çetiner çetin ukraynalı kadınlar / Habertürk'te Ukraynalı kadınlara ilişkin tepki çeken sözler

Çetiner Çetin Ukraynalı Kadınlar

çetiner çetin ukraynalı kadınlar

Çetiner Çetin bu kez savaştan kaçmayan Ukraynalı kuşları anlattı. Daha önce savaştan kaçan Ukraynalı kadınları anlatmıştı

Daha önce yaptığı açıklamada Ukraynalı kadınların savaş bölgelerini terk ettiğini açıklayan Çetiner Çetin’in dün yaptığı yayın balkona akın eden kuşlar nedeniyle kesilmişti.

Çetin, bugünkü canlı yayında da Ukrayna savaşı nedeniyle insanların terk ettiği şehirde kuşların aç kaldığını, onları kendilerinin beslediğini anlattı.

Çetiner Çetin, Ukraynalı bir vatandaş ile İngilizce gerçekleştirmeye çalıştığı röportajdaki ifadeleri sonrası gündem oldu.

Özellikle Şahan Gökbakar’ın Çetin ile ilgili çektiği skeç sonrası konu sosyal medyada hızla yayılırken Çetin de videoyla ilgili olarak yaptığı paylaşımda, “gülüp geçtim” ifadelerini kullandı.

“UKRAYNA’DA ULUS KİMLİĞİ OLUŞMAMIŞ”
Çetin bundan önce de Ukrayna’daki son gelişmeleri aktardığı canlı yayında Ukraynalı kadınlar ile ilgili söylediği sözler sonrası gündem olmuştu. Çetin yayında şu ifadeleri kullanmıştı:

"Ukrayna’da bir ulus kimliği oluşmamış. Mesela insanlar savaşmak yerine terk ediyorlar. Bakıyorum mesela kadınlar hızlı bir şekilde ülkeyi terk ediyorlar, kocaları kadınları gümrüğe getiriyor bırakıyorlar. Belki ben biraz duygusal davranıyorum ama Türkiye’de eminim ki hiçbir kadın kocasını ailesini bırakıp kaçmaz."

“SINIR KAPISINDAN YAYIN YAPTI!”
Diğer taraftan medyaradar, Çetin’in Ukrayna''da olmadığı halde, yayınlarını Ukrayna''dan yapıyormuş gibi gösterdiğini iddia etmişti. Haberde “Dikkatli izleyiciler ve konuya hakim gazeteciler, Çetin''in Romanya Ukrayna sınırındaki Romanya''ya ait Siret sınır kapısından yayın yaptığını fark etti” ifadelerine yer verilmişti.

SARIKAYA’DAN ÇETİN’E DESTEK
Habertürk yazarı Muharrem Sarıkaya da Çetin’e yönelik haberleri, "Sandalyesinde mabat nasırlaştıran sallama şövalyeler önemli bir işe imza atan Habertürk’ün yayınını sorguluyor" ifadeleriyle savunmuştu.

HÖKENEK’TEN ÇETİN’E DESTEK
Şahan Gökbakar’ın Habertürk muhabiri Çetiner Çetin’i tiye aldığı videoya tepki gösteren spiker Hülya Hökenek, canlı yayında "Herkes aklını başına alsın" dedi.

İlgili Haberler

Ukrayna’da olmadığı halde Ukrayna’dan canlı yayın yapıyormuş gibi yapan Habertürk TV Dış Politika ve Güvenlik Politikaları Yayın Koordinatörü Çetiner Çetin’in canlı yayında ülkeden ayrılan Ukraynalı kadınlar için kullandığı sözlere tepki yağdı.

Adı daha önce MİT’e çalışan gazeteciler arasında geçen Çetiner Çetin’in Ukrayna’da olmadığı Romanya Ukrayna sınırındaki Romanya&#;ya ait Siret sınır kapısından canlı yayın yaptığı ortaya çıktı.

&#;UKRAYNA’LI KADINLAR KOCALARINI BIRAKIP KAÇIYOR&#;

Rusya’nın Ukrayna’yı işgal etmesine ilişkin son durumu canlı yayında aktaran Çetiner Çetin&#;in ülkeden ayrılanlar Ukraynalı kadınlara ilişkin kullandığı ifadeler tepki çekti. Habertürk TV Dış Politika ve Güvenlik Politikaları Yayın Koordinatörü Çetiner Çetin, &#;Ukrayna’da bir devlet kimliği ulus kimliği oluşmadığı için büyük problemlerle karşılaşılıyor. Örneğin insanlar savaşmak yerine terk ediyorlar. Bakıyorum mesela kadınlar hızlı bir şekilde ülkeyi terk ediyorlar, kocaları ve erkek arkadaşları kadınları gümrüğe getiriyor bırakıyorlar. Belki ben biraz duygusal davranıyorum ama Türkiye’de eminim ki hiçbir kadın kocasını ailesini bırakıp kaçmaz. Ama maalesef durum burada daha farklı.&#; ifadelerini kullandı.

UKRAYNA’DA OLMADIĞI HALDE ORADAYMIŞ GİBİ YAYIN YAPTI

Canlı yayında sırasında kullandığı sözlere sosyal medyada tepki yağarken Medyaradar’da yer alan habere göre Çetiner Çetin Ukrayna&#;da olmadığı halde, yayınlarını Ukrayna&#;dan yapıyormuş gibi gösterdi. Dikkatli izleyiciler ve konuya hakim gazeteciler, Çetin&#;in Romanya Ukrayna sınırındaki Romanya&#;ya ait Siret sınır kapısından yayın yaptığını fark etti. Çetin&#;in bölge ile ilgili gelişmeleri anlatırken, Habertürk ekranında, bulunduğu konum olarak kimi zaman ekranda Çernivtski kimi zaman da Ukrayna yazdığı görüldü. Çetin&#;in ne Ukrayna ne de Çernivtski&#;de olmadığı yaptığı yayınlardan ve röportaj yaptığı kişilerin konuşmalarından da anlaşıldı.

Yayınlarda Siret sınır kapısında olduğu, ancak Ukrayna’daymış gibi davrandığı görülen Çetiner Çetin’in yayınlarında sürekli olarak sınırda Ukrayna&#;dan kaçmak isteyenlerin oluşturduğu 34 kilometrelik kuyruktan bahsettiği, bunun dışındaki bilgilere hakim olmadığı anlaşılıyor. Özellikle bölgede olan ve çatışma bölgesinden yayın yapan gazetecilerin durumu fark ettiği ve tepki gösterdiği de gelen bilgiler arasında.

Türkiye'de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

HaberTürk canlı yayınında tepki çeken sözler: "Ukraynalı kadınlar ailesini bırakıp kaçıyor"

Habertürk TV’de Rusya’nın Ukrayna’yı işgali yayınında Çetiner Çetin'in Ukraynalı kadınlar için söylediği sözler sosyal medyada tepki çekti.

Ukrayna’da bulunan ve son durumu aktaran Çetiner Çetin, işgal nedeniyle ülkeden ayrılan kadınlardan bahsederken "Türkiye’de eminim hiçbir kadın kocasını bırakmaz’ ifadesini kullandı.

Çetin'in canlı yayında kullandığı ifadelere sosyal medyada da tepki yağdı. Çetin’in tepki çeken sözleri şöyle:"Ukrayna’da bir devlet kimliği ulus kimliği oluşmadığı için büyük problemlerle karşılaşılıyor. Örneğin insanlar savaşmak yerine terk ediyorlar. Bakıyorum mesela kadınlar hızlı bir şekilde ülkeyi terk ediyorlar, kocaları ve erkek arkadaşları kadınları gümrüğe getiriyor bırakıyorlar. Belki ben biraz duygusal davranıyorum ama Türkiye’de eminim ki hiçbir kadın kocasını ailesini bırakıp kaçmaz. Ama maalesef durum burada daha farklı."
Habertürk TV'de tepki çeken sözler! "Ukraynalı kadınlar ailesini bırakıp kaçıyor"

Sudan’ın Hal-i Pür Melali

Sudan’da devlet ve paramiliter güçler arasında 13 günden bu yana süre gelen çatışmalar bu hali ile devam ederse, tüm bölgede domino etkisi yaratması kaçınılmaz bir hal alacaktır.

Yorgun ve korkmuş halde evlerinden tahliye bölgelerine intikal eden vatandaşlarımızın güvenli tahliyesi için çabalar devam etmekte. Türkiye, Sudan’daki çatışmanın taraflarını Ankara’ya davet etti. Ancak henüz olumlu bir dönüş olmadı.

Birçok ülke vatandaşlarını tahliye etme isteğinde ve herkes Sudan’daki savaştan kaçmaya çalışıyor. Kalabalıklar, liman terminallerine doluşuyor, kirli otobüslere sığışıyor ve bu durumda da havalimanına sığınanlar kendilerini şanslı hissediyor. Şu an bir çok ülke kendi vatandaşlarının tahliyesi için Türkiye’den destek istiyor. ABD sınırlı sayıdaki vatandaşını tahliye etti. Ama daha on binlerce birçok ülkeden yabancı vatandaş geride kalmış durumda.

Sudan ordusu ile Hızlı Destek Güçleri (HDK) arasındaki çatışmalarda ölenlerin sayısı binli rakamlara ulaştı. Sudan'daki çatışmalar uzadıkça, bölgesel riskler daha çok artacaktır. Sudanlı yetkililer şimdilik bir çözüm olmadığını ve şartların daha da zorlaşarak iç savaş konseptine dönüştüğünü ifade ediyorlar.

Ancak asıl korkutucu senaryo ise Kuzeydoğu Afrika ülkesindeki çatışmaların da devam eden bir savaşa dönüşebileceği endişesi. Ne Genelkurmay Başkanı Abdülfettah el Burhan ne de Hemeti olarak bilinen HDK Lideri Muhammed Hamdan Dagalo’nun iç savaş sarmalına sürüklenen ülkede çözüm arayışında olmadığı görülüyor. Çatışmanın iki tarafını temsil eden isimlerin müzakere masasına yapılan davetlere verdiği yanıtlar “Barış ancak Tabutta” oluyor.

Ukrayna’da ülkesini terk etmeye çalışan yüzbinlerce insanı ekranlara taşıyabilmiştik. Ama Sudan’da bu o kadar da kolay olmuyor. Siyasi ve diplomatik kaynaklar her saat başında yer değiştirebiliyor. Bölgeden konuştuğum meslektaşlarım ise iç savaş sarmalına sürüklenen Sudan’daki tabloyu şöyle özetliyorlar: ’’ On binlerce mülteci çatışmalardan kaçmak için yollarda. Önümüzdeki günlerde Sudan'dan komşu Çad ve Güney Sudan'a kaçmak üzere bin kişinin hazırlık yapmakta.’’

Öte yandan Sudanlıların yanı sıra Sudan'da bulunan ve çoğu şimdi kendi ülkelerine dönmeye ya da başka ülkelere kaçmaya çalışan bir milyon mülteci çatışmalardan etkileniyor.

Görüştüğüm kaynaklarım, çatışmanın başladığı ilk günden buyana yani son 13 günde 30 binin üzerinde sivilin Çad'a gittiğini söylüyor. Ancak bu durum Çad ve Sudan arasındaki sorunu derinleştirecektir. Zira Çad’a Sudan’ın daha önceki çatışmalı döneminden giden bin insan var. Ve oradaki Sudanlılar bizdeki Suriyeliler gibi kamuoyunun tartışma gündemi konumunda. Bana gelen ilk bilgilere göre beş bin civarında mülteci daha şimdiden Çad sınır kapısına dayanmış bile.

Asıl krizin düğümleneceği bir başka adresin başkent Hartum olması bekleniyor. binden fazla Güney Sudanlı şuan Sudan'da mülteci olarak yaşıyor. HDK Lideri Muhammed Hamdan Dagalo’nun mevcut yönetimin çevre ülkelerden gelebilecek yardımın önünü kesmek için bin Güney Sudanlıya yönelik mülteci akını organize edip, Çad ve Güney Sudan’a yığabileceği konuşuluyor. Bu durumda Çad ve Güney Sudan'ı büyük ölçüde istikrarsızlaştırır.

Açık konuşmak gerekirse burası dünyanın en fakir ülkelerinin devam eden silahlı çatışmalarına sahne olma hazırlığı içinde. Benzer durum komşu ülke Libya, Orta Afrika Cumhuriyeti ve Etiyopya’da zaten sahneleniyor. Sudan’ın çevresindeki ülkelerde zaten siyasi istikrarsızlık hakim. Asıl tehlike ise HDK komutanı Dagalo’nun diğer ülkelerden gelen silahlı grupların Sudan'ı geri çekilme alanı olarak kullanabileceği bir ülkeye dönüştürmesi…

Savaş baronları ve silahlı milislerin çatışmaya müdahalesi gibi akut başka bir tehlike illaki ortaya çıkacaktır. Zira Sudan, bu savaşın nasıl sonuçlanacağı konusunda kendi ulusal çıkarlarını düşünen ülkelerle çevrili. Er ya da geç bu ülkeler de kara delik gibi bu çatışmanın içine çekilecektir. ABD’den gelen ilk sinyaller bu yönde.

Karışıklık arttıkça diğer ülkelerin, çatışmayı kendi çıkarları doğrultusunda etkilemek için müdahale etme rolleri oluşacaktır. İşte bu durum bir domino etkisi yaratacaktır. Hatta düşünerek söyleyeyim, bu süreç de başlamış durumda. Sudan’ın paramiliter gücü HDK, Libyalı General Halife Hafter tarafından destekleniyor.

Mısır'ı, Sudan ordusunu savaş uçakları ve askerlerle desteklemekle suçluyor. Kahire ise Mısır birliklerinin Sudan'daki varlığını eğitim göreviyle açıklıyor. Ancak Mısır yönetiminin yıllardır Sudan ordusuyla yakın bağları bulunuyor. Yani Mısır ile Sudan arasındaki kriz her an alevlenebilir.

Rusya'nın Sudan'daki çatışmaya müdahil olduğunu net söyleyebilirim. Moskova, uzun süredir Kızıldeniz ticaretinin kontrolünü ve Suriye bağlantısını güvence altına almak için liman kenti Port Sudan'da bir deniz üssü inşa etmeyi planlıyor. Rusya Akdeniz’deki varlığını garanti altına almak için bu hamleye mecbur.

Dünya, Sudan’da olan biteni sadece iki silahlı grubun çatışması ve iç savaş sarmalına sürüklenen Sudan’ın siyasi krizi olarak değerlendirirken, bölgedeki fay hatları hareketlendi bile. Bu dinamikler, Türkiye, ABD, Rusya, İsrail, Mısır, Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni aktif olarak iç savaşa müdahale etmeye zorlayacaktır.

Rusya devlet başkanı Putin, Yevgeny Prigozhin'in paralı askeri grubu "Wagner", HDK'ye sağladığı havadan yere füzelerle paramiliter savaşçıları önemli ölçüde güç sağlıyor. Rusya, Suriye ve Sudan üzerinden Ukrayna psikolojisini ve baskısını üstünden atmaya çalışıyor. Mesela Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, salı akşamı Birleşmiş Milletler basın toplantısında, Sudan'ın "Rusya'nın özel askeri Wagner grubunun hizmetlerinden yararlanma hakkının olduğunu” söyledi.

Bize gelirsek… Seçim gündemi ile meşgulüz ancak Libya’dan dolayı Sudan meselesine er yada geç dahil olmak durumda kalabiliriz. En az Libya, Suriye ya da Ukrayna kadar Sudan da aktif bir ‘’vekalet savaşı’’ arenasına dönüşebilir.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası