istihare kaç gün yatılır / İSTİHÂRE - TDV İslâm Ansiklopedisi

Istihare Kaç Gün Yatılır

istihare kaç gün yatılır

İstihare Namazı Nedir, Nasıl Ve Ne Zaman Kılınır? İstihare Namazında Hangi Dualar Okunur Ve Kılınışı

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Temmuz 06,

LinkedinFlipboardE-postaLinki KopyalaYazı Tipi

İslamiyet, kadın erkek tüm müminlere namaz ibadetini farz kılmıştır. Günün belli vakitlerinde ve 5 kez olmak üzere kılınması zorunlu olan namaz İslam'ın şartlarındandır. Allah Kuran'da kullarının namaza devam etmelerini emretmektedir. Hz. Peygamber de hem eylemi ile hem de söylemi ile namazın ehemmiyetini anlatmıştır. Gece uykusundan uyanıp sabah vaktine kadar nafile namazlar kılmıştır. Namaz, kulun Rabbine yalvarışı ve yakarışıdır. Müminin Allah'a teslimiyetinin bir biçimidir. Namaz; aynı zamanda kişinin maddi ve manevi arınmasına vesile ve bedensel bir ibadettir. Namaz konusu çok derin ve geniş bir meseledir. İşte ilgiyle okuyacağınız istihare namazı nedir, nasıl kılınır, duaları çok daha fazlasını sizler için derledik.

Haberin Devamı

Namaz; sadece farz olan günde 5 vakit namazdan ibaret değildir. İslamiyet'te farz namazlarının yanında pek çok nafile namaz çeşidi vardır. İstihare namazı da bu namazlardandır.

İstihare Namazı Nedir?

İslam'ın şartlarından olan namaz müminin en önem vermesi gereken ibadetlerdendir. Allah' u Teala çok kez Kuran'da buna işaret etmektedir. Hz. Peygamber hem örnek davranışları hem de her fırsatta sözleri ile namazın ne kadar kıymetli bir ibadet olduğunu ifade etmiştir.

Namaz, abdest alınarak kılınır. Mümin, namazın dışındaki farzlara ve namazın içindeki farzlara uymak zorundadır. Namazı bilmek, araştırmak ve öğrenerek eda etmek her mümin için zorunluluktur. Allah' u Teala Kuran'da çok yerde namaza vurgu yaparak kullarından bu yükümlülüklerini ifa etmelerini emretmektedir.

Haberin Devamı

İslam aleminde "namaz" dinin direği olarak nitelendirilir. Kuran' da en fazla ayet olan konulardan birisi de namaz meselesidir. Maide Suresi Ayet :"Onları namaza çağırdığınızda sizinle alay ederler. Çünkü onlar aklını kullanmayan bir topluluktur." Bir başka ayet ise "Ailene ve ümmetine namazı emret. Bunda kararlı ol. Biz senden rızk istemiyoruz. Sana rızk veren biziz. Sorumluluk takva ehlinindir." ( Taha Suresi, Ayet ) Allah' u Teala ısrarla kullarına namaza devam etmelerini emretmektedir. Buna örnek olarak Enam Suresi Ayet gösterilebilir: "Namazı dosdoğru kılın ve Allah'tan korkun" Bakara Suresi ise namazın öğrenilmesi ve öğretilerek eda edilmesi ile ilgilidir: "Şayet korkarsınız, yürürken ve deve üstündeyken, namaz kılınKorkunuz geçtiğinde de Allah'ı, size öğrettiği gibi zikretmeye devam edin." ( Bakara Suresi, Ayet ) ( Diyanet İşleri Başkanlığı; funduszeue.info Namaz_İlmihali, s )

Hz. Muhammed geceler boyunca farz namazının dışında nafile namaz kılmıştır. Teheccüd namazı ya da kuşluk namazları bunlardandır. Fakat sadece bu nafile namazlar değil başka nafile namazların da yeri ve duruma göre kılınmasını tavsiye etmiştir. Mesela; bir müminin tövbe etmek için namaz kılması gibi. Ya da bir nimete hamd ve şükür etmek için şükür namazı kılınması gibi. Bu örnekler çok çeşitlendirilebilir. Namazın önemine vurgu yapmak için Hz. Muhammed'in sahih hadislerinde anlatılan bazı sebepler şunlardır:

Haberin Devamı

Namaz, müminin cennete açılacak kapısıdır. Kıyamet gününde namaz müminin kurtuluşuna vesile olacağı ifade edilmiştir.

Namaz esnasında edilen duaların tamamının Yaradan tarafından kabul edileceği müjdelenmektedir.

Sabah namazını eda ederek güne başlayan müminin Allah tarafından koruma altına alındığı müjdelenmektedir.

Namazın, kişilerin tüm günahlarının define vesile olacak bir ibadet, bir nur olduğu bildirilmektedir.

Hatta, cehennem ateşinin, güneş doğmadan ve batmadan önce namaz kılan müminlere dokunmayacağı müjdelenmiştir.

İstihare Nasıl ve Ne Zaman Kılınır?

Müslümanın günde 5 defa kılması farz olan namazın dışında başka namazlar da bulunmaktadır. Hanefi mezhebi dışında diğer mezhepler bu namazların tümünü farz ve sünnet namazlar olmak üzere ikiye ayırmaktalar. Hanefi mezhebi ise namazları esas olarak, farz, vacip ve nafile olmak üzere 3 başlık altında tasnif etmektedir.

İstihare nedir? Yapacağımız işin hayırlı olup olmadığını &#;ğrenmek İstihare nasıl yapılır?

Sözlükte "hayırlı olanı isteme" anlamına gelen istihâre, terim olarak "bir iş veya davranışta Allah katında hayırlı olanı kılınan nâfile bir namaz ve dua ile talep etme" mânasında kullanılır. İnsanların, yapmak istedikleri bir işin kendileri hakkında iyi veya kötü sonuçlar doğuracağını anlamak için fal vb. uygulamalara çok eskiden beri başvurdukları bilinmektedir. Nitekim Câhiliye Arapları bir işe başlamadan önce, üzerine "evet" veya "hayır" yazılı "ezlâm" denilen fal oklarıyla karar verirlerdi. Kur'ân-ı Kerîm "şeytan işi" olarak nitelendirdiği bu uygulamayı yasaklamış (el-Mâide 5/3, 90), peygamberler dahil hiç kimsenin gaybı ve dolayısıyla bir işin kendisi için hayırlı olup olmadığını bilemeyeceğini, Allah'ın dilemesi dışında kendisine fayda veya zarar verecek bir güce sahip bulunamayacağını bildirmiştir (el-A'râf 7/).

Hayr kelimesi ve çeşitli türevleri Kur'an'da sıkça geçmekle birlikte aynı kökten türeyen istihâre yer almaz. Ancak insanın şer zannettiği bir şeyin hayır olabileceğini (en-Nûr 24/11), bir şey hayırlı olduğu halde ondan hoşlanmayabileceğini, şer olduğu halde sevebileceğini (el-Bakara 2/), Allah'ın her türlü noksanlıktan münezzeh olup dilediğini yaratarak seçtiğini (el-Kasas 28/68), her türlü hayrın O'nun elinde bulunduğunu, her şeye gücünün yettiğini (Âl-i İmrân 3/26), bir işe girişirken başkalarına danışmak ve karar verince de Allah'a güvenip dayanmak gerektiğini, böyle yapanlara Allah'ın yeteceğini (Âl-i İmrân 3/; et-Talâk 65/3) ifade eden âyetler İslâm'da istihârenin istinat ettiği temel çerçeveyi oluşturur. Âlimlerin sünnet veya müstehap saydıkları istihârenin meşruiyeti Câbir b. Abdullah'tan rivayet edilen şu hadise dayandırılmaktadır: "Resûlullah, Kur'an'dan bir sûre öğretir gibi işlerimizin tamamında bize istihâreyi öğretiyor ve şöyle diyordu: 'Biriniz bir şey yapmaya niyet edince farz dışında iki rek'at namaz kılsın ve arkasından şu duayı yapsın: Allahım! Senden, senin ilim ve kudretinden hayır beklerim. Senin büyük lutfundan talep ederim. Sen kādirsin, benimse gücüm yetmez, sen bilirsin, ben bilmem. Sen bütün gizlilikleri bilensin. Allahım! Şu benim işim dinim için, dünyam ve âhiretim için senin ilminde hayır diye yer almışsa onu bana nasip et, onu kolaylaştır ve uğurlu kıl. Eğer şu işim dinim için, dünya ve âhiretim için senin ilminde kötü diye yazılmışsa onu benden, beni de ondan uzaklaştır. Hayır nerede ise onu nasip et ve gönlümü ona yönelt!' Hz. Peygamber sözüne devamla, 'İstihâreyi yapan kişi bu sırada işini de söylesin' dedi (Müsned, III, ; Buhârî, "Daʿavât", 49, "Tevḥîd", 10; İbn Mâce, "İḳāme", ).

Hz. Peygamber'in tavsiye ettiği istihâre duası: اللّهمّ إنّي أستخيرك بعلمك وأستقدرك بقدرتك وأسألك من فضلك العظيم فإنك تقدر ولا أقدر وتعلم ولا أعلم وأنت علّام الغيوب۰اللّهمّ إن كنت تعلم أنّ هذا الأمر خير لي في ديني ومعاشي وعاقبة أمري فاقدره لي ويسّره لي ثم بارك لي فيه۰اللّهمّ إن كنت تعلم أنه شرّ لي في ديني ومعاشي وعاقبة أمري فاصرفه عنّي واصرفني عنه واقدر لي الخير حيث كان ثمّ رضّني به.

İstihâre duasının, bu niyetle kılınacak iki rek'at nâfile namazdan sonra okunmasının en uygun usul olacağı konusunda dört mezhep görüş birliği içindedir. Mâlikî ve Şâfiî mezheplerine göre herhangi bir namazdan sonra da söz konusu duanın okunması câizdir. Hanbelîler'in dışında kalan üç mezhebe göre istihâre namazını kılmak mümkün değilse sadece dua ile de yetinilebilir. İstihâre namazı kerahet vakitleri hariç her zaman kılınabilir. Bütün mezheplere göre istihâre namazının en faziletlisi iki rek'at olarak kılınanıdır.

İstihâre duasının namazdan hemen sonra ve kıbleye dönülerek okunması, ellerin kaldırılması ve dua âdâbına riayet edilmesi, duanın kabul olma ihtimalini arttıran güzel davranışlar olarak telakki edilmiştir. Kişinin olumlu veya olumsuz bir karara varamaması halinde Hanefî, Mâlikî ve Şâfiî âlimleri, Enes b. Mâlik'ten gelen bir rivayete dayanarak (Münâvî, I, ) istihârenin yediye kadar tekrarlanabileceğini söylemişlerdir. Şâfiî ve Mâlikî âlimleri, Hz. Peygamber'in bir rahatsızlık sebebiyle başkasını "okuyarak" tedaviye izin vermesi ve bu vesileyle söylediği, "Kardeşine faydalı olmaya gücü yeten bunu yapsın" (Müsned, III, , , , ; Müslim, "Selâm", ) sözünden hareketle başkası adına istihâre yapmanın câiz olduğunu ileri sürerken Mâlikî fakihi Hattâb bu uygulamanın bir dayanağını bulamadığını belirtmiştir (Mv.F, III, ).

Enes b. Mâlik'ten nakledilen istihâre hadisinin devamında Resûl-i Ekrem, "Sonra kalbine ilk doğan duyguya/düşünceye bak, ona uygun davranman hayırlı olur" demiştir (Münâvî, I, ). Buna göre istihârenin sonucunda insanın içine ferahlık, genişlik ve iç huzuru gelirse o işi yapması, sıkıntı, huzursuzluk ve darlık hali doğarsa yapmaması daha hayırlı görülmüştür.

İbnü'l-Hâc el-Abderî, hadislerde ifade edildiği şekliyle meşrû istihârenin bundan ibaret olduğunu, ayrıca bir işaret almak amacıyla kişinin veya bir başkasının onun adına rüya görmek üzere uyumasının, gün ve kişi adlarından uğur çıkarma gibi davranışlara başvurmasının bid'at olduğunu belirtir (el-Medḫal, IV, ). İbnü'l-Hâc ayrıca, istihâre ile birlikte istişare etmesinin de sünnete uygun bulunduğunu söyleyerek kişinin her ikisini de ihmal etmemesi gerektiğini kaydeder (a.g.e., IV, 40). Bazı kaynaklarda rüyada beyaz veya yeşil görülmesinin o işin hayırlı olduğuna, siyah veya kırmızı görülmesinin şer olduğuna delâlet ettiğine dair nakledilen görüşler (İbn Âbidîn, II, 27) şahsî tecrübelere dayanmakta, dolayısıyla dinî bir mahiyeti bulunmamaktadır (Semîr Karanî Muhammed Rızk, s. ). Şîa kaynaklarında bunun yanında tavsiye edilen diğer bazı istihâreler ve uzun dualar da aynı şekilde tecrübî ve örfî telakkileri yansıtan uygulamalardır. Yapılması istenen işin hayırlı olması için dua ettikten sonra kapalı haldeki mushaf açıldığında sağ sayfadaki âyetler rahmet âyetleri veya iyiliği emreden âyetlerden ise niyet edilen işin hayırlı olacağına, azap âyetleri yahut kötülükten sakındıran âyetler ise hayırlı olmayacağına işaret sayılması, Hâfız-ı Şîrâzî'nin Dîvân'ı ile Mevlânâ Celâleddîn-i Rûmî'nin Mes̱nevî'sinin de bu maksatla kullanılması, Fâtiha sûresiyle Kadr sûresi okunduktan sonra istihâre duası yapılarak tesbihin bir yerinden tutulması ve niyete göre tek veya çift gelmesinin o işin hayırlı olup olmadığına işaret sayılması, iki rek'at namaz kılıp defa, "Allah'ın rahmetiyle âfiyet içinde hayırlısını diliyorum" dedikten sonra üzerine "yap" ve "yapma" yazılan kâğıtların belli bir usule göre çekilmesi bunlardan bazı örneklerdir (Muhammed Bâkır el-Meclisî, s. 63 vd.; Muhsin el-Emîn, I, ).

İstihâre, kişinin gerekli bütün çabayı sarfedip araştırma ve istişarelerini tamamladıktan sonra hakkında hayırlısını takdir etmesi için Allah'a dua etme, kulluk şuurunu canlı tutma ve ortaya çıkacak sonuca rızâ göstererek ruh sağlığını koruma gibi çok amaçlı metafizik bir olaydır. Bu sebeple de iyi veya kötü olduğu açık şekilde bilinen bir şeyi yapıp yapmama konusunda değil, gerek dünyevî gerek uhrevî bakımdan kişi hakkında hayırlı olup olmayacağı kestirilemeyen işlerde söz konusu olabilir. Dinen iyi ve hayırlı olduğu bilinen işlerin zamanı, şekli vb. hususunda da istihâre yapılabilir. İnsan geleceği bilemediğinden bir şeyi ilk bakışta iyi zannetse de onun sonucundan emin olamaz. Bu sebeple bir iş yapacağı ve ileriye yönelik önemli bir karar vereceği zaman istihâre yoluyla her şeyi bilen Allah'ın kılavuzluğuna ve yönlendirmesine başvurması, O'ndan yardım istemesi, kişinin davranışlarındaki sorumluluğunu kaldırmamakla birlikte onda bir güven hissi doğuracağı ve takdire rızâ göstermesini sağlayacağından önem taşımaktadır. Dolayısıyla istihârenin dinî öğretideki kader, tevekkül ve sabır anlayışıyla yakın ilgisi bulunur.

Hz. Peygamber'in tavsiyesi doğrultusunda istihâre eskiden beri İslâm dünyasında âdet olmuş ve önemli önemsiz birçok hususta günlük hayatın bir parçası haline gelmiştir. Kumandanlar sefere çıkmadan, sultanlar veliahtlarını belirlemeden önce istihâre yapar ve bunun sonucuna genellikle uyarlardı. Evlilik öncesinde ve çocukların isimlerinin konması esnasında da istihâre yapmak âdet olmuştur. Ayrıca birtakım tartışmalı dinî meselelerde fetva verirken bazı âlimler ulaştıkları sonucu istihâreyle destekleme yoluna gitmişlerdir (meselâ bk. İbnü's-Salâh, I, , ; II, , , , ).

Kaynak: Türkiye Diyanet Vakfı İslam Ansiklopedisi

İstihare namazı nedir? İstihare namazı nasıl kılınır? İstihare duası

Yatmadan önce iki rekât namaz kılarak, Allah'a dua edilerek kılınan istihare namazı, bir kimsenin yapmak istediği bir şeyin kendisi için hayırlı olup-olmayacağı konusunda bir işarete kavuşmak amacıyla kılınır. Peki, istihare namazı duası, İstihare'de görülen renklerin anlamları, istihare namazının kılınışı ve istihare namazı nedir? İşte istihare namazı ve tüm detayları…

İstihâre, bir kimsenin yapmak istediği bir şeyin kendisi için hayırlı olup-olmayacağı konusunda bir işarete kavuşmak maksadıyla yatmadan önce iki rekât namaz kılarak Allah'a dua etmesidir. İnsanlar, bazen kendileri için önemli bir karar verecekleri veya bir seçim yapacakları zaman dünya ve ahiret bakımından kendileri için hangisinin daha hayırlı olacağını kestiremezler. Bunu anlayabilmek için istişare ederler ve Allah'tan yardım dilerler. Bu bakımdan istihâre, bir bakıma yapılacak işin hayırlı olmasını; hayırlı ise gerçekleşmesini Allah'tan dilemek ve O'ndan yardım istemektir. Hz. Peygamber ashabına her işte istihâreyi, Kur'an'ın bir suresini öğrettiği gibi öğretmiştir (Buhârî, Teheccüd, 25; Ebû Dâvûd, Vitir, 31).

İstihâre namazı mendup olup, birinci rekâtında Fâtiha'dan sonra Kâfirûn sûresi; ikinci rekâtında Fâtiha'dan sonra İhlas sûresi okunur. Namazdan sonra istihâre duası yapılır. Hz. Peygamber, istihârede şöyle dua edilmesini tavsiye etmiştir:

İstihare namazı nedir? İstihare namazı nasıl kılınır? İstihare namazı ve duasıİstihare duası

(Allah'ım! Senden, ilminle hakkımda hayırlı olanı bana bildirmeni, kudretinle bana güç vermeni istiyorum. Senin büyük fazlı kereminden ihsan etmeni istiyorum. Senin her şeye gücün yeter, ben ise acizim; Sen her şeyi bilensin, ben ise bilmem; çünkü Sen bütün gizli şeyleri en iyi bilensin. Allah'ım! Yapmayı düşündüğüm bu iş, benim dinim, hayatım, dünyam ve ahiretim bakımından hakkımda hayırlı olacaksa, bunu bana takdir eyle, onu bana kolaylaştır, uğurlu ve bereketli eyle! Eğer bu iş, benim dinim, yaşayışım, dünyam ve ahiretim bakımından kötü ise, onu benden, beni ondan uzaklaştır. Hayır, nerede ise, onu bana takdir et ve onunla beni hoşnut eyle!) (Buhârî, Teheccüd, 25; Da'avât: 48; Tirmizî, Salât, )

İbadet ve sevap işlemek gibi iyi olduğu, haram ve günah gibi kötü olduğu kesin olarak bilinen şeylerde istihâre yapılmaz. İstihâre, yapılmasının doğru olup-olmadığında tereddüt edilen şeylerde yapılır ve yedi kere tekrarlanabilir. İstihâreden sonra, insanın gönlüne bir açıklık gelir ve ilk defa kalbe doğan şeyin hayırlı olduğu kabul edilerek ona göre hareket edilir (İbn Âbidîn, Reddü'l- Muhtar, II, ). İstihâreden sonra rüya görmenin ve bu rüyayı iyiye veya kötüye yormanın dayanağı yoktur. İstihâre namazının kılınamaması hâlinde, sadece duası okunmakla yetinilir.

İstihareye birçok durumun neticesinin hayrını öğrenmek için, kötülüklerden korunmak için yatabilirsiniz. Ancak öyle önemli şeyler vardır ki bu durumlarda mutlaka istihareye yatmanız gerekir.

Özellikle, sizler için önemli bir işe adım atarken istihareye yatınız. Bu konularda istihareye yatılması oldukça önemlidir. İstahare o işin, eşin hayırlı olmasını gösterirken diğer yandan da hayırlı olmayan şeylerin hayra dönüşmesini de sağlayabiliyor.

Evlilik kararı almak üzereyken;

Ev alırken,

Yeni bir iş yeri açarken;

Bir işe başlarken,

Kötü bir uğraştan kurtulmak için,

Günümüzde insanların çoğu istihareye yatmaz, istihare yatan arkadaşlarından kendisi için istihareye yatılmasını ister. Başkasının sizin adınıza istihare yatması caiz değildir, gerçek sonuçlar doğurmaz. Bunun için istihare namazının nasıl kılındığını öğrenerek, sizin yatmanız daha doğru olacaktır.

İstihareye yatmak için; istihare namazının ilk rekatında ''Kâfirun Suresi'' ikinci rekatında ise ''İhlas Suresi'' okunması gerekir. Namaz kılındıktan sonra istihare duası okunur ve ardından kıbleye doğru bir şekilde yatılır. Rüyada beyaz veya yeşil renkler görünürse o işin kişiye hayırlı olacağı, siyah ve kırmızı renkler görülürse işin şer olduğu anlamına gelmektedir. Şer olandan kaçınmak gereklidir.

İstihare yapılırken gözden kaçan detaylardan, nasıl yapılması gerektiğine dair her şeyi siz değerli okurlarımızla elimizden geldiğince paylaşmaya çalışacağız.

İstihare 7 gün ard arda yatılması daha sağlıklı olacaktır. İlk gün yattığınızda rüyanızın tam olarak sizin için ne ifade ettiğini anlamamanız ya da şüphe içinde olduğunuz durumlarda doğru bir sonuca varmak istiyorsanız yedi gün yatmanız doğru olacaktır. Eğer 7 günün sonunda hayırlı mı yoksa hayırsız mı arasında bir tereddüte kaldığınız zaman kalbiniz ile hissettiğiniz cevap doğru olacaktır.

İstihare namazı nedir? İstihare namazı nasıl kılınır? İstihare namazı ve duasıNamaz

İstihareye yattığınız ilk gün gusül alınız. ( Bunu 7 gün tekrarlamanıza gerek yoktur.)

Kıbleye doğru ayaklarınızı uzatmamaya dikkat edin.

İstihare abdesti aldıktan sonra kimse ile konuşulmaması, göz göze dahi bile gelinmediği için ev halkının uyumasını ya da onlara haber vererek sizi konuşturmamalarını, namaz kılacağınız ortama gelip kalabalık yapmamalarını önceden söyleyiniz. Ayrıca telefonunuzdaki, duvarlarda asılı olan resimleri kaldırın ki bu resimlerle göz göze gelmeniz dahi istiharenizin şüphe içine girmesine neden olabilir.

Her açıdan önlemlerinizi alarak, abdestinizin olması halinde bile İstihare abdesti almanız gerekir. İstihare abdestinden sonra başınızı eğerek kimse ile göz göze gelmeden, huşu ile namaz kılacağınız alana giderek İstihare namazınızı kılmaya başlayabilirsiniz.

İstihare namazına başlamadan önce tevbe ediniz. Tevbe İçin kısaca: " Ya Rabbi, Buluğ anımdan şimdiye kadar yapmış olduğum günahlardan pişman oldum, sana sığınıyorum. Benibağışla, bundan sonra bu günahlardan uzak olacağıma sana söz veriyor, af etmeni istiyorum." denir. Günahlarınız için Allahtan af dileyerek namazınıza başlayınız.

1. Rekat

• "Niyet ettim Allah rızası için iki rekat İstihare namazı kılmaya" diye niyet ederiz

• "Allahu Ekber" diyerek İftitah Tekbiri alır ve namaza başlarız

• Subhaneke'yi okuruz

• Euzü-besmele çekeriz

• Fatiha okuruz

• Kafirun Suresini okuruz

• Rüku'ya gideriz

• Secde'ye gideriz. Doğruluruz, tekrar Secde'ye gideriz

2. Rekat

• Ayağa kalkarak Kıyama dururuz

• Besmele çekeriz

• Fatiha okuruz

• İhlas suresini okuruz

• Rüku'ya gideriz

• Secde'ye gideriz. Doğruluruz, tekrar Secde'ye gideriz

• Oturarak Ettahiyyatu ve Allâhumme salli, Allâhumme Bârik ve Rabbenâ dualarını okuruz

• "Es selâmu aleyküm ve rahmet'ullah" diye sağa ve sola selam vererek namazı tamamlarız

Bismillahirrahmânirrahîm. funduszeue.info hüvellâhü ehad funduszeue.infoâhüssamed funduszeue.info yelid ve lem yûled funduszeue.info lem yekün lehû küfüven ehad

Anlamı:

Rahmân ve Rahîm olan Allah'ın ismiyle. funduszeue.info ki; O Allah bir tektir. funduszeue.info eksiksiz, sameddir (Bütün varlıklar O'na muhtaç, fakat O, hiç bir şeye muhtaç değildir). funduszeue.infoğurmadı ve doğurulmadı 4.O 'na bir denk de olmadı.

Bismillahirrahmânirrahîm. 1- Kul yâ eyyühel kâfirûn 2- Lâa'büdü mâ ta'büdûn 3- Ve lâ entüm âbidûne mâ a'büd4- Ve lâ ene âbidün mâ abedtüm 5- Ve lâ entüm âbidûne mâ a'büd 6- Leküm dînüküm veliye dîn

Manası:

Rahmân ve Rahîm olan Allah'ın ismiyle. 1- De ki: Ey kâfirler 2- Tapmam o taptıklarınıza!3- Siz de benim kulluk ettiğime tapanlardan değilsiniz Hem ben tapıcı değilim sizin taptıklarınıza. 5- hem de siz, benim kulluk ettiğime tapıcılardan değilsiniz. 6- Size dininiz, bana dinim (sizin dininiz size, benim dinim bana)!

***

İstihare duasının Arapça halini ve Türkçe'sini sizlerle paylaşıyoruz. İstihare yapmadan önce duanın nasıl okunacağını buradan öğrenebilirsiniz. Ayrıca duanın Türkçe anlamını bilmenizde duayı okurken sizin için daha faydalı olacaktır.

İstihare Duasının Türkçe Okunuşu

"Allâhumme estehiruke bi ilmike ve estakdiruke bi kudretike ve es'eluke min fadlike'l-azim. Fe inneke takdiru ve lâ akdiru ve ta'lemu ve lâ a'lemu ve ente allâmu'l guyûb. Allâhumme inkunte ta'lemu enne hâza'l-emre hayrun li fi dini ve meâşi ve âkıbeti emri ve âcili emri ve âcilihi. Fekdurhu li ve yessirhu li summe bârik li fihi. Ve in kunte ta'lemu enne hâza'l-emre şerrun li fi dini ve maâşi ve âkıbeti emri ve âcili emri ve âcilihi f'asrifhu anni va'srifni anhu ve'kdur li el-Hayra haysu kâne. Summe ardihi bih." (Buharî, Teheccüd, 25, Deavât, 49, Tevhid, 10; Tirmizi, Vitr, 18; İbn Mace, Akâme, ; Ahmet b. Hanbel, III/).

İstihare Duasının Anlamı

Ey Allahım, ilmine güvenerek senden hakkımda hayırlısını istiyorum, gücüme güç katmanı istiyorum. Sınırsız lutfundan bana ihsan etmeni istiyorum. Ben bilmiyorum, ama sen biliyorsun, ben güç yetiremem ama sen güç yetirirsin. Ey Allahım! Yapmayı düşündüğüm bu iş, benim dinim, dünyam ve geleceğim açısından hayırlı olacaksa, bu işi benim hakkımda takdir buyur, onu bana kolaylaştır, uğurlu ve bereketli eyle. Yok eğer benim dinim, dünyam ve geleceğim için kötü ise, onu benden, beni ondan uzaklaştır. Ve hayırlı olan her ne ise sen onu takdir et ve beni hoşnut ve mutlu eyle!"

İstihare, batıl bir inanış değildir. İslamiyette var olan; Peygamberimiz tarafından sürekli yapılan bir sünneti seniyedir. Biz aciz kulların bir işe kalkışmadan ellerimizi yaradana açıp, bu işin bizler için hayır ve şerini öğrenmek isteğidir. Yüce Rabbimiz de açılan elleri geri çevirmeyecek, bu konuda rüyalarla bizlere yol gösterecektir.

İmam-ı Gazali hazretleri buyuruyor ki:

Dört şeyi yapan dört şeyden mahrum kalmaz:

1- Şükreden, nimetin artmasından,

2- Tevbe eden, kabulden,

3- İstihare eden, hayırdan,

4- İstişare eden, doğruyu bulmaktan, hakikate ulaşmaktan mahrum olmaz.

''Allah'ım bana hayır ver ve benim için hayırlı olanı seç''

İstihare yapan kimse hüsrana uğramaz, istihare eden pişman olmaz, iktisatlı davranan kimse de muhtaç duruma düşmez''

"'İstihare eden zarara düşmez''

'' Allaha istihare, kişinin saadet vesilelerinden biridir''

'' istiharede bulunmak ve kadere razı göstermek kişinin mutlu olacağına, bunun eksi ise, kişinin mutsuz olacağına alamettir''

İstihare'de görülen renklerin anlamları;

İstihareye yattığınız zaman rüyanın şekli ve gördüğünüz renklerle o rüyanın yorumunu yapabilirsiniz. İstihare'ye bir kez yattığınızda kesin sonucu almayabilir, bunun için 7 gün ard arda yatmanız daha sağlıklı olacaktır.

Rüyanızda beyaz gibi açık tondaki renkleri, yeşil ve tonlarındaki renklerin yoğunluğunu gördüğünüz zaman o rüya sizin yapacağınız işin hayırlı olduğunu gösterir.

Ancak, rüyanızda kırmızı, siyah gibi koyu tonlarda, iç kararartan tonlardaki renkleri gördüyseniz; bu işin sizlere hayır getirmediğini, iyi olmayacağına haber verir.

Peki, görülen renklerin karmaşık olması yani içinde beyazlar ve siyahların olması nasıl yorumlanır?7 gün yattığınız rüyada sürekli olarak bu şekilde görmeniz halinde ya da bir gün iyi diğer gün hayırsız gördüğünüz rüyaları 7 gün sonunda ağırlıklı renkler hangileri olduğuna belirleyin buna göre anlayabilirsiniz. Eğer rüya görmeme durumunuzda ise kalktığınız zaman duyduğunuz his sizlere hayırlı mı hayırsız mı olduğunu belirtecektir.

Rüya tabirleri sözlüğü ve rüyaların anlamları için tıklayın.

MuhtarİhlasNamazMevlaNamazRüyaRüyaDiniGündemGüncelHaberler

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası