evde halı silme / Halı Nasıl Silinir? İpuçlarıyla Halı Temizliği - Doğtaş

Evde Halı Silme

evde halı silme

Evde Halı Hangi Ürünlerle Yıkanır?

Evde Halı Hangi Ürünlerle Yıkanır?

Halılar birçok kiri ve tozu barındırdığı için günlük olarak süpürülmesi gerekir. Uzun süreli kullanımlarda süpürmekte yeterli olmayabilir. Çünkü süpürgenin ulaşamadığı alanda yer alan toz, kir ve pasların derinlemesine temizlenmesi gerekir. Bunun için halıların yıkanmaya ihtiyacı vardır. Halılar evde yıkanabildiği gibi bu konuda uzmanlaşmış firmalara da yıkattırılabilir. Evde halılar neyle yıkanır? diye soru aklımıza gelebilir. Evde birçok ürün ile halılar yıkanmaktadır. Halı temizliği için üretilmiş özel halı şampuanları, halı yumuşatıcıları, sabunlar kullanılmaktadır.

Halıları yıkama da yardımcı olan teknik ürünler elde yıkanacak ise fırça, kova, halı şampuanı ve temizlik maddesidir. Diğer teknik ürün ise halı yıkama makinasıdır. Kova, fırça, hortum,süpürge, gibi araç ve gereçleri toplayarak ön hazırlık yapmaktır. Halılar yıkanmadan önce her yönünün süpürülmesi gerekir. Bu süpürme işlemi halıların tüylerinin havalanmasını sağlayacağı için yıkama işlemini de kolaylaştıracaktır.

Halı Temizleme Yöntemleri Nelerdir?

Halı Temizleme Yöntemleri Nelerdir?

Halı nasıl temizlenir? Ne ile yıkanırsa daha temiz olur diye düşünülerek birçok yöntem geliştirilmiştir. Eğer halı günlük olarak temizlenecek ise elektrik süpürgesi ile süpürülür. Halıların biraz kirli olduğu düşünülüyor ise silme işlemi uygulanır. Silme işleminde bir kova ılık su (sıcağa yakın) içine beyaz kalıp sabun ya da halı yıkama şampuanı konulur. Lif ya da tüllü bir bezle silinerek kirlerinden arındırılır. Ardından su ile durulanarak kurumaya bırakılır. Halının derinleme temizliği ise yıkanmasıdır. Yıkama işlemi iki şekilde olmaktadır. Elde yıkama ve uzman firmalar tarafından yıkamadır. Elde yıkama işlemi uygulanacağı zaman arap sabunu, beyaz kalıp sabun, sıvı deterjan, toz deterjan ile halı şampuanının kullanımıdır.

Halı nasıl yıkanır sorusuna detaylı bir cevap vermek de mümkündür. Bir kovaya su doldurulur içerisine şampuan dökülür. Şampuanlı su alınarak halıya dökülür. Fırçalanmaya başlanır. Her yeri eşit şekilde fırçalanır. Hortum sabunlu halının üzerine doğru tutulur. Halıdaki sabun gidene kadar her yeri iyice durulanır. Vakumlu ıslak-kuru elektrik süpürgesi yok ise düz kısa tahta parçası ile fazla su sıyrılır. Halının direk güneş ışınlarını görmemesi gerekir. Renklerini solduracağı için güneşi tam görmeyen açık hava bir alanda kurutulmalıdır.

Halı Yıkamanın Püf Noktaları Nelerdir?

Halı Yıkamanın Püf Noktaları Nelerdir?

Halı yıkamak için yumuşak fırça seçilmelidir. Yıkama işlemine başlamadan önce üzerindeki yağ ve lekeler mısır nişastası, bulaşık makinası parlatıcısı, amonyak, karbonat ya da beyaz sirke kullanılarak çıkarılabilir. Halıda geri dönüşü olmayan zararlara sebebiyet vermektedir. Halıya uygun deterjan seçilmelidir. Halı ne ile yıkanır ise yıkansın halının dokusunu bozmayacak bir tercih yapılmalıdır. Yün halı nasıl yıkanır derseniz, yün halı hassas bir özelliğe sahip olduğu için diğer halılara göre daha özenli yıkanmalıdır. Halının üzerinde yer alan toz ve lekeler iyice temizlenmelidir. Halı şampuanı ve beyaz kalıp sabun ile yıkanmalıdır.

Halı çok fazla suyun içinde bırakılmadan şampuanı dökülerek yumuşak bir fırça ile temizlenmelidir. Halının tüm dış cephesi eşit şekilde temizlenmelidir. Daha sonra iyice durulanması gerekir. Üzerindeki köpük gidene kadar duru su akana kadar bu işlem yapılmalıdır. Daha sonra uygun bir alanda kurumaya bırakılmalıdır. Nasıl halı yıkanır sorusuna cevap olarak makinede yıkama seçeneği de verilebilir. Halıların yıkama teknikleri birbirinden farklıdır. Trendyol’un ev bakım ve temizlik ürünlerini inceleyerek halı yıkarken ihtiyacınız olacak ürünlere kolaylıkla erişebilirsiniz.

Beylikdüzü Halı Yıkama

Beylikdüzü halı yıkama olarak, evde halı silme ile ilgili birkaç bilgiyi paylaştık. Ev hanımlarına büyük ölçüde kolaylık sağlayacak yazımızı okumanız dileğiyle

Sıklıkla süpürsek bile halılarımız belli aralıklarla derin bir temizliğe ihtiyaç duyacaktır. Zamanla biriken tozlar, evcil hayvanlarımızın bıraktığı izler, üzerine dökülen çay ve kavhe lekeleri evinizin görüntüsü ve ailenizin sağlığı için olumsuz sonuçlar doğurabilir. Halı nasıl silinir, evde halı nasıl yıkanır gibi soruların cevabını ve püf noktalarını anlattığımız bu yazımızı okuyarak halılarınızı evde kolayca temizleyebilirsiniz!

Halı nasıl silinir İşte evde halı silmenin püf noktaları ve ip uçları

Yakın geçmişe kadar halı yıkama, mahalledeki komşularla birlikte yapılan, çocukların suyla eğlenerek bayram ettiği bir etkinlikti. Günümüzde ise derinlemesine halı temizliği gerektiğinde sıklıkla yıkamaya verilmekte ya da halı yıkama makineleri kullanılmakta.

Gerek zamanla biriken tozlar, gerekse çay kahve lekeleri Sebebi her ne olursa olsun, halıların bakıma ve temizliğe ihtiyacı vardır. Aksi takdirde halılar, toz ve bakterilerin birikip çoğalmayı sevdiği bir ortam oluşturur. Bu da alerjik bünyelerde ve astımı olan kişilerde sorun yaratabilir.

Halı temizliği konusunda bizi en çok uğraştıran şey, mobilyaları yerinden çekmek ve halıların kurumasını beklemektir. Fakat yazımızın devamındaki halı yıkamanın püf noktaları ile halınızı evde temizlemek ve ömrünü uzatmak tahmin ettiğinizden çok daha kolay olacak.

Evde Halı Nasıl Yıkanır?

Halıları haftada en az bir kere süpürürken, yılda en az iki kere yıkamak temizliği açısından ideal olacaktır. Evde halı nasıl yıkanır sorusunu sizin için adım adım cevapladık:

  • Öncelikle halınızı güzelce süpürün. Böylece yıkamadan uzaklaştırabileceğiniz toz ve kirlerden kolayca kurtulmuş olursunuz.
  • Halınızda lekeler varsa bunlara temiz bir bezle, fazla ovmadan müdahale edin. Bunun için ılık suyun içine damlatacağınız, ağartıcı bulundurmayan bir bulaşık deterjanı kullanabilirsiniz. Sonrasında ılık suyla durulayın.
  • Elde yıkıyorsanız halılar için üretilen özel bir şampuanı talimatlarında belirtildiği şekilde kullanabilirsiniz. Sonrasında daha kolay kuruması için fazla su kullanmamaya, halının tüylerini bozacak kadar güç uygulamamaya dikkat edin. Elektrik süpürgenizin su çekme özelliği varsa bunu kullanarak kurumayı hızlandırabilirsiniz.
  • Halı yıkama makinesi kullanıyorsanız, etiketinde belirtilen miktarda halı şampuanını temiz su bölmesine ekleyin. Makineyle halının tümünü güzelce yıkadıktan sonra su emme fonksiyonuyla fazla suyunu alın.
  • Son olarak halınızı kurumaya bırakın. Bu sırada renginin zarar görmemesi için doğrudan güneş almamasına ve iyi havalanan bir yerde kurumasına özen gösterin.
  • Halıda kalabilecek deterjan artıklarından endişe ediyorsanız beyaz sirke ve suyu eşit miktarda karıştırıp halıyı bir kere daha yıkayabilirsiniz. Bu işlem deterjan kalıntılarını halınızdan söküp atacaktır.

En Etkili Halı Temizleme Ürünü Hangisi?

Halı temizliği sırasında sabun ve suyun işe yaramayacağı durumlar da olabilir. Özellikle de inatçı lekeler, yerleşmiş kokular ve yılların tozu birikmişse. Halıdan leke çıkarma konusunda halı şampuanı ya da tozu genellikle tercih edilen seçeneklerdir.

Uğraşması zor lekeler için fazla zamanınız yoksa, şampuanın kuruması zaman alacağından, iyi kaliteli bir halı tozu denemeniz daha doğru bir tercih olacaktır. Toz ürünlerin temizlemesi daha kolaydir ve şampuanla aynı temizliği sağlar.

Halı Temizleme Tozu ile Temizleme

Halı temizleme tozunun kullanımı kolay ve hızlıdır. Karbonat ya da halı temizleme tozunu aşağıdaki şekilde kullanabilirsiniz:

  • Tozu halının üzerine eşit miktarda serpin.
  • Yaklaşık 30 dakika tozu halının üzerinde bekletin – mümkünse bütün bir gece bekletmek daha etkili olur. Bu süre içinde serpilen toz, halıdaki kirleri yumuşatacak ve kokuları giderecektir.
  • Son olarak elektrikli süpürgeyle süpürün.

Halı Şampuanı ile Temizleme

Halı şampuanı kullanmak da bir diğer temizlik alternatiftir. Bir çok çeşidini bulabileceğiniz halı şampuanını kullanırken talimatlarına uymayı unutmayın:

  • Talimatlarında aksi belirtilmiyorsa halınızın büyüklüğüne göre yeterli miktarda şampuanı suyla karıştırın.
  • Halınızı fazla ıslatmamaya çalışın – gereksiz deterjan harcamakla kalmayip, halının kuruma süresini de uzatmış olursunuz.
  • İnatçı lekeleri sert kıllı fırça kullanarak fırçalayın.
  • Halıyı kurumaya bırakın.
  • Kuruduktan sonra şampuan kalıntılarını elektrikli süpürgeyle süpürün.

Halıdan Leke Çıkarmanın Püf Noktaları

Lekeleri kuruyup halıya yapismadan önce temizlemek en iyi yöntemdir. Lekeyi bastırarak temizlemelisiniz – sürterek ovalamak lekenin halıya daha fazla bulasmasina neden olacaktır. Halı lekesi neyle çıkar diyorsanız, deterjan kullanabilir ve lekenin çeşidine göre aşağıdaki teknikleri uygulayabilirsiniz:
Sakız gibi yapışkan maddelerin üzerine buz sürüp lekenin sertleşmesini sağlamak temizliğini çok daha kolay hale getirecektir.
Kokusu olan lekeler için eşit miktarda ılık su ve sirkeyi karıştırın, daha sonra lekenin üzerine temizlik beziyle sürün.

Halı Neyle Silinir?

Evdeki halıları temizlemek için kullanılan ürünlerin başında halı şampuanları ve halı temizleme tozları gelir. Ancak evde halı silmek için daha doğal çözümleri de tercih etmek mümkündür. Örneğin karbonat ve sirke hem bakterileri öldürmek, hem de lekeleri çıkarmak için kullanılabilir.

Halınızı temizlerken su çekebilen bir süpürgeniz yoksa mutlaka sünger kullanmanızı öneririz. Elde halı silmek için kullanabileceğiniz en iyi araçlar sünger, mikrofiber bez veya süngerli paspas olacaktır.

Elde Halı Nasıl Silinir?

Halınızın cinsine göre ürününüzü seçin. İpek, shaggy ve el dokuması olan halılar diğer halılara göre farklı muamele isterler. Eğer düz ve standart bir halınız varsa yukarıda bahsettiğimiz temizlik ürünlerini kullanabilirsiniz.

  • Her şeyden önce halınızı elektrik süpürgesiyle süpürmeniz gerekir.
  • Şampuanı suyla karıştırıp sünger paspas yardımıyla, halı fazla ıslanmayacak ve çok sert davranıp halınızı yıpratmayacak şekilde silmeye başlayın.
  • Daha sonra halınızı sadece duru suya batırdığınız bir sünger veya sünger paspas yardımıyla durulayın ve kurumaya bırakın.

Evde Halı Silmek İçin Doğal Çözümler Nelerdir?

Eğer evde halı silmek için hazır malzemeleriniz yoksa doğal çözümlere de başvurabilirsiniz. Sirke, karbonat, su ve toz deterjan dörtlüsü sizin için ideal olabilir. Bu yöntem inatçı lekeler için de kullanılabilir. Toz deterjan yerine Yumoş Extra gibi kaliteli bir sıvı yumuşatıcı da tercih edebilirsiniz; bu sayede halınız mis gibi kokacaktır.

  • Yine önce halınızı süpürün.

  • Büyük bir kasede bir tatlı kaşığı karbonat, bir tatlı kaşığı toz deterjan veya çeyrek kap yumuşatıcı, çeyrek kap sirke ve yarım bardak suyu karıştırın. Karışım kendi kendine köpürecektir.
  • Karışımı püskürtmeli bir şişeye dökün. Özellikle lekeli bölgelere uygulayın ve mümkünse birkaç saat bekletin.
  • Yine bir sünger, sünger paspas veya mikrofiber bez yardımıyla durulayın.
  • Leke çok inatçıysa sert bir fırça yardımıyla çıkarmayı deneyin.

Yeni Halının Tüyleri Nasıl Temizlenir?

Eğer yepyeni bir halı aldıysanız ve tüy yapıyorsa halıyı süpürmeniz yeterli olmayacaktır. Yeni halının tüylerinden yayvan, orta sertlikte bir halı fırçasıyla tarayarak kurtulabilirsiniz.

  • Bir kova su ve halı fırçanızı alın.
  • Halının üst kısmından başlayarak tüyleri fırçayla toplamaya başlayın.
  • Fırçanın halıyı çok fazla ıslatmamasına dikkat edin.
  • Toplanan tüyleri başka bir kovaya atın.
  • İşlem tamamlandıktan sonra halınızın kurumasını bekleyin.
  • Kuru halınıza toz halı temizleyici veya karbonat dökün.
  • Halınızı ertesi gün elektrik süpürgesiyle süpürün.

Halı yıkama zorlu bir iş gibi gelebilir ama gördüğünüz üzere çok fazla efor sarf etmeden herkesin yapabileceği masrafsız bir temizliktir. Evde halı nasıl temizlenir artık biliyorsunuz. Anlattığımız yöntemleri kullandığınızda halınızı temizlemeye vermek durumunda kalmayacaksınız. Yine de işin içinden çıkamadıysanız Beylikdüzü halı yıkama firmamızdan yardım alabilirsiniz.

Kirlenen halılarınızı tertemiz yapacak: Sadece 2 malzeme ile 10 dakikada mis gibi yapan yöntem!

HALI TEMİZLEMENİN PÜF NOKTALARI NELER?

Halıdaki lekeyi çıkarma esnasında bezi çok fazla sürtmek lekenin halıya daha fazla yayılmasına neden olur bu da lekenin çıkmasını zorlaştırır ve sadece bir bölgede değil her bölgeye yayılmış olur. Bunun için çok sürtmeden oval hareketlerle ve bastırarak temizlemelidir.

Halı temizliği esnasında dikkat edilmesi gereken en önemli noktalardan biri de; lekenin türüne göre temizleme işlemi yapılmasıdır. Çay, kahve, meyve suyu gibi maddelerin halıya dökülmesi sonucu, halıyı silmeden önce havlu kağıt ile güzelce temizleyin. Ardından havlu ile dairesel hareketler yaparak oluşan lekeyi güzelce temizleyin.

Son olarak ise, halı da ki kötü kokunun gitmesi için; halının üzerine karbonat serpin ve yaklaşık 1 saat kadar beklenir. En son elektrik süpürgesiyle halıyı güzelce süpürün. Bu durum oluşan kokuları engelleyecek.

Halı Silme Nasıl Yapılır?

Evimizdeki halıların temiz olmasını sağlamak amacıyla halı silme işlemini ara ara yapıyoruz. Evimizin içinde lekesiz, pırıl pırıl halılar görmek hepimizin isteği, ama bu her zaman pek mümkün olmuyor.
Hele de sizin evinizde de bizdekiler gibi ufaklıklar varsa.. Mesela bizim evdeki halının lekesiz hali elinde bir bardak kompostoyla salona giren oğlumla son buluveriyor&#;

Halıların temiz, lekesiz ve pırıl pırıl kalmasını her zaman sağlamak pek mümkün olmuyor tabi ki!
Ama bu lekelerden kurtulmak için halı silme işlemi sırasında kullanabileceğimiz halı şampuanları gibi içeriğinde zararlı kimyasal maddeler barındıran deterjanlar dışında doğal ürünler kullanmamız gerekiyor.

&#;Halı Şampuanlarının Zararları&#; yazımda halı temizleme yaptırırken ya da halı temizliği yaparken halı silme suyuna katttığımız halı şampuanlarının sağlığımıza vermiş olduğu zararlar neler onlardan bahsettim.

Kimyasal halı şampuanları olmadan halı temizliği nasıl yapılır?

Kimyasal kullanmadan doğal ürünler ile halı silme işlemi aslında hepimizin bildiği, ama modern yaşamın bize unutturduğu yöntemlerden oluşuyor&#;

Ve aslında sandığımızdan daha basit, daha uygun ve daha sağlıklı olan bu yöntem için halihazırda &#;doğal yaşam&#;a geçmeye çalışan bir evde bulunan doğal ürünler ile halı silme işini yapmak mümkün!

Biraz emek katmak gerek işin içine, hepsi bu..

 

Siz size uyan halı silme yöntemleri hangisi ise onu seçerek halı temizliğinizi yapabilirsiniz. Doğal ürünler ile yapmış olduğunuz bu halı temizleme sonrası halılarınız;

  • hem kirlerden,
  • hem mikroplardan,
  • hemde kimyasal ürünlerden arta kalan zehirli maddelerdenarındırmış olacaksınız.

Halı Silme İşleminde Size Gerekli Olacak Olan Doğal Malzemeler Neler?

 

Doğal Ürünler ile Halı Silme Nasıl Yapılır?

 

Yukarıdaki fotoğraftada görebileceğiniz gibi halı temizliği için size gerekecek olan doğal ürünler;

  • Karbonat
  • Boraks
  • Arap sabunu
  • Mısır nişastası
  • Oksijenli su
  • Beyaz sirke
  • Sabun
  • Limon
  • Halı silme bezi (eski bir havlu, mikrofiber bez)

Doğal halı silme sırasında kullanacağınız bu doğal temizlik ürünlerinin hepsinin farklı bir kullanım sebebi olacak, detayları yazımın devamında bulabilirsiniz.

Halı silme işlemine geçmeden önce halılarınızı güzelce süpürün.

Halıdaki Toz Nasıl Temizlenir?

Halıyı tozdan arındırmak için elektrik süpürgesi ile detaylıca süpürün. Ancak halıyı sadece üstten süpürerek tüm tozlardan arındırmak mümkün değil. Bu yüzden tersini çevirip aynı şekilde tersten de iyice süpürün . Böylece halının tüylerinin en alt kısmında biriken tozları da elektrik süpürgeniz ile çekmiş olacaksınız.

Doğal Ürünler ile Halı Temizliği Nasıl Yapılır?

Kuru halı temizleme için kullanacağınız bu doğal ürünler ile halı temizliği yaptığınızda halılarınızın mis gibi kokmasını sağlayabilir ve halının diplerine yerleşmiş olan toz ve kirlerden arındırabilirsiniz.

Evde kuru halı temizleme için gereken malzemeler;

  • 2 su bardağı karbonat
  • 1/2 su bardağı mısır nişastası
  • 1 yemek kaşığı nane, kekik, biberiye veya defne yaprağı (hem kokuvermesi, hemde mikropları yok etmesi için)
  • 1 yemek kaşığı toz karanfil (hem koku vermesi, hemde halılardaki maytların büyük kısmını yok etmesi)
  • 1 yemek kaşığı boraks (dezenfekte etmesi için)
  • Büyük delikli bir tuzluk

Kuru Halı Temizleme Nasıl Yapılır?

1.Tüm malzemeleri iyice birbirine karıştırın
2.Büyük delikli bir tuzluğa koyun.
seafoodplus.infoıya eşit miktarda ve bolca serpin ve bu karışımı halı fırçası ile halıya iyice yedirin.
seafoodplus.infoığınız kuru karışımın halının tüylerinin aralarına iyice girdiğinden emin olun.
seafoodplus.info şekilde en az iki saat hatta imkanınız var ise eğer sabaha kadar bekletin.

Evde Kuru Halı Temizliği Nasıl Yapılır?

6. Sabah ilk iş elektrik süpürgesinin çekiş gücü en kuvvetli olan ayarıyla halıyı iyice bir süpürün.
7. Halının tüyleri arasına giren karbonat ve mısır nişaştası oralarda biriken tozları kendileriyle beraber süpürmenizi sağlayacaktır.Böylelikle halının en diplerinde biriken tozları dahi temizlemiş olacaksınız.

kuru halı temizleme nasıl yapılır?

Buharlı Makine ile Halı Temizliği

Buharlı makineler genel olarak ev temizliği konusunda çok başarılı ürünler.
Bir buharlı makineye sadece su doldurarak parke, fayans, mermer, lavabo, kapı, halı, koltuk, dolap, duvar ve hatta cam bile silebilirsiniz (yazmayı atladığım yer var mı acaba diye bir daha baktım, sanırım yok:).

Aslında kısaca söylemek gerekirse amacına uygun buharlı bir makine aldığınızda hem kimyasallardan uzak kalarak tüm yüzeylerdeki mikropları yok edebilir, hemde evin havasını bile sadece su kullanarak değiştirebilirsiniz.

Halı silmek için buharlı makine nasıl kullanılır?

Halılarınızı süpürdükten sonra buhar makinesinin başlığına takacağınız mikrofiber bir bez ile halınızı baştan sona sildiğinizde halınızın parladığını, kabardığını ve halının içerisindeki mayt ve akarların (yüksek ısıdan dolayı) öldüğünü ve evinizin havasının değiştirdiğini fark edeceksiniz.

buharlı makine ile halı silme

Ancak buhar makineleri halı lekesi çıkarmak için işe yaramıyor, sadece sıcaklığıyla o lekeyi yumuşatıyor. Halı lekesi için başka doğal ürünler kullanarak, lekeye müdahale etmeniz gerekecek. Halı lekesi temizliği yazımın devamında var.

Sabun ve Su ile Halı Silme

Doğal bir sabun, örneğin kastil sabunu veya arap sabunu halı silmek için mükemmel bir çözüm olacaktır.
Çünkü sabunlar özellikle kastil sabunu ve arap sabunu leke ve kir giderme özelliğine sahiptir ve kullanımı diğer kimyasal sabunlar gibi toksik veya tehlikeli değildir.

halı silmek için su ve sabun

İhtiyacınız olan şeyler ;

  • Ilık su
  • Sabun
  • Mikrofiber bez (halı silme bezi olarak eski bir havlu kullanırsanız çok daha iyi iş çıkarmanıza yardımcı olacaktır).

Halı silme suyu için ılık su kullanın, ılık suyla ıslattığınız havluyu sabunla köpürtün ve havluyu halı fırçasına dolayıp (böyle çok daha pratik olacak, mutlaka deneyin) halınızı silin, hepsi bu!

Sonrasında sirkeli su ile durulama işlemi yaparsanız eğer halınızın parlamasını sağlarsınız.

Bitkisel Halı Şampuanları

Bitkisel Halı Temizleme Urunleri ile Hali Silme

Özellikle evdeki miniklerin sıklıkla yakın temas halinde bulunduğu halıların temizliği için kullanılan ürünler çok önemli. Ancak bitkisel halı temizleme ürünlerini diğer ürünler gibi her markette çeşit çeşit bulmamız mümkün değil.

Hem bilinçli olup talep oluşturamadığımız, hemde diğer ürünlere göre daha pahalı olduğu için olsa gerek bu  bitkisel ürünler market raflarında pek yer bulamıyor.

Bu sebeple genellikle sadece internetten satın almak mümkün olabiliyor.
Bu bitkisel ürünlerin satışını yapan e-ticaret firmalarının çoğu ürün içerikleri hakkında bilgi vermiyor ve bu eksik bilgi ürün tercih ederken bizim işimizi daha da zorlaştırıyor.

O zaman yapabileceğimiz tek bir şey kalıyor geriye, o da bitkisel bir ürünün sahip olması gereken sertifikalardan haberdar olup, bu sertifikaları almayı düşündüğünüz ürünün üreticisinden talep etmek.

&#;Bitkisel Ürünlerin Sahip Olması Gereken Sertifikalar&#; yazımda tüketici olarak sorgulamamız gereken sertifikalar hakkında bilgi bulabilirsiniz.

Burada dikkat etmeniz gereken küçük bir ayrıntıdan bahsetmeden geçmek istemiyorum; üretici firmadan “alacağınız ürüne ait olan sertifikayı” istemeyi unutmayın.

Firmalar onlarca ürünlerinin her birine değil de, belli başlı ürünlerine belge alıp, diğer ürünlerinde aynı hassasiyeti göstermeyerek üretim yapabilir ve genel bir sertifika ile tüm ürünlerinin doğal, ekolojik olduğunu belirtebilirler.

Bunun için istediğiniz belgede almayı düşündüğünüz ürünün adının veya varsa kodunun bulunuyor olmasına lütfen dikkat edin.

Daha fazla ödeyerek bitkisel ürünler neden almalıyım diye aklınızdan geçiriyorsanız eğer &#;Temizlikte Neden Bitkisel Ürünler Kullanmalıyız?&#; yazımı okuyabilirsiniz.

Doğal Ürünler ile Halı Kokusunun Giderilmesi

Halı Kokusu Giderilmesi İçin Karbonat

Halınızın kokusunun giderilmesi gerekiyorsa, çözümü mutfağınızda saklı!
Karbonat, harika bir koku gidericidir çünkü kokuları çok etkili bir şekilde emer.
Karbonatı büyük delikli bir tuzluğa koyun, halının üzerine serpin, fırça ile üzerinden geçerek karbonatın halının içine geçmesini sağlayın ve üzerinde birkaç saat bekletip ardından süpürün.
Karbonat, halı kokusunu emecektir.

karbonat ile halı temizliği

Halılarınızın güzel kokmasını istiyorsanız eğer;

Karbonatı koyduğunuz büyük delikli tuzluğa lavanta uçucu yağından birkaç damla damlatın ve tuzluğu çalkalayın, ardından halının üzerine bu lavantalı karbonatı serpin, bekletin ve süpürün.
Karbonata karanfil uçucu yağı damlatıp halının üzerine serperseniz aynı zamanda akar ve maytlarında yok olmasını sağlarsınız.

Halı Kokusu Giderilmesi İçin Beyaz Sirke

Sirke de karbonat gibi halı kokusunu gidermek için harika bir üründür, çünkü hem kokuları emer hem de kokuya neden olan bakterileri öldürür.
Sirkeyi bir sprey şişesine dökün ve ardından halının üzerine ince bir sis püskürtün.
Sirke kokusu uzaklaşması birkaç saat sürebilir ama sonrasında kokusuz ferah kokan bir halınız olur.
Sirkenin kokusundan hoşlanmıyorsanız eğer meraklanmayın, sirke kokusu halı kurudukça dağılacak, kalıcı bir koku bırakmayacaktır.

beyaz sirke ile halı lekesi silme

Halı Kokusu Giderilmesi İçin Limon

Halının üzerinde kokunun giderilmesi gereken küçük bir alan var ise eğer, limon kullanmayı düşünebilirsiniz. Bir limon suyunu birkaç çorba kaşığı suyla karıştırın ve sonra lekeli bölgeye sürün.
Limonun asitliği en kötü kokuları bile giderecektir.
Üzerine limon suyu karışımını döktüğünüz alanı sabunlu suyla silip ardından bir bezle kurulamayı unutmayın.

limon ile halı leke silme

Doğal Ürünler ile Halı Lekesi Temizliği

Halı Lekesi İçin Karbonat

Öncelikle halınıza sıvı bir şey döküldüğünde kuru bir bezle ya da havluyla bastıra bastıra olabildiğince çok sıvıyı almaya çalışın.
Sonrasında dökülen sıvının bırakmış olduğu lekeli alan üzerine karbonat serpin, tüm sıvıyı emecek kadar koyduğunuzdan emin olun ve emmesi için birkaç dakika bekleyip, su ile halı silme yapıp, durulayın.
Karbonatı halı lekesi çıkartma için çok ideal bir üründür ve tüm genel halı lekelerini halınızdan çıkartmak için güvenle kullanabilirsiniz.

karbonat ile halı silme

Halı Lekesi İçin Sirke ve Su

Halınıza suda çözünen basit bir sıvı (kola, süt) döküldüyse eğer temizlemek için sirke ve su karışımını kullanabilirsiniz.

Bir sprey şişesinde;
• 1 lt su
• 1/4 çay bardağı beyaz sirkeyi

karıştırın.

Halı lekesinin tümüne püskürtün ve su ile silip, durulayın.

sirkeli su ile halı silme

Halı Lekesi İçin Oksijenli Su (%3 seyreltilmiş)

Kan lekelerini en zor çıkan halı lekelerinde biridir. Hatta halılar da dahil olmak üzere, kumaşlardan da bu kan lekesini çıkarmak zordur.
Oksijenli su, doğal bir oksitleyici olduğundan kan lekesi çıkarmada kanı parçalayarak yardımcı olabilir.
Temiz bir bez üzerine biraz oksijenli su koyun ve alanı tekrar tekrar silin.
Kanın çıkması biraz zaman alabilir, bu yüzden sabırlı olun ve ara ara oksijenli su ile halı silme işlemine devam edin.

oksijenli su ile halı temizliği

*Oksijenli suyu kullanmadan önce görülmeyen halı bölgesindeki halı liflerine zarar vermeyeceğini test ettiğinizden emin olun.
*Oksijenli suyu (Hidrojen peroksit) kullanırken % 3 seyreltilmiş çözeltiyi seçtiğinizden emin olun.

Halıdaki çay lekesini çıkarmak için lekenin üzerine bol limonlu suyu döküp, 1 saat kadar bekletip halı silme işlemini yapın.
Üzerine limon suyu karışımını döktüğünüz alanı sabunlu suyla silip ardından bir bezle kurulamayı unutmayın.

 

limon ile halı lekesi silme

Tüm bu doğal ürünleri kullanarak halı silme işlemini yaptığınızda yaşam alanınızda en çok yer kaplayan halı temizliğini kimyasal kullanmadan sağlayabilirsiniz.

Şimdi gönül rahatlığıyla oynasın çocuklar, emeklesin bebekler&#;


Notice: Trying to access array offset on value of type null in /var/www/vhosts/seafoodplus.infoon line 66

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /var/www/vhosts/seafoodplus.infoon line 82

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir