radyoterapi mezunu arayan hastaneler / Radyoloji - Radyoterapi Teknikeri

Radyoterapi Mezunu Arayan Hastaneler

radyoterapi mezunu arayan hastaneler

Radyoterapi Programı

Kanser, dünyanın önemli bir sağlık sorunu olup, en önemli ve yetkin tedavi yöntemlerinden biri ise radyoterapi uygulaması olarak değerlendirilmektedir. Günümüzde uygulanan tedavi seçenekleri arasında tek başına küratif veya cerrahi, kemoterapi gibi tedavi teknikleri ile birlikte aynı zamanda kanser hastalığının yol açtığı şikayetlerin giderilmesinde palyatif tedavi yöntemi olarak kullanılmaktadır.

Radyoterapi Programının amacı; radyoterapi uzmanlarına, radyasyon fizikçisine ve radyasyon onkologlarına yardımcı olabilecek ve radyasyon onkolojisi merkezlerinde çalışabilecek, makine ve ekipmanların kontrolünü yaparak, hastayı tedavi ve simülasyona hazırlama işlemleriyle, ışın tedavisi ve simülasyon yapma bilgi ve becerisine sahip nitelikli yardımcı sağlık personeli yetiştirmektir.

Radyoterapi programını bitirenlere "Sağlık Teknikeri (Radyoterapi Teknikeri)" unvanı verilmektedir.

İstihdam alanı geniş olan Radyoterapi mezunları, ülkemizdeki üniversite hastaneleri, devlet hastaneleri, özel hastaneler ve özel kliniklerin Radyasyon Onkolojisi birimlerinde çalışabilirler. Ayrıca bu programdan mezun olan öğrenciler Dikey Geçiş Sınavı'nda (DGS) başarılı olmak suretiyle lisans programlarına devam edebilmektedirler.

Programımızdan Dikey Geçiş Yapılabilecek Lisans Programları:

• Acil Yardım ve Afet Yönetimi

• Hemşirelik

• Sağlık Yönetimi

Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu, Radyoterapi Programı öğrencilerimiz, uygulama ve pratik becerilerini geliştirmek için uygulamalı derslerini Üniversite Laboratuvarları ve Bahçeşehir Üniversitesi Medical Park Göztepe Hastanesi’nde gerçekleştirmektedir.

Radyoloji - Radyoterapi Teknikeri

Tanım

 Hastanın, hekim tarafından belirlenen vücut kısımlarının filmini çeken, hastalara ışın tedavisi uygulayan kişidir.

Görevler

Radyoloji-radyoterapi teknikeri radyoloji uzman hekiminin gözetimi altında çalışır.
- Hastanın, doktoru tarafından belirlenen vücut kısımlarının filmini çeker,
- Kanser hastalığının teşhisi aşamasında hastanın bilgisayarlı tomografisini çeker,
- Işın tedavisi görecek hastaların aygıtlarını hazırlar,
- Tedaviyi uygular, tedavi süresince hastanın durumunu kontrol eder,
- Kullandığı cihazların bakımını ve basit onarımlarını yapar.

Mesleğin Gerektirdiği Özellikler

Radyoloji-radyoterapi teknikeri olmak isteyenlerin;
- Fizik ve biyolojiye ilgili ve konularda başarılı,
- Sözlü ve yazılı yönergeleri anlayabilen ve uygulayabilen,
- Ellerini ve gözlerini eşgüdümle kullanabilen,
- Dikkatli, ayrıntıları görebilen,
- Güler yüzlü, sabırlı ve sorumluluk duygusu gelişmiş
kimseler olmaları gerekir.

Çalışma Ortamı ve Koşulları

 Radyoloji - radyoterapi teknikeri hastane, dispanser ve diğer sağlık  kuruluşlarında karanlık odalarda çalışır. Görev sırasında çok çeşitli cihaz ve makine kullandığından dolayı birinci derecede makinelerle ilgili görünür, ancak bu meslekte insan ilişkileri  çok önemlidir. Özellikle X ışınları uygulanırken hastaya karşı sabırlı davranmak gerekir. Sürekli X ışınları altında çalışmak bazı meslek hastalıklarına yol açabileceğinden bu meslek elemanlarının dikkatli olmaları gerekir.

Çalışma Alanları ve İş Bulma Olanakları

Sağlık hizmetleri meslek yüksekokullarından mezun olan öğrenciler Sağlık Bakanlığının yataklı ve yataksız tedavi kurumları ile koruyucu sağlık hizmetleri veren kuruluşlarında, SSK, üniversite ve çeşitli kuruluşlara bağlı hastanelerde, özel klinik ve polikliniklerde görev alabilmektedirler

Meslek Eğitiminin Verildiği Yerler

 Mesleğin eğitimi  üniversitelere bağlı sağlık hizmetleri meslek yüksekokullarının "Radyoloji” ve “Radyoterapi" bölümlerinde verilmektedir.

Meslek Eğitimine Giriş Koşulları

Meslek liselerinin “Radyoloji” ve“Radyoterapi” alanından mezun olanlar gerekli şartları taşımaları şartıyla istedikleri takdirde, ÖSYM’nin bu bölüm için belirlediği ön lisans programlarına sınavsız geçiş için başvurabilirler.
  .
Meslek liselerinin sınavsız geçiş için belirlenen bölümleri dışındaki bölümlerden ya da liselerden mezun olanlar/olacaklar ise ÖSYM Başkanlığınca yapılan Öğrenci Seçme Sınavına (ÖSS) girmeleri, yeterli “Sayısal (SAY)” puanı almaları koşulu ile sınavsız yerleştirme sonunda kontenjan kalırsa ek yerleştirme ile açık olan programlara istedikleri taktirde Y-ÖSS puanlarına göre yerleştirilebileceklerdir.

Eğitimin Süresi ve İçeriği

Eğitim süresi 2 yıldır.
Eğitim süresince;
I. Yıl: Fizyoloji, Anatomi, Fizik, Psikoloji, Radyolojiye Giriş, Temel Fizik, Sağlık Mesleğinin Esasları ve Deontoloji, Biyoistatistik, Radyoloji Fiziği, Radyasyondan Korunma, Patoloji, İnsan Vücudunun Radyoloji Anatomisi, Parenteral Tedavi Uygulamaları, Yabancı Dil, Türk Dili, Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi,

II Yıl: İlk Yardım ve Reanimasyon, Radyografi, Radyolojik İncelemeler, Nükleer Tıp, Bilgisayar Bilgisi, Halkla İlişkiler, Radyasyon Onkolojisi, Görüntüleme Yöntemleri, Bölgesel Radyoloji, Radyolojide Araç-Gereç Bakımı ve Onarımı derslerini alırlar. Derslerin içeriği ve ders programı ekte yer almaktadır. Öğrenciler, ayrıca birinci ve ikinci yıl staj yaparlar.

 

Meslekte İlerleme

“Radyoloji”ve “Radyoterapi” ön lisans programlarını başarı ile bitirenler ÖSYM tarafından açılan Dikey Geçiş sınavında başarılı oldukları takdirde,  Sağlık Memurluğu, Hemşirelik, Hemşirelik ve Sağlık Hizmetleri  lisans programlarına dikey geçiş yapabilirler.
Kurumlarının bünyesinde yapılan hizmet-içi eğitim programlarına katılıp meslekte meydana gelen yenilikleri mesleklerinde uygulama imkanına sahip olabilmektedirler.
Bu meslekte hastalık riski fazla olduğundan meslek üyeleri erken emekli olabilmektedirler.

Burs, Kredi ve Ücret Durumu

- Meslek eğitimi süresince kazanç söz konusu değildir. Ancak koşulları uygun olan öğrenciler Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu'nun öğrenim ve harç kredisinden yararlanabilirler.
- Ayrıca çeşitli kurumların verdiği burs imkanlarından yararlanabilmektedirler.
- Kamu kesiminde görev alan radyoloji-radyoterapi teknikerleri, Sayılı Devlet Memurları kanununa tabi olarak asgari ücretin yaklaşık katı kadar ücret alabilmektedirler.  
- Meslek elemanları X ışınları yüzünden bazı hastalıklara maruz kaldıklarından kendilerine ek tazminat ödenmektedir.

- Özel işyerinde çalışanların ücretleri işverenle yaptıkları anlaşmalarla belirlenir

Diğer

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası