seramik atölyesi açmak / Devlet desteğiyle kurduğu seramik atölyesinde yaptığı kupalar rağbet görüyor

Seramik Atölyesi Açmak

seramik atölyesi açmak

Günümüzde bakıldığı zaman sanat eserlerinden biri olan seramik günümüzde pek çok alanda kullanılmaktadır. Pek çok alanda kullanılan bu seramiklere bakıldığı zaman seramikler çeşitli şekillerde yapılan süslemeler ile oldukça güzel bir görünüme sahip olmaktadır. Seramik işleminin yapıldığı alanlardan biri olan seramik tasarım atölyesi kurmak nasıl olur diye bakıldığı zaman bu atölyeyi açmak aslından oldukça kolay olan bir durumdur.

ceramic photo

Seramik atölyesi kurmak isteyen bir kişi öncelikle seramik işçiliği bilgisi olan bir kişi olması gerekmektedir. Seramik işçiliği konusundan bilgi sahibi olan bir kişi seramik atölyesini kurarken bu atölyenin yeri ve büyüklüğü bu iş için pekte önemli olmayan durumlar olmadığından dolayı kişi rahatça istediği yerde atölye kurabilmektedir. Günümüzde seramik atölyesi kurarken normal bir iş yeri açıyormuş gibi işlem yapılmaktadır. Yapılan normal bu işlemlerden farklı olarak aynı zaman kültür bakanlığına da bu iş yerinin açılacağının bildirilmesi gerekmektedir. Seramik atölyelerinin kurulmalarına bakıldığı zaman bu tür yerlerin kurulmasının nedenler arasında daha çok kişide bulunan seramik işçiliği sevgisinden kaynaklı olmaktadır. Kişi sevmiş olduğu meleği yapmak ister. Seramik işini seven kişi de bu düşünce doğrultusunda seramik atölyesi kurmak için bir çaba sarf etmektedir.

Seramikçi Dükkânı Açmak İçin Gerekenler

Seramik atölyesi için daha çok evrak ve yer ile irtibata geçmek gerekli iken seramik dükkânı açmak için aynı çabayı sarf etmek gerekmektedir. Seramik dükkânı için normal bir dükkân açıyormuş gibi yapılan işlemler gerekmektedir. Bu işlemlerin hepsi bittikten sonra kişi belediyeye vermiş olduğu tapu adresi üzerinde seramik dükkânı açmaktadır. Seramik dükkânı açmak için gerekli olan malzemelere bakıldığı zaman bu malzemeler içinde masa, sandalye ve seramik ürünlerinin üstüne bırakılması için gerekli olan malzemelere ihtiyaç duyulmaktadır.

  • İşlek bir caddede dükkan
  • bol miktarda broşürler ve kartpostallar
  • Satış ve pazarlama ekipmanları (bilgisaysarlar da dahil)
  • örnek (numunelik) lavabo, mutfak ve salon odaları olmalı dükkanda müşterilere daha rahat sergileyebilmek için

Nasıl Seramik Dükkânı Açabilirim

Seramik atölyesinde üretilen seramik ürünleri olmadan seramik dükkânını açmanın hiçbir anlamı bulunmamaktadır. Seramik dükkânında satılacak olan seramik ürünleri ithal ettikten sonra sıra seramik dükkânın resmi olarak çalışması için gerekli işlemlere gelmektedir. Bu işlemlere bakıldığı zaman bu işlemleri, maliye, belediye gibi kurumlar ile yapmak mümkündür.  Seramik dükkânı içinde bulunan seramik çeşitliliği ve seramiklerin güzelliği dükkânı daha çekici hale getirecektir.

  • Ünlü inşaat firmaları ile sıkı iletişim kurmalısınız
  • Çeşitli inşaat grupları, dernekleri ile temas halinde olmalısınız.
  • Bazı dönemler kapmanyalar düzenlemeli ve piyasada adınızı duyurmalısınız.
  • Broşürler bastırıp tek tek müteahhitlik firmalarına bırakmalı ve sizlerden de teklif almalırını sağlamalısınız.

Seramikçi Dükkânı İş Yapar Mı?

Günümüzde bakıldığı zaman insanlar bir iş yeri açmadan önce açacakları iş yerinin iş yapıp yapmayacağını araştırır ve ona göre iş yaparlar. Bir dükkân açmak isteyen kişi maddi durumu ne olursa olsun kesinlikle zarar etmesini istemez bu yüzden kişiler araştırıp öyle iş yeri açmaktadır. Bu duruma bir örnek verilecek olunursa seramik dükkânı açmak isteyen bir kişi seramikçi iş yapar mı diye pek çok araştırma yapıp öyle bir seramik dükkanı açmaktadır.

Somut konuşmak gerekirse seramikçi dükkanları aylık TL civarında satış rakamalarına ulaşabilmektedirler. Üstelik bu rakamın %20&#;si kar olmaktadır.

Ancak elbette bunun için en az 10 yıllık emek ve ciddi anlamda varlıklı, müteahhitlerden oluşan bir müşteri portföyünüz olmalı. Yani inşaat sektöründe bilindik bir esnaf olmalısınız.

Kategoriler Kazançlı Girişimler, Yaratıcı İş Fikirleri

Yaratıcılığını bir nesne üzerine aktarmakla yetinemeyen, eğlenirken ya da dinlenirken bile üretmeyi seven o sıra dışı ruhların gizli buluşma yerini açıklıyoruz: Seramik atölyesi! Hayal gücüne ve kıvrak parmaklarına güvendiği halde bu hobiyle henüz tanışmayanların daha fazla vakit kaybetmesine hangi gönül razı olur ki? Baştan uyaralım, aşağıdaki yazıdan sonra seramik kursuna gitmek ve evinizi kendi eserlerinizle donatmak için bir gün bile beklemek zor gelebilir.

1. Seramikle uğraşanlar, bu sanatın tek ham maddesi olan çamuru şekillendirirken zamanı unuturlar

2. Toprakla ilişki halinde olmanın kişiyi arındırdığı ve kendisine zarar veren negatif enerjiyi dışarı atmasını sağladığı bilimsel bir gerçek

3. Seramik hobisi, beyni zihinsel ve duygusal yüklerden arındırmak için küçük bir terapi seansı gibi bile düşünülebilir

4. 10 parmağınızla şekillendirdiğiniz nesnenin vazoya, saksıya ya da daha dekoratif başka bir objeye dönüştüğünü görmenin hazzı başka hiçbir yerde yoktur

5. Seramik kursuna başladığınız ilk gün bile henüz tam hayal ettiğiniz gibi olmasa da bir obje ortaya çıkarmanız ve gururla sergilemeniz mümkün

6. Üstelik seramik sanatında hiç kimse beğenmediği objelere mahkum değil; seramik çamuru biraz su katılarak hemen çözülebilir ve geri dönüştürebilir. Tabii çok uzun süre bekletilmemek koşuluyla&#;

7. İnsanın, sevdiğine verdiği değeri göstermesinin en güzel yollarından biri de onları el yapımı birer hediye ile sevindirmesi değil midir?

8. Evin tüm odalarının dekorasyonuna birer birer imza atmak ve adeta bir iç mimar edasıyla bunları konuklara sergilemek de cabası&#;

9. İnsanın mutfakta ve sofrada da kendi eserlerini kullanabilmesinin hazzı çok başka olsa gerek

Seramik çamurunun sağlığa hiçbir zararı yok ama sır dökülürken dikkatli olmak gerektiğini hatırlatalım

Çamur kullanılmadığı zaman nemli bir poşetin içerisinde bekleyebiliyor, hem de aylarca! Tabii siz yine de bir hobiye o kadar uzun ara vermeyin

Seramik atölyesi çok büyük maliyetler gerektirmiyor; gerekli malzemeler genellikle kurslardan temin ediliyor. Sonrasında yapacağınız alışverişler için de büyük maddi fedakarlıklara gerek yok

Çamurun patlamaması için içinde nem kalmadığından tamamen emin oluncaya kadar bekletilmesi gerekiyor. Bu süre bazen bir haftayı buluyor!

Seramik sanatıyla uğraşanlar sabretmek konusunda yüksek lisans hatta doktora sahibi kişilerdir desek yanlış olmaz

Seramik sanatıyla ilgilenenlerin zaman yönetimine de kocaman bir yıldızlı pek iyi! Ne de olsa objeyi fırından tam zamanında almak şart; fazla bekletmek istenmeyen görüntülere yol açarken az bekletmek pişmemesine neden olur

Yorulma endişesi taşıyan üşengeçler için: Seramiğe şekil vermek için çok fazla efor sarf etmeye gerek yok, çamur gayet kolay şekil alıyor

Devlet desteğiyle kurduğu seramik at&#;lyesinde yaptığı kupalar rağbet g&#;r&#;yor

Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığından (KOSGEB) aldığı 75 bin liralık girişimci desteğiyle Arifiye ilçesinde seramik atölyesi kuran Sakaryalı girişimci Ceyda Kıratlı, Türkiye'nin dört bir yanına ürün gönderiyor.

Üniversitede seramik bölümünde eğitim alan 36 yaşındaki Kıratlı, özel sektörde çalıştıktan bir süre sonra işinden ayrılıp kendi iş yerini kurmak için harekete geçti.

Girişimcilik kursuna katıldıktan sonra KOSGEB'den 75 bin lira destek alarak atölyesini kuran Kıratlı, ürünlerini sosyal medya aracılığıyla Türkiye'nin her bölgesine ulaştırıyor.

"Ekipmanlarımı KOSGEB sayesinde aldım"

Ceyda Kıratlı, AA muhabirine, uzun süre başka bir firmada çalıştıktan sonra kendi atölyesini açmaya karar verdiğini söyledi.

Yaklaşık 7 yıldır bu işle uğraştığını belirten Kıratlı, "Yaklaşık bir yıl önce KOSGEB'e başvurarak destek aldım ve bütün ekipmanlarımı bu sayede aldım. Şu anda ağırlıklı olarak sosyal medya üzerinden ve toptan olarak satış yapıyorum. Tasarladığım ve severek yaptığım fincanları başkalarının beğenerek alıp kahve içmeleri çok hoşuma gidiyor. Beni en çok mutlu eden ve teşvik eden de bu." dedi.

Toz olarak aldığı seramik malzemesini karıştırıcıda çamur haline getirdiğini, kalıplarda istediği şekli verdiğini anlatan Kıratlı, üzerine kulp, süsleme ve desenlerini yaptığı fincanları kurutarak yaklaşık bin derecede fırınladığını aktardı.

Altın yaldız kullandığı ürünler rağbet görüyor

İlk fırınlamadan sonra ürünleri "sırlama" aşamasında istediği renge boyayıp derecede yeniden fırınladığını dile getiren Kıratlı, "Fırınlandıktan sonra bu artık parlak bir üründür. Bildiğimiz seramik ürünün parlak halidir. Eğer istenirse gerçek altın, dekor altın yaldızı kullanıyorum. Altını kullandığım zaman tekrar fırınlama gerektirir. Ürünler son aşamaya gelinceye kadar yaklaşık üç kez fırınlanıyor. Bu aralar altınsız ürünler pek talep görmüyor. Altınlı ürünler şu anda daha revaçta. Pandemi sürecinde satışlar oldukça hareketlendi. İnsanlar ailelerine, yakınlarına ulaşamayınca hediye olarak göndermeye başladılar. Satışlar ağırlıklı olarak sosyal medya üzerinden yapılıyor. Toptan olarak çalıştığım firmalar da var. "

El işçiliği ürünlerin daha çok tercih edildiğine dikkati çeken Kıratlı, "Fiyatlar 40 lira ile lira arasında değişiyor. Üzerindeki işçiliği ve altın dekora göre fiyatlar farklılık gösteriyor. Girişimci olmak isteyen kadınlar çok düşünmesinler, yapsınlar. KOSGEB'den de destek alabilirlerse işleri çok daha kolaylaşıyor. Yorulmadan severek yaparlarsa hiçbir zorluk çıkmıyor." diye konuştu.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası