rahimdeki iltihaba bitkisel çözüm / Rahim Ağzı İltihabı Bitkisel Tedavi Yöntemleri Neler? - Kadın Hastalıkları

Rahimdeki Iltihaba Bitkisel Çözüm

rahimdeki iltihaba bitkisel çözüm

Rahim iltihitabı nedir, belirtileri nelerdir? Rahim iltihabı nasıl temizlenir, tedavi y&#;ntemleri nelerdir?

Rahim Nedir?

Tıp dilinde uterus olarak tanımlanan, sperm ile yumurtanın döllenmesiyle meydana gelen embriyonun yerleştiği, gelişimini doğum zamanına kadar devam ettiren üreme organına rahim denmektedir.

Rahim bağırsakların önünde, leğen kemiğinin iç bölümünde ve idrar torbasının arkasında bulunur. Burada bahsedilen leğen kemiğinin iç bölümü de tıp dilinde coxa olarak geçmektedir.

Rahim sarkması, rahim iltihabı gibi hastalıkların oluşumunu anlayabilmek için öncelikle rahimin ne olduğunu iyi bilmek gerekmektedir. Memelilerdeki gebelik organı olan rahmin ucunda rahim ağzı bulunur. Rahmin yanlarında da boynuza benzeyen tüpler yer almaktadır. Şekil olarak rahim armut meyvesinin şekline benzetilir. Aynı zamanda rahim kasılma yeteneği çok güçlü olan kaslardan meydana gelir.

Rahmin içinde bir boşluk vardır. Bu boşlukta da rahim iç tabakası bulunur. Yapısı gereği içi oyuk bir organdır. Gebelikte döllenmiş olan yumurtayı bünyesinde barındırır ve zamanı geldiğinde de dışarı atar.

Rahim iltihabı nedir?

Rahim organını çok iyi bir şekilde kavradıktan sonra kadınlarda sıklıkla görülen rahim iltihabının ne olduğuna sıra geldi. Dişi üreme organı olarak bilinen döllenen yumurtayı saklayan bu rahmin iltihap kapmasına rahim iltihabı denmektedir.

Bu iltihap enfeksiyon olarak bilinmektedir. Cinsel ilişkiyle bulaşan bakteriler vajinadan rahme, tüplere ve yumurtalıklara yayılır. Rahim çeşitli bölümlerden oluşur. Eğer rahim zarı enfeksiyon kaptıysa bu durum endometrit olarak adlandırılır.

Bilindiği gibi iltihap vücudun çeşitli yerlerinde oluşabilir. Bu duruma bakteri ve virüsler neden olabileceği gibi kimyasal maddeler ya da vücuda giren farklı cisimler de sebep olabilir. Vücut zararlı maddeleri, mikropları ya da ölü hücreleri ortadan kaldırmak ister. Bunun için de bir savunma mekanizması geliştirir. Bu savunma mekanizması aslında kendini iltihap olarak gösterir.

Rahim iltihabı belirtileri nelerdir?

Rahim iltihabı kişiye çeşitli sıkıntılar yaşatır. Bu sıkıntılar aslında rahim iltihabının belirtileridir. İşte rahim iltihabının belirtileri şöyle sıralanmaktadır;

Şiddetli ağrı rahim iltihabından dolayı alt karında, makat bölgesinde veya pelviste yaşanabilir.

Yüksek ateş rahim iltihabı belirtisi olabilir.

Kusma rahim iltihabı belirtisi yaratabilir.

Titreme de rahim iltihabı belirtileri arasındadır.

Vajinal kaşıntı yaşanabilir.

Fazla olan vajinal akıntı kötü kokulu olabilir.

İdrar yapılırken ağrı olabilir.

İdrara çıkmada zorluk yaşanabilir.

Kanama sorunu cinsel ilişki esnasında veya sonrasında ağrıyla beraber kendini gösterebilir.

Rahim iltihabı belirtileri arasında adet kanamaları standart dışında olabilir. Adet dönemi dışında kanamalar yaşanabilir.

Yukarıda belirtilen bu belirtiler bazen hiç olmayabilir. Rahim iltihabı belirtileri bazen de çok hafif şekilde kendini gösterebilir. Her rahim iltihabını yaşayan kadında bu belirtiler olacak diye bir kural yoktur. Hatta rahim iltihabının belirtilerinin şiddeti de kişiden kişiye değişebilir.

Rahim iltihabı nasıl temizlenir?

Rahim iltihabının temizlenmesi aslında şarttır. Çünkü rahim iltihabı temizlenmezse kısırlığa bile yol açabilir. Rahim iltihabı belirtilerinden de kurtulmanın tek çaresi bu iltihabın temizlenmesidir. Rahim iltihabı tedaviyle temizlenebilir. Hatta eğer rahim iltihabının düzeyi azsa kadın ayakta bile çeşitli ilaçlarla temizlenebilir. Rahim iltihabının temizlenmesi ne kadar gecikirse tedavi düzeyi de bir o kadar zorlaşabilir.

Rahim iltihabı tedavi yöntemleri nelerdir?

Rahim iltihabı tedavi yöntemleri iltihabın düzeyine göre değişmektedir. Eğer rahim iltihabı düşük seviyedeyken tedaviye başlanırsa antibiyotik ilaçlar sayesinde ayakta tedavi yapılmaktadır.

Eğer rahim iltihabının belirtileri olan kusma, karında şişlik ve mide bulantısı çok şiddetliyse kişi hastaneye yatabilir. Antibiyotik tedavisi gören rahim iltihabı hastaları kontrol altında tutulur. 14 günlük bir süre antibiyotik tedavisi süresidir. Rahim iltihabı tedavisine olabildiğinde erken başlanmalıdır.

Ağrı kesici ve kusmayı önleyici ilaçlar da rahim iltihabı tedavisinde antibiyotik dışında tercih edilen yöntemlerdir.

Rahim iltihabı çeşitleri hakkında bilgiler

Rahim iltihabının tipleri iki şekilde kadında görülmektedir. Akut rahim iltihabı bunlardan biridir. Bu iltihap çeşidi enfeksiyon etkeninin çoğalması sonucunda kendini gösterir. Akut iltihabını yaşayan hastalar bir ya da iki gün süren kanamalardan ve ağrılardan bahseder. Akut rahim iltihabına bazı bakteriler yol açmaktadır.

Bir diğer rahim iltihabı tipi ise kronik rahim iltihabıdır. Bu tipte hastalar bir belirti yaşamaz. Tesadüf eseri bir muayene sonucunda rahim iltihabının olduğunu öğrenir. İlgili hasta sadece geçmiş dönemde akut rahim iltihabının belirtilerinden bahseder. Ara olan kanamalar ve kasık ağrısı bu hastalarda olabilir.

Rahim İltihabı Bitkisel Tedavi

Rahim İltihabı Bitkisel Tedavi

Rahim iltihabı bitkisel tedavi, rahim iltihabı yumurtalıkların iltihaplanmasıyla oluşan bir rahatsızlıktır. Rahim iltihaplanmaları dölyatağı, dölyatağı iç katı, yumurtalıkları ve rahim içinde olan birçok organı etkiler. Rahim iltihaplanmaları cinsel yolla bulaşan hastalıklara neden olan bakterilere yol açar. Rahim iltihabı vajinal akıntılar ile başlar. Jinekolojik muayeneler sonucunda rahatlıkla fark edilir. Genel olarak enfeksiyon nedeni ile oluşmaktadır.

Rahim iltihabı için bitkisel tedavi yöntemleri

Rahim iltihabı bayanlar arasında çok yaygın olan rahatsızlıktır. Her 4 kadından 3'ü mutlaka bu durumla karşılaşmıştır. Rahim iltihabının bitkisel çözümlerle tedavisi mümkündür. Yapılan bitkisel tedaviler rahim iltihabını ortadan kaldırmıştır. Bitkisel çözümler her zaman için ilaçlardan daha etkili olmuştur. Rahim ağzı iltihabında yapılan bitkisel tedaviler başında semiz otu gelir. Semiz otu kaynatılarak gün içinde bol bol içilir. Semiz otunu salatalarda ve yoğurtla karıştırıp yemek rahim iltihabını ortadan kaldırır. Anason kaynatıp 1 bardak suyunun içilmesi rahim iltihabının tedavileri arasındadır. Nar çiçeği ile bal macunu yapılır bu macun her gün birer kaşık tüketilmesi iltihabı ve rahim ağrılarını, kasılmalarını, sancılarını alır. Rahim iltihabında rahim temizliği son derece önemlidir. İç çamaşır tercihi pamuklu olmasından yana kullanılmalıdır.

Gün içerisinde 2 defa iç çamaşırı değiştirilir. Temiz bir pamuk sirkeye batırılıp rahime konulur. Bu tedavi yöntemi uygulanırken sırt üstü yatılır. Mersin yaprağı ve gül kurusu yaprağı da kaynatılarak hazır olan karışım suyu rahime sürülerek sırt üstü uzanılır. Bu tedaviler rahim iltihabını çeker, akıntının dışarı çıkmasını sağlar ve bölgedeki iltihabı çözer. Rahim iltihabı tedavisinden sonuç alabilmek için düzenli bir şekilde bitkisel tedavilerin yapılması gerekir. Tedavi süreci yaklaşık gün arasında değişebilir. Tedavi süresinde, susam bal ile macun yapılır ve yutulur. Kuzu kulağı kökü ezilerek tüketilir. Bağ sarmaşığı suyu kaynatılır ve gün içerisinde bol bol içilir. Mazı, nar kabuğu, defne yaprağı, nar çiçeği kaynatılır ve içilir. Nilüfer tohumunu sütle karıştırılıp gün içinde 1 bardak içilir. Yapılan bu bitkisel çözümler tedavi sırasında rahim iltihabının geçmesine yardımcı olacaktır. Rahim iltihabında doğal antibiyotik olan soğan ve sarımsak günlük hayatta bol bol tüketilmelidir. 1 diş sarımsak sabahları aç karnına ilaç yerine çiğnemeden yutulur. Bu tedavi şekli rahimdeki iltihabı durdurur.

Rahim iltihabında bitkisel tedaviler arsında olan maydanoz kürü uygulanmalıdır. Maydanoz kürü iltihabı söker. Bu kür 15 gün uygulanması gerekir. Maydanozlar kaynatılır ve suyu dinlendikten sonra sabah ve akşam içilir. Maydanoz bitkisi doğal bir iltihap sökücüdür. Ayrıca maydanoz dalları kaynatılıp ince bir pet üzerine konulup rahime yerleştirilip, sırt üzeri uzanılır. Rahime konulan maydanozlar iltihabı söker ve akıntı olarak dışarı atar. Çok etkili bir bitkisel tedavidir bu kür. Bu tedavi yöntemleri dışında günde en az 2 litre su tüketilmesi gerekir. Günlük su tüketimini arttırarak bol bol dere otu tüketmek rahim iltihabını ortadan kaldıracaktır. Yapılan bu kürün sonrası kişi kendini sıcak tutmalıdır. Rahim iltihabının oluşmaması için kendini koruyarak sıcak tutmalıdır.

Son Güncelleme :

Rahim İltihabı Bitkisel Tedavi ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.


0 Yorum Yapılmış "Rahim İltihabı Bitkisel Tedavi"


Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin
Sinir Ucu İltihabı Bitkisel Tedavi
Sinir Ucu İltihabı Bitkisel Tedavi
Sinir Ucu İltihabı Bitkisel Tedavi, Tıpta sinir hücrelerindeki hasarı, nöropati olarak anlatan bir terimdir. Bu durum, ellerden başlayarak ayakların ve bacakların üst tarafını etkiler. Özellikle nöronların hasar görmesinden dolayı vücutta oluşan cilt
Lenf Bezi Şişmesi Bitkisel Tedavi
Lenf Bezi Şişmesi Bitkisel Tedavi
Lenf bezi şişmesi bitkisel tedavi, Vücudumuzda bulunan lenf bezeleri vücudun koruma mekanizmalarıdır. Lenf bezi şişmesi demek vücudunuza girmeye çalışan veya giren mikroorganizmalarla vücudunuzun savaştığı anlamına gelmektedir. Her lenf bezi şişmesin
Burun Poliplerine Bitkisel Tedavi
Burun Poliplerine Bitkisel Tedavi
Burun poliplerine bitkisel tedavi, burun polipleri burun boşluklarında ve içinde oluşan armut şeklinde polipleri kapsamına alır. Polipler burun mukozasındaki hastalık, iltihabi baloncukların sonucunda meydana gelir. Bunun neticesinde antrokoanal poli
Kulakta Sıvı Birikmesi Bitkisel Tedavi
Kulakta Sıvı Birikmesi Bitkisel Tedavi
Kulakta Sıvı Birikmesi Bitkisel Tedavi, Kulakta sıvı birikmesi insanın boğazında bulunan dar geçitlerin, östaki borusunun ya da iç kulağın düzenli çalışmaması durumunda oluşan bir rahatsızlık olarak bilinmektedir. Bunların yanı sıra kulakta sıvı biri
Safra Kesesi Polipleri Bitkisel Tedavi
Safra Kesesi Polipleri Bitkisel Tedavi
Safra kesesi polipleri bitkisel tedavi, birçok kişi tarafından ele alınan bir konudur. Son derece etkili yöntemlerle insanlarda meydana gelen safra kesesi polipler bitkisel tedaviler sayesinde çok doğal bir şekilde iyileştirilebilmektedir. Fakat bu i
Rahim Duvarı Kalınlaşması Bitkisel Tedavi
Rahim Duvarı Kalınlaşması Bitkisel Tedavi
Rahim duvarı kalınlaşması bitkisel tedavi, tıp dilinde endometrial hiperplazi denilen kadın hastalıklarından biridir. Rahim duvarı, bağ dokusundan ve salgı yapan bezlerden oluşmaktadır. Bu iki yapının, aniden ve miktar olarak artması sonucunda rahim
Helicobacter Pylori Bitkisel Tedavi
Helicobacter Pylori Bitkisel Tedavi
Helicobacter Pylori Bitkisel Tedavi; Helicobacter Pylori (Hp), midede ülsere ve mide yüzeyinin kronik iltihabına yol açabilen bakterinin adıdır. Helikobakter Pylori mide ve duodenumun tabakasına yerleşen, spiral yapıda, microaerofilik gram negative b
Bağ Dokusu Hastalığı Bitkisel Tedavisi
Bağ Dokusu Hastalığı Bitkisel Tedavisi
Bağ dokusu hastalığı bitkisel tedavi; eklem, kas ve sinirleri etkileyen bağ dokusu bilinen bir romatizma hastalığıdır. Bağdokusu ya arası kişilerde görülür. Özellikle soğuk havalarda ve nemin yüksek olduğu yerde ilerleyen bir hastalıktır. Bağ d
Kirpik Dibi İltihabı Bitkisel Tedavisi
Kirpik Dibi İltihabı Bitkisel Tedavisi
Kirpik dibi iltihabı bitkisel tedavisi göz sağlığı için oldukça önemlidir. Kişi aşağıdaki bitkisel tedavileri yaptığı zaman gözlerinde önemli derecede rahatlama meydana gelmektedir. Kirpik dibi iltihabının neden olduğu yanma, sulanma, batma ve çapakl
Ganglion Kisti Bitkisel Tedavisi
Ganglion Kisti Bitkisel Tedavisi
Ganglion Kisti Bitkisel Tedavi, eklemlerde veya tendon kılıf üzerinde şişlik olarak beliren iyi huylu kistlerin oluşturduğu hastalık türüne Ganglion kisti adı verilir. Genellikle sıvı kesesine benzer. Şişliğin içerisinde koyu ve yapışkan halde şeffaf
Bitkisel Tedavi
Bitkisel Tedavi
Bitkisel tedavi çok eski zamanlarda beri insanlarda sağlık açısında olumlu gelişmelere neden olan uygulamalardandır. Neredeyse insanlık tarihi kadar eski zamanlardan beri kullanılan bazı bitkiler tıbbın olmadığı zamanlarda birçok kişinin şifa alarak
Crohn Hastalığı Bitkisel Tedavi İbrahim Saraçoğlu
Crohn Hastalığı Bitkisel Tedavi İbrahim Saraçoğlu
Crohn hastalığı bitkisel tedavi İbrahim Saraçoğlu tarafından yapılan incelemeler sonucunda ortaya çıkan bir tür bitkisel tedavi şeklidir. Bağırsak sisteminde sürekli iltihaba sebep olan kronik bir enflamatuvar bağırsak rahatsızlığı olarak karşımıza ç

 

Sinir Ucu İltihabı Bitkisel Tedavi
Lenf Bezi Şişmesi Bitkisel Tedavi
Burun Poliplerine Bitkisel Tedavi
Kulakta Sıvı Birikmesi Bitkisel Tedavi
Safra Kesesi Polipleri Bitkisel Tedavi
Rahim Duvarı Kalınlaşması Bitkisel Tedavi
Helicobacter Pylori Bitkisel Tedavi
Bağ Dokusu Hastalığı Bitkisel Tedavisi
Kirpik Dibi İltihabı Bitkisel Tedavisi
Ganglion Kisti Bitkisel Tedavisi
Bitkisel Tedavi
Crohn Hastalığı Bitkisel Tedavi İbrahim Saraçoğlu
Trigeminal Nevralji Bitkisel Tedavi
Kanda Yağlanma Bitkisel Tedavi
Rahim İltihabı Bitkisel Tedavi
Peyronie Hastalığı Bitkisel Tedavisi
Tiroid Nodülü Bitkisel Tedavi
Hamilelikte İdrar Yolu Enfeksiyonu Bitkisel Tedavi
Yumuşak Doku Romatizması Bitkisel Tedavisi
Haşimato Hastalığı Bitkisel Tedavi
Bebeklerde Faranjit Bitkisel Tedavi
Menisküs Yırtığı Bitkisel Tedavisi
Bağırsak İltihabının Bitkisel Tedavisi
Sık İdrara Çıkma Bitkisel Tedavisi
Kılcal Damar Tedavisi Bitkisel
Kistlerin Bitkisel Tedavisi
Diş Eti Hastalıkları Bitkisel Tedavisi
Akciğer Su Toplaması Bitkisel Tedavisi
Boyun Fıtığı Bitkisel Tedavi
Miyom Bitkisel Tedavi

Popüler İçerik

Trigeminal Nevralji Bitkisel Tedavi

Trigeminal Nevralji Bitkisel Tedavi

Trigeminal nevralji bitkisel tedavi; sinir üzerinde duyulan, genellikle batıcı ve şiddetli ağrı spazmlarından oluşur. Bu spazmlar sinirin tahrişi ve z

Kanda Yağlanma Bitkisel Tedavi

Kanda Yağlanma Bitkisel Tedavi

Kanda yağlanma bitkisel tedavi, Kanda bulunan yağ her insanda olan ve hücre zarları ile bazı hormonların yapılmasında kullanılan bir maddedir. Kandaki

Peyronie Hastalığı Bitkisel Tedavisi

Peyronie Hastalığı Bitkisel Tedavisi

Peyronie Hastalığı Bitkisel Tedavisi; Erkeklerde penis içerisinde, sert plakların oluşmasıyla ortaya çıkan hastalığa Peyronie Hastalığı denir. Oluşum

Tiroid Nodülü Bitkisel Tedavi

Tiroid Nodülü Bitkisel Tedavi

Tiroid nodülü bitkisel tedavi, tiroid nodülü büyüklüğü, sertliği, sayısı, büyüme hızı, hareketliliği, hastanın genetik öyküsü gibi etkenler dikkate al

Hamilelikte İdrar Yolu Enfeksiyonu Bitkisel Tedavi

Hamilelikte İdrar Yolu Enfeksiyonu Bitkisel Tedavi

Hamilelikte idrar yolu enfeksiyonu bitkisel tedavi, yöntemleri kullanarak ilaç almadan tedavi edilebilir. Anne adayının yediği içtiği besinlerden bebe

Yumuşak Doku Romatizması Bitkisel Tedavisi

Yumuşak Doku Romatizması Bitkisel Tedavisi

Yumuşak Doku Romatizması Bitkisel Tedavisi, Yumuşak doku romatizmasının tedavisinde pek çok bitki kullanılmaktadır. Yumuşak doku romatizmasının tedavi

İltihaba Ne İyi Gelir? Vücuttaki İltihap Doğal Yollardan Nasıl Atılır? En Çabuk Ne İyileştirir?

Bitkisel iltihap tedavi yöntemleri yıllardır kullanılmaktadır. Günlük hayatımızda da sık sık tükettiğimiz bazı bitkiler ve baharatlar bu tedavi yöntemlerindendir. Kadınlarda sık görülen rahim iltihabı sorunu da bu bitkisel yöntemler ile çözülebilmektedir. Uzun süreli geçmeyen ve ağrılı iltihaplanmalar için ise bir doktordan tavsiye almakta fayda vardır.

İLTİHABA NE İYİ GELİR?

İltihap vücudun kendini savunma yöntemlerinden biridir. Vücutta mikrop, bakteri ve virüs gibi bulunan zararlı maddeler, iltihap oluşumunda rol oynayabilmektedir. İltihap tedavisinde iltihabın nedenine bağlı olarak farklı tedaviler uygulanabilmektedir. Bu tedaviler genelde antibiyotikleri de içeren ilaç tedavileridir.

Akut ve kronik olmak üzere iki türü bulunan iltihap, tekrarlayabilmektedir. Tekrarlaması halinde ise bu durumu yaşayan kişiler için can sıkıcı bir durum olabilmektedir. İltihaba iyi gelen bazı bitkiler ve yiyecekler bulunmaktadır. Bunlar;

Sarımsak: Sarımsağın vücuttaki bakterilerle savaşma özelliği bulunmaktadır. Güçlü bir antibiyotik olan sarımsak, iltihap söktürücü olarak kullanılacaksa çiğ olarak tüketilebilmektedir.

Ispanak: Antioksidan özellik gösteren ıspanak bitkisi aynı zamanda içerdiği alfa-lionelik (ALA) asit ile birlikte iltihap kaynaklı ağrıların azalmasında da önemli rol oynamaktadır. Pişmiş halde tüketilebileceği gibi ıspanak suyu hazırlanarak da tüketilebilmektedir.

Tarçın: Tarçın antioksidan özelliğe sahiptir. Özellikle idrar yolu iltihaplarının iyileşmesinde büyük önemi vardır. Tarçın, çubuk olarak tüketilebilmesinin yanında süte ya da bitki çaylarına katılarak da tüketilebilmektedir.

Fesleğen: Kokusu ve tadı ile pek çok insanın çok sevdiği fesleğen, iltihap giderici özelliğe sahiptir. İçeriğinde bulunan ojenol adlı madde sayesinde özellikle damar yolu iltihaplarında etkili olmaktadır.

Karanfil: Her gün bir adet karanfili ağız içinde bekletmek iltihap söktürücü olarak işlevsel olduğu gibi sizi oluşabilecek yeni iltihaplara karşı da korumaktadır. Fesleğen gibi, karanfilde de ojenol maddesi bulunmaktadır ve bu özelliği sayesinde damar yolu iltihaplarında çok etkili olmaktadır.

Zerdeçal: Zerdeçal iltihap söktürücü bitkilerin başında gelmektedir. Zerdeçalın iltihap söktürücü özelliği içerisinde bulunan kurkumin sayesindedir. Güçlü doğal antibiyotiklerden birisi olan zerdeçal, baharat olarak tüketilebilmektedir.

Isırgan Otu: Isırgan otu çay olarak tüketildiğinde vücuttaki toksinlerin azalmasına yardımcı olmaktadır ve doğal bir iltihap söktürücü görevi görür. Özellikle böbrek iltihapları için çok faydalıdır.

Zencefil: Zencefil çok faydalı olan ve iltihap söktürücü işlevi olan bitkilerden birisidir. Toz baharat halinde tüketilebileceği gibi, çay olarak da tüketilebilmektedir.

Bu sayılan bitkiler ve besinler vücuttaki iltihabın sökülmesinde çok faydalılardır ve vücuttaki iltihap nasıl atılır , iltihabı ne çeker ve vücuttaki enfeksiyona ne iyi gelir sorularına cevap niteliği taşımaktalardır. Antibiyotik tedavisinin yanında bu bitkileri ve besinleri kullanmak hem iltihabın sökülme hızını artıracak hem de gelecekte oluşabilecek iltihap ihtimalini karşı vücutta koruma sağlayacaktır.

RAHİM İLTİHABI NASIL TEMİZLENİR?

Kısaca rahim iltihabı, rahim içinde, fallop tüplerinde ya da yumurtalıklarda ortaya çıkan iltihaba verilen addır. Rahim iltihabının nedeni cinsel yolla bulaşan bakterilerdir ve çoğu zaman belirti göstermeksizin ortaya çıkmaktadır. Nadiren olsa da doğum, düşük ve kürtaj sonrasında serviks tarafından oluşturulan bariyerin bozulması sonucunda ortaya çıkabilmektedir ve belirti gösterebilmektedir. Cinsel ilişki sonrası ağrı veya kanama, alt karında ağrı, ağrılı idrar ve makat bölgesinde ağrı ile ortaya çıkabilen rahim iltihabı tedavi edilmeden ilerler ise bağırsakta sorunlara da neden olabilmektedir.

Rahim iltihabının genel tedavisinde antibiyotik ilaçlar kullanılmaktadır. Ancak bazı rahim iltihabı söktürücü bitkiler ve iltihap sökücü doğal ilaçlar rahim iltihabını n tedavisinde veya önlenmesinde kullanılabilmektedir. Bu bitkiler ve ilaçlar:

Şeytan Pençesi: Genellikle kronikleşmiş iltihapların tedavisinde kullanılan bu bitki aktarlardan ilaç olarak alınabileceği gibi doktor tavsiyesi ile eczanelerden ilaç formunda da alınabilmektedir. İlaç formunda önemli olan doktorun önerdiği tavsiye doz ile kullanmaktır. Aktardan alınan bitki formu ise haftada bir kullanabilir.

Ceviz: Ceviz günlük olarak tüketildiğinde iltihap önleyici ve giderici bir rol oynamaktadır. Cevizin günlük kullanım oranı 50 gram civarında olmalıdır.

Zeytinyağı: Zeytinyağı iltihap giderici özelliğinin yanında boşaltım sistemini düzenlemeye de yardımcı olabilmektedir. Burada dikkat edilmesi gereken nokta tüketilen zeytinyağının saf ve doğal zeytinyağı olmasıdır. Zeytinyağı kullanılabilecek doğal antibiyotiklerden birisidir.

Deniz Börülcesi: Mineral bakımından çok zengin olan deniz börülcesi, önemli bir antioksidan olan flavonoid içermektedir. İdrar söktürücü özelliği ile vücudun ödem atmasına yardımcı olarak iltihaplanmaları iyileştirir ve iltihaplanmalara karşı vücudu korur.

Somon Balığı: Faydası saymakla bitmeyecek deniz ürünlerinden birisi olan somon balığı, çok güçlü antibiyotiklerden biridir. Bu özelliği sayesinde iltihap söktürücü ve iltihap önleyici olarak kullanılabilmektedir.

Bu besinler ve bitkiler hem rahim iltihaplarında hem de diğer iltihaplanma durumlarında doğal ilaçlar olarak kullanılabilmektedir. Günlük hayatta tüketilmeleri ise gelecekte var olabilecek iltihap durumları adına koruyucu ve önleyici olabilmektedir.

Rahim Ağzı İltihabı Bitkisel Tedavi Yöntemleri Neler?

Rahim Ağzı İltihabı Bitkisel Tedavi Yöntemleri Neler?

Zencefil: 1 kaşık zencefil ile 1 bardak su karıştırılır ve haftada birkaç kez içilir.
Zeytinyağı: Yemeklerde zeytinyağı kullanmak iltihap kurumasını sağlar.

Rahim ağzında oluşan iltihaplar vajinal bölgede akıntı, koku, yanma hissi, kaşıntı, kasıklarda ve karında ağrı semptomları ile kendini belli eder. Bunun sebebi ise vajinada üreyen bakterilerdir. Ayrıca cinsel yolla bulaşan hastalıklar da rahim ağzı iltihabının oluşmasına sebep olur. Bu durum kişinin sosyal ve cinsel hayatını olumsuz etkilemekle beraber yaşam kalitesini düşürür. Başka sorunlara da yol açar. Rahim ağzı iltihabının oluşmaması için dar kıyafetler giyilmemek, vajina sabunla yıkamamak ve cinsel ilişkide prezervatif kullanmak çok önemlidir.

Rahim Ağzı İltihabı Nedir?

Vajinanın temizliğine dikkat etmemek veya cinsel ilişki sırasında prezervatif kullanmamak yüzünden vajinada bakterilerin oluşmasıdır. Bu bakteriler vajinada kötü kokulu akıntıya sebep olur. Yanma ve kaşıntıya neden olur.

Servisit Nedir?

Servisit servikste yani rahim ağzında iltihap oluşması demektir. Serviksin kızarmasına neden olur ve akıntı oluşur.

Rahim Ağzı İltihabı Tedavisi Nasıl?

Bu hastalığın belirtileri görüldüğünde tanı koymak için smear testi yapılması gerekir. Ardından tedavi için vajinal fitil ve antibiyotik kullanılması önerilir.

Rahim Ağzı İltihabı Bitkisel Tedavi Yöntemleri Neler?

Zencefil: 1 kaşık zencefil ile 1 bardak su karıştırılır ve haftada birkaç kez içilir.

Zeytinyağı: Yemeklerde zeytinyağı kullanmak iltihap kurumasını sağlar.

Rahim Ağzı İltihabı Belirtileri Neler?

Bel ağrısı, karın ağrısı, kasık ağrısı, kötü kokulu akıntı, adet kanamasının çok fazla olması, ilişki sırasında kanama olması, kaşıntı, kızarıklık, idrara çıkarken zorlanma, ateş ve kusma

Rahim Ağzı İltihabı Adet Düzensizliği Yapar Mı?

Rahim ağzında iltihap oluşması adet düzensizliğine ve adet döngüsü sırasında anormal şekilde kanamaya neden olur.

Rahim Ağzı İltihabı Ağrı Yapar Mı?

Rahim ağzı iltihabı karında, kasıkta ve belde ağrıya neden olur. Ayrıca makat bölgesinde de ağrıya ve sancıya neden olur.

Rahim Ağzı İltihabı Bakirelerde Görülür Mü?

Rahim ağzı iltihabı bakirelerde de görülür. Bunun sebebi iltihaplar yalnızca cinsel yolla bulaşan hastalıklardan dolayı oluşmaz. Genital temizliği sağlayamamak, dar ve sıkı kıyafetler giymek neden olur.

Rahim Ağzı İltihabı İçin Şifalı Bitkiler Neler?

Kadife çiçeği, çay ağacı yağı, elma sirkesi, sarımsak, papatya gibi besinler rahim ağzı iltihabına iyi gelen besinlerdir.

Rahim Ağzında İltihap Gebeliğe Engel Mi?

Eğer rahim ağzında iltihapların olduğu uzun süredir fark edilmemişse ve hastalık kronikleşmişse kısırlığa neden olabilir ve gebelik oluşmaz. Eğer hamilelikte rahim ağzı iltihabı varsa ve tedavi edilmemişse doğum anında bebeğe geçer ve bebekte akciğer sorunlarına neden olabilir.

Rahim Ağzı Enfeksiyonu Nasıl Geçer?

Şifalı bitkiler tüketmek ve hekimin önereceği antibiyotikleri kullanmak rahim ağzı iltihabının geçmesine neden olur.

Rahim Ağzı Enfeksiyonu Kanama Yapar Mı?

Rahim ağzı iltihabı olduğunda adet döngüsü sırasında fazla kanamaya ve cinsel ilişki esnasında da kanamaya neden olur.

Rahim Ağzı İltihabına Soğan Kürü Etkili Mi?

Evet. Doğal antibiyotik sayıldığından dolayı iyi gelebilir.

Rahim Ağzı Enfeksiyonu İçin Kullanılan İlaçlar Neler?

Rahim ağız iltihabı için hekimin önereceği vajinal fitil ve antibiyotik kullanılır.

Kronik Rahim Ağzı İltihabı Nasıldır?

Rahim ağzı iltihabı cinsel yolla bulaşan hastalıklar ile ya da temizliği sağlayamama yüzünden oluşur ve karın ağrısı, kasık ağrısı, kanama, kaşıntı ve akıntılara neden olur. Cinsel ilişki sırasında fazla ağrıya neden olur. Ayrıca tedavi edilmediğinde kronikleşir ve kısırlığa neden olur.


Henüz yorum yapılmamış, ilk yorumu siz yapabilir ve yardım isteyebilir, tecrübelerinizi paylaşabilirsiniz.
Yorum Yap (Değerli yorumlarınızı bizden esirgemeyiniz.)

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası