sünnet sonrası normal külot ne zaman giyilir / Sünnet Sonrasında İyileşme Kaç Günde Gerçekleşir? | Emir Sünnet Kıyafetleri

Sünnet Sonrası Normal Külot Ne Zaman Giyilir

sünnet sonrası normal külot ne zaman giyilir

Sünnet Hakkında Bilinmesi Gerekenler

İçindekiler

Sünnet yaptırma sıklığı tüm dünyada yaygınlaşıyor

Erkek çocuklarda penisin ucunu çevreleyen derinin alınması işlemine sünnet adı verilmektedir. Sünnet, inançlarımız ve sosyal yönü dışında bilimsel olarak da önerilmektedir. Sünnet derisinin pipi başına yapışık ve dar olması durumunda, idrar yapmada zorluk ve bazen idrar yolu enfeksiyonu görülebilmektedir. Ayrıca, sünnet olmamış erkeklerde cinsel yolla bulaşan hastalıkların ve penis kanseri riskinin arttığı bilinmektedir. Sünnet olmamış erkeklerin eşlerinde rahim ağzı kanseri daha sık görülmektedir. Sünnet sonrası idrar yolu enfeksiyonu riski azalmaktadır. Bu bilimsel veriler ışığında, dünyada sünnet yaptırma oranında giderek artmaktadır.  İdrar yolu enfeksiyonu, pipi derisi iltihabı, pipi ucunda balonlaşma ve zorlanarak işeme veya bazı böbrek ve idrar yolu hastalıklarında erken sünnet önerilmektedir. Çocukların sünnet öncesinde muayene edilerek; varsa sünnetle birlikte ameliyat edilmesi gereken hastalıklar ya da bazen sünnetin 1 yaşa kadar ertelenmesini gerektiren hastalıklar tespit edilmelidir.

Sünnet 2 yaş öncesi ya da 6 yaş sonrasında yapılmalı

Ameliyathane ortamında ve uygun anestezi ile yapılan sünnet günübirlik bir cerrahi işlemdir. Çocuğun uzun süre hastanede yatmasına gerek yoktur. İşlem sonrasında hastanede saatlik takip genellikle yeterli olmaktadır. Sünnetin 2 yaşından önce ya da yaşından sonra yapılması tavsiye edilmektedir. Çocukta yaş arasında enfeksiyon ya da böbrek hastalığı varsa bu dönemde de erken sünnet yapılabilmektedir. 

Yenidoğan döneminde ve 6 yaşından sonra uyumlu çocuklarda, konuşulup yapılacak işlemler anlatıldıktan sonra lokal anestezi ile sünnet yapılmasında sakınca yoktur. Bunun haricinde sünnet işlemi genellikle genel anestezi ile yapılmaktadır. Günümüzde çocuk anestezisi alanı gerek teknolojik açıdan gerekse deneyim olarak son derece büyük bir gelişme kat etmiştir. Yenidoğmuş bebekler bile gerektiğinde, acil durumlarda uzun süreli genel anestezi ile ameliyat edilebilmektedir. Anestezinin erişkin hastalar için olan riskleri çocuklar için de söz konusudur. Bu nedenle genel anestezi gerektiren cerrahi işlemlerin deneyimli merkezlerde yapılması önemlidir.

Kanamaya neden olabilecek ilaçlar sünnet öncesinde kesilmeli

Sünnet genel anestezi altında yapılacaksa, çocuğun sağlıklı olduğu yani öksürük, aksırık, ateş enfeksiyon halinin olmadığı bir dönem tercih edilmelidir. İşlem öncesinde çocuğun sürekli kullandığı ilaçlar veya varsa kronik hastalıkları konusunda sünneti yapacak olan cerraha bilgi verilmelidir. Sünnet anesteziyle yapıldığı için işlem sonrası saat boyunca ağrı olmaz. Bu süre sonunda ağrı olabileceği için ilk gün her saatte bir çocuğun yaşı ve kilosuna göre belirlenen miktarda ağrı kesici verilmektedir. Bunun yanı sıra işlem sonra kanama olabilmektedir. Bu nedenle özellikle kanamaya neden olabilecek ilaçların sünnet öncesi bir hafta kadar önceden kesilmesi gerekmektedir. Ailede sünnet sonrası kanama, diş çekimi sonrası kanama öyküsü ya da kan hastalığı varsa mutlaka hekime bilgi verilmelidir.

Sünnetten 10 gün sonra denize girilebilir

Ameliyat sonrasında çocuğun pipisinde sargı bezi veya şeffaf tabaklı bir pansuman bulunmaktadır. Bu pansuman idrarla ıslanıp veya birkaç gün sonra duş sırasında çıkar. Sabun ve şampuanla duş yapılabilir fakat pipiye sürtme ya da ovalama hareketi yapılmaz. Pansuman çıktıktan bir süre kremle bakıma devam edilmesi önerilmektedir. Sünnet derisi yapışık olan çocuklarda iyileşme genellikle kabuk şeklinde olmaktadır. Hızlı iyileşme için çocuğa günlük ya da gün aşırı duş yaptırılıp, pipinin iyileşmesini kolaylaştırıcı kremler uygulanması tavsiye edilmektedir. İşlem sonrası ilk bir hafta boyunca ani ve sert hareketlerden kaçınılmalıdır. Yara kabuğu geçtikten sonra yaklaşık 10 gün sonra denize girilmesinde sakınca yoktur. Bezli bebeklerin sünnet sonrasında büyük boy alt bezi kullanması, duş yaptırılması ve krem uygulanması bakım için yeterlidir. Büyük çocuklar da sünnet sonrası geniş iç çamaşırı kullanmalıdır.  

Sünnet sırasında yapılan küçük bir hata kalıcı hasarlara neden olabilir

Sünnet çan, gomco, plastik kıskaç ve cerrahi sünnet yöntemleriyle yapılabilmektedir. Hastane ortamında sorun gelişme olasılığı en düşük olan cerrahi sünnet yapılmaktadır. İşlem sırasında küçük bir hata; yapışıklık, pipide eğrilik, idrar yaptığı delik ucunda darlık gelişmesine neden olabilmektedir. Bu nedenle işlem ameliyathane koşullarında sürekli çocuk ameliyat eden bir deneyimli çocuk cerrahı veya çocuk üroloğu tarafından yapılmalıdır.

Sünnet basit bir cerrahi işlem gibi görünse de, operasyon sonrasındaki bir haftalık sürecin dinlenerek geçirilmesi önem taşıyor. Çocuk Cerrahisi Uzmanımız Dr. Rahşan Vargün Yıldız'dan randevu almak için tıklayın.

Sünnet sonrasına dikkat

Sünnet dönemi başladı hastaneler yanlış kesilen vakalarla doluyor. Peki doğru sünnet nasıl yapılır?

Yayınlanma: - 02 Temmuz Güncellenme:

Sünnet sonrasına dikkat

funduszeue.info / Sağlık Servisi

Yaz aylarının gelmesiyle birlikte sünnet mevsimi de başlamış oldu. İstatistiklere göreyse her 3 çocuktan 2’sinin sünneti yanlış yapılıyor.

Peki ideal sünnet nasıl olmalı? Sünnet ne zaman yapılmalı? Sonrasında nelere dikkat edilmeli? İşte tüm bu soruları Üroloji Uzmanı Doç.Dr. Haluk Kulaksızoğlu’na sorduk.

İşte Doç.Dr. Kulaksızoğlu’ndan sünnet önerileri:

İdeal Sünnet Nasıl Olmalıdır?

Sünnet gerek dini ve ananevi gerekse de tıbbi nedenlerle yapılabilmektedir. Ancak halen daha eskilerden gelen geleneksel köy adetleri nedeni ile, aslında ciddi bir cerrahi girişim olan sünnetin komplikasyonlarından korunmak için gerekli tıbbi tedbirler yeterli değildir. Şişli Florence Nightingale Hastanesinden Doç. Dr. Haluk Kulaksızoğlu, sünnetin “kesip bitecek” bir işlem değil ciddi cerrahi bir müdahale, yani ameliyat olduğunu ve doktorlar tarafından yapılması gerektiğini belirtiyor.

Modern tıbbın gereği olarak cerrahi her türlü müdahalenin olduğu gibi sünnetin de cerrahi koşulların olduğu ameliyathane ortamında yapılması gerekir. Enfeksiyon riski, gerekli müdahalelerin yapılabilmesi açısından bu son derece önemlidir. Sünnet olacak çocukların gerekli hazırlıklar yapıldıktan sonra hazırlanarak ameliyathaneye alınması komplikasyonlardan korunma açısından en önemli adımlardan birisidir.

Sünnet ne zaman yapılmalıdır?

Çocuk gelişim uzmanları, psikolojik olarak çocukların sorun yaşamaması için sünnetin 2 yaşından önce mümkün olduğu kadar erken dönemde yapılmasını veya 6 yaş sonrasında yapılmasını önermektedirler. Ancak tabii ki bu acil tıbbi sünnetler dışında bir durumdur. Son yıllarda sadece lokal anestezi değil bir ameliyat mantığı ile genel anestezi veya sedasyon verilmesi çocuklarda oluşabilecek psikiyatrik sorunların da ortadan kalkmasını sağlamaktadır. İşeme sorunu olan, sık enfeksiyonlar gibi tıbbi gereklilik durumlarında çocukların yaşına bakılmaksızın sünnet olmaları mümkündür. Acil nedenlerle bu yaş aralığında sünnet yapılan çocukların psikolojik gelişimleri açısından mutlaka anestezi altında bunu hatırlamayacakları şekilde yapılması faydalı olacaktır. 6 yaş sonrasında yapılacak sünnetlerde de çocukların kendi akranlarından aldıkları yanlış bilgilendirmeler onların bu işleme bakış açısını belirlemektedir.

Lokal veya anestezili sünnet hangisini tercih edilmelidir?

6 aya kadar olan bebekler dışında tüm çocukların uyutularak sünnet olmalarında fayda vardır. 6 ay öncesinde penis bölgesi sinirleri tam olarak ağrıya hassas olmadığından lokal anestezi ile yapılabilmektedir. Özellikle halkımız arasında “aneztesi” uygulamaları konusunda ciddi bir ön yargı bulunmaktadır. Sünnet sırasında uygulanan anestezi daha çok sedo-analjezi adı verilen normal ameliyatlarda kullanılan anestezilerden daha hafif bir işlemdir. Tam manası ile derin bir uyku hali sağlanmaktadır. Anestezi sonrası insanların korktukları olaylara neden olan kas gevşemesi için gerekli ilaçlar burada gerekmediğinden anestezi riski de son derece düşüktür. Çocukların psikolojik konforu ve sonuçta ellerinden ve kollarından birilerinin tutmasının verdiği baskıdan bu şekilde kurtulan çocukların sünnetleri de işlemi gerçekleştiren doktor tarafından da daha özenle yapılabilmektedir. İdeal olarak anestezi ile gerçekleştirilen sünnetlerin ameliyathane ortamında yapılmasının bir başka nedeni de budur.

Sünnet sonrası bakım nasıl olmalıdır?

Sünnet sonrasında genellikle cildin kapanması ilk gün içerisinde olmaktadır. Ancak kullanılan dikişlerin erimesi, oradaki dokularda olan şişlik ve kızarıklıkların tam olarak geçmesi yine de bir hafta ile on gün arasında bir zaman alabilmektedir. Sünnet sonrasında antibiyotikli bir pomad genellikle önerilmektedir. Bu taze yaranın enfeksiyonlardan korunması açısından faydalıdır. Aynı zamanda ilk 2 gün için bir ağrıkesici kullanılması gerekebilmektedir. Eğer ameliyathane gibi steril-temiz bir ortamda sünnet gerçekleştirildi ise genellikle antibiyotik kullanılması gerekmez. Sünnet derisinin veya pansumanın çocuk idrarını yaparken ıslanması yara iyileşmesi ve enfeksiyon gelişmesi açısından bir risk taşımaz. Çocuk idrarı steril yani, mikropsuz bir sıvıdır. Sünnet işlemi sırasında kendiliğinden eriyen dikişler kullanıldığından pansuman ve dikiş alma gibi bir gereksinim olmamaktadır. Sünnet sonrasında doktorunuzun uygun göreceği bir kontrol zamanı sonrasında gündelik hayatına dönmesi mümkün olacaktır. Sünnet sonrası cilt iyileşmesinde bir sorun yok ise çocuklar 4 gün sonrasında banyo yapabilir durumda olurlar.

Sünnet sonrasında alt bezi bağlanabilir mi, ne giymeli?

Sünnet sonrasında altına bez bağlanan çocukların bezinin hemen bağlanmasında bir sorun olmaz. Daha büyük çocuklar için ise korumalı sünnet iç çamaşırları önerilebilir. Genellikle sünnet sonrasında banyo için olur aldıktan sonra çocuklar iç çamaşırlarını da rahatlıkla giyebilirler.

Sünnet sonrası eve gelince nelere dikkat edilmelidir?

Sünnet sonrasında en önemli sorun kanamadır. Bunun için ailelerin özellikle ilk 24 saat için çocuklarına dikkat etmeleri gerekmektedir. Bir miktar pansumanın kırmızı olması, şişlik ve hafif bir morluk olabilecek durumlardır. Eğer kanama devamlı ise, çocuk idrar yapmakta sorun yaşıyorsa veya normalden fazla bir şişlik var ise mutlaka doktora kontrole götürülmesi gerekmektedir. Ateşlenme olması, verilen ilaçlara rağmen 24 saat içerisinde ağrının geçmemesi durumunda yine doktor kontrolü gerekir.

Sünnet ailelerin oğulları için verecekleri en önemli kararlardan birisidir. Bu nedenle ileride karşılaşılabilecek sorunları engellemek için bu noktalara dikkat etmek gerekmektedir.

ameliyatÇocukdoktorpenisSağlık

Sünnet sonrası bakım konusunda bilinmesi gerekenler

Sünnet sonrası bakım hakkında ebeveynleri aklına takılan pek çok soru olur. Bu soruların yanıtlarını bilmek anne ve babayı rahatlatır. Bu sebeple sünnet sonrası bakım hakkında biz hekimlere en çok yöneltilen soruları yanıtlamaya çalıştım. Bunlar arasında; sünnet yarası ne zaman iyileşir, sünnet bakımı nasıl yapılmalı, sünnetten sonra banyo, sünnet külotu gerekli mi, sünnetli bebek bezlenir mi ve sünnet sonrası hangi ilaçlar kullanılır gibi sorular yer alıyor.

Sünnet sonrası iyileşme ne kadar sürer?

Sünnet yarası genellikle hafta içerisinde iyileşir. Normal şartlarda kesinin ilk 24 saat içinde yapışması beklenir. Dikiş olması, bu yapışmayı kolaylaştırır ve kesi kenarlarının herhangi bir nedenle ayrılmasını önler. Sünnet sonrasında yaranın iyileşme süresi sünnet derisinin penisin uç kısmına yapışıklığı ile doğru orantılıdır. Çocuk ne kadar küçükse yapışıklık o kadar fazladır. Cerrahi işlemde bu yapışıklık açıldığında, aynen bir bıçağın deriyi sıyırmasına benzer bir görünüm ortaya çıkar. Sünnet sonrası iyileşme süresi de bu yaranın büyüklüğü ile ilgilidir. Yara ne kadar genişse iyileşme süresi de o kadar uzun sürer.

Sünnet sonrası bakım nasıl yapılmalıdır?

Sünnetten sonra yara bakımı yaranın iyileşmesi için yeterlidir. Sünnet yapan kimi hekimler, sünnet sonrasında oluşabilecek kanamayı önlemek amacıyla penis gövdesini ince bir sargı ile sararlar. Kanama ya da salgılanan sıvı nedeniyle sargı bezi dokuya yapışırsa bunun açılması çocuğa acı hissettirir. Sargının açılması çocuğu sünnetten daha fazla travmaya uğratabilir. Eğer sünnet sırasında cerrahi kurallara titizlikle uyulursa sarma gibi bir işlem gerek olmaz.

Sünnetten sonra özel bir pansuman gerekmez. Altı bezlenen bebeklerde yaranın temiz tutulması, büyük çocuklarda ise oluşabilecek kabuklanmanın pomadlar ve ılık suya oturma banyoları ile düzenli olarak temizlenmesi yeterli olur. Yara yerinin günlük olarak antiseptik solusyonlar ile temizlenmesine ya da kapatılmasına hiç gerek yoktur.

Sünnet sonrası çocuğun yatması gerekir mi?

Büyük çocukların ilk 24 saat yatmaları ya da gerekmedikçe hareket etmemeleri sağlanmalıdır. Çünkü, hareket ile kendiliğinden kapanan küçük kılcal kan damarlarının açılması ya da herhangi bir yere çarparak yaranın kanaması söz konusu olabilir. Kimi çocuklarda tuvalette idrar yapma sonrasında, sünnetin ilk günlerinde sızıntı şeklinde kanama olabilir. Bu durum geçicidir.

Sünnet sonrası çocuk ne zaman banyo yapabilir?

Çocuk sünnetten 24 saat sonra banyo yapılabilir. Temiz olmak koşuluyla suyun yaraya değmesi sakıncalı değildir. En çok görülen sorunlardan biri olan ödemde, çocuğun ılık suya oturması ortaya çıkan ağrı gibi yakınmaların azalmasına fayda sağlar. Suyun içerisine herhangi bir antiseptik solüsyon konmasına da lüzum yoktur.

Sünnet sonrasında bebek bezlenebilir mi?

Sünnetten sonra bebeğin bezlenmesinin sakıncası yoktur. Fakat bebek kaka yaptığında bezi hemen değiştirilmelidir. Bu sünnet yarasının temiz tutulması açısından önemli ve yeterlidir. İlk 24 saat temizliğe daha fazla özen  ve dikkat gösterilmeli. Eğer kaka bulaşmışsa iyice ıslatılmış olan bir pamuk yara üzerine sıkılarak bulaşmış olan dışkı ve idrar temizlenebilir. 24 saatin sonunda ise banyo yaptırılabilir.

Sünnet külotu kullanmak gerekir mi?

Büyük çocuklar için sünnet külotu kullanışlı olabilir. Çocukların en büyük korkuları, sünnet sonrasında yaraya dokunulmasıdır. Bu nedenle iç çamaşırlarını giymek istemezler. Doğal olarak, sünnetten sonraki ilk birkaç gün ağrılı olacağından, yaraya her dokunuş çocuğun acı duymasına neden olacaktır. Bu nedenle sünnet külotu giyilmesi çocuğun daha rahat hareket etmesini sağlayabilir.

Sünnetten sonra hangi ilaçlar kullanılmalıdır?

Sünnetten sonra ilk saatte, işlem sırasında uygulanan ilaçlar nedeniyle ağrı hissedilmez. Çocuğun sonraki iki gün boyunca zaman zaman ağrı hissetmesi de doğaldır. Bu süreçte çocuğa düzenli aralıklarla ağrı kesici verilebilir. Bebeklerde ağrı kesici fitil, daha büyük çocuklarda ise şurup ya da tablet kullanılabilir. Yarada kabuk oluşmasını engellemek için yumuşatıcı pomadlar kullanılabilir. Pomadın antibiyotik içermesine gerek yoktur. Vazelin ya da içinde vazelin bulunan pomad ya da kremler bu amaçla kullanılabilir. Sünnet sonrasında olası herhangi bir enfeksiyona karşı antibiyotik kullanılmasına ise kesinlikle gerek yoktur.

Çocuk sünnet sonrasında idrar yaparken ağrı duyar mı?

Anlayabilecek yaştaki ve büyük çocukların sünnet sonrasında idrar yaparken ağrı duyacakları konusunda endişe duyarlar. En büyük korkuları budur. Oysa idrar yaparken ağrı olmaz. Fakat çocuk idrarını tutacak olursa, refleks olarak oluşan ereksiyon ağrıya yol açabilir. İdrarın açık yaraya değmesi de &#;yanma&#; hissine neden olabilir.

Mavi bebek sendromu (methemoglobinemi)

Yenidoğan döneminde yapılan sünnetlerde, bazen anestezik ilaçtan dolayı oluşabilen bir durumdur. Anestezi için kullanılan ilaç gereğinden fazla uygulanırsa, kana geçen ilaç yeterince parçalanıp vücuttan atılamayabilir. Yenidoğan bebeklerde karaciğerin henüz tam gelişmemiş olması ve anne karnındaki dönemde kanda bulunan bir maddenin  (methemoglobin) varlığının henüz normal düzeylere inmemiş olması buna sebep olur.  Sünnetten sonraki ilk saatlerde kandaki oksijen seviyesinin düşmesine bağlı olarak bebeğin parmak uçları ve dudakları morarır. Bu durum genellikle birkaç saat içerisinde kendiliğinden düzelir. Bu süre içerisinde ağız ve burun yoluyla oksijen desteği yararlı olabilir. Derin methemoglobinemide ise damar yoluyla ilaç tedavisi uygulanmalıdır.

Eksik sünnet ne demektir?

Eeksik sünnet, her ne kadar sünnet sırasında yetersiz deri çıkarılması anlamına gelse de, genellikle yanlış bir algıdan kaynaklanır. Olağan bir sünnet sonrasında, penisin uç kısmı olan glans dışarıdan rahatlıkla görülebilmelidir. &#;Eksik sünnet&#;te ise, uç kısım hâlâ deri ile kapalıdır. Bu durum yanlışıkla gömük penis olarak değerlendirlebilir. Gerçek bir &#;eksik sünnet&#;te, çıkarılan deri olması gerekenden daha azdır. Bu çocuklarda, penis yanlarından bastırılsa de, penis gövdesi ve glans ortaya çıkarılamaz. Kalan deri glansı tümüyle kapatabilir ya da glansın yarısı görülebilir. Bu durumda yeni bir cerrahi işlemle fazla deri çıkarılabilir.

Prof. Dr. İrfan Serdar Arda

Sünnet SÜNNET KİLODU

Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız. Mercedes kullanmak yerine tosbaya binmek gibi Websiteleri düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.

Merhaba nasıl olucak ne şekild olucak Allahım nasıl atlatıcaz derken oğlum sünnet oldu.Çokta rahat oldu burdan arkadaşların desteği ile bir çok bilgi aktarımı ile gayet iyi geçfunduszeue.info iyileştik de normal örümcek adam asker her şey oluyoruz hopluyoruz zıplıyoruz sürünüyoruz ki zaten ertesi gün normale döndük.
Pipi'miz gayet iyi yani sorununuz ne diye sorarsanız sünnet külotu.
Şimdi bunu icat edenden Allah razı olsun mükemmel bir şey ve onun sayesinde de oğlum çok rahat etti amma velakin benim oğlum bu kiloda yapıştı. normal külot giydirdiğimizde adım atamıyor oraya ucuna değince rahatsız oluyor yürüyemiyor donup kalıyor hemen çıkartıfunduszeue.info hassaslık ne zaman geçer normale ne zaman döneriz. Tamamen psikolojik farkındayım çünkü elimizle dokunuyoruz banyo yapıyoruz sorun yok ama pipiye külot deymiyecek.
Bu konuda tecrübe sahibi olanlar bir el atsanız sizler neler yaptınıfunduszeue.info yırtık yavaş yavaş hani yırtıldı atmamız lazım dedik paramparça oldu bu defa çıkarttı çıplak gezmeye başladı evde ya çıplak ya sünnet külotuyla oldu iş bende giydirdim öyle dolanacağına ama pazartesi okul başlıyor ne etsem bilemedim. Üstelemesemmi zamanla kendi çıkarırmı bu şekide ne yapıcam.

 

Merhaba kendim sordum bir çok görünüleme var ama cevap yazan olmamış ben cevaplıyım :)

2 ay oldu oğlum sünnet olalı ve o günden beri oğlumun hiç bir sıkıntısı olmadı şükür ama psikolojik olarak sünnet kilodunu çıkaramadı. Bir çok şey denedim sonra kendi haline bıraktım ve artık pipi neredeyse tamamen normale döndü ama o hala çıkartmadı ve iş başa düştü.
sevi bebenin çıtçıtlı sünnet kilotlarından aldım gece o uyurken ön kısmını çıkarttım sabah uyandığında normal kilotla kaldı önce farketmedi sonra üsütünü değiştirirken gördü şok oldu düşmüş dedim. Biraz ağladı açıkçası 10 dk dan uzun ağlasaydı sanırım dayanamaz yine giydirirdim :) ama 5 dk kadar ağlayıp sustu. baya söylendi çıplak nasıl kalıcam diye anlattım artık geçti dedim gel sana hikaye anlatayım dedim sünnet kilodunu çıkaran çocuk hikayesi uydurup anlattık normal kilodu giydi yarımsaat benim kucağımda yarım saat babada durdu sonra az az yürümeye başladı 2 saat sonra bitti gitti tamamen normale döndü.
biz kurtulduk allah herkesin yardımcısı olsun.

 

Pembeemzik

Pembeemzik

Az insan çok huzur !😏

Anneler Kulübü

Kayıtlı Üye

Normaldir ..
Bende 6 ay önce 2 oğlumu sünnet ettirdim.
Sünnet kilotsuz dolaşmıyorlardı 1 ay kilotla gezdiler funduszeue.info alışıyorlar normal kilota merak funduszeue.infoini nasıl rahat hissedecekse o şekilde bırakın alışacaktır.
Sünnet sonrası özel bölgelerine aşırı bir hassasiyetleri oluyor dokundurtmuyorlar dokunmuyorlar banyoda şu bile tutturmuyorlardi. Ams sonra hepsi geçti.

 

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası

© 2024 Toko Cleax. Seluruh hak cipta.