aleve ağrı kesici yan etkileri / ALEVE 220 mg 20 tablet | ilaclar.net

Aleve Ağrı Kesici Yan Etkileri

aleve ağrı kesici yan etkileri

Arveles Nedir?

Arveles ilaç sektöründe adı sıkça duyulan bir ilaçtır. Arveles nedir? Arveles 25 mg deksketoprofen ve 20 tabletlik kutuların içinde, eczanelerde satılmaktadır. Antiinflamatuvar ilaç grubunda yer alır. Arveles ampul formu da bulunmaktadır.

Bilinçli ilaç kullanımı için mutlaka her bir ilacı kullanırken doktorunuza danışmanız şarttır.

Arveles yan etkileri ile karşı karşıya kalmamak için doktorunuzun tavsiyesi dışında kullanmamanızı öneriyoruz. Aman dikkat diyelim!

Arveles Ağrı Kesici Prospektüs

Arveles prospektüs özellikleri incelendiğinde şu özellikleri görebilirsiniz:

Formülü:

Her bir tablet: 25 mg deksketoprofen (INN)’e eşdeğer 36.9 mg deksketoprofen trometamol ve titanyum dioksit (E 171) içerir.

Farmakolojik özellikleri:

Farmakodinamik Özellikler: Deksketoprofen trometamol S-(+)-2-(3-benzoilfenil) propiyonik asidin trometamin tuzu, nonsteroid antiinflamatuvar ilaç grubuna dahil analjezik, antiinflamatuvar ve antipiretik bir ilaçtır.

Non-steroid antiinflamatuvar ilaçların etki mekanizması, siklooksijenaz yolagının inhibisyonu ile prostaglandin sentezinin azaltılmasıyla ilgilidir. Özellikle, prostaglandinler PGE1, PGE2, PGF2a, ve PGD2 ve aynı zamanda prostasiklin PGI2 ve tromboksanlar (TxA2 ve TxB2) olusturan, arasidonik asitin sıklık endoperoksitlere, PGG2 ve PGH2, transformasyonunun inhibisyonu ile gerçekleşir.

Ayrıca, prostaglandin sentezinin inhibisyonu, kinin gibi diğer inflamasyon mediyatörlerini de etkileyerek, direkt etkiye ilaveten indirekt bir etkiye de neden olur. Deksketoprofen prostaglandin sentezini merkezi ve periferik olarak inhibe etmektedir.

Çeşitli ağrı modellerinde yapılan klinik çalışmalar, deksketoprofen trometamolün etkin analjezik etkisi olduğunu göstermiştir. Analjezik aktivitenin başlaması bazı çalısmalarda uygulandıktan sonra 30 dakika içinde elde edilmiştir. Analjezik etki 4-6 saat sürmektedir.

Farmakokinetik Özellikler:

Deksketoprofen trometamolün insanlara oral uygulamasından 30 dakika sonra Cmax.’a ulaşır. Deksketoprofen trometamolün dağılım yarı ömrü ile eliminasyon yarı ömrü değerleri sırasıyla, 0.35 ve 1.65 saattir. Plazma proteinlerine yüksek baglanma (% 99) gösteren diğer ilaçlarda oldugu gibi dağılım hacminin ortalama değeri 0.25 l/kg’dan düşüktür.

Endikasyonları:

Kas ve iskelet ağrıları, dismenore, diş ağrısı, postoperatif ağrı gibi hafif ve orta şiddetteki ağrıların semptomatik tedavisinde kullanılır.

Kontrendikasyonları:

ARVELES® Tablet aşağıdaki durumlarda uygulanmamalıdır:

  • Deksketoprofene, diğer NSA’lara veya üründeki herhangi bir yardımcı maddeye karşı daha önce duyarlılığı olan hastalar,
  • Benzer etkili (örn. aspirin veya diger NSA’lar) bilesiklerin astım, bronkospazm, akut rinit krizlerine yol açtığı veya nazal polipler, ürtiker veya anjiyonörotik ödeme neden olduğu hastalar,
  • Aktif veya şüpheli gastrointestinal ülseri olan veya gastrointestinal ülser veya kronik dispepsi hikayesi olan hastalar,
  • Aktif kanamaları veya kanama bozukluğu olan hastalar,
  • Crohn hastalığı veya ülseratif koliti olan hastalar,
  • Şiddetli kalp yetersizliği olan hastalar,
  • Orta veya şiddetli böbrek fonksiyon bozukluğu olan hastalar,
  • Şiddetli karaciğer fonksiyon bozukluğu olan hastalar,
  • Hemorajik diatezi veya diğer pıhtılaşma bozukluğu olan hastalar,
  • Gebelik ve laktasyon dönemlerinde.
ilaç

Arveles Fiyatı Ne Kadar?

Arveles 2022 temmuz fiyat verilerine göre 29,96 TL’den satılmaktadır. 2022 için Arveles ampul fiyat ise 83,94 TL’dir. Fiyatlar zaman içerisinde değişebilir.

Sadece eczanelerde satılır. Doktor onayı var ise kullanılabilir.

Yeniden belirtmek isteriz ki Arveles satın alırken mutlaka doktor onayı ve reçete ile almalısınız. Doktor onayı olmadan ilaç kullanmayınız. En doğru bilgiler için uzman görüşü alınız. İçeriğimiz reçete niteliği taşımaz. Sağlıklı günler dileriz…

Arveles prospektüs kaynak: www.ilacprospektusu.com

ALEVE 220 MG 20 FILM TABLET

ALEVE 220 MG TABLET, Tok karna kullanması önerilen, etken madde olarak Naproksen içeren bir ilaçtır. ALEVE 220 MG 20 FILM TABLET Bayer Türk Kimya San. Tic. Ltd. Şti. tarafından üretilmekte olup 8699546098248 barkod numarası ile piyasaya sunulmuştur. Beyaz Reçete ile satışı yapılmaktadır. ALEVE 220 MG 20 FILM TABLET güncel satış fiyatı 70.42 TL'dir. Gebelik kategorisi C-C-D 'dir.

Endikasyonları

ALEVE Film Kaplı Tablet, ağrı kesici, ateş düşürücü ve iltihap giderici etkisiyle baş ağrısı, diş ağrısı, soğuk algınlığı, kas ağrısı, eklem ağrısı, adet sancısı ve ateşli durumlarda kullanılır.

Pozoloji/uygulama sıklığı ve süresi

Erişkinlerde günde 2 - 3 kez 1 tablet kullanılması önerilir. Başlangıç dozu olarak 2 tablet alınması şikayetlerin daha hızlı azalmasını sağlayabilir. Hekim tarafından başka türlü önerilmedikçe günde 3 tabletten fazla alınmamalıdır. Doktora veya diş hekimine danışılmadan 4 günden daha uzun süre kullanılmamalıdır.

Uygulama şekli:

Ağızdan kullanım içindir. Tercihen yemeklerden önce bol sıvıyla bütün olarak yutulur. Akut durumlarda, aç karnına da alınabilir, bu etki başlangıcını hızlandırır.

Midesi hassas olan hastaların ALEVE’i yemek sırasında alması önerilir.

Özel popülasyonlara ilişkin ek bilgiler:

Böbrek/Karaciğer yetmezliği:

Karaciğer veya böbrek fonksiyon yetersizliği olan hastalar, günde 2 sefer tek film kaplı  tabletten fazlasını almamalıdır.

Pediyatrik popülasyon:

ALEVE 12 yaşın altındaki çocuklarda kullanılmamalıdır (bkz. bölüm 4.3 - Kontrendikasyonlar).

Geriyatrik popülasyon:

Yaşlılarda günde 2 tabletten fazla kullanılmamalıdır.

Anne Sütü Hakkında Yanlış Bilinenler

Emziren  bir  annenin  en  çok  merak ettiği  konulardan  birisi  de,  hastalandığı  zaman  emzirirken ilaç kullanımı. Daha  doğrusu hangi  ilaçları güvenle  kullanabileceğidir. Aslında kesinlikle  kullanılmaması  gereken veya  annenin  sağlığı  için  mutlaka kullanılacaksa  emzirmenin  kesilmesi  gereken ilaçlar  bir  elin  5 parmağını  geçmez. Bu  konuda  Türkçe  olarak  çok  sık ve  güvenilir  bilgiye  rastlayamadığım  için,  süte  geçen  %  oranlarının listeler  halinde  verildiği  güvenilir yabancı  bir kaynaktan  tercüme  etmeyi  daha  uygun  buldum.

Anıl Yeşildal – DoktorTakvimi.com

Emzirirken ilaç kullanımında nelere dikkat edelim?

En  sık  kullanılan  ve  en  güvenlilerden  başlayarak  kesinlikle  verilmemesi  gereken  ilaçlara  kadar çok basit  bir  sınıflama  vermek  istiyorum.  Mümkün  olduğunca  ilaçların  hem  içeriğini  hem  markasını,  bazı  ilaçlar için  de  ait  oldukları  grubu  da  vermeye  çalışacağım,  bunlar  sizler  için  zor ve  gereksiz  terimler  gibi  görülse  de  ilacı  yazan  doktorunuza  sorarken yardımcı olacağı  için  yine  de  önemli  olduğunu  düşünüyorum.

Aşağıdaki  bulacağınız  liste  dışında  kullanacağınız  birçok  ilacın  emzirirken  güvenli  olup  olmadığını  anlamak  için  size  çok  pratik  bir  yöntem de  önereceğim.  Sadece İngilizce  bilmeniz  yeterli. İlacın  kutusunda  yazan  etken  maddenin  ismimin  yanına  “and breastfeeding”  yazarak  google’da  aratın  genellikle  1.  sırada  çıkan  drugs.com  uzantılı  bağlantı  sizin  aradığınız  ilaç  ve  emzrime  hakkında bilgi  verir. “Bu  ilaç sütütünüze  ne  kadar geçer,  kullanan  annelerin  bebeklerinde  emerken  herhangi  bir  yan  etki  olmuş  mu,  bu  ilacı  kullanırken  nelere  dikkat  etmek  gerekir”  gibi  aklınıza  takılacak  her tür  bilgiyi  verir.

Örnek  arama: Diyelim  Augmentin   antibiyotik  yazıldı,  kutusunda  “amoksisilin klavulonat”  içerdiği  yazıyor.

google’a  amoksisilin klavulonat  and  breastfeeding  yazıyorsunuz,  1.  sırada  karşınıza  çıkan  bağlantı  aşağıdaki  gibi.

https://www.drugs.com/breastfeeding/amoxicillin-and-clavulanic-acid.html

Vitamin ve Mineraller:

Öncelikle birçok  vitamin ve mineral  ilacının normal  dozlarda  hiçbir  sorun  yaratmadan  kullanılabileceğini  söyleyerek  başlamak  isterim.

Ağrı Kesiciler:

Sıklıkla  kullandığımız  parasetamol (Minoset-Parol), ibuprofen (Nurofen-Artril), Naproksen(Apranax,  Aprol) tarzı  ağrı  kesici ve/veya  ateş  düşürücüler  rahatça  kullanılabilir.

Bulantı-Kusma İlaçları:

Bu  gruptan  Domperidon (Motilium)  daha  güvenlidir, Metoclopramide (Metpamid) ancak  nadiren  tek sefer ve  düşük  doz  olacaksa  kullanılabilir.

Antibiyotikler:

Penislin  ve  penislin türevleri  ile  makrolid grubu (Penadur, Pronapen, Pen-os,  Duocid, Combicid, Sulcid, Augmentin ,  Klamoks, Bioment, Amoklavin, Amoksilav,  Klacid, Macrol, Eritrosin, Zitromax, Azitro, Azro v.s) Sefalsporin  grubu (Rocephine,  Novocef,  Forcef, İecef,  Unacefin,  Cephaxon, Zinnat, Cefatin, Cefaks,  Oraceftin, Enfexia, Zimax, Serozil, Fortum, İesetum) ve  Gentamisin rahatça kulanılabilir Ancak  tüm  bu  gruplarda  da  alerji  ve  bağırsak  florasının  bozulmasına  bağlı  ishal  gibi  yan  etkilere  dikkat  etmek  gerekir.

Bactrim   ve  muadillerinden prematürte,  1  aydan  küçük ve  özellikle  sarılığı olan  bebeklerde mümkün  olduğunca  sakınmak  gerekir. Metronidazol  grubu(Flagyl, Nidazol), Klindamisin  grubu(Cleosin, Klin, Klindan),Kemisetin gibi  Kloramfenikol  grubu ve  Tetrax  tarzı  tetrasiklin  grubu  ile,  Sipro ve  muadili  gibi  siproflaksasin  ve  benzeri  tüm  fluorokinolon  grubu  antibiotikler  mecbur  kalınmadıkça  verilmemelidir.

Alerji İlaçları:

Bu gruptan  birçok  ilaç hakkında  çok  fazla  bilgi  olmadığı  için  kurdeşen  veya  saman  nezlesi  durumlarında  sıkça  önerilen alerji  ilaçları  emzirirken  biraz  sıkıntılıdır.  Ancak  son  yıllarda  anne  sütü  ve  bu  tür  ilaçlarla  yapılan çalışmalar,  yine de  emzirirken  güvenle  kullanılabilecek  birkaç  ilaç  seçeneği  sunmuştur annelere. Setrizin  içeren  Zyrtec  ve Cetryn  gibi  muadilleri  süte  çok  az  geçtiği için  kullanılabilir.  Montelukast  içeren  Singulair,  Notta,  Once Air  gibi  ilaçlar  güvenle  kullanılabilmektedir.  Bir  antihistaminik  ve  montelukast  kombinasyonu olan Levmont  ve  muadillerinin  kullanımı  emzirirken  önerilmez.

Epilepsi İlaçları:

Karbamezepin (Tegretol ve  muadilleri),  fenitoin(Epanutin, Hidantin v.s) ve valproat (Convulex,  Depakin  v.s)  içeren  epilepsi  ilaçları  genellikle emzirirken  kullanılabilir,  ancak  uyuklama  gibi  yan  etkiler açısından  bebek  izlenmelidir. Fenobarbital içeren  Luminal  yüksek  oranda  anne  sütüne  geçtiğinden  kullanılmamalıdır. Gabapentin  içeren Neurontin  ve Lamotrigine  içeren  Lamictal için  yeterli  güvenlik  bilgisi  bulunmamaktadır.

Antidepresanlar:

Depresyon  ilaçlarında  yine  de baştaki  genel  kurallara  uymak  ve bebeği  uyuklama  açısından  izlemek  gerekir. Ve en  doğrusu mecbur  kalmadıkça almamaktır.

Süte  geçiş  oranı  çok  düşük  olduğu  bilinen trisiklik  antidepresanlar bu  tür  ilaçlardan  en  güvenli olan  gruptur. Bu  gruba  örnek  olarak Laroxyl, Tofranil,  Anafranil,  Sinequan, Norpramin ve İnsidonu  verebiliriz.

İlle  de seretonin  geri alım  inhibitörü  grubundan ilaç  verilmesi gerekirse en  güvenli  olanı  Paroxetine  içerenlerdir(Paxil,  Seroksat),  Prozac ve  Cipralex  benzerleri  tercih edilmemelidir.

Moklobemid (Aurorix, Lobem v.s) süte  geçişli  az  olduğu  in  yine de muhtemelen  kullanılabilen  depresyon  ilaçlarından  birisidir.
Aşağıdaki videolarda Uzm.Dr. Anıl Yeşildal, “Anne Sütü ve Emzirmenin Önemi” ile çeşitli sağlık konuları hakkında bilgiler veriyor.

Antipsikotik İlaçlar (Şizofreni-Mani İlaçları) :

Annenin  kanından  %80  oranında  süte  geçen  Lityum  tuzları(Lithuril ) kesinlikle  kullanılmamalıdır. Largactil, Fluanxol  ve  Norodol gibi  antipsikotikler %1’in  altında  süte  geçişi  olduğu  için  kuvvetle  muhtemel  güvenli  ilaçlardır,  ancak  yine  de  çocuğu  aşırı  uyuklama  ve  huzursuzluk  açısından  gözlemekte  fayda  vardır.

Kalp ve Tansiyon İlaçları:

Sıklıkla  kullanılan  Kaptopri(Kapril,  Kaptopril), Dixin, Diltiazem(Diltizem, Altizem, Dilticard, Kardil), Enalapril(Enapril, Konveril, Enalap,  Renitec)  Propranolol(Dideral), Quinapril(Accuizde, Acuitel) ve  verapamil (izoptin) anne sütüne  geçişi  %5’in  altında  olduğu  için güvenle  kullanılabilecek kalp ilaçlarındandır.

Bu  gruptan  ritim  bozuklukları için  verilen  Amiadaron (Cordarone) %37’yi  bulan  süt  geçişiyle kesinlikle  kullanılmaması  gereken  bir  ilaçtır.  Atenolol( Nortan,  Tenoretic, Tensinor)  bazen  %19’a  varan anne  sütü  geçişi  olduğu  çin  kullanılmamalıdır.  Nadolol  içeren  Corgard  yine çok  tercih  edilmemesi  gereken kalp   ilaçlarındandır.

Doğum Kontrol Hapları – Kadın Hormon İlaçları:

Özellikle  Ethinyl estradiol(östrojen) içeren ilaçlar süt  salgısını  baskılayabilir,  Levonorgesterel ve  Medroksiprogesteron gibi  progesteron  içerenler (Mirena,  Norlevo, Depo-Provera,  Farlutal) güvenli  olarak  kabul  edilmiştir.

Kesinlikle Verilemeyen İlaç Grupları:

Bazı  ilaçlar  vardır  ki  anne  sütüne  geçişi  %10’un  altında  olduğu  halde emziriken  kesinlikle  kullanılamaz  veya anne  sağlığı  için  mutlaka  kullanılacaksa  da  emzirmekten  vaz  geçilmesi  gerekir.

  • Sitotoksik  ilaçlar (kanser  ilaçları) !!!
  • Migren tedavisinde  kullanılan Ertamin  türevleri (Avmigran, Bellegral, Cafergot) !!!
  • Altın  tuzu  içeren  ilaçlar!!!
  • Bağışıklık sistemini  baskılayan  ilaçlar !!!
  • İsotretinoin(İsotrexin, Roaccutane) !!!

Not: Bu  yazı,  anne  sütünden  ve anne  kanıdan  yapılan  ilaç  ölçümleri sonucu  bilimsel  verilere dayanarak  yazılmıştır,  ancak kişisel farklılıklar olabileceği için  yine  de  %100 garanti  veremez,  herhangi  bir  sorun  halinde  yazar  sorumluluk kabul  etmez, en  doğru  kararı  çocuğunuzu  takip  eden  doktorla  birlikte  vermelisiniz.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası