frenk soğanı nasıl ekilir / Frenk Soğanı Nedir? Faydaları, Yetiştiriciliği - Nefis Yemek Tarifleri

Frenk Soğanı Nasıl Ekilir

frenk soğanı nasıl ekilir

Saksıda yeşil soğan nasıl yetiştirilir? Taze soğan yetiştirmenin püf noktaları

Saksıda yeşil soğan nasıl yetiştirilir? Taze soğan yetiştirmenin püf noktaları

Ülkemizin en çok tüketilen besinlerinden biri olan taze soğan, ağızda kötü bir tat bıraksa bile düşkünleri vardır. Taze ekmekle beraber efsane bir ikili olan yeşil soğan evinizin balkonunda kolayca yetiştirebileceğiniz besindir. Saksıda yeşil soğan nasıl yetiştirilir? Taze soğan yetiştirmenin püf noktaları tüm detaylar bugünkü yazımızda.

Yeşil soğan, sarımsak, pırasa ve Frenk soğanı ile aynı sebze ailesine ait olan bir besindir. Yeşil soğanın Uzak Doğu kökenli olduğuna inanılmaktadır ve yüzyıllar boyunca Çin ve Japonya’da favori olmuştur. Soğuk algınlığını iyileştirmek, görme yeteneğini geliştirmek ve hatta kötülüğü önlemek için inanılmaz faydalı olan yeşil soğan yaz-kış tüketilebiliyor. Kalp krizi ve felç riskini azaltabileceğini ve antibakteriyel ve antifungal özelliklere sahip olan taze soğanı evinizin balkonunda ya da bahçesinde yetiştirmek çok kolay. Mis gibi salatalardan farklı yemek tariflerine, lezzetiyle mutfağımızın en vazgeçilmezlerinden olan taze soğanları ellerinizle yetiştirmek isterseniz hazırladığımız adımları takip edebilirsiniz. 

Saksıda çilek nasıl yetişir? En pratik çilek yetiştirme yöntemiİLİŞKİLİ HABERSaksıda çilek nasıl yetişir? En pratik çilek yetiştirme yöntemi

saksıda yeşil soğan nasıl yetiştirilir

saksıda yeşil soğan nasıl yetiştirilir

MALZEMELER

  • Orta ya da büyük boy saksı 
  • Zengin karışımlı toprak (torf)
  • Doğal gübre
  • Arpacık soğan
  • Sulama kabı

yeşil soğan nasıl ekilir

yeşil soğan nasıl ekilir

Saksıda tohumsuz sebze nasıl yetişir? Saksıda kırmızı biber yetiştirmeİLİŞKİLİ HABERSaksıda tohumsuz sebze nasıl yetişir? Saksıda kırmızı biber yetiştirme

YEŞİL SOĞAN ADIM ADIM EKİMİ

- Öncelikle saksının dibine bir miktar toprak yerleştirin. Daha sonra üzerine biraz gübreden koyun. Sonrasında yine toprak ilave edin.

- Toprağın üzerine çok bastırmadan hava alacak şekilde bıraktıktan sonra arpacık soğanları ince kısmı üstte kalacak şekilde yerleştirin.

saksıda yeşil soğan

saksıda yeşil soğan

- Soğanların arasına 10 santimetre kadar boşluk bırakın.

- Soğanlarınızı yaklaşık 2 günde 1 sprey şişeyle sulama yapmalısınız.

soğan nasıl ekilir

soğan nasıl ekilir

- Soğanlarınız 3-4 gün içinde yeşillenmeye başlayacaktır.  Bu aşamadan sonra taptaze soğanlarınızı kullanabilirsiniz. 

FarmLife Tohum Evde Yetiştir Frenk Soğanı Ekim Kiti (tohum - Saksı - Toprak) frenk1

Toprakla uğraşmak insanın stresini alan bir aktivitedir. Bununla beraber deşarj olma seçeneklerinin de başında gelir. Kendi sebzenizi yetiştirmek, büyütmek ve toplama zamanı geldiğinde dalından koparıp tüketmek büyük bir keyif sağlar. Farmlife tohum evde yetiştir Frenk soğanı ekim kiti (tohum - saksı - toprak) ile siz de Frenk soğanınızı evinizde ekip büyüterek yetiştirme imkanına sahip olursunuz. Son derece pratik olan bu yöntem sayesinde hobilerinize bir yenisi eklenir. İhtiyacınız olabilecek her malzeme düşünülerek hazırlanan bu set size ulaştıktan sonra yapmanız gereken tek şey adımları uygulamak olur. Saksı, toprak ve tohumdan oluşan set sayesinde tek bir ürün ile sınırsız soğana sahip olursunuz. Besin değeri son derece yüksek olan bu sebzeyi siz de doğal ortamında yetiştirebilirsiniz.

  • Tüm ihtiyaçları içeren set
  • Pratik ekim aşaması
  • Yüksek besin değeri

Farmlife Evde Yetişir Frenk Soğanı Ekim Kiti Özellikleri

Farmlife Evde Yetişir Frenk Soğanı Ekim Kiti Özellikleri

Frenk soğanı, besin değeri açısından oldukça değerlidir. Bunun yanında çok fazla bilinen bir tür değildir. Ancak oldukça önemli bir yere sahip bu sebzenin faydaları saymakla bitmez. Frenk soğanı, pek çok kişi tarafından yaprak soğanı olarak bilinir. Soğangillerin en küçüğü olarak kabul edilir. Bu sebze, bakımı iyi yapıldığında 30 ila 50 cm uzunluğa kadar büyümesiyle bilinir. Farm Life tohum A ve C vitaminleri açısından son derece zengin olması sayesinde sağlığınız için çok önemli bir yere sahiptir. Yüzyıllardır bilinen ve faydalarının yanında lezzeti ile tercih edilen ürün, uzun yıllardır kullanılır. Besin değeri fazlasıyla yüksek bu sebzenin kalorisi oldukça düşüktür. Bu sayede beslenme alışkanlığınız fark etmeksizin gönül rahatlığıyla tüketebileceğiniz bu ürünü evinizde doğal koşullarda ve kolay biçimde hazır hale getirebilirsiniz.

Cazip Farmlife Tohum Evde Yetişir Frenk Soğanı Ekim Kiti

Cazip Farmlife Tohum Evde Yetişir Frenk Soğanı Ekim Kiti

Frenk soğanının sahip olduğu önemli özelliklerinden biri de mineral ve lif gibi besin değerleri bakımından zenginliğidir. Yemeklerinizde veya salatalarınızda kullanabileceğiniz ürünü tariflerinizin yanında garnitür olarak da kullanma şansınız bulunur. Ürünün 1 yemek kaşığı miktarı kadarında dahi sahip olduğu besin değeri, insan vücuduna büyük katkı sağlar. Bu sayede tariflerinize lezzet ve görsel şölen katabilirsiniz. Aynı zamanda sağlığınız için de oldukça doğru bir adım atmış olursunuz. Frenk soğanı tohumu gibi faydalı bir sebzeyi tüketmek için ise devamlı satın almak yerine üretim koşullarını görerek ve bilerek kendi evinizde yetiştirmeniz mümkün hale gelir. Ürün, 3 aşamadan oluşur. Hem ekim hem de yetiştirme aşamalarının son derece pratik oluşu ve kullanım adımları bakımından dost oluşu nedeniyle bu ürüne kolayca sahip olabilirsiniz. Böylece keyifli bir deneyim yaşayabilirsiniz.

Farmlife Tohum Evde Yetişir Frenk Soğanı Ekim Kiti Fiyatları

Farmlife Tohum Evde Yetişir Frenk Soğanı Ekim Kiti Fiyatları

Frenk tohumunu ekmek, oldukça kolay adımlardan oluşur. Öncelikle size ulaşan saksıya ürünle birlikte gelen toprağın %90’lık bölümünü ekleyerek başlarsınız. Setin içerisinde bulunan tohumları saksıya eşit bir şekilde yayarak devam etmeniz gerekir. Son aşamada ise kalan toprağın tamamını tohumların üzerinde eşit şekilde yaymanız yeterli olur. Sulama aşamasında bir fısfıs yardımı ile bu işlemi yapmanız gerekir. Farmlife tohum evde yetiştir Frenk soğanı ekim kiti (tohum - saksı - toprak) fiyatı ise bütçe dostu olarak belirlenir. Bu avantajı sayesinde de ürün sıkça tercih edilir. Farmlife tohum evde yetiştir Frenk soğanı ekim kiti (tohum - saksı - toprak) yorumları ile ürüne sahip olanlardan ve kendi soğanını yetiştirenlerden gelen geri dönüşlere ulaşmanız mümkündür. Doğayı evinize getiren bu ürüne Trendyol’dan uygun fiyat avantajıyla kolay ve hızlı biçimde sahip olabilirsiniz.

Evde frenk soğanı nasıl ekilir


Frenk soğanı, frenk soğanı, frenk soğanı veya yaprak soğan olarak da bilinen frenk soğanı, yıl boyunca çiçek açan alliaceae ailesinin aromatik bir bitkisidir. Soğan veya pırasa ile benzer bir tada sahip soğanı olan çok aromatik bir bitkidir.

Mutfakta kullanımlarına ek olarak, frenk soğanı, yağları emmeye yardımcı olduğu için kilo verme diyetlerinde müttefikiniz olabilir.

Eğer bilmek istiyorsan Frenk soğanı tohum ve köklerle nasıl ekilir, size her iki şekilde de nasıl yapılacağını anlattığımız ve evde frenk soğanı ekimi, hasadı ve bakımı için size bazı önerilerde bulunduğumuz aşağıdaki oneHOWTO makalesini kaçırmayın. Not alın!

Dizin

  1. Frenk soğanı veya frenk soğanı özellikleri
  2. Tohumlu frenk soğanı nasıl ekilir
  3. Kök ile frenk soğanı nasıl ekilir
  4. Frenk soğanı bakımı ve hasat

Frenk soğanı veya frenk soğanı özellikleri

frenk soğanı veya frenk soğanıbilimsel adı Allium schoenoprasum60 cm uzunluğunda yeşil yaprakları ve güzel mor çiçekleri olan bir bitkidir. Yaprakları, enfes aromatik tadı nedeniyle yemeklerde yaygın olarak kullanılmaktadır ve birçok çorba ve güveç tarifinde bileşen olarak kullanılmaktadır.

Öğrenmek istiyorsan nasıl ekilir ve nasıl chives yetiştirilir, pişman olmayacaksın! Frenk soğanı sadece yemek pişirmek için kullanılmaz, aynı zamanda süs bitkileri veya ev bahçenizdeki böcek zararlılarını önlemek için etkili bir panzehir olabilirler.

Görmeden önce evde tohumlu veya tohumsuz frenk soğanı nasıl ekilir, yetiştiriciliği ile ilgili belirli yönleri dikkate almanızı tavsiye ederiz:

  • Frenk soğanı yıl boyunca büyür, ancak çok yıllık olmasına rağmen, dikmek için en iyi zaman çok sıcak olmadığı aylardır. Bu nedenle, onları yetiştirmek için en iyi mevsim bahardır.
  • Güneşi tercih eden bir bitkidir, bu nedenle onu nereye ekmeyi planladığınız önemli değil, güneş ışığına tam erişimi olduğundan emin olun.
  • Frenk soğanı derneklerine gelince, onu havuç, kereviz veya marul bitkilerinin yanına dikebilirsiniz.
  • Fasulye veya bezelye bitkilerinin yanına dikmekten kaçınmalısınız.
  • Ekeceğiniz toprak biraz tınlıysa, toprağın daha fazla vermesini sağlamak için önce biraz kum ekleyin.

Frenk soğanı özelliklerini bilmenin yanı sıra, yapraklarının zengin bir besin olduğunu bilmek ilginçtir. C, K ve A vitaminleripotasyum, fosfor ve kalsiyum gibi minerallerin yanı sıra. Kalorileri düşüktür (100 g'da 30 kcal) ve bunları aşağıdaki gibi tariflerde kullanabilirsiniz:

  • Özel domates salatası
  • Güzel ot sosu
  • Avokado suşi


Tohumlu frenk soğanı nasıl ekilir

Frenk soğanı tohumu görünüş olarak pırasa ve soğan gibi diğer tohumlara çok benzer. Çok fazla bakıma ihtiyaç duymayan ve büyümesi hızlı (yaklaşık 8 hafta) bir bitkidir, bu nedenle yemeklerinizi kısa sürede süslemek için taze frenk soğanı elde edebilirsiniz.

Frenk soğanı tohumları ekebilmek için çok fazla alana veya bahçeye sahip olmak gerekli değildir, mutfakta alabileceğiniz küçük bir saksı veya küçük bir balkon yeterli olacaktır. Yapraklı bir bitki olduğu ve bu derinlikte iyi büyüyüp geliştiği için saksıya ekebilirsiniz. Tabii ki, güneşi aldığından emin olun.

Saksılı frenk soğanı tohumlarınızı ekmeye karar verirseniz, bunlar Frenk soğanı dikmek için adımlar takip etmen gerekenler:

  1. Tencereyi üstüne ulaşmadan toprakla doldurun ki suladığınızda tohumlar akmasın veya toprak dökülmesin.
  2. Ekim yapmaya başlamadan önce toprağı su birikintisine dökmemeye dikkat ederek nemlendirin. Ayrıca biraz gübre uygulayıp toprakla karıştırın.
  3. Elinize tohumları alıp yere serpiştirin.
  4. Tohumları yarım inç kadar çok ince bir toprak veya substrat tabakasıyla örtün.
  5. Tencerenizi frenk soğanı ile birlikte güneş alabileceği bir yere koyun.

Frenk soğanı fidelerini filizlendikten sonra dikmek istiyorsanız, birkaç tane beklemeniz gerekecektir. Transferi yapmadan 6 hafta önce. Öte yandan, tohumları doğrudan bahçenize veya meyve bahçenize dikmek istiyorsanız, okumaya devam edin.

Bir bahçede frenk soğanı nasıl ekilir

Evde frenk soğanı tadını çıkarmak için bir başka seçenek de küçük bir bahçede sebze bahçesi. Bahçenizle başlıyorsanız, daha fazla ipucu için Evde bahçe nasıl yapılır makalemizi ziyaret etmenizi öneririz, ancak zaten bir uzmansanız, frenk soğanı dikmek için aşağıdaki adımları uygulamanız yeterlidir:

  1. Frenk soğanı ekeceğiniz toprağı hazırlayın. Toprağı nemlendirin ve gübreyi toprağa karıştırın.
  2. Ekim yapacağınız her tohum sırası arasında 40 cm mesafede toprakta oluklar açınız.
  3. Bir tohum ile diğer tohum arasında 10 cm boşluk kalacak şekilde delikleri hazırlayın.
  4. Tohumları yerleştirin ve üzerlerini çok ince bir toprak tabakasıyla örtün.
  5. Frenk soğanı filizlenmesini ve bitkilerin daha sağlıklı ve güçlü görünmesini bekleyin. Tekrar kompost ekleyin.


Kök ile frenk soğanı nasıl ekilir

Birçok uzman, bu durumda olduğu gibi, mevcut bir bitkiden kendi köklerine sahip frenk soğanı ekilmesini önermektedir. büyüme daha hızlı eğer tohum ekersek.

Bu nedenle, tohumunuz yoksa ve daha da hızlı yapmak istiyorsanız, yalnızca bir frenk soğanı fışkın herhangi bir süpermarkette onu evde dikmek ve kendiniz yetiştirmek için. Kök ile frenk soğanı ekmek ve öğrenmek suya frenk soğanı nasıl ekilir, sadece aşağıdaki adımları izlemelisiniz:

  1. Frenk soğanı beyaz kısmını kesin (dikmeniz gereken şey budur). Yeşil kısım yemek pişirmek için kullanılabilir.
  2. Beyaz kısmı kök ile alın ve bir bardak suya koyun, kökün tamamen su altında olduğundan emin olun.
  3. Su emildiğinde daha fazlasını ekleyin (sadece köklerin olduğu beyaz alanı kaplamak için).
  4. Birkaç gün sonra, frenk soğanı üst kısmında yeni sapların nasıl ortaya çıktığını görebilirsiniz. Frenk soğanı köklerini ekme zamanı.
  5. İster bir bahçeye ister saksıya dikin, toprağı nemlendirin ve biraz kompost veya gübre karıştırın.
  6. Bir delik açın ve yeni kökün gövdesini yerleştirin. Birkaç tane frenk soğanı varsa, her delik arasında bahsettiğimiz mesafeye saygı göstermeyi unutmayın.
  7. Çok ince bir kompost veya kompost tabakası ile örtün.
  8. Yabani otları göründüklerinde çıkarın ve tekrar sulamadan önce toprağın kurumasını bekleyin.


Frenk soğanı bakımı ve hasat

Ne zaman ektin Frenk soğanı bitkisiİster tohumlarla ister köklerle, bu bitkinin sağlıklı, güçlü ve iyi çimlenerek büyümesi için temel bakımını dikkate almanız gerekecektir. Not alın Frenk soğanı bakımıdoğru hasat ve yetiştirme tavsiyelerinin yanı sıra:

  • Güzel ve iyi çimlenme durumunda kalması için öneriyoruz 3 haftada bir dölleyin yaklaşık olarak sıvı kompost ile.
  • Çiçekleri çok güzel olsa da mutlaka elenmesi gerekir çünkü bu durumda ilginç olan yapraklardır. Çiçekleri çıkarırsanız, frenk soğanı oldukça istilacı bir bitki olduğu için yaprak hasadı daha yüksek olacaktır.
  • Salatalarda kestiğiniz çiçekleri yenilebilir oldukları için kullanabilirsiniz. Çiçekler genellikle mayıs ve haziran ayları arasında çıkar.
  • Malısın Frenk soğanı her gün sulayınyaklaşık olarak, hafif yağmura benzer bir su ile sel olmadan düşer. Bu etkiyi elde etmek için en tavsiye edilen şey, bir sulama kabı ile yapmaktır.
  • Frenk soğanı yemek pişirmek istediğinizde, ihtiyacınız olan sapları makasla kesmeniz yeterlidir. Endişelenmeyin, bu kesik gövdeler hızla geri dönecektir.
  • Frenk soğanı hasat etmek için, bitkinin yaklaşık 4 veya daha fazla gövdesi olana kadar beklemenizi öneririz.
  • Saksılarınızı güneşin parladığı bir yere koyun. Sapların döndüğünü veya garip şekiller aldığını fark edebilirsiniz, bunun nedeni ışık kaynağının olduğu yere yönlendirilmeleridir.
  • Bahçenizdeki frenk soğanı bitkilerini sağlıklı tutmak için 2-3 yılda bir bölün.

Diğer bahçe bitkilerinin nasıl yetiştirileceğini ve bakımını nasıl yapacağınızı öğrenmek istiyorsanız, kişniş nasıl ekilir ve evde aromatik bitkiler nasıl ekilir makalelerimizi ziyaret etmekten çekinmeyin.

Şuna benzer daha fazla makale okumak isterseniz Evde frenk soğanı nasıl ekilirBahçecilik ve Bitkiler kategorimize girmenizi tavsiye ederiz.

Frenk (Yaprak) Soğanı: Bağışıklık Sistemine Birebir!

Soğan, antibiyotik özelliklere sahip olmasıyla bilinen faydalı bir besindir. Pek çok türde kullanılan soğan, birbirinden farklı yemeklere lezzet ve şifa verir. Beyaz soğan, sarı soğan, mor soğan, yeşil soğan gibi soğan türlerine bugün bu yazı aracılığıyla Frenk soğanını ekleyeceğiz. Yemek ve salatalarda kullanılan Frenk soğanı, ilaç niteliğindeki özellikleri sayesinde birçok hastalığa derman olacak.

Frenk soğanı faydaları ve merak edilen özellikleriyle bu satırlarda yer alıyor. Sofranızda Frenk soğanına yer açmak için öncelikle bu yazımızı sonuna kadar okumalısınız. Şimdi hep birlikte sofraların yeşil renkli şifa dolu sebzesi Frenk soğanını tanıyalım.

frenk soğanı tohumu

Frenk Soğanı Nedir?

  • Frenk soğanı diğer adı yaprak soğanı olarak bilinen bir tür soğandır.
  • Yeşil ince ve uzun yaprakları olan bu soğan, antibiyotik ilaçlar kadar etkili bir sebzedir.
  • Botanikte Allium schoenoprasum adıyla tanınmaktadır. Soğan familyasının en küçük bireyi olan yaprak soğan,
  • Avrupa, Asya ve Kuzey Amerika ülkelerinde sık sık tüketilir.
  • Türkiye’de son yıllarda oldukça ilgi gören Frenk soğanı, çok yıllık bir bitkidir.
  • İyi bir yetişme koşulu sağlandığında 50 cm uzunluğuna erişebilir.
  • Keskin bir tadı olan Frenk soğanı, bağışıklık sistemine olan katkılarından dolayı hemen hemen pek çok evde tüketilmektedir.
  • Türkiye’de Frenk soğanı Erzurum, Rize, Tunceli ve Hakkari gibi yerlerde yüksek kesimlerde yetişme imkanı bulur.
  • Kurutulmuş frenk soğanı, Van’ın meşhur otlu peyniri içinde yer alır ve baharat olarak yemeklerde de kullanılır.
  • Frenk soğanını taze halde salata ve yemeklerde kullanabilirsiniz. Çok ince kıyılmış Frenk soğanıyla makarna ve et süsleyebilirsiniz.
  • Kuru Frenk soğanı ise dilediğiniz her tarife uyum sağlayabilir. Pizza sosu, makarna sosu, et marine sosu, çorba sosu gibi çeşitli şekillerde tüketilebilir.
  • Dilerseniz çiğ Frenk soğanını kahvaltıda ve diğer öğünlerde maydanoz, marul gibi tüketebilirsiniz.
frenk soğanı tohumu ne zaman ekilir

Frenk Soğanı Tohumu Ne Zaman Ekilir?

  • Otlak ve mera gibi alanlarda en verimli şekilde yetişme özelliği olan Frenk soğanı, evde saksı ortamında da yetişir.
  • Frenk soğanını yetiştirmek için kaliteli bir Frenk soğanı tohumu bulmanız önerilir.
  • Tohumu geniş bir saksıda toplu halde ekmeniz önerilir.
  • Yüksek derecede çimlenme özelliği olan Frenk soğanı tohumu yılın her döneminde ekilir.
  • Siz ne zaman isterseniz; verimli bir toprağa Frenk soğanı tohumunu ekebilirsiniz.
frenk soğanı fidesi

Frenk Soğanı Tohumu Nasıl Yetiştirilir?

  • Frenk soğanı tohumu nemli ve torf toprakta çimlenmeyi sever. Eğer saksıyı büyük seçerseniz, soğan büyüdükçe daha çok verim alırsınız.
  • Tohumlar ortalama 4 hafta içinde 22 derece ısıda çimlenir.
  • İlk filizlerini veren tohumlar, dolaylı güneş ışığı aldıkça uzamaya başlar.
  • Toprağa sulama yaparken nemli kalmasına özen göstermeniz önerilir.
  • Çok sulu toprakta Frenk soğanı çürümeye başlar.
  • Yıl boyunca yeşil kalma özelliğine sahip olan Frenk soğanı, 30 cm uzunluğuna geldiğinde köklere yakın kısımdan makasla kesilir ve budanır.
  • Saksı, tarla ve bahçe ortamında Frenk soğanı yetiştirebilirsiniz.
frenk soğanı nasıl yetiştirilir

Frenk Soğanı ile Yeşil Soğan Arasındaki Farklar

Zaman zaman Frenk soğanıyla yeşil soğan birbirine karıştırılmaktadır. Ancak bu iki soğan türü birbirinden farklıdır. Şimdi bu başlık altında Frenk soğanıyla yeşil soğanı birbirinden ayıran özelliklere değinelim:

  • Yeşil soğan tek yıllık bir bitkidir. Frenk soğanı ise çok yıllık bitkidir. Yeşil soğanı yılda 1 defa hasat ettikten sonra toprakta kökü kalmaz. Frenk soğanı birkaç yıl kökü toprakta bırakabilir.
  • Frenk soğanının içi boştur. Yeşil soğanın yapraklarının içinde bir katman daha vardır.
  • Frenk soğanı Allium fistulosum familyasındandır. Yeşil soğan Allium schoenoprasum ailesine aittir.
  • Frenk soğanı kurutulduğunda baharat olarak kullanılabilir. Yeşil soğanın kurutulma özelliği yoktur. Çiğ şekilde tüketilir.
frenk soğanı diğer adı

Frenk Soğanı Faydaları Nelerdir?

1) Göz Sağlığını Korur

  • Frenk soğanı A vitamini içeren bir sebzedir. A vitamini sayesinde göz sağlığını korumaktadır.
  • Görme bozukluklarını iyileştirmek ve öncesinde önlem almak için Frenk soğanı tüketilmelidir.
  • Retinanın sağlığını korumak adına bol bol tüketebilirsiniz.
göz sağlığı

2) Saçları Güçlendirir

  • Frenk soğanı, saçları besleyen bir soğandır. Yapısındaki vitamin ve mineraller sayesinde saç kuruluğu önlenir.
  • Saç diplerinden uca kadar yenilik katan Frenk soğanı, daha hızlı uzama ve parlaklık sağlar.
  • Kepeklenme, kırılma ve cansızlık gibi sorunları bu sebze sayesinde iyileştirebilirsiniz.
saç bakımı

3) Bağırsakları Temizler

  • Frenk soğanı bağırsaklarda oluşan parazitleri temizler. Bağırsakların daha rahat çalışması için gerekli ortamı hazırlar.
  • Yemek sonrasında oluşan şişliği, Frenk soğanı önlemektedir.
  • Bağırsakların sağlığını korumak ve sindirim sisteminin aktifleşmesine destek olmak için bol bol tüketebilirsiniz.
bağırsak

4) Vücudu Arındırır

  • Frenk soğanı antioksidan bir sebzedir. Vücudu zararlı maddelerden kısa sürede arındırır.
  • Hücre yenilenmesine destek olan Frenk soğanı, böbreklerin daha sağlıklı çalışmasına yardım eder. Bu sayede vücut daha sık yenilenir.
  • Özellikle de ödem problemi olan kişilerin Frenk soğanını tüketmesi önerilir.
detoks

5) Sağlıklı Uykunun İlacıdır

  • Yapılan araştırmalara göre Frenk soğanını sık tüketenlerin uyku düzeni daha sağlıklı oluyor.
  • Eğer son zamanlarda uyku düzeninde bir sorun yaşıyorsanız ve kaliteli uyumak istiyorsanız mutlaka öğünlerinize Frenk soğanı eklemelisiniz.
uyku

6) Kansere Düşmandır

  • Oldukça ciddi bir hastalık olan kanser, Frenk soğanı sayesinde önlenebilir. Bunun için sık sık Frenk soğanı tüketmeniz gerekir.
  • Serbest radikallerle savaşma özelliği olan Frenk soğanı, bağırsak kanserinden cilt kanserine kadar koruyucu olacaktır.
frenk soğanı faydaları

7) Hamilelik Sürecinde Folik Asit Kaynağıdır

  • Gebelik döneminde folik asit alınması önemlidir. Folik asit yeşil sebzelerden daha iyi şekilde alınır. Frenk soğanı size bu durumda yardımcı olur.
  • Bebeğin ve annenin daha sağlıklı kalması için düzenli olarak Frenk soğanı tüketebilirsiniz.
hamilelik

8) Kalp Hastalıklarını Önler

  • Kalbe giden damarların rahatlamasını ve temizlenmesini sağlayan Frenk soğanı, olası bir kalp krizine engel olmaktadır.
  • Kan basıncını dengeleme özelliği olan Frenk soğanı, kalbin daha sağlıklı çalışmasına destek olur.
kalp hastalığı

9) Bağışıklık Sistemini Güçlendirir

  • A, C, E vitamini ve antioksidan mineraller bakımından zengin olan Frenk soğanı hastalıklardan korunmak adına tüketilmelidir.
  • Bağışıklık sistemini güçlendirerek bakteri ve mikropları vücuttan atar. Sağlıklı yaşamak adına her öğüne Frenk soğanı eklemelisiniz.
soğuk algınlığı

10) Kemik ve İskelet Yapısını Korur

  • Frenk soğanı K vitamini içermektedir. Bu yönüyle kas ve kemik yapısının korunması için önemli bir besin olmaktadır.
  • Kemik erimesine, kasılmaya, kemik ağrısına engel olmak için yaş ya da kuru Frenk soğanı tüketilmesi önerilir.
  • Kalsiyum kaynağı bir yeşillik olduğu için vücudunuzun daha iyi görünmesine yardım eder.
kas gelişimi

Frenk Soğanı Kalori ve Besin Değerleri

Frenk soğanını taze ya da kuru halde tüketebilirsiniz. Her şekilde sizi koruyan, hastalıkları vücudunuzdan uzaklaştıran bir besin olarak karşınıza çıkacaktır.

Peki, Frenk soğanının içerdiği kaloriyi merak ediyor musunuz? Şimdi sizlere kalori ve besin değerleri hakkında bilgileri sunalım.

  • 28 gram ince kıyılmış Frenk soğanı: 8.4 kalori

28 gramlık Frenk soğanında bulunan vitamin ve mineraller şöyledir:

  • 1.7 gram Yağ
  • 0.8 mg Sodyum
  • 1.2 Karbonhidrat
  • 0.7 gram Diyet Lifi
  • 0.5 gram Şeker
  • 0.9 gram Protein
  • 59.6 mcg K Vitamini
  • 16.3 mg C vitamini
  • 1219 iu A vitamini
  • 29.4 mcg Folik Asit
  • 0.4 mg Demir
  • 25.8 mg Kalsiyum
  • 11.8 mg Magnezyum

Yeşil Soğanın Sizi Şok Edecek 12 Faydası

Evde Kuru Soğan Nasıl Yetiştirilir? Resimli 3 Adım

Soğan Suyu Faydaları Nelerdir? Zayıflatır Mı? Nasıl Yapılır?

İbrahim Saraçoğlu Soğan Kürü Tarifi, Ne Zaman Başlanmalı?

Soğan Kabuğu Faydaları – Yok Artık! Diyeceğiniz 10 Mucizevi Etkisi

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası