jimnastik esas duruş açıklaması / Çukurova Sanayi O.O. Cimnastik | Physical Ed - Quizizz

Jimnastik Esas Duruş Açıklaması

jimnastik esas duruş açıklaması

Temel cimnastik duruşları, resimli jimnastik duruşları

Bacaklar Kapalı Ayakta Duruş:

Bacaklar bitişik Kollar yanlarda gövdeye paralel, baş ve gövde dik olarak yapılan duruştur.

Bacaklar Açık Ayakta Duruş:

Ayaklar omuz genişliğinde açık, kollar yanda gövdeye paralel, baş ve gövde dik olarak yapılan duruştur. Vücut ağırlığı her iki bacakta da eşittir.

Çömelerek Duruş:

Baş ve gövde dik, vücut ağırlığı ayak uçlarında çömelme hareketidir. Bu duruşta kalça ve topuklar bitişik, kollar gövdeye paraleldir.

Dört Ayak Duruş:

Çömelik duruşta eller omuz hizasında avuç içi yere dayanır. Dizler kolların arkasında kalır.

Dizüstü Duruş:

Bacaklar dizlerden bükülü, alt bacak ayak bilekleri gergin olarak yere dayalıdır. Buna bağlı üst bacak ve gövde dik, kollar yanlarda gövdeye paraleldir.

Tek Dizüstü Duruş:

Dizüstü duruştayken bir bacağın öne alınarak dizden dik olarak bükülü yere basış şekli de "tek dizüstü" duruş olarak adlandırılır.

Dizüstü Oturuş:

Dizüstü duruştayken, arkaya topukların üzerine oturuş şeklidir. Dizüstü duruştayken yana oturma şekli ise "dizüstü yan oturuş" olarak adlandırılır.

Bank Duruşu:

Dizüstü duruştan kollar önde yere dayanılır. Üst bacak ve kollar yere dik ve birbirine paraleldir.

Ters Bank:

Bank duruşunun tersidir. Sırt yere, göğüs yukarı dönüktür. Kollar ve alt bacaklar birbirine paralel yere dik, ayak ve avuç içleri yere dayalıdır. Baş arkada serbesttir.

Cephe Duruşu:

Bacaklar arkaya gergin şekilde uzatılır. Ayak uçları yere dayalıdır. Kollar gergin ve yere dik, vücut tamamıyla gergin ve bir çizgi üzerindedir.

Ters Cephe Duruşu:

Cephe duruşunun funduszeue.info duruşunun,vücudun göğüs kısmı yukarıya, sırt kısmının yere dönük olma durumudur. Topuklar yerde, ayak bilekleri gergin, eller, kollardan gergin şekilde yere dayalıdır. Baş arkada serbesttir.

Uzun Oturuş:

Gövde dik, kalça yerde, bacaklar öne gergin olarak uzatılır. Kollar yanlarda yere paraleldir.

Açık Bacak Uzun Oturuş:

Uzun oturuş pozisyonunda bacakların yanlara "V" şeklinde açılması şeklinde uygulanır.

Engel Oturuşu:

Uzun oturuş pozisyonunda bir ayağın dizden bükülerek arkaya alınmasıdır.

Bacaklar Bükülü Oturuş:

Uzun oturuş pozisyonunda, her iki bacağın dizlerden bükülerek tabanlarının yere dayanmasıdır.

Sporcu Oturuşu:

Bacaklar bükülü oturuş pozisyonunda, ellerin diz kapakları üzerinde kenetlenmesi ve hafifçe gövdeye çekilmesi şeklindeki oturuş şeklidir.

Bağdaş Oturuş:

Açık Bacak Uzun Oturuşta, bacakların dizlerden bükülerek önde çaprazlanmasıdır. Gövde dik kollar yanlarda serbesttir.

Kartal duruşu:

Bacaklar açık ayakta duruşta, gövde öne bükülerek yere paralel konuma getirilir. Kollar omuz hizasında açık,gergin ve yere paraleldir.

Planör Duruşu:

Vücut ayak ağırlığı tek bacak üzerindedir. Diğer bacak gergin olarak yukarıya kaldırılır. Kollar omuz hizasında yanlarda açık, gövde ile beraber yere paraleldir.

Mum Duruşu:

Sırtüstü yatışta, ellerle gövde yanlardan kavranır. Bacaklar gergin olarak yukarı kaldırılırken dirseklere dayanarak, ağırlığı omuzlara aktarılır. Dayanak yüzeyi omuzlar ve üst koldur. Vücut ayak uçlarına kadar gergin ve diktir.

Çakı Duruşu:

Uzun oturuşta veya bacaklar bükülü oturuşta, bacakların 45 derece yukarıya gergin şekilde kaldırılmasıdır. Kollarla yanlardan destek alınır. Dayanak yüzeyi sadece kalçadır.

Jimnastik, bedeni, fiziksel yapısını düzeltme ve geliştirme amacıyla düzenli hareket ettirme sanatıdır. Bedeni çevikleştirmek ve güçlendirmek için yapılan alıştırmaların tümü, idman ve kültürfizik hareketleri jimnastiğin kapsamına girer. Bu disiplin; erkeklerde, yer alıştırmaları, barparalel, barfiks, halka ve kulplu beygir; kadınlarda yer alıştırmaları, türdeş olmayan çubuklar, barfiks, denge kalası alıştırmalarını içerir.



Esas Duruş Nedir? Esas Duruş Hakkında Kısaca Bilgi

Esas Duruş Terimi Hakkında Bilgiler

Jimnastik (Cimnastik) Terimi Olarak Esas Duruş:

(Hazır ol duruşu) Vücudun baş dik, göğüs ve gözler ilerde, omurga ve bacaklar gergin, topuklar bitişik, kollar doğal yerinde, avuçlar uyluklarda olarak ayakta bulunduğu durum.

 

Benzer Jimnastik (Cimnastik) Terimleri

Kasa: Cimnastikte, parçadan oluşan ve parçalarını alıp takmak yoluyla yüksekliği ayarlanabilen atlama aracı.

Gergin Sıçrama: İki ayakla yeri itip,kolların önden yukarı savrulması ve bacakların geriye itilmesiyle vücudun,havada bir yay şeklini almasını sağlayan sıçrayış.

Kolla Asılmak: Alıştırmaları yaptırmak için verilen kısa emirler.

Planör Duruşu: Vücut ayak ağırlığı tek bacak üzerindedir. Diğer bacak gergin olarak yukarıya kaldırılır. Kollar omuz hizasında yanlarda açık, gövde ile beraber yere paraleldir.

Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

Online Jimnastik (Cimnastik) Terimleri Sözlüğü

Temel jimnastik hareketleri ve duruşları nedir? Temel jimnastik hareketlerin a&#;ıklaması

Jimnastik sporuyla ilgilenenlerin mutlaka bilmesi gereken duruşlar, çok çeşitlidir. Sağlıklı yaşam için yapılan jimnastik sporunun temek duruşlarını, aşağıda açıklamaya çalıştık. Keyifle okumanız dileğiyle.

Temel jimnastik hareketleri ve duruşları nedir?

Temel jimnastik hareket ve duruşlar, 17 ayrı hareket şeklindedir. Bu hareketlerin tamamlanabilmesi için ilk öncelik neler olduklarına bakalım. Jimnastik duruş ve hareketlerinin tamamı, jimnastik sporunun daha iyi öğrenilmesi içindir.

Temel jimnastik hareket ve duruş açıklamaları

Kapalı Ayakta Duruş: Bacaklar bitişiktir. Kollar yanlarda diktir. Baş ve gövdenin tamamı diktir.

Çömelme Duruşu: Vücut ağırlığı ayak parmaklarında olur. Gövde ve baş diktir. Topuk bölümüyle kalça bitişik, kol gövdeyle paraleldir. Çömelerek yapılır.

Bacaklar açık şekilde ayakta duruş: Ayaklar, omuzların genişliğinde açık olmalıdır. Kollar yanda durur ve gövdeye paralel olur. Gövde ve baş kısmı dik şekildedir. Bu duruşun aynısı adım alınıp tekrar yapılır. Vücut iyi ayakta da eşittir. Vücudun ağırlığı yavaşça öndeki ayağa verilir. Öne hafifçe eğilim olur, koşu pozisyonuna geçilir.

Diz üstü duruş: Bacak kısmı dizlerden bükülmüştür. Alt bacağın ayak bilekleri gergin şekilde yere dayanmıştır. Gövde ve üst bacaklar diktir. Kollar yana gövdeye paralel olur.

Dört ayak duruşu: Çömelme olur. Eller avuç içi yere değecek pozisyonda olur. Diz kısmı kolların arasındadır.

Yan oturuş: Diz üstü otururken, yana dönme hareketidir.

Bank duruşu: Diz üstü duruşta iken kollar ön kısımda yere dayanır. Kollar ve üst bacaklar, paralel şekilde yere diktir.

Uzun oturuş: Gövde diktir. Kalça yan kısımdadır. Bacaklar öne uzatılmıştır. Kollar yan kısımda gövdeyle paralel şekildedir.

Cephe duruşu: Bacaklar gergin olarak uzatılmıştır. Ayakuçları yerdedir. Vücut baştan ayağın ucuna kadar gergindir. Kollar dik duruştadır.

Çakı duruşu: Bacaklar bükülü olarak oturuşta, bacakların gergin şekilde, 45 derece havaya kaldırılır. Eller kalçanın yan kısmında yere dayalı olur. Bu harekette dayanak alınan yüzey kalça kısmıdır.

Bacaklar bükük oturuş: İki bacağın da dizlerden bükülü olup taban kısımlarının yere dayandırılması biçimidir.

Bağdaş oturuş: Açık bacak uzun oturuşunda, bacağın dizden bükülerek önde çapraz hale getirilmesidir. Gövde dik şekildedir. Kollar ise yanlarda serbest hareket eder.

Yüz üstü yatış: Vücudun ön kısmı dayanak haline getirilir. Kollar dirsek kısmından bükülü olur. İki el üst üste konularak, çenenin altında birleştirilir.

Sırt üstü yatış: Gövde sırt üstü olacak biçimdedir. Sırt tarafı dayanak halindedir. Kollar iki yanda gergin biçimde durur. Avuçlar gergin şekilde yerdedir.

Mum duruşu: Sırt üstü yatışta iken eller ve gövde yanda kavranacaktır. Bacaklar gergin biçimde havaya kaldırılır. Dirseklere dayanarak, bu ağırlıklar omuz kısmına aktarılmaya başlar. Omuz ve üst kollar dayanak noktasıdır. Vücut ayakucuna kadar dik ve gergindir.

Yan yatış: Gövdenin yan kısmıyla bacak bölümleri gergin haldedir. Yatış yapılan tarafın kolu yan ve yukarı uzatılmış haldedir. Baş alta destek olur. Diğer kol gövde kısmının yanında gerin biçimde uzatılmıştır.

Hamle duruşu: Büyük adımla yapılan duruşa derin hamle, küçük adımla yapılan duruşa ise basit hamle denmektedir. Derin hamle yapılırken gergin bacağı ayakuçları yerde durur. Basit hamle yapıldığında ise iyi ayağın taban kısımları yerde bulunur.

Temel Jimnastik hareket ve duruşları neden gerekli?

Tüm sporlarda olduğu gibi jimnastiği öğrenmenin yolu, temel hareketleri öğrenmekten geçer. Temel hareketlerin öğrenilmesinden sonra, jimnastik profesyonel yardımla daha da ileriye götürülebilir. Temel jimnastik hareketlerini kişi kendisi de öğrenebilir. Profesyonel yardım almadan yukarıdaki hareketleri çalışarak gerçekleştirmek mümkündür. Bu hamlelerin tamamının temel olduğu unutulmamalı, vücut incitilmemelidir.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası