kaşıntıya iyi gelen bitkisel yağlar / Alerjik kaşıntıya iyi gelen, hemen geçiren 11 bitkisel çözüm yöntemi - Mavi Kadın

Kaşıntıya Iyi Gelen Bitkisel Yağlar

kaşıntıya iyi gelen bitkisel yağlar

Doğal Yöntemlerle Alerjik Kaşıntı Nasıl Geçer?

Kaşıntı vücudun herhangi bir noktasında pek çok sebeple meydana gelebilir. Kaşıntı hissedilen yerde bazen ağrı bazen de kabarcıklar oluşabilir. Kaşıntıya neden olan faktörler incelendiğinde pek çok madde sıralanır. Strese bağlı kaşıntılar yaşanabildiği gibi, bir besine ya da maddeye karşı oluşan alerjiden kaynaklı kaşıntılar da dikkat çeker.

Alerjik Kaşıntıya Ne İyi Gelir?

  • Maden suyu
  • Limon suyu
  • Aloe vera
  • Karanfil yağı
  • Limon
  • Kırlangıç otu
  • Papatya suyu
  • Hindistan cevizi yağı
  • Avokado kabuğu
  • Yeşil çay
  • Yulaf samanı
  • Siyah üzüm çekirdeği
  • Lavanta
alerjik kaşıntıya ne iyi gelir

Alerjik kaşıntının en doğru kaynağına ulaşmak elbette konunun uzmanı bir hekimden destek almakla mümkündür. Deri alerjileri ve tedavi yöntemleri için dermatologlardan randevu alabilirsiniz.

Vücutta kaşıntı sebebi olan hastalıklar arasında en sık rastlananı deri rahatsızlıklarıdır. Alerjik kaşıntı nedenleri nelerdir sorusundan yola çıkılarak araştırma yapıldığında ilaç, lateks veya besin alerjisi, mevsim alerjileri, alerjik egzama gibi rahatsızlıklar karşımıza çıkar; bu hastalıklarda birçok farklı semptom da ortaya çıkabilmektedir.

Kaşıntının alerjik olduğu nasıl anlaşılır derseniz bu sorunun net ve tek bir cevabı yoktur. Özellikle spesifik bir şeyi yedikten ya da bir şeye maruz kaldıktan sonra bariz şekilde kaşıntı oluyorsa; ancak alerji durumu netleşebilir. Bu durumu en net şekilde saptamak için alerji testi de yaptırabilirsiniz. Alerjik kaşıntıya hangi krem iyi gelir diye merak ediyorsanız bu soru da alerji tipinin ve kişinin vücut özelliklerine göre değişecektir; tüm ilaç kullanımlarında mutlaka doktor görüşüne başvurmalısınız.

alerjik kaşıntıya ne iyi gelir

Her yaşta alerjik kaşıntı oluşma ihtimali vardır. Alerji kaşıntı için bitkisel çözüm ve uzman doktor kontrolünde medikal destek önerilir. Cilt hastalıkları doktorunuz ya da aile hekiminiz tarafından verilen ilaçların düzenli kullanımı sonucunda alerjik kaşıntı iyileştirilebilir. Alerjinin yeniden meydana geldiği dönemlerde önerilen merhem ya da ilaçlar kullanılmalıdır.

Şimdi bu satırlarda alerjiye kaşıntıya ne iyi gelir sorusunun bitkisel çözümlerine değineceğiz. Kaşıntılı alerjiye ne iyi gelir diyenler kaşıntıyı giderecek etkili yöntemlerle tanışacak. Pek çok kişinin sık sık aklına takılan alerji ve kaşıntıya ne iyi gelir endişesi şimdi bu sayfada açıklığa kavuşacak.

Sağlıkta en doğru tedavi yöntemleri ve kesin sonuçlar için mutlaka alanında uzman bir doktora başvurunuz. Tavsiyelerimiz hafif şiddetteki rahatsızlıklar için evde geçici bitkisel öneriler içerir. Reçete niteliği taşımaz. Sağlıklı günler dileriz…

Alerjik Kaşıntıya Ne İyi Gelir? 13 Bitkisel Çözüm

Aşağıdaki yöntemleri denemeden önce doktor onayı alınız; ilgili ürüne karşı alerjiniz olmadığından emin olunuz. Kesin tedavi yöntemleri için uzman doktor görüşü alınız.

1) Maden Suyu

Vücuttaki alerjik kaşıntıya ne iyi gelir diyenler, buzdolabındaki maden suyuyla kaşıntıya iyi gelebilir. Maden suyu, mineral kaynağıdır ve ciltte oluşan kaşıntılar için tercih edilebilir. Toza, baharata ya da herhangi bir besine karşı duyulan hassasiyet sonrasında maden suyu, bir miktar suyla karıştırılıp bölgeye sürülür. Maden suyu ve su karışımı, kaşıntının olduğu bölgeyi rahatlatabilir.

İlginizi çekebilir: Maden Suyu Faydaları, Cilde Faydaları – Çok Şaşıracağınız Bilgiler

maden suyu

2) Limon Suyu

C vitamini kaynağı olan limon, antioksidan bir besindir. Limon suyu, ciltte oluşan alerjik kaşıntıyı giderme konusunda etkili olabilir. Kaşıntıyı gidermek için bir miktar limon suyunu sodayla karıştırmalısınız.

Karışımı bir pamuk yardımıyla, kaşınan yere sürüp masaj yapabilirsiniz. Kaşıntıya ne iyi gelir evde ne yapabilirim diyenler için her evde bulunan limondan faydalanmak pratik bir yöntemdir.

İlginizi çekebilir: Limonlu Suyun Faydaları Nelerdir?

limon suyu

3) Aloe Vera

Cilt rahatsızlıkları söz konusu olduğunda ilgileri üzerine toplayan aloe vera, alerjiye bağlı oluşan kaşıntı ve kızarıklıkları gidermeye yardımcıdır. Aloe verayı kaşıntı durumunda kullanmak için jelini tercih edebilirsiniz. Aloe veranın suyunu çıkarıp kaşınan bölgeye masaj yoluyla sürebilirsiniz. Vücutta kaşıntı nedenleri araştırıldığında ortaya egzama çıktıysa aloe vera özellikle önerilen doğal çözümler arasındadır.

İlginizi çekebilir: Aloe Vera Suyunun Sizi Hayrete Düşürecek 8 Faydası

aloe vera

4) Karanfil Yağı

Karanfil yağı, ciltte meydana gelen kabarcıklar ve kaşıntı durumunda tercih edilen bir bitkisel yağdır. Karanfil yağının uygulanması, deri üzerindeki kaşıntı hissini giderebilir. Pamuk yardımıyla karanfil yağını kaşınan bölgeye sürün ve dairesel hareket çizerek masaj yapın.

İlginizi çekebilir: Karanfil Yağı Faydaları Nelerdir? Ne İşe Yarar?

karanfil yağı

5) Yulaf

Yulaf, kaşıntıyı doğal yöntemlerle iyileştirmek için kullanılabilir. Peki ama nasıl? Yulafı bir miktar suyla karıştırın ve lapa kıvamına getirin. Hazırlanan yulaf lapasını kaşınan bölgeye sürün. En az 5 dakika kadar lapanın cildinizde kalmasını sağlayın.

İlginizi çekebilir: Yulaf Ezmesi Faydaları Nelerdir?

yulaf

6) Kırlangıç Otu

Kaşıntı problemine bitkisel bir destek arıyorsanız; kırlangıç otundan faydalanabilirsiniz. Kırlangıç otunu aktardan temin edip suyunu kaynatmanız önerilir. Soğuyan kırlangıç otu suyunu, pamuk üzerine dökün ve kaşınan bölgeye masaj yoluyla yedirin. Eğer sırt ve bacak gibi geniş bölgelerde kaşıntı meydana geliyorsa, bir bez yardımıyla bu suyu cildinize yedirin.

kırlangıç otu

7) Papatya Suyu

Papatya suyu, cildi rahatlatan kan dolaşımını hızlandıran faydalı bir sudur. Papatya tanelerini sıcak suda kaynatıp soğutarak kaşıntı için kullanabilirsiniz. Alerjik kaşıntı ve kabarma nasıl geçer diyorsanız papatya suyu size iyi gelebilir.

Şayet kaşıntı durumunda elinizde papatya taneleri yoksa papatya çayını da kullanabilirsiniz. Antioksidan etkiye sahip olan bu bitki sayesinde kaşıntı kızarma ve kabarmaları önlemiş olursunuz. Sinirsel kaşıntı belirtileri yaşıyorsanız papatya çayını içmeniz de sizi bir nebze rahatlatabilir.

İlginizi çekebilir: Papatya Çayının Faydaları Nelerdir? Neye İyi Gelir? Ne İşe Yarar?

papatya suyu

8) Hindistan Cevizi Yağı

Alerjik kaşıntıya ne iyi gelir bitkisel olarak şöyle hoş kokulu bir öneri var mıdır diyenleri buraya alalım. Cilt hasarlarında oldukça etkili sonuçlar veren Hindistan cevizi yağı, alerjiden dolayı yaşanan kaşıntı için de etkili olabilir. Hindistan cevizi yağından bir parça alıp kaşınan yüzeye sürün. Yağın bir süre cildinizde kalmasını sağlayın.

Eğer güneşe, toza ya da farklı bir duruma karşı alerjiniz varsa, Hindistan cevizi yağını güne başlarken nemlendirici olarak kullanabilirsiniz.

İlginizi çekebilir: Hindistan Cevizi Yağı Faydaları, Mucizevi Etkileri

hindistan cevizi yağı

9) Avokado Kabuğu

Hücrelerin yenilenmesine yardım eden avokado kabuğu, kaşıntı durumunda fayda sağlayabilir. Avokado kabuğunu kaşınan bölgeye kapatın ve bir süre bekleyin. Eğer avokado kabuğunu soğuk bir şekilde uygularsanız daha hızlı sonuç alabilirsiniz.

İlginizi çekebilir: Avokado Maskesi, Tüm Ciltler İçin 5 Tarif, Cilde ve Saça Faydaları

avokado kabuğu

10) Yeşil Çay

Alerjik kaşıntı için önerilen bitkisel tavsiyelerden bir diğeri de yeşil çaydır. Gün içinde sağlıklı beslenmek için demlediğiniz poşet yeşil çayı, bu defa alerjik kaşıntı için demleyin. Poşeti biraz sulu bırakacak şekilde minik bir kaseye alın ve bu kaseyi de buzdolabında bekletin.

Yeşil çay poşeti soğuduğunda, alerjik kaşıntının hissedildiği bölgelere masaj yaparak bu çayı sürün. Yeşil çayın cildi rahatlatma, kızarıklığı giderme etkisi olduğu için alerjik kaşıntının da dinmesini sağlayabilir.

Demlenen yeşil çay suyunu da soğutup el ve ayaklarda oluşan kaşıntı için kullanabilirsiniz. Ellerinizi ve ayaklarınızı bu suda bekletebilirsiniz.

Bunun için sadece kaşıntıyı gidermek adına kullanacağınız bir kap seçin. Demlenen yeşil çayı bu kap içine dökün ve buz küpleri de ilave edin. Alerjik kaşıntının dinmesi için soğuk uygulama yapabilirsiniz. Yeşil çayın içinde yer alan mineraller, kaşıntıya neden olan durumları iyileştirebilir.

yeşil çay

11) Yulaf Samanı

En iyi kaşıntı ilacı tabii ki doktorunuzun önerisine göre belirlenir; ancak bir uzman olan İbrahim Saraçoğlu’nun tavsiyesine de kulak verilebilir. Alerjik kaşıntıya ne iyi gelir Saraçoğlu tarafından masaya yatırılan bir soru olmuştur ve yulaf samanını önermektedir.

Yulaf samanını suda 5 dakika kaynatın. Ilımış yulaf samanı suyunu 12 saat boyunca kaşıntılı bölgelere pamukla uygulayarak kullanabilirsiniz. Yulaf samanının yeşile kaçan renkte olmasına dikkat etmenizde fayda vardır.

yulaf samanı

12) Siyah Üzüm Çekirdeği

Egzama ve sedefe bağlı kaşıntılarda siyah üzüm çekirdeğini tüketebilirsiniz. Öğle ve akşam yemeklerinden yarım saat sonra bir tatlı kaşığı siyah üzüm çekirdeğini ezerek 1 kase yoğurtla karıştırıp tüketebilirsiniz.

siyah üzüm çekirdeği

13) Lavanta

1 tatlı kaşığı lavantayı 15 dakika kısık ateşte kaynatın. Akşam yemeğinden sonra içiniz. Lavanta özellikle polen mevsiminde alerjik kaşıntıları yaşayanlara önerilmektedir.

alerjik kaşıntıya ne iyi gelir

En doğru bilgiler ve sağlıklı sonuçlar için uzman doktor desteği alınız. İçeriğimizde yer alan bilgiler reçete niteliği taşımaz.

Vitiligo Tedavisi: 10 Bitkisel Çözüm

Siğile Ne İyi Gelir? Evde 10 Doğal Tedavi

Vücudunuzu Arındıracak 20 Antioksidan Besin

Saç Egzaması Nasıl Geçer? Evde 8 Bitkisel Çözüm

Homeopati Nedir? Hangi Hastalıkları Tedavi Eder?

Alerjik kaşıntıya iyi gelen, hemen geçiren 11 bitkisel çözüm yöntemi

Alerjik kaşıntı; yanlış beslenme ve hava kirliliği gibi çevresel etkenler, kullanılan ilaçların yan etkisi gibi nedenlerden dolayı meydana gelebilmektedir. Bazı besinler tüketildikten sonra da kişide alerjik kaşıntı görülebilir. Alerjik kaşıntının geçmesi için cildiye doktorunun veya eczacının önereceği krem ve ilaçları kullanabilir yahut aşağıda bildireceğimiz karbonat, elma sirkesi, nane yağı, bal gibi doğal yöntemler ile kaşıntıya şifa bulabilirsiniz… Alerjik kaşıntı şu belirtilerle beraber görülebilir:

ALERJİK KAŞINTI BELİRTİLERİ NELERDİR?

Alerjik kaşıntıya şu belirtiler eşlik edebilir:

  1. Alerjik kaşıntının ana belirtisi cildin çeşitli yerlerinde kaşıntı olmasıdır.
  2. Ciltte kızarma
  3. Deride kabarmalar
  4. Ciltte döküntü
  5. Yama şeklinde lekeler
  6. Dudak, yüz ve dilde şişme

ALERJİK KAŞINTI NEDEN OLUR?

  1. Genetik. Ailenizde alerjik kaşıntı öyküsü varsa bu durum sizde de görülebilir.
  2. Tüketilen besinlere bağlı olarak vücutta bir takım gıda alerjileri baş gösterebilir. Özellikle de kuruyemişler ve meyveler vücutta alerjiye sebep olan yaygın besinler arasındadır.
  3. Alerjiye sebep olan bir diğer madde ise solunum yoluyla alınan bu şekilde vücuda giren maddelerdir. Bu maddelerin başında polenler, parfüm, çiçek vb. gelmektedir. Bu tür maddeler vücuda solunum ile girer ve alerjik kaşıntıya yol açar.
  4. Alerjik kaşıntının bir diğer sebebi ise kontakt dermatit olabilir. Kontakt dermatit deride fiziksel temas ile oluşan döküntülerdir ve bu alerjik kaşıntıya yol açmaktadır.
  5. Şampuanlar, vücut kremleri, vücut spreyler, lateks (yoga matlarında ve spor sutyenlerinde kullanılır ) ve spandeks (spor giyiminde kullanılan maddeler) yaygın alerjenlerdir.

ALERJİK KAŞINTI NASIL GEÇER?

Alerjik kaşıntının geçmesi için Cildiye doktoruna gidip doktorun verdiği antihistaminik ilaç ve kremleri kullanabileceğiniz gibi doğal yöntemlere de başvurabilirsiniz. Alerjik kaşıntı, mutfağınızda bulunan karbonat, limon suyu ve bal gibi malzemeleri kullanarak geçebilir. Aşağıda bildireceğimiz yöntemlerden dilediğinizi uygulayabilirsiniz:

KARBONAT

Karbonat alkali bir maddedir. Alerjiden dolayı hasar görmüş bölgenin pH değerini eski haline getirmeye yardımcı olur, kaşıntıyı giderir. Bir yemek kaşığı karbonata biraz su ekleyip macun kıvamına getirin. Bu macunu kaşınan bölgeye sürüp yarım saat bekleyip yıkayın.

ELMA SİRKESİ

Elma sirkesi birçok cildi hastalığı için yüzyıllardır kullanılagelmiştir. Güçlü antimikrobiyal ve antienflamatuar özelliklere sayesinde alerjinin neden olduğu kaşıntıya şifa olur.

Bunun için 1 bardak ılık suyun içine 1 yemek kaşığı elma sirkesini ekleyip güzelce karıştırın. Ardından bir parça pamuğu bu karışımın içine batırıp cildinizde kaşınan yere sürün. Sürdükten sonra kuruması için 15-20 dakika kadar bekleyin. Bekleme süresi dolduktan sonra bölgeyi temiz su ile yıkayın. Bu yöntemi kaşıntı geçene kadar günde 2 defa düzenli olarak uygulayın.

SOĞUK KOMPRES

Soğuk kompres de alerjinin neden olduğu kaşıntıyı dindirmeye yardımcı olacaktır. Buzluktan buz küplerini çıkarıp temiz bir beze sarın. Bunu kaşınan yere tutun.

NANE YAĞI

Nane yağının içeriğinde bulunan mentolün en belirgin özelliklerinden birisi iltihap sökücü etkisinin olmasıdır. Bu yüzden cildinizde kaşıntılı olan döküntülerin üzerine nane yağı uygulaması yapmanız faydalı olacaktır. Bunun için 1 tatlı kaşığı zeytinyağı, hindistancevizi ya da jojoba yağı ile 5-8 damla nane yağını karıştırın. Hazırladığınız bu karışımı kaşıntı olan bölgeye sürün. Sürdükten sonra ciltte 40-60 dakika bekletmeniz gerekmektedir. Bu süre dolduktan sonra bölgeyi su ile yıkayın. Bu uygulamayı her gün 3-4 defa tekrarlamaya özen gösterin.  Kısa süre içinde ciltteki kaşıntının geçtiğini fark edeceksiniz çünkü nane yağında bulunan mentolün ciltteki kaşıntıyı anında rahatlatan bir etkisi bulunmaktadır.

ALOE VERA JEL

Aloe vera jel alerjik cilt kaşıntılarına doğal çözümdür. Bunun için aloe vera yaprağını uzunlamasına kesip içerisindeki jeli çıkarın. Çıkardığınız bu jeli cildinizde kaşıntı olan bölgeye direkt olarak sürüp 30 dakika bekletin. Sonrasında su ile bölgeyi durulayın. Bu yöntemi birkaç gün boyunca günde 3 defa tekrarlayın.

HİNDİSTAN CEVİZİ YAĞI

Özellikle bebek ve çocuklarda ciltte görülen alerjileri geçirmek için başvurulması gereken doğal yöntemlerden birisi Hindistan cevizi yağıdır. Hindistan cevizi yağında bulunan orta zincirli yağ asitleri cildi nemlendirme konusunda oldukça etkilidir. Ek olarak, içeriğinde bulunan iltihap sökücü ve analjezik etkiler ciltteki birçok problemi tedavi etmeye yardımcıdır. Bunun için küçük bir cezvenin içine 1 tatlı kaşığı hindistancevizi yağı alıp kısık ateşte ısıtın. Isındıktan sonra cildinizde kaşıntı olan bölgeye sürün. Cildinizde 30 dakika beklettikten sonra suyla yıkayıp kurulayın. Bu yöntemi cildinizdeki kaşıntı geçene kadar günde 3-4 defa tekrarlamalısınız.

YULAF EZMESİ

Yulaf ezmesi anti-inflamatuar ve antioksidan özellikler ile alerjik reaksiyon nedeniyle kaşıntılı cilt için harika bir çözümdür. Yulaf ezmesini akşamdan sudan bekleyip yumuşamaya bırakın. Ertesi sabah suyunu süzüp yulaf ezmesini blenderdan geçirip kaşınan yere sürün. 20 dk. bekletip yıkayın.

ÇAY AĞACI YAĞI

Çay ağacı yağının içeriği; iltihap ve mikrop karşıtı bileşenler ile doludur ve işte bu sayede ciltte meydana gelen kaşıntı dahil birçok probleme iyi gelmektedir. Çay ağacı yağı alerjinin neden olunduğuna kaşıntıya da şifa olabilir. 1 yemek kaşığı zeytinyağına 5-6 damla çay ağacı yağı katın.  Hazırladığınız bu karışımı direkt olarak kaşıntı olan bölgeye sürüp 45-60 dakika bekletin. Bekleme süresi dolduktan sonra bölgeyi su ile yıkayın. Bu uygulamayı düzenli olarak günde 3-4 defa tekrarlamalısınız.

ÇEMEN TOHUMU

Alerjik kaşıntıyı geçirmek için faydalı yöntemlerden bir diğeri de çemen tohumudur. Bunun için çemen tohumunu bir gece önceden ılık suda bekletin. Sabah çemen tohumunun suyunu süzün ve tohumları bir kaba alıp blenderdan geçirin. Hazırladığınız bu ezilmiş çemen tohumunu ciltte kaşınan yere sürüp kurumasını bekleyin. Kuruduktan sonra cildi ılık suyla yıkayıp kurulayın. Bu doğal yöntemi haftadaen az 3 defa uygulamaya özen gösterin.  

LİMON SUYU

Limon suyunun içeriğinde bulunan asetik ve sitrik asitler ciltte tahriş ve iltihap  önleyici özelliğe sahiptir. Dolayısıyla ciltte alerji sonucu meydana gelen kaşıntı ve iltihabı azaltmak için limon kullanabilirsiniz. Bunun için bir parça pamuğu limon suyuna batırın ve ardından ciltte kaşıntı olan bölgeye uygulayın. Eğer hassas cilde sahipseniz limon suyuna bir miktar su ekleyerek seyreltmelisiniz. Uyguladıktan sonra limon suyu ciltte kuruduktan sonra cildinizi soğuk su ile durulayabilirsiniz. Alerjik kaşıntıyı dindirmek için günde 2 defa bu yöntemi uygulamalısınız.

BAL

Balda mikrop ve iltihap karşıtı özellliklerin yanısıra nemlendirici bileşenler de yer alır. Bu yüzden cilde bal sürmek; ciltte kuruluk problemini, enfeksiyonları ve alerjik kaşıntıyı dindirecektir. Bunun için bir miktar balı mikrodalga fırında birkaç saniye ısıtın. Ardından bir parça pamuğu ılık bala batırıp ciltte kaşıntı olan bölgeye sürün. Sonrasında 10-15 dakika bekledikten sonra cildinizi ılık su ile durulayın.

Flowy Oils Uyuz, Kaşıntı Bakım Yağı +9 Yağ Içeren %100 Doğal Karışım Sprey Scabies Care Oil 50ml FLOWT50MLSPRAY132

Flowy Oils Uyuz, Kaşıntı Bakım Yağı +9 Yağ Içeren %100 Doğal Karışım Sprey Scabies Care Oil 50ml

Kurumsal Fatura

Hızlı Teslimat

Satıcı : FLOWY

Koleksiyona Ekle

19 saat 28 dakika içinde sipariş verirsen en geç yarın kargoda!

357 favori

  • 15 gün içinde ücretsiz iade. Detaylı bilgi için tıklayın.
  • Bu ürün FLOWY tarafından gönderilecektir.
  • İncelemiş olduğunuz ürünün satış fiyatını satıcı belirlemektedir.
  • Uyuz Bakım Yağı +9 Yağ İçeren %100 Doğal Karışım Sprey Scabies Care Oil 50ml
  • Bu üründen en fazla 20 adet sipariş verilebilir. 20 adetin üzerindeki siparişleri Trendyol iptal etme hakkını saklı tutar.
  • Kampanya fiyatından satılmak üzere 100 adetten fazla stok sunulmuştur.
  • Bir ürün, birden fazla satıcı tarafından satılabilir. Birden fazla satıcı tarafından satışa sunulan ürünlerin satıcıları ürün için belirledikleri fiyata, satıcı puanlarına, teslimat statülerine, ürünlerdeki promosyonlara, kargonun bedava olup olmamasına ve ürünlerin hızlı teslimat ile teslim edilip edilememesine, ürünlerin stok ve kategorileri bilgilerine göre sıralanmaktadır.

ÜRÜNÜN TÜM ÖZELLİKLERİ

Ürün Değerlendirmeleri

Henüz Yorum Yazılmamış.

Ürün Bilgileri

Flowy Oils Uyuz, Kaşıntı Bakım Yağı +9 Yağ Içeren %100 Doğal Karışım Sprey Scabies Care Oil 50ml

  • İncelemiş olduğunuz ürünün satış fiyatını satıcı belirlemektedir.
  • Uyuz Bakım Yağı +9 Yağ İçeren %100 Doğal Karışım Sprey Scabies Care Oil 50ml
  • Bu üründen en fazla 20 adet sipariş verilebilir. 20 adetin üzerindeki siparişleri Trendyol iptal etme hakkını saklı tutar.
  • Kampanya fiyatından satılmak üzere 100 adetten fazla stok sunulmuştur.
  • Bir ürün, birden fazla satıcı tarafından satılabilir. Birden fazla satıcı tarafından satışa sunulan ürünlerin satıcıları ürün için belirledikleri fiyata, satıcı puanlarına, teslimat statülerine, ürünlerdeki promosyonlara, kargonun bedava olup olmamasına ve ürünlerin hızlı teslimat ile teslim edilip edilememesine, ürünlerin stok ve kategorileri bilgilerine göre sıralanmaktadır.

Ürün Özellikleri

Kaşıntıya Ne İyi Gelir? Vücuttaki Alerjik Kaşıntı Nasıl Geçer, Doğal Yöntemlerle En Çabuk Nasıl İyileşir?

Kaşıntı, altında çok sayıda nedene bağlı olarak ortaya çıkan rahatsızlıklardan biridir. Geçmeyen kaşıntıların birtakım rahatsızlıkların habercisi olduğunu ifade edebiliriz. Çocuk, erkek ve kadın fark etmeden kaşıntı tüm insanlarda eşit olarak görülebilir. Genel anlamda fiziksel ana nedene bağlı olduğunu düşünülen kaşıntı sorunu kimi zaman psikolojik de olabilmektedir. Kaşıntı süreçlerinde beraberinde baş ağrısı ve kızarıklık gibi belirtiler ortaya çıkarsa mutlaka uzman birinden destek almak gerekir.

KAŞINTIYA NE İYİ GELİR?

Kaşıntı için evde doğal yöntemler ile bitkisel çözümler üretmek mümkündür. Bu çözüm önerilerini uygulamanız halinde kaşıntı sorunundan kısa süre içinde kurtulabilirsiniz. Limon, kaşıntı sorununa karşın uygulanan doğal yöntemlerden sadece biridir. Limon kaşınan bölgede 1-2 dakika bekletilmeli ve kaşıntının rahatlaması sağlanmalıdır.

Karanfil yağı da kaşıntı sorununa karşı tercih edilmesi gereken yöntemlerden biridir. Kaşınan bölge karanfil yağı ile rahatlatılır. Karanfil yağını bölgeye uygulamak ve hafif hafif masaj yapmak yeterli olacaktır. Aynı zamanda su, kaşıntı şiddetinin azalmasında destek olur. Soğuk su sürmek, kısa süreli rahatlama sağlayacaktır.

ALERJİ KAŞINTISINA NE İYİ GELİR?

Alerjik kaşıntı için en doğru tedavi yöntemi için mutlaka konunun uzmanı olan bir hekimden destek almak gerekmektedir. Özellikle deri alerjileri için dermatologlardan randevu alabilirsiniz.

Alerjik kaşıntı; maden suyu, limon suyu, aloe vera, karanfil yağı, kırlangıç otu, limon gibi uygulamalar ile rahatlar. Tüm yaşlarda alerjik kaşıntı sorunu oluşma ihtimali vardır. Bitkisel çözümler ve uzman doktor kontrolünde medikal önerileri dikkate almak gerekir. Cilt hastalıkları doktorları veya aile hekimi tarafından verilen ilaçlar kaşıntıyı iyileştirebilir.

Alerjik kaşıntıya ne iyi gelir, özellikle kaşıntı sorunu ile çok sık karşı karşıya kalan kişiler tarafından merak edilmektedir. Sosyal hayatı direkt olarak etkileyen kaşıntı, kişinin yaşam kalitesini düşürüyorsa mutlaka destek almak gerekmektedir. Uzman kişiler tarafından önerilen medikal ve doğal yöntemlerin bu süreçte sizlere son derece önemli oranda faydası olmaktadır.

nest...

oksabron ne için kullanılır patates yardımı başvurusu adana yüzme ihtisas spor kulübü izmit doğantepe satılık arsa bir örümceğin kaç bacağı vardır