isg mayıs 2020 / Buluş İş Sağlığı ve Güvenliği Antalya

Isg Mayıs 2020

isg mayıs 2020

Bakanlık Bağlantıları

E-DEVLETE GEÇİŞ SEBEBİYLE 2020-İSG MAYIS DÖNEMİ SINAV BAŞVURULARI İSG-KATİP ÜZERİNDEN ALINACAKTIR. ADAYLARIN BAŞVURU OLUŞTURMADAN ÖNCE İŞBU DUYURUYU VE BAŞVURU REHBERİNİ DİKKATLE İNCELEMELERİ ÖNEM ARZ ETMEKTEDİR. ADAYLAR E-DEVLET KAPISI KİMLİK DOĞRULAMA SİSTEMİNİ KULLANARAK İSG-KATİP’E “SORGULAMA&BAŞVURU” SEKMESİNDEN GİRİŞ YAPIP “SINAV BAŞVURUSU” KISMINDAN BAŞVURULARINI ELEKTRONİK ORTAMDA TAMAMLAYACAKTIR. BAŞVURUNUN TAKİBİ YİNE AYNI EKRANDAN YAPILACAK OLUP BAKANLIĞA HERHANGİ BİR EVRAK GÖNDERİLMESİNE GEREK YOKTUR.

1-Yapılacak sınavla ilgili “Sınav Uygulama Duyurusu” daha sonra https://www.ailevecalisma.gov.tr/isggm/duyurular/ adresinde ilan edilecektir.

YENİ EĞİTİMLE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI-İŞYERİ HEKİMLİĞİ SINAV TÜRÜNE KATILACAKLAR

2-İlk defa eğitim alarak anılan sınava katılacak iş güvenliği uzmanı ve işyeri hekimi adayları için önemli tarihler aşağıdaki tabloda yer almaktadır. 15 MART 2020 tarihinden sonra eğitimlerini tamamlayan adaylar 16 MAYIS 2020 tarihinde yapılacak sınava giremeyeceklerdir.

İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI-İŞYERİ HEKİMLİĞİ TEMEL EĞİTİMİ İÇİN TARİHLER

Eğitim Kurumlarının Program Giriş Tarihi

En Geç 6 Şubat 2020 Saat 23:59

Eğitim Programı Başlangıç Tarihi

En Geç 10 Şubat 2020

Teorik Eğitim (Uzaktan ve Örgün Eğitim) Bitiş Tarihi

En Geç 10 Mart 2020

Uygulamalı Eğitim Bitiş Tarihi (Staj Yerinin Bildirilmesi ve Taraflarca Onaylanması Dahil)

En Geç15 Mart 2020 Saat 23:59

Program Bitiş Tarihi (Uzaktan, Örgün ve Uygulamalı Eğitimin Onaylanması Dahil)

En Geç15 Mart 2020 Saat 23:59

Uygulamalı eğitimin tamamlanması için staj yapılan işyerinin İSG-KATİP üzerinden bildirilmiş ve ilgili İSG profesyoneli ile staj yapılan işyerinin e-bildirge kullanıcısı tarafından en geç 15 MART 2020 saat 23:59’a kadar onaylanmış olması gerekmektedir.

Fiili çalışma süresine istinaden (B) ve (A) sınıfı iş güvenliği uzmanlığı eğitimi alacak adayların fiili çalışma sürelerinin ispatı için 22 OCAK 2019 tarihinde Genel Müdürlüğümüz internet sitesinde yayınlanmış olan Duyuruda belirtilen evraklarla eğitim programına başvurmaları gerekmektedir.

Adaylar İSG-KATİP’te yer alan “Sorgulama&Başvuru” sekmesine tıklayarak “Kişi Kartı”ndan katıldıkları eğitim programına ilişkin detayları (devamsızlık durumlarını, uygulamalı eğitimlerinin onaylanıp onaylanmadığını…vb.) görüntüleyebileceklerdir. Sistemin kullanımı ile ilgili rehber için Tıklayınız.

Eğitimini başarıyla tamamlayan adayların bilgileri (devamsızlık süresini aşmayan ve uygulamalı eğitimi belirtilen tarihe kadar onaylananlar) İSG-KATİP’ten otomatik olarak çekilerek ÖSYM’ye bildirilecek olup bu adayların HERHANGİ BİR BAŞVURU OLUŞTURMASINA VEYA EVRAK GÖNDERMESİNE GEREK BULUNMAMAKTADIR.

YENİ EĞİTİMLE DİĞER SAĞLIK PERSONELİ SINAV TÜRÜNE KATILACAKLAR

3-İlk defa eğitim alarak anılan sınava katılacak diğer sağlık personeli adayları için önemli tarihler aşağıdaki tabloda yer almaktadır. 15 MART 2020 tarihinden sonra eğitimlerini tamamlayan adaylar 16 MAYIS 2020 tarihinde yapılacak sınava giremeyeceklerdir.

DİĞER SAĞLIK PERSONELİ TEMEL EĞİTİMİ İÇİN TARİHLER

Eğitim Kurumlarının Program Giriş Tarihi

En Geç 25 Şubat 2020 Saat 23:59

Eğitim Programı Başlangıç Tarihi

En Geç 29 Şubat 2020

Program Bitiş Tarihi (Uzaktan ve Örgün Eğitim)

En Geç15 Mart 2020 Saat 23:59

Adaylar İSG-KATİP’te yer alan “Sorgulama&Başvuru” sekmesine tıklayarak “Kişi Kartı”ndan eğitim programına ilişkin detayları (devamsızlık durumlarını vb.) görüntüleyebileceklerdir. Sistemin kullanımı ile ilgili rehber için Tıklayınız.

Eğitimini başarıyla tamamlayan adayların bilgileri (devamsızlık süresini aşmayan) İSG-KATİP’ten otomatik olarak çekilerek ÖSYM’ye bildirilecek olup bu adayların HERHANGİ BİR BAŞVURU OLUŞTURMASINA VEYA EVRAK GÖNDERMESİNE GEREK BULUNMAMAKTADIR.

DAHA ÖNCE SINAVA KATILARAK BAŞARISIZ OLAN ADAYLAR

4a- Doğrudan iş güvenliği uzmanlığı-işyeri hekimliği sınav türüne katılarak başarısız olanlar ile 27 Temmuz 2015 tarihinden önce başlayan eğitim programlarına kaydolup sınava katılarak başarısız olanlar

Daha önce sınava katılarak başarısız olan adayların öncelikle İSG-KATİP’e “Sorgulama&Başvuru” sekmesinden girip başvurulacak sınav grubunu seçmeleri ve “Sınav Başvurusu” butonuna tıklayarak durumlarını kontrol etmeleri gerekmektedir. İlgili ekranda incelenmiş ve “UYGUN” görülmüş bir başvurusu bulunan adayların isimleri ÖSYM’ye bildirilecek olup bu adayların HERHANGİ BİR BAŞVURU OLUŞTURMASINA VEYA EVRAK GÖNDERMESİNE GEREK BULUNMAMAKTADIR.

İlgili ekranda bulunan başvuruda eksik evrak olması halinde bahse konu eksikliklerin adaylarca en geç 15 MART 2020 saat 23:59’a kadar sisteme yüklenmesi gerekmektedir. Anılan tarih ve saatten sonra başvuru yapan/eksik evrak tamamlayan adayların başvuruları ancak bir sonraki sınav dönemi için dikkate alınacak olup mağduriyet oluşmaması için adayların son başvuru tarihinden önce işlemlerini tamamlamaları önem arz etmektedir.

Yüklenen evraklar incelenerek aynı ekrandan adaylara durumu hakkında geribildirim yapılacaktır. İnceleme durumu “UYGUN” olan adayların isimleri ÖSYM’ye bildirilecektir. Sisteme evrakların nasıl yüklenebileceği ve durumun nasıl takip edilebileceğine ilişkin rehber için Tıklayınız.

4b- 27 Temmuz 2015 tarihinden sonra başlayan eğitim programlarına kaydolup sınava katılarak başarısız olanlar

Adaylar İSG-KATİP’te yer alan “Sorgulama&Başvuru” sekmesine tıklayarak “Kişi Kartı”ndan eğitim programına ilişkin detayları (devamsızlık durumlarını vb.) görüntüleyebileceklerdir. Sistemin kullanımı ile ilgili rehber için Tıklayınız.

Eğitimini başarıyla tamamlayan adayların bilgileri (devamsızlık süresini aşmayan) İSG-KATİP’ten otomatik olarak çekilerek ÖSYM’ye bildirilecek olup bu adayların HERHANGİ BİR BAŞVURU OLUŞTURMASINA VEYA EVRAK GÖNDERMESİNE GEREK BULUNMAMAKTADIR.

DOĞRUDAN İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI-İŞYERİ HEKİMLİĞİ SINAV TÜRÜNE KATILACAKLAR

5-İlgili mevzuat kapsamında, yetkilendirilmiş eğitim kurumlarından eğitim almadan doğrudan sınava katılma hakkı olan adayların (üniversitelerin iş sağlığı ve güvenliği lisans programını tamamlayanlar, iş sağlığı veya iş sağlığı ve güvenliği bilim uzmanı unvanına sahip olan hekimler, iş sağlığı ve güvenliği veya iş güvenliği programında yüksek lisans yapmış mühendislik veya mimarlık eğitimi veren fakültelerin mezunları ile teknik elemanlar, Genel Müdürlük ve bağlı birimlerinde çalışanlar ile iş müfettişleri) İSG-KATİP’e “Sorgulama&Başvuru” sekmesinden girip başvurulacak sınav grubunu seçmeleri ve “Sınav Başvurusu” butonuna tıklayarak başvuru oluşturmaları gerekmektedir. Oluşturulan başvuruların doğru kategoriden seçilmesi ve istenilen evrakların eksiksiz yüklenmesi önem arz etmektedir. Oluşturulan başvurulara evrak yüklenmemesi halinde başvuru 48 saat sonra sistemden otomatik olarak silinmektedir. Her kategori özelinde istenilen evraklar sistemde belirtilmiş olup inceleme durumu da yine aynı ekrandan adaylar tarafından takip edilebilecektir. “Ek Evrak” kısmı, isim – soyisim değişikliğini gösterir belge, denklik belgesi gibi belgelerin ibrazı için kullanılacak olup İş Sağlığı ve Güvenliği Önlisans mezunlarının önlisans diplomalarını “Lisans/Ön Lisans Diploması” kısmına yüklemeleri gerekmektedir. 

İş güvenliği uzmanlığı ve işyeri hekimliği sınav türüne doğrudan katılacak adaylar için son evrak yükleme tarihi en geç 15 MART 2020 saat 23:59’dur. Yüklenen evraklar incelenerek aynı ekrandan adaylara durumu hakkında geribildirim yapılacaktır. Anılan tarih ve saatten sonra başvuru yapan/eksik evrak tamamlayan adayların başvuruları ancak bir sonraki sınav dönemi için dikkate alınacak olup mağduriyet oluşmaması için adayların son başvuru tarihinden önce işlemlerini tamamlamaları önem arz etmektedir. İnceleme durumu “UYGUN” olan adayların isimleri ÖSYM’ye bildirilecektir. Sisteme evrakların nasıl yüklenebileceği ve durumun nasıl takip edilebileceğine ilişkin rehber için Tıklayınız.

Dilekçe örnekleri aşağıda yer almakta olup ilgili dilekçeler doldurulup imzalandıktan sonra taranarak sisteme yüklenmelidir:

GENEL MÜDÜRLÜĞÜMÜZCE UYGUN GÖRÜLEREK ÖSYM’YE BİLDİRİLEN ADAYLARIN 16 MAYIS 2020 TARİHİNDE YAPILACAK SINAVA GİREBİLMELERİ İÇİN “SINAV UYGULAMA DUYURUSU”NDA BELİRTİLECEK TARİHLER ARASINDA ÖSYM BAŞVURU MERKEZLERİ ARACILIĞI İLE SINAV GİRİŞ BAŞVURULARINI YAPMALARI GEREKMEKTEDİR.

İş Güvenliği Sınavı 2020
İş Sağlığı ve Güvenliği Uzmanı Eğitimi

2020 iş güvenliği sınavına hazırlık yapmak isteyen İş Güvenliği Uzmanı adayları için başvuru süresi devam etmektedir.

İş güvenliği sınavına hazırlık sınıflarımız, eğitim ve fiyatlar hakkında bilgi almak için hemen   0212 544 29 00  veya 0542 544 29 09 numaralı telefonlardan bize ulaşa bilirsiniz.

Buraya tıklayarak başvuru yaparak, erken kayıt avantajlarından faydalana bilirsiniz.

Kurumun yetkilendirdiği eğitim kurumları tarafından düzenlenen eğitim programına katılıp, Genel Müdürlükçe yapılacak olan sınavlarda başarılı olanlara İş Güvenliği Uzmanı belgesi verilir.

Bu sınav her yıl kurumun tarafından düzenlenmektedir. Eğitimlerini tamamlayanların bu sınavdan geçer not almaları beklenmektedir.

İş güvenliği uzmanlığı eğitimini tamamlayanların sınavları nasıl yapılacaktır?

• Eğitim programlarını tamamlayan adayların sınavları kurumca yapılır.
• Girdiği ilk sınavda başarılı olamayan aday takip eden sınavlardan birine daha
katılabilir. Ancak iki sınavda da başarılı olamayanlar yeniden eğitim programına
katılmak zorundadırlar.
• Sınavlarda 100 puan üzerinden en az 70 puan alan adaylar başarılı sayılır, itirazlar
sınavı düzenleyen kurum tarafından sonuçlandırılır.
• Sınavda 100 soru sorulmakta olup, yanlış cevaplar doğru cevapları götürmemektedir.

2020 İSG sınavı ne zaman?

2020-İSG 1. Dönem Sınavı Mayıs 2020 tarihinde,2. Dönem Sınavı ise Aralık 2020 tarihinde; Adana, Ankara, Antalya, Bursa, Diyarbakır, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, İstanbul, İzmir, Kayseri, Konya, Malatya, Samsun, Sivas, Trabzon, Van illerinde yapılacaktır. ÖSYM gerektiğinde, sınava başvuran aday sayısına bağlı olarak listede yazılı merkezlerine ek yeni sınav merkezleri açabilir veya listede yazılı sınav merkezlerinden bazılarını iptal edebilir. Kapasitesi dolmuş veya iptal edilmiş sınav merkezlerini isteyen adayların bir kısmı, kapasitesi dolmamış diğer sınav merkezlerine atanır. Böyle durumlarda adayın sınava gireceği yeri saptama yetkisi ÖSYM’ye aittir. ÖSYM gerekli olduğu hâllerde adayı tercih ettiği sınav merkezlerinden farklı bir sınav merkezine atayabilir. Başvuran aday sayısının 1000'den daha az olduğu sınav merkezlerinde sınav yapıp yapmama hakkında ÖSYM Yönetim Kurulu tarafından başvurular alındıktan sonra karar verilecektir.

Sınav, saat 09.30’da başlayacak ve 90 dakika sürecektir. Sınav, 4 ayrı sertifika alanında yapılacaktır.

  1. İş Yeri Hekimliği
    b. C Sınıfı İş Güvenliği Uzmanlığı
    c. B Sınıfı İş Güvenliği Uzmanlığı
    d. A Sınıfı İş Güvenliği Uzmanlığı

Sınavda adaylara, 4 ayrı sertifika alanında çoktan seçmeli sorulardan oluşan bir test uygulanacaktır. Her testte 60 soru yer alacaktır. Aynı tarih ve saatte 4 sertifika alanında yapılacak sınavlarda soru içerikleri farklı olabilecektir. Testler içinde ortak sorular da yer alabilecektir.

Sınavda uygulanacak soruların telif hakları ÖSYM’ye aittir. Sorular, ÖSYM Yönetim Kurulu tarafından yayımlanmasına karar verilenler hariç, hiçbir kişi veya kuruma verilmez. Sorular, basılı ya da internet ortamında yayınlanmayacaktır. ÖSYM’nin yazılı izni olmadan, hangi amaçla olursa olsun, tamamının veya bir kısmının kopya edilmesi, fotoğraflarının çekilmesi, herhangi bir yolla çoğaltılması, kullanılması ya da yayınlanması yasaktır. Aksi yönde fiillere karşı, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince kanuni yollara başvurulacaktır. Sınava giren adaylar, bu durumu kabul etmiş sayılırlar.

Adaylar testteki soruların cevaplarını optik okumaya elverişli cevap kâğıtlarına işaretleyecekler, cevap kâğıtları ÖSYM’de optik okuyucu ile okunacak ve bilgisayar ortamında değerlendirilecektir. Değerlendirme sırasında yalnız doğru cevaplar dikkate alınacak, yanlış cevaplar dikkate alınmayacaktır. Testteki sorulardan herhangi biri, biçimsel veya bilimsel bir nedenle ÖSYM tarafından “geçersiz” sayıldığı takdirde bu soru, ilgili testte en az bir işareti bulunan tüm adaylar için doğru cevaplanmış kabul edilecektir. Değerlendirme, her sorunun değeri aynı olmak üzere 100 puan üzerinden yapılacaktır. Adayların doğru cevap sayısı ham puanı olacaktır. Aşağıdaki formül kullanılarak adayların 100 üzerinden puanları hesaplanacaktır.

Puan hesaplaması nasıl yapılacak sorusunun cevabı ise şu şekildedir:

2020 İSG sınavı sonuçları ne zaman açıklanacak?

Adayların sınavda başarılı sayılabilmeleri için 70 ve üzerinde bir puan almaları gerekmektedir. Sınav sonuçları ÖSYM’nin internet sayfasından duyurulacak, adayların adresine ayrıca sınav sonuç belgesi gönderilmeyecektir. Adaylar sınav sonuçlarını, ÖSYM’nin (https://sonuc.osym.gov.tr) internet adresinden T.C. Kimlik Numaraları ve aday şifreleri ile öğrenebileceklerdir. Sonuç bilgisinde doğru/yanlış cevap sayıları ve adayın aldığı puan belirtilecektir. İnternet sayfasında ilân edilen sonuç bilgileri adaylara tebliğ hükmündedir.

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir