noter randevu / 2020-97-Noter E-Randevu Sistemi Uygulamaya Girdi - Boğaziçi Bağımsız Denetim ve YMM A.Ş.

Noter Randevu

noter randevu

Tarih              : 20.04.2020

Sayı                : 2020-97

Konu              : Noter E-Randevu Sistemi Uygulamaya Girdi

Noterler Birliği internet sayfası üzerinden yapılan 26.03.2020 tarihli duyuruda;

  • Koronavirüs tedbirleri kapsamında Türkiye Noterler Birliği internet sayfasından 7/24 hizmet verecek uygulama ile istenilen noterlikten işlem için randevu alma (E-Başvuru) işleminin yapılabileceği,
  • Randevu sürecinin sağlıklı olarak çalıştırılabilmesi için mutlaka geçerli ve aktif kullanılan bir e-posta adresinin kullanılması gerektiği, randevu tarih/saat bilgisi başvuru sırasında verilen bu e-posta adresine gönderileceği,
  • Başvuru işlemi sırasında; TC Kimlik Numarası ve doğrulama kodunun sisteme girişte yazılması gerekmekte olup, TNBBS’ne üye olanların TC Kimlik No ve şifre ile giriş yapabilecekleri,

Açıklanmıştır.

E-Başvuru sisteminden 3 şekilde başvuru yapılabilmektedir;

  • Noterlikte işlemi ıslak imza ile imzalanacak şekilde randevu almak,
  • Noterlikte işlemi elektronik imza ile imzalayacak şekilde randevu almak,
  • Noter huzuruna gelmeden işlem başvurusu yapmak, 

Başvuru işlemi sonucunda sistem tarafından bir "Başvuru Numarası" üretilir ve başvuru sırasında belirtilen e-posta adresine Başvuru Numarası gönderilir.

Noterlikte işlemi elektronik imza ile imzalanacak şekilde randevu alındığında, hazırlanan noterlik işlem belgesi KEP adresine gönderilmesi isteniyorsa ‘Geri Bildirim KEP Adresi’ alanını doldurulması gerekmektedir.

Noter huzuruna gelmeden uzaktan işlem başlatmak ve tamamlamak isteniyorsa;

  • İhtarname/İhbarname
  • Tespit

işlemlerinden birisi seçilerek işlem başlatılacaktır.

Huzurda olmadan yapılmak istenilen noterlik işleminin hazırlanması sonucunda, başvurulan noterlik tarafından belge örneği, ücret bilgisi ve noterlik IBAN numarası e-posta ile gönderilecektir. Gönderilen belge uygun ise, belirtilen IBAN numarasına ücreti yatırıldıktan sonra işlem noterlik tarafından tamamlanacaktır.

TNBBS’ne üye olanlar; ‘Başvurularım’ başlığı altında mevcut ve geçmiş başvurular takip edilebilir, işlem noterlik tarafından onaylanmadığı sürece başvuru güncellenebilir veya iptal edilebilir.

E-Başvuru / Randevu Sayfasına Ulaşmak İçin TIKLAYINIZ.

Yardım Videosuna Ulaşmak İçin TIKLAYINIZ.

Saygılarımızla.

            BOĞAZİÇİ BAĞIMSIZ DENETİM VE YMM A.Ş.

15348 kişi tarafından görüntülenmiştir.

Noterliklerde randevu ve internet üzerinden işlem uygulaması başladı

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, vatandaşların noterlik işlemleri için internet üzerinden randevu alabilmelerini, bazı işlemlerin noterliklere gidilmeden yapılmasını sağlayan "e-Noter" uygulamasının bugün başladığını bildirdi.

Gül, Ankara Hakimevi'nde düzenlenen "Noterliklerde Dijital Dönüşüm e-Noter Uygulamaları Tanıtım Toplantısı"nda, noterlerin adalet sisteminin önemli paydaşları arasında bulunduğunu belirtti.

Noterlerin, birçok ihtilafın yargıya gelmeden çözüme kavuşturulması, yargıya intikal edenlerin de gecikmeden sonuçlandırılması misyonunu üstlendiğinin altını çizen Gül, bağımsız, tarafsız, mesleki yetkinliği güçlü noterlik sisteminin hukuki hizmetlerin kaliteli şekilde sunulmasına katkı sunacağını dile getirdi.

Gül, 2019-2020 arasında toplam 319 yeni noterlik kurulduğunu, 2002 yılında 1231 olan noter sayısının yüzde 83 artışla 2 bin 250'ye ulaştığını aktardı.

Geçen yılın nisan ayından itibaren hafta sonu nöbetçi noterlik uygulamasının hayata geçtiğini hatırlatan Gül, nöbetçi noterliklerde 810 bin 448 işlemin yapıldığını anlattı.

Abdulhamit Gül, 6 Nisan 2019'da yurt dışındaki noterlik işlemlerinin Türkiye'de yetkilendirilen kişiler aracılığıyla alınmasının da sağlandığını, bu kapsamda 30 bin 361 işlem gerçekleştirildiğini söyledi.

Noter ücretlerinin kredi kartı ya da banka kartıyla ödenmesine de 3 Şubat 2020'den itibaren başlandığını vurgulayan Gül, 1 milyon 650 bin işlemin de bu yolla yapıldığına işaret etti.

Bakan Gül, noterliklerdeki güvenli ödeme sistemi uygulamasının da sahteciliği, dolandırıcılığı önlediğini vurguladı.

Dijital kimlik doğrulama kapsamındaki çalışmalara da değinen Gül, kimlik kartı çiplerinde bulunan verilerin noterliklerdeki cihazlara aktarılmasına devam edildiğini, sıfır riskle işlemlerin güvenli şekilde yapılmasının sağlanacağını belirtti.

"Vatandaşların zaman kaybetmesinin önüne geçilecek"

Adalet Bakanı Gül, şöyle devam etti:

"Bugün 'e-Noter' uygulamasıyla vatandaşlarımıza ve noterliklerimize yeni kolaylıklar getiriyoruz. Vatandaşlarımız, 'e-Noter' uygulamasıyla Türkiye Noterler Birliğinin internet sayfasından 7 gün 24 saat randevu alma imkanına sahip olacak. Vatandaşlarımız cep telefonu, bilgisayar üzerinden üyelik şartı aranmadan istediği noterlikten randevu alabilecektir. Böylece, vatandaşların zaman kaybetmesinin önüne geçilecektir. e-Noter uygulaması kapsamında noterliklere gitmeden ihbarname, ihtarname, çeviri gibi işlemler 'e-İmza' ile gerçekleştirilebilecek. Ayrıca noterliğe gidilmeden önce hangi işlem tesis edilecekse onlarla ilgili talepler, bilgiler iletecek vatandaşlar noterliğe gittiğinde hazır işlemle karşılaşacak, imzasını atarak işlemini gerçekleştirecek."

"e-Noter" uygulamasından avukatların da yararlanabileceğini söyleyen Gül, avukatların bürolarından anında noter işlemlerini yerine getirebileceğinin altını çizdi.

Yargı Reformu Strateji Belgesi kapsamında Hukuk Mesleklerine Giriş Sınavı'nın getirildiğini hatırlatan Gül, noter olmak isteyenlerin de hukuk fakültesinden mezun olanların bu sınavda başarılı olduktan sonra noterlik için yapılacak sınava gireceğine, bunun da niteliği artıracağına dikkati çekti.

Abdulhamit Gül, noterlik hizmetlerinin yetkisinin genişletilmesine yönelik de çalışmalar yaptıklarını ifade ederek, şunları söyledi:

"Yargının iş yükünü azaltacak, vatandaşların hizmetleri daha kaliteli almasını sağlayacak şekilde noterlerimizin yetkisinin genişletilmesinin doğru olduğuna inanıyoruz. Bazı çekişmesiz yargı işlerinin, henüz davanın açılmamış olduğu dönemle sınırlı olmak üzere delil tespitinin noterlikler tarafından yapılabilmesi, tapu işlemleri gibi bazı işlemlerin de güven duyulan noterlik hizmetleri tarafından yapılabilmesinin doğru ve faydalı olacağına inanıyoruz."

Noterlik mesleğinin çıtasının yükselmesine katkı sunacaklarına işaret eden Gül, noterliğin bir güven ve istikrar kurumu olduğunu kaydetti.

"Dijital dönüşüm sürecek"

Türkiye Noterler Birliği Başkanı Dursun Cin ise noterlik hizmetlerinde bugüne kadar yapılanları anlattı.

"e-Noter" uygulaması kapsamında vatandaşların Türkiye Noterler Birliğinin internet sitesi üzerinden "e-Randevu" bölümünden noterlik işlemleri için randevu alabileceğini belirten Cin, ihbarname, ihtarname, çeviri gibi işlemlerin Türkiye Noterler Birliği Bilişim Sistemi'ne üye olma ve e-imza şartıyla internet üzerinden yapılabileceğini bildirdi.

Başkan Cin, noterliklerde dijital dönüşümün süreceğini sözlerine ekledi.

Adalet Bakanlığı Hukuk İşleri Genel Müdürü Hakan Öztatar ise "e-Noter" uygulamasının işlemlerin hızlı ve güvenli gerçekleştirilmesini sağlayacağını söyledi.

Programa, Adalet Bakan Yardımcıları, Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK) Başkanvekili Mehmet Yılmaz ve yargı mensupları katıldı.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.

Koronavirüs salgını nedeniyle sosyal izolasyonu azaltmak ve toplumsal hayatın devamlılığını sağlamak için hayatın her alanında sıkı önlemler alınmaya devam etmektedir. Türkiye Noterler Birliği yaşanan koronavirüs tedbirleri kapsamında sosyal izolasyonu azaltmak için E-Randevu sistemini uygulamaya geçirilmiştir.

 

E-Randevu sistemi ile tüm noterlik işlemlerinizi belirleyeceğiniz noterden randevu alarak sıra beklemeden, zaman kaybetmeden ve sosyal izolasyonu koruyarak gerçekleştirebilirsiniz.

 

E-Randevu sistemi üzerinden üç şekilde başvuru yapabilirsiniz. Bunlar;

 

  • Noterlikte işlemi ıslak imza ile imzalayacak şekilde randevu alarak,
  • Noterlikte işlemi elektornik imza ile imzalayacak şekilde randevu alarak,
  • Noter huzuruna gelmeden işlem başvurusu yaparak.

 

7/24 Hizmet veren bu sistemle noterlik işlem başvurularınızı istediğiniz saatte yapabilirsiniz.

 

Noterlik randevu işlemlerinizi Türkiye Noterler Birliği internet sayfası üzerinden gerçekleştirebilirsiniz.

 

Başvuru işlemini tamamladığınızda sistem otomatik olarak başvuru numarası oluşturur ve randevu bilgilerinizi başvuru sırasında girdiğiniz e-posta adresine gönderir.

 

Size bildirilen randevu saatinde randevu aldığınız noterliğe giderek işleminizi gerçekleştirebilirsiniz.

 

Noterlikte işlemi elektronik imza ile imzalayacak şekilde randevu aldığınızda, hazırlattığınız noterlik işlem belgesinin KEP adresinize gönderilmesini istiyorsanız ‘Geri Bildirim KEP Adresi’ alanını doldurabilirsiniz.

 

Noter huzuruna gelmeden uzaktan işlem başlatmak ve tamamlamak istiyorsanız;

 

  • İhtarname/İhbarname
  • Tespit

 

işlemlerinden birini seçebilir ve işleminizi başlatabilirsiniz.

 

Huzurda olmadan yapmak istediğiniz noterlik işleminizin hazırlanması sonucunda, başvurduğunuz noterlik tarafından size belge örneği, ücret bilgisi ve noterlik IBAN numarası e-posta ile gönderilecektir.

 

Gönderilen belge uygun ise, belirtilen IBAN numarasına ücreti yatırıldıktan sonra işleminiz noterlik tarafından tamamlanacaktır.

 

TNBBS’ne üye iseniz ‘Başvurularım’ başlığı altında mevcut ve geçmiş başvurularınızı takip edebilir, işleminiz noterlik tarafından onaylanmadığı sürece başvurunuzu güncelleyebilir veya iptal edebilirsiniz.

 

Sistemin nasıl kullanılacağına ilişkin kullanım videolarına “Yardım” düğmesine tıklanarak ulaşılabilir.

 

TNB Randevu sisteminden randevu almak için tıklayınız.

 

Saygılarımızla.

 

Esas Bağımsız Denetim S. M. Mali Müşavirlik A. Ş.

İŞLEMLER

I. VEKALETNAME

II. AZİLNAME

III. TASDİK İŞLEMLERİ

a) İmza Tasdikleri

b) Yeminli Tercüman İmza Tasdikleri

c) Ticari Belgelerin Tasdikleri

d) Suret (Fotokopi) Tasdikleri

IV. DİĞER BELGELER

a) Muvafakatname

b) İkametgah Nakil Belgesi

c) İkamet Belgesi

Tüm noterlik işlemleri için www.konsolosluk.gov.tr veya http://paris.bk.mfa.gov.trinternet adreslerinden RANDEVU ALINMASI, randevu günü ve saatinde Başkonsolosluğumuza ŞAHSEN müracaat edilmesi gerekmektedir.

Noterlik işlemi için müracaat edecek vatandaşlarımızın, T.C. Nüfus Cüzdanlarını/T.C. Kimlik Kartlarını beraberlerinde getirmeleri gerekmektedir.

I. VEKALETNAME

Gerekli belgeler:

1) Başvuru sahibininT.C. Nüfus Cüzdanı/T.C. Kimlik Kartı aslı ve önlü arkalı 2 adet fotokopisi

2) Başvuru sahibi Türk vatandaşlığından izinle çıkmış ise 12.04.2013 tarihinden sonra düzenlenen Mavi Kartı'nın aslı ve önlü arkalı 2 adet fotokopisi

3) Son 6 ayda çekilmiş 2 adet renkli vesikalık fotoğraf

4) Vekilin kimlik bilgileri (vekil yabancı ülke vatandaşıysa adı-soyadı, doğum tarihi ve yeri; vekil Türk vatandaşıysa Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Numarası)

5) Vekil avukat ise avukatın bağlı olduğu Baro ismi, Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Numarası

6)Tapuda işlem görecek vekaletnameler için varsa tapu bilgileri (tapu fotokopisi)

7) Banka hesapları için düzenlenecek vekaletnamelerde varsa hesap cüzdanları/hesap bilgileri

8) Türkiye’de kurulu bir şirket adına vekaletname düzenletme taleplerinde, Ticaret Sicil Gazetesi ve imza sirküleri

9) Araç alım ve satım vekaletnamelerinde aracın ruhsat bilgileri (ruhsat fotokopisi)

10) Talep edilen vekaletnamenin hazır bir metne göre düzenlenmesi talep ediliyorsa, metnin Word biçiminde düzenlenerek, randevu saatinden önce [email protected] adresine iletilmesi gerekmektedir.

11) Noterlik Kanununun 72. Maddesi çerçevesinde noter, başvuru sahibinin hukuki işlem yapma yeteneği hakkında tereddüte düştüğünde, temyiz kudretinin varlığının doktor raporu ile saptanmasını talep edebilir.

12) Vekalet verecek kişi okur-yazar değilse birinci dereceden yakını olmayan Türk vatandaşı iki şahit gereklidir. Şahitlerin Nüfus Cüzdanı/Kimlik Kartı ibraz etmesi zorunludur.

13) Vekalet verecek kişi Türkçe bilmiyorsa Başkonsolosluğumuz yeminli tercüman listesinde kayıtlı yeminli tercümanlardan biri ile birlikte Başkonsolosluğumuza gelmesi gerekmektedir. (Başvuru sahibinin öncelikle [email protected] e-posta adresinden randevu talep etmesi gerekmektedir.)

14) Fotoğraf gerektiren vekaletnameler aşağıda yer almaktadır:

* Tüm düzenleme şeklinde yapılan vekaletnameler, (Gayrimenkul alım-satım, kredi, ipotek, inşaat, kooperatif vb.)

* Tüm boşanma ile ilgili vekaletnameler

* Araç satışı için düzenlenen vekaletnameler

* Merkez Bankası nezdindeki bir hesaptan işlem yapmak üzere düzenlenen vekaletnameler

15) Harç bedeli vekaletnamenin konusu ve sayfa adedine göre değişmektedir.

►Vekaletnameler düzenlendiği andan itibaren geçerlidir.

►Temsilciliğimizde düzenlenen vekaletnamenin Türkiye’de ikamet eden vekile gönderilmesinin 2 yöntemi bulunmaktadır:

1) Vekaletnamenin posta yoluyla gönderilmesi

2) Vekilin Türkiye’de bulunan herhangi bir noterden vekaletnamenin örneğini temin etmesi

Başkonsolosluklarımızda/Konsolosluklarımızda vekaletname düzenletenlerin vekil ettikleri kişilerin ülkemizde bulunan herhangi bir noterlikten örnek alması uygulamasına 19 Ağustos 2019 tarihi itibariyle başlanmıştır. Yeni uygulamayla birlikte, Başkonsolosluklarımızda/Konsolosluklarımızda düzenlenen vekaletnamenin posta yoluyla (fiziken) ülkemize iletilmesi zorunluluğu ortadan kalkmıştır.

►Fransız yetkili makamlarınca Apostil şerhi tatbik edilen ve yerel makamlar (noterler vb.) önünde düzenlenen vekaletnameler ülkemizde geçerli kabul edilmektedir.

Bununla birlikte Noterlik Kanunumuzun 89. maddesi uyarınca aşağıdaki vekaletname ve belgelerin mutlak suretle dış temsilciliklerimizde düzenlenmesi gerekmektedir.

1) Niteliği bakımından tapuda işlem yapılmasını gerektiren sözleşme ve vekaletnameler

2) Mülkiyeti muhafaza kaydıyla satış

3) Mirasın taksimi sözleşmesi ve diğer kanunlarda öngörülen sair işlemler

4) Gayrimenkul satış vaadi

5) Evlenme mukavelesi

6) Evlat edinme ve tanıma

Söz konusu belgelerin yabancı makamlar önünde düzenlenerek Apostil şerhi tatbik edilmesi halinde dahi ülkemizde geçerli kabul edilmeleri mevzuatımız uyarınca mümkün değildir.

II. AZİLNAME

Azilname,evvelce düzenlenmiş vekaletnamelerin iptali için düzenlenen bir belgedir.

Gerekli belgeler:

1) Başvuru sahibininT.C. Nüfus Cüzdanı/T.C. Kimlik Kartı aslı ve önlü arkalı 2 adet fotokopisi

2) Başvuru sahibi Türk vatandaşlığından izinle çıkmış ise Mavi Kart’ının aslı ve önlü arkalı 2 adet fotokopisi

3) Son 6 ayda çekilmiş 4 adet renkli vesikalık fotoğraf

4) Azledilecek vekile ait aşağıdaki bilgiler:

* Açık adresi

* T.C. Kimlik Numarası

5) İptal edilecek vekaletin bilgileri:

* Vekaletin tarihi ve yevmiye numarası

* Vekaletin hangi noterce düzenlendiği

Harç bedeli azilnamenin konusu ve sayfa sayısına göre değişmektedir.

III. TASDİK İŞLEMLERİ

a) İmza Tasdikleri:

Hariçte yazılan dilekçeler, imza sirkülerleri, muvafakatname, taahhütname, feragatnamelerin onayı için T.C. Nüfus Cüzdanı/T.C. Kimlik Kartı gerekmektedir.

b) Yeminli Tercüman İmza Tasdikleri:

İmza tasdiki yapılacak belgelerin Başkonsolosluğumuz resmi internet adresinde listesi yayınlanan yeminli tercümanlar (http://paris.bk.mfa.gov.tr/Mission/ShowInfoNote/376282 ) tarafından tercüme edilmesi zorunludur.

İmza tasdiki için tercümesi yapılan belgenin Fransızcası ile Türkçe tercümesi ve birer adet fotokopisi gerekmektedir.

Fransız noterlerince düzenlenen belgeler ile mahkeme kararları ve mahkemelerce düzenlenen evraklara Cour d'Appel (İstinaf Mahkemesi) tarafından Apostil şerhi tatbik edilmesi gerekir. Apostil şerhi tatbik edilen sözkonusu belgelerin Konsolosluklarımızca ayrıca tasdiklenmesine gerek yoktur.

c) Ticari Belgelerin Tasdikleri:

Ticaret odaları vb. makamlarca düzenlenen belgelerin tasdiki işlemidir.

Başkonsolosluğumuz görev çevresinde bulunan Fransız Ticaret Odaları veya Fransız Dışişleri Bakanlığınca onaylanmış belgelerin tasdiki için, belgelerin asılları ile birer adet fotokopileri gerekmektedir.

d) Suret (Fotokopi) Tasdikleri:

Türkçe belgelerin, T.C. Nüfus Cüzdanı/Kimlik Kartı fotokopisinin tasdiki işlemidir.

IV. DİĞER BELGELER

a) Muvafakatname:

Reşit olmayan çocukların Türkiye’de pasaport müracaatında bulunabilmeleri için anne ve babanın muvafakatı gerekmektedir.

Muvafakatname düzenlenebilmesi için, muvafakat verecek kişinin Başkonsolosluğumuza ŞAHSEN müracaat etmesi gerekmektedir.

Gerekli belgeler:

* T.C. Nüfus Cüzdanı/T.C. Kimlik Kartı aslı

* Oturum kartı

* Türk vatandaşlığından izinle çıkmış olanlar için Mavi Kart aslı

* Muvafakatnamenin konusuna dair ayrıntılı bilgi (Pasaport başvurusu, Hac/Umre, ev, arsa, banka işlemleri vb.)

b) İkametgah Nakil Belgesi:

İkametgah Nakil Belgesi bir defaya mahsus olarak alınabilir.

İkametgah Nakil Belgesi alabilmek için Türkiye’de bir yılda 6 aydan fazla kalmamış olmak ve yurt dışında kesintisiz en az iki yıl ikamet etmiş olmak gerekmektedir.

Gerekli belgeler:
1) İşverence ilişik kesildiğine ilişkin belge

2) İş Kurumu’ndan (Pôle d’emploie) işsizlik ödeneği veya yardımı alınmadığınıza ve iş aramadığınıza ilişkin belge

3) İkamet ettiğiniz yer belediyesinden Türkiye’ye döneceğinizi beyan ederek düzenlettiğiniz belge

4) Türkiye’de ikamet edeceğiniz adresi gösteren belge (Changement domicile)

5) İhtiyarlık sigorta primi kesintilerini durdurduğunuza ilişkin belge (Declaration de radiation)

6) Öğrenciler için okulla ilişik kesildiğine ilişkin belge

7) Pasaport, nüfus cüzdanı, oturma kartı veya Fransız kimlik kartı

8) Nakliye şirketinden eşyaların nakliye edileceğini belirten belge

c) İkamet Belgesi:

İkamet Belgesi, emeklilik işlemleri için geçerli değildir.

Gerekli Belgeler

1) T.C. Kimlik Kartı

2) Fransız oturum kartı

3) Vergi Beyannamesi

4) Fransa’ya giriş tarihinizi gösterir resmi belge (Eski tip oturma kartı fotokopisi / geçici oturma kartı (Récépissé) fotokopisi)

5) Hizmet Cetveli (Relevé de carrière)

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası