erkan şamcı diş macunu / Ekolojik temizliğin altın kurallarını yazdı

Erkan Şamcı Diş Macunu

erkan şamcı diş macunu

Erkan Şamcı Kadınların Altın Kitabı

Evinize doğallık geliyor. Zamanla yarışan, eviyle barışan, yavrusunu kucaklarken dünyayı ıskalamayan kadının altın kitabı bu. Ekopolis Erkan Şamcı yeni dünyanın sürekli hızlı, hijyen çılgını, hep yetişmeye çalışan kadınının imdat çığlığına yardım eli uzatıyor. Hayat kurtarıyor, evle ilgili her derde deva oluyor. Mutfaktan banyoya, dekorasyondan ev ekonomisine, temizlikten aşçılık sanatına kadar her konuda doğayla dost bilgiler veriyor. Dahası da var!
Parmağına tektaşı takmak güzel de, o taşın altında biriken kirler nasıl temizlenecek? Oğlanın ateşi çıktı, acile koşacaktık ki, Erkan abi yetişti imdada! Misafirin kızı bembeyaz cânım koltuğun üstüne sakızlı muhallebiyi devirmez mi? İmdaaaat! Kalorifer petekleri pislik üretiyor, nasıl temizlenecek bunlar? Annemden yadigar küpenin teki düştü, evin içinde ama nasıl bulunacak minicik taş? Her yer oyuncak, nasıl dezenfekte edilecek bunlar?
Merak etmeyin Erkan Şamcı, anneannelerin hamaratça mucitliğini alıp, torunların evlerine misafir oluyor. Evle ilgili en temiz, en sağlıklı, en pratik, en ekonomik çözümler Kadınların Altın Kitabı’nda.

Made in Türkiye

[]

balla diş fırçalanır mı?

geçtiğimiz günlerde, televizyonda erkan şamcı amca önermişti bunu. ben de geçenlerde "diş macunundan nefret ediyorum" gibisinden bir duyuru açmıştım zaten, meraklandım. usta bitkici, "diş macunu şekerli deterjandır, ıslanınca köpüren şeyle ağız mı temizlenir lan" falan dedi. ama alternatif olarak bal önerdi adam.

balla diş nasıl fırçalanır ki? ya da fırçalanmalı mı? diş macunu kullanmak istemiyorum ama bir şeyle de temizlemek lazım bunları sonuçta. şekerli mekerli yapışkan yapışkan zararlı olmaz mı bal?

ev yapımı macun için bir tarif var ama onun da malzemelerini almaya üşeniyorum. iyisi mi gidince ben diş hekimine "sök bunların hepsini, uğraşmak istemiyorum" diyeyim. ağzımla uğraştığım kadar duyuruyla uğraşsaydım hollowlife olmuştum :(

"balla diş nasıl fırçalanır" sorusunu şöyle açayım: balın miktarı ne olmalı mesela? sürüp öylece bırakıcaz mı çalkalıycaz mı falan gibi. ne bileyim yav çok garip geliyor balla diş fırçalamak. yazık günah suyla gitse bi türlü, gitmeyip dişinde kalsa bi türlü hayat çok zor değil mi?

 

diş macunlarının zararlı olduğu kesin. iğrenç bir şey ya. 1 saat ağzımızda geçici ferahlıktan sonra rezalet.
bal bana garip geldi ama. başka yöntemler de olabilir.

  • ne nicki be  ( ) 

çalkalamakla zorlu yüzeylere ulaşamaz ballı karışım. sürüp bıraksan da antiseptik bir şey değil ki bakterileri yok etsin. tek yok yine fırçalamak ama onu macunsuz bile yapsan mekanik olan yemek artıklarını nispeten temizleyeceği için bala gerek kalmaz. ayrıca şeker oranı yüksek olduğu için her halükarda bal kullanımı bana mantıklı gelmedi.

dalga geçiyor gibi olacak da misvak kullansan? ben de zeytinyağı ya da hindistan cevizi yağını ağzında dakika dolaştıranları duymuştum. bilimsel dayanağı da varmış sanırım o zaman araştırmıştım da unuttum ayrıntısını şimdi. biraz ararsan köpürmeyen krem gibi diş macunları da bulabilirsin. aklıma gelen bir örnek: buccotherm.

  • merena  ( ) 

bal olayinin sacmaligina bile girmiyorum.

Dis macununa gelince, köpük yaptiran madde sodyum lauryl sulhate. Icinde bu olmayan dis macunlari da var. Agiz icini tahris edici özelligi oldugundan özellikle agzinda aft problemi yasayanlar sodyum lauryl sulhate bulunmayan dis macunu tercih ediyorlar.

  • kimse  ( ) 

Tıp & bilim insan eğitiminden daha hızlı gelişti malesef,
O yüzden artık insanlara bir çok şey "büyü" gibi gelmeye başladı
Kafası almayınca, köpürüyor o zaman deterjan diye kendi küçük kafasından sonuçlar üretiyor
Milyonlarca doktorun, bilim adamının üzerinde çalıştığı, her içeriğinin mg bazında hesaplandığı, onlarca kurulun denetlediği bir ürüne değil de
Mahalledeki ortaokulu bile bitirdiği şüpheli "bitkici amca"nın uydurduğu birşey sana daha yakın geliyorsa sen onu kullan.

  • cruseo  ( ) 

misvakı hiç sevmiyorum ya. o çok daha gereksiz geliyor bana açıkçası. biraz fazla takıntılıyım ağız-diş konusunda, dişimi temizlediği gibi manyak zihnimi de rahata erdirsin istiyorum. misvak dişi temizler belki ama ben ağzıma tahta sokunca kendimi temiz hissedemiycem.

@cruseo, ben bitkici amcanın dediği doğrudur deseydim, bilenlerden tavsiye almak için bu duyuruyu açmazdım. programı baştan sona izledim ve söylediği şeyleri çoğunlukla mantıklı buldum sadece. kimyasaldan, hazır ürünlerden artık mümkün olduğunca kaçınmaya çalışan biri olarak da bal seçiminin ne kadar mantıklı olacağını sordum. insanlar bildiğince cevap vermeye çalıştı, sen de bana gelmiş "ortaokulu bitirip bitirmediğinden emin olmadığın birine mi güveniyorsun" diyorsun.

ayrıca ben balın dişe ne yapacağını burada sorarak diş hekiminden veya başka bir bilgilisinden kolaylıkla öğrenebilirim. ama diş macunu firmasına "ya sizinkiler sağlığa zararlı mı?" diye soramam. aynı şekilde, milyonluk kurullara gidip "kimyasal mısınız lan siz" diyemem.

kimse size zorla cevap yazdırmıyor, milleti azarlayacaksanız hiç zahmet etmeyin yani bence.

  • pescador  ( ~ ) 

gerçek bal yani "raw honey" bulamayacağına göre bence diş fırçasının üzerine biraz karbonat serpiştirip fırçalasan yeterli olacaktır.


  • esenboga  ( ) 

@ esenboga'yı dinleyip de karbonat serpiştirme fırçaya, dişleri çizersin.


  • istinyede bekle  ( ) 

diş macunları mekanik temizlemeye yarar. diş macunundaki partiküllerle ve fırçası ile sürterek temzlenir diş. bal belki o partiküllere sahiptir. daha iyi temizlik için diş ipi, bakteriler için de ağız bakım suyu kullanmak en iyisi.


  • uykusunu yakalayan adam  ( ) 

misvakı direkt tahta haliyle sokmuyosun ki ağzına, önce suda bekletiliyor. sen sabunlu suda beklet öyle dene. onun kıl gibi lifleri çok güzel temizliyor dişleri ve aralarını.


  • shiranai  ( ) 

Ekolojik Yaşam Uzmanı Erkan Şamcı:

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği Kocaeli Kitap Fuarı, Ekolojik Yaşam Uzmanı Erkan Şamcı’yı okurlarla buluşturdu. Dünyayı titiz kadınların kirlettiğini söyleyen Şamcı, temizlik malzemelerinin bağımlılık yaptığını ifade eden Şamcı, “Türkiye’de 10 milyon çamaşır suyu bağımlısı var. Ülkede 10 milyon uyuşturucu bağımlısı olsa kıyametler kopar “dedi.
Yahya Kaptan Salonunda gerçekleşen söyleşiye özellikle kadınlar ilgi gösterdi. Şamcı söyleşisinde temizlik maddelerinin zararları ve doğru bilinen yanlışlar konusunda önemli uyarılarda bulundu. Şamcı, söyleşisinde çamaşır suyunun zararlarına değinerek, ‘’Türkiye’de 10 milyon çamaşır suyu bağımlısı var Ülkede 10 milyon uyuşturucu bağımlısı olsa kıyametler kopar. Temizlik yaparken kullanılan bu maddeler herkesi etkiliyor. Bununla sınırlı kalmıyor, bunlar arıtma tesislerine gidiyor. Tesisler de artık bunları arıtmıyor” dedi.
Şamcı yaşamamız için gereken bakterilerin de çamaşır sularınca tehlikeye sokulduğunu kaydetti. Kimyasallarla temizlik yapıldığında insan vücudunun aslında zehirlendiğine dikkat çeken Şamcı, “Bu maddelerin üzerinde ‘insan sağlığı için zararlı’ yazmıyor. Camları sildiğimiz maddelerin içinde amonyak var. Amonyak akciğerleri parçalar. Çamaşır sularına bardaklarınızı koyuyorsunuz o gazlar ikinci dünya savaşında insanları öldürdü. Ama önemli olan camlar, bardaklar temiz olsun biz ölelim diyoruz” diyerek tehlikenin boyutlarını gösterdi.
Söyleşiye katılanlara, ’Annelerinizin döneminde bu kadar kimyasal var mıydı?’ diye soran Şamcı, “Başımıza ne geldiyse reklamlarla bize dayatılanlar yüzünden geldi. Anti bakteriyal sabunlar dünyada yasaklanmıştır. Çünkü kanserojendir. O bakteriler aslında sizi korur. Siz ölürsünüz ama evet bakteri kalmaz. Fikrimizle nasıl dalga geçildiğini özellikle anneler anlamalı. Anneler o temizliği yapmayın, bebeğiniz öleceğine bırakın pis olun. Aile içinde kanser vakası olunca temizlik mi yapmış oluyorsunuz” dedi.
Şamcı, kimyasalların yerine kullanılması gereken doğal maddeleri sıraladı. Arap sabunu ve kalıp sabunun önemine değinen Şancı, “7 bin senedir kalıp sabundan daha hijyen bir temizlik maddesi yok. Karbonat ve sirkenin temizliğini keşfedin, köpüren diş macunlarından çocuklarınızı ve kendinizi uzak tutun. Doğal yaşamı belirleyenler misvak kullanıyor. Ağzımızın içindeki bakterileri bu macunlar öldürüyor. Tükürük bozulursa, vücudun koruyucu sistemi bozulur. Kullandığınız deodorantların içinde alüminyum var. Bu da meme kanseri ve alzaimer hastalığının davetçisidir. Bunun yerine Hindistan cevizi, mısır nişastası ve karbonatı karıştırıp kendi doğal deodorantınızı yapın” dedi.
Şamcı ilgiyle izlenen söyleşinin ardından izleyenlerden gelen soruları yanıtladı ve okurları için kitaplarını imzaladı.

Ekolojik temizliğin altın kurallarını yazdı

Pek çok kişi Erkan Şamcı’yı televizyon ekranlarından tanır. Çeşitli kanallardaki gündüz kuşağı programlarına sıkça konuk olan Erkan Şamcı, aslında bir ziraat mühendisi. Ancak ekolojik yaşam uzmanı ve araştırmacı yönüyle geniş kitlelere ulaşan Şamcı, TV programlarında kimi zaman kalorifer peteklerinin doğal malzemelerle nasıl temizleneceğini anlatıyor, kimi zaman da ekolojik temizlik için vazgeçilmez malzemelerin neler olduğuna dikkat çekiyor. Bu programları hazırlarken belli bir birikim oluştuğunu ve deneyimlerini kaleme almak istediğini belirten Şamcı, kitap yazma yolculuğuna da bu şekilde başladığını söylüyor:

“Anlattıklarımı başucu bilisi olarak saklamak isteyenler oluyordu. Dolayısıyla kitap yazmamı istediler. Günlük hayatta farkına varılmadan yapılan büyük hatalar var. Kimse ürünlerin etiketine bakmıyordu. Etiketlerde o kadar karışık terminoloji kullanılır ki insanlar bir şey anlamaz. Kitap aracılığıyla etiketleri herkesin anlayacağı dilde yorumlamaya çalıştım.”

KEŞKE EVLER KİRLİ KALSA

Çamaşır suyu, deterjan, sıvı sabun, diş macunu Tüm bunlar hepimizin gün içinde daha temiz olmak adına kullandığımız temizlik ürünleri arasında yer alıyor. Kadınların bu malzemelerle ‘Temizlik yapıyorum’ derken etrafı kirlettiklerini söyleyen Şamcı, sağlık adına yapılan uğraşların sağlıksızlığı beraberinde getirdiğini anlatıyor:

“Çamaşır suyu belki tüm bakteri ve mikropları öldürür ama kanser, egzama, ülser gibi hastalıkları artırdığına dair çalışmalar var. İnsanlar temizlik yapınca her yerin temiz olduğuna inanır. Halbuki onunla temizleneceğine evler keşke kirli ve yağlı olsa!”

YAĞ LEKESİ İÇİN ŞEKER KULLANIN

Sirke, yumurta, karbonat, tuz en çok kullanılan malzemeler arasında. Peki ekolojik temizlikte en çok hangileri kullanılıyor? Erkan Şamcı, günlük hayatımızda yiyip içtiğimiz pek çok ‘madde’nin temizlikte kullanılabileceğini söylüyor. İşte Şamcı’nın ekolojik önerileri:

- Karbonat, sirke, boraks, sofra tuzu, kalıp sabun ekolojik temizlikte en çok kullanılan maddeler arasında.

- Çayın dem kısmı, cam ve ahşap objeleri çok güzel temizler, parlatır.

- Zeytinyağı ve limon ikilisi, çok iyi bir mobilya cilası.

- Yoğurt, ketçap hatta kola bile önemli bir temizlik malzemesi. Kola içerdiği asit nedeniyle tuvalet temizliğinde kullanılabilir.

- Diş macunu yerine dişlerinizi balla ya da tuzla fırçalayabilirsiniz. Bal, ağzın tükürük yapısını destekleyen, bakterileri öldüren, dokunduğu her şeye sağlık veren bir gıda.

- Ütü suyunun içine bir iki damla lavanta yağı damlatırsanız ütü buharıyla beraber çamaşırlarınız mis gibi kokar. Çamaşır makinenizin son durulama suyuna da aromatik yağ koyarsanız çamaşırlarınızın güzel kokmasını sağlarsınız.

- Kıyafetinizdeki çikolata lekesini çıkarmak için bolca tuz attığınız suyu kullanabilirsiniz.

- Yağlı lekelerden kurtulmak için lekeyi sabunlayın ve üzerine şeker serpin. dakika beklettikten sonra iyice durulayın.

BAZI KOZMETİK MALZEMELERİ ‘ZEHİR’DİR

Peki kadınların temizlikte düştükleri en büyük hatalar neler? Erkan Şamcı, bir kadını güzel olmaktan kimsenin alıkoyamayacağını söylüyor ve zararlı da olsa kozmetik ürünlerden vazgeçilemediğini anlatıyor:

“Güzellik uğruna kullanılan kozmetikler ne kadar zehirli olursa olsun vazgeçilmiyor. Rujların içinde 28 adet ağır zehir var. Bir kadın ömrü boyunca kilo arasında ruj yer. Güzel görünme isteği o kadar baskın ki kadınlara bu ürünlerin birer zehir olduğunu anlatmak çok zor. Evde yapılabilecek ekolojik bakım ürünleri kimyasal içerenlere alternatif olarak kullanılabilir.”

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası