el soyulması neden olur / Avuç İçi Soyulması 7 Nedeni 8 Tedavi Seçeneği - Uzmanlar Diyor Ki

El Soyulması Neden Olur

el soyulması neden olur

Balık Pulu Hastalığı Nedir ve Neden Olur? Nasıl Tedavi Edilir?

Kalıtımsal faktörler ya da gen mutasyonları nedeniyle ortaya çıkan balık pulu hastalığı, günümüzde oldukça nadir görülen bir deri hastalığıdır. Bu hastalığın en yaygın belirtisi çoğu vakada cildin kalınlaşması ve kurumasıdır. Balık pulu cilt hastalığı tedavisi günümüzde tam olarak yapılamasa da özellikle şiddetli belirtilerin azaltılması ve hafifletilmesi için antisemptomatik tedavi yönteminden yararlanılabilir. Bu yöntemin yanı sıra, kullanılan diğer tedavi yöntemlerinde hastanın cildinin görünüşünden rahatsız olmasının önüne geçilmesi ve sosyal hayatına devam edebilmesi amaçlanır.

Balık Pulu Hastalığı Nedir?

Balık pulu derisi hastalığı ya da iktiyozis olarak adlandırılan balık pulu hastalığı; genellikle genetik olarak aktarılan ve nadiren de olsa sonradan ortaya çıkabilen bir cilt hastalığıdır. Hastalık, ölü derinin kalın ve kuru katmanlar halinde birikmesi ve bazı vücut bölgelerinde cilt dökülmesi şeklinde kendini gösterir. İlk kez yılında tanımlanan hastalık günümüzde oldukça nadir görülür.

Vücudu dış etkenlere karşı koruyan derinin dış bölümü epidermis adı verilen bir dış tabakayla kaplıdır. Bu dış tabakanın en üst katmanına ise stratum corneum adı verilir. Geçmişte ölü hücre tabakası olarak bilinen bu katman, cildin nemli kalmasında kilit rol oynar. Bir tür protein olan keratinden oluşan bu katman korneosit adı verilen hücrelerin bir araya gelmesiyle oluşur. Bir tür protein kompleksi olan korneosit hücreleri ise hem deriye esnekliğini kazandırır hem de cildin nemlendirilmesini sağlayarak su kaybının önüne geçer. Yağ asitleri ve lipitler ise deriyi dış etkenlerden koruma görevini üstlenir.

Balık pulu hastalarında stratum corneum adı verilen tabakada bazı anomaliler görülür. Bu hastalıkta, ciltteki lipit, su ve keratin dengesi bozulur ve bu durum korneosit adı verilen hücrelerin deriden atılmasına neden olur. Bunun sonucunda da cilt yeteri oranda nemlendirilemez ve dış etkenlere karşı savunmasız hale gelir. Sonuç olarak cilt yüzeyinde kalın ve oldukça kuru bir ölü tabaka kalır. Bu tabakanın yer yer dökülmesi ve pul şeklinde görünmesi nedeniyle bu hastalığa balık pulu hastalığı adı verilmiştir.

Balık pulu hastalığının belirtileri genellikle ciltle ilişkilidir. Bazı hastalarda bu belirtiler hafif seyrederken, bazılarında ise oldukça şiddetlidir. Hastalığın başlıca belirtileri şu şekilde sıralanabilir:

• Deride kaşıntı

• Çok kuru ve kalın cilt dokusu

• Ciltte kızarıklık

• Deride pul oluşumu ve dökülme

• Cildin dökülmeler nedeniyle kahverengi, beyaz ya da gri renk alması

• Kafa derisinde pul görünümü

Bu belirtiler vücudun belli yerlerinde görülebileceği gibi vücudun tamamına da yayılabilir. Deri dökülmeleri yaygın olarak dirsek, diz, baldır ve bacağın alt kısmında görülse de kafa derisi, el ve ayaklar ve avuç içleri gibi bölgelerde de cilt çatlakları ve deri dökülmeleri görülebilir.

Balık pulu hastalarında bu belirtilere bağlı olarak ortaya çıkan en büyük sorunlardan biri ter bezlerinin yeteri kadar çalışamamasıdır.

Balık Pulu Hastalığı Nasıl Geçer?

Bu hastalığa sahip olan kişiler, balık pulu hastalığı nasıl geçer sorusuna yanıt arar. Hastalık, kalıtsal faktörlere bağlı olarak doğuştan görülebileceği gibi nadiren de olsa hastalığın sonradan ortaya çıktığı durumlar da vardır. Doğuştan gelen balık pulu hastalığının ilk belirtileri genellikle çok erken yaşta ortaya çıkar ve çocukluk döneminde ortadan kaybolur. Hatta bazı hastalarda belirtilerin daha sonrasında tekrar ortaya çıkmadığı söylenebilir. Ancak, bazı durumlarda bu belirtiler, yetişkinlik döneminde tekrar kendini gösterebilir.

Bazı dönemlerde hastalığın belirtileri daha şiddetli hale gelir. Özellikle hava sıcaklığının çok düşük olduğu kış aylarında hastaların ciltleri normalden daha fazla kurur. Özellikle bu dönemlerde semptomların azaltılması için bazı yöntemlerden yararlanılabilir. Yüksek oranda nemlendirici etkili krem ve merhemlerin belli bölgelere ya da tüm vücuda düzenli olarak uygulanması balık pulu hastalığının belirtilerinin hafifletilmesinde etkin rol oynar.

Krem ve merhemler genel olarak vücudun tamamına uygulansa da özellikle ayak altı ve avuç içlerinin sürekli nemlendirilmesi büyük önem taşır. Deri katmanının daha ince olduğu bu bölgelerde, özellikle soğuk havalarda çok derin ve ağrılı çatlak oluşumu görülebilir.

Balık Pulu Hastalığı Nedenleri

Çocuklarında pul görünümü ve deri dökülmesi olan ebeveynler ilk olarak balık pulu hastalığı neden olur sorusuna yanıt bulmaya çalışır. Balık pulu hastalığının başlıca nedeni genetik faktörlerdir. Bununla birlikte, gen mutasyonları da hastalığın nedenleri arasında gösterilebilir. Hastalık, baskın gen aracılığıyla anne veya babadan çocuğa geçebilir. Bu, ebeveynlerin yalnızca birinde bile hastalığın baskın geninin bulunması durumunda çocukta da yüksek olasılıkla balık pulu hastalığının görüleceği anlamına gelir.

Ancak, balık pulu hastalığı bazı çocuklarda yaşlarında da ortaya çıkabilir. Balık pulu hastalığı belirtileri ortalama yaşlarında ortadan kaybolabileceği gibi bu belirtiler yaşam boyu etkisini sürdürebilir.

Çok nadir de olsa hastalığın doğuştan değil de sonradan ortaya çıktığı durumlarda hastalığa sebep olan bazı değiştirilebilir faktörler bulunmaktadır. Bu vakalarda, hastalık, genetik mutasyondan kaynaklanmaz ve genellikle tiroid hastalıkları veya böbrek yetmezliği gibi hastalıklarla ilişkilendirilir. Bu hastalıklarla birlikte, kanser hastalarının kullandıkları ilaçlar da genetik olmayan balık pulu hastalığının nedenleri arasında yer alır.

Balık pulu hastalığının ortaya çıkış şekli ve farklı gruplar arasında görülme sıklığına göre bazı türleri bulunur. En sık rastlanan tür olan ichthyosis vulgaris, baskın kalıtım sonucunda baskın hastalık geninin çocuğa aktarılması sonucu ortaya çıkar. Ayrıca, sadece erkeklerde görülen bir balık pulu hastalığı türü de vardır. X geninin çekinik, Y geninin ise baskın olduğu bu balık pulu hastalığı türü, kız çocuklarda görülmez. Aynı zamanda, sadece erkeklerde görülen balık pulu hastalığında deri üzerindeki pul görünümünün diğer türlere göre çok daha belirgin olduğu söylenebilir.

Balık Pulu Hastalığı Bulaşıcı mı?

Çoğu insan balık pulu hastalığının bulaşıcı olup olmadığını merak eder. Çoğunlukla kalıtsal faktörler ve gen mutasyonlarına bağlı olarak ortaya çıkan balık pulu hastalığı bulaşıcı değildir.

Genel olarak sonradan ortaya çıkan balık pulu hastalığının bulaşıcı olduğuna dair yaygın bir inanış olsa da böyle bir durum söz konusu değildir. Çünkü, sonradan ortaya çıkan balık pulu hastalığının nedeni bulaşıcılık değil, yukarıda sayılan bazı hastalıklar ve kullanılan bazı ilaçlardır.

Balık Pulu Hastalığı Tedavisi

Hastalığın oldukça nadir görülmesi nedeniyle çoğu kişi balık pulu hastalığı tedavisi nedir sorusunun cevabını arar. Balık pulu hastalığının günümüzde kesin bir tedavisi olmasa da belirtilerin azaltılmasında uygulanan bazı yöntemler bulunur.

Nemlendirici krem ve merhem kullanımı, balık pulu hastalığı tedavisinin temelini oluşturur. Bu kremlerin düzenli bir şekilde kullanılması cildin nemlenmesini ve dolayısıyla ölü derinin atılmasını sağlar. Bu anlamda, laktik asit içeren kremlerin oldukça etkili olduğu söylenebilir.

Bu yoğun nemlendirici etkiye sahip kremler vücutta belirtilerin görüldüğü diz, dirsek, kol, bacak, avuç içi ve ayak tabanı gibi bölgelerin yanı sıra dudak için de kullanılabilir. Çoğu hastada dudaklarda da yoğun kuruma ve çatlama görülür. Bu nedenle, dudakların da gün içinde ihtiyaç duyulduğunda nemlendirilmesi büyük önem taşır.

Doktor kontrolünde ve belirtilerin şiddetine göre kullanılan nemlendirici krem ve merhemlerde dikkat edilmesi gereken bazı noktalar bulunur. Kremlerin alkol bazlı olmaması ve kozmetik kullanım amacıyla üretilmemiş olması, dikkat edilmesi gereken başlıca noktalardır.

Epitel hücrelerin büyüme ve gelişmesinin kontrol altına alınması da balık pulu hastalığı tedavisinin önemli bir parçasını oluşturur. Bu anlamda, hastalar A vitamini grubunda bulunan bir bileşen olan retinoid içeren kremlerden yararlanabilirler. Ancak, bu kremlerin bazı yan etkileri olabileceği unutulmamalıdır.

Cilt üzerinde oluşan ölü deri ve kızarık görünen lezyonların dökülmesi için ponza taşı da tercih edilebilir. Ponza taşı ve sünger gibi sert materyallerin banyodan sonra uygulanması deriyi rahatlatır ve ölü derinin atılmasını sağlar. Kese yapmak da ciltte biriken ölü deriden kurtulmanın bir diğer yoludur.

Bazı hastalar için balık pulu hastalığı ilaçları da doktor kontrolünde uygulanan tedavi yöntemleri arasında yer alır. Bu ilaçların kremlere kıyasla deriyi daha iyi nemlendirdiği söylenebilir. Dolayısıyla, ilaç tedavisinde ilk olarak kuruluğa bağlı görülen deri dökülmeleri ve kaşıntıların en aza indirilmesi amaçlanır. Aynı zamanda, derinin soyulmasını sağlayan ilaçlar da doktor kontrolünde kullanılabilir.

Hastalığın belirtileri kış mevsiminde ve soğuk havalarda daha şiddetli hale gelebilir. Bunun nedeni soğuk havanın cildi çok daha fazla kurutmasıdır. Dolayısıyla, hastaların mümkün olduğu kadar nemli ve sıcak ortamlarda bulunması büyük önem taşır. Uygun sıcaklık ve nem düzeyindeki ortamlarda bazı hastalarda belirtiler azalırken, bazı hastalarda belirtilerin tamamen etkisini yitirdiği gözlemlenir. Bu bağlamda, özellikle ev içinde daha çok vakit geçirilen ortamların sıcaklık ve nem oranına dikkat edilmesi büyük önem taşır. Bunun için, hava nemlendiricilerden yararlanılabilir.

Tüm bunların dışında, hastaların da günlük hayatlarında dikkat edebilecekleri bazı noktalar bulunur. Bu sayede, cildin daha da kurumasının önüne geçilebilir. Örneğin, gün içinde çok sık duş almak cildin kurumasına neden olur. Bu nedenle, belli aralıklarla duş almak ve hemen sonrasında tüm vücuda yoğun nemlendirici krem sürmek oldukça önemlidir.

Peniste Deri Soyulması Neden Olur ve Tedavisi Nasıldır?

Ciddiye alınması gereken bir rahatsızlık olan peniste deri soyulması, her erkeğin karşılaşabileceği problemdir. Tedavi edilmediği takdirde büyük problemler çıkartabilen bu rahatsızlık hakkında bilinmesi gerekenlere içeriğimizde yer verdik.

İşte peniste deri soyulması hakkında her şey

Peniste Deri Soyulması Nedir?

Peniste Deri Soyulması

Peniste deri soyulması erkekleri rahatsız eden bir cilt hastalığıdır. Böyle bir durumla karşılaşıldığında yapılan en büyük yanlış utangaçlıktan dolayı bir uzmana başvurulmamasıdır. Bu yüzden de hastalık ilerlemektedir.

Bu rahatsızlık çoğu zaman sürekli olarak acı çekmeye neden olmaktadır. Çok nadir olarak görülse de penis kanserine kadar gidebilmektedir. Ancak tedavi edildiği zaman kısa sürede geçmektedir.

Peniste Deri Soyulması Neden Olur?

Peniste Deri Soyulması

Peniste deri soyulmasının birkaç nedeni vardır. Bunlar genital bölge temizliğini önemsememe, iç çamaşırlarını bir başkasıyla ortak kullanma, AIDS benzeri cinsel ilişkiyle bulaşabilen rahatsızlıklar, bazı kozmetik ve sistemik ilaçlar, ergenlik dönemi, kanser hastalığının ilerleyen düzeyleri, sünnet olmamak ve cinsel rahatsızlığı olan bir kadınla ilişkiye girmedir.

Yukarıda saymış olduğumuz nedenlerden dolayı peniste deri soyulması gerçekleşebilmektedir. Bu sebepleri ortadan kaldırdığınız takdirde rahatsızlığın etkileri azalacaktır. Ancak yine de doktora görünmenizi tavsiye ederiz.

Peniste Deri Soyulmasına Neden Olabilecek Rahatsızlıklar

Bu rahatsızlığın oluşmasına sebebiyet veren birkaç hastalık bulunuyor. Bu hastalıklardan birisi sizde bulunuyorsa ilk önce bunun tedavisini olmanız gerekiyor. Aksi takdirde rahatsızlık tekrar nüksedebilmektedir.

1. Penis Mantarı

Peniste Deri Soyulması

Penis mantarı, penisin baş kısmında kızarıklık, kaşıntı ve deri dökülmesine yol açan bir hastalıktır. En fazla görüldüğü dönem yazdır. Bu dönemde terleme fazla olur ve cinsel bölgedeki nem artar. Buna bağlı olarak oluşan bakteriler mantara sebebiyet verir. Aynı zamanda genital bölgesinde mantar bulunan bir kadınla ilişkiye girilmişse de oluşabilir. Uzmana başvurulması gerekir.

2. Genital Organ Biti

Peniste Deri Soyulması

Bu rahatsızlık genital bölgenin temizlenmemesinden dolayı ortaya çıkar. Cinsel ilişki ile de kişiden kişiye geçebilir. Kaşıntı, baş bölgesinde kızarıklık belirtileri gösterir. Tedavisi ilaç ile çok basit bir şekilde yapılır. Ayrıca eş tedavisi de mutlaka yapılmalıdır.

3. Sedef Hastalığı

Peniste Deri Soyulması

Sedef hastalığı genital bölgeyi etkileyen ve en sık görülen rahatsızlıklardan birisidir. Testiste ve peniste görülebilir. Hastalık kızarıklık ve deri dökülmesi belirtilerini göstermektedir. Lokal klinik ile tedavi edilebilir.

4. Ergenlik Dönemi

Peniste Deri Soyulması

Penis derisindeki soyulmalar sadece rahatsızlıklardan dolayı meydana gelmez. Ergenlik döneminde sıkça görülür. Uzmanlar bunun nedenini yanlış yapılan mastürbasyona bağlamaktadır.

5. Yanlış Prezervatif Kullanımı

Peniste Deri Soyulması

Kullanılan prezervatif ya da farklı korunma yöntemleri de deri soyulmasına neden olabilmektedir. Bu ürünlerin kullanımı alerjik reaksiyon göstererek peniste deri soyulmasına ve kızarıklığa sebebiyet verir.

Peniste Deri Soyulması Tedavisi

Peniste Deri Soyulması

Eğer penisiniz de bir soyulma söz konusu ise doktora görünmenizi tavsiye ederiz. Peniste şiddetli bir ağrı, baş dönmesi, ateş ve sürekli yatma hissi gibi belirtiler ciddiye alınması gerekmektedir. Eğer bu durumlar gözleniyorsa derhal doktora başvurmanız gerekmektedir.

Doktor gerekli tetkikleri yaptırdıktan ve rahatsızlığın altında yatan nedeni öğrendikten sonra hastalığın tedavisini başlatacaktır. Tedavi sürecinde kremlerden ve diğer yöntemlerden faydalanılabilmektedir.

Erkek cinsel organda tahriş neden olur?

Peniste yaşanan tahriş birçok nedenden dolayı ortaya çıkabilmektedir. Bunlar yanlış ürünlerin kullanımı, dar giyseler giymek ve sık mastürbasyon yapmaktır. Bu nedenleri ortadan kaldırırsanız tahrişi engelleyebilirsiniz.

Deri soyulmasının altında yatan sebepler nelerdir?

Deri soyulması epiderm tabakasının hasar görmesi sonucunda oluşmaktadır. Derinin doğrudan zarar görmesi sonucunda ortaya çıkan bu rahatsızlık, birçok rahatsızlığın belirtisi olarak meydana gelmektedir. Bu sebeple bir an önce doktora gözükmek en iyisi olacaktır.

Erkek cinsel organı neden yara olur?

Erkek cinsel organında oluşan yaraların en büyük nedeni HSV'dir. Genital ülserlere ve yaraların oluşmasına sebebiyet veren HSV, daha çok viral taşıyıcılık yoluyla bulaşmaktadır. Ayrıca gözle görülür lezyonlar varlığında da ortaya çıkabilmektedir.

Deri soyulmasına hangi krem iyi gelir?

Deri soyulması gerçekleştiği takdirde kullanabileceğiniz birkaç krem bulunuyor. Bunlar Madecassol, Acnelyse, Expigment kremleri ve Benzamycin Topikal jeldir. Doktorlarınızın onayını almak kaydıyla bu tarz krem ve jelleri kullanabilirsiniz.

Deri Soyulmasının Nedenleri

Deri soyulması; derinizin epiderm tabakasının hasar görmesinden kaynaklanıfunduszeue.info soyulması, genellikle enfeksiyon veya güneş yanığı gibi, derinin doğrudanzarar görmesi halinde oluşur. Ancak, deri soyulması aynı zamanda, bağışıklıksistemi bozukluğunun veya bir başka hastalığın işareti de olabilir.

Kurdeşen, kaşıntı, kuruluk ve tahrişe neden olan diğer deri sorunları isederi soyulmasıyla birlikte görülebilir.

Önem derecesi geniş ölçüde değişiklik gösteren birçok sorun derisoyulmasının nedeni olabileceğinden, vakit geçirmeden teşhis konulmasıönemlidir.

Hangi sorunlar yüzünden oluşur?

  • Cilt tahrişi ve cildinzarar görmesi
  • Güneş altında veya kuruhavada kalma
  • Sıcağa aşırı maruz kalma,özellikle cilt "nefes” alamadığı zaman
  • Alerjik reaksiyonlar
  • Enfeksiyonlar
  • Bağışıklık sistemibozuklukları
  • Belli kanser türleri

Deri Soyulmasına Neden OlabilecekHastalıklar

  • Ayak mantarı
  • Atopik dermatit (egzama)
  • Kontakt dermatit
  • Kutanöz T hücreli lenfoma
  • Cilt kuruluğu
  • Atlet kaşıntısı
  • Kawasaki hastalığı
  • Sedef hastalığı
  • Vücut mantarı
  • Kafa derisi mantarı
  • Kızıl
  • Seboreik dermatit
  • İlaçların yan etkileri
  • Staph enfeksiyonları
  • Stevens-Johnson sendromu
  • Güneş yanığı
  • Toksik şok sendromu

Tıbbı Tedavi Gerektiren Durumlar

Deri soyulması, enfeksiyon veya daha ciddi bir hastalıktan kaynaklanabilen başkabelirtilerle birlikte görülüyorsa derhal tıbbi yardım alın:

  • Ateş
  • Açıklanamayan kilo kaybı
  • Sürekli yorgunluk
  • Kas veya eklem ağrısı
  • Genel olarak sağlığınkötüleştiği his
  • Diğer endişe vericibelirtiler

Dikkat Edilmesi Gereken Durumlar

Cilt kuruluğu veya hafif güneş yanığı yüzünden oluşan deri soyulmasınınreçeteye tabi olmayan losyonlarla iyileşme ihtimali vardır ve genelde tıbbitedavi de gerektirmez. Deri soyulmasının nedenine dair herhangi bir endişeniz varsaveya sorun ciddiyse, reçeteye tabi olmayan losyonları veya evde tedaviyidenemeden önce doktora gitmenizi tavsiye ederiz.


Berberler Cilt Kanserini Fark Edebilir

Avuç İçi Deri Soyulması

Avuç İçi Deri Soyulmasının Nedenleri

Eksfolyatif Dermatit: Eksfolyatif dermatiti ciltte deri soyulmasına neden olmaktadır. Eksfolyatif dermatit sonucu oluşan deri soyulması genellikle avuç içinde görülmektedir. Eksfolyatif dermatiti sonucu oluşan deri soyulması önce kızarıklık olarak ortaya çıkmaktadır. Belli bir süre sonra bu kızarıklık deride soyulmaya neden olmaktadır.

Netherton Sendromu: Netherton sentromu genellikle vücutta pullanmaya ve avuç için de deri soyulmalarına neden olmaktadır.

Kawasaki Hastalığı: Kawasaki hastalığı beş yaşındaki çocuklarda görülmektedir. Bu hastalık ciltte ve deri de soyulmalara neden olmaktadır. Kore ve Japonya görülen bu hastalığın neden olduğu deri soyulması avuç içinde çok sık rastlanmaktadır.

Kullanılan İlaçlar: Farklı hastalıklar için kullanılan birçok kimyasal ilacın birçok yan etkisi bulunmaktadır. Özellikle kemoterapi sürecinde kullanılan ve oral yolla alınan A vitamini deri soyulmasına ve özellikle avuç içi deri soyulmasına neden olmaktadır.

Güneş Yanığı: Güneş ışınları vücudumuz için gerekli olan D vitamini sağlarken uzun süre güneş ışınlarına maruz kalmak hiç beklenmedik olumsuz durumlara da neden olabilmektedir. Özellikle cilt soyulmalarının nedeninde güneş yanıkları bulunmaktadır. Güneş yanığı uzun süre güneşte kalmanın sonucu olarak ortaya çıkmaktadır. Güneş yanığı sonucu oluşan deri soyulma avuç içinde de görülmektedir.

Aşırı Terleme: Yaz aylarında çok sık görülmektedir. Terlemenin nedeni sadece sıcaklık seviyesinin artması değildir. Çeşitli psikolojik durumlar, stres, spor da vücutta terlemeye neden olmaktadır. Böyle durumlar genellikle avuç içinde hissedilmektedir. Avuç içinde oluşan ter damlacıkları avuç içi deri soyulmasına neden olmaktadır. Çünkü uzun süre avuç içinde biriken ter avuç içinde nem oranını artırır. Bunun için uzun süreli eldiven kullanmaktan ve avuçlarınızı sürekli birleştirmekten kaçının.

Cilt Kuruluğu: Birçok kişinin şikâyet ettiği durumdur. Cilt kuruluğunun birçok sebebi bulunmaktadır. Kullanılan ilaçlar, güneş ışınları, hava koşullarının neden olduğu cilt kuruluğu bazı olumsuz durumların yaşanmasın da neden olmaktadır. Cilt kuruluğu cildin kırışmasına ve çatlamasına neden olur. Bunların yanı sıra cilt kuruluğu deri soyulmasına da neden olmaktadır.

Mantar Enfeksiyonu: Mantar birçok kişinin korkulu rüyasıdır. Mantar enfeksiyonu vücudun farklı bölgelerinde görülebilir. Mantar enfeksiyonu sonucu ciltte deri soyulması yaşanır. Uzun süre yaşanan mantar enfeksiyonu belli bir süre sonra egzamaya dönüşmektedir. Mantar enfeksiyonu avuç içinde de görülür. Avuç içi oluşan mantar enfeksiyonu deride soyulmaya neden olur.

Sedef Hastalığı: Sedef hastalığı kısa süren bir rahatsızlık değildir. Sedef hastalığı ciltte kuruluğa neden olmaktadır. Cilt kuruluğu sonucunda vücutta pullanmaya ve deride soyulmaya neden olmaktadır. Sedef hastalığı avuç içi deri soyulmasına da neden olur. Psikolojik durum, stres, soğuk hava koşulları sedef hastalığını tetiklemektedir.

Avuç İçi Deri Soyulmasının Bitkisel Tedavisi

Salatalık: Avuç içi deri soyulması için salatalık çok faydalıdır. Avuç içi deri soyulmasını tedavi etmek için salatalığı robottan geçirin. Püre haline getirdiğiniz salatalığı avuç içinize krem gibi sürün. Salatalık avuç içi derinizi besleyerek cildi tazeleyecektir. Salatalık özellikle kuru cildin neden olduğu avuç içi deri soyulmasına iyi gelecektir. Çünkü salatalık cildi nemlendirir.

Nane: Nane cilt hastalıkları tedavisinde kullanılan bir bitkidir. Özellikle nane yağı cildi sakinleştirir ve nemlendirir. Nane yağı cilt kuruluğuna iyi gelir. Nane özellikle egzama için kullanılacak bitkilerin başında gelmektedir. Egzama ya da cilt kuruluğundan dolayı oluşan avuç içi deri soyulması mutlaka nane ya da nane yağı kullanın. Özellikle akşamları avuç içine masaj yaparak nane yağı sürün. Belli bir süre kullandıktan sonra olumlu sonuç elde edeceksiniz.

Aloe Vera: Aloe vera özellikle güneş yanığı sonucu oluşan avuç içi deri soyulmasına iyi gelmektedir. Aloe bitkisi doğrudan kullanılabileceği gibi jel halini de kullanabilirsiniz. Avuç içi deri soyulması için kullanacağınız aloe vera jelini günde kez kullanabilirsiniz.

Doğal Nemlendirici Maske: Avuç içi deri soyulması için evde doğal maske hazırlayabilirsiniz. Hem kullanılan kimyasal ilaçların yan etkisinde de kurtulmuş olacaksınız. Doğal nemlendirici için bir kabın içerisine belli miktarlarda bal, zerdeçal, nane yağı, salatalık püresi ve zeytin yağını karıştırın. Elde ettiğiniz bu karışımı masaj yaparak avuç içinize yayın. Bu karışımı ortalama 20 dakika avuç içinde bekletin. Bekleme süresi bittikten sonra ılık bir su ile avuç içinizi yıkayın ve kurulayın. Bu maske cildin nem oranını artıracak ve avuç içi deri soyulmasına engel olacaktır.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası