ingiltere yakıt krizi / İngiltere'deki yakıt krizi futbola sıçradı- Son Dakika Spor Haberleri | seafoodplus.info

Ingiltere Yakıt Krizi

ingiltere yakıt krizi

Ülkede tanker şoförlerinin eksikliği nedeni ile tedarik zincirindeki aksamalardan benzin istasyonları fazlasıyla etkilenirken soruna çare bulmak için devreye Savunma ve Ulaştırma bakanlıkları sokuldu ve yaklaşık bin sürücü açığının ilk aşamada sınırlı sayıda askerlerle kapatılmaya çalışacağı açıklandı. Ne var ki orduda sürücü olarak görev yapan kadar asker kısa süreli tehlikeli madde tankeri kullanabilmek için eğitilerek en çok ihtiyaç duyulan bölgelere kısa zamanda sevk edilecekler.

Sürücü açığı Brexit ile son dönemlerde ciddi bir şekilde kendisini göstermişti. AB üyeliğinden ayrılan İngiltere’de bu ülkelere bağlı şoförlerin azalması tedarikçi zincirinde sorunların başlamasına neden olmuş, ayrıca koronavirüs sırasında kamyon ruhsatı incelemelerinin askıya alınması da yaşanan krizi körüklemişti.

İngiltere uyguladığı karantina nedeniyle AB dışı ülkelerden şoför açığını kapatamıyor. Bunun için devreye girecek asker şoförlerinin ilk aşamada benzin istasyonlarının rahatlatacağı sanılmakta. Halen istasyonlarda oluşan ciddi kuyruklarda araç başına sadece 30 Sterlin, yani liralık benzin veya dizel satışı gerçekleşebiliyor.

İngilteredeki yakıt kriziFotoğraf: AP

Bu İngiltere’de günümüzde yaşanan yakıt krizi beni neredeyse 50 yıl öncesine,’e götürdü. O tarihte başlayan Arap - İsrail savaşı ile birlikte petrol üreten OPEC ülkeleri petrol fiyatlarını arttırması dünyada büyük krize neden olmuştu. Tabii Türkiye’de kriz daha fazla hissedildi. İhracat gelinin neredeyse hepsi petrol ithalatını ancak karşılar hale geldi.. Derken Kıbrıs çıkartması ve ardından gelen ABD ambargosu ile dengeler altüst oldu ve dış ticaret açığı tavan yaptı. Tabii petrol alımı aksayınca benzin istasyonlarında ilk kuyruklara tanık olundu. Türkiye de o dönemde araç sayısı şimdiki gibi değildi. Ama yine de acil ihtiyaç öncelik toplu taşıtlara sağlandı.

O dönemde benim aracım triptik ve Roma plakalıydı. Her altı ayda bir yurt dışına çıkma koşulu ile kullanıyordum. Bu arada Ankara hükümeti benzini bir tür karneye bağlamıştı. Gece kuyruklarda aracında yatanlara tanık oluyorduk 20 - 25 litre benzin için. Ben şanslıydım. Hem basın kartım hem de yabancı ruhsatlı aracım olduğu için önceliğim vardı. Özellikle yabancı plakalı aracımı sıraya girmeden başka bir pompaya yanaşarak deposunu izin verilen belirli bir miktarda doldurabiliyordum. Birkaç kez aile içerisindeki diğer araçlara depodan depoya benzin aktardığım da olmuştur. Yani şu sıralar İngilizlerin başına gelen bu çilekeş olağanüstü zor durumu yaklaşık 50 yıl önce şoför değil döviz yokluğundan yaşadığımızı anımsadım.

İngilteredeki yakıt kriziFotoğraf: AP

\n

İngiltere’de yaşanan akaryakıt krizi devam ediyor. Başkent Londra’da sabah saatlerinden itibaren kent genelindeki benzin istasyonlarının dışında uzun kuyruklar oluştuğu ve bazı bölgelerde yakıt bulunmadığına dair uyarı levhalarının bulundu görüldü. Bir benzin istasyonunda yaşanan tartışmada bir sürücü başka bir şoföre bıçak çekti.

İngiltere'nin Avrupa Birliği'nden (AB) ayrılmasıyla AB vatandaşı TIR ve kamyon şöförü sürücülerinin sayısının azalması, ülkedeki akaryakıt tedarikinde büyük problemlere yol açtı. Şöför eksikliğinin tedarik zincirini bozması İngiltere'de son bir haftadır uzun yıllardır görülmemiş benzin kuyruklarının oluşmasına neden oldu.

\n

Hükümetin tedbirleri yeterli olmadı

\n

NTV'nin haberine göre; hükümetin aldığı tedbirlere rağmen, ülkede uzun benzin kuyrukları bu sabah da devam etti. Yerel saatle ’dan itibaren başkent Londra’da genelindeki istasyonlarda sürücüler saatlerce kuyrukta bekledi.

Bazı istasyonlarda tedarik sıkıntısı akar yakıt stoklarının tükenmesine neden oldu, yakıt pompalarının üzerine \"kullanım dışı\" etiketleri yerleştirildi.

\n

Bununla birlikte, kuyruklarda zaman zaman tansiyon yükseliyor. Londra'da bir sürücü sırada öne geçmeye çalıştığı gerekçesiyle başka bir şoföre bıçak çekti. Hızını alamayan adam arabayı da tekmeledi.

\n

\n

Öte yandan, İngiltere'deki benzin ve dizel maliyetleri, sakinlik çağrılarına rağmen panik satın almanın devam etmesiyle sekiz yılın en yüksek seviyesine yükseldi.

\n

Ulaştırma Bakanı, Grant Shapps, akaryakıt krizine en çok Koronavirüs nedeniyle kamyon ruhsatı incelemelerinin durdurulmasının yol açtığını söyledi.

\n

Krizin başlamasından bu yana ilk kez konuşan Başbakan Boris Johnson ise akaryakıt istasyonlarındaki durumun iyileştiğini ve ordunun hafta sonuna kadar yakıt dağıtımına başlayacağını açıkladı.

\n

Ülke genelindeki yakıt istasyonlarının şu anda yüzde 16'sına tamamen yakıt sağlandığı belirtildi.

\n\n

İngiltere’de yakıt krizi büyüyor!

Giriş Tarihi: Son Güncelleme:

İngiltere’de yakıt tankerleri kullanacak şoför bulunamaması sonucu başlayan tedarik krizi, devam ediyor. İngiliz rafinerilerden benzin istasyonlarına yakıt taşınamaması nedeniyle günlük hayatın durma noktasına geldiği ülkede, büyük bir panik yaşanıyor.

İngiltere’de yakıt krizi büyüyor!

İngiltere'de devam eden akaryakıt krizi, büyük bir paniği de beraberinde getirdi. Ülkenin Avrupa Birliği'nden (AB) ayrılmasıyla, AB vatandaşı tır ve kamyon şoförü sayısının azalması, tedarik krizini de beraberinde getirdi.

Şoför eksikliğinin eksikliğinin tedarik zincirini bozmasının ardından ülke genelinde, uzun yıllardır görülmemiş benzin kuyrukları oluştu.

Depolarında kalan birkaç litre benzinle istasyon istasyon gezen sürücüler, büyük bir panik havasını da beraberinde getiriyor.

Ulaştırma Bakanı Grant Shapps, dün yaptığı açıklamada yaşanan kıtlığın tamamen panik alımlarından kaynaklandığını ve durumun çözüme kavuşacağını söylemiş olsa da, bu açıklamalar panik havasını dindirmedi.

ARKADAŞINA GÖNDER

İngiltere’de yakıt krizi büyüyor!

SON DAKİKA

İngiltere: Hükümet 'yakıt krizi kontrol altında' dedi; petrol istasyonlarında depolar hala boş

İngiltere, ağır vasıta şoförü eksikliğinden kaynaklanan tedarik sorunları nedeniyle ülkede baş gösteren yakıt sıkıntısının kontrol altına alındığını bildirdi.

Ancak hükümetin açıklamasına rağmen birçok benzin istasyonu hala hizmet veremiyor ve sürücülerin saatlerce sırada beklemesi gerekiyor.

Ülkede kaotik bir hafta geride kalırken benzin istasyonlarında kavgalar yaşanmış ve vatandaşlar eski su şişelerini bile benzinle doldurarak durumu idare etmeye çalışmıştı.

Hükümet yetkilileri ise peş peşe yaptıkları açıklamalarda tedarik için ordunun devreye girdiğini ve krizin hafiflediğini dile getiriyor.

İngiltere Hazine Bakan Yardımcısı Simon Clarke, "Kriz artık kesinlikle kontrol altında olan bir şey." dedi.

İngiltere'deki 8 bin benzin istasyonunun yaklaşık üçte ikisini temsil eden Petrol Perakendecileri Derneği (PRA), üyelerinin yüzde 27'sinin yakıtının bittiğini bildirdiğini aktardı.

PRA, gelecek 24 saatte durumun iyileşmesinin beklendiğini kaydetti.

Yakıt krizi, İngiltere'nin Avrupa Birliği'nden çıkmasının ardından diğer AB üyesi vatandaşı sürücülerin bu ülkeden ayrılmasıyla baş gösterdi.

Bazı Avrupalı siyasiler sorunun kaynağının Brexit olduğunu dile getirdi.

İngiliz bakanlar ise benzin sıkıntısının yaşanmasında Brexit'in rol oynadığı iddialarını reddederek bunun daha ziyade Covid nedeniyle meydana geldiğini öne sürüyor.

İngiltere'nin AB'den çıkmasa daha iyi bir konumda olup olmayacağı sorusunu Bakan Yardımcısı Clarke, "Bunu kabul etmiyorum." sözleriyle yanıtladı.

Clarke, "Almanya, Polonya ve Fransa'daki duruma bakarsanız, onlar da aynı sorunları yaşıyor." diye konuştu.

Ayrıca Clarke, Brexit tartışmalarına geri dönmenin de gereksiz olduğunu sözlerine ekledi.

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir