uyum sınavı / Hollanda Aile Birleşimi Vizesi - English Box

Uyum Sınavı

uyum sınavı

Hollanda'da uzun bir süre kalmak istiyorsanız, Ankara Hollanda elçiliğinde temel A1 uyum sınavını geçmek zorundasınız. Sınav 3 bölümden oluşmaktadır. Başvurunuzu www.duo.nl web sayfasından yapmanız gerekmektedir.

Konuşma (Spreken)

Sınav Hollanda elçiliğinde bilgisayarda yapılmaktadır. İki bölümden oluşmaktadır. Sınav suresi 30 dakikadır. 

Okuma (Lezen)

Sınav Hollanda elçiliğinde bilgisayarda yapılmaktadır. Sınav esnasında metinler okuyup sorulara cevap vermeniz gerekecektir. Sınav suresi 35 dakikadır.


1 Mayıs 2023 sonrası okuma sınavı değişmektedir. Bu tarih itibariyle gerçek sınav, yapı olarak örnek okuma sınavı ile benzer olacaktır. Elbette sınav soruları değişiklik gösterecektir. Sınav 3 bölüm yerine 9 okuma metni ve 19 çoktan seçmeli sorudan oluşacaktır. Sınavdan geçerli bir not alabilmek için 19 sorudan 14 soruyu doğru cevaplamanız gerekmektedir. Okuma sınavı diğer sınavlara nazaran bilgisayar tarafından kontrol edilecektir. Sınav sonrası ekranda notunuzu görebilirsiniz.

KNS (Hollanda toplum & kültür bilgisi)

Sınav Hollanda elçiliğinde bilgisayarda yapılmaktadır. Sınav 30 sorudan oluşmaktadır. Sınav suresi 30 dakikadır. 

Partner Vizesiyle Hollanda'da Oturum İzni İsteyenlerin Girmesi Gereken Uyum Sınavı

-inburgering a1-

partner vizesi ve/veya eş birleşimi statüsünde hollanda'da oturum ve yerleşim izni isteğinde bulunan türk vatandaşlarına zorunlu kılınan sınav türüdür hollanda uyum sınavı.

sınav yerine gittiğiniz zaman hollanda hükümeti, sınavı geçmeniz durumunda daha sonraki işlemleri halletmeniz için parmak izlerinizi alıyor ve karşılığında size, bir sonraki vize işlemlerinizde işinize yarayacak bir kağıt veriyor.

sınava 2 metrekarelik bir ofis odasında, bilgisayar karşısında giriyorsunuz. karşınızda bir cam var ve arkasından görevli sizi rahatsız etmeden izliyor. her bölümün sonunda bir sonraki kısmı sizin ekranınızda aktif ediyor.

öncelikle belirtmeliyim ki hollandaca öğrenmek için korkmanız gereken hiçbir şey yok. sizi sınava hazırlayan, sınav odaklı bir sürü kurs bulunuyor. bunlara google üzerinden ulaşabilirsiniz. ben kendim çalıştım. rutin olarak yaptığı şeylerden çok sıkılan ve bu konuda çok tembel bir herif olarak ben bile bunu başardıysam, siz hiçbir sorun yaşamadan bunu atlatacaksınız. her sabah tuvalette, bir elimde telefon, diğer elimde türk kahvesi rutinim ile başarmaktan bahsediyorum.

sınava dair bilgileri paylaşırken her açıklamamın altında, sınavda karşınıza çıkacak olan sorulardan oluşan pdf dosyalarını ya da youtube linklerini paylaşacağım.

sınav 3 bölümden oluşuyor:

kns (uyum sınavı)

hollanda kültürü ile alakalı 100 sorudan rasgele 30 tanesi ekranınıza düşüyor ve iki seçenekli sorular üzerinden bunları cevaplıyorsunuz.

lezen (okuyarak anlama)

ekranda verilen kelimelerin telafuzunu seçenekler arasından bulup işaretliyorsunuz. toplamda 10 soru.

sesli olarak dinlediğiniz kelimelerin okunuşunu seçeneklerden bulup işaretliyorsunuz. toplamda 10 soru.

size verilen 6 farklı paragraf (her paragrafta iki ayrı soru) üzerinden yanıtınızı kaydediyorsunuz.

https://static.adappel.nl/…aardigheid a1 boekje.pdf

spreken (konuşma)

sesli olarak sorulan sorulara şahsi olarak cevaplar veriyorsunuz. ( 11 rasgele soru)

yazılı hali  https://static.adappel.nl/…vragen en antwoorden.pdf

sesli ve sınav hali
https://youtu.be/2l7hcyh-29u
https://youtu.be/7-wtwpdix20

ekranda yazılı olarak gördüğünüz cümlenin devamını getiriyorsunuz. (11 rasgele soru)
https://static.adappel.nl/…nvullingen 2019-2020.pdf

şahsen öncelikle hiçbir sınav materyaline bakmadan ufaktan dil hakkında başlangıç seviyesine gelmek istedim

daha sonra materyaller üzerinden dili iyice kavrayarak sınava girmemin daha mantıklı olduğunu düşündüm. bu konularda önceden belirttiğim gibi tembel bir birey olarak günde yarım saat (bkz: rosetta stone) üzerinden direkt hollandaca öğrenerek başladım.

rosetta stone üzerinden 6 ünite geçtikten sonra sesli olarak (ingilizce üzerinden) (bkz: pimsleur) ile çalışmaya başladım. ve bu noktadan sonra neleri öğrenip, nelerde eksik olduğumu iyice kavramaya başladım. pimsleur ile günde 30 dakika çalışarak (ki programın önerdiği de bu) 25 ders sonunda benim için yeterli olduğunu, dilin temellerini yazılı ve sözlü olarak kavradığımı fark ettim ve sonrasında sınav materyallerine göz atmaya başladım.

sınav materyalleri, kesin olarak sizin karşınıza çıkacak olan sorulardan oluşuyor. ben bu kursları yarım yamalak tamamladıktan sonra bana çok kolay gelmişti açıkçası. sadece eksik bildiğim bazı kelimelerin üzerinde geçerek hazırlanmaya devam ettim. sadece birkaç gün bu materyallere baktıktan sonra beni zorlayan tek kısım spreken (sesli konuşma) kısmı olmuştu. ben sorulara aynı şekilde cümle olarak cevap vermeye alıştırırken kendimi, @suezmax adlı yazar sağolsun, yardımıma koştu ve sadece tek kelime ile de cevap verebileceğimi söyledi ve bu bana zaman kazandırdı. bu arada bildiği tüm bilgileri paylaştığı için özellikle çok teşekkür ediyorum kendisine. hollanda'da bira içerken konuşacağız tekrar bunları üstadım.

imkânı olan arkadaşların bahsettiğim programlar lisanslı bir şekilde satın almalarını isterim. fakat imkânı olmayanlar için aşağıda .apk ve .torrent linki paylaşacağım.

tüm sınav materyallerini ve fazlasını bulacağınız adres: adappell

rosetta stone premium .apk

pimsleur dutch .mp3

Eindhoven News‘den mesai arkadaşım; Chaitali Sengupta, Hollanda Sivil Entegrasyonsınavı (Inburgering exam) için harika bir yazı dizisi hazırladı. Okuma sınavına nasıl hazırlanayım? Sınavın içeriği nasıl? gibi sorularınızın yanıtlarını bu yazıda bulabilirsiniz.

Hollanda, Avrupa’da en çok İngilizce konuşulan ülke olmasıyla ünlüdür. Bu ülke, kelimenin tam anlamıyla yıllarca hiç Felemenkçe konuşmadan birinin hayatının kolaylıkla sürdürebileceği efsane bir yer! Hollandalılar da oldukça uzlaşmacıdır ve Hollandalı olmadığınızı anladıkları anda, hemen harika İngilizceleriyle ortaya çıkarlar! Bu, Hollandaca öğrenmenizi istemedikleri anlamına mı geliyor? Tabii ki Hayır!!!

Hollandaca konuşmadan da hayatımı kolaylıkla devam ettirebiliyorsam,yaşadığım ülkenin dili öğrenmenin bir anlamı var mı?

Evet, Hollandaca öğrenmek ve bu dili konuşabilmek oldukça önemlidir, çünkü bu sadece Hollanda’da istihdam edilebilirliğinizi arttırmakla kalmayacak, aynı zamanda bu ülke ve insanlarıyla bağınızı güçlendirmenize de yardımcı olacaktır.Bazı durumlarda, bir gerekliliktir; Hollanda vatandaşlığı almak veya oturma izni almak için Hollanda’da Yurttaşlık Uyum Sınavına girmek gerekir. Buna “Inburgeringsexamen” denir.

Inburgering Examen Nedir?

Felemenkçe dili ve toplumu hakkında yeterli bilgiye sahip olduğunuzu göstermek için bir sınava girmelisiniz. AB üyesi olmayan bir ülkeden geldiyseniz, Hollanda oturma iznine veya sonunda Hollanda pasaportuna başvurmak istiyorsanız Inburgering exama yani yurttaşlık uyum sınavına girmelisiniz. Lütfen unutmayın: Bir Hollanda vatandaşının eşiyseniz ve Hollanda vatandaşlığı veya daimi oturma izni almak istiyorsanız, uyum sınavını da geçmelisiniz.

Hollanda dışında sınava girebilir miyim? Hollanda’da sürekli yaşamak isteyen kişilerin çoğu Hollanda’daki vatandaşlık uyum sınavına girer, ancak bu sınava Hollanda’ya taşınmadan önce başvuru sahibinin kendi ülkesinden girmesi de mümkündür. Sınavlara, ikamet ettiğiniz ülkedeki Hollanda büyükelçiliğinde veya konsolosluğunda katılabilirsiniz.

Sınav, Hollanda dili ve toplumuyla ilgili temel bilgileri değerlendirir. NT2 Devlet Sınavına girerek vatandaş olmak da mümkündür. Ancak, Hollanda’da sivil entegrasyon yapması gereken çoğu kişi bunu sivil entegrasyon sınavına girerek yapmaktadır. Entegrasyon sürecinizin bir parçasıdır.

Sivil Uyum sınavı: Hangi seviye? Hollanda hükümeti, daha güçlü oturma izni ve vatandaşlığa kabul başvurusu için dil seviyesini A2 seviyesinden B1 seviyesine yükseltmeyi planlıyor. Ancak 2022’de B1 seviyesi beklenmiyor. Bu nedenle 2022’de ulaşılacak dil seviyesi şimdilik A2 olarak kalacak. (Kaynak: IND )

A2 seviyesinde Inburgeringsexam A2 seviyesi ne anlama geliyor? A2, Ortak Avrupa Dil Referans Çerçevesinde (CEFR) belirtilen düzeydir. Bu seviye, örneğin çocuğunuzun öğretmeniyle basit bir konuşma, meslektaşınızla kısa bir konuşma vb. gibi temel düzeyde günlük yaşam konuşmaları yapmanızı sağlar. Bir konuşmadaki önemli noktaları anlamanız ve kısaca yanıt vermeniz beklenir.

Sınav kaç bölümden oluşur? Sivil entegrasyon sınavı altı bölümden oluşmaktadır. Dört dil beceri sınavı vardır (Okuma, Dinleme, Konuşma, Yazma). Bu dört makalenin dışında, Knowledge of the Dutch Society (KNM) ve ONA-The Orientation of the Dutch Labor Market sınavı ile ilgili makale bulunmaktadır. Hollanda’da çalışmak ve iş bulmakla ilgilidir.

Inburgering sınavı için geçme notu %60’tır. Geçemezseniz, sınavlarınıza tekrar girebilirsiniz.

Okuma sınavı, çeşitli konularda 10-12 bölümden oluşur ve 25 soruyu yanıtlamanız gerekir. Metinler çoğunlukla basittir, örneğin kısa bir resmi posta veya mektup, günlük bir gazeteden bir reklam, bir gezi açıklaması vb. Verilen metne dayalı olarak 3-4 çoktan seçmeli soru olacaktır. Bilgisayar tabanlı bir sınavdır ve 65 dakika içinde bitirmeniz gerekir.

Okuma/Lezen sınavına girmek için ipuçları Her şeyden önce, A2 seviyesinde okuyabilmelisiniz. Bu, kısa ve orta uzunlukta metinleri okuyabilmeniz gerektiği anlamına gelir. Bunlar reklamlar, duyurular, zaman çizelgeleri, mektuplar vb. olabilir. İpucu: Önce soruları okuyun, ardından metni okuyun!

Elbette Reading sınavına girmek için pratik yapabileceğiniz birkaç web sitesi var. Ayrıca öğrencilere sadece Hollandaca ders kitaplarını değil, aynı zamanda Hollandalı Çocuk Kitaplarını da bol bol okumalarını öneriyorum. Bu kitaplarda kullanılan kısa cümleler, kendi basit cümlelerinizi oluşturmanıza yardımcı olur!

Öğrencilerime her zaman kelime dağarcıklarını artırmak için zaman ayırmalarını tavsiye ederim. Mümkün olduğu kadar çok okuma parçası alıştırması yapın. Bunu düzenli olarak yaparsanız. Hem sizi sisteme alıştırıyor hem de okuma temponuz artıyor. Okuma parçasını dikkatli okuyun.Bir diğer önemli ipucu da metni iyi okumaktır, çünkü cevap seçenekleri zordur ve hata yapmak çok kolaydır! Lütfen metnin tamamını okuyun. Soruları paragraftaki ‘ipucu’ temel alarak cevaplamak çok risklidir ve ne pahasına olursa olsun kaçınılmalıdır.

Chaitali Sengupta’nın bir makalesi. ON-POINT COMMUNICATIONS dil enstitüsünün kurucusudur ve online Inburgeringsclasses vermektedir. 

HollandaHollanda entegrasyon sınavıHollanda uyum sınavıinburgering examIndKnmlezenNT2Ona

nest...

oksabron ne için kullanılır patates yardımı başvurusu adana yüzme ihtisas spor kulübü izmit doğantepe satılık arsa bir örümceğin kaç bacağı vardır