okulda sosyal yardımlaşma ile ilgili yapılan bir etkinlik / Sosyal Yardım ve Dayanışma Kulübü - Özel Saint Benoît Fransız Lisesi

Okulda Sosyal Yardımlaşma Ile Ilgili Yapılan Bir Etkinlik

okulda sosyal yardımlaşma ile ilgili yapılan bir etkinlik

Sosyal Dayanışma ve Yardımlaşma Kulübümüzün Etkinlikleri

Sosyal Dayanışma ve Yardımlaşma Kulübümüzün Etkinlikleri

Okulumuz Sosyal Dayanışma ve Yardımlaşma Kulübü çeşitli etkinlikler düzenleyerek topluma hizmet uygulamalarında bulundu.

YAŞLI AKRABALARA YARDIM ETKİNLİĞİ

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma, Çocuk Esirgeme Kulübü olarak milli ve manevi değerleri koruma ve yaşatma amacıyla yaşlı akrabalara yardım etkinliği yapmaya karar verdik, bu etkinlik çerçevesinde 6,7,8 sınıf kulüp üyelerimizden bu etkinliğe 12 üyemiz katılımda bulunmuşlardır.

HASTA AKRABALARI ZİYARET ETKİNLİĞİ
Toplumsal Bilinci Geliştirmeye Yönelik Olarak Gerçekleştirmeye Çalıştığımız Hasta Akrabaları Ziyaret Etkinliğinde 11 Üyemiz Görev Almışlardır.

OKUL KÜTÜPHANESINE KULÜP ÜYELERIMIZDEN KITAP YARDIMI ETKİNLİĞİ

Okul kütüphanemize bir nebzede olsa katkıda bulunmak amacıyla Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma, Çocuk Esirgeme Kulübü olarak kulüp içi bir etkinlik olarak üyelerimizden kitap toplama kararı aldık, bu amaçla ve 8.sınıf kulüp üyelerimizden 33 kitap topladık, topladığımız kitapları okul kütüphanesine teslim etmiş bulunmaktayız, katkıda bulunmak isteyen diğer okul kulüplerimizi bu etkinliğe davet ediyor, velilerden de kütüphanemize destek vermelerini umuyoruz. Bu etkinliğe kulüp üyelerimizden 15 kişi destek vermiştir.

DESTEK EĞITIMI ETKİNLİĞİ

Kulüp üyelerimizin, sınıflarımızda derslerde geri kalmış, zayıf notu çok olan öğrencilere eğitim yardımı(bilgi paylaşımı) yapmak amacıyla en iyi bildikleri konuları, dersleri zayıf olan arkadaşlarına anlatmalarını, böylece bir yardım faaliyeti gerçekleştirmelerini arzuladık, bu amaç doğrultusunda 25 üyemiz etkinlik yapmış bulunmaktadır, bu etkinliğimiz  ufak bir bilgi paylaşımı da olsa öğrendiklerini öğretmenin önemli olduğunu, bilginin zekatı olduğunu düşünmekteyiz.


KURAN OKUMAYI ÖĞRETME ETKİNLİĞİ

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma, Çocuk Esirgeme Kulübümüz tarafından milli ve manevi değerleri koruma ve yaşatma amacıyla kulüp üyelerimizden 5. ve 6.sınıf üyelerimiz arasında Kuran okumayı bilen 6 öğrencimizin kendi sınıflarında elif cüzünde bulunan arkadaşlarına yardım etmeleri için karar alınmıştır, böylece elif cüzünde olan öğrencilerimizin daha çabuk kuran geçmeleri hedeflenmektedir.

ÖĞRENCİLERİN SOSYAL ETKİNLİKLERİ BU MODÜLDE

Millî Eğitim Bakanlığınca, ilkokul, ortaokul ve lise çağındaki öğrencilerin akademik başarılarının yanında "bilim", "sanat", "kültür", "spor" ve "toplum hizmeti" gibi başlıklarda yaptıkları her türlü sosyal etkinlikler, e-okul sistemindeki yeni modülde kayıt altına alınmaya başlandı.

Millî Eğitim Bakanlığı, illere gönderdiği resmi yazı ile geçen yıllarda bazı illerde pilot uygulamasını yaptığı e-okuldaki "sosyal etkinlikler modülünün" artık 81 ildeki tüm ilkokul, ortaokul ve liselerde okuyan öğrencileri kapsadığını duyurdu. Genelge ile "Sosyal Etkinlik Modülü Uygulama Kılavuzu" paylaşılarak tüm ilkokul ve ortaokullarda uygulamanın başlatılması ve e-okula veri girişlerinin yapılması istendi. Buna göre, öğretmenler, kılavuzda belirtilen usul ve esaslar doğrultusunda e-okul yönetim bilgi sistemindeki "Sosyal Etkinlik Modülü"nde kayıtları tutmaya başlayacak. 

 

Öğrencilerin sosyal etkinlikleri, "bilimsel", "kültürel", "sanatsal", "sportif" etkinlikler ve "toplum hizmeti" olmak üzere beş ana başlıkta değerlendirilecek. Kayıtlar, e-okul sisteminin dışında karne ile birlikte "sosyal etkinlik belgesi" olarak da öğrenciye verilecek. Sosyal etkinlik yapan öğrenciler modüle, "Sosyal etkinliğe katılanlar", "Ürün ortaya koyanlar", "Performans gösterenler" ve "Derece alanlar" şeklinde 4 ana kategoride işlenecek. 

 

Öğrenciye rehberlik edecek 

Bu kapsamda e-okul sisteminde öğrencilerin tüm akademik notları ile karnelerinin yanı sıra artık sosyal etkinlikleri de saklanacak. e-okul sisteminde tutulan bu kayıtların, öğrencinin bir üst eğitim kurumuna yerleşirken rehberlik hizmetlerine kaynaklık etmesi hedefleniyor. Okul idaresi ve öğretmenler, okula gelen bir öğrencinin sporla ya da sanatla ilgilenip ilgilenmediğini sisteme bakarak görebilecek. Örneğin, bir beden eğitimi öğretmeni, sporcu öğrencileri önceden tespit ederek, okul yaşamında da bu öğrencilerin derinlemesine çalışma yürütmesine olanak sağlayabilecek. 

 

Böylece öğrencilerin akademik başarısının yanında sosyal başarıları da ön plana çıkarılacak. Artık bir öğrenci, sadece ders notlarına göre değil, yaptığı sosyal faaliyetlere göre de değerlendirilecek. Öğrencilere verilecek sosyal etkinlik belgelerinde, öğrencilerin eğitim öğretim yılı boyunca okulda, ilçede, ilde, bölgede, ulusal veya uluslararası düzeyde katıldıkları yarışmalar, etkinlikler, tasarladıkları ürünler ayrıntılı döküm halinde yer alacak. Böylece ilkokul ve ortaokul öğrencilerinin yaptıkları tüm sosyal etkinlikler e-okuldaki resmi kayıtlardan takip edilebilecek. 

 

Sosyal etkinlikler neler olacak? 

Öğrencilerin gerçekleştirdiği sosyal etkinliklerin e-okul sistemine işlenmesi için 3 ayrı kategori belirlendi. Buna göre, öğrencilerin sosyal etkinlik belgelerine "Okul etkinlikleri", "Merkezi etkinlikler" ve "Okul dışı bireysel etkinlikler" şeklinde veri girişi yapılacak. Okul etkinlikleri, en az bir danışman öğretmen rehberliğinde oluşturulan öğrenci kulüplerindeki faaliyetlerden oluşacak. Bu etkinlikler, öğrenci kulüpleri tarafından önceden planlanmış sosyal etkinlikler ve toplum hizmeti çalışmalarını kapsayacak. 

 

Merkezi etkinlikler 

Merkezi etkinlikler ise Millî Eğitim Bakanlığı merkez ve taşra teşkilatınca düzenlenen bir projeye ya da diğer kurum ve kuruşlarla imzalanan bir iş birliği protokolüne, izne bağlı yapılması istenen etkinliklerden oluşacak. Bu kapsamdaki etkinlikler, Millî Eğitim Bakanlığı merkez ve taşra teşkilatının ilgili birimi tarafından Sosyal Etkinlik Modülü´ne önceden işlenecek. İlgili ders öğretmeni, etkinlik bitiminde öğrencilerin bilgilerini modüle işleyecek. 

 

Okul dışı bireysel etkinlikler 

Öğrencilerin, MEB tarafından uygun görülen ve belirlenen kurum ve kuruluşlarda, velisinin bilgisi dahilinde, kendi ilgi, istek ve yetenekleri doğrultusunda okul dışındaki merkezi veya mülki idare tarafından onaylanmış etkinlikleri de e-okul modülüne işlenecek. Okul dışı bireysel etkinlikler, Millî Eğitim, Gençlik ve Spor, Bilim Sanayi ve Teknoloji, Aile ve Sosyal Politikalar ile Kültür ve Turizm bakanlıklarına bağlı kurum ve kuruluşlar, üniversiteler, belediyeler ile diğer resmi kurum ve kuruluşlarca düzenlenenlerden oluşacak. Bakanlık, bilimsel etkinlikleri bilim olimpiyatları, bilim şenlikleri, bilim fuarları, bilimsel proje yarışmaları, patent sahibi olma, faydalı model sahibi olma, bilimsel toplantılar, bilimsel araştırma yarışmaları ve zeka oyunlarına katılım olarak belirledi. 

 

Kültürel etkinlik kategorileri 

Kültürel etkinlik kategorileri ise müze, ören yeri, tarihi mekan, sanat galerisi, doğa gezileri ile mesleki alanlara yönelik tanıtım gezileri, sözlü gelenekler ve anlatımlar, gösteri sanatları, toplumsal uygulamalar ritüeller ve şölenler, doğa ve evrenle ilgili bilgi ve uygulamalar, el sanatları geleneği, mesleki alanlar olacak. 

 

Sanatsal etkinlik kategorileri 

Millî Eğitim Bakanlığının belirlediği sanatsal etkinlik kategorileri arasında resim, grafik sanatlar, geleneksel Türk sanatları, özgün baskı resmi, heykel, seramik, rölyef, çini, origami, maket, mask, şan (solo), koro, üflemeli çalgılar, mızraplı/tezeneli çalgılar, vurmalı çalgılar, yaylı çalgılar, tuşlu çalgılar, orkestra, şiir(sözlü anlatım), münazara, sunuculuk, konferans/panel /forum, mülakat/röportaj, şiir (yazılı anlatım), hikaye/tiyatro metni /roman, deneme /makale/fıkra, fabl/masal, mektup/günlük/anı, biyografi/otobiyografi, sohbet/eleştiri/gezi yazısı, tiyatro, bale, opera, drama, dans, sinema, yabancı dil etkinlikleri ve mekan sanatları yer alıyor. 

 

Sportif etkinlik kategorileri 

Kılavuzda, öğrencinin okulda veya okul dışında, belirlenmiş kurallara göre bireysel veya takım halinde yaptığı, fiziksel ve zihinsel etkinlikler ile spor yarışmaları ve sportif eğitim çalışmalarının kategorileri de belirlendi. Toplum hizmeti çalışmaları başlığında ise öğrencilerin gönüllü olarak yürüttüğü toplum hizmeti çalışmaları da kayıt altına alınacak.

 

e-Okul Sosyal Etkinlik Modülü Uygulama Kılavuzu’na ulaşmak için tıklayınız.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası