açıköğretim sınavına girmezsek ne olur / SIKÇA SORULAN SORULAR (SSS)

Açıköğretim Sınavına Girmezsek Ne Olur

açıköğretim sınavına girmezsek ne olur

Lise öğrencileri dikkat, ortak sınava girmezseniz ne olur

Lise öğrencileri başarısız oldukları dersler için artık ortak sınava girecek ve bu sınav desteğiyle derslerini kurtarmaya çalışacak.

Ancak zorunlu olan bu sınava girmemek ortalamayı daha da aşağı çekebilir.

funduszeue.info sitesinden Maksut Balmuk, öğrencilerin hesaplama sırasında dikkat etmesi gereken kısımları şöyle anlattı:

" tarihinde değişiklik yapılan Ortaöğretim Kurumları yönetmeliğinin maddesine göre;

Öğrencilerin yazılı sınav puanları ile Performans puanları verildikten sonra başarısız oldukları derslerden ortak sınav yapılacaktır.

Bakanlık bu konuda bir de görüş yazısı yayımlamıştır. Yazıyı öğrencilerin de anlayabileceği şekilde açıklamaya çalışalım.

Ortak sınav yeni bir yazılı gibi değerlendirilecektir.

Öncelikle öğretmenlerimiz yazılı sınavları okuyup e-okula girecekler ve performans puanlarını verecekler. Bu durumda öğrenci o dersten başarılı mı başarısız mı tespit edilecek?

Hesaplama için;

Örneğin bir dersten 2 yazılı 2 performans puanı verilmişse ve öğrencinin puanları 30,40,50,50 olsun. Bu durumda bu puanların toplamı 30+40+50+50= tir. Bu sayıyı puan sayısı olan 4 e bölersek, öğrencinin dönem puanı 42,50 olur. Yani öğrenci bu dersten başarısızdır.

Bu durumdaki öğrencilere Ortak sınav düzenlenecektir. Öğrenci bu sınava girdiğinde 80 aldığını var sayalım.

Hesaplama: 30+40+50+50+80= olur 'yi 5 e bölersek 50 olur. Yani öğrencinin dönem puanı 50 olarak belirlenmiş olacak.

Öğrenci Ortak sınavdan örneğin 20 alırsa; 30+40+50+50+20= ve 'ı 5 e bölersek 38,00 olur.

Yani ortak sınavdan yüksek alırsa dönem (karne) puanı artar, düşük alırsa azalır.

Bu sınava dersten başarısız olan her öğrenci girmek zorunda.

Öğrenci 10 dersten başarısız ise her biri için sınava girmek zorunda. Öğrenci bu sınava girmezse normal yazılıya girmemiş gibi işlem görür. Yukarıdaki örnekten hareket edecek olursak sınava girmeyen öğrencinin puanı =34'e düşecektir.

Öğrenci başarılı olduğu dersten de sınava girebilir.

Örneğin ortalaması 60 olan öğrenci başarısını arttırmak için bu dersten sınava girerse ve düşük puan (ortalamasının altında) alırsa yıl sonu puanı düşecektir. Yüksek alırsa artacaktır.

Bu nedenle öğretmenlerimizin planlı bir şekilde tüm sınavlarını tamamlamaları gerekmektedir. Aksi halde son zamanda sıkışıklık ve bazı öğrencileri bir günde 3 ten fazla sınav yapmakla karşı karşıya kalabilirler ki bu yönetmelik gereği mümkün değil.

Bu vesileyle tüm öğretmen, veli ve öğrencilerimizin yeni yılını kutlarken yılında sağlık, mutluluk ve başarılar dilerim

NOT: Bakanlığın açıklaması ve mevzuat bu yönde olsa da;

Başarısız dersi bulunan öğrencilerin zorunlu olarak ortak sınava girmelerinin önüne geçilmesi gerekirdi. Öğrencinin istememesi ve velilerinin dilekçe vermesi halinde sınava girmeme hakları olması daha yerinde bir düzenleme ve uygulama olacaktır. Çünkü: öğrenci yıl içerisinde yakaladığı ortalamayı kaybetmek istemeyebilir. Bu da bizim naçizane tavsiyemiz olup mevcut durumda bu mümkün görülmemektedir. Çünkü 10 puan da başarısızdır, 49,95 puanda

funduszeue.info

 

Final sınavına girmezsem ne olur?

İçindekiler:

  1. Final sınavına girmezsem ne olur?
  2. Açıköğretim final sınavına giremeyen bütünlemeye girebilir mi?
  3. Lise sinavlarina girmezsem ne olur?
  4. Final sınavına girmeden bütünlemeye girilir mi?
  5. Final sınavı telafisi olur mu?
  6. Final sınavına giremeyen büte girebilir mi?
  7. Anadolu AÖF bütünlemeye kimler girebilir?
  8. LGS sınavına girmesek ne olur ?
  9. 2 donem sınavlara girmezsek ne olur?
  10. Atatürk Üniversitesi online sınav nasıl oluyor?
  11. Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Sınavları Nasıl Yapılır?
  12. Sınava girmeden büte girilir mi?
  13. Bütünleme sınavına kimler girebilir?
  14. Sorumluluk sınavları ne demek?
  15. Final Mazeret sınavı Nedir?
  16. Hacettepe bütünleme sınavına kimler girebilir?
  17. Anadolu aöf büt var mı?
  18. AÖF sınavı nasıl olacak?

Final sınavına girmezsem ne olur?

Bütünleme SınavKaydı yapıp sınava girmezsenizbütünleme not girişi GR(Girmedi) olarak işaretlenir. Bu durumda finalnotunuz geçerli olur.

Açıköğretim final sınavına giremeyen bütünlemeye girebilir mi?

BÜTÜNLEMESINAVINA GİRECEK ÖĞRENCİLER HK. Bu sınava, sınav şartlarını yerine getirmek kaydıyla, yarıyıl/yıl sonu sınavlarına girmeyen, bu sınavlara girdiği halde FF, DD veya DC harf notu alan öğrenciler girebilir" hükmü gereğince Başarı notu CC ve üstü olan öğrenciler bu sınava giremezler.

Lise sinavlarina girmezsem ne olur?

Öğrenci 10 dersten başarısız ise her biri için sınavagirmek zorunda. Öğrenci bu sınavagirmezse normal yazılıya girmemiş gibi işlem görür. Yukarıdaki örnekten hareket edecek olursak sınavagirmeyen öğrencinin puanı =34'e düşecektir. Öğrenci başarılı olduğu dersten de sınavagirebilir.

Final sınavına girmeden bütünlemeye girilir mi?

Dersindönem sonu/yıl sonu sınavına girme koşulunu sağlamasına rağmen sınava girmeyen ya da girdiği dönem sonu/yıl sonu sınavı sonunda harf notu FF veya YZ olan öğrenciye, bütünleme sınav hakkı verilir.”

Final sınavı telafisi olur mu?

Final Sınavı'na giremeyip mazeret sunan ve mazereti kabul edilen öğrenciler, "finalhakkı"nı Bütünleme Sınavları'nda kullanabilirler. Bu öğrenciler, Bütünleme Sınavısonrasında dersten geçememişlerse, "bütünleme hakkı"nı Mazeret Sınavları'nda kullanabilirler.

Final sınavına giremeyen büte girebilir mi?

“Dersin dönem sonu/yıl sonu sınavına girme koşulunu sağlamasına rağmen sınava girmeyenya da girdiği dönem sonu/yıl sonu sınavı sonunda harf notu FF veya YZ olan öğrenciye, bütünleme sınav hakkı verilir.”

Anadolu AÖF bütünlemeye kimler girebilir?

AÖFöğrencilerinin merak ettiğini sorunun cevabını açıklıyoruz. Öğrencilerin bütünlemesınavına girmeleri için bir sınırlama yoktur. Bir öğrenci ister 1 ister 5 dersten bütünlemeye girebilir.

LGS sınavına girmesek ne olur ?

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk yaptığı açıklamada LGS'ye girmenin zorunlu olmadığını ifade etti. Öğrenciler liselere iki şekilde yerleştiriliyor. Biri LGSpuanı diğeri ise adrese dayalı yerleştirme sistemi. LGS'ye girmeyen öğrenciler okul puanına ve adresine uygun okullar arasında tercih yapacak.

2 donem sınavlara girmezsek ne olur?

Dilekçe vermeyenler sınavakatılmak zorunda Okul müdrülüklerine doğrudan ya da dijital yollardan dilekçe vermeyen öğrenciler 2. dönem sınavlarına24 Mayıs tarihinde katılmak zorunda olacak. Eğer sınavlarakatılmayan öğrenciler de sınavlardangeçerriz bir puan alacak ve ortalamaları düşecek.

Atatürk Üniversitesi online sınav nasıl oluyor?

* Sınavsistemimize funduszeue.info adresini kullanarak doğrudan erişebilirsiniz. * Sınavdatarayıcı kaynaklı bir sorun yaşamamanız için Mozilla Firefox ve Google Chrome tarayıcılarından birini kullanmanız önerilir. * Her bir ders için 20 sorudan oluşan sınavın oturum süresi 30 dakikadır.

Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Sınavları Nasıl Yapılır?

Online olarak yapılan sınav sürecinde bazı öğrenciler, AÖF online sınava nasılgirilir, sorusunu soruyor. Bu sınavlaraesinav.anadolufunduszeue.info adresi üzerinden e-Devlet şifresi veya öğrenci şifresi ile giriş yapılabiliyor. Sınavlarda her ders için 30 soru yöneltilirken, öğrencilere 40 dakika süre tanınıyor.

Sınava girmeden büte girilir mi?

“Dersin dönem sonu/yıl sonu sınavınagirme koşulunu sağlamasına rağmen sınavagirmeyen ya da girdiği dönem sonu/yıl sonu sınavı sonunda harf notu FF veya YZ olan öğrenciye, bütünleme sınavhakkı verilir.”

Bütünleme sınavına kimler girebilir?

Üniversitede almış olduğunuz dersin vize sınavından ve final sınavından düşük aldınız size son bir şans olarak bütünlemesınavı hakkı verilmektedir. Dersten kalan öğrenciler ve final sınavına giremeyip mazeretini belgeleyememiş öğrenciler girebilir.

Sorumluluk sınavları ne demek?

MEB'in mevzuattaki açıklamasında yer alan bilgilere göre sorumluluk sınavıdoğrudan sınıf geçemeyen öğrencilerin sorumluolarak geçtikleri dersler için yapılan sınava sorumluluk sınavıadı veriliyor. Bu derslerin sınavlarının şekli, zümre öğretmenler kurulunda belirlenir.

Final Mazeret sınavı Nedir?

Madde 2- (1) Mazeret sınavı; mazeretinedeniyle ara sınavve bütünleme sınavınakatılamayan öğrenciler için yapılan sınavdır. Mazeret sınavlarıara sınavve bütünleme sınavlarının bitimini izleyen 15 (on beş) gün içinde ilgili yönetim kurullarınca belirlenen tarihlerde yapılır.

Hacettepe bütünleme sınavına kimler girebilir?

(9) Bir dersin genel sınavından F2 veya F3 notu alarak başarısız olanlar her dönem sonunda akademik takvimde belirtilen tarihlerde yapılan bütünleme sınavlarına girebilirler.

Anadolu aöf büt var mı?

Sınavlarda başarının değerlendirilmesinde Öğrenci Değerlendirme Sistemi Esasları kullanılmaktadır. Bu nedenle öğretim yılından itibaren açıköğretim sistemi ile öğretim yapılan Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakültelerinde bütünlemesınavı uygulanmamaktadır.

AÖF sınavı nasıl olacak?

Anadolu Üniversitesi AçıköğretimFakültesi (AÖF) tarafından belirlenen sınavtakvimine göre, örgün eğitim programlarında 5 Temmuz tarihinde başlayacak olan dersler uzaktan öğretim sistemi ile gerçekleştirilecek ve sınavlar çevrimiçi olarak yapılacak.
  • Merhaba,
    işlerimin yoğunluğu sebebiyle kayıtlı olduğum AÖF sınavlarına girmek istemiyorum. Kaydımı bu yıl yaptırdım.
    1. Sınavlara girilmediği taktirde okuldan atılma ihtimali var mıdır?
    2. Ekstra olarak hiçbir sınava girmezsem ne olur?
  • Bu cevap, konu sahibi tarafından kabul edilebilir bir cevap olarak işaretlendi.
    Bir sorun olmaz harç parasını yatırdığın sürece
  • Bir sorun olmaz harç parasını yatırdığın sürece
    O konuda hiçbir sıkıntı yok. Bütün ücretler ödenmiş, belgeler dahil onaylanmıştır.
  • Ben de açık öğretim yazıldım daha hiç sınava girmedim harç ödeyip duruyorum &#;
  • Ben de açık öğretim yazıldım daha hiç sınava girmedim harç ödeyip duruyorum &#;
    Asıl amacım bu aslında Askere gitmek için hiç zamanım ve param olduğunu düşünmüyorum. Tek çarem okumak fakat sınavlara da girmeye vaktim yok. Sanırım hiç girmeden de yapılabiliyor.
  • Bende harcı yatırıyorum sınavlara girmiyorum. Askerlik için bir sorun yok
  • Asıl amacım bu aslında Askere gitmek için hiç zamanım ve param olduğunu düşünmüyorum. Tek çarem okumak fakat sınavlara da girmeye vaktim yok. Sanırım hiç girmeden de yapılabiliyor.
    diploma derdin yoksa böyle devam et harcı 4 dönem yatırmazsan kaydın silinir

SIKÇA SORULAN SORULAR ? SSS

·   Hangi sistem vardır?

Ders ve Sınıf geçme sistemi uygulanmaktadır.

·   Kimler başvurabilir?

Örgün Eğitim Kurumları için belirlenecek olan eğitim-öğretim yılı başlangıç tarihi itibarı ile 14 yaşını bitirip 15 yaşından gün alanlardan; a) İlkokul 4 üncü sınıfı tamamladığını belgelendirenler, b) Yetişkinler II nci kademe eğitimi başarı belgesi olanlar, c) Yetiştirici ve tamamlayıcı temel eğitim-B kurs belgesi olanlar, d) Ortaokul veya imam-hatip ortaokulunun 5, 6, 7 ve 8 inci sınıflarından ayrılanlar, e) Yurt dışında öğrenim görüp (a) ve (d) bentlerindeki durumlardan birine denkliğini yaptırmış olanlar başvurabilirler

·    Şifremi unuttum. Ne yapmalıyım?

En yakın Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü ya da MEBİM ile görüşebilirsiniz

·         Kimlik bilgilerimde değişiklik olduğunda ne yapmalıyım?

Değişiklik olduğunu gösteren Nüfus Kayıt Örneği ile dosyanızın bulunduğu Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğüne başvurmalısınız

·         Hatalı yatırdığım ücretin iadesini nereden ne zaman alabilirim?

Açık Öğretim Kurumları hesabına hatalı yatırılan ücret o dönem yapılacak sınavlar sonrasında TC Ziraat Bankası MEB iade ücretler hesabına aktarılmaktadır.

·         Dosyası merkezde arşivlenen öğrencilerin belgeleri nasıl gönderilecektir?

Halk Eğitimi Merkezi Müdürlükleri aracılığı ile o yıl için anlaşma yapılmış olan Kargo firması ile gönderilmesi gerekmektedir.

·         Yeni kayıt öğrencisi tasdikname(Öğrenim Belgesi) alabilir mi?

Yeni Kayıt öğrencileri talep etmesi durumunda sınav sonrasında Tasdikname alabilmektedir.

·         Transkript, tasdikname, tasdikname kayıp, öğrenci belgesi, Tamamlama belgeleri nereden alınabilir?

En yakın Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüklerinden alınabilir. Ayrıca Öğrenci Durum Belgesi ve Tamamlama Belgesi e-devlet sisteminden de alınabilmektedir.

·         Bilgilendirme mesajları nasıl alınabilir?

'e TC Kimlik Numarasının mesaj atılması ile abone olunarak bilgilendirme mesajları alınabilir.

·         Açık Öğretim Ortaokulu öğrencilerine kurs verilmekte midir?

Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüklerine yeterli talep olması ve merkezin öğretmen, zaman ve fiziki şartlarının uygunluğuna göre verilebilmektedir.

·         Kitaplar nereden alınır?

Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüklerinin koordinesinde dağıtımı yapılmaktadır.

·         Yılsonu başarı puanı nasıl hesaplanır?

Sınıfın Aritmetik Ortalama Puanı = Sınıfın Derslerin Puanları Toplamının, Sınıfın Derslerin Toplamına (6) bölümü ile bulunur

·         Açık Öğretim Ortaokulu'na kaçıncı sınıftan başlayabilirim?

Daha önceki eğitim durumunuza bağlı olarak yada 8. Sınıftan başlayabilirsiniz.

·         Tutuklu/hükümlüyüm, Açık Öğretim Ortaokulu hizmetlerinden nasıl yararlanabilirim?

CTE Eğitim birimine başvurarak gerekli evraklar sağlanıp Halk Eğitimi Merkezleri aracılığı ile kayıt işlemleri yapılmaktadır.

·         Engelliyim, Açık Öğretim Ortaokulu hizmetlerinden nasıl yararlanabilirim?

Kayıt için gerekli evrakların yanı sıra Sağlık kuruluşlarından alınacak Heyet Raporu ile birlikte en yakın Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğüne başvurulmalıdır.

·         Kalfalık, ustalık, usta öğreticilik belgemin faydası var mıdır?

Öğrenim belgesine göre 5. yada 6. Sınıftan başlayacak öğrencilerde 6. Sınıf muafiyeti sağlamaktadır.

·         Kayıt şartları nelerdir?

Örgün Eğitim Kurumları için belirlenecek olan eğitim-öğretim yılı başlangıç tarihi itibarı ile 14 yaşını bitirip 15 yaşından gün alanlar vatandaşlar başvurabilir.

·         İkinci Kademe Okur Yazarlık Belgesi Nereden Alınır?

Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüklerince verilmektedir.

·         Başvuru için hangi belgeler gerekli?

1. Kimlik fotokopisi,

2.Öğrenim belgesinin aslı(e-okul sisteminde kayıtlı olanlardan istenmez)

3. Biometrik vesikalık fotoğraf

4. Varsa Kalfalık, Ustalık Veya Usta Öğreticilik Belgesinin onaylı fotokopisi 5. Varsa Özürlü Sağlık Kurul Raporunun onaylı fotokopisi

6. Varsa Ücret Muafiyet Belgesinin onaylı fotokopisi

7. Ad, soyad, doğum tarihi vb. değişiklik olması durumunda mahkeme kararının onaylı fotokopisi

·         Açık Öğretim Ortaokuluna nereden kayıt yaptırabilirim?

İl/İlçe merkezlerinde bulunanHalk Eğitimi Merkezi Müdürlüklerinden kayıt olunabilir.

·         Nasıl kayıt yaptırılabilir?

Kayıt şartlarını taşıyan vatandaşlar gerekli evrakları tamamladıktan sonra Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank ATM yada internet  bankacılığında sınav ücreti yatırıldıktan sonra en yakın Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüklerine başvurulmalıdır.

·         Kimler kayıt yenileme işlemi yapmalıdır?

Öğrencilik durumu DONUK olan ve bir sonraki dönem sınavına katılmak isteyen öğrenciler Kayıt Yenileme işlemi yaptırmalıdır.

·         Kayıt yenileme için ne yapılmalıdır?

Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank ATM ya da internet bankacılığında sınav ücreti yatırıldıktan sonra Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüklerine başvurulursa hemen yoksa gün sonu otomatik Kayıt yenileme yapılmaktadır.

·         Yeni kayıt, kayıt yenileme başvuru ve sınavları hangi tarihlerde yapılmaktadır?

İş takviminde belirtilen ve Açık Öğretim Ortaokulunun funduszeue.info sayfasında duyurulan tarihlerde yapılmaktadır.

·         Yeni kayıt yaptırdım. Öğrencilik durumum ''Ön kayıt öğrencisi'' olarak gözüküyor. Bu ne anlama gelmektedir?

İntibak yapılarak kaydın tamamlanmadığı anlamını taşımaktadır. Kayıt başvurusu yapılan Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğüne başvurmalısınız.

·         Yeni kayıt yaptırdım. Hemen arkasından kayıt yenileme yaptıracak mıyım?

Yeni kayıt öğrenciler yapılan sınav sonrasında MEZUN olmamışlar ise sonraki sınav için kayıt yenileme yapması gerekir.

·         Yeni kayıt ve kayıt yenileme ücreti kimlerden alınmaz?

a)Şehitlerin eş, çocuk, kardeş, anne veya babası,

b)Gazilerin kendisi ile eş, çocuk, anne veya babası,

c)Vatani hizmet tertibinden şeref aylığı bağlananlar ile İstiklâl Madalyası verilmiş olanlar,

ç) sayılı Çocuk Koruma Kanunu kapsamında olanlar, d) Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumunda kalanlar,

e)Tutuklu veya Hükümlü olanlar

f) Islah Evinde kalanlar,

 g) sayılı Aile Koruma ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesi Kanunu Kapsamında olanlar,

h)% 40 ve üzeri engelli olanlar,

i) İl/İlçe Özel Eğitim Hizmetleri Kurul Kararı olanlardan ücret alınmamaktadır.

·         Açık Öğretim Ortaokulu´ndan öğrenim belgesi (tasdikname) alarak ayrıldım. Tekrar kaldığım yerden eğitim öğretimime devam edebilir miyim?

Sınav ücreti yatırıldıktan sonra en yakın Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğüne başvurulmalıdır.

·         Sınava gireceğim merkezi nasıl değiştirebilirim?

Kayıt yenileme dönemlerinde en yakın Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüklerinden ya da MEBİM 'ye başvuru yaparak işlem yapabilirsiniz.

·         Sınav günü yanıma hangi belgeleri almalıyım?

-Kimlik,

-Sınav giriş belgesi

-Yumuşak uçlu kurşunkalem, silgi vs.

·         Sınavlarda yanlış cevaplar doğru cevapları etkiler mi?

Sadece doğru cevaplar değerlendirilmektedir.

·         Sınav sonuçlarımı nasıl öğrenebilirim?

Sınav sonuçlarının açıklandığı duyurulduğunda şifreniz ile sistem üzerinden görebilirsiniz.

·         Sınav sorularına veya sonuçlarına nasıl itiraz edebilirim?

Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank ATM ya da internet bankacılığında sınav itiraz ücreti yatırıldıktan sonra funduszeue.info adresinden işlem yapılması gerekir.

·         Sınava girilecek okullar nasıl ve hangi kurum tarafından belirlenmektedir?

İl/İlçe Sınav yürütme komisyonlarınca belirlenen okullar arasından sistemce otomatik belirlenmektedir.

·         Sınav bölgesi ve adres bilgileri güncelleme hangi tarihler arasında yapılır?

Yeni kayıt ve kayıt yenileme dönemlerinde yapılmaktadır.

·         Sistemde adres değişikliği yapılınca sınav bölgesi de değişmiş olur mu?

Olmaz Adres ve sınav bölgeleri birbirinden bağımsızdır. Ayrı ayrı işlem yapılması gerekir.

·         Sınav sonuçları ne zaman ve hangi kurum tarafından açıklanmaktadır?

Sınav sonuçlarının değerlendirme süreci sınavın şekline göre değişmektedir. Ölçme Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğünce sınavlar yapılıp değerlendirilir ve sonuçlar Öğrenci Yönetim sistemine yüklenerek öğrencilere duyurulmaktadır.

·         Ek sınavlar ne zaman yapılmaktadır?

Açık Öğretim Ortaokulunda ek sınav uygulaması yoktur.

·         Ders seçme işlemi gerçekleştirilmemiş öğrenci sınava girebilir mi?

Ders seçme işlemi yapılmamış öğrencilere sınav kütüğü hazırlanırken otomatik ders ataması yapılarak sınava girmesi sağlanmaktadır.

·         Sınavlarda hangi ünitelerden sorumluyuz?

Atanan derslerin kitabının tüm ünitelerinden sorumlusunuz.

·         Mezun olabilmek için şartlar nelerdir?

Sorumlu olunan sınıf ve o sınıflara ait derslerden geçildiğinde mezun duruma gelinmektedir.

·         Diploma puanı neye göre hesaplanır?

Her sınıfa ait ağırlıklı yılsonu puanlarının aritmetik ortalaması alınarak belirlenmektedir.

·         Öğrencilik durumu mezun olduğu halde neden e-devlette bu durum görüntülenememektedir?

Öğrenciye ait sisteme yüklenilmemiş belge olması ya da yüklü belgelerin merkez müdürlükçe onaylanmamış olmasından kaynaklanmaktadır. Sorunun çözümü için en yakın Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğüne ya da MEBİM 'ye başvurulmalıdır.

·         Açık Öğretim Ortaokulunu kaç dönemde bitirebilirim? 

İlk kayıtta atanılan sınıfa göre değişmektedir. 5. Sınıfa atanan öğrenci 4 dönem iken 8. Sınıfa atanan öğrenci 1 dönemde mezun olmaktadır.

·         Mezun oldum. Tamamlama Belgesini nasıl ve nereden alabilirim? 

Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüklerinden ya da e-devlet sisteminden Tamamlama Belgesi alınabilir.

·         yılı öncesi mezunum Diplomamı kaybettim, ne yapmalıyım?

·         Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüklerinden ya da e-devlet sisteminden Tamamlama Belgesi alınabilir. Diploma kayıt gerine geçmektedir.

·         Diplomam, Halk Eğitim Merkezi tarafından Açık Öğretim Ortaokulu Müdürlüğüne geri gönderilmiş. Diplomamı almak için ne yapmalıyım?

Dilekçe ile Açık Öğretim Ortaokuluna başvurmanız yada MEBİM 'ye başvurulması durumunda istenilen Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüklerin gönderilmektedir.

·         Askerliğimi erteleyebilir miyim?

Açık Öğretim Ortaokulu öğrencileri askerlik ertelemesi yapamamaktadır.

·         Ders seçme işlemi nasıl yapılır?

İlk kayıtta Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüklerince kayıt yenileme işlemlerinde ise ücret yatırıldıktan sonra aynı gün Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüklerine başvurulmazsa gün sonunda sistem tarafından otomatik yapılmaktadır.

·         Seçilen derslerde değişiklik yapmak istenirse ne yapılmalıdır?

Açık Öğretim Orta Okulu öğrencileri bütün derslerden sınava girmek zorunda olduğu için anlamı yoktur. Ancak üst sınıftan alınan derslerde değişiklik yine de yapılmak istenirse kayıt yenileme dönemi içerisinde Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüklerine başvurulması gerekir.

·         Otomatik ders seçme ne demek?

Sınav ücreti yatırılan öğrenci aynı gün Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüklerine başvurmazsa gün sonu otomatik kayıt yenileme  ve ders seçimi yapılmaktadır.

·         Her dönem kaç ders seçebilirim?

Her dönem en fazla 9 dersten sınava girilebilmektedir.

·          Türkçe dersini başaramadım. Bu dersi ortalama ile geçebilir miyim?

Türkçe dersi en az 45 alarak başarılması gerekir. Ortalama ile geçilemez.

·         Yurtdışı programının vatandaşlara sağladığı yararlar nelerdir?

·         Batı Avrupa Programı

§  Açık Öğretim Ortaokulu Batı Avrupa Programı nedir?

§  Açık Öğretim Ortaokulu Batı Avrupa Programı; T.C. Milli Eğitim Bakanlığı ile Anadolu Üniversitesi arasında imzalanan protokol gereği, Batı Avrupa ülkelerinde yaşayan vatandaşlarımıza, yarım bıraktıkları öğrenimlerini tamamlama ve bir üst öğrenime geçme imkanı veren, uzaktan eğitim tekniklerinin uygulandığı bir programdır.

 1) İlkokul mezunları ve 4. sınıfı bitirenler,

 2) İlköğretim ya da ortaokullarının 5, 6, 7 veya 8. sınıfından ayrılanlar,

 3) Ortaokulu dışardan bitirme sınavına başvurup mezun olamayanlar,

 4) Yetişkinler II. Kademe Eğitimi Başarı Belgesi olanlar,

 5) Yetiştirici ve tamamlayıcı temel eğitim-B kurs belgesi olanlar,

 6) Yurt dışında öğrenim görüp en az ilkokul 4. sınıfı bitirenler düzeyinde Denklik Belgesi olanlar Açık Öğretim Ortaokulu'na kayıt yaptırabilir

§  Açık Öğretim Ortaokulu Batı Avrupa Programında sınavlar ne zaman, nasıl ve nerede yapılır?

§  Açık Öğretim Ortaokulu Batı Avrupa Programı sınavları, merkezi sistemle her öğretim yılı için belirlenen sınav merkezlerinde eş zamanlı olarak yapılır.

§  Açık Öğretim Ortaokulu Batı Avrupa Programı sınavlarına Türkiye'de girilebilir mi?

§  Açıkög?retim Ortaokulu Batı Avrupa Programına kaydolup, sınav tarihlerinde zorunlu nedenlerle Türkiye' de bulunacak olanlar, sınav tarihinden 45 gün önce mazeretlerini bildiren dilekçelerini  Köln İrtibat Bürosuna göndermesi gerekiyor Sınav yeri değişikliği sadece o dönem için geçerli olduğundan devam eden dönem için tekrar sınav yeri değişikliğini bildirmesi gerekmektedir.

§  Türk vatandaşı olmayanlar da Açık Öğretim Ortaokulu Batı Avrupa Programına kayıt yaptırabilir mi?

§  Türk vatandaşı olmayanlar kayıt şartlarını yerine getirerek Açık Öğretim Ortaokulu Batı Avrupa Programı kayıt yaptırabilir.

§  Açık Öğretim Ortaokulu Batı Avrupa Programı için nereye başvuru yapılır?

funduszeue.info  web adresi üzerinden  Köln'de bulunan Batı Avrupa Bürosu ile iletişime geçerek başvuru yapılabilir. Köln bürosu Tel: 51 10 47  

§   

·         Orta Doğu Programı

§  Açık Öğretim Ortaokulu Orta Doğu Programı nedir?

§  Orta Doğu Programına kimler başvurabilir?

§  Orta Doğu Programında sınavlar ne zaman, nasıl ve nerede yapılır?

§  Açık Öğretim Ortaokulu Orta Doğu Programı sınavlarına Türkiye'de girilebilir mi?

§  Orta Doğu Programı için nereye başvuru yapılır?

§  Türk vatandaşı olmayanlar da Açık Öğretim Ortaokulu Orta Doğu Programına kayıt yaptırabilir mi?

·         Balkanlar Programı

§  Açık Öğretim Ortaokulu Balkanlar Programı nedir?

§  Açık Öğretim Ortaokulu Balkanlar Programına kimler başvurabilir?

§  Açık Öğretim Ortaokulu Balkanlar Programında sınavlar ne zaman, nasıl ve nerede yapılır?

§  Açık Öğretim Ortaokulu Balkanlar Programı için nereye başvuru yapılır?

§  Açık Öğretim Ortaokulu Balkanlar Programı sınavlarına Türkiye'de girilebilir mi?

§  Türk vatandaşı olmayanlar da Açık Öğretim Ortaokulu Balkanlar Programına kayıt yaptırabilir mi?

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası