kronik hastalık sorgulama / Sosyal Güvenlik Kurumu

Kronik Hastalık Sorgulama

kronik hastalık sorgulama

Kronik Hastalık Yardımı

sayılı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışmayı Teşvik Kanununun 2 ‘nci maddesinin 4 fıkrası kapsamında acil durum olarak kabul edilen Tüberküloz ve SSPE hastalığı nedeniyle psiko-sosyal ve mali kayıp yaşayan hastalar için geliştirilmiş merkezi düzenli nakdi yardım programıdır.

Yararlanma Şartları

 (1) Yardım programından yararlanabilmek için;

Hastanın Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olması,

Hane içinde kişi başına düşen aylık gelirin asgari ücretin aylık net tutarının 2/3 ünün altında olması hususunun MH kararı ile tespit edilmiş olması,

Tüberküloz hastasının, Verem Savaş Dispanserince programlanan tedavilerini düzenli olarak yerine getirmesi, takip ve kontrollere düzenli devam etmesi, ilaçlarını hekimce belirlenen periyotlarda kullanması,

SSPE hastalığının, tarihli ve Resmi Gazetede yayınlanan Özürlülük Ölçütü, Sınıflandırması ve Özürlülere Verilecek Sağlık Kurulu Raporları Hakkında Yönetmelikte belirtilen usul ve esaslara göre düzenlenmiş sağlık kurulu raporu ile tespit edilmiş olması,

gerekir.

(2) Bu yardım programı kapsamında;

Tüberküloz ve SSPE hastasının veya hak sahiplerinin sosyal güvenceli olması,

Tüberküloz ve SSPE hastasının evde bakım yardımı, SED, sayılı Kanun ile düzenli merkezi yardımlardan (ŞESY, EVEK, MAAY, ÖYAÇ vb.) faydalanması,

bu yardım programından yararlanılmasına engel teşkil etmez.

(3) Yardım programından yararlanmayla ilgili tıbbi şartlara ilişkin kontroller, HSYS’den  alınacak veri ve bilgilere göre, BSYBS tarafından elektronik ortamda sağlanır.

Yardım Miktarı ve Süresi

(1) Bu yardım programı kapsamında şartları sağlayan Tüberküloz veya SSPE hastalarına () gösterge rakamı ile memur aylık katsayısının çarpımı sonucu bulunacak tutar* kadar düzenli nakdi yardım yapılır.

(2) Tüberküloz hastalarının, hastaneden taburcu olmalarına rağmen, tıbbi öz bakımlarını
gideremedikleri ve yatağa bağlı olarak yaşamlarını sürdürdüklerinin veya ev yaşam koşullarının iyileştirilmesi gerektiği ilgili sağlık birimlerince tespit edilmesi ve buna ilişkin veri ve bilgilerin HSYS'den BSYBS'ye elektronik ortamda gelen ve yardımı "KABUL EDİLDİ" konumunda bulunan kişilere ilave aylık TL. bakım yardım ödemesi yapılır."

(3) Yardım programı kapsamında yapılan ödemelerin aralıkları ve artış miktarları Fon Kurulu kararıyla belirlenir. Ödemeler, hak sahiplerine merkezi ödeme olarak aktarılır.

(4) Hanede birden fazla Tüberküloz hastası bulunması durumunda, gerekli şartlar sağlansa bile, tek bir Tüberküloz hastası için ödeme oluşturulur.

(5) Hanede birden fazla SSPE hastası bulunması durumunda, gerekli şartları sağlamaları halinde, her bir hasta için ayrı yardım başvurusu alınır ve ayrı ödeme oluşturulur.

(6) Bir kişiye hem Tüberküloz hem de SSPE tanısı konulmuş olması durumunda, HSYS'den bu kişi için BSYBS'ye yardım tutarı yüksek olan hastalık için yardım dosyası oluşturulur ve miktarı yüksek olan yardım için ödeme yapılır.

Yardım Süreleri

(1) Program kapsamında Tüberküloz ve SSPE hastalarına yapılacak yardımların süresi,
devamı, tıbbi şartları ve sağlık mevzuatı ile ilgili diğer kriterler Sağlık Bakanlığı mevzuatı kapsamında değerlendirilerek karar verilir.

(2) Tüberküloz tanısı konulmuş hastalarda yardım süreleri;

a) Önceden tedavi görmemiş Tüberküloz hastası için 6 ay tam + 6 ay idame,

b) İkinci seçenek ilaçlarla tedavi olan Tüberküloz hastası için 24 ay tam + 6 ay idame,

c) Menenjit Tüberküloz hastası için 12 ay tam + 6 ay idame,

ç) Kemik Tüberküloz hastası için 9 ay tam + 6 ay idame,

şeklinde belirlenir.

(3) Tüberküloz hastalık tipinin değişmesi halinde, yardım sürelerinin değişikliği ve kontrolü, tıbbi gerekçe ve sağlık ihtiyaçları göz önünde bulundurularak, HSYS üzerinden Sağlık Bakanlığı tarafından yapılır ve BSYBS üzerinden kontrole tabi tutulur.

(4) SSPE hastalarına yapılacak yardımların süresi, yardımın MB tarafından onaylandığı tarihten başlayıp, hanede kişi başına düşen aylık gelirin asgari ücreti n aylık net tutarının 2/3 ünün altında olma şartını taşıması kaydıyla hastanın vefat tarihine kadar devam eder. SSPE hastalarına yapılacak yardımlara ilişkin kontroller BSYBS üzerinden yürütülür.

Ödeme Başlangıç Tarihi

 (1) Ödeme başlangıç tarihi, MH’nin onay tarihidir. Vakfa yapılan müracaatlar MH tarafından gerekçe belirtmek şartıyla MH toplantı tarihinden en fazla 30 gün geriye dönük olarak onaylanabilir. Müracaat tarihinin MH tarafından kaç gün geriye dönük onaylanabileceği Genel Müdürlük yetkisindedir.

(2) HSYS'den 30 günden daha uzun süre bilgi alınamaması durumunda geriye dönük herhangi bir hak talep edilemez.

(3) Yardım talebi BSYBS üzerinden "KABUL EDİLDİ" konumuna alınanlara yapılacak ilk ödemede, MH onay tarihinin içinde bulunduğu ay, tam ay olarak dikkate alınır. İlk ödemeler MH onay tarihini takip eden dönemden itibaren yapılır.

(4) Ödeme hesaplama aralıkları, ödeme zamanları ve hesaplanacak aylar konusunda değişiklik yapılması Genel Müdürlük yetkisindedir.

(5) Ödeme hesaplama aralıkları, ödeme zamanları ve hesaplanacak aylar konusunda değişiklik yapılması Genel Müdürlük yetkisindedir.

Yardım Programına Müracaat

(1) Yardım programına yapılan müracaatlar, hastaların kendisi veya aynı hanede ikamet eden yasal velisi/vasisi tarafından AKS'de kayıtlı bulunan yerleşim yerinin bulunduğu mahaldeki Vakfa yapılır.

(2) Yardım müracaatı sırasında, BSYBS üzerinden yapılan sorgulama sonucunda HSYS ’den sağlık durum bilgisi alınamasa da BSYBS üzerinde hane dosyası ve yardım müracaat kaydı oluşturulur.

Yardımın Durdurulması

(1) Tüberküloz hastalarının tedaviye devam etmemeleri veya düzensiz devam etmeleri
(Verem Savaş Dispanserince programlanan tedavilerini yerine getirmemeleri, hastalıklarıyla ilgili takip ve kontrollere riayet etmemeleri, ilaçlarını hekimce belirlenen periyotlarda kullanmamaları vb.) HSYS üzerinde tespit edilmesi halinde, yardım programı BSYBS üzerinden otomatik olarak durdurulur. HSYS ‘den "Tedaviye Geldi" bilgisi yeniden BSYBS üzerinden görüntülendiğinde, bir sonraki ödeme döneminden itibaren ödeme devam eder. Ödeme yapılmayan aylara ilişkin geriye dönük ödeme yapılmaz.

(2) Yardımın durdurulduğu tarihten itibaren 60 gün dolmadan tedaviye devam edilmesi durumunda, içinde bulunulan aydan itibaren yardım verilmeye devam edilir.

(3) Tüberküloz ve SSPE hastalarından yardım alan hak sahiplerinin veya fayda sahiplerinin ikametlerini ilgili Vakıf sınırları dışına taşımaları durumunda, yardım BSYBS tarafından otomatik olarak durdurulur. Bu sebeple durdurulan yardım, yeni ikametgâhın bulunduğu Vakfa bir ay içerisinde başvuru yapılıp, kabul edilmesi halinde, bir sonraki ödeme döneminden itibaren devam eder.

(4) Hak sahibinin vefat etmesi durumunda, yardım BSYBS veya MH tarafından durdurulur. Bu sebeple durdurulan yardım, müracaat üzerine MH tarafından yeni hak sahibi belirlenmesi ile ilk ödeme döneminden itibaren devam eder.

(5) İkamet değişikliği durumu hariç, durdurma nedeniyle yardımı yeniden başlatılanlara, geriye dönük herhangi bir ödeme yapılmaz.

Yardımın Feshedilmesi ve Yeniden Başlatılması

 (1) Fesih işlemi, Vakıf tarafından sistem üzerinden MH kararı ya da BSYBS tarafından her ödeme dönemi öncesinde gerçekleştirilen merkezi sorgulamalar neticesinde elektronik ortamda yapılır.

(2) Yardım programı kapsamında Vakıf tarafından;

Hane içinde kişi başına düşen ortalama aylık gelir tutarının, asgari ücretin aylık net tutarının 2/3 üne eşit veya üzerinde olduğunun MH kararıyla tespit edilmesi,

Tüberküloz ve SSPE hastası ile hak sahiplerinden, ikametlerini ilgili Vakıf sınırları dışına taşıdığı halde 30 gün içerisinde yeni Vakfa başvuru yapılmaması,

Tüberküloz hastasının, hastalığıyla ilgili tedavi ve kontrollerini yaptırıp hastalığının sona ermesi,

Tüberküloz veya SSPE hastasının vefat etmesi,

durumlarında yardımın MH tarafından feshedilmesi gerekir.

(3) Yardım programı kapsamında BSYBS üzerinden yapılan kontroller neticesinde Genel Müdürlük tarafından;

Tüberküloz ve SSPE hastası ile hak sahiplerinden, ikametlerini ilgili Vakıf sınırları dışına taşıdığı halde bir ay içerisinde yeni vakfa başvuru yapılmaması,

Tüberküloz hastasının, hastalığıyla ilgili tedavi ve kontrollerini yaptırıp hastalığının sona ermesi,

Tüberküloz hastasıyla ilgili HSYS ‘den 60 gün süreyle “Tedaviye Gelmedi“ bilgisinin alınması,

Tüberküloz veya SSPE hastasının vefat etmesi,

durumlarının tespit edilmesi halinde, yapılan yardım MH kararı aranmaksızın feshedilir.

 (4) BSYBS üzerinden, MH kararı ile veya merkezi sorgular neticesinde, yardım programı otomatik olarak feshedilenlerin, ikamet değişikliği durumu hariç fesih gerekçeleri ortadan kalksa dahi, yardımları BSYBS üzerinden otomatik olarak tekrar başlatılmaz.

Ödeme Dönemleri

 (1) Program kapsamında hak sahibi ödemeleri aylık olarak gerçekleştirilir.

(2) Ödemeler, takvime bağlı ve periyodik olarak her ayın 24’ü ile 28’i arasında T.C. Kimlik Numarasının son rakamı;

“0” olanlara ilgili ödeme ayının 24’ünde,

“2” olanlara ilgili ödeme ayının 25’inde,

“4” olanlara ilgili ödeme ayının 26’sında,

“6” olanlara ilgili ödeme ayının 27’sinde,

“8” olanlara ilgili ödeme ayının 28’inde yapılır.

(3) Bu kapsamda yapılan ödeme takvimi değişiklikleri Genel Müdürlük yetkisindedir.

KRONİK HASTALIK RİSK DURUMU RAPORU VE E-NABIZ KARMAŞASI

Aile Hekimliğinin Angarya Hekimliğine Dönüşmesine İzin Vermeyeceğiz.

Ne yazık ki son dönemde her gün yeni bir angaryaya uyanır olduk.

Dün de Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü&#; nün, devlet memurları için e-devlet üzerinden rapor alamayan kişileri aile hekimlerine yönlendiren yazısıyla karşı karşıya kaldık. Devlet memuru olan bir kişinin e-devlet üzerinden bir evrağı çıkaramayabileceğini düşünerek kişileri aile hekimlerine yönlendirmek, aile hekimlerinden olmayan bir ICD kodunu sisteme girmelerini istemek akıl tutulmasından başka birşey değildir.

E-nabıza giriş yapan hastalara idari izin almalarına uygun hastalıkları yoksa sistem aile hekiminize gidin demekte aynı şekilde e-nabızdan uygun raporu olmayan kişileri de aile hekimine yönlendirilmektedir.

Hekimlikle, toplum sağlığıyla hiçbir ilgisi olmayan, hastayla hekimi karşı karşıya getirmekten başka bir işe yaramayan bu uygulamayı kabul etmemiz mümkün değildir.

Tüm meslektaşlarımıza da, böyle bir belge tanzim etmemeleri çağrısında bulunuyoruz. Bundan sonraki süreçte de sivil toplum kuruluşlarının görüşleri alınmadan, sahadan bihaber uygulamaların önüne geçmek amacıyla, idarece çıkarılan yazıların derneğimizin açıklaması olmadan uygulanmamasını sizlerden talep ediyoruz.

İSTAHED Yönetim Kurulu

Birliğimiz gücümüz

GÜÇLÜ İSTAHED, GÜÇLÜ AİLE HEKİMLİĞİ!

Geleneksel STK anlayışını değiştirip, tüm siyasi görüşlerden uzak bir şekilde, amacı sadece aile hekimliği sistemindeki aksaklıkları çözmek ve sistem içinde hekimlerin haklarını savunmak, yüklenen angaryalara karşı emek mücadelesi vermek olan derneğimize BURAYA tıklayarak üye olabilirsiniz.

SGK tarafından yapılan "Kronik Hastalığı Nedeniyle Sağlık Raporu Olan Hastaların İlaç ve Tıbbi Cihaz Temini Hakkında Duyuru" kapsamında Yurt Dışı İlaç Kullanım Taleplerinde; tarihinde reçetesiz ilaç temin edilmesine son verilecek ve tarihinden itibaren bu grup ilaçların temini yeni düzenlenecek e-rapor ve bu rapora istinaden düzenlenecek e-reçete ile mümkün olacaktır.

Yurt Dışından İlaç Temini Birimi; T.C. Sağlık Bakanlığı ile Türk Eczacıları Birliği arasında yurt dışından ilaç teminine ilişkin yapılan protokol çerçevesinde ilaç ithal eden iktisadi bir kuruluştur.

Amaç; hastaların tedavisi için hekim tarafından gerekli görülerek reçeteye yazılan, ancak Türkiye’de ruhsatlı olmayan veya ruhsatlı olduğu halde çeşitli nedenlerle üretimi veya ithalatı yapılamayan ve T.C. Sağlık Bakanlığı’nca ithalat izni verilen reçete muhteviyatı ilaçları ithal edip iyi dağıtım kurallarına uygun olarak hasta/hasta yakınına teslim etmektir.

1. E-reçete ve e-rapor uygulaması yurtdışı ilaçlar için de 01/11/ tarihinden itibaren zorunlu hale getirilmiştir.
Bu doğrultuda; düzenlenme tarihi ve sonrası olan manuel reçeteler ve raporlar kabul edilemeyecektir. tarihinden önce manuel olarak düzenlenen manuel ilaç kullanım raporları, rapor geçerlilik süresi bitimine kadar kullanılabilecektir.

2. Renkli reçete ile verilen ilaç reçeteleri de hekiminiz tarafından elektronik ortamda düzenlenmelidir.

seafoodplus.infoç alım talebi için gerekli olan ek evraklar (REİYS bakanlık onayı, Patoloji sonucu, Tetkik sonuçları gibi) mevcut sistemde olduğu gibi manuel olarak tarafımıza kargo yoluyla ulaştırılmalıdır.

4. Hekiminiz tarafından düzenlenen e-reçete numarası ve gerekli diğer ek belgeleri ( hasta bilgi formu, tetkik sonuçları, hasta kimlik fotokopisi, vb) adresimize kargo ile gönderebileceğiniz gibi eczanesine başvurduğunuz eczacınız aracılığıyla da iletebilirsiniz.

Geçmiş olsun dileklerimizle bilginize sunarız.

Mustafa Kemal Mah Sok No:3 Çankaya/Ankara

Telefon: 0

WhatsApp: 0 03 70 - 0 41 48

Yurt dışından ilaç teminine yönelik hastane talep ve işlemleri için e-posta: [email protected]

Yurt dışından ilaç teminine yönelik ücretli hasta talepleri için e-posta: [email protected]

Diğer soru ve önerileriniz için e-posta: [email protected]

Yurt Dışından İlaç Temini Birimi  İstanbul Şubesi

Topkapı Mahallesi Turgut Özal(Millet) Caddesi NO: /A Çapa/Fatih/İSTANBUL

Telefon: 10 00

Faks: 23 88

WhatsApp: 0 70 02 

Yurt dışından ilaç teminine yönelik hastane talep ve işlemleri için e-posta: [email protected]

Yurt dışından ilaç teminine yönelik ücretli hasta talepleri için e-posta: [email protected]

Diğer soru ve önerileriniz için e-posta: [email protected]

Yurt Dışından İlaç Temini Birimi Adana Şubesi

Ulucami Mah. Abidin paşa Cad. No Seyhan / Adana 

Tel: 09 91 

0 09 92

Faks:   09 90

WhatsApp: 0 70 01 

Yurt dışından ilaç teminine yönelik hastane talep ve işlemleri için e-posta: [email protected]

Yurt dışından ilaç teminine yönelik ücretli hasta talepleri için e-posta: [email protected]

Diğer soru ve önerileriniz için e-posta: [email protected]

Yurt Dışından İlaç Temini Birimi İzmir Şubesi

Akdeniz seafoodplus.infoiyet seafoodplus.info Konak/İzmir

Tel: 0 26 72 

WhatsApp: 0 70 27 

Yurt dışından ilaç teminine yönelik hastane talep ve işlemleri için e-posta: [email protected]

Yurt dışından ilaç teminine yönelik ücretli hasta talepleri için e-posta: [email protected]

Diğer soru ve önerileriniz için e-posta: [email protected]

 

Yurt Dışından İlaç Temini Birimine Mesaj Göndermek İçin Tıklayınız.

Hasta Memnuniyeti Anketi için tıklayınız.

 

BAŞVURU PROSEDÜRÜ

İSTENİLEN BELGELER:

SOSYAL GÜVENLİK KURUMU MENSUBU HASTALAR İÇİN:

1- E-reçete numarası ve Hasta T.C. Kimlik Numarası
2- İlaca bağlı Sosyal Güvenlik Kurumunca istenen diğer evraklar
3- Hasta Bilgi Formu (Hasta Bilgi Formu İçin Tıklayınız.) 

TÜRKİYE İŞ BANKASI VE YAPI KREDİ BANKASI MENSUBU HASTALAR İÇİN:

1- Reçetenin aslı
2- İlaç kullanım raporunun fotokopi örneği
3- Hastanın/Hak sahibinin banka mensubu olduğunu gösterir belge
4- Hasta Bilgi Formu (Hasta Bilgi Formu İçin Tıklayınız.)

REÇETE BEDELLERİNİ KENDİLERİ ÖDEYECEK HASTALAR İÇİN:

1- Reçete (WhatsApp iletişim hattından gönderilebilir: 0 41 48)
2- İlaç bedelinin banka hesaplarımızdan birine yatırıldığına dair dekont (WhatsApp iletişim hattından gönderilebilir: 0 41 48)
*İlaç bedellerinin hasta adına yatırılması esnasında dekontun açıklama kısmına hasta adı ve TC kimlik numarasının mutlaka yazdırılması gerekmektedir.
3- Hasta Bilgi Formu (WhatsApp iletişim hattından gönderilebilir: 0 41 48) (Hasta Bilgi Formu İçin Tıklayınız.)

Yukarıdaki belgeler adresimize kargo ile gönderilebilir veya elden teslim edilebilir. 

 

 

BANKA HESAP NUMARALARIMIZ

İş Bankası Farabi Şubesi

Şube Kodu
Hesap Numarası:  (TL)
IBAN TR74

Halkbank Abidinpaşa Şubesi

Şube Kodu
Hesap Numarası (TL)
IBAN TR92

"Euro hesapları tarihinde Sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Türk Parası Kıymetini Koruma Hakkında 32 Sayılı Karara İlişkin Tebliğ (Tebliğ No: /34)'de Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ (Tebliğ No: /66) ile ; 28/02/ tarih ve sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren Türk Parası Kıymetini Koruma Hakkında 32 Sayılı Karara İlişkin Tebliğ'e (Tebliğ No: /34) istinaden kaldırılmıştır."

Yurtdışı Aktif İlaç Listesi

REÇETE VE İLAÇ KULLANIM RAPORLARINDA DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN HUSUSLAR:

1- Yurt dışından ilaç temini için öncelikli şart T.C. Sağlık Bakanlığı Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu’nun ithalat için onay vermesidir. Bu onaydan muaf olan ilaç ve endikasyonları Kurum tarafından yayınlanmaktadır.
Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu tarafından yayınlanan Yurtdışı Aktif İlaç Listesi için tıklayınız
2- İlaç kullanım raporunda verildiği hastanenin açık adı bulunması zorunludur.
3- Hasta adı, soyadı ve TC Kimlik numarası reçete ve ilaç kullanım raporu ile uyumlu olacaktır. 
4- Raporda TC Kimlik numarası mutlaka yer alacaktır. 
5- Raporda raporun tarih ve numarası mutlaka yer alacaktır. 
6- Reçete tarihi, rapor tarihi ile aynı veya o tarihten sonraki bir tarih olmalıdır. Reçete tarihi rapor tarihinden önce olamaz. 
7- Reçete süreleri 1 Mayıs tarihinden sonraki reçeteler için geçerliliği 56 güne çıkmıştır.
8- Sağlık kurulu raporlarında 3 uzman hekim, tek hekim raporlarında ise 1 uzman hekim kaşe ve ıslak imzası aranmaktadır. 
9- Reçetede, tarih, protokol numarası,ilaç adı, kullanım dozu, kutu adedi (yazı ve rakam ile) mutlaka yazılmış olacaktır. Reçete üzerinde herhangi bir karalama veya düzeltme yapılması ihtiyacı halinde, düzeltme yapılan yere reçeteyi yazan hekim, kaşesini basarak ıslak imza atmalıdır. 
Reçetede, reçeteyi yazan uzman hekimin kaşe ve imzası (Kaşede uzman olduğunu gösterir ve diploma numarası okunabilir olmak kaydıyla) mutlak surette bulunacaktır. Hekimin reçete, rapor ve eklerindeki imzaları (paraf şeklinde olmayacaktır) arasında uyum aranmaktadır.

 Türk Eczacıları Birliği İktisadi İşletmesi Olarak Kalite Politikamız;

Sağlık sektöründe hizmet veren bir kurum olmanın gerektirdiği sorumluluk bilinci içerisinde; insana ve etik değerlere saygılı, eşitlik ilkesine bağlı, Kalite Yönetim Sistemi’ni sürekli iyileştirmeyi ve devamını sağlamayı ilke edinerek, herkese hakkı olan sağlık hizmetini zamanında sunma amacını güleryüzlü ve eğitimli çalışanlarımızın katılımıyla yasal mevzuat çerçevesinde gerçekleştirmektir.

İdari izinli kronik hastalıklar e Nabız sayfasında! Sağlık Bakanlığı kronik hastalıklar listesi!

Kamuda idari izinli sayılmaya devam eden kesimlerden olan kronik hastalığı bulunan memurlar e Nabız aracılığı ile sorgulama yapabiliyor. Kronik hastalıklar içerisinden herhangi birine sahip olan vatandaşlar idari izinli sayılacak. e Nabız giriş ile kronik hastalık nasıl sorgulanır?

Yayınlanma:

İdari izinli kronik hastalıklar e Nabız sayfasında! Sağlık Bakanlığı kronik hastalıklar listesi!

Teşhis, tahlil, tıbbi görüntü, reçete, alerji ve benzeri bilgilerinize de ulaşabildiğiniz e Nabız aracılığı ile idari izinli sayılabilecek olan memurlar bu kapsamda olup olmadıklarını öğrenecek.

E NABIZ NEDİR?

e-Nabız kişisel sağlık bilgilerinizi yönetebileceğiniz, T.C. Sağlık Bakanlığı tarafından uygulamaya sokulan, Türkiye’nin güvenilir kişisel sağlık kaydı sistemidir.

E NABIZ GİRİŞ EKRANI SAYFASI

E NABIZ’A NASIL KAYIT OLUNUR? TEST VE TAHLİL SONUÇLARI NASIL SORGULANIR?

E-Devlet kapısı üzerinden E-Devlet şifresi, E-İmza veya Mobil İmzanızı kullanarak T.C. numaranız ile sisteme giriş yapabilirsiniz. E-Devlet girişine tıkladığınızda E-Devlet girişine yönlendirileceksiniz.

E-Devlet girişine T.C. kimlik numaranızı ve e devlet şifrenizi girdikten sonra karşınıza gelen sayfada Giriş yapacağınız uygulama ile ilgili bilgiler bulunmaktadır. Sayfanın en altında yer alan “Uygulamaya Git” butonuna tıklayın.

Profil bilgilerinizi oluşturmak için yönlendirildiğiniz ilk ekranda Kullanım Şartları bulunmaktadır. Profilinizi oluşturmaya başlamak için “e-Nabız Sistemi kullanım koşullarını okudum” yazısının yanında bulunan kutucuğu işaretlemeniz gerekmektedir.

Profil bilgilerinizi oluşturmak için 2. Aşama kişisel bilgilerinizdir. Paylaşım seçeneklerinden kişisel sağlık bilgilerinize kimlerin erişimde bulunmasını istediğinizi seçebilirsiniz. Profil bilgilerinizi oluştururken son aşama ise “Erişim Bilgileri”dir.

Burada cep telefonu bilgilerinizi ve sisteme girişte kullanmak istediğiniz e-Nabız şifrenizi oluşturup girmeniz gerekmektedir. Daha sonra cep telefonunuza gelen tek kullanımlık erişim kodunu Onay Kodu alanına yazarak e-Nabız ı aktifleştirme işleminizi gerçekleştirmiş olursunuz.

Uygulamaya giriş yaptıktan sonra uygulamada yer alan Tahlilerim, Hastalıklarım gibi bölümlerden hastalıkları ve test sonuçlarınızı öğrenebilirsiniz.

E Nabız kronik hastalığım ekranı için E-Devlet şifresi ile giriş gerçekleştirebilecek olan vatandaşlar, sol menüde yer alan Covid19 (Kronik Risk Durumu Raporu) ekranına tıklayarak kronik hastalıklarım sekmesine ulaşabilecek. Burada kronik hastalığı hakkında bilgi alan vatandaşlar, kronik hastalıklar listesi aracılığıyla risk durumu içerisinde yer alıp almadıklarını öğrenebilecek.

cep telefonue-devletSağlıkSağlık BakanlığıTürkiyeuygulama

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir