icatlar nelerdir / Doğadan İlham Alarak Yapılan İcatlar - Foto Galeri - Memurlar.Net

Icatlar Nelerdir

icatlar nelerdir

TEKNOLOJİLER VE MUCİTLERİ

TEKNOLOJİLER VE MUCİTLERİ

Hayatımızı kolaylaştıran, insanlık için çalışan, bizlere örnek olması gereken insanları tanıyalım.

TELEVİZYON - John Logie Baird

TEKNOLOJİLER VE MUCİTLERİ

1888 Helensburgh, İskoçya  - 1946 İngiltere

Televizyon, 1923 yılında John Logie Baird tarafından İngiltere´nin Hastings kasabasında icat edilmiştir. İlk televizyon görüntüsü ise yine Baird tarafından 1926 yılında yayınlanmıştır. Baird icat ettiği televizyona "Stokey Bill" adını vermiştir.

TEKNOLOJİLER VE MUCİTLERİ


TELEFON - Alexander Graham Bell

TEKNOLOJİLER VE MUCİTLERİ

1847 Edinburgh, İskoçya - 1922 Baddeck, Kanada

Telefon, 1876 yılında Alexander Graham Bell tarafından icat edildi. Telefonda hemen hemen her gün kim bilir kaç kez kullandığımız ALO sözcüğü, gerçekte Bell´in sevgilinin adının "kısaltılmış" biçimidir. Alexander Graham Bell´in sevgilisinin "tam adı" "Alessandra Lolita Oswaldo" dur. Bell´in buluşundan önce, bir mesajı en hızlı iletmenin yolu, Mors alfabesiyle telgraf hatlarından ulaştırmaktı. İlk telefon şirketi olan "BELL" 1877 yılında kuruldu.

TEKNOLOJİLER VE MUCİTLERİTEKNOLOJİLER VE MUCİTLERİ


RADYO - Guglielmo Marconi

TEKNOLOJİLER VE MUCİTLERİ

1874 Bologna, İtalya - 1937 Roma, İtalya

Radyo, 1898 yılında Guglielmo Marconi tarafından icat edildi. İlk keşif şu şekilde gerçekleşti: Marconi bir gemide geliştirdiği radyo ile kıyıda bulunan hizmetçisine kablosuz telgraf aracılığıyla 3 tane S harfi yolladı. Marconi´nin asistanı da sinyali aldığı zaman ateş edecekti. Marconi 3 S´i yollama komutunu verdiğinde yeryüzünde ilk defa radyo dalgaları yayıldı, 3 S uzayda dolaştı, dolaştı ve alıcıya ulaştı. Alıcıya ulaştığını gören hizmetçi Mignani tetiği çekti. Deney başarılıydı. Böylelikle ilk radyo da pratik olarak çalışmış oldu.

TEKNOLOJİLER VE MUCİTLERİTEKNOLOJİLER VE MUCİTLERİ


PİL - Alessandro Volta

TEKNOLOJİLER VE MUCİTLERİ

1745 Como, İtalya - 1827 Como, İtalya

Volta, tuzlu su çözeltisinin iki ayrı uç kısmına çinko ve bakır metal parçalarını yerleştirmiş ve elektrik akımını elde etmiştir. 1801 yılında gerçekleşen bu keşif Volta Pili olarak bilinir.

TEKNOLOJİLER VE MUCİTLERİ


AMPUL - Thomas Edison

TEKNOLOJİLER VE MUCİTLERİ

1847 Ohio, ABD - 1931 New Jersey, ABD

Edison, 1880 yılında kömürleşmiş bambu lifinden 40 saate kadar dayanan ampulünü yaptı. Edison´un ampullerindeki sorun filaman telinin ömrünün kısa olmasıydı. Kullandığı karbon lifleri 2675 C ´de ışık saçıyordu. Bu karbon lifleri kısa sürede buharlaşarak inceliyor ve kopuyordu. Çözüm düşük sıcaklıktı, fakat buda az ve loş ışık demekti. Diğer mucitlerde çalışmalarını sürdürdüler. Fakat hiçbir mucit bugün kullandığımız ampulu icat edemedi. Nihayet 1906-1910 yıllarında General Electric Firması ve William Coolidge bugünkü modern ampullerde kullanılan tungsten filamanlı ampulü geliştirdiler. İşte o gün bu gündür bu ampulleri kullanıyoruz.

TEKNOLOJİLER VE MUCİTLERİ


CEP TELEFONU - Martin Cooper

TEKNOLOJİLER VE MUCİTLERİ

1928 Chicago, ABD - 

Cep telefonunun mucidi Amerikalı Martin Cooper´dır. Motorola şirketinde mühendis olarak çalışırken 1973 yılında ilk cep telefonunu geliştiren Martin Cooper, "İlk cep telefonları bir kilo´dan ağırdı, bataryası 20 dakikadan fazla dayanmıyordu ancak bu, telefonların uzun süre elde tutulmaması açısından iyiydi" demiştir.


KLİMA - Willis Haviland Carrier

TEKNOLOJİLER VE MUCİTLERİ

1876 New York, ABD - 1950 New York, ABD

17 Temmuz 1902´ de dünyanın ilk klimasının tasarımlarını tamamladı. Klima, matbaanın ısı ve nem oranını hassasiyetle denetleyen 30 tonluk bir makinaydı. Dünyanın ilk modern kliması Willis Haviland Carrier tarafından geliştirilmiş olup bu konudaki ilk patent belgesi de aynı kişi tarafından 2 Ocak 1906 tarihinde alınmıştır.


FOTOKOPİ MAKİNESİ - Chester Carlson

TEKNOLOJİLER VE MUCİTLERİ

1906 Washington, ABD - 1968 New York, ABD

İlk fotokopi makinesini (elektrostatik fotokopi makinesi) 1938 yılında Chester Carlson tarafından icat edilmiştir. Bu buluşa daha sonra eski Yunan'da kuru ve yazma anlamlarına gelen kelimelerin birleşiminden Xerografi adı verildi. Fotokopi makineleri sayesinde gerekli dokümanları çoğaltmak kolaylaşmış oluyordu. Bu da büyük bir işgücü kazanımı anlamına gelmekteydi.

TEKNOLOJİLER VE MUCİTLERİ


DİZÜSTÜ BİLGİSAYAR (LAPTOP) - Adam Osborne

TEKNOLOJİLER VE MUCİTLERİ

1939 Bangkok, Tayland - 2003 Kodaikanal, Hindistan

İlk dizüstü bilgisayar olan OSBORNE 1, Adam Osborne tarafından Nisan1981 yılında geliştirildi. 10,7 kiloluk bilgisayarın ekranı sadece 12,7 cm (5 inç) genişliğindeydi. 64 Kb'lık hafızası, 4 Mhz işlemcisi olan dizüstü bilgisayarın fiyatı 1800 dolardı.

TEKNOLOJİLER VE MUCİTLERİ


BİLGİSAYAR – Konrad Zuse

TEKNOLOJİLER VE MUCİTLERİ

1910 Berlin, Almanya – 1995 Hünfeld, Almanya 

Bilgisayarın icadı tek bir kişiye indirgenemedi ama çoğu kişiye göre Konrad Zuse´un icat ettiği makine Z1, bugünkü bilgisayarlara bizi yaklaştıran icattı. Konrad Zuse, 1936 yılında ilk programlanabilir mekanik aleti icat etti. Bu makine, hesap makinelerinde kullanılan bazı temel elementlerle yaratıldı. Konrad Zuse daha sonra Z2 ve Z3´ü de geliştirdi.
1941
 yılında yarattığı Z3 ile, dünyada tam otomatik, yazılımla yönlendirilen, programlanabilen, sayısal ve aritmetik hesaplamayla çalışan ilk bilgisayarı icat etmiştir. Gerçek anlamda bilgisayarlar Berlin'de Zuse tarafından geliştirilmiştir. Onun yaptığı bilgisayar, elektron lambalarından oluşuyordu ve aynı yıllarda Business Machine Corporation adlı firmanın yaptığı otomatik bilgisayardan çok daha hızlıydı.

TEKNOLOJİLER VE MUCİTLERİ


FARE - Douglas Engelbart

TEKNOLOJİLER VE MUCİTLERİ

1925 Oregon, ABD – 2013 California, ABD

Douglas Engelbart´ın amacı, bilgisayarın sadece deneyimli bilim adamları tarafından kullanılan ulaşılmaz oyuncak değil, herkesin kolayca kullanabileceği bir yardımcı haline gelmesine ön ayak olmakmış. Profesör Engelbart, ilk mouse örneğini 1963′te hazırlamış. İki tekerlekli bu tahta alet, 1970′te "görüntüleme sistemleri için X-Y yer gösterici sistem" adıyla patent almış.

TEKNOLOJİLER VE MUCİTLERİ


Q KLAVYE (Daktilo) – Cristopher Latham Sholes

TEKNOLOJİLER VE MUCİTLERİ

1819 Pennsylvania, ABD – 1890 ABD

Gerçek anlamda ilk daktiloyu ve günümüzde halen kullanılan Q klavyeyi icat eden mucittir. 1867'de icat ettiği yazı makinesinin mekanik harf kollarından herhangi ikisi aynı anda kağıda doğru havalandığında sıkışmaya neden olduklarını fark eder. Bu sorunun çözümü için kullanıcının yazım hızını yavaşlatmak üzere harflerin yerlerini alabildiğine karıştırarak en çok kullanılan harfleri elin en zon ulaşabileceği yerlere yerleştirmeyi uygun görür ve Q Klavye adını verdiğimiz harf dizilimi ortaya çıkar.

TEKNOLOJİLER VE MUCİTLERİTEKNOLOJİLER VE MUCİTLERİTEKNOLOJİLER VE MUCİTLERİ


F KLAVYE – İhsan Sıtkı YENER

TEKNOLOJİLER VE MUCİTLERİ

1925 Afyon, Türkiye –  2016 İstanbul, Türkiye

İhsan Sıtkı Yener, 1946 yılında öğretmenliğe başladığı sırada, Türk dilinin özelliklerine göre yapılmış bir daktilo icat etme çalışmalarına başladı. "On parmak için ideal Türk Klavyesi"ni 20 Ekim 1955 yılında kabul ettirdi ve 1974 yılında tüm daktiloların F klavye olmasını sağladı.

TEKNOLOJİLER VE MUCİTLERİ


OTOMOBİL – Karl Friedrich Benz

TEKNOLOJİLER VE MUCİTLERİ

1844 Karslruhe, Almanya – 1929 Ladenburg, Almanya

Benzinle çalışan otomobilin mucidi olarak bilinir. Benz 1885´te dünyanın satmak amacıyla üretilen ve benzin motoruyla çalışan ilk otomobili olan Motorwagen´i üretti. Üç tekerlekli, önden döndürülen bu arabada motor arka tarafta, yolcuların tam altındaydı. Diğer icatları arasında, karbüratör, gaz/fren sistemi, bir pilden elektrostatik kıvılcımlanmayla ateşleme sistemi, buji, debriyaj, vites değiştirme sistemi ve radyatör vardır.

TEKNOLOJİLER VE MUCİTLERİ


HELİKOPTER – İgor Sikorsky

TEKNOLOJİLER VE MUCİTLERİ

1889 Kiev, Ukrayna – 1972 Connecticut, ABD

Doktor olan ama çalışmayan annesi tarafından eğitim almıştır. Bundan dolayı da okula gitmemiştir. Annesi özellikle kendisine Lonarda da Vinci gibi olması için sanat konusunda eğitim veriyordu. Oğlunun da ileride önemli bir adam olmasını istiyordu. Annesinin bu çalışmaları sonuç vermiş olacak ki Igor Sikorsky daha 11-12 yaşındayken defterine uçan nesneler çizip, bunları boyuyordu. 1939´da icat ettiği ve günümüzde halen kullanılmakta olan Sikorsky tipi helikopterlerin mucidi olmasının yanı sıra dünyadaki ilk helikopterin de mucididir. İcat etmiş olduğu helikopterler neredeyse tüm dünya tarafından kullanılmaktadır.

TEKNOLOJİLER VE MUCİTLERİ


X IŞINLARI (RÖNTGEN) – Wilhelm Conrad Röntgen

TEKNOLOJİLER VE MUCİTLERİ

1845 Remscheid, Almanya – 1923 Münih, Almanya

X ışınları ya da Röntgen ışınları, 0.125 ile 125 keV enerji aralığında veya buna karşılık, dalga boyu 10 ile 0,01 nm aralığında olan elektromanyetik dalgalar veya foton demetidir. 1895´te Wilhelm Röntgen tarafından bulunduğundan sıkça Röntgen ışınlarından söz edilir. Röntgen ışınları ışığa benzeyen fakat gözle görülmeyen, oldukça delici özellikli bir salınımdır. Röntgen ışınlarına X ışını da denir. X ışını tabirini ilk olarak bu ışınları keşfeden fakat özelliklerini tam bulamayan Wilhelm Conrad Röntgen, "bilinmeyen" anlamında kullanmıştır.

TEKNOLOJİLER VE MUCİTLERİ


CD – Norio Ohga

TEKNOLOJİLER VE MUCİTLERİ

1930 Shizuoka, Japonya – 2011 Tokyo, Japonya

Compact Disc 1970 yılında Sony ve Philips tarafından ayrı ayrı geliştiriliyordu. Bu iki firma 1979'da ortak çalışma kararı aldı. Sony'nin niyeti daha prototip bir ürün çıkarmak, Philips'inki ise daha uzun kayıt süresi elde etmekti. O dönem Sony Başkan Yardımcısı olan Norio Ohga, bu disk'İn 16 bit ve 44000hz formatında olmasını önerdi ve bunda ısrar etti. Çünkü en sevdiği eser olan Beethoven'ın 9.senfoni'sinin tek bir CD'ye sığmasını istiyordu. İlk CD 1982 yılında Sony firmasında çalışan Norio Ohga tarafından icat edildi.

Kaynak: www.eba.gov.tr

Heyecan Verici 20 Muhteşem İcat

1İcatlar olmasaydı, günlük yaşantımız nasıl olurdu, bilinmez ama çok daha zor olacağı kesin. Bu yüzden mucitleri seviyoruz. Bazı mucitler de ilginç şeyler bularak, bizi keyiflendiriyor. 2015 yılının icatlarına baktığımızda, şaşırtıcı, hoş ve bizi gülümseten minik buluşların olduğunu görüyoruz. Yarının hava durumunu gösteren cihaz

İcatlar olmasaydı, günlük yaşantımız nasıl olurdu, bilinmez ama çok daha zor olacağı kesin. Bu yüzden mucitleri seviyoruz. Bazı mucitler de ilginç şeyler bularak, bizi keyiflendiriyor. 2015 yılının icatlarına baktığımızda, şaşırtıcı, hoş ve bizi gülümseten minik buluşların olduğunu görüyoruz. Yarının hava durumunu gösteren cihaz

Mucidimiz Ken Kawamoto isimli bir yazılım mühendisi. Küçük bir fanusun içinde, bir sonraki günün hava olayını canlı canlı gösteriyor: Yağmur, yıldırım, fırtına... Tek sorunu cihazın şimdilik kar yağışını gösterememesi. Mucidimiz icadına Tempescope adını vermiş. Şaşırtıcı icat, biz şaşırdık!

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası