boşanma aşamasında mal kaçırma / Boşanma Sürecinde Eşten Mal Kaçırma - Eskişehir Avukat Eda Yıldırım İlhan

Boşanma Aşamasında Mal Kaçırma

boşanma aşamasında mal kaçırma

Boşanma Davasında Eşten Mal Kaçırma

Genel olarak boşanma sürecinde eşler, evlilik sırasında birlikteyken edindikleri malları yasaya uygun bir şekilde paylaşmaktadır. Ancak bazı kişiler, eşleriyle bu malları paylaşmak istemedikleri için çeşitli yollara başvururlar ve eşlerinden mal kaçırma girişiminde bulunabilirler. Bu mal kaçırma girişimi hukuka aykırı bir şekilde olabileceği gibi, kişinin malları satması şeklinde de gerçekleşebilir. Yasalar ise bu mal kaçırma girişimini engelleyebilmek adına bir takım önlemler almaya çalışmaktadır. Bu tip durumlarda yapılacak işlemler için İzmir boşanma avukatına danışabilirsiniz.

Boşanma Davasında Eşten Mal Kaçırma Durumunu Önlemek İçin Neler Yapılabilir?

Eşlerden biri, diğerinin mal kaçırma girişiminde bulunacağından şüphe duymaktaysa, bunun için vakit kaybetmeden hukuki bir süreç başlatmalı, konuyla ilgili bir boşanma avukatından destek almalıdır. Siz de bu konularla ilgili bilgi almak için İzmir boşanma avukatına başvurabilirsiniz. Bu konuda alınabilecek önlemlerden bazılarını şu şekilde sıralamak mümkündür:

  • Mal kaçırma şüphesi bir aile konutu ile alakalı ise, kişi gerekli yerlere müracaat ederek, mülk için aile konutu şerhi koydurabilir. Böylece mal kaçırma riski olan kişinin konut ile ilgili işlem yapma yetkisi kısıtlanmış olur. Bu konuda detaylı bilgilendirme için İzmir boşanma avukatından bilgi alabilirsiniz.
  • Evlilik sürerken, mal kaçırma yapacak kişi, elindeki malları bir başkasına karşılıksız bir şekilde vermiş olabilir. Bu gibi durumlarda gerekli kanıtlarla konu, davaya taşınabilir. Böyle bir durumda iyi bir avukat gerekmektedir. Boşanma avukatı İzmir, bu konuda size yardımcı olabilir. Sonuç olarak paylaşılan bu malların devirlerinin iptali sağlanabilir.
  • Mal kaçırma girişiminde bulunan kişi, belgede sahtecilik gibi yollara da başvurabilir. Bu durum ispatlandığı takdirde diğer eş mağdur olmayacaktır.
  • Boşanma davası ile birlikte mal tasfiyesi davasının açılması, mal kaçırma girişimini engelleyebilecek unsurlar arasında yer almaktadır.
  • Mal kaçırma girişimini engelleyebilmenin bir diğer yolu, mallar üzerine ihtiyati tedbir koydurmaktır. Bu işlemi, aile mahkemesi kararı ile yaptırabilirsiniz. Böylece malların satışı durdurulacaktır.

Bu gibi noktaların yanında önlem alınması ve dikkat edilmesi gereken noktalar bulunmaktadır. Daha detaylı bilgilendirme ve spesifik durumlarda neler yapılabileceği hakkında bilgi almak için boşanma avukatı İzmir’e ulaşabilirsiniz.

Boşanma Davasında Mal Kaçırmanın Cezası Nedir?

Boşanmada mal paylaşımının yasalara uygun şekilde yapılmasını engellemek, kişinin bu yolda işlediği suça göre farklı şekilde cezalandırılabilmektedir. Örnek vermek gerekirse, kişi, eşinden mal kaçırmak için evrakta sahtecilik ya da sahte vekaletname ile bir iş yapmış ise, belgede sahtecilikten ceza almaktadır. Eğer eşin kandırılması söz konusu ise, bu durumda kişi dolandırıcılık suçundan yargılanabilmektedir. Bunlarla beraber mal kaçırmada, tehdit, şantaj gibi başka türlü suçlar da işlenebilmektedir. Bu gibi durumlarda İzmir boşanma avukatından yardım almak önemlidir.

Boşanma Davasında Eşten Mal Kaçırma Konusunda Avukatların Önemi

Tüm hukuki işlemlerde olduğu gibi, boşanma davalarında ve özellikle mal kaçırma konusunda avukatla işbirliği yapmak, kişiler açısından oldukça büyük önem taşımaktadır. Konuya hakim bir kişinin desteğiyle, kişiler mağdur olmaktan kurtulmakta, işlerini sorunsuz bir şekilde halledebilmektedir. Bu tür davalarda avukatların önemini aşağıdaki gibi sıralamak mümkündür:

  • Bu konuda tecrübeli ve bilgili bir avukat, kişi mağdur olmadan önce gerekli önlemlerin alınmasına yardımcı olmaktadır.
  • Avukat, kişiye izlenmesi gereken yollar hakkında gerekli bilgilendirmeleri yapmaktadır.
  • Bazı durumlarda kanıt niteliği taşıyabilecek belgelerin toparlanması işlemlerinde yol göstericidir.
  • Mal kaçırma işlemini gerçekleştiren kişinin gereken cezayı almasını sağlamaktadır.
  • Mal kaçırma girişimi sonucu kaybedilen malların geri alınmasını sağlamaktadır.

Boşanma davalarında, mal kaçırmaya dair danışma ve yardım talepleriniz için İzmir boşanma avukatına müracaat edebilirsiniz.

FacebookTwitterLinkedIn

Boşanmada Mal Kaçırma

Boşanmada mal kaçırma nedir ve bu durumda ne yapılabilir? Evlilik sürecinde eşler arasında mal rejimi konusunda anlaşma yoksa, boşanma sırasında edinilmiş mallara katılma sistemi uygulanır. Evlilik sırasında tarafların edindiği mallar, edinilen mallara katılma rejimine göre eşler arasında ikiye bölünür.

Ancak zina, terk edilme, hayata kast gibi boşanmaya yol açan davranışlar eşlerde öfke ve intikam duygularına yol açabilmektedir. Bu kızgınlık nedeniyle eşler evlilik sırasında edindikleri malları diğer eşle paylaşmak istemeyebilirler.

Boşanma davalarında mal kaçırma, boşanma davalarında mal kaçırma cezası işte burada devreye giriyor. Özetle, boşanmada mal kaçırma eşlerden birinin veya her ikisinin mallarını paylaşmamak adına satması, saklaması veya elden çıkarması durumudur.

Eşlerden Mal Kaçırmak Suç Mudur?

Türk ceza kanunu &#;eşten mal kaçırmayı&#; özel bir suç türü olarak düzenlememektedir. Dolayısıyla boşanma davasında mal kaçıran eşe verilecek cezanın şudur şeklinde söylemek doğru olmaz. Ancak eşin malları nasıl kaçırdığı araştırılmalıdır. Çünkü özel olarak “mal kaçırma” fiili bir suç olmamakla birlikte eşten mal kaçırma yolları arasında Türk Ceza Kanunu&#;nda suç niteliğinde yer alan fiiller olabilir. Bu fiillere örnekler:

Eşlerden biri, diğer eşten malları kaçırmak için karşı tarafı dolandırabilir. Bu durumda mal kaçıran eşin TCK hükmüne göre cezalandırılması mümkündür. TCK m. hükmüne göre hileli davranışlarla bir kimseyi aldatarak, onun ve başkasının zararına olarak, kendisine veya başkasına menfaat sağlayan kimseye, bir yıldan beş yıla kadar hapis ve beş bin güne kadar adlî para cezası ile cezalandırılır.

Eşlerden biri, sahte vekaletname ile diğer eşin malvarlığı değerlerini kaçırabilir. Bu durumda resmi belgede sahtecilik suçu işlenmiş olur. TCK m/1&#;e göre Bir resmi belgeyi sahte olarak düzeleyen, gerçek resmi belgeyi başkalarını aldatacak şekilde değiştirmek veya sahte resmi belge kullanmak iki yıldan beş yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.

Taraflardan biri mal varlığını satmak ya da bağışlamak istemeyen diğer tarafı bu konuda zorlamak için tehdit edebilir. TCK m/1&#;e göre Bir başkasını kendisinin veya yakınının  hayatına, bedensel veya cinsel dokunulmazlığına saldırmakla tehdit eden kimse, altı aydan iki yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılmalıdır.

Yukarıdaki örneklerde de belirttiğimiz gibi, Türk Ceza Kanunu&#;nda eşten mal kaçırma suç olarak düzenlenmemiştir. Fakat eşten mal kaçırma amacına ulaşmak için başka suçlar işlenmiş olabilir. Bu durumda suçu işleyen eşin TCK&#;da öngörülen eylemden dolayı cezalandırılması mümkündür.

Mal Kaçıran Eşe Ne Davası Açılır?

Boşanmada mal kaçıran eşe karşı hangi davaların ikame edilmesi gerektiği, mal kaçırmanın önüne geçmek için ne gibi önlemlerin alınması gerektiği sorularının yanıtını verebilmek için mal kaçırma eyleminin ne zaman ve hangi yöntemlerle yapıldığının tespit edilmesi gerekmektedir. Çünkü kaçakçılık; Boşanmadan önce, boşanma davasının başlamasından önceki bir yıl içinde, boşanma davası sırasında veya boşanma kararı verildikten sonra mal kaçırma eylemi gerçekleşebilir.

Bu zaman dilimlerinin ayrı ayrı değerlendirilmesi ve buna göre yol alınması, ayrıca malların kaçırılması için yapılan hukuka aykırı eylemlerin tespit edilmesi, mal varlığının kendisinden kaçırıldığı eş açısından daha sağlıklı bir sonuç alınmasını sağlayacaktır.

Eşler arasında boşanma davası olmasa bile taraflar boşanma ihtimali karşısında mal kaçırma girişiminde bulunabilirler. Bu mal kaçırma eylemini hangi araçlar vasıtasıyla yaptığı tespit edilerek dava açılmalıdır.

Örneğin taraflardan birinin arabayı kaçırma olayını ele alırsak; bu durumda diğer eş, arabanın devrinin iptali için dava açabilir. Mal kaçırma yöntemleri ve mal kaçırma eyleminin yapıldığı dönemlere yönelik ayrı ayrı inceleme yapalım.

Boşanmada Aile Konutuna İlişkin Önlem

Boşanma öncesi en yaygın durum, boşanmadan önce satılan ev, araba ve mülk gibi varlıkların kaybedilmesidir. Boşanma davası açılmasının öncesinde eşlere satılan malları geri alma veya mal satışını engelleme imkânı tanınmaktadır. Bu imkanlardan biri de ortak konut satışının engellenmesi ile ilgilidir.

Öncelikle aile konutunun diğer diğer konutlardan neden farklı olduğunu belirtmekte fayda var; aile konutunun yokluğunda eşin ve çocukların barınma hakkı zedelenir. Bu riski önlemek için öncelik, tarafların birlikte yaşadığı evin diğer eşin rızası olmadan satılmasını engellemeyi amaçlayan &#; aile konutu şerhi&#; uygulamasıdır. Aile konutu şerhi; eşlerin aile konutu olarak kullandıkları konut üzerindeki tasarruflarını sınırlayan, konutun eşlerin ortak rızası olmaksızın satılmasını veya kiralanmasını engelleyen, bu amaçlarla tapuya konulan yasal engelleyicidir.

Tapudaki aile konutu şerh kayıtlarına göre eşler konut üzerinde artık birlikte söz sahibi olacaklardır. Artık konut, her iki eşin de rızası olmadan kiralanamaz veya satılamaz. Aile konutu şerhinin tesis edilebilmesi için diğer eşin rızası aranmaz.

Aile Konutu Şerhi Konulması İçin Gerekli Evraklar

Eşlerden biri;

  • Evlilik cüzdanı,
  • Mahalle muhtarından temin edilecek aile konutu belgesi
  • Başvuran eşe ait vukuatlı nüfus kayıt örneği
  • TC kimlik kartı

ile taşınmazın bulunduğu yer tapu dairesine giderek aile konutu şerhinin tescilini talep edebilirsiniz.

Öte yandan, mal kaçırma amacıyla satılan bir aile konutunun, aile konutu şerhi tescil edilmemiş olsa dahi geri alınması mümkündür. Aile konutu şerhi koyulmamasına rağmen tasarrufta bulunulan taşınmaza yönelik &#;tapu iptali ve tescili davası&#; açılması gündeme gelebilir.

Boşanmada Muvazaalı Mal Devri İşlemlerine İlişkin Önlem 

Eşler, tasarruf işleminin genel hükümler çerçevesinde mal kaçırma kastıyla yapıldığı gerekçesiyle işlemin iptaline ilişkin dava açabilirler. Bu tür işlemlere muvazaalı işlemler denir. Kısaca muvazaa, üçüncü şahısları yapılmak istenenden farklı bir hukuki ilişki tesis ederek aldatmaktır. (Bu hukuki işlem sadece görünürdeki işlemdir, taraflar arasında hiçbir hukuki sonuç doğurmaz)

Mal kaçırma amacıyla muvazaalı işlem ile aldatılan üçüncü kişi diğer eştir. Yani burada eşin gerçek amacı diğer eşten mal kaçırmaktır. Ancak hukuki işlemin tarafı ile anlaşarak işlemin satış gibi gösterilmesi sağlanmıştır. Bu hallerde, mal kaçırma saikiyle yapılan görünürdeki satış işleminin iptal edilmesi mümkündür. Ancak bu durumda karşı tarafın hukuki menfaatinin ve hilesinin ispat edilmesi gerekir; Muzavaanın varlığını iddia eden kişi, bunu ispat edebilmelidir.

Boşanma Davası Sırasında Mal Kaçırma Nasıl Önlenir?

Sadece boşanma davası açılmış olması eşlerin birbirlerinden mal kaçırmalarına engel değildir. Bu durumda mal rejiminin tasfiyesi davası ikame edilmesi gerekmektedir. Mal rejiminin tasfiyesi davası boşanma hükmünün kesinleşmesi ile birlikte açılır. Ayrıca boşanma davası açarken mal rejiminin tasfiyesi davası açılabilir ancak bu durumda boşanma hakimi bu iki davayı birbirinden ayırır.

Mal rejiminin tasfiyesi davası boşanma davasından kaynaklı olarak bekletici mesele yapılır. Kısacası hakim mal rejiminin tasfiyesine ilişkin davanın boşanma davası sonuçlanıncaya kadar bekletilmesine karar verir. Bu tedbir, mal paylaşımına kadar eşlerden birinin malı kaçırmasını önlemektedir.

Boşanmadan 1 Yıl Önce Satılan Mallar İle İlgili Önlemler

Boşanma davasının ikame edilmesinden önceki 1 yıl içinde eşlerden birinin üçüncü bir kişi lehine yaptığı olağandışı karşılıksız kazandırmalar, malvarlığının tasfiyesi sırasında mevcut malvarlığına dahil edilerek tasfiye edilir. Çünkü bu olağandışı karşılıksız kazandırmalar , diğer eşten mal kaçırmak kastıyla yapılmış mal sayılır.

Boşanmada Hangi Mallar Paylaşılmaz

Eşler evlilik süresince mal rejimine ilişkin bir sözleşme akdetmemiş ise, boşanma halinde eşler arasında yasal mal rejimi olan edinilmiş mallara katılma rejimi uygulanacaktır. ( yılı öncesi hariç).

Bu rejime göre eşlerin evlilikleri sırasında edindikleri mallar boşanma sırasında ikiye bölünür. Ancak, kişisel eşyalar bu paylaştırma sürecinin bir parçası değildir. Kişisel malların neler olduğu TMK &#;de hüküm altına alınmıştır.

Kişisel mallar şunlardır:

  1. Diğer eşin kişisel kullanımına yönelik eşyalar (makyaj malzemeleri, tıraş makinesi, giysi)
  2. Mal rejiminin başlangıcında bir eşe ait mal veya eşin daha sonra miras yoluyla veya başka bir şekilde karşılıksız kazandırma yoluyla edindiği mal varlıkları (eşlerden birine ailesinden miras kalan mal)
  3. Manevi tazminat alacakları (örneğin, eşlerden birinin kişisel bir haksız fiilden kaynaklanan manevi zararı telafi etmek için aldığı manevi tazminatlar)
  4. Kişisel mal yerine geçen değerler (örneğin, eşlerden birine miras kalan bir evi satarak araba alırsa, o araba artık kişisel niteliğindedir.)

Yukarıda saydığımız bu mal varlıkları boşanmada tasfiyeye girmeyecektir. Bu nedenle diğer eş hak iddia edemeyecektir.

Boşanma Davası Açmadan Önce Satılan Mallar Paylaşıma Dahil Midir?

Genel bir kural olarak, boşanma davası açıldığı anda eşlerin mevcut malları paylaşıma tabidir. Başka bir deyişle, eşler boşanma davası açtığında malları (kişisel malları hariç) yarı yarıya paylaşım yapılarak bölünür. Ancak taraflar çeşitli sebeplerle mal varlığını diğer eşe bırakmak istememekte ve bu nedenle mal kaçırma eyleminde bulunabilirler.

Kanun koyucu, mal kaçırma halinde diğer eşin mağduriyetini ortadan kaldırmak için çeşitli yollar düzenlemiştir: tasarrufun iptali davası, muvazaalı işlemin iptali davası, tapuya şerh düşülmesi bu yollardan bazılarıdır. Kendisinden mal kaçırıldığını düşünen taraf, mal kaçırma saikiyle yapılan işlemleri ve mal kaçırma amacını ispat ederek bu mallarında tasfiyede dikkate alınmasını sağlayabilir.

Boşanmadan önceki 1 yıllık süre içinde diğer eş tarafından yapılan olağandışı karşılıksız kazandırmalar da tasfiye de dikkate alınmalıdır.

Eşten Mal Kaçırma Davasında Zamanaşımı

Aile konutu şerhini koydurmak için herhangi bir zaman sınırı yoktur. Her an konulabilir. Aile konutu şerhi konulmadığı zamanlarda eşin rızası olmadan satış yapılması durumunda ve diğer durumlarda tapu iptal ve tescil davası açmak için herhangi bir hak düşürücü süre bulunmamaktadır. Bu dava da her zaman açılabilir çünkü bu dava ayni hakka dayanmaktadır.

Boşanma davasının her aşamasında mal paylaşımı davası açarak ihtiyati tedbir talebinde bulunulabilir. Tedbir talebi için de bir süre sınırı yoktur. Çok acil durumlarda önce ihtiyati tedbir kararı alınıp sonra dava açılabilir. Bu durumda 15 gün içinde dava açılmalıdır, aksi takdirde ihtiyati tedbir kalkar. Boşanmadan sonra mal paylaşımı davası açmak için 10 yıllık hak düşürücü süre vardır.

Mal Paylaşımı Davası Görevli Ve Yetkili Mahkeme

Boşanma halinde malın eşler arasında paylaştırılması davasından sorumlu olan aile mahkemesidir. Yetkili mahkeme ise, boşanma davasına bakmaya yetkili yer mahkemedir.

Boşanmada Mal Kaçırma Son Olarak Dikkat Edilmesi Gerekenler

Yukarıda önemli detaylara ve boşanmada mal kaçırmanın nasıl önleneceğine dair sıkça sorulan soruların cevaplarına yer verdik. Ancak, sorunun çoğu zaman bundan ibaret olmadığına dikkat edilmelidir.

Bu nedenle yargılamadan önce ciddi bir hukuki değerlendirme yapılmalı ve hak arama ihtiyacı göz önünde bulundurularak sürecin uygulanmasına geçilmelidir.

Boşanma avukatının yardımından bu aşamada faydalanılması yararlı olacaktır. Boşanma hukuku ve Türk avukatlarının çalışmaları hakkında daha fazla bilgiyi &#;Boşanma Avukatı&#; yazımızdan okuyabilirsiniz.

Boşanmada Mal Kaçırma Son Olarak Dikkat Edilmesi Gerekenler

Boşanma davası sürecinin en etkili şekilde yürütülebilmesi için adli sürece hakimiyeti olan bir boşanma avukatından destek almak fayda sağlayacaktır.  Çelik & Baştürk Hukuk Ve Danışmanlık Ofisiİstanbul boşanma avukatı olarak müvekkillerini aile hukuku alanında vekil olarak temsil etmektedir. Ayrıca vatandaşlara hukuki danışmanlık hizmeti vermektedir. Sitemizde yer alan avukata sor kısmından ofisimiz avukatları Av. Tolga ÇELİK ve Av. Nur BAŞTÜRK‘e  boşanma davasında mal kaçırma, boşanma öncesi mal kaçırma, eşten mal kaçırma cezası vb. hakkındaki sorularınızı sorularınızı yönlendirebilir ya da iletişim bilgileri kısmından kendilerine ulaşabilirsiniz.

Boşanma Davasından Önce ve Boşanma Davasında Eşten Mal Kaçırma

Boşanma davalarında sıklıkla rastlanan durumların başında eşlerin birbirinden mal kaçırması gelmektedir. Eşlerden biri diğer tarafın kanunen korunan hakkına zarar vermek maksadıyla yasal olarak maliki olduğu malı bir başkasına, kötüniyetli olarak satabilir.

Mal kaçırma dendiğinde akla sadece araba ya da taşınmaz gelmemelidir. Bankada bulunan para, birikim amacıyla alınan altın veya hisse senedi dahi mal kaçırmanın konusunu oluşturabilir.

Kural olarak kişi, kendi üzerine olan malvarlığını, sınırlandırmaya tabi olmadan elden çıkarabilir ya da tasarrufta bulunabilir. Ancak bu tasarruf diğer eşin katılma alacağını azaltmak maksadıyla yapılmış veya yapılacaksa kanun bu konuda zarara uğrayan eşe hukuki imkanlar tanımaktadır.

Boşanma Davasından Önce Eşten Mal Kaçırma

 

Henüz boşanma davası açılmadan önce eşler bir sınırlandırma olmaksızın malvarlığı üzerinde tasarrufta bulunabilir. Ancak buradaki sınır dürüstlük kuralı dolayısıyla kötüniyettir. Diğer eşin, malvarlığından çıkışlar yani satışlar yapacağını düşünen eş aşağıdaki yollara başvurabilir:

  • Aile konutu şerhi talep edilebilir. Taşınmazın sahibi olmayan eş, sahibi olan eşin aile konutunu satmasını engellemek amacıyla tapudan aile konutu şerhi konulmasını isteyebilir. Aile konutu şerhi konulması için söz konusu evin tarafların birlikte oturdukları ev olması gerekmektedir.
  • Tedbir kararı istenebilir. Boşanma davası açılmamış olsa dahi, başvurucu eş, malvarlığını elinden çıkarmak isteyen eşe karşı mahkemeden tedbir talebinde bulunabilir. Mahkeme tedbir talebini kabul ederse tapuya şerh kararı düşecek ve taşınmazı alan kişinin iyiniyeti korunmayacaktır.
  • Boşanmadan 1 yıl öncesine ait olağan hediyeler dışında yapılan bağışlar edinilmiş mallara dahil edilebilir. Burada bahsedilen durum satış sözleşmesi ile malın satılması değil, üçüncü kişiye yapılan karşılıksız kazandırmalar yani bağışlardır.
  • Bir eşin mal rejiminin devamı süresince diğer eşin katılma alacağını azaltmak kastıyla yaptığı devirler de edinilmiş mallara dahil edilerek katılma alacağının hesabında dikkate alınır.
Boşanma Davası Devam Ederken Eşten Mal Kaçırma

 

Boşanma davasının açılmış olması mal rejiminin sona erdiği anlamına gelmez. Boşanma kararı verilmesi ile mal rejimi sona erer. Dolayısıyla dava devam ederken eşler arasında mal rejimi devam etmekte olduğu için eşlerden biri bu durumu kötüye kullanabilmektedir. Burada da zarara uğrayan eş, aşağıdaki hukuki imkanlardan faydalanabilir:

  • Mahkemeden aile konutu şerhi istenebilir. Boşanma davası açılmadan önce doğrudan tapuya başvuru ile şerh konulması talep ediliyordu, dava açıldıktan sonra boşanma davasının görüldüğü mahkemeden aile konutu şerhi konulması talep edilebilir.
  • Mal paylaşımı davası ile ihtiyati tedbir istenebilir. Boşanma davasına bakan mahkemeden nafaka, tazminat vs alacaklar için, tedbir kararı talep edilemez. Burada yapılması gereken mal rejimi yani mal paylaşımı davası açarak, boşanma davasının bekletici mesele yapılmasını talep etmek ve ihtiyati tedbir talep etmektir.

Boşanma davası öncesinde veya boşanma davası devam ederken eşin mal kaçırmasını önlemek oldukça önemli olup, hak kaybı yaşamamak için mutlaka boşanma avukatı ile takibinin yapılmasını öneriyoruz.

Büromuz Boşanma Davaları hakkında Gaziantep ve yakın illerde, Gaziantep boşanma avukatı olarak avukatlık ve danışmanlık hizmeti vermektedir. Detaylı bilgi için arayabilirsiniz.

Aşağıdaki yazılarımızı da okuyabilirsiniz:

8 Yaş ve Üstü Çocukların Velayeti Konusunda Emsal Karar

Yurtdışındaki Boşanmanın Türkiye’de Tanınması ve Yeni KHK

Boşanma Davalarında Telefon Kaydı İstenir mi?

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası