güvercin yumurtasını nasıl taşır / Güvercin Yumurtası Kaç Günde Çıkar? Güvercin Yumurtası Kaç Günde Oluşur Ve Damarlanır?

Güvercin Yumurtasını Nasıl Taşır

güvercin yumurtasını nasıl taşır

Güvercin Yuvasını Bozmanın Vebali

Arkadaşlar bizim balkonumuza 3 yıldır güvercinler yuva yapıyor. Dolaplar var balkonda ve dolabın altındaki boşluğa, üstüne yuva yapıyorlar. Ben artık bu durumdan bıkmış durumdayım. Onlar yüzünden balkonu temizleyemiyoruz ve üstüne 2 senedir yazları odamı kuş biti gibi küçük böcekler istila ediyor. Balkonlu odada ben kaldığım için çok şikayetçiyim bu durumdan. Daha yeni yavrusunu büyüttü uçtu gitti o yavru ve biz yavru yok diye artık yuvasını bozduk, ardından bitler için ilaçlama yaptık. Bugün balkona tekrar çalı çırpı getirdiğini gördüm güvercinlerin. Dolabın altındaki çalı çırpıyı eldiven takıp aşağı attım ve bi baktım dolabın altında en köşede 2 tane yumurta var. Daha 4 gün olmuştu yuvayı temizleyip ilaçlayalı ama yeniden yumurtlamış yuva yapıp. Ben artık bu durumdan cidden bıktım. Yaz, kış balkonu kullanamıyoruz adam akıllı, çamaşır sererken bile onlarla uğraşıyoruz. Balkonu pislik götürüyor. Şimdi ben bu kuşun yumurtalarını aşağı atsam, yuvasını bozsam bide balkona gelmemeleri için file falan alsam günaha girer miyim? 3 yıldır yuva bozmak günah diye birşey yapmıyorum ama artık bıktım. Balkon güvercinin mi yoksa bizim mi anlayamıyorum. Ailemdekilerde bozma, elleme, yuvayı bozanın yuvası yıkılır.. yazık diyorlar da bana yazık değil mi ? Hergün aptal aptal ses çıkarmaları, balkonu toz pislik içinde bırakmaları, odama bit sokmaları Birde kaç defa yavrusunu büyütemeden yavrusu ölüyor. Karga, atmaca gibi kuşlar gelip yavrusunu zevkine öldürüyor her yer kan oluyor. Sizce ne yapmalıyım ? Cidden yolda güvercin falan görünce sinirleniyorum, tutup boynunu kırasım geliyor.

 

G&#;vercin Yumurtası Ka&#; G&#;nde &#;ıkar? G&#;vercin Yumurtası Ka&#; G&#;nde Oluşur Ve Damarlanır?

Haberin Devamı

Güvercinler hem Türkiye içerisinde hem de diğer ülkeler içerisinde bilinen ve evcilleştirilebilme niteliğine sahip olan bir kuş türünü oluşturmaktadır. Bahsedilen bu kuş türü çok sayıda cinsten meydana gelmektedir. Bununla birlikte Türkiye içerisinde yalnızca 8 ya da 10 tane cinsi hayatını sürdürebilmektedir ve daha fazlası ise yaşamını sürdürememektedir. Doğal hava şartlarından ve iklimin de etkisi sebebi ile bu kuşların tamamı yaşamlarına devam edememektedir.

Güvercin Yumurtası Kaç Günde Çıkar?

Güvercinler, ilk olarak mevsimin de etkisi ile birlikte ve genel itibariyle yaz mevsiminin ortaya çıkmasından sonra belli olmaktadır. Mart ya da nisan ayları arasındaki sıcaklıkların ortaya çıkmasından sonraki süreçte güvercinler birbirlerine kur yapmaktadır ve böylece çiftleşme belirtisi göstermektedir.

Haberin Devamı

Bahsedilen süreç birkaç gün olan aralıklar ile devam etmektedir. Ayrıca çiftleşmekte olan güvercinler çiftleşmelerinin ardından beş gün sonra yumurta bırakmaktadır. 18 ile 20 günlük bir kuluçka dönemi ile beraber değişimli bir şekilde dişi güvercin veya erkek güvercin yumurtaların üstünde yatmaktadır. 18 ile 20 günlük sürenin geçmesinden sonra ise mevcut olan yavrular yumurtadan çıkmaya başlamaktadır.

Güvercin Yumurtası Kaç Günde Oluşur ve Damarlanır?

Güvercinler, kuluçka dönemi süresince dişi veya erkek olan ebeveyn güvercinlerin kursakları içerisinde yavrularını besleyebilmek amacı ile kursak sütü de biriktirmeye başlamaktadır. Genel olarak bakıldığında güvercin yumurtaları on yedi gün ila on sekiz gün içerisinde çatlamaktadır.

Balkondaki g&#;r&#;nmez tehlike: Kumru yuvadan u&#;unca bile risk devam ediyor!

Haberin Devamı

Prof. seafoodplus.info Erdoğan da alerjik rahatsızlığı olanların zarar görmemesi için kuşların yuva yapabileceği yerlere kuş konmaz gibi aparatlar yerleştirilerek yuva oluşumunun engellenebileceğini söyledi.

Kırmızı tavuk biti, &#;zellikle evcil k&#;mes hayvanlarında, yumurta veren tavuklarda g&#;r&#;len bir gece parazitidir. Gece paraziti denmesinin sebebi, geceleri gizlendikleri yerlerden &#;ıkıp tavuklardan kan emmeye başlamalarıdır. Tabii ki temel olarak tavuklara ve k&#;mes hayvanlarına zarar verirler ancak k&#;mes hayvanlarıyla &#;ok yakın temasta olan ya da kuş yuvalarına dokunan insanlara da bazı mikroorganizmaların bulaşmasına ve yayılmasına neden olabilirler.&#;Bu nedenle insan sağlığı a&#;ısından da &#;nem taşırlar.&#;Kırmızı tavuk biti, ısırdığı yerde belli bir reaksiyon oluşturabilir; kızarıklık, kaşıntı, hafif bir şişlik g&#;r&#;lebilir. Bu şikayetlere y&#;nelik semptomatik tedavi yapılabilir.

Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Dr. &#;ğretim &#;yesi Cengiz Uzun

BESLENMEDEN SEKİZ AY HAYATTA KALIYORLAR

Kırmızı akarların, küçük kumru, kırlangıç, güvercin ve serçe gibi kuşların yuvalarında bulunduğunu ve yavru kuşlar tüylenip yuvadan uçtuktan sonra çevreye dağılarak konutların içine girebileceğini hatırlatan Çetin, akarların gündüzleri yarık ve çatlaklarda saklanıp karanlıkta aktif olduklarını ve beslenmeden sekiz aya kadar hayatta kalabildiklerini dile getirdi.

TAVUKLARDA YUMURTA VERİMİNİ AZALTIYOR

Çetin, eğer bir kuş yuvasında veya kümeste fazla akar olurlarsa yavrularda ve tavuklarda anemi hatta bazı durumlarda ölüm bile görülebileceğini, tavuklarda yumurta veriminin azalacağını sözlerine ekledi.

Balkondaki görünmez tehlike: Kumru yuvadan uçunca bile risk devam ediyor

Küçük kumruların genellikle 2 yumurta bırakıp 1 ayda yuvadan uçtuklarını, Antalya’da her mevsim ürediklerini ve çift başına 20 yavru yaparak hızla çoğaldıklarını belirten Erdoğan ise bu kuşların saldırgan olmadıklarını ve evdeki kafes kuşlarına ya da evcil hayvanlara zarar vermediklerini önemle vurguladı.

Mersin'de bir &#;ift&#;i, sileceği &#;zerine kumruların yuva yaptığı kamyonetini yerinden kıpırdatmayıp yavruların yumurtadan &#;ıkıp b&#;y&#;mesini bekledi. Yaklaşık 2 ay kadar s&#;recek olan bu d&#;nemde işlerini komşularının kamyonetiyle yapmaya &#;alıştı.

KUŞ AKARLARINDAN NASIL KORUNACAĞIZ?

Prof. Dr. Hüseyin Çetin, kendi sağlığımızı düşünürken hayvanları da korumamız gerektiğinin altını çizdi. Çetin, konutların etrafındaki kuş yuvalarına temas konusunda dikkatli olunması, kuş yuvalarının temizlenmesi ve uygun bir böcek ilacı ile ilaçlanması gerektiğini vurguladı.

Çetin alınması gereken önlemleri şöyle sıraladı: 

-- Eğer bir kumru evinize ya da balkonunuza yuva yaptıysa bir büyük marketten, veteriner kliniğinden ya da eczaneden böcek ilacı alın.

-- Bu türdeki böcek ilaçlarını suyla seyreltip sprey şeklinde yuvanın etrafına uygulayabilirsiniz. 

-- İlacı hayvanlara gelmeyecek, onlara temas etmeyecek şekilde uygulamaya dikkat edin. Söz konusu ilaçların direkt üzerlerine gelmediği sürece insan ve hayvan sağlığı açısından herhangi bir etkisi yoktur.

-- Kuşların panjur içi ve klima gibi noktalara yuva yapmasının engellenebilmesi için kuş kovucu ağ sistemleri ve tel yapılar kullanılabilir.

yerini değiştirmen sorun olmaz ama o yumurtalara bi kez dahi olsun dokunursan o yumurtaları balkondan aşağı atar. insanın dokunduğunu anlıyorlar.


  • dieselsingle2  ( ) 

dokunursanız bir daha gelmiyorlar :/ bizimde mutfak camına yuva yapmıştı ışığı açmaya korkar olmuştuk. az daha idare edin bence. kolay gelsin şimdiden.


  • zenc  ( ) 

Eliniz değerse bir daha gelmez diye hatırlıyorum, ayrıca yumurtadan çıkınca da onlar yuvada duracak daha ayrılamazlar, yavrulara dokununca da gelmiyor çünkü bir seafoodplus.infoı balkonun farklı bir köşesine koyarsanız olur sanırım.


  • necrolyte  ( ) 

Yuvanın yakınlarına hergün ekmek ve su koyarak anneyi kendinize alıştırabilirsiniz zamanla, böylece ürkmez. Ama tabi bu dediğim gibi biraz vakit alır.

Yuvayı anne yem bulmaya gittiğinde taşıyabilirsiniz. Yalnız çok farklı bir yere koyarsanız yadırgayıp yumurtanın üzerine oturmayabilir. işte, metre ileriye falan koyabilirsiniz. Ama yavruya ve de yuvanın kendisine hiç dokunmayın saksıyı biraz ileri itin o kadar.

Benim de bu yaz balkonumda misafirlerim var. Anne şu an 4. kez kuluçkada, hatta bu nedenle balkonu gözden çıkardım. Yavru yumurtadan çıktıktan sonra ikinci kez yumurtlamadan önce yuvayı taşımak da ayrı bir seçenek olabilir. Yumurtayı tehlikeye atmamış olursunuz hem.

  • johan sebastian  ( ~ ) 

yarımşar metre ilerleyerek bi kaç günde uzaklaştırın bence. sonra annesi gelip 2 metre uzaktaki yuvaya bu benim diildi yav diyebilir.


  • dolmakalem  ( ) 

korkup kaçtığında balkona çıkıp yumurtalara değmeden saksıyı metre öteye götürdüm. sonra fark ettim ki korkunca çok da uzağa kaçmamış. balkon demirinden beni izliyor. göstere göstere yeni yerine koydum. yanına su da koydum bu sıcakta bulamaz belki. iki dakika sonra geldi tekrar üstüne oturdu. neyse kurtardık galiba.


  • kibritsuyu  ( ) 

benim de var öyle bir misafirim :)
1 hafta önce tatilden geldiğimde, balkondaki boş saksıya yumurtlamıştı, ama saksı tam kapının önünde, mecburen ileri ittim, dert etmedi, geldi yine, birkaç gün sonra da saksıyı tekrar çekip yere gazeteler serdim ki kakaları fazla sorun olmasın, ilk zamanalr gazeteye basmakta tereddüt etti, hatta tüh dedim kendi kendime, yanlış yaptım galiba, ama sonra alıştı,
şimdi alıştık ikimizde, hatta bazen -eğer yavaş hareket edersem- balkona çıkmama bile aldırmıyor.

  • pinking of you  ( ) 

Yem su ve sevgi vermeye devam ettiğin sürece oradaki güvercin nesli çoğalacak da çoğalacak. Köyden akrabaları, alamanyadan kuzenleri gelicek, hep beraber her yere sıçıcaklar.

Öyle bir yuva kurup gitmece huyu yok bunların.

(bkz: flying rat)

  • skatheist  ( ) 

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir