radeon graphics nedir / AMD Radeon Ayarları içinde Grafikler ve Compute GPU İş

Radeon Graphics Nedir

radeon graphics nedir

Hide All

Important Information

AMD sürücülerinin ve uygulamalarının sisteminize yüklenmesi en fazla 3 dakika sürer. Sistemi kullanırken güncellemeleri arka planda yükleyebilirsiniz.

Installation instructions

Dell Update Package Talimatları

Not: İşletim sistemine bağlı olarak sürücü yüklendikten sonra sisteminizin yeniden başlatılması gerekir. Yeniden başlatma ertelenmiş olabilir ancak güncellemenin yüklü olduğundan emin olmak için tamamlanması gerekir.

İndirme
1. Dosyayı İndir seçeneğine tıklayın.
2. Dosya İndirme penceresi görüntülendiğinde dosyayı sabit sürücünüze kaydetmek için Kaydet’e tıklayın.

Yükleme
1. Dosyayı indirdiğiniz konuma gidin ve yeni dosyaya çift tıklayın.
2. İletişim penceresindeki bilgileri okuyun.
3. Devam etmeden önce iletişim penceresinde tanımlanan önkoşulları indirin ve yükleyin.
4. Yükle düğmesine tıklayın.
5. Güncellemeyi gerçekleştirmek için kalan istemleri izleyin.


Need help with video connection issues?

Find a solution in Dell's video troubleshooting and usage guide.

Troubleshoot Video

 Google News

Sahip olduğumuz bilgisayarlarımızın birçok donanımı bulunuyor. Ancak ekran kartları hala en önemliler listesinin tepelerinde. Peki entegre (APU) ekran kartı ve harici ekran kartı olarak bildiğimiz bu iki tür arasındaki fark nedir? Yazımızda açıklıyoruz.

Gerek dizüstü bilgisayarlarda gerek masaüstü sistemlerde tercihimizi etkileyen birçok sebebimiz bulunuyor. Kimisi gündelik iş odaklı bir bilgisayar tercih ederken, kimimiz yüksek performans sunan bir sistem talep ediyoruz. Ancak bu tercihleri de sınırlayan bir donanım seçimi gerekiyor ve ekran kartları bu sınırlamanın en büyük aktörü.

İki tür ekran kartı tercihimiz var. Birisi işlemci ile entegre olan ve APU olarak bildiğimiz dahili ekran kartı, bir diğeri ise kendi başına grafik işlemciye ve diğer yonga setine sahip harici ekran kartı. İlki birçok işte başarı gösterebilirken birçok yerde yetersiz kalır. İkinci türde ise yüksek performans alırken güç tüketiminiz artar. 

Peki her ikisi arasındaki belirgin farklar nelerdir?

Entegre Grafik Kartı (APU) Nedir?

Entegre grafik kartları, GPU yani grafik işlemci ile CPU yani işlemcinin tek bir yongada birleşmesi demektir. Bu birliktelik, düşük güç tüketimi ve maliyet bazında çeşitli avantajlar sunar. Bir zamanlar kesinlikle tavsiye edilmeyen ve bu alanda oldukça kötü ünlenen bu grafik kartları, gelişen teknoloji ile bu durumu düzeltmiş durumdalar.

Yakın zamanda gördüğümüz birçok işlemcide bulunan grafik işlemciler yani entegre ekran kartları, artık 4K çözünürlükte birçok video oynatımına imkan sunarken ortalama birçok oyunu rahatlıkla oynatabiliyor. Ancak yüksek kaliteli oyun ve yoğun güç gerektiren uygulamalarda hala iyi değiller.

Entegre grafiklerle ilgili en önemli nokta, bu birimin dahili bir belleğe sahip olmamasıdır. İşlemci ile aynı ünitede birleştikleri için video belleği ihtiyacı, sistemde kurulu olan RAM&#;lerden karşılanır. Örneğin 4GB RAM&#;e sahip ve entegre grafik kartını içeren bir sisteme sahipseniz, sisteminizde görünen RAM miktarı 3GB dolaylarında olacaktır. Çünkü kalan 1GB boyutlu bellek, ekran kartına tahsis edilir.

Güncel piyasada sunulan birçok işlemci, entegre grafik işlemciye sahip. Örneğin Ryzen G işlemci alırsanız, ekstra bir ekran kartı almanıza gerek kalmaz. Zira içerisinde bu görevi kendi gücünce üstlenebilecek bir grafik işlemci bulunur. Harici ekran kartı kullandığınızda ise sistem, kullanılacak uygulamaya göre her iki birim arasında otomatik geçiş yapacaktır.

Entegre grafik kartları; dizüstü bilgisayarlar, tabletler, akıllı telefonlar gibi boyutun önemli olduğu sistemlerde tercih edilir. Çoğu ekonomik masaüstü sistemlerde de bunu görebiliriz.

Harici Grafik Kartı Nedir?

Harici grafik kartı, adından da anlaşılacağı üzere kendi başına çalışan bir donanımdır. İçerisinde grafik işlemcisi, bellekleri ve soğutucu görevi gören fanları bulunduran bu donanım, grafik tarafında gerekli tüm işlemi işlemciden bağımsız olarak yürütebilir.

Dolayısı ile sistemde bulunan mevcut RAM&#;den talep etmezler çünkü kendi içlerinde yeterli belleği taşırlar. Öte tarafta performans bazında da oldukça güçlüdürler ve yüksek kaliteli oyunlarda ve yoğun güç gerektiren uygulamalarda etkili sonuçlar sunar. 

Negatif tarafta ise pahalıdırlar, büyüktürler ve oldukça fazla ısı yayarlar. Harici ekran kartlarını genellikle orta ve üst düzey sistemlerde görürüz. Dizüstü tarafında da üst segmentte kullanılan bu kartlar, orta segmentte kırpılmış olarak kullanılır.

Neden Entegre Grafik Kartı Tercih Etmeliyim?

Yazının başında da belirttiğimiz gibi grafik kartı noktasında iki seçeneğimiz mevcut. Entegre grafik kartlarını tercih etmek için ise birçok sebebiniz olabilir. Bunlardan en önemlisi, kullanacağınız bilgisayarın hangi amaçla kullanılacak olması. Eğer bilgisayarınızı sadece film; müzik, internet ve ortalama işlerde kullanacaksanız, bu tercih sizin için isabetli olacaktır.

Öte yandan bu durum sahip olacağınız bilgisayarın maliyetini de aşağıya çeker. Harici bir ekran kartına vereceğiniz paraya, içerisinde bir dahili bir grafik işlemci bulunan bir işlemci satın alabilirsiniz. Dolayısı ile tek bir donanım parasına iki donanıma sahip olursunuz ve yukarıda sayılan işlerinizi bu kurulumla halledebilirsiniz.

Diğer tarafta tercihiniz bir dizüstü bilgisayarsa ve seyahati çok seviyorsanız entegre grafik kartı tercihi, cihazınızın pil ömrünü arttırabilir. Oldukça tasarruflu olan bu grafik türü, çok düşük güç tüketimi sağlar ve priz bulmakla birlikte elektrik faturasında sizlere tasarruf sağlayabilir. 

Neden Harici Grafik Kartı Tercih Etmeliyim?

Ekran kartı tercihinde seçebileceğiniz ikinci tür, harici ekran kartları. Ucuz, tasarruflu ve hemen hemen tüm işleri halledebilen dahili bir ekran kartı almak varken neden harici ekran kartı tercih edesiniz? Bu sorunun cevabı aslında çok basit. Bilgisayarınızdan daha fazla performans alabilmek için. Bu noktada performans, ekran kartsız olmaz demiyoruz ancak bazı noktalarda performans, ekran kartsız hiç oluyor.

Eğer oyun oynamayı seven bir kullanıcıysanız, harici ekran kartı almak için güçlü bir sebebiniz var demektir. Harici ekran kartları, kendine ait güçlü grafik işlemcileri ve dahili bellekleri sayesinde en güçlü entegre grafik kartlarından bile daha iyi performans sunar. Bu yüzden güçlü bir kart seçimi ile oyun zevkinizden geri kalmazsınız.

İş tarafında eğer profesyonel olarak video ve görsel çizim programlarını kullanıyorsanız, tercihiniz yine harici ekran kartı olmalı. Zira içerdikleri farklı mimariler ile bu tür uygulamalarda çok daha fazla hesaplamalar yapabilen kartlar, render sürelerinden üç boyutlu aktarmalara kadar birçok işlemde size yardımcı olur.

Üstelik harici ekran kartları bugün birçok orta-üst segment dizüstü bilgisayarlarda mevcut. Dolayısı ile masaüstü sistemlerde aldığınız performansı aynı şekilde taşınabilir olarak sürdürebilirsiniz. Her ne kadar pahalı ve güç gerektiren donanımlar olsa da bu kartlar, ihtiyaç dahilinde eliniz ayağınız olacaktır.

Özetleyecek olursak her iki ekran kartı türünün de kendine ait avantaj ve dezavantajları mevcut. Ancak genel olarak entegre grafik kartları, gündelik kullanımda iş görürken maliyet ve güç tüketiminde oldukça tasarruflu oluyorlar. Harici ekran kartlarında ise daha fazla performans alabilmek mümkün, tabii maliyet ve güç gereksinimlerini de karşılamak gerekiyor.

Yeni bir yazıda görüşmek üzere, hoşça kalın!

EtiketlerDodge

funduszeue.info

  • Katkı
  • İçindekiler

    AMD Radeon grafik kartı nedir?

    ATI Radeon, ATI ve AMD&#;nin ortak çalışması ile üretilen grafik işlemci ünitesidir. Desteklediği DirectX jenerasyonuna göre dört farklı çeşite sahiptir. En büyük rakibi Nvidia tarafından çıkarılan GeForce işlemcisidir.

    En iyi AMD ekran kartı hangisi?

    En iyi ekran kartları listemizde yer alan bir başka model ise AMD Radeon RX XT oluyor.

    AMD Integrated Graphics nedir?

    Entegre Grafik Kartı (APU) Nedir? Entegre grafik kartları, GPU yani grafik işlemci ile CPU yani işlemcinin tek bir yongada birleşmesi demektir. Bu birliktelik, düşük güç tüketimi ve maliyet bazında çeşitli avantajlar sunar.

    AMD Radeon Settings ne demek?

    Ekran kartı ve işlemci üreticisi AMD&#;nin ekran kartına sahip olan kullanıcılar, bilgisayarlarına sürücü yükledikten sonra AMD Radeon Settings&#;e sahip oluyorlar. Radeon Settings, birçok ayarın yapılmasına imkân vermesinin yanı sıra güncellemeleri kontrol edebilmenizi de sağlıyor.

    AMD ekran kartı ayarları nasıl açılır?

    Radeon Ayarları Oyun Seçeneklerine Erişim

    1. Radeon Ayarları Oyun Seçeneklerine Erişim.
    2. Bu seçeneklere erişmek için masaüstü bilgisayarınıza sağ tıklayarak ve AMD Radeon Ayarlarını seçerek AMD Radeon Ayarlarını açın.
    3. Oyun Sekmesine tıklayın.
    4. Küresel Ayarlar&#;a tıklayın.

    Ekran kartı AMD mi Nvidia mı nasıl anlaşılır?

    1-) Başlat ❱ Çalıştır ❱ Dxdiag yazın ve Enter tuşuna basın. 2-) Ardından karşınıza aşağıdaki gibi bir sekme açılacaktır. Burada “Ekran” yazan sekmeye tıklıyoruz. 3-) Ekran sekmesine tıkladıktan sonra “Aygıt” bölümünde yazan bilgiler sizin bilgisayarınızda takılı olan ekran kartı modelini ve teknik özelliklerini verir.

    AMD sisteme nvidia ekran kartı olur mu?

    Arkadaş herhalde Intel ve NVIDIA ikilisinden yola çıkarak böyle bir ikilemde kaldı. Evet kullanabilirsiniz.

    AMD Radeon Installer Silsek ne olur?

    Hayır hiçbir problem teşkil etmemektedir eğer ki driver kurulumunu standartta bıraktıysanız program filese kurmuş olması gerekmekte yani eski driverleri gönül rahatlığıyla silebilirsin.

    AMD Radeon Ayarları içinde Grafikler ve Compute GPU İş Yükleri Arasında Geçiş™ Yapmak

    AMD Radeon Ayarları artık GPU'un Grafik veya Bilgi İşlem İş Yükleri için optimize Bilgi İşlem İş Yüküne geçiş yapmak, Blok Zinciri Bilgi İşlem uygulamaları ile daha iyi performans sağlamelidir. Blok Zinciri Bilgi İşlem teknolojisi hakkında daha fazla bilgiyi çevrimiçi olarak bulunabilir.

    NotBu seçenek, AMD Radeon Crimson Relive Edition ve daha yenisi kullanan desteklenen grafik kartlarında mevcuttur. Desteklenen GPU'lar hakkında bilgi için lütfen sürücü sürüm notlarına bakın.

    Aşağıdaki adımlarda GPU İş Yükü seçeneğine nasıl erişebilirsiniz açıklanmıştır.

    1. Açık olan AMD Radeon Ayarları Uygulama. Bu işlem aşağıdaki yollarda yapılabilir:
      1. Masaüstü bilgisayarlara sağ tıklayın ve AMD Radeon Ayarları

        AMD Radeon Settings

      2. Seçin AMD Radeon Ayarları menüsünden seçin.

        Programs menu

    2. Şu sürücüye tıklayın: Oyun menü seçeneğine tıklayın.

      Gaming menu option

    3. Tıklayın Küresel Ayarlar.

      Global Settings

    4. Şu sistem üzerinde: Küresel Grafikler sekmesine tıklayın GPU İş Yükü.
      NotGrafikler varsayılan olarak etkindir.

      GPU Workload

    5. İstediğiniz GPU İş Yükünü seçin.

      Select the desired GPU Workload

    6. Tıklatın Evet değişikliğin etkili olması için AMD Radeon Ayarlarını yeniden başlatın.

      Restart AMD Radeon Settings

    7. Yeniden başlatmada, GPU artık seçili iş yükü modunda çalışacaktır.
      NotBirden fazla GPU'ya sahip sistemlerde, bu seçenek sistem deki tüm GPU'lar için geçerli olacaktır.


    * Intel size kolaylık sağlamak için üçüncü taraf sitelerinden içerik sağlıyor ve diğer üçüncü taraf sitelere bağlantılar temin ediyor olabilir. Söz konusu içerikleri ve/veya bağlantıları sağlamak sadece öneri teşkil eder ve herhangi bir eylem için onay veya tavsiye ile teşkil etmemektedir. Üçüncü parti satıcılar tarafından tavsiye edilen eylemleri gerçekleştirmek ürünün düzgün çalışmamasına, anakart veya işlemcinin zararmasına ya da ürün kullanım süresinin kısalmasına yol açabilir. Intel üçüncü taraf sitelerini veya materyalleri kullanımınız ile ilgili hiçbir sorumluluk kabul etmez ve üçüncü taraf siteler ya da materyallerle ilgili açık veya dolaylı hiçbir garantiyi kabul etmez. Intel, üçüncü taraf materyallerini veya sözü edilen üçüncü taraf web sitelerini kontrol etmez veya denetlemez. Referans alınan web sitesini ziyaret edin ve referans alınan verinin doğru olup olmadığını onaylamanız gerekir.

    nest...

    çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası