şönt reaktör bağlantı şeması / Şönt Reaktörü - idas Otomasyon

Şönt Reaktör Bağlantı Şeması

şönt reaktör bağlantı şeması

Sönt Reaktör Bağlantı Şeması

Şönt Reaktörlerin Kullanım Alanları ve Bağlantı Şeması

Şönt Reaktörlerin diğer adıyla Endüktif Yük Reaktörlerinin, kapasitif yüklerin çok fazla olduğu işletmelerde, kapasitif enerjinin karşılanmasını sağlayan kompanzasyon elemanları olduğundan daha önceki blog yazımızda bahsetmiştik.

Kompanzasyon Panolarında Şönt Reaktör (Endüktif Yük Reaktörü) Kullanımı blog yazısını okumak için tıklayın.

Şönt Reaktörler, kapasitif etki altında olan işletmelerde, kapasitif enerjiyi yok etmek veya dengelemek için endüktif yük üreterek sisteminizi dengelemeye yardımcı olur. Bu sayede reaktif enerji ceza bedeli ödemek zorunda kalmazsınız.

Şönt Reaktörlerin Kullanım Alanları

  • DC sürücülerin ağırlıklı olduğu tesisler
  • Uzun iletim hatları üzerinden beslenen verici sistemleri
  • Yarı iletken bulunduran güç elektroniği cihazları
  • Baz istasyonları
  • Uzun enerji iletim kabloların kullanıldığı tüketici tesisleri
  • Florasan ve LED aydınlatma kullanımı çok fazla olan labaratuvar, hastane ve mağazalar.

Şönt Reaktör Bağlantı Şemaları

Kompanzasyon sisteminin en önemli elemanlarından biri olan Şönt Reaktörler, tek fazlı ve 3 fazlı olarak üretilirler ve kapasitif etkiyi yok etmek için sisteme paralel olarak bağlanırlar.


Tek Fazlı Şönt Reaktör Bağlantı Şeması

tek-fazli-sont-reaktor-baglanti-semasi
Üç Fazlı Şönt Reaktör Bağlantı Şeması

uc-fazlı-sont-reaktor-baglanti-semasi

Şönt reaktörler sisteme herhangi bir noktadan baðlanabilir fakat böyle bir bağlantının doğru bir bağlantı olduğunu söyleyemeyiz. Çünkü şönt reaktörler, endüktif reaktif enerjinin yanında düşük miktarlarda (yaklaşık olarak % arasında) aktif enerji de tüketirler ve bu yüzden gerek olmadıkça devreden çıkmaları en doğrusudur. Bunu sağlayan ENTES Reaktif Güç Kontrol Röleleri, gerek olmadığı durumlarda şönt reaktörleri otomatik olarak devreden çıkarırlar ve gereksiz enerji tüketimini engellerler.

ENTES şönt reaktörler, Avrupa standartlarında, uzun ömürlü ve zorlu çalışma şartlarına dayanıklı olarak tasarlanmıştır. Endüktif reaktif yük ihtiyacını karşılamak üzere tasarlanan şönt reaktörlerin hepsi CE sertifikasına sahiptir.

ENTES şönt reaktörler hakkında detaylı bilgi için tıklayın.

''Kompanzasyon Panolarında Şönt Reaktör (Endüktif Yük Reaktörü) Kullanımı'' isimli blog yazımızı okumak içim tıklayın.

 

Yazar: Konuk Yazar

Tarih: 

 

 

 

 

Yayınlanma Tarihi: 27 Kasım ,

Şönt Reaktör Nasıl Çalışır

monofaze şönt reaktör, trifaze şönt reaktör
Şönt Reaktör Nedir ; Endüktif etki oluşturan, endüktif yük reaktörü olarak da adlandırılan şönt reaktörleri, kapasitif reaktif enerjinin yüksek olduğu sistemler için dengeleme amacıyla kompanzasyonda kullanılan devre elemanlarıdır. 

Günümüz teknolojisinin sürekli yenilenmesi ve kullanılan cihazların ihtiyaçlara göre gösterdikleri değişimler, işletmelerinde yük profillerinde değişikliklere yol açmaktadır. Önceleri sadece kondansatörler kullanılarak yapılan kompanze işlemleri yeterli olurken, işletmelerin değişen yük profilleri ve kapasitif karakteristlikli cihazların yaygınlaşması, kondansatörler ile beraber şönt reaktörlerinin kullanılmasını da zorunlu hale getirmiştir. 

Tesislerde Oluşan Reaktif Kapasitif Enerjinin Sebepleri ; Televizyon, radyo vericileri, baz istasyonları gibi sistemlerin şehirden uzak olmalarına bağlı olarak enerji hatlarının mesafesinin uzaması, bu sistemlerin yük kapasitelerinin düşük olması sistemin aşırı kompanze edilmesine sebep olmaktadır. İletim - dağıtım hatlarında da bu duruma benzer bir kapasitif etki görülmektedir. Ayrıca UPS gibi kondansatör içeren cihazlarının kullanımındaki artış da sistemlerde reaktif - kapasitif enerji oluşmasına sebeptir.

Bu olumsuzlukları ortadan kaldırmak için kompanzasyon sistemleri şönt reaktörler ile desteklenebilir. 
trifaze şönt reaktör bağlantısı
Trifaze Şönt Reaktör Bağlantı Şeması
monofaze şönt reaktör bağlantısı
Monofaze Şönt Reaktör Bağlantı Şeması

Etiketler:

kompanzasyon monofaze şönt reaktör bağlantısı şönt reaktör bağlantı şeması şönt reaktör bağlantısı şönt reaktör nedir trifaze şönt reaktör bağlantısı

ÜCRETSİZ EMAİL TAKİBİ İLE SİTEMİZDE YAYINLANAN YENİ DEVRE ŞEMALARI, CİHAZ BAĞLANTILARI VE DÖKÜMANLAR EMAİL ADRESİNİZE GELSİN. (TAKİBİ BAŞLATMAK İÇİN GELEN İLK MAİLİ ONAYLAMAYI UNUTMAYIN.)

Kompanzasyon Panolarında Şönt Reaktör (Endüktif Yük Reaktörü) Kullanımı

Enerji kaynaklarının sınırlı oluşu, enerjinin verimli ve etkin bir şekilde kullanılması için birtakım tedbirler alınması zorunluluğunu ortaya çıkarmaktadır. Bu noktada belirli bir gücün üzerinde enerji çeken yapılarda, reaktif enerjinin belirli limitler dâhilinde kalması zorunlu tutulmuş ve limiti aşan kullanımlar için cezalar öngörülmüştür.

Reaktif enerjinin kontrolü, yapıda kullanılan enerjinin kalitesi bakımından da önemlidir. Endüktif enerji ile kapasitif enerjinin dengede kalmasını sağlamak üzere kompanzasyon panolarından yararlanılmaktadır. Kompanzasyon panosu içinde kontrol edilmesi gereken birçok parametre bulunmaktadır. Bu parametrelerden biri de kapasitif yüklerdir.

Şönt Reaktörler Neden Gereklidir?

Yapılarda elektronik komponentlerin artışına bağlı olarak kondansatörle sağlanan kompanzasyon sistemleri yetersiz kalmaya başlamıştır. Burada reaktif enerjiyi kompanze edebilmek ve enerjiyi kontrol altında tutmak üzere reaktörlerin devreye girmesi gereklidir. Şönt reaktörler, sistemdeki kapasitif reaktif enerjiyi karşılayabilmek amacıyla sisteme endüktif yük şeklinde bağlanmaktadır. Bu sayede sistem istenen limitlerde tutulabilmektedir. Şönt reaktör hesabı sistemin istenen şekilde çalışılması için titizlikle gerçekleştirilmelidir.

Şönt Reaktör Seçimi Nasıl Olmalıdır?

Şönt reaktör seçimi, kompanzasyon sisteminin istenen performansı göstermesi bakımından önemlidir. Bu nedenle şönt reaktörlerin seçiminde kullanılan analiz ve ölçümlerin doğru olmasına dikkat edilmelidir. Yapılan ölçümlere göre ihtiyaç duyulan reaktör gücü değişmektedir. Şönt reaktörlerin miktarı az olmakla birlikte aktif enerji de tüketen elemanlar olması, gerekli olmayan hallerde devreden çıkmalarını sağlayan reaktif güç kontrol röleleri ile birlikte sisteme bağlanmasını gerektirmektedir.

ENTES kompanzasyon ürünleri, reaktif enerji kontrolü alanında sektörün ihtiyaçlarını karşılayacak geniş çözümler sunuyor. ENTES Standart Seri Şönt Reaktörler, Endüstriyel Seri Şönt Reaktörler ve SVC Çözümlü Şönt Reaktörler hakkında detaylı bilgi için tıklayın

Reaktif Enerji Nedir? Kompanzasyon Nedir? Blog yazımızı okumak için tıklayın.

Şönt Reaktörlerin diğer adıyla Endüktif Yük Reaktörlerinin, kapasitif yüklerin çok fazla olduğu işletmelerde, kapasitif enerjinin karşılanmasını sağlayan kompanzasyon elemanları olduğundan daha önceki blog yazımızda bahsetmiştik.

Şönt Reaktörler, kapasitif etki altında olan işletmelerde, kapasitif enerjiyi yok etmek veya dengelemek için endüktif yük üreterek sisteminizi dengelemeye yardımcı olur. Bu sayede reaktif enerji ceza bedeli ödemek zorunda kalmazsınız.

Şönt Reaktörler Nerelerde Kullanılır?

  • DC sürücülerin ağırlıklı olduğu tesisler
  • Uzun iletim hatları üzerinden beslenen verici sistemleri
  • Yarı iletken bulunduran güç elektroniği cihazları
  • Baz istasyonları
  • Uzun enerji iletim kabloların kullanıldığı tüketici tesisleri
  • Florasan ve LED aydınlatma kullanımı çok fazla olan labaratuvar, hastane ve mağazalar.

Şönt Reaktör Bağlantı Şemaları

Kompanzasyon sisteminin en önemli elemanlarından biri olan Şönt Reaktörler, tek fazlı ve 3 fazlı olarak üretilirler ve kapasitif etkiyi yok etmek için sisteme paralel olarak bağlanırlar.

tek-fazli-sont-reaktör-baglanti-semasi
Tek Fazlı Şönt Reaktör Bağlantı Şeması

tek-fazli-sont-reaktor-semasiuc-fazli-sont-reaktor
Üç Fazlı Şönt Reaktör Bağlantı Şeması

uc-fazli-sont-reaktor-baglanti-semasi

Şönt reaktörler sisteme herhangi bir noktadan baðlanabilir fakat böyle bir bağlantının doğru bir bağlantı olduğunu söyleyemeyiz. Çünkü şönt reaktörler, endüktif reaktif enerjinin yanında düşük miktarlarda (yaklaşık olarak % arasında) aktif enerji de tüketirler ve bu yüzden gerek olmadıkça devreden çıkmaları en doğrusudur. Bunu sağlayan ENTES Reaktif Güç Kontrol Röleleri, gerek olmadığı durumlarda şönt reaktörleri otomatik olarak devreden çıkarırlar ve gereksiz enerji tüketimini engellerler.

ENTES şönt reaktörler, Avrupa standartlarında, uzun ömürlü ve zorlu çalışma şartlarına dayanıklı olarak tasarlanmıştır. Endüktif reaktif yük ihtiyacını karşılamak üzere tasarlanan şönt reaktörlerin hepsi CE sertifikasına sahiptir.

ENTES şönt reaktörler hakkında detaylı bilgi için tıklayın.

Yazar: Konuk Yazar

Tarih: 

Yayınlanma Tarihi: 26 Kasım ,

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası