mezuniyet yılı hesaplama / Mezuniyet tarihi nedir, nereden öğrenilir? Mezuniyet tarihi öğrenme yöntemleri

Mezuniyet Yılı Hesaplama

mezuniyet yılı hesaplama

ORTAÖĞRETİM BAŞARI PUANI HESAPLAMA

Lise mezuniyet puanı hesaplaması yapılırken öğrencilerin her sınıftan(9,10,11,12) aldıkları başarı puanlarına göre mezuniyet puanları hesaplanmaktadır. Bu puan aslında diploma notudur. Bu not ise öğrencileri üniversiteye taşıyan önemli bir lokomotif görevi görür. Şimdi mezuniyet puanı hesaplamaya başla!

Lise Mezuniyet Puanı Nedir?

Lise mezuniyet puanını öğrenmek için; öğrencilerin dokuzuncu sınıftaki puanı, onuncu sınıftaki puanı, on birinci sınıftaki puanının ve on ikinci sınıftaki puanının aritmetik ortalamasının bulunması gerekmektedir.

Yani aşağıdaki formül ile aritmetik ortalama bulunur;

Lise mezuniyet puanı = (9. sınıf puanı + Sınıf puanı + Sınıf puanı + Sınıf puanı ) / 4
Şimdi bir örnekle bu durumu açıklayalım.

Örnek :

Öğrencinin sınıflarda aldıkları puan şu şekildedir. 9. Sınıf puanı 70, Sınıf puanı 80, Sınıf puanı 60, Sınıf puanı 90’dır. Şimdi bu öğrencinin Lise Mezuniyet Puanını(Diploma Notu Hesaplama) bulalım;
Lise Mezuniyet Puanı = ( 70 + 80 + 60 + 90 ) / 4 = 75 puandır.

Şimdi de OBP puanının nasıl bulunduğuna bakalım:

Üniversiteye yerleşmek isteyen öğrencilerin YGS sınavından aldıkları puanla orta öğretim başarı puanları toplanarak sınav puanı ortaya çıkmaktadır. 

Öğrencinin lise mezuniyet puanı 5 ile çarpılır ve orta öğretim başarı puanı ortaya çıkar. En düşük orta öğretim başarı puanı olarak belirlenmiştir. Eğer öğrencinin mezuniyet puanı 50 nin altındaysa bu değer 50 ye çekilir. Üst kısımda ki örnekte öğrencinin mezuniyet puanı 75'ti. Bu durumda ortaöğretim başarı puanı 75 x 5 = puan olur.

Yurt Dışından Gelen Öğrencilerin Mezuniyet Puanları

Eğer öğrenci öğreniminin bir kısmını ülkemizde tamamlamışsa bir kısmını da yurt dışında yapmışsa buradaki yıl sonu puanlarıyla yurt dışında ki yıl sonu puanlarına bakarak mezuniyet puanları bulunur. Öğrencinin yurt dışındaki yıl sonu puanlarına erişilemez ise sadece ülkemizde okuduğu yılların puanları baz alınır.

TYT ve AYT puanlarının üzerine eklenen ve lise dönemi boyunca elde edilen okul başarısı olarak değerlendirilen Ortaöğretim Başarı Puanı için arama motorlarında sorgulamalar hız kazandı. Bu yıl Haziran tarihlerinde yapılacak olan üniversiteye giriş sınavı (YKS) yaklaşırken milyonlarca adayın merak ettiği ortaöğretim başarı puanı hesaplamasını haberimizde derledik.

ORTAÖĞRETİM BAŞARI PUANI (OBP) - LİSE MEZUNİYET PUANI NASIL HESAPLANIR?

Ortaöğretim bitirme notlarının en küçüğü , en büyüğü ise puan olarak ortaöğretim başarı puanına dönüştürülüyor.

Ortaöğretimde alınan ve üzerinden verilen diploma notu, 5 ile çarpılarak Ortaöğretim Başarı Puanına (OBP) dönüştürülecektir. Böylece, 50 olan en düşük diploma notu için OBP olacak, en yüksek olan diploma notu için de OBP olacaktır.

Diploma notu bildirilmeyen adayların diploma notu ile 50'nin altında olan diploma notları, 50 olarak değerlendirmeye

alınacaktır. Ortaöğretim Başarı Puanının (OBP) hesaplanmasında Türkiye geneli dikkate alınacak, okul bazında işlem

yapılmayacaktır.

Her aday için hesaplanmış olan OBP; 0,12 katsayısı ile çarpılarak sınav puanlarına eklenecek ve böylece adayların

yerleştirme puanları hesaplanacaktır.

KÄ°MLERÄ°N OBP PUANI HESAPLANMAYACAK?

TYT puanı 'nin altında olan adaylar için yerleştirme puanı (Y-TYT) hesaplanmayacaktır.

SAY, SÖZ, EA, DİL puanı 'in altında olan adaylar için ilgili yerleştirme puanı (Y-SAY, Y-SÖZ, Y-EA, Y-DİL)

hesaplanmayacaktır.

TYT puanı olmayan, TYT puanı hesaplanmayan veya TYT puanı 'nin altında olan adayların, AYT ve/veya YDT'ye

girmiş olsalar da SAY, SÖZ, EA, DİL için sınav/yerleştirme puanları (Y-SAY, Y-SÖZ, Y-EA, Y-DİL) hesaplanmayacaktır.

TYT puanı 'nin üstünde olan adaylardan AYT ve/veya YDT'ye giren ve cevaplamış oldukları testlere bağlı olarak

ve üzeri puan alanların ilgili yerleştirme puanları hesaplanacaktır.

YKS'YE KAÇ KİŞİ KATILACAK?

Haziran'da yapılacak YKS'nin birinci oturumu olan Temel Yeterlilik Sınavı'na (TYT) 3 milyon bin 18 aday, ikinci oturum Alan Yeterlilik Sınavı'na (AYT) 2 milyon bin aday, üçüncü oturum olan Yabancı Dil Testine (YDT) bin aday başvurdu.

TYT başvuru sayısı: 3 milyon bin

TYT başvuru sayısı: 3 milyon bin 18

AYT başvuru sayısı: 2 milyon 56 bin

AYT başvuru sayısı: 2 milyon bin

YDT başvuru sayısı: bin

YDT başvuru sayısı: bin

Mezuniyet Tarihi Nedir? Nereden ve Nasıl Öğrenilir?

Mezuniyet Tarihi Nedir? Nereden ve Nasıl Öğrenilir?

Eğitim konularında bilgiler vermeye devam ettiğimiz yazılarımızda bugün sizlere; mezuniyet tarihi nedir, nereden ve nasıl öğrenilir gibi konu başlıkları altında aklınıza takılanları yanıtlamaya çalışacağız&#;

Tercihiniyap Forum Tekrar Aktif Tıklayın

İlkokul, ortaokul, lise, üniversite, açıköğretim derken pek çok kişi hayatı boyunca pek çok farklı kurumdan eğitim almaktadır. Üstelik bu kurumlara kişilerin başlama ve mezuniyet tarihleri de bulunur. Eğitim, burs, iş başvurularında, özgeçmiş oluştururken de bu bilgiler kişilerden istenebilir. Kamu Haber

Örneğin özgeçmiş oluştururken okul ve mezuniyet bilgilerinin doldurulması zorunludur. Keza gireceğimiz kamu sınavlarına da mezuniyet durumu doğrultusunda başvuru yapabiliriz. Bu nedenle pek çok kişi mezuniyet tarihi ve mezuniyet bilgisini öğrenmek için araştırma yapmaktadır. Diplomalarda da yazmayan mezuniyet tarihinin nasıl öğrenileceği merak edilir.

SELÇUK HUKUK FAKÜLTESİNDE MEZUNİYET SONRASI YÜKSEK BAŞARI

Mezuniyet Tarihi Ne Demek?

Mezuniyet tarihi kişinin hangi tarihte eğitim aldığı kurumdaki eğitimini tamamladığını ve ilişiğinin kesildiği tarihi gösteren bir bilgidir. Mezuniyet tarihine göre kişinin kaç yıl eğitim aldığı, eğitimini uzatıp uzatmadığı belli olabilir. Bu nedenle eğitime başlanılan ve mezun olunan tarih sınav girişlerinde, işe başvurularda, resmi işlemlerde sık sık sorulur.

Mezuniyet Tarihi Nerede Yazar?

Mezuniyet tarihi e-Devlet, e-Okul, Okul Bilgi Sistemi gibi elektronik sistemler üzerinde bulunur. Ayrıca pek çok kişi mezuniyet tarihini öğrenmek için söz konusu okulun diplomasına bakmaktadır. Ancak mezuniyet tarihi diplomaların üzerinde yazmamaktadır. Mezun olduğunuz okula giderek mezuniyet tarihinizi öğrenebilir ve buna ilişkin belge alabilirsiniz. Ayrıca e-Devlet sistemi üzerinden kontrol edebilirsiniz.

Mezuniyet Tarihi Nereden ve Nasıl Öğrenilir?

Artık her türlü işlem internet üzerinden gerçekleştiriliyor. Mezuniyet tarihini öğrenmek için de başvurulması gereken ilk adres internet dünyası olacaktır. e-Devlet bu konuda her ihtiyacımıza cevap vermektedir. Lise, ilkokul, üniversite mezuniyet tarihi ve bilgileri e-Devlet üzerinden öğrenilebilir. e-Devlet şifrenizi ve T.C. kimlik numaranızı girerek e-Devlete girerek işlemlerini gerçekleştirebilirsiniz.

edevlet meb lise mezuniyet tarihi

Mezuniyet Tarihi ile Diploma Tarihi Aynı mı? Farklı Mı?

Mezun olduğunuz tarihle diplomanın verildiği tarih aynı olmadığı için bu iki bilgi birbirine karıştırılmamalıdır. İki tarih birbirinden farklıdır. Mezun olunan tarihten sonra genelde mezuniyet belgesi verilir.

İlkokul, Lise, Ortaokul, Üniversite Mezuniyet Tarihi Öğrenme

İlkokul, lise, ortaokul mezuniyet tarihini öğrenmek isteyenler için en doğru adres e-Okul sistemi olacaktır. e-Okul şifreniz ve bilgileriniz ile sisteme giriş yaparak bilgilerinizi öğrenebilirsiniz. Sistemde okula başlama ve mezuniyet tarihiniz yer almaktadır.

Üniversite mezuniyet tarihi için de e-Devlet sistemine ve üniversite OBS sistemine giriş yapmak gerekmektedir. Bu iki sistemden okula giriş ve mezuniyet bilgilerinizi öğrenebilirsiniz. Ayrıca Google arama motoru üzerinden arama yaparak da öğrenebileceğin linkleri görüntüleyebilirsiniz.

Üniversitede Koşullu (Şartlı-Sorumlu) Geçme Nedir?

edevlet universite mezuniyet tarihi sorgulama

Diplomada tarih yazar mı?

Mahkeme kararına dayalı ad, soyad veya nüfus kaydı değişikliklerinde, Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı tarafından diplomanın arkasına gerekli açıklama yapılıp tarih yazılarak, imzalanır ve mühürlenir.

Yazımızı Puanlamak İster misin?

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası