uydu kablosu sinyal yok / Televizyonda Sinyal Yok Uyarısı - Istanbul-uydu-anten-servisi

Uydu Kablosu Sinyal Yok

uydu kablosu sinyal yok

Mersin Uyducu,Çanaksız Uydu Alıcılar,İptv Uydu Alıcılar,Merkezi Uydu Kurulum,Tv Askıaparat Modelleri,Lnb Modelleri,Kablo Çeşitleri Fiyatlar,

Tv Uydu Canak Anten Sinyal Yok Hatası Ne Demek Uyducu

&#;Kendinden Dahili Uydu Alıcı Dekoder Kullanan ( Receiver ) ktelevizyonlarda sinyal yok sorununa bir çok neden sebep olmaktadır.  Eğer Televizyonunuzda Sinyal Yok hatası alıyorsanız Bunun iki nedeni vardır. 

İlk nedeni Tv Av Tuşu ile Gerekli olan uydu alıcısı Bölümüne Geçememiş olmasıdır. Sinyal yok hatasından öncelikle kanal isimlerini görebiliyor musunuz ona bakmanız lazım. Eğer Kanal isimleride görünmüyorsa o zaman kumandanız da Source yada av tuşuna basarak Digital Uydu Alıcı Bölümüne geçiş yaparak bu sorunu giderebilirsiniz. 

Televizyonunuz da Kanal İsimleri Görünmesine Rağmen Uydu sinyal sorunu yazıyorsa Bu sefer Sebepler 3 Bölümde sıralanır. Birinci Uydu Anten Kablo Uçlarına Bakılmalı Herşey Normal Gelebilir. 

Sorunun anten Kablosu ile ilgili olup olmadığını anlamak için Uydu ayarlarına girerek anten bölümüne giriş yapınız. 

Anten ayarlarında Frekans Tp İsimlerinin Altında Sinyal Kalitesi ve Sinyal gücü olarak 2 adet bölüm olması gerekmektedir . 

Her iksinde de sinyal Yoksa Uydu anten Kablonuz Kopmuş yada çıkmış olarabilir. Yada Evvelinde Ek varsa Ek bölümünde Kısa Devre Olmuş ve sinyalı kesmiş olabilir. Kontrolleri sağlayınız.&#;

Bize Ulaşmak İçin   54 37

&#;Uydu Anten Ayarları Bölümünden Her iki Sinyal Değerlerinden biri var ( ) Derecesin Diğer Sinyal Değeri Gibi ise Anten Kablonuz Takılı Ama Çanak Anten Sinyalınız Zayıf Geliyor anlamına Geir. Bu Durumda Tv Ayarlar 

Bölümü Açıkken Çanak anten size Ait İse Aşağı yukarı Yada Sağa Sola Sallamayı Deneyin . Sinyal Değerleri Artıryorsa Kendiniz Düzeltmeye Çalışın. Tabi Çanak Anten Ayarları İnce Hassas Sinyal Dereceleri ile Ölçülürek ayarlanır&#;

Tv Uydu Çanak Anten Sinyal Sorunlarından Başlıca Sebepleri

Çanak anten yayın bozulması kaynaklı,

Rüzgarlı havalarda yayın bozulması,

Kış aylarında çanak antenlerin üzerinin kaplı olması,

Çanak antenin çürümesi (pas tutması) kaynaklı

Uzun süre kullanılan kablonun çürümesi ve kırılmaların oluşması

Çanak anten ucuna takılan LNB lerin arızalanması veya araya kullanılan DiseqC’in arızalanması.

Mersin Uyducu,Çanaksız Uydu Alıcılar,İptv Uydu Alıcılar,Merkezi Uydu Kurulum,Tv Askıaparat Modelleri,Lnb Modelleri,Kablo Çeşitleri Fiyatlar,

Vestel veya Samsung televizyonda sinyal yok diyor ne yapmalıyım sorularının yanıtı hemen hemen aynıdır. Yapmanız gereken önce kontrol etmeniz gereken alanlara bir göz atılması. Sonrasında çözüm için geniş bir dokümanı incelemeniz gerekecek. Önce sinyal yok ne demek bunu yanıtlayacağız.

Sponsorlu reklam
mobil teknoloji reklam

Sinyal yok şeklinde bir durumla karşılaşıldığında ilk akıllara gelen çanak antenin yönünün değişmesi oluyor. Fakat kesin çözüm alınan uyarılara göre değişiyor. Anlamamız gereken önce sinyal sorununa sebep olan etkenleri bulmamız. Mesela, kış ayında böyle bir şeyin çıkması akıllara belli başlı olası sebepleri getirir. Örnek çanak antenin karla kaplı olması.

Sinyal yok ne demek?Sinyal yok nasıl çözülür adım adım yapılacaklarÇanak tarafında kontrol edileceklerTKGS ilk kurulum yapma önerisiBakmanızda fayda olacağını düşündüğümüz ek önerilerSmart TV için kanal ayarlarının yapılması

İlk yapacaklarınız kontrol amaçlıdır ve kesinlikle dikkat etmeniz gereken yerler olacak. Hassas alanlarda dikkatli olmazsanız büyük ihtimal yayınları daha kötü bir hale sokacaksınız.

Sinyal yok ne demek?

Sinyal yok, cihaz ile uydu arasında bağlantının yapılamadığını belirten bir uyarı metnidir. Uydu ile bağlantının koptuğunu anlatmak için kullanılan bir terimdir.

İki tür sinyal ölçümü uygulanır; biri kablonun bağlantısını anlatan gösterge, diğeri de çanak antenle olan sinyalin seviyesini göstermekte olan ölçüm seviyesi. İlgili alana bakarak bir fikir ortaya çıkarabilirsiniz. Bu arıza genelde çanak veya kablo kaynaklı olabiliyor. Tabi TV veya alıcı ayarları oynanmadıysa kontrol edeceğiniz belli başlı alanlar bulunuyor.

Sinyal yok Smart TV&#; de alıyorsanız, aşağıdakileri okumadan ve analiz etmeden işlem yapmamanız önerilir. Eğer yapamayacağınızı düşünüyorsanız veya yapamadıysanız, uydu alıcınızı bir servise götürerek kısa sürede sorunun ortadan kalktığını görebilirsiniz.

Sponsorlu reklam
mobil teknoloji reklam

Tüm dahili uydu alıcı olan televizyonlarda bu tarz sıkıntıların temel nedenleri aynıdır. Eski uydu cihazlarda TKGS özelliği olmadığından genelde otomatik kanal aramalarında sorun yaşanmakta. Bundan dolayı Türksat 4A frekans değerlini yazarak otomatik kanal araması başlatılır. Televizyonda yer almayan kanallar içinde kanalların frekans değerleri girilerek arama yapılır.

  • Sinyal yok uyarısı alan Türksat kullanıcılarının destek alacakları numara
  • Digitürk kullananlar
  • İşlemler hakkında videoya bakmak isteyenler için funduszeue.info
  • IP TV kullanıcıların hizmet aldığı yerle görüşmelerinde fayda olacaktır. İnternet hızındaki varsayım sorunsuz izlemek için bildirilen bit değişken olacaktır. Çoklu internet kullanımına sahip evlerde kesinlikle yetersiz kalacaktır.
YUMATU Turksat 4A uydu ekleme 1

Sinyal yok nasıl çözülür adım adım yapılacaklar

1. Sinyal kalitesinin ve seviyesinin kontrolünü yapmadan boşa uğraşmayınız. İki çekim seviyesiyle karşılaşırsanız biri kablo ve diğeri ise çanağın uydu sinyalidir

  • Kablolarda oluşan yıpranma ve eklerin sinyal seviyesini düşürme olasılığı var.
  • Birde kablo uzunluğunun çok olması aynı durumu ortaya çıkarır.
  • Uydu çekiminin zayıf olması ise LNB yönü / kalitesi, çanak kalitesi ve yönüyle alakalı.

2. Duvardaki giriş ve kabloyu inceleyin.

  • Kablo içerisinde iki uç var ve bunlar birbirine değmemesi gerekiyor. Kablonun takılı olduğu parçada da kısa devreye neden olacak etkenler olmaması gerekiyor.

3. LNB, kablo ve çanak faktörü.

  • Kablo veya kabloları detaylı inceleyin.
  • LNB yönüyle oynayarak test edin. Genelde kablo girişi aşağı yönde veya hafif sol&#; a doğru olur.
  • Çanak düzgün şekilde montajı yapılmış olması ve hareket etmeyen bir alanda olması gerekiyor.
  • Kullanılan parçalarda kalite çok önemli.

4. Sinyal yok hatasında yağmur ve kar faktörü.

Sponsorlu reklam
mobil teknoloji reklam
  • Çanak üstü kar ile kaplı ise çekim sorunu çıkacaktır.
  • Aşırı yağmurlu havalarda kablo girişlerinde ve kabloda açıklık varsa sıkıntı yaşanacaktır.
  • Her iki durumda LNB zarar görme durumu olabiliyor. Bunun için kablonun girdiği yerin iyi izolasyon yapılması gerekiyor.

5. Harici bir uydu cihazıyla ve sizinkinde başka bir yerde denenmesi.

  • Komşunuzdan veya arkadaşınızdan ödünç alıp deneyiniz.
  • Öneri sizinki de harici ise çanak olan bir yerde deneyin.
  • Sıfırlayarak başka yerde kurulumunu da yapabilirsiniz.

6. Ayarlar kurcalanması durumunda yapacaklarınız.

  • Ekli uyduyu kontrol ediniz.
  • Bazı kanallarda problem çıkıyor mu diye bakın.
  • Duruma göre fabrika ayarına döndürün. Sonrasında TV&#; de TKGS özelliği varsa bunla işlem yapınız.
  • Manuel frekans&#; la test edin. funduszeue.info

Çanak tarafında kontrol edilecekler

  • Sinyalin gücünün seviyesi (kablo) ve sinyal kalitesi seviyesi (uydu) kontrol edin.
  • Kablolara bakınız. Ekler varsa açıp yeniden bağlayınız. Çanaktan TV&#; ye kadar tüm kısımlar kontrol edilsin. Girişler dahi belki kısa devreye neden oluyor.
  • Çanak ve LNB kontrolünü yapınız.
  • Çanak ve TV fişini çekip bekleterek takın.
  • Cihaz harici ise başka bir yerde alıcıyı test edin.
  • Kontrollerden sonra fabrika ayarına döndürmek gerekecektir.
  • Çanakta hafif bir oynamalarda sinyal kalitesi etkilenecektir.

Sonra hangisinde sorun varsa ona bakınız. Her ikisinde sıkıntı görülüyorsa kablolardaki ekleri inceleyin. LNB&#; ye bağlantı var mı test edin. Ölçüm cihazı yoksa kablo uçlarına pil bağlayarak test edebilirsiniz. Sinyal yok sorununa yönelik eldeki imkanlarla yapılacak en iyi test adımlarıdır.

TKGS ilk kurulum yapma önerisi

TV&#; den uydu ayarlarının yer aldığı alana girin ve kablo ile çanağın çekim seviyelerinin yer aldığı göstergeye bakın. Nereden bakılır diye arayanlar için, kanal arama veya uydu kurulumu ayarlarından bakılmakta. Yan yana veya alt alta çizgi şekilde seviyelerdir. Bizim yazılarımızda yer alan marka genelde Philips oluyor. LG gibi farklı markaların menüleri değişken olduğundan dolayı biraz kurcalamak gerekecektir.

4K TKGS (Otomatik güncelleme sistemidir) destekli uydu alıcı tercih ederseniz, otomatik kanalların kendiliğinden anında yer aldığını görürsünüz. Bu durum televizyonlarda genelde yakın zamanda çıkan modellerde görülmekte. Özellik gerçekten çok kullanışlı ve yararlı olduğunu belirtelim. Hiç uğraşmadan tüm kanalların yer aldığını görüyorsunuz.

TV önerisi isteyenler içinde çoğunlukla ilgili modelleri kullananların yorumlarına bakılmasını önermekteyiz. Eskiden Beko / Arçelik en çok tercih edilen marka olma özelliğini uzun dönemler sürdürdü. Sonrasında Grundig&#; de şirket bünyesine ekledi. Ama bu alanda teknolojide geç kalındı hem de artık her türlü markanın ürünleri tercih ediliyor hale geldi.

Bakmanızda fayda olacağını düşündüğümüz ek öneriler

Sinyal yok ya da kanal yok ise, göz atmanızda faydası olacağını düşündüğümüz öneriler şöyle:

1- Ekranda kanal yok hatası alıyorsanız cihazınızı kapatıp açınız. Öneri cihazın fişini çıkarıp 10 saniye bekleyip takınız.

2- Farklı bir uydu alıcı varsa onla deneyiniz veya mevcuttakini başka çanak antende deneyiniz. (Servislerde veya komşunuzda deneyebilirsiniz)

3- Çanak anteni, LNB ve kabloları kontrol ediniz. Kablolarda temassızlık olabilir. Veya kablo içerisinde bulunan iki uçlu kablo bir birine temas ediyor olabilir.

4- Diseqc kullanıyorsanız, cihazdaki kabloları ve uçlarını kontrol edin. Aynı zamanda Diseqc ayarlarına da bir göz atın.

5- Çift çanak kullanıyorsanız diğer uydu da sıkıntı olup olmadığını kontrol ediniz.

6- Uydu ayarlarını kontrol ediniz. Uydu frekansı kaldırma durumları ve farklı bir uydu seçildiği zamanlarda oluyor.

7- Tekrar Turksat 4A uydu kurulumunu tekrar yapınız. Eğer sorun çıkıyorsa fabrika ayarlarına döndürün.

Not: Kurulumu tekrar yaptığınızda eğer tüm kanallar yok ya da sinyal yok ise, öneri olarak tüm kanalları silip sonra uydu kurulumunu yapınız. Birde Seg ve Axen TV birbirine benzer menülerden oluşmakta.

Smart TV için kanal ayarlarının yapılması

Samsung TV sinyal yok veya zayıf şeklinde problem yaşayanların örnek model üzerinden gideceği yolu açıklamak istedik. Tabi test adına harici cihazla çanak antenin denenmesini her zaman öneriyoruz. Kabloların uçları da bu kontrol arasında yeri var.

Menü alanında girdiğinizde sırasıyla &#;Uydu veya Kurulum&#; sonrasında &#;Uydu Kanal Taraması&#; veya &#;Araması&#; olarak devam ediyoruz. &#;Network / Şebeke Taraması&#; bölümü &#;Açık&#; olacak. Tarama tipi şifresiz / hepsi olarak seçilecek. Son adımda &#;Transponder&#; üzerine gelip &#;OK&#; butonuna basmanız gerekiyor.

Otomatik olarak arama yapılması için frekans değerleri:

  1. Frekansı MHz / Polarizasyon Dikey (Vertical) / Sembol oranı / FEC 3/4.
  2. Birde yukarıdaki olmadı ise V deneyiniz. Genelde TV&#; ler de bu değer kurulumu sağlıyor.
  3. V Sembol
  4. H S.

Şeklinde birden fazla kurulum frekansları yer alıyor. Bunları ayrı ayrı deneyim uygun olanla işlem yapabilirsiniz.

Sinyal yok hatası ne demek sinyal yok çözümü

Resimli anlatımın örnek olarak verildiğini vurgulayalım. Değişken ayar yapıları ile karşılaşabilirsiniz. Alternatif frekans bilgilerinin kesin denenmesinden yanayız. Örnek biz eski bir modelde denediğimizde standart olanın dışındaki kanaların bulunmasını sağladı.

Uyduda sinyal yok nasıl çözülür

Uydu üzerinden otomatik kanal aramada eksik kanallar varsa, örnek görselde gördüğünüz gibi kanalları teker teker televizyona eklemeniz için frekans bilgileri kullanılmakta. Turksat&#; ın web sitesinden bu listeye ulaşacaksınız.

Next ve Sunny sinyal yok ya da kanal yok yazısı çıktığında birbirine benzer menüler üzerinden elle kanal ekleyerek test edin.

İçerikte, ilk yaptığımız analiz oluyor ve sonra sinyal yok çözümüne yönelik parça parça adımlara yer veriyoruz. Bir şeyler yapmadan önce, daha büyük sorunlara sebep olacak işlere kalkışmayın.

Uyduda sinyal yok hatasına yönelik geniş çapta hazırladığımız makalemiz umarız işinizi çözmüştür.

Sıradaki: Televizyonda bazı kanallar çekmiyor

merkezi uydu sistemi sinyal sorunu

Merhaba, tv ya da uydu cihazı fark etmeden, cihazlarda uydu sinyalini algılayan parçaya tuner denir. Bazı cihazların tuner hassasiyeti iyi olduğu için, merkezi sistemden gelen sinyal düzeyi düşük olsa da, cihazın tuner katı alt eşik seviyesinden bile olsa, uydu sistemini sinyalini algılayabilir. Bazı cihazların tuner'i ise, daha güçlü sinyale ihtiyaç duyar. Sizin tv, daha güçlü sinyale ihtiyaç duyuyor anlaşılan

model LG tv'nizdeki tuner'in özelliğinin modülasyon tipi dvb-s2x ise, dvb-s2x tuner'leri, sinyal hassasiyeti iyi düzeyde olan tuner'lerdir. Yani merkezi sistemlerde pek sıkıntı çıkarmaz. Dvb-s2 ise, biraz sıkıntı çıkarabilir. TV'nin özelliklerinden dvb-s2x ya da dvb-s2 olduğuna bakınız.

Sinyal güçlendirici( hat anfisi ) merkezi uydu sistemlerinde işe yaramaz. Headand olarak anılan otel tipi sistemlerde kullanılmak üzere üretilmiş bir parçadır.

Çözüme gelince; Kabloyu buat'tan değil de, çatıdaki multisiviç santraldan tv'ye kadar yekpare( tek parça ) çektirirseniz, bu sıkıntıyı aşarsınız. Hat ta sinyal sıkıntısını aşacağınıza garanti bile veririm. Kablo olarak rg6/u6 cu-cu serisi kablo çektirin. Marka fark etmez. TSEK kalite belgesine sahip bir kablo seçmeniz yeterlidir. Ama her durumda, çatıdaki santraldan, tv'ye bağlanıncaya kadar kablonun tek parça çekilmesi önemlidir. Sinyal harmoniğinin bozulmaması açısından ! Yani kablolarda ek yapılması, sinyal harmoniğinin bozulmasına yol açar. Bozulan harmonik, sinyalin zayıflamasına yol açar. Neden böyle ? Çünkü santraldan, tv'ye kadar taşınan sinyal analog'dur. Sinyal analog olunca, harmoniğin korunması analog sinyal taşırken önemli olmaktadır.

Santral ile tv arasında taşınan sinyal neden analog'tur ? Çünkü sinyal dijital taşınmış olsaydı, santral ile tv arasında ayrıca güç( elektrik ) kablosu çekme zarureti doğacaktı. Bu nedenle uydu sistemlerinde, lnb ile cihaz arası kablolama analog'tur. Analog kablolamada, enerji aynı kablonun içinden iletilebildiğinden, ayrıca güç kablosu çekmeye gerek olmaz.

Bireysel çanak anten taktırmayı düşünüyorsanız, 85 cm'lik çanak anten Türksat için idealdir. Bu antenin yanına 2nci LNB takılarak, Azersat uydusu da izlenebilir. Antenci söylerseniz, Türksat + Azersat olarak anteni bağlayacaktir. Azersat'ta İdman tv vs spor kanallarından bazı avrupa maçlarını izlemek mümkündür. Tabi yayın esnasında İdman tv basit biss şifreye geçiyor. TV'nizde biss şifresi girilebilen menü varsa, şifreyi girip tv'den izleyebilirsiniz. Değilse, ilaveten uydu cihazı da satın almak gerekir.

Sinyal yok hatasıiçin çözüm arayanlara duyurulur! Philips Smart TV &#;sinyal aranıyor ve sinyal bulunamadığını belirten, anten kablosunun doğru şekilde takıldığını kontrol ediniz&#; yazısında yapılması gerekenleri yazacağız.

teknik destek

Televizyonda sinyal yok, dahili veya harici uydu alıcılarda görülen bir durum. Tabi Smart TV ile bu kavrama birde anten ile yayın izleyenlerde eklendi.

Sinyal sorununda ilk çözün önerileri:

  • Kabloları kontrol edin ve ek varsa açıp bakınız (ekler her zaman sinyal seviyesini düşürür)
  • Rüzgarda veya karlı havalarda çanakta oynama olasılığı mümkün
  • LNB dönmüşse olabilir
  • Uydu alıcının kablosu TV takılı mı bakınız
  • Uydu cihazının fişini ve TV fişini çıkarıp dakika bekletin
  • Harici uydu alıcı kullananlar cihazı başka bir çanak olan yerde denesin

Sinyal yok nedir

Uyduda sinyal yok şeklinde gelen bir uyarı ile anlık veya kalıcı bir hata nedeniyle televizyon yayınında kesinti olduğunu belirten bir uyarıdır.

Uyarıya baktığımızda çanak anten ile uydu alıcı arasında her hangi bir sorun oluştuğu anlamına gelebilir. Bazen uydu alıcıları ve dahili televizyonlarda uydu ayarları sıfırlanabiliyor. Bu durumda Türksat 4A uydu kurulumunu tekrar yapmanız gerekiyor.

HD Led televizyonda ve Smart TV Samsung, Beko, LG, Arçelik, Seg, Hi-Level, Vestel ve Grundig markalarda çözümde farklılıklar görünebilir.

Sinyal yok sinyal aranıyor sinyal bulunamadı ne demek?

Sinyal yok çözümünde yapılacaklar

  1. İlk önce uydu alıcının kumanda ayarlarından uydu frekans bölümüne girerek sinyal seviyesini kontrol ediniz. Burada iki seçenek var kablo ve uydu sinyal seviyesi.
  2. Kablo sinyal seviyesi çanak antenle uydu alıcı arasındaki kablo sinyalini gösterir. Diğeri ise çanak antenin Türksat sinyal seviyesini gösterir
  3. Çanak anten ile uydu alıcı ya da Smart TV / LED TV dahili uydu alıcısı arasındaki kabloyu kontrol ediniz. Kabloda ek varsa kontrol ediniz. Çok fazla ekli kablolar sinyal seviyesini bozar.
  4. Çanak anten milim oynamışsa sinyalin düştüğüne ya da tamamen gittiğini göreceksiniz.
  5. Her şey normal ise Türksat 4A için uydu kurulumunu tekrar yapınız.
  6. Uydu kurulumu ile ilgili funduszeue.info sitesinden gerekli kurulum talimatlarına ulaşabilirsiniz.
müşteri hizmetleri

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası