sokak hayvanlarını korumak için neler yapabiliriz kısaca / Hayvanları Korumak İçin Neler Yapmalıyız?

Sokak Hayvanlarını Korumak Için Neler Yapabiliriz Kısaca

sokak hayvanlarını korumak için neler yapabiliriz kısaca

Sokak Hayvanlarına Yardım Etmenin 6 Yolu

Onlar hayatımızın her anında var olan ve mutlaka içimizi ısıtmayı, yüzümüzü güldürmeyi ve vicdanımızı hatırlatmayı başaran canlar. Sokakta yaşayan hayvanlar için elimizden geleni yapmanın hem onlar için değeri çok fazla hem de bu yardımlar insan ruhu açısından büyük önem taşıyor. Bazı insanlar için sokak hayvanlarına yardım etmek onları rahata alıştırmak, hayatta kalma iç güdülerini törpülemek olsa da aslında sokaklarda yaşamalarından bizzat sorumlu olduğumuz canlılara kol kanat germemiz çok önemli. Unutulmaması gereken sokakta olmanın onların tercihi olmadığı. İnsanlık yüzlerce yıldır kedi ve köpekleri ihtiyaçları doğrultusunda yetiştiriyor, evcilleştiriyor ve bugün artan sokak hayvanı popülasyonunun en büyük sorumluları bizleriz. Kemirgenleri yakalaması için evcilleştirilen kediler; avcılık, bekçilik, koruma gibi görevlerde çalışmak için eğitilen köpekler günümüzdeki sokak hayvanları popülasyonun yükselmesinde büyük bir öneme sahip. Buna bir de bir heves ile sahiplenilen ve sonra sokağa terk edilen canlar eklendiğinde sokak hayvanlarına yardım etmenin insanların sorumluluğu olduğunu görmek zor değil. Bu yazımızda her bireyin kendi imkânları ile sokak hayvanları için neler yapabileceğinden bahsedeceğiz, keyifli okumalar.

masum bakışlı sokak köpeği

Sokak Hayvanlarına Yardım Etmek Neden Önemlidir?

Sokakta yaşayan hayvanların yaşadığımız ekosistemin bir parçası olduğunu kabul etmemiz gerekiyor. Bu nedenle onlara yardım etmemiz çok önemli. Aç kalan, terk edilmiş, kendisine ait bir yaşam alanı olmayan, doğası elinden alınmış bir canlıyı görmezden gelmemek gerekir. Her insan bütçesini zorlamadan sokakta yaşayan canlara yardım eli uzattığında birlikte daha mutlu ve huzurlu bir şekilde yaşamamız mümkündür. Hem sokakta yaşayan canların temel ihtiyaçlarını karşılayabilmesi hem de insanlarla bir arada sakin ve huzurlu bir yaşam sürdürebilmeleri için onlara el uzatmamız gerekmektedir.

Sokak Hayvanları İçin Neler Yapabiliriz?

Sokak hayvanlarını korumak için neler yapabiliriz? sorusunun cevabı oldukça kapsamlıdır. Bu sorunun cevabı bütçeye ve elde bulunan imkânlara göre değişiklik gösterse de her insanın onlar için yapabileceği şeyler vardır. Pek çok insan için bir canın sorumluluğunu almak ciddi bir masraf kapısı olsa da aslında sokakta yaşayan dostlarımız için yapabileceklerimiz için gerçekten önemli bir bütçe ayırmayı gerektirmiyor. Yapılabilecekler hayal gücü ve eldeki imkânlar ile sağlandığı zaman onlar için çok önemli gereksinimleri kolayca karşılamak mümkün.

1. Bir Kap Su Bırakın

Özellikle yaz aylarında sokakta yaşayan hayvanların temiz suya erişimine yardımcı olmak sağlıkları açısından büyük önem taşıyor. Her gün kapınızın önüne bir kap su koyarak patili dostlarımızın temiz suya erişimini sağlayabilirsiniz. Tüm dünyada yaşanan iklim değişimleri artık yaz aylarının çok daha zorlu geçmesine neden oluyor. Her canlının sağlıklı bir yaşam sürdürebilmesi için günlük su tüketimini ideal miktarda gerçekleştirmesi gerekiyor. Sokakta yaşayan dostlarımız içinse temiz su kaynağı bulabilmek yiyecek bulmaktan çok daha zor bu nedenle ilk adım olarak onlara temiz su sağlamak çok önemli.

2. Mama Temini

Sokakta yaşayan dostlarımızın da evlerimizde yaşadığımız dostlarımız gibi sağlıklı olabilmesi için dengeli beslenmesi gerekir. Ancak bunu sağlamak her insan için kolay değildir. Sokakta yaşayan dostlarımızın sağlığına zarar vermeyecek artık yemekleri onlarla paylaşarak yemek bulmalarına katkı sağlayabilirsiniz. Buna ek olarak et ya da tavuk haşladığınız zaman artan suyuna ekmek, makarna, bulgur gibi eklemeler yaparak onlar için sağlıklı bir öğünü ek bir masraf yapmadan hazırlayabilirsiniz. Sokakta yaşayan dostlarımız için hazırlayabileceğiniz mamalar ve onların beslenmesinde dikkat edilmesi gerekenler hakkında bilgiler içeren yazıya buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.

duvardaki delikten bakan yeşil gözlü kedi

3. Aracınızı Çalıştırmadan Kontrol Edin

Sokakta yaşayan dostlarımız özellikle de kediler kendilerine korunaklı bir yer ararken araçların lastik aralarını ve kaputlarının altını tercih edebilirler. Bu özellikle kış aylarında çok karşılaşılan bir durumdur. İçeride bir canlının olduğunu bilmeden aracı çalıştırmak ise dostlarımızın yaralanmasına ve hatta hayatlarını kaybetmesine neden olabilir. Bu nedenle aracınızı çalıştırmadan önce kaputa vurarak içeride saklanan canların çıkmasını sağlayabilirsiniz.

4. Yanınızda Kuru Mama Taşıyın

Küçük paketlerde satılan kuru mamalar hiç beklemediğiniz bir zamanda karşınıza çıkan ve yardımınıza ihtiyacı olan bir canı kurtarmanıza yardımcı olabilir. Özellikle insanların çok sık yolunun düşmediği piknik veya kamp alanlarına giderken yanınıza az da olsa kuru mama alarak ihtiyacı olan bir cana yardımcı olabilirsiniz. Patili dostlarımız için yanınızda taşıyabileceğiniz kuru mamaları buraya tıklayarak inceleyebilirsiniz.

5. Sahiplenin

Sokaktaki canlara yardım etmenin bir diğer yöntemi de sahiplenmektir. Elbette sokakta yaşamını sürdüren her canlının sahiplenilmesi mümkün değildir ancak zaten bir aileye ihtiyacı olan canlar etrafımızdayken onlardan birisini sahiplenerek hem çevreye örnek olmak hem de bir canın hayatını değiştirmek mümkündür. Özellikle hayvan barınaklarında bir heves ile alınan ve sonrasında bırakılan çok fazla terk edilmiş patili dostumuz varken onlardan bir tanesini mutlu etmek gerçekten çok özel ve değerli bir davranış olacaktır. Sitemizde bulunan sahiplendirme ilanlarına göz atarak siz de yol arkadaşını bulabilir ve bir canın hayatını değiştirebilirsiniz.

6. Korunaklı Alanlar Hazırlayın

Sokaktaki canların en temel ihtiyaçlarından birisi de olumsuz hava şartlarında kendilerine korunaklı bir yuva bulmaktır. Evden çıkan malzemelerle hem kediler hem de köpekler için koruma sağlayacak yaşam alanları oluşturmak mümkündür. Karton kolileri strafor ile kaplamak ve bir poşet ile su geçirmez olmalarını sağlamak sokakta yaşayan dostlarımız için korunaklı bir alan oluşturmak için yeterlidir. Özellikle kış aylarında ani sıcaklık değişimleri karşısında güvenilir bir yuvaya ihtiyaç duyan dostlarımız için yuva yapmak onlara verilebilecek harika bir hediye olacaktır.

sokakta yaşayan iki kedi

Sokak Hayvanlarını Korumak İçin Neler Yapabiliriz

Sokakta yaşan dostlarımızın temel yaşamsal ihtiyaçlarını karşılayabilmek için yapılabileceklerden bahsettik. Onları korumak için yapılabilecekler ise düzenli bakım görebilecekleri alanlarda yaşamaları için destek olmaktır. Hayvan barınaklarına destek olmak, sokaktaki canlar için ücretsiz hizmet veren veteriner hekimler ile işbirliğinde olarak temel sağlık ihtiyaçlarının karşılanmasını sağlamak, sokakta yaşayan hayvan popülasyonunun artmaması için yapılan kısırlaştırma çalışmalarına destek vermek dostlarımızı korumak için yapılabileceklerden bazılarıdır.


Deniz Öz fotoğrafı
Deniz ÖzTüm Yazıları

Evcil hayvan sağlığı ve ürünleri dâhil olmak üzere sağlık, tekstil, gıda, dekorasyon ve kozmetik gibi sektörlerde, Türkiye ve dünya genelinde marka bilinirliği yüksek firmalar için içerik üretimi gerçekleştiren Deniz Öz, sosyal medya içerik stratejisi alanında da uzmanlaşmıştır. 2020 yılından bu yana Petlebi.com blog sayfası için düzenli olarak içerik üretmektedir.

Hayvanları korumak için neler yapmalıyız ingilizce (türkçesiyle)

1. We shouldn't cut down the trees. (Ağaçları kesmemeliyiz.)

2. We shouldn't hunt wild animals. (Vahşi hayvanları avlamamalıyız.)

3. We should adapt an animal. (Bir hayvan edinmeliyiz.)

4. We should donate to wildlife organisations. (Vahşi yaşam orginasyonlarına para bağışı yapmalıyız.)

5. We shouldn't put wild animals in cages. (Vahşi hayvanları kafeslere koymamalıyız.)

6. We shouldn't wear fur coats. (Kürk mantolar giymemeliyiz.)

7. We should protect wild animals. (Vahşi hayvanları korumalıyız.)

8. We should report wildlife crimes. (Vahşi yaşam suçlarını ihbar etmeliyiz.)

9 We shouldn't disturb animals. (Hayvanları rahatsız etmemeliyiz.)

10. We shouldn't destroy their habitats. (Yaşam alanlarını yok etmemeliyiz.)

11. We should stop deforestation and overkilling. (Ağaçları kesmeyi ve aşırı öldürmeyi durdurmalıyız.)

12. We should protect the habitats. (Yaşam alanlarını korumalıyız.)

13. Animals should live in their natural habitats. (Hayvanlar doğal ortamlarında yaşamalıdır.)

hayvanları korumak için ne yapmalıyız ingilizce madde maddevahşi hayvanları korumak için ne yapmalıyız ingilizce

Hayvanları korumak için ne yapmalıyız madde madde?

İçindekiler:

  1. Hayvanları korumak için ne yapmalıyız madde madde?
  2. Bitki ve hayvanları korumak için neler yapabiliriz 1 sınıf?
  3. Sokak hayvanlarını korumak için neler yapılmalıdır?
  4. Vahşi hayvanları korumak için neler yapılabilir?
  5. Doğayı ve çevremizi korumak için neler yapmalıyız?
  6. Sokak hayvanlarını korumak için neler yapabiliriz 2 sınıf ödev?
  7. Sokak köpekler soğuktan nasıl korunur?
  8. Sokak hayvanlarına ne yemek verilir?

Hayvanları korumak için ne yapmalıyız madde madde?

Hayvanları korumak için;
  • Zor durumda olan hayvanları koruyalım. ...
  • Bakımını üstlendiğimiz hayvanların yiyeceklerini, içeceklerini düzenli olarak karşılayalım. .
  • Hayvanlara eziyet edilmesi insanlıkla bağdaşmaz. ...
  • Kuşların ve karıncaların yuvalarını bozmayalım. ...
  • Hayvanları korkutmayalım, ürkütmeyelim.
Daha fazla öğe...

Bitki ve hayvanları korumak için neler yapabiliriz 1 sınıf?

  • Ağaçları korumak: Ağaçlar oksijen üretir ve temiz havayı temizler. ...
  • Fidan dikmek: Fidanlar zaman içerisinde büyür ve ağaç olur. ...
  • Sokak hayvanlarına yardım etmek: Özellikle soğuk kış günlerinde sokak hayvanlarına yardım edilmelidir. ...
  • Çiçek ve fidanları sulamak: ...
  • Hayvanları korumak: ...
  • Evde hayvan bakmak:

Sokak hayvanlarını korumak için neler yapılmalıdır?

Sokak hayvanları için neler yapabiliriz?
  1. Sahiplenin. En güzeli evinizin kapılarını bir hayvana, bir can dosta açmanızdır. ...
  2. Misafir edin. ...
  3. Ofisinizde yer açın. ...
  4. Kaputa vurun. ...
  5. Kedi-köpek evleri yapın. ...
  6. Bir kap su verin. ...
  7. Sularına vitamin takviyesi damlatın. ...
  8. Mama vermeyi unutmayın.
Daha fazla öğe...

Vahşi hayvanları korumak için neler yapılabilir?

Bilinçli bir hayvansever olarak hayvanları korumak için yapabileceğiniz 12 şey
  1. Hayvan satın almayın. ...
  2. Bakamayacağınız hayvanı sahiplenmeyin. ...
  3. Bütün hayvanlara aynı şefkati gösterin. ...
  4. Sokak hayvanlarıyla ilgilenin. ...
  5. Çevre temizliğine özen gösterin. ...
  6. Kürklü ve vahşi hayvan derisi ürünlerden kaçının.
Daha fazla öğe...

Doğayı ve çevremizi korumak için neler yapmalıyız?

Çevreyi korumak için yapabileceğiniz 10 şey
  • Su tasarrufu – Musluğu kapa! ...
  • Küveti doldurmak yerine duş alın. ...
  • Odayı havalandırırken. ...
  • Pillerden kaçının. ...
  • Elektrikli cihazları kapatın. ...
  • Tencerenin kapağını kapatın. ...
  • Ocak yerine su ısıtıcı kullanın. ...
  • Saç kurutma makinesi kullanmayın.
Daha fazla öğe...

Sokak hayvanlarını korumak için neler yapabiliriz 2 sınıf ödev?

Sokak Hayvanları İçin Neler Yapabilirsiniz?
  1. Sabit Su İstasyonları Oluşturmak.
  2. Yemek Artıklarını Mama Olarak Değerlendirmek. ...
  3. Soğuk/Aşırı Sıcak Günler İçin Barınaklar Yapmak.
  4. Civardaki Hayvanlardan Haberdar Olmak.
  5. Belediye Veterinerleri ile İletişimde Kalmak.
  6. Pire Tasması Takmak.
  7. Kış Aylarında Araçların Kaputuna Vurmak.
Daha fazla öğe...

Sokak köpekler soğuktan nasıl korunur?

Halıfleks yağmura karşı siper görevi görecektir. Dilerseniz evin içine minder veya bez serebilirsiniz. - Köpekdostlarımız için karton boyutunu biraz daha büyük ayarlayıp aynı malzemeleri kullanarak onları da soğuktankoruyacak yuvalar yapabilirsiniz. - Geniş bir yoğurt kabına kuru mama veya artık ev yemekleri koyunuz.

Sokak hayvanlarına ne yemek verilir?

Sokak hayvanlarınaartık yemeklerin yanında kuru ve yaş mamalar da vermelisiniz. Çünkü kuru ve yaş mamalar onlar için en kaliteli besinlerdir. İhtiyaçları olan tüm vitamin ve mineralleri barındıran bu mamalar, onların sağlıklı bir şekilde beslenmesini sağlar.

Türkiye’de son 1 yılda 1 milyar hayvanın yaşam hakkı gasp edildi ve 22 milyon hayvan işkence gördü. Her yıl binlerce hayvanınsa barınaklara veya sokaklara terk edimesi ise tablonun ne kadar acı olduğunu gözler önüne seriyor. Hayvanları korumak ve daha bilinçli davranmak içinse yapmamamız gerekenler bulunuyor. Sizler için bunları listeledik ve Hayvanları Koruma Günü’ne özel bilgilendirici bir yazı hazırladık. Sessiz dostlarımızı korumak için neler yapabiliriz?

1. Hayvanları kısırlaştırın

Her yıl milyonlarca köpek ve kedi hayvan barınaklarında ölüme terk ediliyor. Kısırlaştırma hayvanların sayısını azaltarak bunun önüne geçiyor. Ayrıca evcil hayvanınız varsa da kısırlaştırmak ömürlerini uzatıyor.

2. Petshop’dan parayla hayvan satın almayın

Parayla hayvan satın almak bu ticarete destek vermek anlamına geliyor. Bunun yerine barınaklardan hayvan sahiplenin. Hayvanları fazla doğuma zorlayan ve sağlıksız şartlarda yaşatan petshoplara göz yummayın.

3. Bir hayvanı asla hediye etmeyin

Terk edilen hayvanların birçoğu gerekli hazırlıklar yapılmadan hediye edildi. Bir evcil hayvan sahiplenmeden önce bunu ailenizle konuşun ve hazırlıklı olun.

4. Sokak hayvanlarına sahip çıkın

Sokak hayvanlarının yaşadığı hastalıklara ve açlığa göz yummayın ve harekete geçin. En yakın veterinere veya devlete bağlı sokak hayvan kliniğine başvurarak yardımcı olun. Elinizden geldiğince mama alarak beslenmelerine destek olmaya çalışın.

5. Barınaklarda gönüllü olarak çalışın

Sokak hayvanları hepimizin sorumluluğunda. Barınaklara gidip hayvanları sevmek, beslemek ve gereken temizliklere yardım etmek oldukça önemli. Gönüllü olamıyorsanız bağış yapabilirsiniz.

6.Hayvanlara yapılan zulme göz yummayın

Herhangi bir işkenceye veya istismara tanık olursanız bunu yetkililere bildirin. İnsanlık dışı olan bu caniliğe, hayvanlara yönelik şiddete göz yummayın. Köpek dövüşü, horoz dövüşü gibi yasa dışı işlemleri bildirmekten çekinmeyin.

7. Evcil hayvanınızın güvenliğini sağlayın

Köpekler ve kedilerin tasmalarına iletişim bilgilerini eklediğinizden emin olun. Her ne kadar evde yaşasalar da tedbirli olmakta fayda var. Acil veya beklenmedik bir durumda bu şekilde eve geri dönebilirler.

8. Doğal temizleyiciler kullanın

Kimyasalların hayvanların sağlığına zararlı olduğunu unutmayın. Evde hayvan sağlığına uygun doğal temizleyiciler tercih edin.

9. Köpeğiniz varsa bir köpek eğitim kursuna katılın

hayvanları

Köpeğinizle doğru iletişim kurmayı öğrenmek ve dostluğunuzu pekiştirmek için bir kursa katılın.

10. Köpeğinizin spor yaptığından emin olun

Köpeklerinizin sağlığı için hareket şart. Köpeklerin yürümesi, koşması, kazması ve keşfetmesi gerekir. Yakınlarda bulunan köpek parklarına gidebilirsiniz.

11. Kedinizi dışarı bırakmayın

hayvanları

Evde yaşayan kediler daha uzun, daha güvenli ve daha sağlıklı yaşar. Arabalar, böcek ilaçları, vahşi kediler ve kedileri evde tutmanın sebeplerinden sadece birkaçı. Sevgi ve rahat bir kalacak yerle kediler uzun yıllar mutlu yaşayabilir.

12. Kendinizi geliştirin

hayvanları

Evcil hayvanınıza en iyi şekilde bakmak için bilgilendirici kitaplar okuyun ve araştırmalar yapın.

13. Sebze tüketimine ağırlık verin

hayvanları

Bitki temelli bir diyet benimsemek fabrika çiftçiliğinin hayvanlar üzerindeki olumsuz etkisini azaltmaya yardımcı oluyor ve kanser ve obezite riskini büyük ölçüde azaltıyor.

14. İnek sütüne farklı alternatifleri deneyin

hayvanları

Süt üretimini yüksek tutmak için süt inekleri suni olarak tohumlanır. Soya sütü ve fındık sütleri, inek sütü için az yağlı, sağlıklı bir seçenek sunar.

15. Et tüketimini azaltın

16. Hayvan fabrikaları hakkında bilgiler edinin

hayvanları

Fabrika çiftçiliği ve et ve süt ürünlerinin sağlığınız üzerindeki etkileri hakkında kitaplar okuyun ve bu konuda bilgilenin.

17. Gerçek deriden yapılan ürünleri satın almayın

hayvanları

Deri, et için yetiştirilen sığırların yan ürün değerinin %50’sini oluşturuyor. Saten/kumaş elbise ayakkabısı, sentetik koşu ve yürüyüş ayakkabısı, kanvas spor ayakkabı gibi birçok alternatif gerçek deriye bir alternatif sunuyor.

Kaynak 1, 2

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası