makine mühendisi devlet maaşları / Mühendis Maaşları En Düşük ve En Yüksek Mühendis Maaşı Ne Kadar? - Son Haberler - Milliyet

Makine Mühendisi Devlet Maaşları

makine mühendisi devlet maaşları

Makine Mühendisi Maaşları Ne Kadar Oldu?

Makine mühendisliği özellikle erkek öğrencilerin ilgi duyduğu ve merak ettiği bir meslek alanıdır. Tercih listelerinde de ilk sıralarda yer alan makine mühendisliği hakkında ayrıntılı pek çok bilgiye sizler için yer verdik.

Tercihiniyap Forum Tekrar Aktif Tıklayın

Her mesleğin, her işin ne kadar kazandırdığı ülkemizde genellikle merak edilir ve bu merak sonucu ya sözlü olarak o meslek mensuplarına ya da internete A mesleğini yapanlar ne kadar kazanıyor gibi sorular sorulur. Bu soruların muhatapları genellikle bu davranışları hoş karşılamasa da nezaketen cevap verir fakat insanlara ne kadar kazandıklarını sormak kaba bir harekettir.

Buna çözüm olarak internetten bu bilgiyi araştırmak, merak gidermek daha sağlıklı sayılabilecek bir yöntemdir. İşte bu mantıkla hareket ederek hem merak eden okuyuculara hem de o mesleği yapmaya düşünenlere meslek gruplarının maaş bilgilerini derleyerek yayımlıyoruz. Bu içeriğimizde makine mühendisi maaşları üzerine bilgi edinebileceksiniz.

Gemi İnşaatı ve Gemi Makineleri Mühendisi Maaşları Ne Kadar?

MAKİNE MÜHENDİSİ KİMDİR? NASIL MAKİNE MÜHENDİSİ OLUNUR? NE İŞ YAPAR?

Bir mesleğin maaş bilgisinden önce o meslek mensubunun ne iş yaptığını da incelemek yerinde olacaktır. Her türlü makinenin, mekanik tasarım ürününün tasarlanmasından çalışır durumda olmasına kadar görev yapan, bu alanda teknoloji ve ürün geliştiren mühendislere makine mühendisi denir ve yaptıkları işler, görevler de şöyle sıralanabilir:

  • Mekanik ve termal cihazlarda yaşanan problemleri analiz etmek ve nasıl çözüleceği konusunda yardımcı olmak
  • Mekanik ve termal cihazların dizaynı için AutoCAD ve Solidworks gibi bilgisayar destekli programları kullanmak
  • Tasarladıkları makinelerin prototipinin geliştirmek ve test etmek
  • Test sonuçlarını analiz ederek değişiklik gerekiyorsa yapmak
  • Makinenin çalışma anındaki kontrollerini gerçekleştirmek
  • Çalışılan kuruluşun taleplerine göre proje üretmek ve üretilen projenin kalite standartlarına uygun olarak ve zamanında gerçekleşmesine yönelik denetim yapmak
  • Kendisine bağlı olan destek personelinin denetimini gerçekleştirmek, koordinasyonunu sağlamak

Makine mühendisi olmak isteyen bir bireyin öncelikle makine mühendisliği bölümü mezunu olması gerekmektedir. Akabinde eğer çalışmayı düşündüğü yer kamu kurumu ise KPSS’ye girerek çalışmayı düşündüğü kamu kurumunu kazanmasına yetecek puan alması gerekmektedir. Eğer ki özel sektörde çalışmayı düşünüyor ise özel sektörde bu alanda hizmet veren firmalara, şirketlere başvuru yaparak yeterli bulunması durumuna göre işe alınmayı beklemesi gerekmektedir.

 

makine muhendisi ne is yapar 1

MAKİNE MÜHENDİSİ MAAŞLARI DEVLETTE NE KADAR OLDU?

Makine mühendisi maaşları için şöyle listelenebilir:

Yeni başlayan Makine Mühendisi Maaşları: Türk Lirası

Bu listemizde makine mühendislerinin eline geçen yani net maaşları verilmiştir. Bazı ortamlarda maaşların bu rakamlardan oldukça yüksek olduğu yazılmakta, dile getirilmektedir. Bu aradaki fark brüt ve net maaş arasındaki farktan kaynaklanmaktadır. Makine mühendisleri brüt olarak burada verdiğimiz rakamlardan fazla para kazanmaktadırlar fakat SGK primleri, gelir vergisi gibi kesintiler sonucunda eline geçen rakamlar bu civarda net rakamlardır. Rakamların aralık olmasının nedeni ise çocuk ve aile yardımı, AGİ, çalışılan kurumdan alınabilecek ek ödenekler nedeni ile oynaklık gösterebilmesidir. Özetle yeni başlayan bir makine mühendisi kamuda yaklaşık olarak TL civarlarında maaş almaktadır

MAKİNE MÜHENDİSİ MAAŞLARI ÖZEL SEKTÖRDE NE KADAR OLDU?

Her meslekte olduğu, olabileceği gibi yeni başlayan noktasında makine mühendisleri de özel sektörde asgari ücret ve civarı maaş alarak işe başlamaktadırlar. Asgari ücretin TL olması ile yeni başlayan makine mühendisi maaşı özel sektörde TL dolaylarında olacaktır diyebiliriz. Tabi ki yine her meslekte geçerli olduğu gibi makine mühendisi olarak da tecrübe kazandıkça, iş bilgisi ve donanım arttıkça maaşları yıllar içerisinde devlettekinden daha fazla artacaktır.

Makine mühendisi kaç saat çalışır?

Haftalık çalışma süresi ara dinlenmeleri hariç en fazla 45 saattir. Kısmi süreli (part time) çalışma ise haftada ortalama 25 saattir.

Yazımızı Puanlamak İster misin?

Tarım Makineleri ve Teknolojileri Mühendisi Maaşları Ne Kadar?

Mühendislik başlı başına zor bir meslektir. Gerekli eğitimleri aldıktan sonra mühendisliğin pek çok dalından birini seçmek mümkündür. Bunlardan biri de tarım makineleri ve teknolojileri mühendisliğidir. Bu yazımızda tarım makineleri ve teknolojileri mühendisi maaşları ne kadar, çalışma şartları nelerdir, çalışma saatleri ne kadardır, tarım makineleri ve teknolojileri mühendisi olmak için ne yapmak gerekir gibi soruları cevapladık.

Tercihiniyap Forum Tekrar Aktif Tıklayın

Zirai alanda kullanılacak olan her türlü mekanizmanın ve teknolojinin tasarımı, üretimi, geliştirilmesi ve işler hale getirilmesi için proje oluşturan, fikir geliştiren, bu konularda araştırmalar ve çalışmalar yapan mühendislere tarım makineleri ve teknolojileri mühendisi denir.

Tarım Makineleri Önlisans İçin Kaç Net Gerekir

TARIM MAKİNELERİ VE TEKNOLOJİLERİ MÜHENDİSİ ÇALIŞMA ŞARTLARI NASILDIR? ÇALIŞMA SAATLERİ NE KADAR?

Tarım makineleri ve teknolojileri mühendislerinin çalışma şartları kamuda ve özel sektörde farklılık göstermektedir. Öncelikle özel sektörden bahsetmek gerekirse özel sektörde hangi işi yaparsanız yapın başlangıçta biraz yorulmanız ve acı çekmeniz olasıdır. Tarım makineleri ve teknolojileri mühendisliği için de bu durum farklı değildir. Başlangıçta düşük ücret, fazla mesai, yetersiz haklar ile işe başlama olasılıkları yüksektir fakat her mühendislikte olduğu gibi zamanla tecrübe kazanıldıkça şartlar olumlu yönde değişir.

Kamuya ne yazık ki çok fazla alım olmamaktadır fakat eğer alım olursa ve tarım makineleri ve teknolojileri mühendisleri mühendis statüsünde kamuya atanırlarsa fena denmeyecek bir seviyede çalışmaya başlarlar ve çalışma şartları pek çok açıdan iyi düzeydedir. Kamuda mühendislerin özlük hakları fena değildir, maaşlar ve çalışma saatleri de iyi denecek durumdadır.

Hangi sektörde olursa olsun tarım makineleri ve teknolojileri mühendisleri yaptıkları işte proje üretim sürecinde ofis, büro ortamında, masa başı bir iş yürütürken üretim süreçlerinde ise üretim yapılan ortamlarda bulunurlar.

Mesai saatleri noktasında da tarım makineleri ve teknolojileri mühendisleri kamuda mühendis olabilmişler ise haftalık 40 saatlik tüm kamu görevlilerinin çalışmak zorunda olduğu kadar mesai saatine sahiptir ve bunu haftanın 5 gününe bölerek çalışırlar, hafta sonları tatildir. Özel sektörde ise haftalık mesai saatleri bundan biraz daha fazladır, günde 10 saat dolaylarında mesailer ile haftada 6 gün çalışılması olasıdır.

tarim makineleri ve teknolojileri muhendisi calisma saatleri ve sartlari

TARIM MAKİNELERİ VE TEKNOLOJİLERİ MÜHENDİSİ OLMAK İÇİN NE YAPMAK GEREKİR?

Ülkemizde veya dünyanın herhangi bir yerinde bir işi yapmak isteyen kişi o meslek konusunda yeterlilik taşımalıdır. Bu yeterlilik bazı işlerde usta çırak ilişkisi ile ilerleyebilmekte iken birçok meslek için bir sertifikanın veya diplomanın olması gerekmektedir. Özellikle mühendislik söz konusu olduğunda adayların lisans derecesinde diploma sahibi olmaları gerekmektedir. Her mühendislikte kendi branşının mezuniyet şartı aranır ve tarım makineleri ve teknolojileri mühendisi olmak için de tarım makineleri ve teknolojileri mühendisliği lisans programı mezunu olunması gerekmektedir.

Yine tahmin edileceği üzere sadece mezun olmak bir mesleği yapmaya yetmeyecektir. Tarım makineleri ve teknolojileri mühendisliği mezunu olduktan sonra eğer özel sektörde bir iş yapılması planlanıyor ise adayların bu alanda faaliyet göstererek tarım makineleri ve teknolojileri mühendisi istihdam eden firmalara başvuru yaparak işe kabul edilmeyi beklemeleri gerekmektedir. Kamuda eğer alım olursa adayların o alımlara başvuru yapmasına yetecek KPSS puanlarının olması gerekmektedir.

ÖZEL SEKTÖRDE TARIM MAKİNELERİ VE TEKNOLOJİLERİ MÜHENDİSİ GELİRLERİ NE DURUMDA?

Yukarıda dile getirdiğimiz gibi özel sektörde tarım makineleri ve teknolojileri mühendislerinin başlangıç seviyesinde hem çalışma şartları ve saatleri iyi değildir hem de maaşlar düşüktür. TL dolaylarında bir maaş ile işe başlama ihtimalleri yüksektir. Sonraki süreçte kendilerini ispatladıkça, mesleki becerileri arttıkça tabi ki daha fazla kazanmaktadırlar. Bu söylediğimiz rakamların üzerinde başlangıç seviyesinde maaş alınan firmalar ve alabilen mezunlar olsa da ortalamada maaşlar bu civarlardadır.

KAMUDA TARIM MAKİNELERİ VE TEKNOLOJİLERİ MÜHENDİSİ MAAŞLARI NE KADAR OLDU?

Yine yukarıda belirttiğimiz üzere kamuya tarım makineleri ve teknolojileri mühendisi alımı yok denecek seviyede olsa da kamuya atamaları gerçekleşmesi halinde kamudaki tüm alan mühendislerinde olduğu gibi mühendis pozisyonunda görev yapmaya başlarlar. Kamuda da mühendis statüsünde yer alan personellerin maaşları genel olarak tektir ve aşağıdaki gibi maaş almaktadırlar.

Yeni başlayan Mühendis Maaşları: Türk Lirası

Kamuda mühendis maaşları aşağı yukarı böyle olduğu için yeni başlayan tarım makineleri ve teknolojileri mühendisi de kamuya mühendis olarak atanması halinde 21 bin Türk Lirası dolaylarında bir maaş ile işe başlayacaktır.

DGS Tarım Makineleri ve Teknolojileri Mühendisliği Taban Puanları

Buradaki rakamlar ile ilgili olarak bu rakamlar mühendislerin net maaş rakamlarıdır. Genelde piyasada bundan TL daha yüksek mühendis maaşları bilgileri dolaşmaktadır fakat o rakamlar mühendislerin brüt kazançlarıdır. Gelir vergisi, emeklilik ve sağlık primleri kesintileri olduktan sonra mühendislerin net maaşları bu rakamlara denk gelmektedir.

2 yıllık tarım makineleri mezunu ne iş yapar?

Bünyesinde yer aldıkları kamu kurumları ya da özel kuruluşlarda tarım makinelerinin üretimi aşamasında yer alabilirler. 

Yazımızı Puanlamak İster misin?

Asgari ücret günlük net tutar nedir?

Asgari ücret ne kadar oldu ? Ne kadar arttı? Asgari ücrete yüzde kaç zam geldi?Asgari ücret ne kadar oldu ? Ne kadar arttı? Asgari ücrete yüzde kaç zam geldi?

maaşı ne kadar

Etiketler :
İşin Olsa">

Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) enflasyon rakamlarının açıklamasından sonra çeşitli meslek gruplarının maaşının ne olduğu merak konusu oldu. Merak edilen meslek gruplarından biri olan Mühendis maaşı yeni zamla birlikte ne kadar oldu? Ek zam oranı yüzde kaç oldu?

Enflasyon verilerinin açıklanmasıyla birlikte zam memurlar tarafından yeterli bulunmayıp ek zam talep edildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kabine Toplantısı sonrası yeni dönem zammı müjdesini verdi. Peki, Mühendis maaşı  yılında ne kadar oldu? Zamla Mühendis maaşları ne kadara yükseldi?

Mühendislik Ana Dalları Nelerdir?

Mühendis Olma Şartları Nelerdir?

Kamu ve Özel sektörde Mühendis olabilmek için öncelikle 4 yıllık lisans seviyesinde mezun olunması gereklidir. Ayrıca Kamu da memur olmak isteyenlerden Geçerlilik süresi dolmamış olan KPSS'den P3 puan türünden en az 70 puan almış olmak şartı aranacaktır.

Genel olarak ise Sayılı Devlet Memurları kanunun maddesindeki şartlar aranacak.

Ocak Sonrası Mühendis Maaşları Ne Kadar Oldu ?

Memur maaşları çok merak edilen konulardan birisidir. Devlet memuru atamalarında  yılı Maaşları belli oldu. Ocak ayından sonra Asgari ücrete de yapılan zamlar sonrası diğer meslek dallarına da Ek zam yapıldı. Bu kapsamda Kamuda görev yapan Mühendisler en az ,72 TL Maaş almaktadırlar.

Özel sektörde ise maaşlar değişiklik göstermektedir. 

Özel Sektör'de En Düşük ve En Yüksek Mühendis Maaşları?

Özel sektörde mühendislik alanında farklı anlaşmalar ile Mühendis maaşları çııkabilmektedir. Buna göre Özel sektörde iş Yapan Mühendisler,

En Düşük TL

En Yüksek TL almaktadır.

Kamu'da En Düşük ve En Yüksek Maaşlar Ne Kadar?

a) Hizmet Yılı 5 yıldan az olanlar ,72 TL

b) Hizmet Yılı 5 Yıldan 10 Yıla Kadar Olanlar ,53 TL

c) Hizmet Yılı 10 Yıldan 15 Yıla Kadar Olanlar ,10 TL

d) Hizmet Yılı 15 Yıldan 20 Yıla Kadar Olanlar ,08 TL

e) Hizmet Yılı 20 Yıldan Fazla Olanlar ,38 TL

Güncelleme Tarihi: 09 Nisan ,

Yorumunuz Onaylanmak Üzere Gönderildi

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası