz Manifold Contası Sorunu
Sıralı sistem araçlarda LPG'de rolanti sorunu yaşanıp bir türlü soruna çözüm üretilemiyorsa sorunun çözümü için bakılacak yerlerin başında emme ve ekzoz manifold contalarıdır. Özellikle emme manifoldundaki contanın hasarı kolay kolay tespit edilemediğinden araç sahibini yaşadığı LPG'de rolanti dalgalanması sonucu gereksiz yere yaptığı masraflardan dolayı araçtan soğur. Manifol contasındaki hasarın miktarına göre yanma odasınndaki oksijen miktarı değişir beraberinde gazda çalışırken rolantide düzensiz çalışma ve performans kaybı yaşanır.

 

LPG'de Rolanti Düşük Çalışıyor

 

Benzinden Gaza Geçerken Tekleme Ve Stop Etme Sorunları

 

Diğer Sıralı Sistem LPG Sorunları

Pek çok otomobil sahibinin uğraştığı şeylerden bir tanesi olan rölanti dalgalanması sebebi nedir? Rölanti ibresi titremesinin nedeni nelerdir sorularına yanıt arayacağız. 

Otomobiller yüzlerce parçanın bir uyum halinde çalışmasıyla hareket eden makinelerdir. Bir otomobilin kalbi konumdaki motor ise çok hassas bir yapıya sahiptir. Motorun her koşulda düzgün ve seri bir şekilde çalışması gerekir.

Rölanti Nedir:Aracınızın motorunu çalıştırdığınız zaman hiç gaz vermeden kendi kendine çalışmasına rölanti denilir. Motorun rölantide çalışması için hava/yakıt karışımının motora otomatik olarak gelmesi gerekir. Bir otomobilin rölanti hızı ortalama devir (RPM) olmalıdır. Ayrıca devir saati ibresi sabit kalmalıdır.

Rölanti Titremesi (Dalgalanması) Nedir:Aracınızı çalıştırdıktan sonra devir ibresinin sabit kalması gerekir. Bu normal çalışması için gerekli olan şeylerden bir tanesidir. Eğer ibrenin titrediğini görüyorsanız yani bir düşüp bir çıkıyorsa aracınızın rölantisinde bir sorun var demektir. Bunu çözmezseniz her arızada olduğu gibi beraberinde daha büyük ve maliyetli sorunlara yol açabilir. Rölanti dalgalanmasının pek çok sebebi vardır. Ancak genel itibariyle bakacak olursak hava ve yakıt karışım bozukluğu rölanti titremesinin en büyük sebebidir. Nadiren egzoz sisteminde bir sorun motorun tıkanmasına ve rölanti dalgalanmasına neden olabilir. Bir otomobilin rölantide çalıştığı an aracın motorunun en çok zorlandığı anlardandır. Çünkü minimum düzeyde en ağır koşulda çalışıyor demektir.

Rölanti Titremesi Sebepleri Nedir? Rölanti Dalgalanması Nedenleri Nelerdir?

Aracınız rölantide çalışırken motoru titriyor ve devir bir düşüp bir çıkıyorsa buna rölanti titremesi adı verilir demiştik. Şimdi rölanti dalgalanmasına sebep olan şeyler nedenlerdir bakalım.

1- Yakıt Enjektörü Arızaları

Otomobilin motorunun yanma odasına yakıt püskürten parçalara enjektör adı verilir. Ancak yakıt içerisinde bulunan pislikler nedeniyle enjektörler zamanla kirlenip tıkanır. Pompa motora tam yakıt göndermesine rağmen enjektörler istenilen seviyede yakıtı ulaştıramaz. Bu durum hava/yakıt karışım oranını bozduğundan rölanti ayarının bozulmasına neden olabilir.

2- Hava Filtresini Tıkalı Olması

Rölantide çalışan bir motorun yanma odasında oranında hava yakıt karışımı olmalıdır. Daha açıklayıcı tabirle her 14 birim havaya karşılık 1 birim yakıt olmalıdır. Eğer bu oran bozulursa rölantide titremeye neden olabilir.

3- Yakıt Pompasının Zayıflaması

Benzin deposunun içinde aracın motoruna yakıtı pompalayan bir elektrik motoru bulunmaktadır. Bu motor 5 Psi gücünde çalışmaktadır. Ancak hareketli her parçanın olduğu gibi benzin pompasının da bir ömrü vardır. Eskimeye başladığında zayıflar ve yakıtı istenilen basınçta gönderemez. Bu yakıt miktarı değişimi motorun titremesine neden olabilir. Özellikle motor kendi kendine çalışırken titremelere neden olabilir.

4- Rölanti Kontrol Valfi (Rölanti Motoru) Arızası

Aracın rölantide çalışması için gaz kelebeğinin bir miktar açık olması gerekir. İşte bunu sağlayan parçaya rölanti motoru adı verilir. Bu parça sizin yerinize motora sabit bir şekilde çalışabilmesi için hava emilmesini sağlar. Bir çeşit yaylı valf olan rölanti motoru arıza yaptığı zaman motora eksik hava çekilmesine neden olabilir. Sonuç olarak rölanti dalgalanmasına neden olabilir. Rölanti titremesinin en büyük şüphelisi bu valfin arızalı olmasıdır.

5- EGR Valfi Tıkalı Olması

Dizel motorlu araçların egzoz gazı çok zehirli olduğundan atmosfere salınmadan önce filtre edilmesi gerekir. Bunun için EGR valfi adı verilen bir temizleyici bulunur. Ancak egzoz gazı içerisindeki karbonlar zamanla EGR valfinin tıkanmasına neden olabilir. Bu durumda motordan atılamayan egzoz gazı boğulmaya sebep olur. EGR&#;nin tıkalı olmasının ilk göstergesi rölantide motorun teklemesi olarak gösterilebilir.

6- Kızdırma Bujilerinin Eskimesi (Dizel Motor)

Yine dizel motorlu araçlar için geçerli olan bir şeydir. Isıtma bujileri diğer adıyla kızdırma bujileri yanma odasına ısıtmayı sağlar. Kızdırma bujilerini ömrü yaklaşık olarak bin kilometre kadardır. Eskidiği zaman aracın çalışmasını bozar. Rölanti en zor çalışma koşulu olduğu için titremeye neden olacaktır.

7- Ateşleme Sistemi Arızaları (Benzinli Motor)

Benzinli motora sahip araçlarda ateşleme sistemi bulunmaktadır. Bu sistemin parçaları bobin, buji, buji kablosu gibi bileşenlerdir. Bunlardan bir tanesi bile eskir veya arıza yaparsa aracınızın motorunda rölantide titremeye neden olabilir.

Kaynak: otogenel

Okunma sayısı

Bu Yazıya Tepkiniz Ne Oldu?

Cruze rolantide dalgalanma, arada dizel gibi ses çıkarma ve fan açma sorunu

  • Yüzbaşı
    Mesaj
    Konu Sahibi
    Cruze LPG li aracın yetkili serviste trigeri eksantrik dişlileri termostatı &#;st kapak contası yağı suyu ıvır zıvır herşeyi yeni değişti.&#;ekişi felan g&#;zel iyi gidiyor, bakımdan &#;nce bayağı g&#;&#; kaybı var gibiydi ama şimdi herşey d&#;zeldi ancak canımı sıkan bazı şeyler var.

    Aracı kapalı otoparka koyuyorum, otopark havalandırması var ama ne kadar havalandırma olsa bile i&#;erisi bayağı havasıfunduszeue.info&#; normal şartlarda hi&#; fan a&#;maz fakat 15 20km sakin bir şekilde yol yapıp otoparka girince tam park ettiğim sırada durduğumda fan a&#;ıyor yada durunca değilde mesela motoru park ettikten sonra stop ettim, fakat park yerini beğenmeyip başka yere koymak funduszeue.info marş bastığımda hemen fan devreye funduszeue.info normal midir ?

    İkinci sıkıntı ise, yine arabayı ertesi g&#;n motor soğukken ilk &#;alıştırdığımda rolantide dalgalanma oluyor devire kadar inip &#;ıkıyor sanki d&#;zensiz &#;alışıyor ilk marşta ve biraz titreşimli &#;alışıfunduszeue.info otoparkdan &#;ıkıp kapının &#;n&#;ne a&#;ık havaya gelince r&#;lanti dalgalanması kesiliyor.

    Birde hava sıcak olduğu i&#;in midir bilmem daha otoparkdan &#;ıkıp y&#;z metre gitmeden motor sıcaklığını g&#;steren ibre &#;eyrek dilime bile gelmeden LPG ye ge&#;funduszeue.info sonrasında motor sıcakken benzin veya LPG de r&#;lanti dalgalanması g&#;rmedim.

    Birde ilk &#;alıştırdım otoparktan &#;ıktım diyelim, kapının &#;n&#;nde dururken motor zangır zangır titreşim yapıyor otuz kırk saniye kadar sanki magirus dolmuşlar vardır ya hani dizel onların titreşimden d&#;zg&#;n oturmamış arka camları titrer ya aynen &#;yle ses funduszeue.info otuz saniye sonra buda ge&#;funduszeue.info kafaya takıyorum ben.

    Birde bu arabanın motoruna g&#;venemiyorum pek &#;ok sıcak &#;alışıyor derecede &#;alışıyor, stop ettikten sonra kaputu a&#;ıp termostata giden b&#;y&#;k hortumu sıkınca bayağı sert olduğunu farkettim bu normal midir ? Şuan herhangi bir yağ su eksiltme yok ara&#;ta &#;ekiştede bir problem yok iyi gidiyor aksine fakat sanki biraz zorlasam hararet yapacakmış gibi geliyor &#;ok sıcak &#;alışıyor makina g&#;venemiyorum bu motora.

    İstanbul şehir i&#;i km yakıt ortalaması litre g&#;steriyor yol bilgisayarı tabi LPG de yaptım bunun y&#;zde doksanını. g&#;steriyordu benzine ge&#;ince e d&#;şt&#; hemen, LPG'de giderken yol bilgisayarı fazla g&#;steriyor yakıt t&#;ketimini onunda nedenini anlamadım.

    İlk &#;alıştırmada ki o sarsıntılı ve titreşimli &#;alışmada dizel gibi ses &#;ıkarıyor otuz saniye felan ama sonra ge&#;iyor, eksantrikler değişmeden &#;nce yani eksantriklerde sorun varken ki &#;ıkan ses daha farklıydı ozaman sadece marş bastığım anda gar gar diye bi ses &#;ıkarıp sonrasında komple dizel gibi ses &#;ıkarıyordu fakat şimdi otuz saniye sonra normale d&#;n&#;funduszeue.info bunun sebebi selenoid valflere oradanda eksantriklere yağ ulaşana kadar eksantrik dişlilerin ilk &#;alıştırmada yağsız kalmasından dolayı mı yapıyor?

    Yorumlarınızı bekliyorum, birde ben bu motora hi&#; g&#;venmiyorum dediğim gibi ara&#;tan memnunum aracın kendisi g&#;zel gidişi felanda normal bakımlıyken ama motor sağlamlık olarak g&#;ven vermiyor hatta bu sebeple satıp dizel Clio almayı d&#;ş&#;n&#;yorum şuan fakat onlarında bakımı masraflı olur diye d&#;ş&#;n&#;funduszeue.info&#;rleri felan pahalı oluyormuş &#;yle diyorlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • Opel, Chevrolet, Ford grubu derecede &#;alışır bu normal bir durum, şu anda hava nın sıcak olması ile hararet ortanın bir tık gerisine gelir ve durur. Durmazsa sıkıntı vardır. Buna bağlı olarakta lpg ye &#;ok hızlı ge&#;er. Ses i&#;inde dişli değişti ama selonoid walfler yağlamayı yeterli seviyede yapamabilir, r&#;lanti i&#;inde gaz kelebeği temizliğinden olabilir. Bu s&#;ylediğiniz sorunlar i&#;in ara&#;tan anlayan birine gitmeniz gerekli. Ses ve dalgalanma normal değil.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • LPG yi ge&#;tim o seri motorlar benzinde bile y&#;ksek sıcaklıkta &#;alışıyorlar, bunu bilmeyen kalmadı artık.
    O y&#;zden fan v.s. normal.

    Titreşim ve dalgalanma ile ilgili birşey s&#;yleyemem,
    Obd bağlayın kod veya dengesiz veri varsa onu s&#;yleyin.
  • Yüzbaşı
    Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: PetrovaFire

    Selenoid valfleri bir değiştirin bana da haber verin

    Zira ben de dişlileri değiştirdim ama selenoidleri değiştirmedim ikisi bir değişse daha iyi olur diyorlar.

    R&#;lanti dalgalanması ise map maf sens&#;rlerine bakılmalı ilk olarak sonra oksijen. Şuan aklıma başka bir şe gelmedi
    Selonoid valfe 12 volt verin &#;alışıp &#;alışmadığını anlarsınız. Valf filtrelerini balata sipreyi ile temizleyin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: War Rock

    Yorumlarınız i&#;in sağolun, en iyisi obd cihazı alıp telefondan torque ile bir inceleyeyim &#;nce ne var ne yok ondan sonra emin olup bilip &#;yle bir ustaya g&#;stereyim, bilmeden gidince yolmaya &#;alışıyorlar &#;&#;nki.

    Alıntıları Göster
    Aynen &#;yle hocam. Obd ile inceleyin burda paylaşın az &#;ok bilgim var sens&#;rlerle alakalı.

    @farukkk

    Tamamdır hocam ben bunu bir yapayım en iyisi
  • yeni mesaja gitYeni mesaj
    Bilgi ikonYeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme

Benzer içerikler

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası