nostalji fayans modelleri / Yer Seramik Çeşitleri | Koçtaş

Nostalji Fayans Modelleri

nostalji fayans modelleri

Basın Odası

next

Ahşap

Ege Seramik, doğa kadar gerçek doğa kadar dayanıklı ahşap görünümlü seramik koleksiyonu ile evinizin her köşesinde.

DEVAMI

Mermer ve Taş

Ege Seramik, mermerin ihtişamını ve doğallığını mermer görünümlü seramik koleksiyonları ile mekânlara taşıyor.

DEVAMI

Beton

Ege Seramik, betonun dayanıklılığı ve güçlü yapısını mekanları ile buluşturmak isteyenlere zengin seçenekler sunuyor.

DEVAMI

Homojen

Ege Seramik'ten minimalist mekanlara uygun çözümler sunan homojen yüzeyli seramik alternatifleri.

DEVAMI

Tekstil

Ege Seramik, tekstil dokulu duvar ve zemin seramik ürünleri ile mekanlarında farklılık arayanlara özel.

DEVAMI

Dekorlu Ürünler

Ege Seramik, özel malzemelerle incelikle işlenmiş dekorlu ürünleri ile yaşam alanlarınıza renk katıyor.

DEVAMI

Tuğla

Ege Seramik ile tuğlanın verdiği sıcak görünümü mekanlarınıza taşımak artık çok kolay.

DEVAMI

Vintage

Özgün desenli ve çeşitli renk alternatifleri ile tasarlanan Vintage konseptli seriler mekanlarınızın havasını değiştirecek.

DEVAMI

Mozaik Kesimler

Ege Seramik waterjet kesimli mozaik modelleri ile seçtiğiniz serilere istediğiniz kesimi ekleyerek benzersiz kombinler tasarlayabilirsiniz.

DEVAMI

Mini Tile

Portföyündeki ebat çeşitliliği ile tüm mekanlara kolaylıkla uyum sağlayan Ege Seramik, sizi küçük ebatlı ürünleri ile tanışmaya çağırıyor.

DEVAMI

E-Ticaret

E-Ticaret

Seramikte moda online satışta, bir tıkla değişime başla! Ege Seramik zengin ürün portföyüne e - ticaret kanalımızdan ulaşabilir, zevkinize uygun olan ürünü tercih edebilirsiniz.

DEVAMI

Sanal Tur

Sanal Tur

Yurt içi ve yurt dışında katıldığımız fuarların derece sanal tur uygulamasına bu bölümden ulaşarak tüm yeni çıkan seramik ürünlerimizi ve yeniliklerimizi yakından takip edebilirsiniz.

DEVAMI

Satış Noktaları

Satış Noktaları

Türkiye ve yurt dışında yaygın satış noktaları ve kaliteli hizmet anlayışı ile hareket eden Ege Seramik yetkili bayi listemizi bu bölümden inceleyebilir, size en yakın mesafedeki bayi iletişim bilgilerine ulaşabilirsiniz.

DEVAMI

Seramik Fayans Çeşitleri

Seramik kullanımı, özellikle ıslak ve nemli olan mekanlarda tercih edilmektedir. Seramikler dekoratif oldukları kadar ıslak zeminler için dayanıklı olması nedeniyle de sıkça tercih edilmektedir. Seramiklerin temizliğinin de kolay olması ve belli bir bakım gerektirmemesi de önemli noktalarından biridir. Özellikle banyolarda tercih edilen seramiklerin bir çok farklı renk ve desenli çeşitlerini bulmak oldukça kolaydır. Her zevke ve her bütçeye uygun bir seramik fayans çeşidi bulabilirsiniz. Dayanıklı olması ve dekoratif duruşu ile banyolarınız da seramik kullanarak oldukça şık bir görünüm yakalayabilirsiniz.

fayans döşeme

Seramik Modelleri

Seramik, sonsuz bir desen ve renk skalasına sahiptir. İstenilen bir çok boyutta seramik bulmak mümkün. Doğal desenler, farklı doku ve renkte şık seramik fayanslar bulabilirsiniz. En çok tercih edilen seramik modeli, doğal mermer görünümlü banyo fayans modelleridir. Ayrıca yine banyolarda sık sık tercih edilen mozaik döşenmiş seramik modelleridir. Bu mozaik modellerde belli desenlerin yanı sıra, düz renkli modeller de oldukça tercih edilmektedir. Özellikle mavi ve turkuaz tonlarında kullanılan mozaik seramik fayans döşeme çok şık ve modern durmaktadırlar.

Son yıllarda eskiye artan özlem ile Vintage dediğimiz eski tarz seramik fayans modelleri de oldukça popüler olmuştur. Mekanlara nostaljik bir hava katan bu seramik modelleri hem banyo hem de mutfaklar için oldukça güzel bir görünüm kazandırmaktadırlar. Banyo seramik modelleri arasında ahşap görünümlü seramikler de bulabilirsiniz. Genellikle farklı boyutlarda ve kare plakalar şeklinde üretilen bu seramiklerin dokusuna göre ahşap desenlerinde farklılıklar görülebilir. Bu doğal görünüm için önemli bir noktadır. Fabrikasyon bir görüntü yerine, farklı ve doğanın içinden gelmiş bir fayans döşeme çok daha modern durmaktadır.

Seramik modelleri arasında, seramiklerinizi yaptıracağınız alanın büyüklüğüne ve şekline göre seramik seçebilirsiniz. Kare, dikdörtgen ve mozaik gibi bir çok farklı boyut ve şekilde seramik modeli bulunmaktadır. Evinizin genel dekorasyon konseptine uygun bir seramik modeli seçerseniz, evinizin bütününe hakim bir şıklık yaratabilirsiniz. Evinizin diğer yerleri klasik şekilde döşenmiş fakat banyonuz çok fazla modern olursa, bütünü bozmuş olursunuz. Bu sebeple evinizin genel dekorasyonuna ve şekline uygun bir renk ve modelde seramik seçmeniz uygun olacaktır.

seramik

Seramik Fiyatları

Günümüzde bir çok yerden hızlı ve kolay şekilde seramik fayans bulabilir ve satın alabilirsiniz. İnternette bir çok ürüne kolayca ulaşabilir, seramik fiyatlarında karşılaştırma yapabilir ve oturduğunuz yerden kendi zevkinize ve bütçenize göre bir seramik fayans bulabilirsiniz. Seramik modeli seçip, satın almadan önce fayansların yapılacağı yerin ölçülerini doğru almanızı öneririz. Yanlış alınan ölçüler size daha sonra ekstra masraf çıkarabilir veya elinizde seramik arta kalabilir. Fayans döşeme ustaları doğru ölçü alarak, seramik fiyatları ve seramik işçilik ücreti için de size yardımcı olacaklardır. Fayanslarınızı internet veya yapı marketlerden satın aldıktan sonra istediğiniz bir fayans döşeme ustasına yeni seramiklerinizi yaptırabilirsiniz.

Seramik fiyatlarını etkileyen bir çok farklı nokta vardır. Öncelikle seçeceğiniz fayans modelinin kalitesi gelir. Yerli üretim veya yurt dışından ithal seramik modelleri arasında fiyat farklılıkları vardır. Daha sonra fayansların yapılacağı alanın büyüklüğü de seramik fiyatlarını etkileyen faktörler arasındadır. Alan ne kadar büyükse, işçilik ve fayans maliyeti de o kadar artacaktır. Doğru ve net bir fayans döşeme bilgisi alabilmek için sitemiz üzerinden ücretsiz ilan verebilirsiniz. Yeni yaptırmak istediğiniz fayanslarınız için yukarıda bahsettiğimiz bilgileri ilana yazmanız yeterli olacaktır. En iyi fayans döşeme ustaları ve firmaları sizlere işçilik dahil veya sadece fayans döşeme işçilik fiyat bilgisi vereceklerdir. Gelen fiyat teklifleri arasından size en uygun fiyat teklifini seçerek, hayalini kurduğunuz banyoya kolayca kavuşabilirsiniz.

fayans modeli

Mutfak ya da banyo gibi ıslak mekanlar başta olmak üzere pek çok zemin ve duvarda kullanılan fayanslar artık binbir çeşit. Bundan yirmi otuz sene öncesine göre çok daha fazla çeşide sahip olan bu malzemede buna rağmen geçmişin esintilerine de rastlıyoruz. İnceleyeceğimiz örneklerde bu nostaljik modellerden de bahsedeceğiz ama elbette revaçta olan fayans modelleri bunlardan ibaret değil. Fayansların artık daha zamansız olduklarını söylemek mümkün. Çünkü günümüz teknolojisi ve malzemeler hem eski malzemeleri yeniden aynı ya da geliştirilmiş bir biçimde üretmeyi hem de yepyeni tekniklerle ilginç fayanslar tasarlamayı sağlıyor.

Fayanslar yaygın olarak seramikten üretiliyor, herkesin en temel olarak bildiği fayanslar seramik karolar zaten. Ancak örneğin porselen seramik olarak adlandırılan, oldukça dayanıklı, büyük ölçülerde dış cephelerde dahi kullanılan bir malzeme de var. Cam mozaikler zaten oldukça sık kullanılan bir malzeme, belki fayans olarak tanımlamak doğru olmaz ama fayanslarla aynı şekilde, bazen de bir arada kullanılıyorlar. Ayrıca son yıllarda çok daha eski bir malzemeye dönüş oldu, o da karo mozaik, karosiman ya da karo çini denen desenli dökme mozaikler. Geleneksel olanı el işçiliği ve kalıplara dökülen mozaiklerle yapılan bu malzemenin artık seramik versiyonları da var. Dijital baskı tekniğiyle, bu geleneksel çini desenlerinin seramiğe aktarıldığını görüyoruz. Baskılar arasında kalite farkı olabiliyor ama kaliteli baskıların oldukça tatmin edici olduğunu söylemek mümkün.

Gelelim bu aralar hangi fayansların revaçta olduğuna. Her dönem trendler, banyo mutfak modasında farklı rüzgarlar esiyor. Dolayısıyla bu rüzgarları yakalamanız için size bir rehber hazırladık.

Eski çamlar bardak, karo mozaikler patchwork oldu

Yazımızın başında bahsettiğimiz karo çiniler geleneksel olarak üretildiklerinde oldukça zahmetli ve zaman alan bir üretim sürecine sahip. Aynı zamanda maliyetleri de yüksek oluyor tabii. Ancak yine de seveni için o etkiye değer. Çünkü aynı mermer gibi sistre yapılıp cilanalıyorlar. Bu içlerinde kullanılan rengi ve mozaiğin partiküllerini canlı ve parlak gösteriyor. İşte bu geleneksel karo mozaiklerin üreticileri genelde sipariş üzerine talep edilen miktarda üretim yapıyorlar ve elbette bir miktar fazla da yaptıkları için stoklarında bazı modellerden ufak miktarlarda kalmış olabiliyor. Karo İstanbul da bu firmalardan biri ve stoklarında bulunan bu karo mozaikleri indirimli olarak satıyor. Metrekare olarak az miktarda oldukları için pek çok kullanıcı ya da tasarımcı bu indirimli modellerden alıp onları karışık kullanmayı tercih edebiliyor. Bir süredir böyle örneklere denk geliyoruz ve aslında kırkyama diye de tabir edilen dikiş tarzı patchwork, karo mozaikler için de kullanılır oldu.

Geleneksel karo mozaiklerde patchwork kullanımından sonra bu tarz o kadar beğenildi ki şimdi de bir süredir seramik replikalarında benzer bir uygulama ortaya çıktı. Karo mozaik desenleri zaten seramiklere de uygulanmaya başlamıştı ancak kendiliğinden karışık, patchwork seramik fayanslar üretiliyor ve kullanılıyor artık. Tıpkı bu örnekteki banyoda olduğu gibi. Böylece hem rengarenk ve otantik bir desene sahip olunuyor hem de pek çok açıdan uygulama kolaylığına sahip büyük fayanslar kullanılmış oluyor. 10x10 ya da 20x20 fayanslara göre 30x30, 40x40 hatta 60x60 fayansların döşeme işçiliği daha zahmetsiz.

Doğal taşların arzulanan cazibesi

Güzel bir mermerle kaplanmış bir banyonun cazibesi pek az fayansla elde edilebilir ancak yine son dönemde seramik desenleri arasında gerçekten de doğal taş kaplamaların görünümüne çok yakın ürünler mevcut. Bu doğal taş görünümlü seramiklerin bakımı da doğal taşlardan çok daha kolay. Çünkü tamamen kullanıma yönelik tasarlanan ve geliştirilen fayanslar elbette doğal malzemelere göre çok daha dayanıklı, ısı ve nemden çok daha az etkileniyor.

Sıra dışı formlar

Alışageldiğimiz fayanslar kare ya da dikdörtgen forma sahiptir. Bu aynı zamanda uygulama içinde kolaylık sağlayan bir formdur ama duvar ve zeminlerinizde farklılık arayışındaysanız artık daha sıradışı formlarda üretilmiş fayanslarla çeşitli kompozisyonlar yapmanız mümkün.

Parçadan bütüne biçim

Sıra dışı formlar dedik, bu tarz fayanslar tasarlanıp üretilirken nasıl yan yana gelecekleri de düşünülüyor. Görüldüğü üzere Mungan Interior Design tasarımı bu banyoda kullanılan borda fayanslar tek başına yan yana dizilebilecek bir forma sahip değil, ancak birleştirilip altıgen forma ulaşıyorlar. Derzlerle birlikte bir desen ortaya çıkıyor. 

Altıgen fayanslar

Farklı formlara örnek fayans çeşitlerinden biri de altıgenler. Zeminde kullanılan bu fayanslar da hem farklı bir formu hem de bu formun adeta patchwork gibi farklı renk ve dokularda kullanımını görüyoruz. Son dönemlerde fayanslarda renk kompozisyonuna da oldukça sık gidiliyor, böylece duvar ve zeminlerde monotonluktan kaçış mümkün oluyor. 

Üç boyutlu tasarımlar

Dokununca sadece bir doku değil aynı zamanda üçüncü boyutu hissedebileceğiniz fayanslar da mevcut. Böylesi duvarlar oldukça dramatik etkiye sahip olabiliyor. Elbette zemin için bu tip fayansların kullanımı mümkün değil.

Metro fayanslarıyla nostaljik etki

Karo mozaiklerin ve onların seramik replikalarının revaçta olduğunu söyledik. Son yıllarda kullanımı ve dolayısıyla üretimi artan bir diğer nostaljik fayans çeşidi metro fayansı denen ortalama 7,5x15 cm ölçüsünde retro fayanslar. Genelde beyaz ve siyah olanlarını bulmak daha kolay ama artık diğer renkleri de tekrar üretilmeye başlandı. Mutfak ve banyolarda ister tek renk ister bu örnekteki gibi çift renk kullanın, oldukça nostaljik ve seçkin bir etkisi oluyor. Modern tasarımlarla da klasik armatür ve mobilyalarla da uyum sağlayabiliyorlar. Türkiye'de geçmişte çok yaygın kullanıma sahip olmasalar da batıda oldukça fazla kullanılmış, son zamanlarda da ikinci altın çağını yaşıyorlar.

Parlak fayansı bir adım ileri götürün, ayna kullanın

Parlak fayansları sevenler için özellikle banyolarda hoşa gidebilecek bir alternatif daha var, o da ayna. Özel üretim ayna fayanslar bulabilirsiniz ancak direkt aynaları istediğiniz boyutlarda kestirip, gerekirse bizote yaptırıp döşeyebilirsiniz. Bizote ayna kenarlarının belli bir açıyla perdahlanması işlemidir ve eğer fayans şeklinde kullanacaksanız gerçekten de daha temiz bir görünüm verebilir. Bu örnekteyse daha ziyade antika aynayla kaplı bir duvar görünümü sağlanmış, kararmış aynalar geniş parçalar halinde döşenmiş. Etkisi çok dramatik, ona hiç şüphe yok. İster böyle ister daha önce bahsettiğimiz bizoteli ayna parçalarını daha ziyade banyo duvarları, hatta mutfak tezgahlarının üstü için bile kullanabilirsiniz. Bu tip örneklere ışıltı verilmek istenen cafe ve barlarda da sık rastlanmakta. 

Betona yakınsayan renk ve dokular

Modern, endüstiyel duruş için betonun dokusu ve rengi sıklıkla tercih ediliyor. Bu banyoda olduğu gibi zemin için geniş, doğal taş ya da porselen seramik fayanslar beton etkisini yaratabilir. Aynı zamanda duvarlar için de benzer fayanslar mevcut. Çıplak betonun etkisi hoşunuza gidiyorsa böyle bir tercihte bulunabilirsiniz.

Kabartmalar

Kabartma ya da rölyef özellikle klasik desenlerle birlikte son dönem fayanslarda sıkça kullanılıyor. Bu uygulama fayanslara aynı zamanda bir doku verdiği için düz fayanslara göre daha dolgun bir görünüm sağlıyor. Farklı renklerde rölyefli fayansların birlikte kullanılması da gayet hoş bir etki yaratıyor.

Revaçta olan fayans modelleri için bunlar dışında Sıradışı fayans çeşitleri, yenilikçi fikirler başlıklı yazımız da eminiz ilginizi çekecektir. 

Evimde huzurlu bir kitap okuma köşesi nasıl yaratabilirim?

Ev projenizle ilgili yardıma mı ihtiyacınız var?
Bizimle temasa geçin!

  • MOBİLYA TÜM KATEGORİLER
    • MOBİLYA MOBİLYA
          Çok Satanlar
        • BAHÇE VE BALKON BAHÇE VE BALKON
              Çok Satanlar
            • Kamp Spor ve OutdoorKamp MalzemeleriÇadırlar, Kamp Sandalyesi, Uyku Tulumu, Sinek Kovucular, Çadır Matı, Kamp Masası
              Tümünü GörSpor AletleriPilates, Yoga ve Jimnastik, Ağırlık ve Halter Ürünleri, Fitness ve Kardiyo ÜrünleriValiz ve Bavul, Bisiklet ve Bisiklet AkseuarlarıBisiklet, Bisiklet AksesuarlarıKamp Mutfak MalzemeleriTermal Çanta, Matara, Kamp Yemek Pişirme Seti, Kamp Buzluk ve Soğutucu Ürünler, Kamp Tavası, Kamp Ocağı
              Tümünü GörAydınlatma Ekipmanları
              Tümünü GörEl Feneri, Işıldak, Kafa Lambası
            • Bahçe MakineleriTırpan, Çit Budama Makinesi, Hidrofor, Yaprak Toplama Makinesi, Motorlu TestereElektrikli Testereler, Benzinli Testereler, Testere Zincirleri ve YağlarıÇim Biçme Makinesi
              Tümünü GörBenzinli Çim Biçme Makinesi, Elektrikli Çim Biçme Makinesi, Kenar Kesme Makinesi, Çim Biçme Yedek Parça
            • Evcil Hayvan ÜrünleriKedi MalzemeleriKedi Maması, Kedi Kumları, Kedi Mama ve Su Kabı, Kedi Evi, Kedi Yatağı, Kedi Oyuncakları
              Tümünü GörKöpek MalzemeleriKöpek Yatağı, Köpek Oyuncakları, Köpek Mama ve Su Kabı, Köpek Güvenlik, Köpek Hijyen ve Bakım Ürünleri, Köpek Maması
              Tümünü GörKuş MalzemeleriKuş Kafesleri ve Aksesuarları, Kuş Yemi
            • Havuz MalzemeleriHavuz Yapı MalzemeleriHavuz Kenar Izgarası, Havuz Filtresi, Havuz Örtü Sistemleri, Havuz Dip Süzgeç, Havuz ve Dozaj PompasıHavuz Kimyasalları, Havuz Temizlik EkipmanlarıHavuz Süpürge Hortumu, Havuz Kepçesi, Havuz Süpürgesi ve FırçasıHavuz Merdiveni, Havuz Duşu ve Masaj Jeti, Havuz Aydınlatma ve Isıtma
              Tümünü GörHavuz Ampulü, Havuz Termometresi
        • ISITMA VE SOĞUTMA ISITMA VE SOĞUTMA
          • BANYO BANYO
                Çok Satanlar
            • MUTFAK MUTFAK
                  Çok Satanlar

          nest...

          oksabron ne için kullanılır patates yardımı başvurusu adana yüzme ihtisas spor kulübü izmit doğantepe satılık arsa bir örümceğin kaç bacağı vardır