note 5 kablosuz şarj olmuyor / Samsung Galaxy Note 5 Yavaş Kablosuz Şarj Sorunu ve İlgili Diğer Sorunlar

Note 5 Kablosuz Şarj Olmuyor

note 5 kablosuz şarj olmuyor

Kablosuz ters şarj, kablosuz şarj desteği olan diğer cihazları (örneğin akıllı telefonlar, akıllı saatler veya akıllı bileklikler) telefonunuzla şarj etmenize izin veren bir özelliktir. Kablosuz ters şarj özelliğini kullanmak için aşağıdaki ipuçlarını dikkate alın.

Şarj edilecek cihaz kablosuz şarj özelliğini desteklemelidir

Kablosuz şarj özelliğini destekleyen Huawei cihazları arasında şunlar vardır: HUAWEI P40 Pro, P40 Pro+, Mate 30 RS, Mate 30 Pro, Mate 30, P30 Pro, Mate 20 Pro, Mate 20 RS ve Mate RS; HONOR 30 Pro+, HONOR V30 Pro; HUAWEI MatePad Pro, FreeBuds 2; HONOR FlyPods Pro; HUAWEI FreeBuds 3 serisi (kablosuz şarj sürümü), FreeBuds Pro (kablosuz şarj sürümü) ve benzeri.

Huawei marka olmayan cihazların, kablosuz şarj özelliğini desteklemesi için QI kablosuz şarj protokolünü (örneğin iPhone 8, iPhone X, iPhone XS, iPhone XS Max, Samsung S9 ve Xiaomi Mix 2S) desteklemesi gerekmektedir. Ayrıntılar için cihaz satıcısı ile iletişime geçin.

Kablosuz şarj adımları

  1. bölümüne giderek Kablosuz ters şarj düğmesini etkinleştirin.
     
    • Şarj etmek istediğiniz cihazda Kablosuz ters şarj özelliğinin etkin olmadığından emin olun. Aksi halde şarj etmek istediğiniz cihaz sizin telefonunuzu şarj edebilir.
    • Kablosuz ters şarj özelliği etkin durumdayken telefonunuzu herhangi bir metal nesnenin üzerine koymayın.
  2. Şarj edilen cihazın açık olduğundan emin olun.
  3. Şarj edilecek cihazı, telefonunuzun arka yüzünün ortasına yerleştirin. İki cihaz arasına kart veya bozuk para gibi metal nesneler koymayın.

İpuçları

  1. Kablosuz ters şarj kablolu şarj kadar güçlü olmadığı için yüksek kapasiteli cihazları şarj etmek daha uzun sürebilir. Bu özellik acil durumlarda şarj etmek için daha uygundur.
  2. Telefonunuz şarjda değilse ve pil seviyesi %20'den azsa diğer cihazı şarj etmez ve Kablosuz ters şarj otomatik olarak devre dışı bırakılır.

Daha fazla bilgi:

Telefonum kablosuz ters şarj işlemini gerçekleştiremiyor

Telefonum pili zayıfken diğer cihazları şarj etmiyor

Telefonum șarj olmuyor sorunu i&#;in &#;&#;z&#;m yolları

Cep telefonu şarj olmuyorsa ne yapmalı 📲

Tam Boyutta Gör

1. Şarj kablosu, adaptör ve prizi kontrol edin, gerekirse yenileyin 🔌

Şarj kablosunu iyice inceleyin ve herhangi bir belirgin hasar belirtisi olup olmadığına bakın. Herhangi bir yırtık, bükülme, kesik veya genel hasar, kabloların düzgün çalışmaması için iyi bir neden. Bu kabloyla başka bir cihazı şarj etmeyi deneyin ve çalışıp çalışmadığına bakın. Çalışıyorsa, sorun telefonunuzda olabilir. Akıllı telefonunuzun pilini şarj edip etmeyeceğini görmek için başka bir kablo kullanmayı da deneyebilirsiniz.

Telefonunuzu şarj etmeye çalıştığınız prize başka bir alet takın ve çalışıp çalışmadığına bakın. Bazen prizler bozulur veya evinizin bir bölümünde elektrik sorunları olabilir. Ek olarak, bazı güç kaynakları zayıf olabilir. Prizinizle ilgili sorun tespit ederseniz, evdeki diğer prizleri deneyin. Bilgisayarınızdaki bir USB port üzerinden veya uzatma kablosuyla şarj etmeye çalışıyorsanız, telefonunuz şarj olmak için gereken gücü alamıyor olabilir. Normal bir prize geçin ve şarj sorunundan kurtulup kurtulmadığınıza bakın.

2. Şarj bağlantı noktasını temizleyin 🔋

Kablonuz ve şarj cihazınız diğer cihazları şarj ediyorsa, telefonunuza bakmanızın vakti geldi. Telefonun şarj olmamasının en yaygın nedenlerinden biri, şarj bağlantı noktasıdır. Şarj kablosunu taktığınız yerin kir ve pislik dolu olmaması gerek. Kirli bir bağlantı noktası, şarj işlemini engelleyecektir. Şarj portunu bir fırça veya basınçlı hava ile temizlemeyi deneyebilirsiniz. Bağlantı noktaları aşırı kullanımla yıpranabilir. Oksitlenme belirtileri de bulabilirsiniz. Ne yazık ki bu konuda telefonu veya bağlantı noktasını değiştirmek dışında yapabileceğiniz pek bir şey yok.

3. Kablosuz şarj standında şarj etmeyi deneyin 🔋

Telefonunuz kablosuz şarjı destekliyorsa ve kablosuz şarj standınız varsa, sorunun telefondan mı yoksa aksesuarlardan mı kaynaklandığını kolayca test edebilirsiniz. Telefonunuzu kablosuz şarj cihazıyla şarj etmeyi deneyin. Bu, siz sorunu anlayıp düzeltene kadar telefonunuzu çalışır durumda tutmak için geçici bir çözüm de olabilir. Telefonunuz şarj olmuyorsa, pille ilgili daha büyük bir sorununuz olabilir.

4. Yeniden başlatmak; Basit ancak etkili çözüm 📴

Bazen basit bir yeniden başlatma, telefonunuzun tüm donanımını yerine getirir ve düzgün çalışmasını sağlar. Telefonu tamamen kapatmak pilin daha iyi şarj olmasını da sağlar. Yoğun kullanım veya arka plan işlemleri, şarj performansını etkileyebilir. Telefonunuzu kapatmak, tüm kaynakları boşaltır, böylece cihazınız yalnızca şarj olmaya odaklanabilir. Güç tuşuna basılı tutun ve yeniden başlat’a dokunun veya tamamen kapatın.

5. Pilini tamamen bitirdiyseniz, bir süre şarjda bekletin ⏳

Telefonunuzun düzgün çalışmaya devam etmesi için en azından biraz güce ihtiyacı vardır. Telefonlar aslında pil sıfıra ulaşmadan önce kapanır, böylece bir sonraki açışınızda biraz enerjisi olur. Pilini tamamen bitirdiğinizde sorunlarla karşılaşmanız yaygın bir durumdur. Bu durumda sabırlı olmanız gerekir; telefonun normalden daha uzun süre fişte takılı kalması gerekir. Sonunda telefon, açılır ve şarj olmaya başlar.

Samsung telefon şarj olmuyor çözümü ⬇

Tam Boyutta Gör

Şarj adaptörünü ve şarj portunu kontrol edin. Şarj portunda su ve ıslaklık varsa telefon şarj almayabilir. Yazılımsal bir problem olabilir; telefonunuzu yeniden başlatmayı deneyin. Kablosuz şarj standı ile şarj etmek de bir çözüm.

Xiaomi telefon şarj olmuyor çözümü 💡

Bozuk kablo, şarj aleti, priz veya adaptör, şarj bağlantı noktasındaki kir veya toz birikintisi, şarj işlemini engelleyen üçüncü parti uygulamalar, Xiaomi telefonunuzun şarj olmamasına neden olabilir.

Kablo ve şarj adaptöründe hasar yoksa, yapacağınız ilk şey şarj portunu temizlemek olmalıdır. USB-C portları kir birikmesine daha yatkın. Şarj portuna el feneri tutarak, özellikle metal şart temas noktalarında biriken toz veya kirleri alın.

Huawei telefon şarj olmuyor çözümü 👇

Şarj bağlantı noktası bozuk veya tıkanmış olduğundan telefonunuz şarj olmayabilir.

Telefonun şarj bağlantı noktasını fiziksel olarak inceleyin. Bağlantı noktasını tıkayabilecek herhangi bir tüy, birikinti veya kir olup olmadığına dikkatlice bakın ve basınçlı hava veya ESD fırça ile temizleyin. Bu, kısa devre yapan cihaz bileşenleri nedeniyle telefonunuza zarar verme olasılığını da azaltacaktır. Bazen şarj sorunları, basit bir yeniden başlatma ile çözülebilir.

iPhone şarj olmuyor çözümü 🔽

Tam Boyutta Gör

Telefonun şarj portundaki birikintileri giderin, ardından şarj kablonusunu telefonun sıkıca takın. Telefonu yarım saat şarjda tutun; hala yanıt vermiyorsa telefonunuzu yeniden başlatmaya zorlayın. Telefonu yarım saat daha şarj edin.

Telefonunuz halen açılmıyor veya şarj olmuyorsa, telefonunuzu, şarj kablosu ve adaptörüyle birlikte Apple Store’a veya yetkili servis sağlayıcısına götürün veya Apple Destek ile iletişime geçin.

iPhone veya Android telefonunuz fişe takıldığında şarj olmuyorsa, servise vermeden önce bu basit çözümleri deneyin. Bu adımlar Samsung, iPhone, Xiaomi, Huawei, marka ve model fark etmeksizin “telefonum şarj almıyor” vb. yaşadığınız sorunu yüksek ihtimal çözecektir.

Kablosuz şarj özelliği bulunan akıllı telefon modellerini sizler için marka ve modellerine göre bu yazımızda listeledik.

Samsung kablosuz şarj özelliği bulunan telefonlar

Samsung akıllı telefonların kablosuz şarj özelliği bulunan modelleri hemen aşağıdaki listede paylaşılmıştır.

  1. Samsung Galaxy S20 Ultra
  2. Samsung Galaxy S20+
  3. Samsung Galaxy S20
  4. Samsung Galaxy Note 10+
  5. Samsung Galaxy Note 10
  6. Samsung Galaxy S10+
  7. Samsung Galaxy S10
  8. Samsung Galaxy Note 9
  9. Samsung Galaxy S9+
  10. Samsung Galaxy S9
  11. Samsung Galaxy Note 8
  12. Samsung Galaxy S8+
  13. Samsung Galaxy S8
  14. Samsung Galaxy S7 Edge
  15. Samsung Galaxy Note FE
  16. Samsung Galaxy S7
  17. Samsung Galaxy Note 5
  18. Samsung Galaxy S6 Edge+
  19. Samsung Galaxy S6 Edge
  20. Samsung Galaxy Fold

Xiaomi kablosuz şarj özelliği bulunan telefonlar

Xiaomi akıllı telefonların kablosuz şarj özelliği bulunan modelleri hemen aşağıdaki listede paylaşılmıştır.

  1. Xiaomi Mi 9
  2. Xiaomi Mi Mix 3
  3. Xiaomi Mi Mix 2S
  4. Xiaomi Mi 9 Pro
  5. Xiaomi Mi 10
  6. Xiaomi Mi 10 Pro

Huawei kablosuz şarj özelliği bulunan telefonlar

Huawei akıllı telefonların kablosuz şarj özelliği bulunan modelleri hemen aşağıdaki listede paylaşılmıştır.

  1. Huawei P30 Pro
  2. Huawei Mate 20 Pro
  3. Huawei Mate RS Porsche Design
  4. Huawei Mate 20 RS Porsche Design
  5. Huawei Mate 30
  6. Huawei Mate 30 Pro
  7. Huawei P40 Pro

iPhone kablosuz şarj özelliği bulunan telefonlar

iPhone akıllı telefonların kablosuz şarj özelliği bulunan modelleri hemen aşağıdaki listede paylaşılmıştır.

  1. iPhone 11 Pro Max
  2. iPhone 11 Pro
  3. iPhone 11
  4. iPhone Xs Max
  5. iPhone Xs
  6. iPhone Xr
  7. iPhone X
  8. iPhone 8 Plus
  9. iPhone 8

LG kablosuz şarj özelliği bulunan telefonlar

LG akıllı telefonların kablosuz şarj özelliği bulunan modelleri hemen aşağıdaki listede paylaşılmıştır.

  1. LG G8s ThinQ
  2. LG G7 ThinQ
  3. LG V30+
  4. LG Nexus 5
  5. LG Nexus 4
  6. LG V35 ThinQ
  7. LG V60 ThinQ
  8. LG G7+ ThinQ
  9. LG V50 ThinQ
  10. LG V30s ThinQ
  11. LG V40 ThinQ
  12. LG V30

Sony kablosuz şarj özelliği bulunan telefonlar

Sony akıllı telefonların kablosuz şarj özelliği bulunan modelleri hemen aşağıdaki listede paylaşılmıştır.

  1. Sony Xperia XZ2 Premium
  2. Sony Xperia 1 II
  3. Sony Xperia XZ2
  4. Sony Xperia XZ3

Diğer kablosuz şarj özelliği bulunan telefonlar

Diğer akıllı telefonların kablosuz şarj özelliği bulunan modelleri hemen aşağıdaki listede paylaşılmıştır.

  1. Vestel Venüs Z40
  2. Doogee S60
  3. CAT S50
  4. Honor View 30 Pro
  5. ZTE Axon 10s Pro 5G
  6. Honor V30 Pro
  7. Motorola Nexus 6
  8. Vivo Apex
  9. Motorola DROID Turbo
  10. Motorola Moto Maxx
  11. Motorola DROID Turbo 2
  12. Motorola Moto X Force
  13. Dewalt MD
  14. Nokia 9 PureView
  15. Nokia 8 Sirocco
  16. BlackBerry Evolve X
  17. Google Pixel 3
  18. Google Pixel 3 XL
  19. ZTE Axon 9 Pro
  20. ZTE Axon 10 Pro
  21. Google Pixel 4

Kablosuz şarj özelliğine sahip olan telefonları bu yazının yazıldığı tarih itibari ile paylaştık. Sizler de bildiğiniz modelleri ekleyebilirsiniz. Bununla birlikte her yeni çıkan modelde liste güncellenecektir.

iPhone'unuzu kablosuz olarak şarj etme

iPhone'unuzu Qi sertifikalı şarj aksesuarlarıyla kablosuz olarak nasıl şarj edeceğinizi öğrenin.

iPhone'unuz, kolay ve kullanıcı dostu bir şarj deneyimine olanak sağlayan, entegre kablosuz şarj özellikleri sunar. iPhone'unuz; arabalarda, kafelerde, otellerde, havalimanlarında ve mobilyalarda aksesuar olarak kullanılan Qi sertifikalı şarj aletleriyle uyumludur. Qi, Wireless Power Consortium (WPC) tarafından kullanıma sunulan, herkese açık bir evrensel şarj standardıdır. 

Qi sertifikalı birçok şarj aygıtı, iOS'in son sürümünün yüklü olduğu iPhone'u 7,5 vat'a varan oranlarda şarj eder. Bu şarj aygıtları Apple Online Store ve Apple Store'larda mevcuttur.

Qi sertifikalı şarj aygıtlarının listesini görüntüleyin. 

Diğer Qi sertifikalı şarj aletlerinin işlevlerinde ve performanslarında farklılık görülebilir. Sorularınız varsa üreticiyle irtibat kurun.

Kablosuz olarak şarj etme

  1. Şarj aletinizi güç kaynağına bağlayın. Aksesuarınızla gönderilen güç adaptörünü veya üretici tarafından önerilen bir güç adaptörünü kullanın.
  2. Şarj aletini düz bir zemine veya üretici tarafından önerilen başka bir yere yerleştirin.
  3. iPhone'unuzu ekran yukarı bakacak şekilde şarj aletine yerleştirin. En iyi performans için, ürününüzü şarj aletinin ortasına veya üretici tarafından önerilen yere yerleştirin.
  4. iPhone'unuzun, kablosuz şarj aletine yerleştirildikten sonraki birkaç saniye içinde şarj olmaya başlaması gerekir.

Resim kablosuz şarj aygıtı üzerinde buran bir iPhone'u göstermektedir.

Durum çubuğunda Şarj simgesi görünmelidir.

Daha fazla bilgi

  • Aygıtınızı MagSafe Şarj Aygıtı ve MagSafe Duo Şarj Aygıtı ile şarj etme hakkında bilgi edinin.
  • Kablosuz şarj özelliği ile iPhone'unuzun şarj edilmesi için manyetik indüksiyon teknolojisi kullanılır. iPhone'unuzla şarj aletinin arasına başka hiçbir şey koymayın. iPhone'unuzla şarj aletinin arasında manyetik montaj parçalarının, manyetik kılıfların veya diğer nesnelerin bulunması, performansı düşürebileceği gibi manyetik şeritlerin ya da bazı kredi kartlarında, pasaportlarda, güvenlik rozetlerinde ve anahtarlıklarda bulunan RFID çiplerinin hasar görmesine neden olabilir. Kılıfınızda bunlar gibi hassas öğelerden herhangi biri varsa şarj etmeye başlamadan önce bunları çıkarın veya iPhone'unuzun arka yüzeyiyle şarj aleti arasında bulunmadıklarından emin olun.
  • iPhone'unuz şarj olmuyor veya yavaş şarj oluyorsa ve iPhone'unuzda kalın kılıf, metal kılıf ya da şarj kılıfı varsa kılıfı çıkarıp deneyin.
  • iPhone'unuz titreşiyorsa (örneğin, bir bildirim aldığınızda) aygıtınız yer değiştirebilir. Bu da şarj matınızın iPhone'unuza güç sağlamayı durdurmasına neden olabilir. Böyle bir sorunla sık sık karşılaşıyorsanız titreşimi kapatma, Rahatsız Etme özelliğini açma veya hareketi önlemek için kılıf kullanma seçeneklerini göz önünde bulundurabilirsiniz.
  • Sahip olduğunuz şarj matına bağlı olarak, iPhone'unuz şarj olurken zayıf sesler duyabilirsiniz.
  • iPhone'unuz şarj olurken biraz ısınabilir. Pil çok ısınırsa yazılım, pilinizin ömrünü uzatmak için şarjı yüzde 80 ile sınırlayabilir. iPhone'unuz soğuduğunda şarj olmaya devam eder. iPhone'unuzu ve şarj aletinizi daha soğuk bir konuma götürün.
  • iPhone'unuz USB'ye bağlıyken kablosuz olarak şarj olmaz. iPhone'unuz bilgisayarınıza USB ile bağlıysa veya bir USB güç adaptörüne bağlıysa USB bağlantısını kullanarak şarj olur.

Apple tarafından üretilmeyen ürünler veya Apple tarafından denetlenmeyen veya test edilmeyen bağımsız web siteleri hakkındaki bilgiler bir öneri veya onay niteliği taşımadan sunulmuştur. Üçüncü taraf web sitelerinin veya ürünlerinin seçilmesi, performansı veya kullanılması konusunda Apple hiçbir sorumluluk kabul etmez. Apple, üçüncü taraf web sitelerinin doğruluğu veya güvenilirliğiyle ilgili herhangi bir beyanda bulunmamaktadır. Ek bilgi için tedarikçi ile irtibat kurun.

Yayın Tarihi: 

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir