polonya konsolosluğu vize başvurusu / Polonya Vizesi İçin Gerekli Evraklar 2023

Polonya Konsolosluğu Vize Başvurusu

polonya konsolosluğu vize başvurusu

Başvurunuzu iki şekilde yapabilirsiniz:

1. Başvurunuzu, ikamet ettiğiniz şehrin dahil olduğu yetki bölgesine istinaden, aşağıdaki listede yer alan Vize Başvuru Merkezlerinden birine yapabilirsiniz:

Vize Başvuru Merkezleri:

Ankara'daki vize merkezi:

Adres: İşçi Blokları Mh. ul Muhsin Yazıcıoğlu Nr:57 Balgat Çankaya/Ankara 06530 – Regnum Sky Tower

 

İstanbul'daki vize merkezi (Avrupa yakası):

Adres: Hacıahmet Mh. Kurtuluş Deresi Cd. No: 29/A (Elysium Soul) Beyoğlu, İstanbul

 

İstanbul'daki vize merkezi (Asya yakası):

Altunizade Mah., Mahir İz Cad. Ofton Plaza B Blok No:13/2, 34662 Üsküdar, İstanbul

 

Antalya'daki vize merkezi:

Adres: Yeşilbahçe Mah.1480 sokak Ülker Apt No:42/B, Antalya

 

 Gaziantep'teki vize merkezi:

Adres: İncilipınar mah. 7 nolu sok. Kaplama iş merkezi altı, Gaziantep

 

 İzmir'deki vize merkezi:

Adres: Akdeniz Mah. Akdeniz Cad. Reyent İş Hanı No:1/C, İzmir

 

Trabzon'daki vize merkezi:

Pazar Kapı Mahallesi Sahil Caddesi N 103 Trabzon Sanayi ve Ticaret Odası Kat 6 Ortahisar, Trabzon

 

Vize konusundaki sorularınız, bu e-mail adresine iletilebilir: [email protected]

 

Vize ile ilgili bilgilere, VFS GLOBAL'in aşagıdaki internet sayfalarından ulaşabilirsiniz:

Lehçe: http://www.vfsglobal.com/poland/turkey/Polish/

Türkçe: http://www.vfsglobal.com/poland/turkey/

İngilizce: http://www.vfsglobal.com/poland/turkey/English/

 

1. e-konsulat sistemi üzerinden online olarak oldurulmuş ve çıktısı alınarak imzalanmış vize başvuru formu.

2. 3,5 x 4,5 cm ebadında renkli vesikalık fotoğraf. Fotoğraf için aranan özellikler:

a. Arka fonu beyaz, keskinlik ayarı iyi yapılmış ve yüksek kaliteli kâğıda basılmış olması,

b. Son 6 ay içerisinde çekilmiş olması,

c. Cepheden çekilmiş, başın en üst noktasından omuz üstüne kadar gözleri ve yüzü net gösterecek şekilde yüzün fotoğrafın %70- 80’nini kaplaması. Fotoğraf çektirirken başörtüsü takılmamalıdır.

3. On yıldan eski olmayan, talep edilen vizenin bitiş tarihinden en az 3 ay sonrasına kadar geçerli olan ve vizeler için en az iki boş sayfası olan pasaport. Sahip olunan geçerli diğer bir pasaport varsa vize başvurusuna eklenmelidir.

4. Kişisel verilerin ve fotoğrafın bulunduğu pasaport sayfasının fotokopisi.

5. Polonya Cumhuriyeti topraklarında geçerli, planlanan kalış dahilindeki her günü kapsayan en az 30.000 Euro teminatlı sağlık sigortası. 12 Aralık 2013 tarihli yabancılar kanununda geçen şartları taşıyan- sigortalar hakkındaki bilgilendirme metni Polonya Dışişleri Bakanlığı’nın internet sayfasında yer almaktadır

6. İkametgâhınızın bulunduğu bölgenin, başvuru yapılan konsolosluğun yetki alanında olduğunu gösteren kimlik belgesinin fotokopisi.

7. Konsolosluğun belirlediği formatta finansal durumu gösterir belgeler:

-Bankadan alınan son 3 – 6 aya ait güncel hesap özeti,

-Seyahat çekleri,

-Geçerli kredi kartı- kullanılabilir bakiye bilgilerini içeren ekstreleri ile birlikte,

-İşyerinden alınmış başvuru sahibinin görevini ve son 6 aylık maaş miktarının belirtildiği yazı,

-Valilik tarafından düzenlenmiş davetiyenin aslı veya fotokopisi.

8. Konaklama durumuna ait belge (örneğin resmi davetiye veya otel rezervasyonu).

9. Polonya Cumhuriyeti topraklarında planlanan kalış amacını teyit eder belgeler

10. Ayrıca, reşit olmayanlar için vize başvurularında aşağıdaki evraklar ibraz edilmelidir: Ebeveynin / ebeveynlerin vize başvurusu yapabileceğine ilişkin yazılı noter onaylı muvafakatname. Sadece tek veli varsa, bu durumu belgelemek için doğum belgesi, velayeti gösteren mahkeme kararı ve diğer ebeveynin ölüm belgesini ibraz etmek suretiyle belgelendirmelidir. Doğum belgesi (aslı ve fotokopisi), ortak seyahat edilmesi durumunda ebeveynlerin pasaport ve geçerli vizelerinin kopyası.

 

EK BELGELER LİSTESİ:

Ek belgeler listesi –  9 & 16 eğitim ve Erasmus program amaçlı

 

Devlet üniversitelerinde eğitim ücretlerine ilişkin mevzuat 20 Temmuz 2018 tarihli Yükseköğretim ve Bilim Kanunu ile düzenlenmekte olup, devlet üniversiteleri dışındaki üniversitelerde bu konu üniversitelerin kendi iç düzenlemeleriyle belirlenmektedir.

Eğitime kabul edilen öğrenciler ile üniversiteler arasında öğrencinin kabul sürecine, eğitimin seyrine, eğitim ücretlerine ve ücret iadesine ilişkin özel koşullar, kurallar ve hükümler içeren bir sözleşme imzalanır. Eğitim adayları, bu belgeleri, özellikle de ödenen eğitim ücretlerinin iadesine ilişkin kuralları içeren hükümleri dikkatlice incelemelidir.

Geri ödeme ile ilgili meseleler doğrudan öğrenciler ile üniversiteler arasında çözülmektedir. Polonya Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı, Polonya Cumhuriyeti Büyükelçilikleri ve Polonya Cumhuriyeti Konsoloslukları öğrenci ile üniversite arasındaki meselelerde arabuluculuk yapmamaktadır ve de öğrenci vizesi reddedilen bir yabancının eğitim ücretini geri almasına imkan veren hukuki tedbirleri bulunmamaktadır.

Üniversite, öğrenci ile akdedilen sözleşme hükümlerine uymadığı takdirde, özellikle de sözleşmenin öngördüğü durumlarda ücret iadesi yapmıyorsa, öğrenci ücretlerinin iadesine ilişkin talepler ancak yasal yollarla takip edilebilir.

Ek belgeler listesi –  11 kursa katılım amaçlı

Ek belgeler listesi –  13 bilimsel araştırma amaçlı

Ek belgeler listesi –  13A staj amaçlı

Ek belgeler listesi –  13B gönüllü hizmet amaçlı

 

Ayrıca, reşit olmayanlar için vize başvurularında aşağıdaki evraklar ibraz edilmelidir:

• Ebeveynin / ebeveynlerin vize başvurusu yapabileceğine ilişkin yazılı noter onaylı muvafakat. Sadece tek veli varsa, bu durumu belgelemek için doğum belgesi, velayeti gösteren mahkeme kararı ve diğer ebeveynin ölüm belgesini ibraz etmek suretiyle belgelendirmelidir.

• Ebeveynlerin pasaportları – aslı ve kopyası.

• Doğum belgesi – aslı ve kopyası.

 

Çocuğun ebeveynlerinden veya yasal vasilerinden birinin pasaportuna kaydedilmesi durumunda ayrı bir vize başvurusunda bulunun. Bu vize ebeveynin veya yasal vasinin pasaportuna yapıştırılacaktır.

 

Unutmayın:

• Vize başvurunuzu ikamet ettiğiniz bölgeden sorumlu dış temsilciliğinin konsolosluk bölümüne yapmanız gerekmektedir.

• Başvurunuzun karara bağlanması için yukarıda verilen evraklar yeterlidir, ancak konsolos gerekli gördüğü takdirde ek bilgi ve belge talep edilebilir.

• Konsolosun vize başvuru sahibini konsolosluk ofisine görüşmeye çağırma yetkisi vardır, ancak bunu yapmak zorunda değildir.

• D tipi vizeler, diğer Schengen ülkelerinde 180 günlük bir süre boyunca en fazla 90 gün kalmanıza imkân verir. Bu, son 180 gün içerisinde Schengen ülkelerinde 90 günden fazla kalmamış olmanız halinde yasal olarak bu ülkelerde bulunabileceğiniz anlamına gelmektedir.

• D tipi vize en fazla 1 yıl geçerli olacak şekilde verilmektedir.

• Aldığınız D tipi vize, Polonya topraklarına giriş garantisi vermez- nihai karar her zaman sınır görevlileri tarafından verilir

Polonya Vize Bilgi


Polonya Vizesi sayfamızı ziyaret ettiğiniz için teşekkür ederiz. Bu bölümde aradığınız tüm sorulara cevap bulabilirsiniz. Polonya vize başvurusu için mutlaka randevu alınması gerekmektedir. Randevuz işlem yapılamamaktadır. Randevunuzu hemen oluşturmak için 0232 700 11 12 / 0553 079 1923 telefon numaralarımızdan randevunuzu en erken tarihe oluşturabilirsiniz.

Polonya Vizesi Nasıl Alınır?

Polonya’ya seyahat edebilmek için Umuma Mahsus (Bordo) Pasaport sahibi olmanız gerekmektedir. Öncesine ait geçerli ve çok girişli (multi) bir schengen vizesi ne sahipseniz, Polonya’ya seyahatiniz için zorunlu olan Polonya schengen vizesi için başvuruda bulunmanıza gerek yoktur. Hususi(Yeşil) Pasaport, Hizmet(Gri) Pasaport, Diplomat (Siyah ve Kırmızı) Pasaport sahibi olan TC vatandaşları 90 günü aşmamak şartı ile Polonya vizesi başvurusundan muaf tutulurlar. Polonya vize başvurusu seyahat amacı ve şartlara göre değişkenlık gösterebilmektedir. Polonya vize başvurusu için gerekli evraklar, Polonya Konsolosluğu yetkili kurumun belirlediği sıralama ve şekillere göre olması gerekmektedir. 90 gün (3 AY) süreli vize başvurularınızı Polonya Konsolosluğu tarafından yetkili acentemiz ile gerçekleştirebilirsiniz.

Polonya Vize Başvuru Şartları Nelerdir?

Polonya vize başvuru şartları kişinin sosyal ve özel durumlarına göre değişkenlik gösterebilmektedir. Polonya vize başvurusu yaparken şehir/bölge farkı uygulaması olduğu için ikamet ettiğiniz bölgeye ait başvuru şeklini oluşturmalısınız. Polonya vize başvurusu için gereken şartlar aşağıdaki gibidir;

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,
Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmayanlar için oturum iznine sahip olmak,
Sosyo – Ekonomik durumuzunu gösteren evraklar,
Türkiye Cumhuriyeti’ne geri döneceğinize karşı delil nitelikli evraklar ( Kaçak – göçmenlik risklerine karşı )

Bu şartlar her kişi için farklılık gösterebilmektedir. Olumlu ve stressiz bir başvuru için, uzmanlarımız ile iletişime geçerek Polonya vize başvurusu işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz.

Polonya Vize Başvuru Ücreti

Polonya vize başvuru ücreti seyahat amacı ve şartlarına göre değişkenlik göstermektedir. Konaklama süresi , seyahat sağlık sigortası , talep edilen vize gün sayısı , koordinasyon bedeli gibi unsurlar vize ücreti fiyatında her kişi için değişkenlik gösterebilir.

Polonya Vize Başvurusu İçin Gerekli EvraklarPolonya vize başvurusu için gerekli evrak listesi, vize türüne göre farklılık göstermektedir. Genel olarak hazır bulunması gereken evraklar;

Pasaport
Biyometrik Fotoğraf (3,5 x 4,5) ebatlarında olmalı
Seyahati kanıtlayıcı belgeler
Varlık Dökümü
Varsa Davetiye


Polonya Vizesi Kaç Günde Çıkar?

Polonya vizesi kaç günde çıkar, başvuru yapılan merkezin yoğunluğu ve konsolosluk şartları göz önünde bulundurulmalıdır. Doğru belgelerle ibraz edilmiş bir vize başvusu ortalama 5-10 gün içinde sonuçlanmaktadır.

Polonya Vizesi Red Sebepleri Nelerdir?

Doğru hazırlanmamış ve eksik bilgiler ile sunulmuş vize başvuruları red ile sonuçlanabilmektedir. Polonya vize başvurusu yaparken uzman yardımı almak vize reddi alınmasının önüne geçecektir. Polonya vizesi red sebepleri şunlardır;

Pasaport geçerlilik süresi bitmesi ya da pasaport boş sayfasının olmaması,
Doğruluğu ispatlanamayan sahte ya da eksik belge ibraz edilmesi,
Yeterli ekonomik durumunun bulunmaması,
Yasaklı giriş listesinde yer almak,
Üye devletin topraklarından vize tarihinden evvel ayrılacağınıza inanılmaması,


Vize Başvurularınız İçin Bizlere Ulaşın

Tüm detayları sizin yerinize düşünen ve destekleyici evraklar ile tüm riskleri minimuma indiren uzman kadromuz ile vize başvurularınız kabusa dönüşmesin. Hemen 0232 700 11 12 / 0553 079 1923 numaraları telefonlarımızı arayarak ücretsiz ön danışmanlık hizmetimizden faydalanabilirsiniz.


Polonya Çalışma İzni Nedir, Nasıl Alınır?

Polonya çalışma izni Polonya vatandaşı olmayan bireylerin izin süresi boyunca Polonya’da yasal olarak çalışabilmesine ve çalışma süresi boyunca Polonya’da oturum sağlayabilmesine olanak sağlayan izin türüdür. Polonya çalışma izinleri işverenin ve çalışanın çalışma şartlarına göre farklılık göstermektedir. Polonya’da çalışmak isteyen her Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı Polonya çalışma izni almak için Polonya çalışma vizesine başvurmalıdır.

Polonya’da çalışmak isteyen bireyler istenen şartları sağladıktan sonra ilgili çalışma şartlarına uygun olarak Polonya tarafından verilen D tipi çalışma iznine başvuru yaptıktan sonra Polonya’da çalışabilmektedir.

Polonya’da Çalışma İzni Nasıl Alınır?

Polonya çalışma izni başvurusu yapabilmek için ilk önce Polonya’da kurulu resmi bir şirket ya da işveren tarafından devlet onaylı iş daveti mektubu alınmış olması gerekmektedir. Bir Polonya kurumu tarafından Polonya çalışma davetiyesi alan bireyler daha sonra Polonya’da çalışmak için uygun olan Polonya çalışma izni türünü seçmelidirler.

Polonya çalışma izni türleri çalışmak isteyen kişinin çalışacağı süre, çalışma şekli, çalışacağı alan ve çalışacağı iş türü gibi etkenlere bağlı olarak değişkenlik göstermektedir. Polonya çalışma izni başvurusu yapacak olan bireyler Polonya’da çalışacakları şartlara göre uygun Polonya çalışma izni türüne başvuru yapmalıdır, aksi takdirde başvuruları reddedilebilmektedir.

Uygun Polonya çalışma izni türü seçildikten sonra Polonya resmi vize başvuru formu çalışacak kişi tarafından doldurulmalıdır. Polonya vize başvuru formu, Polonya çalışma izni için istenen evraklar ve Polonya çalışma davetiyesi ile bir araya getirildikten sonra Polonya vize başvuru merkezleri aracılığıyla Polonya vizesi başvurusu yapılabilmektedir.

Polonya’da çalışmak için gereken en önemli şart Polonya’da faaliyet gösteren bir firma tarafından işe alınmış olmaktır.Polonya çalışma vizesi için işe alınan firma tarafından imzalı ve kaşeli orjinal davet yazısı gerekmektedir.

Polonya Çalışma İzni için Hangi Evrakları Gereklidir?

Polonya çalışma izni için gerekli belgeler aşağıda listelenmiştir.

  • Polonya çalışma izni başvuru formu: Başvuru formunda verilen bilgiler doğru ve tutarlı olmalıdır, tarih yazılmış ve imzalanmış olmalıdır.
  • Pasaport: Pasaportun 10 yıldan eski olmaması ve Polonya çalışma vizesi bitiş tarihinden sonra en az 3 ay daha geçerli olması gerekmektedir.
  • 2 adet biyometrik fotoğraf: Fotoğraflar; 6 aydan daha yeni, özdeş, 35 mm genişlik ve 45 mm yüksekliğe sahip olmalıdır.
  • Sağlık sigortası: Polonya`da planlanan kalış süresini kapsayan, minimum 30.000 Euro teminatlı sağlık sigortası olmalıdır.
  • Sigortalı olduğunu kanıtlayan belge: Kişinin, seyahat sağlık sigortası yok ise Polonya Sosyal Sigortalar Kurumuna (ZUS) kayıtlı ve sigortalı olduğunu kanıtlayan belge sahibi olunduğunu kanıtlanması gerekmektedir.
  • Şirket davet yazısı: Polonya’da bulunan firmadan kişinin işe alınma niyetini belirten, antetli kağıda yazılmış imzalı ve kaşeli şirket yazısı gerekmektedir. Yazıda imzası bulunan kişinin adı, soyadı ve unvanının bulunması gerekmektedir.
  • Mesleki belge ve sertifikalar: Meslek diploması veya mesleki eğitim ve vasıflarını gösteren belge ve sertifikalar eklenmelidir. ( Bu belgeyi sağlayan resmi kurumlardan alınmalıdır)
  • SGK hizmet dökümü ve işe giriş bildirgesi: SGK hizmet dökümü barkodlu veya ıslak imzalı ve kaşeli olmalıdır. SGK işe giriş bildirgesi son çalışılan işyerine ait olmalıdır.
  • Tam vukuatlı nüfus kayıt örneği: Başvuru yapacak olan kişiye ait imzalı tam vukuatlı nüfus kayıt örneği eklenmelidir. (E-devlet üzerinden alınabilmektedir.)
  • Adli sicil kaydı: Başvuru yapacak olan kişiye ait imzalı adli sicil kaydı eklenmelidir. (E-devlet üzerinden alınabilmektedir.)
  • Askerlik durum belgesi: Başvuru yapacak olan kişinin askerlikten muaf, tecilli ya da askerliğini yapmış olduğuna dair askerlik durum belgesi eklenmelidir.
  • İkametgah belgesi: Türk vatandaşı olmayanlar için Türkiye’den planlanan çıkış tarihine kadar geçerli olmalıdır.
  • Vize fotokopileri: Son 3 yılda verilen Polonya ve diğer Schengen ülkelerine ait vize fotokopileri gerekmektedir.
  • Vize başvuru ücreti: Polonya çalışma vizesi başvuru ücretinin ödendiğine dair dekont eklenmelidir.

Polonya çalışma vizesi için gerekli evraklar başvuru sürecinin uzamaması için formata uygun ve eksiksiz bir şekilde teslim edilmelidir.

Polonya’da Çalışmak için Kabul Edilen Meslekler Nelerdir?

Polonya`da çalışmak için kabul edilen, yetersiz işçi arzı olan ve iş açığının diğer sektörlere göre daha fazla olduğu sektörlere örnek olarak eğitim, bilişim ve iletişim, teknoloji, sağlık, bilim, mühendislik sektörleri gösterilmektedir.Polonya’da kabul edilen ve ilgi gören mesleklerin yanı sıra uygun işçilerin bol olduğu ancak talebin düşük olduğu meslekler de mevcuttur; işverenlerin açık pozisyonları doldurmakta sorun yaşamadığı bu sektörlere örnek olarak ormancılık, balıkçılık, giyim sektörü, zanaat işleri ve hizmet sektörü gösterilmektedir.

Polonya’da Çalışma Şartları Nasıldır?

Polonya iş kanunu tarafından Polonya çalışma saatlerinin günde 8 saat olmak üzere haftanın beş günü toplam 40 saati geçemeyeceğini belirtmektedir. Polonya’da asgari ücret 1 Ocak 2021’den itibaren 2.800 PLN (627 euro) olarak belirlenmiştir. Polonya’da saatlik çalışma ücreti 4 €’dan başlamaktadır.

Polonya’da asgari ücret ile çalışan insanların oranı 3. dünya ülkelerine kıyasla daha azdır. 2020 yılındaki Polonya ekonomisinde ortalama maaş 5.167 PLN (1.158 euro) olarak hesaplanmıştır.

Polonya’da Nasıl İş Bulunur?

Polonya’daki iş teklifleri esas olarak bölge çalışma büroları, Gönüllü İşçi Kolordusu (Ochotnicze Hufce Pracy), özel istihdam büroları, basın ve web portalları tarafından yayınlanmaktadır. Bölge çalışma ofisleri tarafından yayınlanan iş ilanlarına Polonya’da iş aramakla ilgilenen herkes çevrimiçi olarak www.oferty.praca.gov.pl sitesinden ulaşabilmektedir.

EURES (The European Job Mobility Portal) Polonya’da iş tekliflerinin bulunabileceği bir başka seçenektir. Polonya iş ilanları birçok Polonya iş bulma web sitesi üzerinden düzenli olarak yayınlanmaktadır. Eurofound, Publiczne Służby Zatrudnienia (PSZ), Pracuj.pl, Praca.pl, Infopraca.pl gibi Polonya iş bulma sitelerinden Polonya iş ilanları incelenebilmektedir. Polonya’da kapsamlı iş ilanı içeren GazetaPraca.pl, The Warsaw Voice, Życie Warszawy gibi gazeteler de mevcuttur.

Polonya’da hemşire olarak çalışmak isteyen kişiler de belirtilen siteleri ve gazeteleri inceyerek iş bulabilmektedir.

Polonya’da Kaçak Çalışmanın Cezası Nedir?

Polonya’da çalışma izni olmadan çalışmanın hem işveren hem de çalışan için cezaları vardır.

Polonya’da çalışma izni olmayan yabancı uyruklu bireyleri çalıştıran işverenlere 1.000 ila 3.000 PLN arasında ceza verilmektedir. Eğer Polonya’daki işveren Polonya’daki yabancı uyruklu bireyleri yanlış yönlendirmek ya da kandırmak sureti ile fayda sağlamak amacıyla çalıştırırsa alacağı ceza 3.000 PLN ila 30.000 PLN arasında değişmektedir.

Polonya’da çalışma izni olmadan çalışan yabancı uyruklu bireyler için ise sınırdışı edilme gibi cezalar uygulanmaktadır.

Başarılı! Mesajınız bize gönderildi.

Hata! Mesajınız gönderirken bir hata oluştu.

Online Form

POLONYA ÇALIŞMA VİZESİ D TİPİ BAŞVURU FORMU

Print Friendly, PDF & Email

Polonya

Polonya Vizesi

Polonya Vizesi İçin Merak Edilenler

Polonya sınırı Covid-19 artışından dolayı kapalı mı?

Polonya sınırları Covid-19 pandemi koşularından dolayı konsolosluk ve elçilik randevu sistemini kapatıp sadece aracı kurum üzerinden acil durumlar, taşımacılık, üniversite dil kursları, Erasmus, doktora ve üniversite eğitimi, çalışma izni ve Polonya vatandaş/oturumu olan birinci derece aile fertlerine açıktı.  Covid-19 PCR testi ve aşış birlikte salgınla ilgili gelen kural ve genelgelere uyulması durumunda Polonya vize türlerine (Turistik, Ticari, Fuar, Eğitim ve Aile- Akraba ziyaretleri gibi) başvurulara ve Polonya’ya seyahatler için kapılarını açtı. .

Polonya vizesi kaç günde çıkar?

Polonya Schengen vizesi, Polonya Uzun dönem eğitim vizesi ve Polonya çalışma izni vizeleri için işlem süresi başvuru yapılan tarihten itibaren 15 Takvim gününe kadar sonuca varılır. Ek evrak veya soruşturma gerektiğinde bu süre 30 – 60 takvim gününe kadar çıkabilir. Polonya konsolosluğu iş yükü veya yoğunluğuna göre 1 haftada da sonuçlanabilmektedir.

Polonya vizesi sonuçlanınca nasıl alabilirim?

Sonuçlanan Polonya vizelerini başvuru merkezine mesai günleri dağıtım saatleri olan 15:00 ile 17:00 arasında kimlik ve başvuru fişi ile giderek teslim alabilirsiniz. UPS kurye zorunluluğu olmamakla birlikte başvuru esnasında 60 TL karşılığı bu hizmet satın alınmaktadır. Vize merkezi ile yapılan başvurularda sonuçlanan başvurunun takibi ve teslim alınma sürecini sizi adınıza tarafımızdan yapılmaktadır.

Polonya Schengen vizesi olanlar diğer ülkelere girebilir mi?

Polonya Schengen vize sahipleri Schengen bölgesine üye 26 ülkeye Pandemi ve Covid-19 kısıtlaması olmaması durumda giriş çıkış yapabilir. Geçerli Schengen vizenizin olmasına rağmen yaşanan olası pandemi koşulları, güvenlik ve şüpheli durumlarda gümrük - polis memurları sizi ülkeye almama hakkı vardır. 

Polonya’da hangi aşılar kabul ediliyor?

AstraZeneca (Vaxzevria), Janssen, Moderna, Pfizer-BioNTech.

Daha fazla bilgi için : https://www.gov.pl/web/gov/fill-in-the-passenger-locator-form

Polonya vize başvurusunda hangi aşılar kabul ediliyor?

Polonya vize başvurularında AB uyumlu dijital aşı kartı, Covid Sertifikası sunmanız yeterlidir.

Polonya’ya giriş için aşı şart mı?

Polonya hükümeti tarafından 15 Aralık 2023 tarihinde alınan kararda Lehçe ve İngilizce antijen testlerinin veya PCR testinin negatif sonucu ibrasının aşı kartı olan ve aşı olmayan tüm yolcular için zorunlu kılınmıştır. Sınır görevlileri aşılı veya aşısız kişileri test sonucu negatif olanlarda dahil güvenlik ve sağlık önlemlerini göz önüne alarak ülkeye almama hakkına sahiptir. 

Türkiye’de bazı vize başvuru merkezleri, yurtiçi uçak seyahatlerinde hatta sinema salonlarına bir aşısız kişiler alınmamakta olup ancak PCR negatif test sonucu göstermeleri istenmektedir.    

Polonya tek doz Biontech ve Sinovac kabul ediliyor mu?

İki doz Biontech aşı olmanız gerekmektedir.

Polonya’ya giriş için ikinci aşı üzerinden kaç gün geçmeli?

Polonya girişiniz için 2. aşı üzerinden 14 gün geçmelidir.

Başvuru ya da ülkeye girişler için aşı kartı zorunluluğu var mı?

Türkiye’den Polonya’ya giriş yapılacak kişiler AB dijital onaylı kare kodlu aşı sertifikasını yanınızda bulundurun. Polonya için şuan Negatif PCR ve Antijen test sonucunu gösterme zorunluluğu vardır.

Ülke girişlerinde PCR Testi gerekli midir? Gerekli ise ne zaman yapılmalıdır?

Polonya sınırlarına Türkiye’den giriş yapılacak ise yapılan anlaşmalar gereği ülkemizde karantina önlemleri bakımından AB ve Schengen üye ülkeleri arasındadır. AB onaylı kare kodlu aşı sertifikası göstermeniz tavsiye edilir.. Türkiye’den Polonya’ya gidecek aşısız ve aşılı olan tüm kişiler için Covid-19 PCR,  SARS-CoV-2 testlerinin zorunluluğu 15 Aralık 2023 tarihinden sonra zorunlu hale gelmiştir. PCR testlerini isterseniz uçuşunuzdan 24 saat önce Türkiye’de yaptırabilir veya Polonya’ya girişte havalimanı içerisinde yaptırmanız gereklidir.. 

Bunun yanında uçuştan önce elektronik ortamda “Yolcu Takip Formu”  "Yolcu Bilgi Formu" (PLF) doldurması zorunluluğu vardır. Form için tıklayınız.

Ülkede herhangi bir karantina uygulaması yapılıyor mu?

Negatif Test sonucunu göstermeyen kişiler için 14 günlük zorunlu karantina uygulaması vardır.

Polonya Türkiye’den gelen ve belirtilen koşullardan sadece birini sağlayan kişiler için karantina uygulaması yapmamaktadır. Tam olarak aşılanıp üzerinde 14 gün geçen kişiler, AB Dijital Covid Aşı sertifikası (kare kod) sunanlar ve 6 ay önce Covid geçirenler, AB Covid sertifikası veya İngilizce teyit edilen COVİD PCR test sonucu sunan Türkiye’den gelen yolcular için karantina uygulanmamaktadır.

  • gerekli tüm aşı dozları ile tam olarak aşılanmışlardır ve son dozlarının uygulanmasından bu yana 14 gün geçmiştir (son aşılama tarihini izleyen günden itibaren sayılır). Aşı, AB dijital COVID sertifikası veya Avrupa Birliği'nde yetkilendirilmiş bir aşı ile aşılamayı onaylayan Lehçe veya İngilizce başka bir belge tarafından onaylanmalıdır,

Polonya’ya eğitim amaçlı gelen öğrenciler için test uygulaması zorunlu mu?

15 Aralık 2023 tarihinden 01 Şubat 2023 tarihine kadar geçerli olacak olan uygulamalar Ülkede eğitim amacı ile bulunan öğrenci ve velileri kapsamamaktadır. 

Polonya'da fuarlar iptal mi?

Polonya’da fuarlar henüz iptal edilmedi. Sağlık bakanlığının kasım ayı sonunda yayınladığı yeni varyantla ilgili kısıtlamada şöyle denilmektedir: Spor salonları, müze, oyun salonları, sanat galerileri, fuarlar, sergiler, mağazalar, alışveriş merkezleri gibi mekanlarda 15 m2’ye bir kişi kuralı getirilmiştir.

Acil durumlarda Polonya vizesi almak için ne yapılmalı?

Olası acil bir durum karşısında hasta, refakat, cenaze, gümrük işleri vb. olaylarda Polonya Başkonsolosluğu veya Büyükelçiliği ile direkt iletişime geçilebilir veya başvuru merkezi aracılığı ile aciliyetinizi ispat eden belgelerinizi sunarak başvurabilirsiniz. Konsolosluklar e-mail ve telefonlara belirli saatlerde ve günlerde cevap vereceğini ve ulaşmama durumlarınızı göz önüne alınız. 

Polonya vizesi için otel ve uçak satın almalı mıyım?

Polonya Schengen vizesi başvurularında planlanan seyahat için tarihleri uygun olan uçak bilet rezervasyonu yeterli olup satın alınma zorunluğu yoktur. Vizenin gecikmesi veya olumsuz sonuçlanması durumunda mağdur olmamanız için uçak bileti satın alınmaması tavsiye edilir. Konaklama yapılacak yer otel ise rezervasyonun vize tarihine kadar geçerli olmasına dikkat ediniz. Aile Arkadaş ziyaretlerinde Resmi davetiyede olsa otel sunulması gerekebilir. “the inviting person provides the foreigner with accommodation in his/her dwelling” yani davet eden kişi davet edileni konutunda ağırlayacağını belirtmemiş ise yine bir otel rezervasyonu sunulmalıdır.

Polonya vize başvurusunda hangi şirketten seyahat sigortası yaptırmalıyım?

Uzun dönem; öğrenim, kurs, bilimsel çalışma, Erasmus + Gönüllü hizmeti ve Çalışma vizeleri başvurusunda seyahat sigorta poliçesi 30.000 Euro teminatlı ve planlanan kalış süresini bütününü kapsamalıdır.

Uzun dönem 90 günden fazla kalışlı Vize başvurusunda gerekli olan sigortaları yaptırabileceğiniz şirketler şunlardır:

Polonya’ya seyahat tavsiyeleri, aşı, PCR ve giriş kurallarını nasıl öğrenebilirim?

Polonya Hükümetine ait internet sayfalarından ve Türkiye Cumhuriyeti Varşova Büyükelçiliği duyuru sayfalarından bu bilgileri edinebilirsiniz. Schengen bölgesi dışından Polonya’ya girişler hakkında ve Covid-19 bilgilendirmeler ile Polonya’daki yabancılar için gerekli bilgiler için tıklayınız.    Schengen bölgesi dışından Polonya'ya gelen yolcular için - Koronavirüs: Bilgi ve Tavsiyeler Gov.pl Portalı (www.gov.pl)

Değerli ziyaretçimiz,

Vize Merkezi, Polonya vizesi başvurularında vize danışmanlık firması olarak bireysel ve kurumsal olarak hizmet vermektedir.  Vize Merkezi'nin hiçbir şubesi telefon, e-posta ya da SMS yoluyla yapılan bilgilendirmelerden herhangi bir ücret talep etmemektedir.

Polonya’ya kısa süreli seyahatler için vize müracaatları, konsolosluk vize başvuru işlemleri için yetkilendirilmiş vize başvuru merkezleri ve akredite turizm seyahat acentaları aracılığıyla kabul edilmektedir. Polonya vizesi için süratle vize müracaatı yapmanızı gerektiren acil durumlar için Vize Merkezi temsilcileri ile irtibata geçin!

Polonya vizesi işlemlerinde uzman kadrosuyla profesyonel danışmanlık hizmeti verir. Polonya Vize Merkezi departmanı Polonya vizesi başvuru sürecini profesyonel bir yaklaşımla ele alarak ihtiyacınız olan vizeyi almanızda size yardımcı olur. Vize Merkezi’nin Polonya vizesi işlemleri departmanı, deneyimli kadrosu ile vize başvuru dosyanızı sonuca odaklı şekilde hazırlamanız için size danışmanlık eder. Polonya Konsolosluğu, Polonya vizesinin sonucu hakkında karar verme yetkisine sahip olan tek yetkili kurumdur. Polonya Konsolosluğu tarafından belirtilen Polonya vize evrak listesine ve Polonya vizesi hakkında en güncel bilgilere sitemizden ulaşabilirsiniz. Polonya vizesi başvurusuna dair tüm sorularınıza cevap alabileceğiniz en doğru adres, vize danışmanlığında uzman bir kadroya sahip olan Vize Merkezi'dir.

Polonya'ya seyahat edecek olan Türkiye Cumhuriyeti umuma mahsus (bordo) pasaport sahibi Türk vatandaşları Polonya vizesi alarak Schengen bölgesi devletlerinden biri olan Polonya’ya giriş yapabilirler. Polonya Schengen vizesi ile ülkeye giriş yapanlar Polonya ve Schengen bölgesinde vizelerinin kapsadığı tarihler arasında serbest dolaşım hakkına sahip olacaklardır. Polonya Schengen vizesi kısa süreli bir vize türü olup, sahibi olanlara 6 aylık süre içinde 90 gün boyunca Polonya ve Polonya’nın da dahil olduğu Schengen bölgesinde konaklama imkanı verir. Ancak 90 günlük sürede genellikle ilk vize alımlarında belli tarihler arasında Polonya’da kalabilirsiniz. Aldığınız Schengen vizesinin tek girişli ve çok girişli niteliğine göre Schengen bölgesinde kalabilirsiniz.

T.C. diplomatik, hususi ve hizmet resmi pasaportuna sahip olan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları Polonya vize muafiyetinden faydalanabilmektedir ancak umuma mahsus (bordo) pasaport sahiplerinin vize başvurusu yaparak Schengen vizesi almaları zorunludur.

Polonya Vize Merkezi

Polonya vizesi almak isteyen ve Schengen vize başvurusu yapacak olan bordo (umumi) pasaport sahibi Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları Polonya Vize Merkezi ile kolaylıkla başvurularını gerçekleştirebilirler.

Konsolosluklara akredite bir kurum olan Vize Merkezi; Polonya vize başvurusu için gereken evrak hazırlama, dosya oluşturma, vize randevusu alma, biyometrik veri kaydı, vize evraklarının çevirisi, vize sonuçlanması gibi tüm işlemlerde başvuru sahiplerine yardımcı olmaktadır.

Polonya Schengen vize başvurusunu Vize Merkezi ile yapmak istediğinizde izleyeceğiniz adımları maddeler halinde aşağıda bulabilirsiniz.

Öncelikle mesleki ve kişisel durumunuz, Polonya’ya seyahat amacınız, seyahat tarihleriniz gibi bilgilere göre hangi tür vizeye başvurmanız gerektiğini Polonya vize uzmanımız ile görüşerek netleştirmeniz gerekmektedir.

Başvuracağınız vize türüne karar verdikten sonra ilgili vize için Polonya vize başvurusu evrakları tarafınıza mail ve kısa mesaj olarak gönderilir. Size gönderilen evrak listesini eksiksiz ve hatasız olarak hazırlamanız ve dosya haline getirerek Vize Merkezi’ne ulaştırmanız gerekir.

Evraklarınız Vize Merkezi Polonya vize uzmanlarımıza ulaştıktan sonra size maille bilgilendirme yapılır. Yine uzmanlarımızca kontrol edilen evraklarınızda herhangi bir eksik ya da hata varsa bilgilendirilirsiniz. Eksik ve hatalı evraklarınızı yeniden temin etmeniz ve Vize Merkezi’ne göndermeniz gerekmektedir.

Evraklarınız tamamlandıktan sonra kurumumuzun yetkilisi tarafından vize başvuru merkezinden vize randevunuz alınmak üzere onayınız istenir. Eğer daha önceden parmak izi vermediyseniz alınan randevu günü ve saatinde merkeze giderek, bu bilgiyi beyan etmeniz gerekecektir. Bu işlem esnasında bir Vize Merkezi yetkilisi sizlere eşlik edecektir.

Parmak izinizi de verdikten sonra en son aşama vize sonuçlanma aşamasıdır. Polonya Vize Merkezi bu süreci baştan sona sizinle birlikte takip edecektir. Polonya vize başvurusu sonuçlanma süresi konsolosluğun özel durumlarına (resmi tatil, yoğunluk, evrak ve mülakat talebi v.b.) göre değişebilmekle beraber ortalama 7-10 gün arasındadır. Vize Merkezi’nin konsolosluğun aldığı vize kararlarında herhangi bir etkisi bulunmamaktadır.

Polonya Vizesi Nasıl Alınır?

“Polonya vizesi nasıl alınır?” sorusu Polonya vize başvurusu yapacak olan vatandaşlar tarafından sıklıkla sorulmaktadır. Polonya, Schengen üye ülkeleri arasında yer aldığı için kısa süreli vize başvurusu yapmak isteyen bordo pasaporta sahip T.C. vatandaşları kısa süreli seyahatleri için Schengen vizesi almak zorundadırlar.

Polonya vize başvurusu yapacak vatandaşların pasaportları 10 yıldan eski olmamalı, en az 2 boş sayfaya sahip olmalı ve pasaportların yırtık/yıpranmış sayfası bulunmamalıdır. Başvuru sahipleri Polonya’ya seyahat amaçları ve seyahat tarihlerine göre başvuracakları vize kategorisini net olarak belirlemeli ve buna uygun evraklarla başvuru yapmalıdır. Seyahat 180 günlük süre içinde 90 günden az olacak şekilde yapılacaksa kısa süreli C tipi; 90 günü aşacak şekilde olacaksa uzun süreli D tipi vizeye başvurulmalıdır.

Polonya’ya sadece gezi amacıyla gidilecekse turistik; iş görüşmesi, toplantı ya da fuar amacıyla seyahat edilecekse ticari vize türlerine başvurulmalıdır. Bunun yanı sıra Polonya’da yaşayan bir akraba, aile üyesi ya da arkadaş ziyaret edilecekse Polonya aile ve arkadaş ziyareti vizesi; kısa süreli eğitim ya da araştırma amaçlarıyla gidilecekse Polonya eğitim ve araştırma vizesi türlerinden başvuru yapılması gerekmektedir.

Polonya’ya aile olarak seyahat edilecekse her bir aile üyesi için ayrı ayrı başvuru yapılmalı ve ayrı başvuru dosyası oluşturulmalıdır. Hazırlanacak evraklar eksiksiz, doğru ve tutarlı olmalıdır. Polonya vize başvuru formu, vize talep dilekçesi gibi zorunlu belgeler hatasız şekilde doldurulmalıdır. Başvurulan vize türüne uygun doldurulmayan formlar geçersiz olabilmekte ve Polonya vize reddine neden olabilmektedir.

Vize Merkezi, “Polonya vizesi nasıl alınır?” sorusu ve diğer tüm vize konularında eksiksiz, hızlı ve kolay hizmet alabileceğiniz tecrübeli bir kurumdur. Polonya Konsolosluğu ve Büyükelçiliği tarafından yetkilendirilmiş bir kurum olan Vize Merkezi; tüm vize işlemlerinizde uçtan uca hizmet vererek süreci rahat geçirmenizi amaçlamaktadır. Polonya ya da farklı ülkeler için detaylı bilgi almak ve vize başvurusu yapmak istiyorsanız uzmanlarımızı her zaman arayabilir ya da dilerseniz ofislerimize gelerek ziyaret edebilirsiniz.

Polonya Vize Evrakları

Polonya Schengen vizesi için Polonya vize evraklarının hazırlanması zorunludur. Polonya Schengen vize başvurusunda bulunduğunuz pasaportunuz 10 yıldan eski olmamalıdır ve pasaportun kimlik bilgilerinin bulunduğu ve eski vize etiketlerinin olduğu sayfaların fotokopisi ibraz edilmelidir. Ayrıca varsa eski pasaportlardaki vize sayfaları da Polonya Konsolosluğu'nun dikkatine sunulmalıdır. Pasaportun seyahat sonrası 3 ay geçerliliğe sahip olması gerekir. Reşit olmayan çocuklar ebeveynleri ile birlikte seyahat ediyorlarsa fotoğrafları ebeveynlerinin pasaportuna yapıştırılacaktır.

Polonya Schengen vize başvuru formu pasaport ve kimliğe dair diğer bilgileri içeren evraklardakilerle çelişecek şekilde olmamalıdır. Tutarsız ve yanlış bilgilendirmelerde vize reddi kati surette verilmektedir ki bu sonraki vize başvuruların da vize alınmasını zorlaştırmaktadır. Polonya vizesi için gereken evrakların hazırlanma aşamasında özellikle pasaport numaraları, kimlik numarası gibi ayrıntılara dikkat etmeniz tavsiye edilir. Bu bilgiler Polonya vize başvuru formunda ilgili kutu içine yazılır. Polonya Schengen vize başvuru formu Polonya Konsolosluğu tarafından hazırlanan ve sizin hakkınızda daha detaylı bilgi edinilmesini sağlayan bir formdur. Polonya seyahatine ne amaçla çıktığınız, hangi tarihler arasında Polonya’da olacağınız, varsa Polonya’dan sonra gideceğiniz diğer ülkeler ve seyahat rotanıza dair bilgiler de bu form dâhilindedir.

Polonya vizesi için gereken evraklar arasında 2 adet biyometrik fotoğraf bulunmaktadır. Biyometrik fotoğraf 3,5x4,5 cm. ölçülerinde, fonu beyaz ve yüzünüzü net bir şekilde gösteren ve güncel halinizi yansıtan formatta olmalıdır.

Polonya Schengen vizesi alırken, tüm Schengen vizeleri için geçerli olan 30.000 Euro teminatlı sağlık sigortasının yaptırılması zorunludur. Bu seyahat sağlık poliçesi konaklama sırasında sağlıkla ilgili her türlü sorunun önüne geçmek amacıyla yaptırılmak zorundadır.

Çalışan statüsündeki başvuru sahipleri çalıştıkları kurumdan aldıkları izin yazısı ve SGK hizmet dökümüyle ilgili tüm belgeleri Polonya vize başvuru evrakları arasına eklemelidirler. Şirket çalışanları ve sahipleri ticaret odası kaydı, ticaret sicil gazetesi ve şirketin vergi levhası gibi evrakları ibraz etmelidirler.

Polonya vize başvurusu için gereken evraklardan biri de banka hesap dökümleridir. Son 3 aylık hesap hareketlerini yansıtan bu belge kişinin ülkeye döneceğinin garantisini Polonya Konsolosluk yetkililerine göstermek açısından önem arzetmektedir.

Ev hanımı veya öğrenci gibi kendi gelir kaynağı olmayan kişiler seyahat masraflarını karşılayacak sponsorun bilgilerini ve sponsorluk yazısını ibraz etmelidirler.

Polonya vizesi evraklarının en güncel haline ulaşma ve Polonya vize başvurusu yapmak için Vize Merkezi temsilcimizle görüşebilirsiniz. Siz en kısa zamanda yardımcı olmaktan memnuniyet duyarız.

Polonya’ya davet üzerine gidecek olan T.C. pasaport hamileri davet eden kişinin kimlik ve pasaport bilgilerini de başvuru sırasında ibraz etmelidirler. Davetiye Polonya’da ikamet edilen bölgenin valiliğinin onayını taşımalıdır. Eğer davetiyeyi gönderen kişi Polonya vatandaşı değilse oturum izni belgesini ibraz etmelidir. Polonya aile ve arkadaş ziyareti vizesi için gereken davetiye ülkeye ziyarette bulunacak kişinin bazı durumlarda konaklama ve ülkeden ayrılırken yapacağı harcamaları karşılamak için gerekli finansal güce sahip olunduğunun belgelendiği bir doküman niteliği de taşıyabilir. Davetiye, davet eden kişiye ziyarette buluna kişinin Polonya’da kaldığı süredeki tüm masraflarını karşılama yükümlülüğü de getirebilmektedir.

Polonya Vizesi Türleri

Polonya vizesi türleri; yapılacak Polonya seyahatinin amacına, tarih aralığına ve başvuran kişinin mesleki/kişisel durumuna göre farklılık gösterir. Polonya Schengen ülkesidir ve Schengen vize kuralları geçerlidir.

Vize türleri Polonya ve diğer Schengen ülkeleri için ikiye ayrılmaktadır. Bunlar kısa süreli (C tipi) ve uzun süreli (D tipi) vizelerdir. C tipi kısa süreli vize, 6 aylık süre içinde en fazla 90 güne kadar olan konaklamada geçerlidir. Bordo pasaportu (umumi pasaport) olan T.C. vatandaşları kısa süreli seyahatlerinde bu vize türüne başvurmalıdır. Siyah, yeşil ve gri pasaportu olan vatandaşlar ise kısa süreli vizeden muaf tutulmaktadır.

Kısa süreli vize kategorileri; turistik, ticari, aile ve arkadaş ziyareti, kültürel ve sportif, eğitim ve araştırma, transit, şoför vizesi olarak ayrılmaktadır. Polonya’ya sadece turistik gezi amaçlı gidilecekse turistik; toplantı, fuar ve iş görüşmesi gibi ticari amaçlarla gidilecekse ticari vize kategorilerine başvurulmalıdır. Vize Merkezi web sitesinde yer alan Polonya vize işlemleri bölümünden konu hakkında detaylı bilgiye ulaşabilirsiniz. Kısa süreli vize başvuruları direk olarak konsolosluklara yapılmamaktadır. Konsoloslukların yetkilendirmiş olduğu vize firmaları ve seyahat acenteleri üzerinden başvuru yapılabilmektedir.

Uzun süreli yani D tipi vize ise 6 aylık sürede 90 günden fazla kalınacak seyahatlerde alınması gereken vize türüdür. Uzun süreli çalışma, oturum, eğitim, aile birleşimi gibi amaçlarla yapılacak uzun konaklama gerektiren seyahatlerde bu vizeye başvurulmalıdır. D tipi vize başvuruları için direk olarak konsolosluklara müracaat edilir.

Vize türleri Polonya seyahati gerçekleştirmek isteyen başvuru sahipleri için çok önemlidir. Seyahat amacı net olarak belirlendikten sonra Polonya vize evrakları da buna göre eksiksiz ve hatasız olarak hazırlanmalıdır. Vize Merkezi, deneyimli uzman kadrosuyla, Polonya vizesi türleri ve Polonya vize başvurusunun tüm adımları ile ilgili vatandaşlara yardımcı olmaktadır. Danışmanlarımızla iletişime geçerek, sormak istediğiniz tüm soruları sorabilir ve ücretsiz bilgi alabilirsiniz.

Polonya Vize Başvurusu ve Polonya Vize Randevusu

Polonya vizesi başvuruları Polonya Konsolosluğu'nun yetkilendirdiği vize başvuru merkezlerine yapılmaktadır. Polonya vize başvuru evraklarının teslimi ilgili vize başvuru merkezine yapılır ve ayrıca Polonya vize randevusu ve buna bağlı olarak parmak izi alma işlemi de burada gerçekleştirilir. Schengen vize prosedürleri gereği, Schengen vize başvurusunda bulunan üçüncü ülke vatandaşları yani Schengen bölgesinde olmayan ülkelerden Polonya’ya seyahat edecek olan kişiler için parmak izi verme yükümlülüğü vardır. Daha önceden başka bir Schengen vizeniz olsa bile, Polonya Konsolosluğu'ndan aksi bildirilene kadar Polonya’dan Schengen vizesi almak istiyorsanız parmak izi ibrazı yapmanız gerekir.

Polonya vize başvuru işlemleri vize merkezleri aracılığıyla yürütülmekle birlikte Polonya Schengen vizesinin sonucu konusunda tek karar mekanizması Polonya Başkonsolosluğu ve Polonya Büyükelçiliği'dir. Schengen vizesi her ne kadar Schengen bölgesinde serbest dolaşım hakkı verse de Schengen vize başvurunuzun sonucuna başvuruda bulunduğunuz ülkenin Türkiye’de bulunan dış temsilcilikleri olan Konsolosluk, Başkonsolosluk ve Büyükelçilikler karar verebilir. Bir ülke yetkisi dahilinde olmayan bir başka ülke için Schengen vizesi veremez. Ancak Polonya Schengen vizesi aldıktan sonra seyahat planınızda belirttiğiniz şekilde diğer Schengen ülkelerine geçebilirsiniz. Ancak bu noktada aldığınız vizenin tek girişli veya çok girişli olması önemli rol oynar. Polonya tek girişli Schengen vizesi ile Polonya’dan çıkış yaptıktan sonra yeninden oraya dönülemez. Bu tip karışık durumlardan kaçınmak ve sorularınız ve başvurularınız Vize Merkezi temsilcilerimize danışabilirsiniz.

Polonya vizesi ve diğer Schengen vize başvurularınızın takibi Vize Merkezi Polonya departmanının görevleri arasındadır. Başvurunuzu Vize Merkezi'nin uzman temsilcileri aracılığıyla gerçekleştirmek için "İletişim" veya "Şubelerimiz" bölümlerinden bizimle iletişime geçebilirsiniz. Polonya vizesi için gereken evrak listesinin en güncel hali ve Polonya vize ücretleri e-mail olarak size gönderilecektir. Vize asistanlarımız Polonya vize randevusunda da sizi yalnız bırakmayarak refakat edeceklerdir. Polonya vizesi için randevu alımı, Schengen vize başvuru formunun doldurulması, seyahat amacınıza uygun vize türüne yönlendirmelerin yapılması ve evrak kontrolü ve takibi Vize Merkezi'nin çalışma alanı içindedir.

Polonya vize başvurularında seyahat amacının belirlenmesi önemlidir. Seyahat amacınız seçtiğiniz vize türüyle paralellik içerir. Polonya vize başvurularında eksik evrak vererek, tutarsız bilgiler içeren bilgiler sunarak vize reddi alınabildiği gibi pozisyonunuza uygun olmayan vize başvurusu yapmanız da vize reddine neden olabilir. Örneğin Polonya’dan davetiyeniz olmadan aile ve arkadaş ziyareti vizesi almanız mümkün olmaz veya ticari amaçla seyahat edecekseniz turistik vize başvurusu yapmamanız gerekir. Vize türleri arasında evraklar da benzerlik olsa da mesleki durum, statü, çalışıyor olmanız veya çalışmıyor olmanız gibi birçok parametre vize evraklarının hazırlanmasında ve başvuru sırasında dikkatle göz önüne bulundurulması gereken unsurlardır.

Polonya vize başvurusu için aile ve arkadaş ziyareti vizesi, ticari iş gezisi vizesi, turistik vize, konferans veya kültürel etkinliğe katılım gibi vize türlerinde durumunuza uygun olanı alma talebinde bulunabilirsiniz. Bu vize türleri için gereken evrak listesini Vize Merkezi Polonya sayfamızda bulunan Vize İşlemleri alt menüsünde görüntüleyebilirsiniz. Ancak daha güncel bilgi ve evrak listesi için Vize Merkezi müşteri temsilcilerimizle iletişime geçmenizi tavsiye ediyoruz.

Polonya Vize Başvuru Formu

Polonya vize başvuru formu, hazırlanması zorunlu olan en önemli Polonya vizesi evrakları arasında yer almaktadır. Polonya’ya kısa süreli vize başvurusu yapacak olan bordo pasaport sahibi vatandaşlar Schengen vizesi almalıdır ve Schengen vize başvurusunda hazırlanması gereken zorunlu evraklar bulunmaktadır. Başvuruda herhangi bir sıkıntı yaşanmaması ve vize reddine sebebiyet vermemek için hazırlanacak evraklar eksiksiz, hatasız, güncel ve tutarlı olmalıdır.

Başvurulacak vize türü; mesleki duruma, seyahat amacına ve süresine bağlı olarak değişmektedir. Ancak vize türünden bağımsız olarak hazırlanması gereken temel Polonya vize evrakları bulunmaktadır. Bunlar; vize başvuru formu, vize talep dilekçesi, biyometrik fotoğraf ve parmak izi bilgisi, nüfus cüzdanı gibi ortak evraklardır. Evraklar hakkında detaylı bilgiyi, Vize Merkezi yetkililerimizle iletişime geçerek alabilirsiniz.

Polonya vizesi için doldurulması gereken form, seyahatinizin amacıyla uyumlu ve hazırlayacağınız diğer belgelerle tutarlı olmalıdır. Başvuru formu güncel ve doğru bilgilerle doldurulmalıdır. Lehçe (Polonya dili), İngilizce ya da Türkçe doldurulabilen formda yer alan pasaport, konaklama, vize türü, iletişim, çalışma, seyahat amacı ve tarihleri gibi bilgilerin hatasız ve titizlikle doldurulması çok önemlidir. Aile olarak seyahat edilmek isteniyorsa tüm aile bireyleri için seyahat amacına göre ayrı ayrı form doldurulmalıdır.

Polonya vizesi için vize randevusu alınmasında ve vize sonuçlanma süresinde herhangi bir gecikme ya da problem yaşanmaması adına başvuru formu ve diğer zorunlu belgelerin seyahat tarihinden en az 20 gün önce Vize Merkezi’ne teslim edilmesi çok önemlidir. Vize Merkezi; Polonya vize başvuru formu ve diğer tüm Polonya vize evraklarının hazırlanmasında sizlere yardımcı olarak, hızlı ve özenli hizmet vermektedir. Bilgi almak istediğiniz tüm konular için müşteri hizmetleri bölümümüzle iletişime geçebilirsiniz.

Polonya Vize Ücreti ve Polonya Vize Çıkış Süresi

Polonya vizesi ücreti başvuru yaptığınız vize türüne göre değişiklik gösterebilmektedir. Polonya vize ücreti Euro üzerinden ödenmektedir. En güncel vize ücretlerini öğrenmek için temsilcimizle iletişime geçebilirsiniz. Polonya vize işlemlerinde vize danışmanlık, acente destek ve kargo-kurye bedelleri ekstra hizmete tabi olduğundan ücretler değişiklik gösterebilir. Polonya vizesinin çıkış süresi 15 iş gününü bulabilir. Polonya vize başvuruları sırasında Polonya Konsolosluğu'nun ve Büyükelçiliği'nin yoğunluğu ve tatilden dolayı kapalı olduğu günlerin de dikkate alınması gerekmektedir.

Polonya Vizesi Reddi

Schengen vizesi almak üzere vize başvurusu yaptıktan, tüm belgelerinizi eksiksiz hazırladıktan ve biyometrik verilerinizi doğru şekilde kaydettirdikten sonra tüm aşamaları tam olarak yerine getirseniz dahi Polonya vizesi reddi ile karşılaşmanız mümkün olabilmektedir. Vize reddi nedenlerini, ret alma olasılığını en aza indirebilmek için yapılması gerekenleri ve Polonya vize ret itirazı ile ilgili detayları aşağıda bulabilirsiniz.

Konsoloslukların, başvuru sahiplerinin vizeleri hakkında olumsuz karar vermelerinin ardında bazı nedenler bulunmaktadır. Bunlardan başlıcaları; seyahat amacının net olarak belirtilmemesi, başvuru evraklarındaki eksiklikler, başvuru formundaki bilgilerle seyahat amacı ve tarihlerinin çelişmesi, seyahat sonunda ülkeye geri dönüleceğine dair sağlam kanıtlar sunulmaması, seyahat masraflarının karşılanması için gereken maddi kaynakların yeterli olduğunun kanıtlanamaması gibi nedenlerdir.

Yukarıdaki nedenlere ek olarak; Schengen ülkesine girişle ilgili daha önceden bir yasak kararı bulunması, seyahat sağlık sigortasının hatalı ya da eksik yapılmış olması, 6 aylık sürede maksimum kalma süresi olan 90 günlük sürenin aşılmış olması gibi nedenler de vize reddi kararı alınmasına neden olabilmektedir. Vizenizin olumsuz sonuçlanmaması için bu konulara dikkat ederek başvuru yapmanız çok önemlidir.

Başvurusu olumsuz sonuçlanan vatandaşların Polonya vize ret itirazı hakkı bulunmaktadır. Ret durumuyla karşılaşan başvuru sahipleri reddi almalarından itibaren 14 iş günü içinde; konsolosluğun mektubunda yer alan ret sebeplerini göz önünde bulundurarak yeniden evrak hazırlayıp karar itiraz edebilirler. Polonya vize ret itirazı başvuru sahibi tarafından direk olarak konsolosluklardan randevu alarak yapılmalıdır. Konsolosluk randevu tarihinden itibaren başvuru sahiplerinin itirazlarını 7 iş günü içinde incelemektedir. Vize reddi itirazı sonrası beklemeden yeni vize başvurusu yapılabilir. Ancak daha önce ödenen vize ücretlerinin iadesi yapılamamaktadır.

Vize Merkezi, Polonya vizesi reddi ile karşılaşan başvuru sahiplerine her aşamada yardımcı olmaktadır. Yeniden evrak hazırlanması, randevu alınması, evrakların kontrolü, itiraz dilekçesi yazılması ve daha birçok konuda Vize Merkezi’nin Polonya vize uzmanlarıyla iletişime geçerek süreci rahat ve kolay şekilde tamamlayabilirsiniz.

Polonya Vize İşlemlerinde Dikkat Edilmesi Gerekenler

Vize başvurusunda herhangi bir sorunla karşılaşmamak ve vize reddi almamak adına Polonya vize işlemlerinde dikkat edilmesi gerekenler çok önemlidir. Bunları aşağıdaki şekilde özetleyebiliriz.

Polonya için vize işlemlerinde en önemli nokta 10 yıldan eski olmayan, geçerli bir pasaporta sahip olmaktır. Polonya Schengen ülkesidir ve kısa süreli seyahat edecek olan bordo pasaport sahibi Türk vatandaşlarından ülkeye girişte Schengen vizesi talep etmektedir. Pasaportlar ayrıca en az 2 boş sayfaya sahip olmalı, herhangi yırtık ya da yıpranmış sayfası bulunmamalıdır.

Polonya vize başvurusu esnasında hazırlanması zorunlu olan bazı evraklar bulunmaktadır. Hazırlanacak ortak evrakların yanı sıra; bazı evraklar Polonya seyahatinin amacına, süresine ve başvuran kişinin mesleki ya da kişisel durumuna göre değişiklik gösterebilmektedir. Örneğin; turistik amaçlarla yapılacak seyahatlerde hazırlanacak evraklar ile iş, toplantı gibi ticari amaçlarla gidilecek durumlarda hazırlanacak evraklar farklıdır.

Polonya Schengen vizesi başvuruları direk konsolosluğa yapılamamakta; konsolosluğun yetkilendirdiği vize kurumları ve acenteler aracılığıyla yapılabilmektedir. Konsolosluk hazırlanan evrakların dışında ek evrak veya mülakat talep edebilir. Bu nedenle başvuruların seyahat tarihine en fazla 3 ay, az 15 gün kala yapılması vizenin zamanında sonuçlanması adına oldukça önemlidir.

18 yaşından küçük kişiler vize başvurusu yaparken her iki yasal ebeveyni ya da yasal velisi tarafından imzalanan, noter tasdikli muvafakatname belgesini sunmalıdır. Tüm aile seyahat edecekse tüm aile bireylerinin ayrı ayrı başvuru dosyası hazırlaması gerekmektedir.

Vize evrakları dışında diğer önemli konu da vize randevusu ve biyometrik verilerin beyanıdır. Schengen kuralları çerçevesinde, son 5 yıl içerisinde yetkili vize başvuru merkezine gelerek parmak izini vermeyen başvuru sahipleri bu bilgiyi vermelidir. Belirlenen randevu günü ve saatinde bizzat merkezde bulunamayan başvuru sahipleri yeniden randevu almakla yükümlüdür. 12 yaşından küçük başvuru sahiplerinin bu işlem için merkezde bulunması gerekmemektedir.

Son olarak alınan vize kararlarının sadece konsolosluklara ait olduğunu ve vize reddi durumunda itiraz hakkı bulunduğunu hatırlatmak isteriz. Vize Merkezi, Polonya vize işlemlerinde dikkat edilmesi gerekenler ve merak ettiğiniz diğer konularda danışabileceğiniz tecrübeli bir kurumdur.

Polonya ile ilgili bir sorunuz mu var? Bize sorabilirsiniz.

Alanlarında uzman danışmanlarımız sorularınızı en kısa süre içinde cevaplayacaktır.

Panodaki Son Yazılar Tümünü GörüntüleSoru/Yorum Yaz

2 YorumPolonya uzun süreli şoför vizesi almakK.G19/05/22, 15:45

Merhabalar, Polonya uzun süreli şoför vizesi almak için hangi belgeleri sunmam gerekiyor? Ben Türkiye’de bir nakliye firmasında şoför olarak çalışıyorum. Daha önceden Macar ve Almanya’dan alınmış şoför vizelerim mevcut şimdide Polonya’dan vize almam gerekiyor. İşlem süresi ve evraklar hakkında bilgi verirseniz çok sevinirim. Ayrıca uzun alabilmek için ne yapmam gerekiyor? Cevabınız için şimdiden teşekkür eder güzel çalışmalar dilerim.

Cevabı Görüntüle
2 YorumPolonya şoför vizesi ret geldiL.H19/05/22, 15:34

Merhabalar, Polonya’ya şoför vizesi başvurusunda bulundum. Polonya şoför vizesi ret geldi sebebini anlayamadım bana bir ret kağıdı verildi ve itiraz hakkımın olduğu söylendi. Çalıştığım firma ise bu itirazda bulunmamı söyledi ama durum çok karışık itirazı nereye yapmam gerekiyor? Bu konuda siz bana danışmanlık sağlayabilir misiniz? Ya da tekrar bir başvuru yapmam daha mı mantıklı tekrar bir vize başvurusu yaparsan yaklaşık kaç günde sonuçlanır? Ya da itiraz durumlarında işlem süresi ne kadar olur? Detaylı bilgi ve danışmanlık rica ediyorum. Benim vizeyi en kısa sürede alıp gitmem gerekiyor. Bilgi alabilirsem çok sevinirim, teşekkürler.

Cevabı Görüntüle
2 YorumPolonya ticari davetiyem var ailemi de götürebilir miyim?Z.U19/05/22, 15:24

Merhabalar, Polonya’dan gelen bir davetiyem mevcut bu seyahatte yanımda 19 yaşındaki kızımı da götürmek istiyorum. Polonya ticari davetiyem var ailemi de götürebilir miyim? Bu başvuru esnasında Davetiye ile birlikte karşıdaki firmadan almam gereken belge var mı? Bu davet ile kızımı da ticari olarak götürebilir miyim? Bu arada kızım öğrenciliği devam ediyor. Fakat 15 günlük tatilde bana eşlik etmesi hem de karne hediyesi olarak onu da götüreceğim bu konuda ne yapabiliriz? Bilgi rica ediyorum, kolay gelsin.

Cevabı Görüntüle
2 YorumŞirketimin temsilciliğini kurdum Polonya'da oturum nasıl alırım?S.C19/05/22, 15:21

Merhabalar, Polonya’da şirketimin temsilciliğini kurdum, Polonya’da oturum nasıl alırım? Ben yaklaşık 10 yıldır Türkiye’de firma sahibiyim ve geçen sene Polonya’da temsilciliğimi kurdum. Devamlı gelip gitmem gerekiyor ve her seferinde vize başvurusu yapmak oldukça zorlu ve uzun sürüyor. Sizden ricam bu oturum hakkında ne yapmam gerektiği ile alakalı danışmanlık rica ediyorum. Başvuru esnasında hangi belgeleri sunmalıyım? Ve işlemlerimi sizin kanalınız ile gerçekleştirebilir miyim? Bilgi ve danışmanlık rica ediyorum.

Cevabı Görüntüle
2 YorumPolonya'dan ev aldım ticari vize nasıl alırım?S.K19/05/22, 15:18

Merhabalar, Polonya’da bir firma ile yaklaşık 5 yıldır aktif olarak çalışıyoruz. Ben Türkiye’de işverenim ve Polonya’daki firma ile sık sık çalışma durumumuz söz konusu olma sebebi ile Polonya’dan ev aldım ticari vize nasıl alırım. Bu şekilde hiç başvuru yapmamıştım. Ayrıca Polonya’ya firma çalışanlarım gittiğinde veya ben bu evde kalacağız. Fakat benim öncesinde bir vize başvurusunda bulunma niyetim var ve bu evi göstererek başvuru yapmak istiyorum. 5 yıllık bir vize alabilme durumum olur mu devamlı uğraşmak istemiyorum. Bana nasıl bir yardımınız olabilir? Ben başvuru yapmak istiyorum size arkadaşım vasıtası ile yazıyorum. Sizi bana arkadaşım önerdi bilgi ve danışmanlık rica ediyorum, kolay gelsin.

Cevabı Görüntüle

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası