dizel mi lpg mi az yakar / Benzin + LPG mi yoksa Dizel Mi? | DonanımHaber Forum

Dizel Mi Lpg Mi Az Yakar

dizel mi lpg mi az yakar

Otoko&#; 2. El

Araç sahiplerinin veya ilk defa araç alacak kişilerin satın alacakları araçları seçerken dikkat ettikleri konuların başında yeni veya ikinci el araba seçimi yapmanın yanı sıra, aracın dizel veya benzinli olması geliyor. Aracın benzinli veya dizel olması yıllık araç giderlerini oldukça fazla etkiliyor.

Gerek yeni bir araba satın alırken gerekse ikinci el araba alırken, aracın fiyatını en fazla etkileyen detayların başında aracın motor tipi gelmekte. Türkiye’de satılan yeni otomobillerin fiyatlarına baktığımızda, aracın modeli ve markasına göre, dizel motorlu araçların % oranında daha yüksek fiyatlarla satıldığını görüyoruz.

Dizel veya benzinli bir araç almaya karar vermeden önce, aracınızı bir yılda kaç km kullanacağınız hakkında bir hesap yapmanızda fayda var. Bir yıl içerisinde araçla kaç km yol yapılacağı, aracın kullanım amacı ve aracı ilk satın alma maliyeti, dizel veya benzinli seçiminde önemli faktörler.

Dizel Otomobil mi almalı yoksa Benzinli Otomobil mi? sorusunun cevabını masrafları göz önünde bulundurarak vermek isteyenlerin ilk yapması gereken, bir yıl içerisinde araçlarını ne kadar kullanacaklarını hesaplamaları. Yıl içerisinde araçlarını sürekli kullananların veya fazla uzun mesafe seyahat yapanların yakıt tasarrufu açısından düşünüldüğünde dizel araca yönlenmeleri mantıklı olacaktır.

Genel olarak; yılda km’nin üzerinden kullanım yapan araç sahipleri için dizel motorlu araçları tercih etmenin tasarruf açısından daha doğru olacağını söyleyebiliriz. Eğer yıllık km araç kullanımınız olmayacaksa, benzinli araç tercih edebilirsiniz.

Arabaların Motorları Nasıl çalışıyor?

Dizel motorlu araçların motorları benzinli araçlara göre farklı prensipte çalışmaktadır. Benzinli motorlar ateşleme sistemiyle çalışırken, dizel motorlar sıkıştırma ve yüksek hızla püskürtme yöntemiyle çalışmaktadır.

Benzinli araçlarla kıyaslandığında %20 daha fazla verimli bir motora sahip olması, %15 daha az emisyon sağlıyor olması ve yaklaşık %25 daha az yakıt tüketimi olması, dizel motorlu araçların dikkat çeken özellikleridir.

Benzinli araçların motorları dizel araçlara göre daha sessizdir. Ayrıca benzinli araçların akselerasyon yani hızlanma süreleri daha kısadır. Bu açıdan baktığımızda benzinli araçların daha spor ve konforlu kullanım sağladığını söyleyebiliriz.

Dizel ve Benzinli Araba Arasında Maliyet Farklılıkları Var mı?

Benzinli araçların Türkiye’de satın alma maliyetleri daha düşüktür. Aynı zamanda

benzinli araçların bakım maliyetleri ve masrafları dizel araçlara göre daha azdır.

Son 15 yılda Türkiye’de benzin fiyatları ile motorin fiyatları arasındaki fark daha aza inmiştir. Yani; 15 yıl önce mazot fiyatları benzine göre çok daha düşükken, bugün bu fark çok azdır.

Benzinli mi Dizel mi Kararını Nasıl Vermelisiniz?

Aracınızı seçerken ilk dikkat etmeniz gereken kullanım amacınız olmalıdır. Bir yıl içerisinde km yol yapan bir araç sahibiyle km yol yapan bir araç sahibinin yakıt masrafları birbirinden çok farklıdır.

Kullanım amacınızı belirledikten sonra bütçenize ve zevkinize göre bir seçim yapmalısınız. Satın almak istediğiniz aracın sıfır kilometresini almak için bütçesiniz yeterli değilse, ikinci el modelini satın almayı tercih edebilirsiniz.

Web sitemizde satış fiyatı TL olan dizel bir araç bulabileceğiniz gibi, TL fiyatında bir dizel araç da bulabilirsiniz. ( Ocak örnek fiyatları )

Benzinli araç fiyatlarına baktığımızda; TL’ye benzinli bir araç bulabileceğiniz gibi, TL’ye de benzinli bir araç bulabilirsiniz.

Hem bütçenize hem de zevkinize uygun bir araç bulmak istiyorsanız web sitemizde yer alan araç modellerini inceleyebilir, ikinci el araba fiyatları hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz.

Tercihiniz hangisi olursa olsun 2. el araç satın almaya karar verdiyseniz güvenilir ekspertiz raporuna sahip ikinci el araba modelleri bulabileceğiniz funduszeue.info web sitesi sayesinde araçların detaylı fotoğraflarını inceleyebilir, sitenin araç karşılaştırma ile ihtiyacınıza en uygun aracı kolaylıkla bulabilirsiniz. funduszeue.info web sitesinde satın almak istediğiniz aracın hasar kaydı, plaka bilgisi, değişen ve boyalı parçası olup olmadığını da ekranınızda görüntüleyebilirsiniz. funduszeue.info’un anında ikinci el araç kredisi, online kapora ve araç rezerve etme olanakları sayesinde hızlı bir şekilde araç sahibi olabilirsiniz.

Soğuk ve yağışlı havalarda sürüş güvenliği, i̇kinci el araçların kaporta hasarı alıp almadığını anlamanın yolları, kışın uzun yola çıkmadan önce aracınızda yapmanız gereken kontroller gibi araç sahiplerini ilgilendiren birçok konuda bilgi sahibi olmak için Otokoç 2. El Blog sayfamızı takip etmeye devam edin.

 

Araba Alacaklar Dikkat! Benzinli mi Dizel mi Yoksa LPG'li mi Seçmelisiniz?

Haberler

Teknoloji

Araba Alacaklar Dikkat! Benzinli mi Dizel mi Yoksa LPG'li mi Seçmelisiniz?

Benzin mi dizel mi? LPG mi?

Araç almak isteyenlerin ilk başta kafasında soru işareti oluşturan noktalardan biri, hangi cins yakıt kullanan araç alacakları oluyor. Benzinin diğer yakıtlara göre yüksek fiyatı, dizel araçların pahalılığı, LPG'nin performans düşürmesi gibi faktörler kararsızlık yaratıyor. Sizler için her yakıt türünün artılarını ve eksilerini bir araya topladık, karar size kalmış.

Yakıt türlerinden en yaygını benzin ile başlayalım. Benzinli araçlar, diğerlerine göre daha seri ve atik oluyor.

Yakıt türlerinden en yaygını benzin ile başlayalım. Benzinli araçlar, diğerlerine göre daha seri ve atik oluyor.

Ancak benzinli araçlar dizellere göre daha az tork üretiyor, bu yüzden özellikle yük taşıyan araçlarda verimsiz çalışıyor.

Ancak benzinli araçlar dizellere göre daha az tork üretiyor, bu yüzden özellikle yük taşıyan araçlarda verimsiz çalışıyor.

Dizel araçlar daha verimli yakıt tüketimleri ile ön plana çıkıyor.

Dizel araçlar daha verimli yakıt tüketimleri ile ön plana çıkıyor.

Ancak dizel araçlar fiyatlarıyla cep yakıyor.

LPG'li yani halk arasında tüplü araçlar ise benzin ve dizelden çok daha ucuz olmasıyla avantajlı.

LPG'li yani halk arasında tüplü araçlar ise benzin ve dizelden çok daha ucuz olmasıyla avantajlı.

Lakin LPG'li araçların performansları, benzin ve dizel araçlara göre çok daha zayıf.

Lakin LPG'li araçların performansları, benzin ve dizel araçlara göre çok daha zayıf.

Peki size göre en ideal yakıt hangisi? Yorumlarda bizlerle paylaşmayı unutmayın.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda

Hangisi daha avantajlı? Benzin mi, Dizel mi yoksa LPG mi?

Araç yakıtlarının etkisi ile ülkemizde her zaman olduğu gibi şimdilerde de yakıt pintisi araçlar revaçta olmaya devam ediyor.

Türkiye’de trafikte kayıtlı araç sayısı milyon. Bu araçların yüzde ’ü yani milyonu tahmin edilebileceği üzere otomobillerden oluşuyor. milyon otomobilin milyonu yakıt olarak benzin kullanıyor, milyonu dizel, milyonu ise otogaz (LPG) kullanıyor.

Dizel araç sayısı daha çok arttı

Geçtiğimiz 5 yıl içerisinde en çok artış dizel yakıt kullanan araçlarda oldu.  Dizel yakıt kullanan araç sayısı geçtiğimiz 5 yıl içerisinde yaklaşık 2 milyon artış gösterdi. 5 yıl önce milyon olan dizel araç sayısı ’de milyona yükseldi. Genel olarak araç satışlarında pastanın büyük bölümünü dizel ve LPG yakıt tipi kullanan araçlara ayrıldı.

Ä°lginizi Çekebilir: Ä°ÅŸte KIA Ceed GT ve ilk göze çarpanlar

Araç tercihlerinde benzinli araçlar yerine dizel ve LPG kullanan araçlara yönelik bir eğilim söz konusu. Fakat özellikle sıfır araç alımlarında benzinli araç tercih etmek büyük bir avantaj olarak karşımıza çıkıyor.  Ä°kince el otomobil alım satımlarında düşük km’li ve garantisi devam eden dizel araçlara talep olsa da km arttıkça benzinli araçlar öne çıkıyor.

Benzinli mi yoksa dizel mi?

Örneğin Eylül ayı itibari ile aynı donanıma sahip araçlar arasında yakıt tipi benzinli olan araç, dizeline göre 22 bin TL daha uygun fiyata sahip. Satış rakamları arasındaki bu farklı yakıt tüketimine vurduğumuzda şöyle bir tablo ile karşılaşıyoruz. veya turbo benzinli bir araç düşünelim. Bu aracın yakıt tüketim oranları ortalama şehir içi kullanımda litre. Aynı aracın dizel versiyonu ise şehir içinde ortalama kilometrede 6 litre yakıt tüketiyor. Yani kilometrede benzinli araç 58 kuruş, dizel ise 37 kuruş yakıyor. Aradaki fark 21 kuruş.

Ä°lginizi Çekebilir: Ä°kinci elde önemli düzenleme!

Öyleyse yakıt tüketimleri arasındaki farka göre aradaki 22 bin TL’yi dizel araç bin KM’de kapatıyor. Yani her gün günde 50 km yol kat eden araç bu farkı 6 yılda kapatacak. Dizelde benzinliye göre artıya geçmek için bin kilometre gerekiyor. Bu da ortalama bir kullanıcı için 6 yıla tekabül ediyor. Eğer aracınızı 6 yıldan daha uzun süre kullanmayacaksanız yada bin kilometreye çok kısa vadede erişemeyecekseniz benzinli araç tercih etmek daha mantıklı bir tercih olarak görülüyor.

Ä°lginizi Çekebilir: Dacia Eylül Kampanyası

Doğal Gaz (LPG)’ da durum ne?

Yakıt tipi olarak otogaz kullanan araçlar yakıt tipi olarak benzin kullanan araçlara göre yüzde 20 daha fazla yakıyor. Benzin 6,88 lirayken, otogaz ise 3,79 lira. KM’DE litre benzin tüketen araç 58,48 lira yakarken aynı mesefede 10,2 litre yakıt tüketen LPG’li araç 38,65 lira yakıyor. Bu durumda kilometrelik bir mesafede LPG kullanmak benzinli araca göre 38,65 lira avantaj sağlıyor. Otogaz sistemlerinin maliyeti TL arasında değişiyor. Son tahlilde araçta LPG kullanmak fiyat maliyeti açısından daha avantajlı gözüküyor. Soğuk havalarda aracın benzinden LPG’ye geçmesi km’yi buluyor.

Fakat Otogaz (LPG) kullanmak avantajlı görünse de dizele göre yine de geride kalıyor.

Peki Elektrikli Otomobiller?

Elektrikli otomobiller yakıt sarfiyatı konusunda oldukça başarılı sonuçlar veriyor. Hibrit otomobiller yada tamamen elektrikli araçlar yakıt anlamında diğer fosil yakıt türlerine göre fiyat maliyeti açısından oldukça büyük avantajlar sağlıyor. Yalnız elektrikli araçların istenilen seviyede yollarda görülebilmesi için biraz daha zaman var. Ancak o zaman dilimi öyle onlarca yıl sonra değil çok yakın bir gelecekte gibi görünüyor. 

Ayrıca yazımızın genelinde yakıt maliyeti üzerinde durduk. Cebimizi düşündüğümüz kadar biraz da çevreyi düşünürsek fosil yakıtların çevreye verdiği onarılması güç zararlar bizlere ve gelecek nesillere oldukça pahalıya mal olacak gibi duruyor. O nedenle aslında araç alırken bu bilinçle hareket edecek seviyeye bir an önce gelinmeli diye düşünüyoruz. Avrupa'da çoğu ülke dizel araçlara yönelik yasak kararlarını peş peşe açıklamaya başladılar. Ülkemizde şimdilik dizelin geleceği ile ilgili bir karar alınmış değil. Yalnız dizel yakıta çoğu markada yavaş yavaş yüzünü çevirmeye başladı. Emisyon skandalları da bazı markalara bilindiği üzere  pahalıya mal oldu. Bu konu üzerinde ayrıca bir yazı yazılması gereken ciddi bir konu. Son olarak daha az yakıt tüketimi ile ilgili sürücülerin neler yapabileceğine dair bir takım ip uçlarını sizlerle paylaşarak yazımızı sonlandırıyoruz. 

Yakıt tüketimini en aza indirmek için pratik bilgiler

Aracınızı rölantide ısıtma yapmayın

Aracınızla ani fren ve kalkıştan kaçının

Aracınızla yokuş aşağı giderken gaza dokunmayın

Aracınızda yer alan fazla ağırlıklardan kurtulun. Örneğin stepne yerine lastik tamir kiti (hava spreyi gibi) taşımak daha mantıklı olacaktır.

Üreticinin tavsiye ettiği lastik ebatlarını kullanmakta yarar var.

Aracınızın bakımlarını zamanında yaptırın.

Hava ve yakıt filtresini her bakımda değiştirilmesi gereken parçalardan.

Vitesi mümkün olduğunca boşa almayın

Sık sık camları indirip kaldırmayın, Sis farlarınızı zorunlu olmadıkça yakmayın

Aracın klimasını gerek duymadıkça kullanmayın. Klima kullanmak yakıt tüketimini yüzde 3 oranmında arttıracaktır.

Açık camlar km/saat hızda yüzde oranında daha fazla yakıt tüketimine neden olur.

Lastik hava basıncını fabrika verilerine göre ayarlamak gerekiyor. Doğru hava basıncı yüzde 5 tasarruf etmenizi sağlayacaktır.

Düz yolda ara ara ayağınızı gazdan çekin, araç kendi kuvvetiyle yol alsın. Yakıt tüketiminde çok fark edecektir.

Camları açmanız gerekiyorsa daha az yakıt tüketimi için 2 parmaklık aralık kalmalıdır.

Aracınızda start-stop özelliği varsa yoğun trafikte ve ışıklarda açık tutun

Uzun yolda hız sabitleyici (cruise control) kullanılmalı

Gaz pedalına olabildiğince az basmakta fayda var. Yakıt konusunda gaz pedalı kritik öneme sahip. Dur-kalklar esnasında gaz pedalına çok basmayın

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası