psikoloji bölümü bitirenler / Psikoloji Bölümü nedir ve mezunu ne iş yapar? Bölümü olan üniversiteler, dersleri ve iş imkanları

Psikoloji Bölümü Bitirenler

psikoloji bölümü bitirenler

Öğrencilerin gelecek planları yaparken hangi mesleği seçecekleri konusunda kişisel yeteneklerini tanıması oldukça önemlidir. Milyonlarca öğrenci üniversite sınavında gösterdiği başarıyla orantılı olarak çeşitli bölümlere yerleşirlerken Psikoloji nedir. Ne iş yapar, maaşları? Gibi konular adayların merak ettikleri arasında yer alır.

Meslek seçimi, insan yaşamının önemli bir aşamasıdır. Kişinin mutlu bir yaşam sürmesinde ve istediği yaşam standardını yakalamasında tercih ettiği çalışma alanının önemi oldukça fazladır. Bu sebeple de bireysel yeteneklerin iyi tanınması ve tercih yapılacağı zaman buna göre hareket edilmesi gerekir.

Kişinin yaptığı işte başarılı olması mesleğini severek yaptığında mümkündür. Hem kendi iç huzuru hem de çalıştığı alana katkısı bu sayede mümkün olur. Bu sebeple de erken yaşta bireysel yeteneklerin ve ilgi alanlarının doğru anlaşılması gerekir.

Her mesleğin kendine özgü yanları vardır. Bundan dolayı da tercih edilecek mesleğin sunduğu imkanlar, hangi alanda hizmet verileceği, yapılacak işin kapsamı doğru olarak anlaşılmak ister. Üniversite süreci mesleki eğitimin akademik ayağı olurken genellikle her meslekte pratik yapma süreçlerinde deneyim kazanılır.

Teorik kısmını diploma alarak tamamlayan öğrenci mesleğe adım attığı anda deneyim kazanmaya başlar. Bu süreç mesleki tecrübelerin kazanıldığı ve bu konuya yönelik olarak hizmet verilmeye başlanan bir dönemdir.

Psikoloji Bölümü Nedir?

Üniversitelerin psikoloji dalıyla ilgili olarak bölümleri bulunurken bu konuda eğitim almak isteyen öğrenciler açısından sınav sonuçlarına bağlı olarak tercih yapmak gereklidir. Psikoloji bölümü nedir? Meslek seçiminde arayış içerisinde olan adayların merak ettikleri arasında yer alır.

Bu bölüm canlı davranışlarının nedenlerini merak edenlerin tercih edebileceği, bilimsel yöntemlerin ışığında bu konuların araştırıldığı bir alandır. İnsan doğasını ve yanı sıra canlı doğasını anlama konusunda gayretleri olanların okuyabilecekleri bölümlerden biridir.

Sabırlı ve strese karşı dayanıklı öğrencilerin tercih etmesi gereken bölümlerden biri olan psikoloji araştırma merakını ve doğa bilimlerine karşı da ilgi duymayı gerektirmektedir. İnsanlarla çalışmaktan hoşlananlar açısından tercih edilebilecek bölümler arasında psikoloji de gelmektedir.

Psikolog Nasıl Olunur?

Psikolog olmak isteyen adayların öncelikle lise eğitiminin ardından 4 yıllık bir lisans eğitimi alması gerekir. Psikolog nasıl olunur? Merak edenler açısından üniversitede psikoloji bölümünde okumak gerekir.

Psikoloji bölümü Fen-Edebiyat fakültelerinde okutulan bir alandır. 4 yıllık bir eğitimin ardından mezun olan adaylar psikolog olarak adlandırılırlar. Terapist olarak görev yapabilen bu bölüm mezunlarının ilaç yazma yetkisi bulunmaz.

Üniversite sınavlarında eşit ağırlık puanı ile giriş yapılan bu bölümden mezun olan adaylar psikolog olarak adlandırılır. Uygulamalı alanlarda ve akademik sahada bu bölüm mezunlarının çalışma imkânı bulunmaktadır.

PDRadı verilen bölüm psikolojik danışman olarak adlandırılan meslek mensuplarının mezun olduğu bölümlerdir. Eğitim Fakültelerine bağlı olarak bulunan PDR bölümlerinden mezun olunduğunda eğitim ve danışmanlık hizmeti verilebilir.

Psikoloji Bölümü Hangi Puan Türü?

Psikoloji alanında tercih yapılacağı zaman öğrencilerin merak edecekleri arasında psikoloji bölümühangi puan türü? Sorusu yer alır. Psikoloji bölümü, eşit ağırlık meslekleri içerisinde bulunmaktadır. Ayrıca EA olarak adlandırılan puan türünde öğrenci almaktadır. Üniversitelerin 4 yıllık lisans eğitimi veren bölümlerinden mezun olmak psikoloji bölümünü bitirmek için yeterli olurken bazı üniversitelerde hazırlık sınıfı olursa bu süre 5 yıla çıkmaktadır.

Üniversitelerin psikoloji bölümlerinden mezun olan adayların psikolog unvanı kazandıkları görülürken bu bilim dalının bazı alt dalları da bulunur.

Psikolojinin Bazı Alt Dalları

Psikoloji bilimine ait alt dallar vardır ve bu alanlarda yapılan bilimsel çalışmaların konusu oldukça kapsamlıdır. Psikolojinin bazı alt dalları şunlardır:

  • Bilişsel psikoloji
  • Klinik psikoloji
  • Gelişim psikolojisi
  • Sosyal psikoloji
  • Deneysel psikoloji
  • Örgüt psikolojisi
  • Endüstri psikolojisi

Psikoloji bölümünden 4 yıllık lisans eğitimi alan adayların belirli bir alanda uzmanlaşması için yüksek lisans eğitimine ihtiyaç duyulmaktadır. Örneğin klinik psikolog olmak isteyen bir adayın lisans eğitiminin ardından yüksek lisans ve ardından da doktora gibi akademik çalışmaları yapması gerekir.

Psikoloji Bölümünden Mezun Olanların Çalışma Alanları

Psikoloji bölümünden mezun olan adayların 4 yıllık lisans eğitimini tamamladıklarında diploma almaya hak kazandıkları görülürken çeşitli çalışma alanlarında hizmet verebilirler. Psikoloji bölümünden mezun olanların çalışma alanları arasında insan kaynakları birimleri, reklam sektörü, eğitim sektörü gibi çeşitli örnekleri saymak mümkündür. Bunun yanı sıra devlet memuru kadrolarında da bu meslek mensupları çalışabilmektedir.

Üniversitelerin Fen- Edebiyat Fakültelerinde okuyan psikoloji mezunları pedagojik formasyon eğitimine sahip olduklarında da psikoloji derslerinde öğretmenlik yapabilmektedirler. Bunun yanı sıra bu bölüm mezunları ilaç yazma yetkisine sahip değillerdir. Bu tür bir yetki uzmanlık isteyen bir konudur ve psikiyatristler tarafından uygulanır.

Psikolog olarak adlandırılan meslek çalışanları için farklı çalışma alanlarından söz etmek mümkün olurken bunlardan bazıları aşağıdaki gibidir:

  • Eğitim kurumları
  • Sağlık kuruluşları
  • Danışmanlık merkezleri
  • Rehabilitasyon merkezleri
  • Huzurevleri
  • Özel eğitim merkezleri
  • İnsan kaynakları
  • Endüstri kuruluşları
  • Kamu kurumları
Psikiyatrist Nedir?

Psikoloji mezunları Edebiyat Fakülteleri’ne bağlı olan Psikoloji bölümlerinde okurlar. Bu eğitim 4 yıllık bir lisans eğitimidir. Mezun olan adaylar psikoloji bölümü mezunu olarak adlandırılırlarken çalışma alanları da bellidir. Bunun yanı sıra psikiyatrist nedir? Sorusu psikoloji bölümünde okumayı isteyenlerin merak ettikleri arasında yer alır.

Psikiyatrist olmak için gerekli olan TıpFakültesinden mezun olmaktır. Mezun olan adayların TUS adı verilen Tıpta Uzmanlık Sınavına katılması gerekir. Adayın 4 yıllık bir eğitimi hastanelerde tamamlamasının ardından da psikiyatrist olarak adlandırılması mümkün olur. Psikoloji mezunu olan adaylar ise terapist hizmeti verebilmektedir. Rehberlik ve psikolojik danışmanlık bölümleri de bu tür bir eğitim veren alanlar arasında yer alır.

Psikoloji bölümlerinden ya da rehberlik ve psikolojik danışmanlık bölümlerinden mezun olan adaylar ilaç yazma yetkisine sahip değillerdir ve bu mezunlar terapist olarak çalışma alanına sahiptirler. Bundan dolayı da çeşitli sektörlere yönelik olarak hizmet verme seçenekleri bulunur.

Psikoloji Bölümünde Hangi Dersler Okunur?

Üniversite eğitimi sırasında psikoloji bölümünde okuyan adayların aldıkları çeşitli dersler bulunur. Psikoloji bölümünde hangi dersler okunur? Sorusunun yanıtı da merak edilenler arasında yer alırken bu bölüme eşit ağırlık puanı ile girilmektedir.

İlk iki yıl içerisinde psikolojiye giriş derslerinin okutulduğu görülürken istatistik, fizyoloji ve araştırma yöntemleri gibi dersler görülür. Bunun yanı sıra ikinci yıldan itibaren de deneysel psikoloji, klinik psikoloji, sosyal psikoloji ve gelişim psikolojisi gibi dersler de verilmektedir.

Bu dersler ana bilim dallarına ait olurken ayrıca seçmeli derslerle de öğrencilerin eğitimleri desteklenir. Felsefe, sosyoloji bu tür seçmeli derler arasında yer alır. Öğrenciler psikoloji bölümünden mezun olduktan sonra istedikleri ana bilim dalında akademik eğitimlerine devam edebilmektedirler.

Bu sayede bir konuda uzmanlaşmaları mümkün olur. Yüksek lisans ya da doktora yapma hakkına sahip olan öğrencilerin farklı anabilim dalları üzerine uzmanlık kazanmaları ve çeşitli alanlarda çalışma yapmaları söz konusu olur.

Bu sayede de uygulama alanları, hastanelerin psikiyatri servisleri, eğitim kurumları, cezaevleri, rehberlik ve danışma merkezleri gibi çeşitli birimlerde çalışma şansı elde ederler. Ayrıca bölüm mezunları akademik kariyerlerini sürdürmek istediklerinde bu tür imkanlara da sahip olmaktadır. Üniversitelerin kadrolarında yer alarak bilimsel çalışma yapma şansları da bulunur.

Psikoloji Bölümünden Mezun Olanların Maaşları

Her meslek kendine özgü yanları olan bir çalışma alanına sahiptir. Çalışılacak kuruma bağlı olarak çeşitli maaşlardan söz etmek mümkün olurken devlette ya da özel sektörde çalışanların maaşlarında bir farklılık olması kaçınılmazdır. Psikoloji bölümünden mezun olanların maaşları da farklı aralıklarda olabilmektedir.

Çalışılan alana ve verilen hizmete bağlı olarak maaşlarda değişiklik olurken ayrıca hizmet süresi ve bu alanda kazanılan deneyim de elde edilecek kazanç konusunda farklılıklara neden olur. Psikologlar insan davranışlarının yanı sıra canlı davranışlarını da anlamaya çalışan meslek çalışanlarıdır.

Bilimsel yöntemler ışığında hareket eden meslek mensupları ilk işe başlama aşamasında yaklaşık olarak 4500 TL tutarında bir maaş alabilmektedir. Bunun yanı sıra ilerleyen süreçlerde deneyim kazanıldıkça bu miktarda artış söz konusu olur.

Özel kuruluşlarda çalışan psikologların aldığı maaşlar ise bundan biraz daha farklı olurken yaklaşık olarak 3000 TL maaşla işe başladıkları görülür. Bu rakam özel sektörde görev yapan kuruluşun maaş politikalarına göre değişiklik gösterebilmektedir.

Psikologlar terapi ya da danışmanlık hizmeti konusunda yardım alınan kişilerdir. Maaşlarının başlangıçta devlet kurumlarında görev yapacaklarsa biraz daha yüksek olduğu görülür. Bunun yanı sıra özel sektörde deneyim kazanıldıkça bu oranlarda artış yakalanması mümkün olur.

Psikoloji bölümü taban puanları söz konusu olduğunda ise çeşitli üniversitelere göre bu durumda değişiklik olur. 2021 yılında en yüksek taban puanın Bilkent Üniversitesi’nde olduğu görülürken 504, 41171 puanla yerleştirme yapılmıştır. En düşük taban puan ise Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi’ne aittir ve 188,69112’dir.

https://www.unirehberi.com/psikoloji-bolumu-taban-puanlari/ bu bölümle ilgili merak edilenlerin bulunabileceği adresler arasında yer alır. Psikoloji bölümü keyifle okunabilecek alanlar arasında yer alırken bu konuda eğitim almak isteyen adayların özellikle insan davranışlarını anlamaya yönelik olarak bir merak sahibi olması gerekmektedir.

Psikoloji Bölümü nedir ve mezunu ne iş yapar? Bölümü olan üniversiteler, dersleri ve iş imkanları

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Aralık 03, 2020 03:27

LinkedinFlipboardE-postaLinki KopyalaYazı Tipi

Psikoloji bölümü pek çok kişinin yakından takip ettiği alanlardan biridir. Peki, psikoloji bölümü nedir, psikoloji mezunları ne iş yapar, nerelerde istihdam edilir ve psikoloji kaç yıllıktır? Aradığınız soruların cevaplarını sizler için derledik.

Haberin Devamı

Psikolog olarak çalışmak isteyen psikoloji mezunlarının daha fazla çalışmaya devam etmeleri gerekecektir. Bununla birlikte, başka birçok kariyer seçeneğine de sahipler.

Psikoloji Bölümü Tanıtımı ve Hakkında Bilgi

 Psikoloji öğrencileri çok yönlüdür. Meraklı ve analitik olma eğilimindedirler ve hem 'büyük resim' sorunlarını hem de ince ayrıntıları ele almaktan mutlular. Tipik olarak iyi sosyal becerilere sahiptirler ve başkalarıyla rahatlıkla ilgilenirler.

 Psikoloji derecenizi tamamladıktan sonra klinik psikolog olmak istiyorsanız, daha fazla çalışma yapmanız gerekecektir. Psikoloji mezunları için diğer popüler yollar, polis gücüne katılmak gibi öğretmenlik ve kamu sektörü kariyerlerini içerir.

 Psikoloji hakkında pek çok kafa karışıklığı var. Ne yazık ki, psikoloji ile ilgili bu tür yanlış anlamalar , popüler medyadaki psikologların basmakalıp tasvirlerinin yanı sıra psikoloji diplomasına sahip olanların çeşitli kariyer yolları sayesinde popülerliği arttı.

Haberin Devamı

Psikoloji Nedir?

 Psikoloji gerçekten çok yeni bir bilimdir ve çoğu ilerleme yaklaşık son 150 yılda gerçekleşir. Bir davranışı veya bilişi tanımlamak, psikolojinin ilk amacıdır. Bu, araştırmacıların genel insan davranışı yasaları geliştirmelerini sağlayabilir.

 Psikoloji mezunları; insan kaynakları, pazarlama, eğitim, işletme ve sağlık alanlarında çalışabilir.

 Bir psikolog, danışman veya terapist olarak çalışmak ileri bir derece gerektirecektir.

Psikoloji Bölümünün Amacı Nedir?

 Psikoloji, hem bireylere hem de bir bütün olarak topluma fayda sağlayan hem uygulamalı hem de akademik bir alandır. Psikolojinin büyük bir kısmı, akıl sağlığı sorunlarının teşhis ve tedavisine adanmıştır, ancak psikolojinin etkisi söz konusu olduğunda bu, buzdağının sadece görünen kısmıdır.

 İnsanların neden onlar gibi davrandığına dair anlayışımızı geliştirmek, insan aklını ve davranışını etkileyebilecek farklı faktörleri anlamak, sağlığı, günlük yaşamı ve refahı etkileyen sorunları anlamak psikolojinin amaçları arasındadır.

Psikoloji Mezunu Ne İş Yapar?

Haberin Devamı

 İnsanları hedeflerine ulaşmaları için motive etmeye yardımcı olmak ve onların üretkenliğini artırmak psikoloji mezunlarının temel işidir. Psikologlar, insan davranışını anlamak, açıklamak ve tahmin etmek için objektif bilimsel yöntemler kullanarak bunları başarırlar. Psikolojik çalışmalar, daha sonra deneysel olarak test edilen bir hipotezden başlayarak oldukça yapılandırılmıştır.

 İnsanların akıl sağlığı sorunlarıyla başa çıkmalarına yardımcı olan psikologların oldukça geniş bir iş tanımı var. Psikologlar, duygusal ve ilişkiyle ilgili sorunların, stres ve hatta bağımlılık dahil olmak üzere psikolojik sorunların üstesinden gelmelerine yardımcı olurlar.

Haberin Devamı

Psikoloji Bölümü Kaç Yıllıktır?

 Psikoloji bölümü 4 yıllık lisans eğitimi vererek öğrencilerini mezun eder. Alanında uzmanlık sahibi olmak isteyenler için ise lisansüstü eğitim seçenekleri mevcuttur.

Psikoloji Bölümü Okumak İçin Ne Gereklidir?

 Psikoloji bölümüne kayıt yaptırarak bölümden mezun olmak isteyenler yükseköğretim sınavına girerek başarı elde etmeleri gerekir.

Psikoloji Bölümü Öğretimi İngilizce midir?

 İngilizce eğitimi dönem içerisinde verilmekle birlikte bölümün tamamen İngilizce olması söz konusu değildir. Fakat Boğaziçi ya da Bilkent gibi okullarda İngilizce eğitim verildiği bilinir.

Psikoloji Bölümü Hangi Puan Türü ile Öğrenci Alıyor?

Haberin Devamı

 Psikoloji bölümü sözel puan türü ile öğrenci almaktadır. Fakat bölümün istediği puan türü yıllara göre değişiklik gösterdiğinden sınava girdiğiniz yıl değişiklikleri kılavuz üzerinden takip etmenizde yarar var.

Psikoloji Bölümü Dersleri Nelerdir?

 Bölümde; Psikolojiye Giriş, Sosyal Psikolojiye Giriş, Psikolojide Yöntemler, Psikolojide Süpervizyonlu Araştırma, Psikolojide Deneysel Yöntemler. Beyin ve Davranış, Sosyal Psikoloji, Gelişim Psikolojisi, Bilişsel Psikoloji Araştırma Atölyesi, Algı, Dikkat ve Hareket gibi derslerin eğitimleri verilir.

Psikoloji Bölümünün İş İmkanları ve Olanakları Nelerdir?

 Psikoloji bölümünün kariyer olanakları geniştir. Herhangi bir kurum bünyesinde çalışabildikleri gibi kendi merkezlerini de açabilirler.

Haberin Devamı

Psikoloji Mezunları Nerelerde İş Bulabilir ve Çalışabilir?

 Psikoloji mezunları, sağlık kurumlarında, eğitim kurumların ya da devlet kurumlarında iş bulabilirler.

Psikoloji Mezunlarının Çalışma Alanları Nelerdir?

 Rehabilitasyon merkezleri ya da ceza evleri, adalet bakanlığı gibi yerlerde çalışma alanı bulabilirler.

 Psikologlar nerede çalışırlarsa çalışsınlar, birincil hedefleri insan davranışını tanımlamaya, açıklamaya, tahmin etmeye ve etkilemeye yardımcı olmaktır.

Psikoloji Bölümü Olan Üniversiteler Hangileridir?

 Abdullah Gül Üniversitesi, Başkent Üniversitesi, Gazi Üniversitesi, Hacettepe Üniversitesi, Kahramanmaraş Üniversitesi, Hitit Üniversitesi, İstanbul Üniversitesi, Abant İzzet Baysal Üniversitesi, Anadolu Üniversitesi, Osmangazi Üniversitesi, Uludağ Üniversitesi gibi üniversitelerde bölüm bulunmaktadır.

Merhaba Herkesee 🙌🙌🙌

Aylardır yazmak istediğim ve sizin de en çok istediğiniz yazılardan birisi olan "Psikoloji mezunları nerelerde çalışabilir ? Ne kadar maaş alır ? " yazısını sonunda yazıyorum.💃

Bu konu çok merak edilen bir konu olmasının yanında maalesef net bilgiye kolay kolay ulaşılabilecek bir konu değil.Bunun sebebi de psikolojinin gerçekten çok geniş ve hemen hemen her alanla bağlantılı bir bilim dalı olması.

Bence Psikoloji mezunu birinin nerelerde çalışabileceğinden önce "psikolojinin alt dallarını"şöyle bir hatırlayalım çünkü çalışma alanları doğrudan bununla ilgili.

Psikolojinin Alt Dallarından Bazıları ;

➤Klinik Psikoloji
➤Gelişim Psikolojisi
➤Endüstri ve Örgüt Psikolojisi
➤Fizyolojik Psikoloji
➤Deneysel Psikoloji
➤Sosyal Psikoloji
➤Adli Psikoloji
➤Sağlık Psikolojisi
➤Trafik Psikolojisi
➤Spor Psikolojisi ...

(Psikolojinin alt dallarıyla ilgili ayrıntılı bilgi için "PSİKOLOJİ BÖLÜMÜ HAKKINDA"isimli yazıma bakabilirsiniz.)

➥Bölümün bu kadar fazla alt dalı olunca çalışma alanları da çook geniş oluyor haliyle.

Şimdi biraz da bu çalışma alanlarının neler olduğuna bakalımm;

Psikoloji Bölümünden Mezun Olunca Nerelerde Çalışılabilir?

Üniversiteden mezun olduktan sonra nerelerde çalışabileceğiniz farklı etkenlere bağlı.Bunlardan en temel olanı da "yüksek lisans"yapıp yapmadığınız yani yukarıdaki alt dallardan herhangi birinde uzmanlaşıp uzmanlaşmadığınızdır.
➥Herhangi bir üniversitenin 4 senelik Psikoloji lisans bölümünden mezun olan birisi için yülsek lisans yapmak ve bir alanda uzmanlaşmak mecburi değildirarkadaşlar. Psikoloji bölümünden mezun olduğunuzda diplomanızda "Psikoloji Mezunu" yazar ve bu şekilde, kamuda ve özel sektörde çeşitli kurumlarda "Psikolog" unvanı ile çalışabilirsiniz ama yüksek lisans yapar ve bir alanda uzmanlaşırsanız "Uzman Klinik Psikolog" ... gibi bir unvanla çalışır ve tabiki iş bulma şansınızı arttırmış olursunuz.

Yüksek Lisans Yapmadan Nerelerde Çalışılabilir ? :

➤İnsan Kaynakları ve Halkla İlişkiler
➤Pazar ve Piyasa Araştırmaları
➤Bilişim
➤Finans
➤Reklamcılık
➤Eğitim Sektörleri  ...
➤"Psikolog" unvanı ile kamu kuruluşlarında(ihtiyaç halinde kadro açılmaktadır) çalışılabilir.

Psikologların En Yaygın Çalışma Alanları :

➤Devlet Hastaneleri ve Özel Hastaneler
➤Özel Ofisler ve Klinikler
➤Madde Bağımlılığı Merkezleri
➤Diyet Klinikleri
➤Eğitimci olarak (Üniversitelerde Öğretim Üyesi veya Araştırmacı Olarak)
➤Adliyelerde,Sosyal Hizmetlerde,Emniyette(Psikolog Olarak)
➤Endüstrilerde;Halkla İlişkilerde ve İnsan Kaynakları'nda (İş ve İş yeri verimini arttırma ,İşçi ve çalışan güvenliği ,Çalışanların Seçilmesi ve İşten Çıkartılması,Ödüllendirilmesi...)
... gibi çok çeşitli alanlarda çalışılabilir.

➥Görüldüğü gibi arkadaşlar , Psikoloji bölümünden mezun olan birisi neredeyse insanın olduğu her alanda çalışma imkanına sahip.

➥Şimdi gelelim herkesin ennn çok merak ettiği soruya;

Psikologlar Ne Kadar Maaş Alır ?

Bu soruya net bir cevap vermek neredeyse imkansız çünkü bu konuda çok çeşitli etkenlere bağlı olarak farklılıklar söz konusu; en başta da , yukarıda belirttiğim gibi "Yüksek Lisans Yapmak" kişiye büyük bir avantaj sağlıyor.
Bunun dışında "Kişinin Kendini Ne Kadar Geliştirdiği , Mesleki Tecrübesi , Alanıyla İlgili Aldığı Eğitimler..."  ne kadar para kazanacağında etkili olan faktörlerden bazıları.

➥Ama yine de ben hem internetten ulaştığım hem de kendi araştırmalarım sonucunda öğrendiğim ortalama rakamları sizinle paylaşacağım ;

Kabaca bakıldığında ;

➤Yeni mezunların 1500-2500 TL arasında işe başladığı görülüyor.
➤Devlette Akademisyen olarak çalışan Psikologların Kadro ve Unvan derecelerine göre 2300-4800 TL,
➤Vakıf Üniversitelerinde Akademisyen Olarak Çalışan Psikologların 3500-7000 TL arasında maaş aldıkları biliniyor.
➤Kendi Kliniklerinde çalışan ve uzmanlaşmış Psikologların seans ücretleri ise ortalama 150-350 TL arasında oluyor.(semte,uzmana göre ... farklılıklar var.)
➤Kamuda çalışan psikologlar -taşeron firmalarda sözleşmeli olarak çalışanlar- 1800 – 2200 TL bandında maaş alıyor. Tabi bu durum projeden projeye veya istihdamı sağlayan idarenin teknik şartnamede belirlediği ücretlere göre farklılık arz ediyor. Sağlık, Aile Sosyal Politikalar, Çalışma ve Sosyal Güvenlik, İçişleri Bakanlığı, Genel Kurmay Başkanlığı vb. kurumlarda çalışan kadrolu psikologların maaşları 2700 ile 3600 TL arasında değişmektedir. 
➤Rehabilitasyon Merkezleri: 1300 tl’den başlayıp 5000 Bin TL’ye kadar maaş alan uzmanlar var. 


(Dediğim gibi tüm bu rakamlar oldukça ortalama ve çok çeşitli etkenlere bağlı olarak değişiklik gösterebiliyorlar.Bu nedenle bu konuda kesin konuşmak ve yalnızca bu rakamlara göre hareket etmek doğru olmaz.)

Okuduğunuz için çok teşekkür ederim.İnşallah fayda sağlayabilecek bir yazı olmuştur.💗

Kendinize çook iyi bakın.💓

                                                                                                                         NİSANUR EL


Siz de Rehberlik Görüşmeleri için randevu oluşturmak/bilgi almak için aşağıdaki formu doldurabilirsiniz:

RANDEVU OLUŞTUR

 - Bana Ulaşmak İçin-

YouTube

Randevu Oluştur




Kaynakça: 
🔼psikoloji.gazi.edu.tr
🔼www.bilgiustam.com
🔼psikoloji.ieu.edu.tr
🔼www.bilgi.edu.tr
🔼http://www.aktuelpsikoloji.com


                                                                                                              




Psikoloji Bölümü Nedir, Dersleri Nelerdir? Mezunu Ne İş Yapar?

Haberin Devamı

 - Öğrenme psikolojisi

 - Bilişsel psikoloji

 Psikoloji bölümü 3. sınıf dersleri;

 - Klinik psikoloji

 - Psikoterapi yaklaşımları

 - Psikoterapotik görüşme teknikleri

 Psikoloji bölümü 4. sınıf dersleri;

 - Deneysel psikoloji

 - Örgütsel psikoloji

 - Psikolojide etik

 - Psikolojide ölçme ve değerlendirme

Psikoloji Bölümü Mezunları Ne İş Yapar?

Psikoloji bölümü mezunları "psikolog" unvanı alırlar. Bu şekilde psikolog arayan kliniklerde çalışabilirler. Hem özel sektörde hem de kamuda çalışma şartları bulunmaktadır. Kamuda çalışmak için ise mutlaka KPSS sınavına girmek gerekir. KPSS sınavından gerekli puanı aldıktan sonra kamuda "Psikolog" unvanı ile görev alabilirler.

 Psikoloji bölümü mezunları aynı zamanda özel sektörde de çalışabilirler. Özel sektörde psikolog kliniklerinde çalışabilirler. Aynı zamanda psikoloji bölümü mezunları kendi kliniğini de açabilirler. Kendi kliniğini açarak bu şekilde "psikolog" unvanını icra edebilirler.

Psikoloji Bölümü İş Olanakları Nelerdir?

 Psikoloji bölümünden mezun olanlar için geniş bir iş olanakları bulunaktadır. Psikoloji mezunları hemen hemen her yerde çalışabilirler. Ruh sağlığı merkezlerinde, hastanelerde veya aile sağlığı merkezlerinde çok kolay iş bulabilme imkanlarına sahiptirler. Aynı zamanda kreş ve huzurevlerinde de yine psikoloji bölümüne yönelik istihdam vardır. Bundan dolayı pek çok çalışma alanı bulunur. Psikoloji bölümü mezunları kamuoyu araştırma merkezlerinde de çalışabilirler. 

Haberin Devamı

 Psikoloji bölümü ülkemizde en çok tercih edilen bölümlerden bir tanesidir. Bundan dolayı iş olanakları da bir hayli fazladır. Hem özel sektörde hem de kamuda iş olanakları geniş olan bir bölüm olarak karşımıza çıkıyor. Kitle iletişimi kurumlarında da görev alabilirler. 

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası