köyceğiz çandır köyü / Muğla Köyceğiz Çandır Köyü Haritası, Çandır Köyü Uydu Yol Arazi Görünümü

Köyceğiz Çandır Köyü

köyceğiz çandır köyü

MUĞLA KÖYCEĞİZ Çandır İlkokulu

Okul Adresi : Çandır Köyü Köyceğiz/MUĞLA

Okul Kodu :
Telefon :
Web Sitesi : funduszeue.info

Çevre : Çandır Köyü Köyceğiz MUĞLA
Ulaşım : Okulumuza Köyceğiz´den karayolu ile, Ortaca-Dalyan´dan feribot ile ulaşım sağlanmaktadır.
İl/İlçeye Uzaklık : İl : 95 Km İlçeye : 35

Öğrenci Sayısı : 23
Öğretmen Sayısı : 3
Derslik Sayısı : 2
Ders Saatleri : Ders Başlama : Ders Bitiş :
Fen Lab. :

Öğretmenlik Hizmet Bölgesi: 1Hizmet Alanı: 3
Zorunlu Çalışma Süresi: 0Hizmet Puanı: 12

Harita :

Okul Kadrosu :

Özge Ö.(Müdür Yetkili Öğretmen)-

Okuldan Haberler :

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Coşkuyla Kutlandı29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Coşkuyla Kutlandı

Başarılar :




Okul hakkında bu sayfada paylaşmak istediklerinizi yazabilirsiniz :

Okul hakkında gönderilen yorumlar :


Güncelleme tarihi:

Dalyan’ın tabiatını çevreleyen orman fosforlu yeşil renkte. Çok yoğun sürreal bir tabloya benziyor doğa burada. Sayamayacağımız kadar çok kızılçamların arasından,

ender sayabileceğimiz, biçimi pek güzel bir ören yeri olan Kaunos Antik Kenti’ne gidiyoruz. Kıyıdan yüz adım uzaklıkta, surlarla çevrili, çok güzel bir liman kenti burası. Çevresinde ise ulaşılmaz kayalıkların üzerinde, kral mezarları yer alıyor. Üzerlerinde ölülerin ruhları için dualar yazılı eski mezarlar bozulmadan duruyor. Her türlü tasviri rahatlıkla yorumlayabiliyor insan burada… 

Çandır Köyü’nde doğanın verdiği beş duyuyu da kullanibileceğimiz özel bir yere gidiyoruz: ‘’Organik Köy’’ ünvanına sahip, taş evlerden oluşan Çandır Resort Otel&Restaurant! Köydeki bu mekânın devinimi çok özenli ve düzenli. Saatin yavaş çalıştığı bir ortam burası. Sessizlik de en az söz kadar elzem Çandır’da… 

Geceyi geçireceğimiz ‘’Kızılçam’’ isimli jakuzili ve şömineli odamızın penceresini açıyoruz ve gördüğümüz manzara karşısında ne denli şanslı olduğumuzu hissetmeden edemiyoruz. Böyle zamanlarda şükran erdemini çalıştırmak iyidir. Dalyan Deltası manzarası ve büyük bir sükunet sarıp sarmalıyor bizi. Burada uyuşuk unutkanlığa kendimizi bırakma hazzını yaşıyoruz. 

Çok iyi döşenmiş şömineli taş evler; kalabalık ve çocuklu ailelerin rahatlıkla konaklayabileceğiniz genişlikte ve konforda. Evcil dostları ile gelen misafirlerine de kapıları her daim açık. 

Bütün bunların yanı sıra restoranları da epey rağbet görüyor. En güzel ayrıcalıkları da taş fırında pişirdikleri lahmacunları ve pideleri. Serpme kahvaltılarında da sofrayı çok iyi donatıyorlar. Ve her şey organik. Kahvaltıdan sonra kıvrımlı yolların ve güzel manzaranın verdiği baş dönmesiyle Çandır Köyü’nü turluyoruz. Ver elini Sülüngür Gölü. Göl, buranın sakinleri ve bizler için bahar mevsiminin en büyük destekçisi oluyor. Yemyeşil her yer ve her şey sessiz. Doğaya ne kadar yakın o kadar uzak her şeyden değil mi ama… 

Araçla gelecekler için otoparkları mevcut. Dalaman Havalimanı ise 22 km uzaklıkta bulunuyor. 

Yakın çevrede özellikle zaman ayırın dediklerimiz: Ormancı Plajı, Çandır Tepesi, Sülüngür Gölü, Sultaniye Kaplıcaları, Alagöl, Aşı Koyu, Kargıcak Koyu ve Ekincik Koyu.


Daha Az

Devamını Oku

Dalyan : Köyceğiz Gölü, Sultaniye Kaplıcaları ve Çandır Köyü

Ertesi gün erkenden uyanıp yola çıktık. İztuzu’nun yolunun üstünde olan Ekin adında bir mekana gidiyoruz. Yolda giderken bölge halkını izliyoruz. Buranın halkı teknolojiye yöresel motifiyle beraber uyum sağlamış. Nasıl mı? Mesela en çok göreceğiniz manzaralardan biri oyalı yemenisi başında, basma entarisi üstünde teyzelerin scooter kullanması. Yerel halk sürekli bisiklet ve scooter kullanıyor burada. Bir de bizi en çok şaşırtan şeylerden biri insanların tanımadıkları kişilere de selam vermeleri. İlk geldiğimiz günde bu bizi epey şaşırtmıştı. Fakat beni daha çok şaşırtan eden burada ki yabancı turistlerin de aynı şekilde davranması olmuştu, hepsi gülümseyip selam veriyor. Zaten çok fazla sayıda İngiliz ve Hollandalı buraya yerleşmiş durumda ve o kadar bellemişler ki burayı biz kendimizi kendi yurdumuzda misafir gibi hissettik.

Ekin’e geri dönüyoruz. Ekin Dalyan’ın meşhur Sülüngür Gölü’nün kıyısına kurulmuş. Ailecek işletilen bir mekan. Hayatımda yaptığım en güzel kahvaltılardan birine gidiyormuşum da haberim yokmuş. Yeşil açık alana kurulmuş masalar, çardaklar var burada. Buranın işletmecileri kendi yaptıklarını tereyağını, reçeli kullanıyorlar. Bir de güzel katmerleri var ki sormayın. Dayanamayıp tekrar katmer istedik biz. Göl kenarında bir masa tercih ettiğimiz içinde sürekli balıkları ve kaplumbağları besledik. Havada uçuşan kız böceklerini de söylemeden edemeyeceğim. Burası gerçekten tabiatın avucunun içi gibi. Gizli kalması adının pek duyulmaması belki de iyi olmuştur Dalyan için.

Öğleyin tekrar bir tekne turuna çıkıyoruz ama bu defa rotalarımız farklı tabii. Teknede bizimle beraber başkaları da var. Daha genel bir tur olacak bu defa. Hareket etmeye başlıyoruz. Gene o güzel sazlıklar ve kanal içinden gidiyoruz. Biraz zaman geçince muhabbet koyulaşıyor biralar açılıyor. Masada meze olarak buranın yoğurtlama adındaki yöresel tadı var. Patlıcan, patates kızartmasının üzerine sarımsaklı yoğurt dökülmesiyle yapılan bir soğuk meze bu. Yanında ise şakşuka ve salata. İlk durağımız Çandır Köyü oluyor. Burası Dalyan’a göre mimari açıdan daha zayıf bir yer çünkü bir köy yeri fakat daha sakin. Yürüyerek güle oynaya ilerliyoruz ve bir Yörük Evi’ne varıyoruz. Burada eski bir yörük bize, yörük kültürünü, kıyafetlerini, eşyalarını anlatıyor. Beni burda en çok etkileyen şey 20 yaşında bir yörük gelinin doğumda ölmesi ve gelinliğinin burda sergilenmesiydi. Gelinin adet olduğu için kesilen 2 tutam uzun zülüfüde burda sergileniyordu. Nedense üzülmeden edemedim.

Ardından evin bahçesinde oturup çay içtik ve biraz daha konuştuk. Gitmeden önce hepimize limon, portakal ikram ettiler bahçeden taze taze. Biz buraya geldiğimizde yabancı bir çiftle karşılaştık buralara kadar gelmelerine şaşırdım doğrusu. Ben Dalyan hakkında o kadar şey okumama rağmen Çandır Köyü hakkında herangi ilginç birşey görmemiştim hatta köyün adını bile duymamıştım. Ayrıca burda dünyaca ünlü bir oyun var yabancı turistler vakti zamanında gelip saklamışlar. Birgün yolu düşen olursa etrafına iyice bakınsın sırf bunun için bile gelenler varmış buraya.

Tekneye geri dönüyoruz ve Köyceğiz Gölü ile Sultaniye Kaplıcaları’na doğru yol almaya başlıyoruz. Teknede etrafı izlerken birkaç kere kartal gördüm. Kuş bilimine olan ilgimi de katarsak çok heyecanlandığımı söylemeliyim. Yırtıcı kuşları böyle güzel ve net bir şekilde görmek her zaman nasip olmaz, ayrıca çok yakından leylekler gördüm. Dürbünümü unuttuğuma bin kere pişman oldum. Dalyan kuş habitatıylada ünlü bir yer, ilgilenenlerin tedarikli gelmesinde fayda var çünkü inanılmaz bir çeşitlilik var burada. Kaplıcaya varıyoruz bu arada, kuşlara bakarken yol bitmiş.

Burnumuza keskin bir sülfür kokusu çarpıyor hemen. Yani eğer bir çift buraya girecekse kesinlikle ikisi birden girmeli. Fakat suyu mineralli ve vücuda iyi geliyor, insanlar şikayetçi değil. Hemen yan tarafında da çamur banyosu var. Çamurun bir sırrı yok ama eğlenmek için giriliyor. Fakat bence buranın en güzeli, ayaklardaki ölü derileri ve yaraları yiyen doktor balıklardı. Yan yana dizilmiş akvaryumların içinde bulunan balıklar ayaklarınıza yapışık ölü derileri yiyiyorlar. Ben çok gıdıklandım o yüzden pek duramadım ama baktığımda insanların oldukça eğlendiğini gördüm ve bir sürü fotoğraf çektim.

Buradan ayrıldıktan sonra gölün açıklarında demir attık ve mangaldaki balıklardan dumanlar yükselmeye başladı. Rakılar, şaraplar da sofraya gelince ortam iyice ‘değmeyin keyfime’ kıvamına geldi. Göl suyuna girenler çok memnunlar, ben girmedim ama insanlar sıra sıra atlayıp durgun suyun tadını çıkardılar. Tuzlu olmadığı için fazla enerji harcatsa bile ben girmediğime hala pişmanım. Göl keyfinden sonra balıklarda olunca masa muhabbeti iyice koyulaştı. Açıkçası ben zaman nasıl geçti hiç anlamadım. Ama mehtapta sazlıklar arasında giderken hissettiğim o güzel duygu gerçekten hala içimi ısıtıyor.

Dalyan’da son günümüzde kiraladığımız aracın benzini çok tasarruflu olduğundan ve depomuz dolu olduğundan erkenden uyanıp hızlı bir kahvaltı edip, önce İztuzu, ardındanda Sarıgerme kumsalına doğru yola çıktık. Fakat İztuzu’nda denize girmeden önce kaplumbağa araştırma merkezine gittik Caretta’ların tedavi merkezini gezdik. Kaplumbağa mı görmek istiyorsunuz? Lütfen buraya gelin. Burada o kocaman canlıları yakında görüp, bilgiyle donanabilirsiniz ve Kaptan June hakkında birkaç şey öğrenebilirsiniz. Bu iki konudan başka bir yazımda sizlere detaylı şekilde bahsedeceğim.

Sarıgerme yolu için GPS kullandık ve oldukça işe yaradı. Yaklaşık 20 km uzaklıkta olan Sarıgerme’ye gitmeyi, kumsallarının güzel olduğunu duyunca iki kere düşünmedik. Yollar gene çok güzeldi nar tarlaları, dağlar, tepeler ferah ferah gittik. Tabii arka yoldan gitmemizin de bu konuda etkisi var. Vardığımız yer Dalyan’dan daha güzel değildi.

Kumsalı gerçekten güzeldi fakat genel olarak yerli halk tarafından kullanılıyordu. Bu yüzden daha kalabalık ve daha az doğal geldi bizlere. Edindiğimiz bilgilere göre Sarıgerme denizi öğleden sonra rüzgar ve dalgalar sebebiyle yüzmeye fazla uygun olmuyor. Ancak burada extreme sporlardan Parasailing ve Rüzgar Sörfü gibi sporlar yapılmakta. Gelenler de biraz bu yüzden geliyor belki de.. Çok vakit kaybetmeden Apollon’a geri döndük. Dönüş yolu için eşyalarımızı hazırladık ve villanın bahçesindeki güzel ağaçtan biraz daha dut yedik.

Dalyan gerçekten de aklımdan çıkmayacak yerler arasında güzel bir sırada yer alıyor artık. İlk fırsatta tekrar gidip her yeri karış karış tekrar arşınlayacağım. Dürbünüm ve kuş kitabımla tabii.

Katkılarından dolayı Apollon Villas'a teşekkür ederiz!

Bu yazı Gezimanya editörlerinden EBRU ÖZER tarafından yazılmıştır. Yazılarınızı sitemizde yayınlamak isterseniz üye olabilirsiniz.

Yazıcı Dostu Sürüm

K&#;yceğiz'in '&#;andır Mahallesi' eko turizmle &#;n plana &#;ıkıyor

Yaklaşık 3 bin yıllık geçmişi, Kaunos Antik kenti ile labirent görünümlü sazlıklarıyla ünlü Dalyan kanalının arasındaki mahalle, yerli ve yabancı turistlerin bisiklet ve yürüyüş rotasında yer alıyor. Bu potansiyeli değerlendirmek isteyen mahalle sakinleri, yetiştirdikleri ürünleri, Tarım ve Orman Bakanlığınca hazırlanan ahşap kulübelerde, satışa sunuyor.

Dalaman, Ortaca, Köyceğiz Turistlik Otelciler ve Turizm İşletmeciler Birliği (DOKTOB) Başkanı ekoturizmci Yücel Okutur, AA muhabirine, küresel salgın sürecinde ekoturizm ve ekotarımın öneminin arttığını söyledi.

Mahalle halkı olarak ekolojik tarım ve turizm için yaklaşık 10 yıldır yoğun bir çalışma yürüttüklerini dile getiren Okutur, "Bakanlık ve valilik olmak üzere kurumlarla yapılan çalışmalarla Türkiye'de bir ilk gerçekleşti ve Çandır'ı, eko tarıma, turizme kazandırdık. Bölgede yaşayanlar ev pansiyonculuğuna, çiftlik turizmine yöneldi. Eko tarım ve eko turizm çalışmaları bölgeye ciddi ekonomik katkı sağladı." diye konuştu.

Okutur, mahallenin ekotarım ve ekoturizm ile anılır hale geldiğini kaydetti.

Girişimci Nurten Yiğit de kendi ürettikleri sabun, nar ekşisi, nar suyu, zeytinyağı, bal, pekmez, kekik suyu, kantaron yağı gibi yöresel ürünleri, ahşap kulübelerde satışa sunduklarını belirtti.

Mahalle sakinlerinden Levent Uysal da hiçbir ilaç kullanmadan yaptıkları üretimi, yerli ve yabancı misafirlerin beğenisine sunduklarını söyledi.

Bölgeye gelen turistlerin hem tarihi, doğal güzellikleri görme imkanı bulduğunu hem de yöresel lezzetleri tattığını aktaran Uysal, bölgenin önemli bir turizm noktası olma yolunda ilerlediğini kaydetti.

Fatma Dalaman ise Çandır'ın organik köy olarak adını duyurmasıyla, ürünleri pazarlama sorununun ortadan kalktığını söyledi.

Ürün satışından elde ettikleri gelirle aile ekonomisine de katkı sağladıklarını ifade eden Dalaman, "Böyle bir projeye halk olarak ihtiyacımız vardı." dedi.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası