mühürleme et / Et Mühürleme Nedir? Et Mühürleme Nasıl Yapılrı?

Mühürleme Et

mühürleme et

Et Nasıl M&#;h&#;rlenir?

Kırmızı eti pişirirken harika bir sonuç için dikkat edilmesi gereken en önemli adım eti mühürlemektir. Leziz et yemekleriniz için bu tekniği uygulayarak sevdiklerinizin damaklarında unutulmayan bir tat bırakabilirsiniz. Şimdi bu işlemin detaylarına bakalım. 

Et mühürleme işlemi için mutlaka ısıyı eşit oranda dağıtan seramik tava, demir yada ızgara izli, tabanı kalın, ağır döküm tava tercih etmelisiniz.

Pişirmeden önce etin oda sıcaklığında olmasına özen gösterin. Etin her iki tarafına taze çekilmiş karabiber ve deniz tuzu serpiştirirseniz suyunu salmasını engellemiş olursunuz.

Döküm tavayı yaklaşık on dakika boyunca yüksek ısıda iyice kızana kadar ısıtın. 

Yağsız etler için yağ kullanmak isterseniz çok az miktarda zeytinyağını tavanın tabanına yaymanızı, yağlı bir eti mühürlemek için de tavayı yağlamamanızı öneririz.

Peki et nasıl mühürlenir? Tava kızdıktan sonra eti tavaya yerleştirin. Döküm bir tavada etin bir yüzünün mühürlenmesi dakika sürer. Bu esnada ete çatal veya bıçak batırmayın. Bir yüzünü mühürlediğiniz etin diğer yüzünü de arzu ettiğiniz pişirme oranına göre dakika pişirin. 

Etin pişme süresini tabii ki kendi damak tadınıza göre belirleyebilirsiniz. Ancak dünyada kabul edilen pişirilme oranlarına ve bu oranları nasıl tanımlandığına da bir göz atalım:

  • Az pişmiş (Rare): Yüksek ısıda kısa süreli bir yöntem ile etin her iki tarafı mühürlenir. Etin içi kanlı, pembe ve ıslak kalır.
  • Orta az pişmiş (Medium Rare): Etin içi oldukça yumuşak, ıslak ve açık pembe renkte kalır.
  • Orta (Medium): Etin en iç kısmı hafif pembe renkte ve orta ıslaklıkta kalır.
  • Orta iyi (Medium Well): Etin mühürlenmesi sonucunda tamamen pişirilme sağlandığı için et pembe rengini kaybeder ve içi hafif ıslak kalır.
  • İyi pişmiş (Well Done): Suyunu tamamen çekene kadar pişirildiği için etin içerisinde ıslaklık kalmaz. Bu pişirme oranı ile pişirilen etin tüketilmesi genel olarak pek tavsiye edilmez.

Eti pişirdikten sonra hemen servis etmeyip dinlendirin. Bunun için alüminyum folyonun parlak kısmı altta kalacak şekilde mutfak tezgahının üzerine açın ve eti sarıp dakika dinlendirin. Böylelikle et pişirme sırasında homojen olarak dağılmayan iç sıvının her yere dağılması sağlanır. 

Et pişirme yöntemlerinden bir diğeri de ızgara! Izgara yapmanın püf noktaları pişirme önerileri köşemizde :)

 

Et Nasıl M&#;h&#;rlenir: Et M&#;h&#;rleme Teknikleri ve P&#;f Noktaları

Başarılı bir şekilde et pişirmek mi istiyorsanız? Et ile hazırlanan yemeklerin lezzeti bir başkadır elbet. Bu lezzeti arttırmak için doğru pişirme tekniklerini, mühürleme işlemini ve sos çeşitlerini öğrenmeye ne dersiniz? Et, pişirilme yöntemlerine göre çeşitlere ayrılır. Peki, et mühürleme işlemi nasıl yapılır? En nasıl pişirilir? Et mühürleme teknikleri nelerdir? Et pişirmek ve mühürlemek hakkındaki soruları yazımızda derledik. Soruların cevaplarına geçmeden önce, okuyucularımız tarafından çok beğenilen leziz et yemekleri sayfamızı buraya bırakıyoruz. İşte, et pişirme ve mühürleme teknikleri:

Et Nasıl Pişirilir? Et Pişirme Oranları

  1. Az Pişmiş (Rare): Yüksek ateşte kısa sürede pişirilen ete denir. Etin iki tarafı da mühürlenir sıvı ve besin değerleri korunur. Bir süre dinlendirilir ardından servis edilir. Etin içi ıslak ve kanlı bırakılır.
  2. Orta Az Pişmiş (Medium Rare): Etin iki tarafı da mühürlenir. Yüksek ısıda pişirilir. İçi yumuşaktır ve açık pembe renktedir.
  3. Orta (Medium): Mühürleme işleminin ardından etin ortası pembe oluncaya kadar orta ateşte pişirilir.
  4. Orta İyi (Medium Well): Mühürleme işleminin ardından et orta ateşte içinde hafif ıslaklık kalacak şekilde pişirilir. Etin rengi pembeliğini kaybeder ve koyulaşır.
  5. İyi Pişmiş (Well Done): Orta ateşte et suyunu çekinceye kadar pişirilir. Etin içinde ıslaklık kalmaz. Rengi oldukça koyudur ve genellikle çok tercih edilen bir yöntem değildir.

Et Mühürleme Nedir?

Et tencereye konulduğunda içindeki lezzeti ve suyu akmaya başlar. Mühürleme işlemi etin lezzetinin içinde kalmasını sağlamak amacıyla yapılır. Mühürleme işlemi için yaklaşık derecelik bir ısı gerekir. Etin döküm tavada çevrilerek pişirilmesine mühürleme işlemi denilir.

Et Mühürleme Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle hem yumuşak, hem de lezzetli bir yemek hazırlamak için seçeceğiniz etin bonfile ya da antrikot olmasına özen gösterin.
  2. Etin cm kalınlığında dilimlenmesi, mühürleme işlemini kolaylaştırır.
  3. Etin üst ve alt kısmını ayçiçek yağı ile yağlayın. Yağlama işleminin ardından etin iki kısmını da tuzlayın.
  4. Etin mühürleme işlemi için döküm tava kullanmanızı öneriyoruz. Döküm tavanız yoksa, seramik tavalar da iş görecektir.
  5. Tavayı ocağa koyun ve yüksek ateşi açın. Bu sayede tava gerektiği ısıya ulaşacaktır.
  6. Tava yeterince ısındığında eti tavaya alın. Eti tavaya koyduğunuzda ses gelmesi, etin iyi pişeceğini göstermektedir.
  7. Eti 4 dakika boyunca hiç çevirmeden pişirin. Ardından diğer yüzünü çevirin ve 4 dakika daha bekleyin.
  8. Etin iki tarafı da 4 dakika pişirildiğinde ocağı hafif ateşe alın. Etin kokusu ve rengine bakarak pişireceğiniz süreyi belirleyebilirsiniz.
  9. Mühürleme esnasında çatal veya bıçak ile ete bastırmayın. Bu işlem etin içindeki sıvının dışarı akmasına neden olur.
  10. Pişirme işleminin sonlarına doğru aroma katmak için defne yaprağı ya da kekik ilave edebilirsiniz.
  11. Pişen eti servis tabağına alın ve yaklaşık dakika dinlendirin. Ardından dilimleyerek servis edebilirsiniz.

Tavuk Eti Mühürlenir Mi?

  1. Tavuk eti de mühürlenen et çeşitlerinden biridir.
  2. Tavuk etini mühürlemek için tavayı yüksek ateşte ısıtın.
  3. Bu esnada tavuğun iki yüzünü de yağlayın ve ardından soslayın.
  4. Isınan tavanın içerisine tavuğu alın ve yüksek ısıda dakika pişirin.
  5. Daha sonra ocağın ısısını düşürerek içi pişene kadar tavuğunuzu pişirebilirsiniz.

Şunlara da göz atın;

  1. Et nasıl marine edilir?
  2. Et sosları
  3. Et nasıl yumuşatılır?
  4. Et mantolama nedir?
  5. Mükemmel et nasıl pişirilir?

Et Mühürleme Nasıl Yapılır?

Et mühürleme işlemi ilk olarak et oda sıcaklığında olmalıdır. Ardından kağıt havlu yardımıyla kurulanan et, tuz ve karabiber ile ovularak marine edilmelidir. Bu sayede et, mühürleme işlemi sırasında suyunu bırakmayacak ve lezzetini içinde tutacaktır.

Mühürleme işlemi öncesi, döküm tava ortalama dakika yağsız bir biçimde ısıtılmalıdır. Eğer etiniz tamamen sinirleri alınmış yağsız bir ete sahipseniz tavaya çok az miktarda zeytinyağı dökülebilirsiniz. Tamamen kızaran ve dumanlar çıkmaya başlayan tavaya et, hızlıca bırakılmalı ve o şekilde sabit tutulmalıdır.
Bu sırada tavadan ses, duman veya koku çıkabilir. Bu şekilde dakika arası beklenmeli sonra et ters çevrilecek aynı işlem diğer tarafına da uygulanmalıdır.

Pişirme oranları genel olarak beşe ayrılmaktadır:

  • Az pişmiş (Rare): Yüksek ısı ile kısa sürede, her iki tarafı mühürlenen et tüm besin ve sıvı değerini korur, dinlendirildikten sonra servis edilir. Etin içi kanlı ve ıslak kalır.
  • Orta az pişmiş (Medium Rare): Her iki tarafı da mühürlenen etin, içi oldukça yumuşak ve açık pembe renktedir.
  • Orta (Medium): Mühürleme sonrasında, orta ısıda sadece en ortası hafif pembe renkte kalana kadar pişirilir.
  • Orta iyi (Medium well): Mühürleme sonrasında, içi hafif ıslak kalana kadar pişirilir. Et pembe rengini kaybeder.
  • İyi pişmiş (Well Done): Et, suyunu tamamen çekene kadar pişirilir, içinde ıslaklık bırakılmaz. Bu tercih edilen bir pişirme yöntemi değildir.

Bir yüzü mühürlenen etin diğer yüzünü de arzu ettiğiniz pişirme oranına göre 3- 5 dakika pişirin. Tavsiye edilen, etin az ya da orta derecede pişirilmiş olmasıdır.

Eti dinlendirmek için, alüminyum folyoyu parlak kısmı altta kalacak şekilde mutfak tezgahı üzerine açın. Suyunu hapsetmesi için pişirdiğiniz et dilimini bir parça tereyağı ve çekilmiş tane karabiber ilavesiyle sarın, 3- 4 dakika kadar dinlendirdikten servis edin. Unutmayın, etiniz döküm tavadan tabağa alındığında bir süre daha pişmeye devam eder.

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir